- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- DraXoN: Utolsó 2011-3 rendszerem
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #17397 üzenetére
"Nálam az album nézetet magától hozta létre az mp3 id tagban lévő album info alapján."
Egyszer én is próbáltam ezt de nekem több okból sem tetszett, maradtam a mappáknál."...mi van, ha épp az utolsó két számot nem akarod hallgatni?"
Akkor van lehetőséged végighallgatni majd az utolsó előtti tracknél leállítani, visszafelé ez nem működik."Arról már nem is beszélve, hogy az album közepén is lehet olyan szám, amit át akarsz ugrani."
Ha már ennyire akar valaki válogatni akkor queqe-zzen csak. -
Celtis
veterán
válasz
canniball #17395 üzenetére
Nálam az album nézetet magától hozta létre az mp3 id tagban lévő album info alapján.
A "lejátszás innen" opció, a fene tudja. Ilyen alapon lehetne "lejátszás idáig" is, hiszen mi van, ha épp az utolsó két számot nem akarod hallgatni? Arról már nem is beszélve, hogy az album közepén is lehet olyan szám, amit át akarsz ugrani. ("Lejátszás a 3-4. és 7. track kihagyásával" opció?) -
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #17392 üzenetére
Ahogy az imént írtam nálam csak "folder mód" van és a gond ott kezdődik ha egy adott album adott számától szeretném indítani a lejátszást. Persze adott a queqe lehetősége, de ki akar ezzel szórakozni... Szvsz elférne még ott a felugró menüben egy lejátszás innen opció.
-
canniball
nagyúr
Nem tudom nálad hogy vannak a zenék, nálam nincsenek médiatárban csak mappák vannak, így ha ahelyett hogy megnyitnád hosszan nyomsz az adott könyvtárra akkor a felugró menüben tudsz választani Play folder-t és akkor végigtolja. Szóval ha egész albumot akarsz hallgatni akkor nem kell ahhoz lejátszási lista. Ciki akkor van ha pl. a harmadik tracktől érdekel az album.
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #17385 üzenetére
Természetesen sikerült, pedig csak pár napja kezdtem el ismerkedni az XBMC-vel.
Az alábbi leírás az androidos XBMC remote alkalmazásról szól.Ha a távirányítón a Music menübe lépsz, akkor alapból az albumokat mutatja. Ha itt ráböksz egy albumra megmutatja a tartalmát. Ha itt indítod el az első számot, akkor a teljes albumot lejátssza.
Hogy mit fog lejátszani, az mindig látszik a lejátszási sorban. A lejátszási sor a "Now playing" képernyő jobb alsó sarkában lévő ikon megnyomásával jön elő.
Ha a Music menüben inkább a "folder" módban navigálsz, akkor egy-egy számra rábökve, tényleg csak azt az egyet játsza le, DE
- ha eggyel visszalépsz, hosszan nyomod a folder sorát, akkor feljön egy menü, hogy a teljes foldert lejátszod, vagy a teljes foldert hozzáadod a lejátszási sorhoz.
- Ugyanez a választási lehetőség megvan a számok esetén is, tehát hosszan nyomva, akár számonkánt feltöltheted a lejátszási sort.Szerintem teljesen logikus a működés.
-
zsigus
őstag
válasz
Zirowe #17387 üzenetére
Már le lehet szedni a Frodo RC2-t innen. A helyedben tennék vele egy próbát, aztán ha nem megy Win7-en nem tart sokból visszatenni a 11-et.
Viszont azt nem tudom, hogy a HD hangsávok támogatása mennyire befolyásolja az AAC-t. Nem kizárt, hogy semennyire, viszont ha fejlődött/bővült a támogatás ilyen téren, nincs kizárva hogy mégis.
Pista0001: Nem tudom sajnos, hogy mi lehet a gond, de abban igazad van, hogy ez a pendrive-os megoldás nem a legjobb... Nekem is voltak már vele gondjaim. Pl. először felment a 2 GB-os pendrive-omra zokszó nélkül az OE, aztán egy bizonyos verziótól nem látszott a telepítőben a pendrive. Aztán újra látszott, SSD-ként. Lassú is, és a 2 GB-os eléggé forró is volt használat közben.
Nemrég vettem egy 16 GB-os Kingston-t, máshoz kellett, de aztán mégis ezt használom most a HTPC-n. Egyelőre minden rendben van, nemsokára majd egy régi HDD-t teszek bele és arra telepítem majd, de kell hozzá SATA -> IDE átalakító, mert a lapon nincs IDE port. Még talán azzal is jobban járnál ha vennél az aprón egy régebbi HDD-t, nem kell, hogy óriási legyen, elég egy 40-80 GB-os is, csak az a baj, hogy ezeknek azért picit nagyobb hangja van mint mondjuk egy WD Green-nek. Ezért HTPC-be nem biztos hogy jó ötlet, de átmeneti megoldásnak jó lehet, és 2-3000 Ft-ból meg tudod úszni (elvileg), bár nem tudom, hogy konkrétan most milyen árban mozognak a HDD-k...
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, asrock 330 ion win 7 64bit+xbmc (11 eden), gepbol hdmivel erositobe, onnan tvbe hdmivel.
Xbmcben a beallitasok/rendszer/hangkimenet: hdmi, 5.1, ac3 es dts kepes erosito, hdmi.
Dts es ac3 megy rendesen, viszont aac 5.1es savnal gondjai vannak, sztereo pcm jelet kuld ki ilyenkor az erositonek.
Olvastam kulfoldi forumokon, hogy ha az elso hdmi opciot optikai/koaxra allitom, akkor ac3ra kodol es az erosito megkapja a rendes 5.1 savot.Az lenne a kerdesen, hogy ha igy hagyom, tehat hdmi helyett optikai/koaxon, akkor bezavarhat a rendes ac3/dts lejatszasba?
Egyelore hagytam hdmin es az erositon allitotom be ilyenkor inkabb a "kamu" 5.1 lekeverest.
Illetve a 12 frodo veglegesben lehet majd szamitani hd hang tamogatasra (tudom, mar most is van vmi buheralt 11, amiben nem megy+az ion se tamogatja meg, de folyamatban van a levaltasa)?
-
canniball
nagyúr
válasz
Celtis #17384 üzenetére
Neked azt sikerült valahogy elérni, hogy amikor androidon elindítod egy album egyik számát akkor onnan végigmuzsikálja a többit? Korábban cekkk vetette fel hogy ilyenkor az adott track után nem zenél tovább, kipróbáltam én is és nálam is ilyen, szóval nem egyedi a probléma.
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17379 üzenetére
Kérdés milyen téren, bár tuning nélkül minden téren veri az xbmc a win media centert.
De még tuningolva is csak odáig lehet eljutni a wmc-ben mint ha lenne egy szűz xbmc-d.
Talán a Media Portal és a Boxee ami valamennyire felveheti az xbmc-vel a versenyt de még ők is messze le vannak maradva. -
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #17371 üzenetére
Mára vége a történetnek. A pendrive biztos hogy problémás erre a célra, telepítőt nem tudok rá létrehozni, ha erre telepítek az nem indul. Egy meghajtóval csak GeeXboX-ot tudok csinálni, az meg az USB-n rákötött 2 TB-os vinyóval nem szuperál. SATA-n nem tudom kipróbálni mert nincs szabad SATA tápcsatim. Jövő héten megjön az új táp a nagy gépbe meg a ház a kicsinek, utána tudok még kísérletezni a GeeXboX-al, aztán majd meglátjuk. Ezen a kártyán nem maradhat mert ez kell a fényképezőgépembe, meg nem is túl gyors a boot így. Valószínűleg fogok venni SSD-t, ha más megoldás nem lesz akkor Win 7 lesz rajta, amire nekem kell arra a Media Center bőven elég
-
cimp
senior tag
válasz
Digger #17373 üzenetére
Én egy ilyet (illetve ennek egy változatát) vettem itt a prohardver-en. Ezt kínlódtam most össze egy openelec-el. Az xbmc-ben pedig szépen be lehet állítani egy xml-ben, hogy mely állapotában mit jelenítsen meg. Alap helyzetben a file browser aktuális helyét, a processzor hőmérsékletet, a memória állapotát..... Külön megmondhatod, hogy Mik jelenjenek meg video menün belül, zene menün belül...
-
slashing
senior tag
Nah most kipróbáltam az open elec telepítést, simán felment egyik penről a másikra az asrock távirányítóját simán felismerte megy vele rendesen a samaba is megy látta a microservert...
Ahogy látom kezd körvonalazódni a kép, lehet valami kompatibilitási gond van akkor ott mert nálam minden klappolt elsőre...
-
Digger
senior tag
Ez érdekelne engem!
Valamikor dolgoztam 2 és 4 soros kijelzőkkel, mikrovezérlővel írtam rájuk. Nemrég láttam, hogy lehet ezeket printerporton illetve USB-n keresztül is vezérelni és az alaplapról, a i2c buszról kiolvasott processzor hőfok és hasonló adatokat lehet kiíratni rá. Ehhez kell valami sw. ami kiolvassa az i2c busz értékeit és az USB-re a kiküldést csinálja.
Az XBMC-hez van olyan add-on, ami a menüt nyomja ki a kijelzőre a menünavigáláshoz, vagy az éppen lejátszott média adatait küldi ki a kijelzőre, így lehetőség van a tv bekapcsolása nélkül zenét, esetleg netrádiót hallgatni a htpc-n!
Van egy cég, aki méregdrágán árul ilyen kijelzőket, kiegészítőket, de ezt szerintem meg lehetne házilag is építeni. Minden infó érdekel, ami ezzel kapcsolatos! -
Pista0001
addikt
Helyzetjelentés:
Úgy tűnik a pendrive-val lehet a baj, felraktam a GeeXboX-ot a kártyára, az előbb elindult. Amikor rádugtam a külső vinyót (2 TB, USB-s dokkolóban) akkor azzal meggyűlt a baja. Csatlakoztatta, majd egyből le is választotta, ez ismétlődött 20-30 másodpercenként. Újraindítottam úgy hogy a vinyó csatlakoztatva volt, így nem volt hajlandó elindulni. Kihúztam a külső vinyót, így elindult. Nehéz szülés...
cekk: Telepítéskor csak 1 USB eszközt ajánlott fel az OpenELEC, a saját telepítője nem volt választható lehetőség.
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17367 üzenetére
Hát akkor csinálj elölről mindent fogsz két pendrive-ot mindkettőt leformázod win alatt, az egyiket fogod bedugod a gépbe a másikra meg csinálsz egy bootolható openelec verziót. semmi más ne legyen a htpc-ben csak a két pendrive és go. Maga a telepítés 2 bootolással sem lehet több 3 percnél.
Figyelj melyik pen-t választod ki mikor rámész a telepítésnél, ha végigfutott vedd ki a telepítő usb-t vagy állítsd át a boot sorrendet.
Elképzelésem sincs mi lehet a gond de tuti hogy valami pofon egyszerű dolog marad ki vagy adódik hozzá valami. Megfelelő openelec verzió-t szeded-e le stb stb..
-
Pista0001
addikt
válasz
slashing #17366 üzenetére
Vissza az elejére:
Külön HTPC van, miután tapasztaltam hogy nem indul, utána dugtam át a pendrive-ot a másik gépbe hogy megnézzem mi van rajta egyáltalán.
Közben kipróbáltam több dolgot, OpenELEC 1.0.2, 2.0, 3.0 béta, 64 és 32 bit, GeeXboX (gyakorlatilag most már ugyanaz mint az OpenELEC, valami alap Linuxon XBMC, mindegyik odáig jut hogy "Load error - Boot error"
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17363 üzenetére
hát akkor tuti valami nem sikerült jól ha fent van a rendszer de a boot választó után boot error-t ír. Ez a szopóága a több op. rendszernek. Sokat nem tudok hozzáfűzni mivel kb. 10 éve iskolás koromban volt utoljára két különböző op.rendszer egy gépemen belül az is kb. 1 hétig mert a linuxot sose használtam...
A legtisztább megoldás ha a htpc-be beteszel egy vinyót, pendriveot aztán arra felteszed az openelecet és csak azt...
Ha nincs külön htpc akkor az alap mindennapos oprendszerre(windows xp/vista/7/8) felrakod az xbmc-t aztán indítod onnan.
Ez így mindig is szívás lesz szerintem ha az egyik rendszerrel van valami akkor mindig szívás lesz újra megcsinálni jól a boot választást...
-
Digger
senior tag
Ha jól tudom a HDMI csatlakozón keresztül összekötött eszközök között a hang és kép átvitele mellett, elvileg a vezérlés is megoldható. Ezért talán a médialejátszó és (vagy) tv távvezérlővel megoldható a másik eszköz vezérlése is. Láthatóak erre utaló jelek a tv menüben, sőt az xbmc beállítások között is! Megy ez valakinél? Nem lehet azt például megoldani, hogy a tv távvezérlővel irányítani a htpc-n futó xbmc-t?
-
slashing
senior tag
válasz
Pista0001 #17360 üzenetére
Most akkor nem egy pendrive-ra lett telepítve hanem egy win-es gép másik partíciójára? Mert ha ez utóbbi akkor ott könnyen összeakadhatnak. Nem tudom hogy az openelec tesz-e fel valami választóképernyőt a bootnál de ez mindig szívatós dolog, minimum két különálló vinyó kell szerintem egy rendes több oprendszert futtató géphez hogy a master boot record ne szálljon el, vagy valami bootválasztó menü (grub?!)....
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #17355 üzenetére
Az OpenELEC-ben alapból meg vannak osztva, viszont már egy ideje (nem tudom pontosan melyik verzió óta) nem érem el a PC-ről a HTPC-t. Már azóta többször is újra lett telepítve a HTPC, több OE verzióval (régebbivel is), az asztali gépre is Win8 került, de nem megy valamiért.
Az SSH működik, az XBMC-be épített médiamegosztás/távirányítás működik, de a megosztott mappák valamiért nem.
Pista0001: Na csak kiderült mi a hiba. A grafikus telepítő-készítő nekem sem működött (most már eszembe jutott az is, hogy ekkor írta a hibát telepítéskor). A .bat fájlt használd.
-
Pista0001
addikt
válasz
slashing #17356 üzenetére
Ha a .bat-tal próbáltam akkor mindkét eszközre (pendrive és olvasó+SD kártya) azt mondta hogy nem megfelelő eszköz...
...mert nem tettem a betű után a kettőspontot
A másik telepítőkészítő miért nem jó csinál jó telepítőt?
Nekiállt faragni a .bat-os, de tovább tart 20 másodpercnél...
-
slashing
senior tag
Én most ennek a leírása alapján csináltam egy bootolható pen-t, előtte formáztam fat32-re utána kicsomagoltam az opelec-t egy könyvtárba ott rámentem hogy create intall stick.BAT aztán beírtam hogy 'F' nálam ez volt a pendrive meghajtó és kész is, bebootolt bejött a telepítő.
Ha boot error van akkor tuti nem sikerült megfelelően a boot usb. Próbáld meg teljes formázással vagy ahogy előttem is mondták egy direkt erre megfelelő programmal formázni...
Szerk: Ha nincs lehetőség NFO-val gyorsítani a dolgokon akkor írjátok a film vagy könyvtár nevébe a film gyártási évét azthiszem zárójelben!
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #17354 üzenetére
Ha már így állunk én is magamból indultam ki
: nálam a szerveren vannak a filmek amit természezesen a PC-ről is elérek így a HTPC-hez hozzá sem kell nyúlnom.
De te miért nem osztod meg legalább a HTPC megfelelő mappáit a hálón? Akkor könnyen megtehetnéd te is a leírtakat. -
zsigus
őstag
válasz
canniball #17352 üzenetére
Igen, tényleg, ez is lehetséges. Csak én magamból indultam ki, és én a PC-ről sajnos nem tudom elérni a HTPC-t, ezért a HTPC fájlkezelőjében kellene távirányítóval bemásolni a film mellé az nfo-t, hálózaton, ezért nem foglalkozom vele, így gyorsabb nekem.
De igaz, ez is egy lehetőség.
Pista0001: Akkor tuti, hogy a pendrive-al van gond. Próbáld meg leformázni valami direkt erre készült progival. Pl. HP USB Formatter (vagy valami ilyesmi). Ha több partíció van rajta, akkor töröld mind, és formázd meg. Ha így sem sikerül, akkor próbáld a másik pen-el.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #17350 üzenetére
A GeeXboX liveusb-t arra a pendrive-ra készítettem el amelyiket az OpenELEC "kísérleteknél" cél pendrive-nak használtam (tehát amire telepíteni próbáltam volna ha eljut odáig a dolog), ez sem akar elindulni, a hibaüzenet "Load error - Boot error", a SYSLINUX 4.satöbbi sor végére írta ki.
A kártyaolvasó elvileg rendben van, a Win 7 telepítő rendesen elindul vele kártyáról (már ha ez jelent valamit ebben az esetben
)
Szerk.: A HTPC-nek szánt gép egy rendes asztali vas (Z77+G540+2*2 GB RAM).
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #17347 üzenetére
"...sajnos nincs más választás, ki kell keresni a megfelelőt a listából."
Dehogyisnincs: a mappában el kell helyezni egy a film nevével azonos elnevezésű nfo fájlt, ami tartalmazza a film portos linkjét. Így a scarper gyorsan ad tuti találatot, ráadásul a mappa és a film nevével sem kell szórakozni, tulajdonképpen bármi lehet. -
slashing
senior tag
Én elképzelhetőnek tartom hogy a kártyaolvasó zavar be, nekem is csinált már érdekes dolgokat a kártyaolvasóm, volt olyan kártya mit nemhogy formázni de róla törölni sem sikerült sose. Szóval szerintem pen drive - pen drive kombót kéne megpróbálni. Bár ahogy olvasom nincs lehetőség ilyenre.
Mondjuk a hiba az hogy nem tudja csatolni a "meghajtót" szóval itt még játszik az is szerintem hogy nem biztos hogy jól sikerült a bootolható pendrive vagy kártya... próbáld ki hogy a rendes asztali gépen vagy laptopon be bootol-e róla. A telepítőt bármikor megszakíthatja az ember... Vagy ki lehet még próbálni virtualbox-ban is hogy ott sikerül-e a telepítés ezzel a boot usb-vel...
-
Pista0001
addikt
válasz
zsigus #17349 üzenetére
Teszek egy próbát úgy is, de előbb kipróbálok valami mást. Régebben valaki ajánlotta a GeeXboX-ot, az újabbak (2-es verziótól) szintén XBMC alapúak, hátha ez beválik. Ennek a telepítéséhez nem kell két pendrive, ISO fájl-t lehet letölteni amiből livecd/liveusb készíthető.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17348 üzenetére
Max. az Xbmcbuntu-t, de ha nem vagy egy Linux guru akkor inkább ragaszkodnék a helyedben az OE-hez.
Most ahogy gondolkoztam a hibaüzeneten, mintha nekem is dobott volna egyszer ilyet/hasonlót. Akkor azt a verziót nem is tudtam feltenni, de egy régebbit igen (valami előzetes verzió volt, még csak nem is béta). Esetleg ha megcserélnéd őket, és a telepítő pendrive-ra próbálnád meg telepíteni a másikról?
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17344 üzenetére
Sztem tedd át a telepítőt egy másik pendrive-ra ha van rá lehetőség...
GRaul: Csinálsz egy Filmek mappát, amibe beleteszed a filmeket (külön mappában ha lehet, sztem jobban átlátható így, de nem muszáj). A mappák és fájlok nevei a filmek magyar címei legyenek!
Belemész a Videók/Fájlok részbe -> "Forrás hozzáadása", megkeresed a mappá(ka)t, hozzáadod, és a tartalommegadásnál kiválasztod a port.hu scraper-t, majd elkezdi megkeresni a filmek infóit.
Ha valamelyiket nem találja, vagy rossz találatot ad rá akkor pedig szintén a Videók/Fájlok részen rámész a film mappájára, nyomsz egy i (info) gombot, majd elkezdi keresni az infókat, ha nem találja írd be a címét, és a találati listából keresd ki a megfelelőt.
A speciális karakterekkel (kettőspont, kötőjel stb.) eléggé hadilábon áll az összes scraper, ilyenkor csak azt a részt írd be a címből ami vagy a kettőspont előtt, vagy utána van.
Pl.:
Batman: Kezdődik -> Batman
Ál/Arc -> Arc
Néha nagyon sok találatot fog adni (pl. az előbb említett "Arc" szóra), de sajnos nincs más választás, ki kell keresni a megfelelőt a listából.
-
GRaul
őstag
megtaláltam a hibát.
Leszedtem az Ati drivert és csodálatosan müxik az xbmc
Már csak egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudom a port.hu addonnal leszedetni a filmek leírásait? -
Pista0001
addikt
válasz
zsigus #17342 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, nekiveselkedek és szisztematikusan próbálkozok. A hibaüzenet: a SYSLINUX 4.satöbbi szöveg után jön, így:
*** Error in mount_flash: mount_common: Could not mount LABEL=OPENELEC ***
[ 19.906696] System halted.
_A harmadik sor feltételezem a megfagyott kurzor. Full-HD televízió van HDMI-vel rákötve, kártyaolvasóban levő memóriakártyáról próbálom pendrive-ra telepíteni.
Akkor írja így ki ha csak a telepítő van bedugva, ha a cél pendrive is csatlakoztatva van akkor a számok mások: 17.020195
Amikor tegnap próbálkoztam akkor billentyűzet (sima PS/2-es) és távirányító (USB-s, HP, régebbi típus) is rá volt kötve, akkor ha mindkét pendrive be volt dugva akkor megállt egy magyar (!) hibaüzenettel hogy vegyem ki a lemezt és nyomja egy gombot. Ha a telepítőt vettem ki akkor hiányolta a boot disk-et (azt hittem elsőre hogy ramdrive-ot csinált és arra áttolta), ha a cél pendrive-ot akko eljutott a feljebbi hibaüzenetig. Ma csak a két pendrive volt csatlakoztatva.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #17336 üzenetére
Ez érdekes... én már telepítettem egy jó pár verziót, de még egyszer sem fagyott E-350-en.
Próbáld meg az általános verziót (Generic), lehet, hogy a hardveres gyorsítás nem fog menni, de később updatelheted, csak a telepítés sikerüljön. Vagy ha ez sem megy, akkor az 1.0-t, és szintén frissítsd.
Ha sikerül, akkor a frissítés tök egyszerű: letöltöd a megfelelő verziót, és a "target" mappán belül található összes! fájlt (kernel, system stb.) bemásolod a Storage/.update mappába (ha nincs ilyen, hozz létre egyet). A másoláshoz használhatod a beépített fájlkezelőt is ha a másik gépről nem éred el a HTPC-t, csak add meg a fájlkezelőben hálózati helyként (SMB) a másik gépet.
Mire telepíted egyébként? Mert ha pendrive-ra akkor az is előfordulhat, hogy a pendrive nem jó, próbáld másikkal.
-
hétalvó
addikt
régen mindig egy imon-rol átmodoztam, hogy be tudjam kapcsolni a gépet távirányítóval...
most meg kiderül, hogy az asrock h61-itx -es lapom be tud kapcsolni usb egérrel.
nyomok egy shut down-t gép kikapcsol, nyomok a k400-on egy egér gombot és a gépem bekapcsol...
(bios-ban engedélyezni kell)nekem ez új, de lehet pár embernek segít
-
Pista0001
addikt
Sziasztok.
Elkezdtem a HTPC projektet, de egyből akadályokba ütköztem. OpenELEC-et szeretnék rá, de csak nem akar sikerülni. 2.0-s és 3-as verziókat próbáltam, Inteles 64 bites verziókat. A gép Z77-es alaplapból, Sandy Bridge Celeronból (G540) és 2*2 GB RAM-ból áll. Gyakorlatilag már a telepítő lefagy, a wiki-n látható kék felületig sem jut el, Ctrl+Alt+Del-re sem reagál. Van valakinek tippje hogy mi lehet, vagy tanácsa hogy mi lehet probléma, mire kell odafigyelni? Köszi
-
hamyka
senior tag
Szép estét
Engem az érdekelne hogy mik kellenek egy htpc építéséhez ?? illetve ez a htpc olyan mint az asztali pc ?
-
törölt tag
-
canniball
nagyúr
-
zsigus
őstag
válasz
Krampesz #17317 üzenetére
Esetleg egy ilyen? Magasságra/szélességre egyeznek, csak picit hosszabb, viszont teljes méretű az 5,25" hely. Egy kicsit drágább, de nem vészesen.
Vagy ez is szóba jöhet, szintén majdnem stimmel méretre, de ez már ~4e Ft-al többe van.
Nekem is nehéz házat találni a nagy gépnél (ideiglenesen egy ModeCom-ban van most a konfig) az asztal miatt, de az a helyzet, hogy ha végképp nem találsz jót/megfizethetőt, akkor az azért lehet, mert nem igazán lehet megoldani azt ami kellene neked. Sajnos néha kompromisszumokat kell kötni...
-
Krampesz
tag
válasz
Enszuke #17313 üzenetére
A nas-ba nem tudok, nem is akarok diszken kívül semmit rakni. az egy hp microserver, az azért van, hogy diszkekkel együtt 30w-ot egyen max és ott legyen, amerre nem zavar senkit a hangja. A htpc trinity alapú lesz, így a fogyasztása jóval jelentősebb lesz annál, hogy folyamatosan üzemelhessen.
-
rbalint88
addikt
válasz
Krampesz #17308 üzenetére
az antler nem egy kimondottan minőségi darab. CM lehet, hogy böszme mellette, de minőségi. és a nas-t is esetleg át tudod költöztetni bele, így csak egy fogyasztó lesz
a másik meg, hogy az antlerben levő táp milyen minőség... én nem bíznék rá semmit. 10-13ezerből sfx, tfx és normál atx tápból is van 300w körüli, minőségi darab, ami a hdd-ket is simán kihajtja, ha átköltözöl. -
Krampesz
tag
Az antler tudom, hogy kapható, pont az a gondom, hogy az InWin jobban tetszik, de olyat nem találtam sehol itthon. Az a Coolermaster már nagyon nagynak tűnik, nem akarok bele csak egy kis ssd-t, meg egy full size BD romot beletenni (NAS már van HP microserver).
(#17307) Celtis
én anno ilyet vettem, az infrát usb-n lehet csatlakoztatni, egy billnek és egy egérnek ismeri fel a gép magától, egész használható. -
Celtis
veterán
Milyen távirányítót érdemes venni? Melyik használható kényelmesebben?
Hadonászós egér + billentyűzet (air mouse)
http://www.measy.com.cn/product/showproduct48_en.htmtapipad + egér
http://www.measy.com.cn/product/showproduct49_en.htm -
jeni
félisten
válasz
Krampesz #17305 üzenetére
Hello
A második BP655 szélesebbnek tűnik belülről.Talán jobban szellőzik.Magasságra laposabb
Amúgy Iponnál kapható ez.Meg kell nézni melyikbe fér el a magasabb,jobb proci hűtő.
-
Krampesz
tag
Sziasztok!
HTPC projekt 2. lépéseként a jó öreg ház kérdésnél kicsit elakadtam. Igazából két jelöltem van:
1. Antler (SuperCase) MI-008
2. In-Win BP655Szerintetek melyik tetszetősebb?
nekem az InWin tetszetősebb, de elárulhatná valaki, hogyan lehetne itt Mo-on hozzájutni, mert én nem találtam seholA táp nem érdekes, picoPSU lesz alkalmazva.
-
cimp
senior tag
Hi!
Sikerült már valakinek openelec alatt lcd2usb-t megéleszteni? Már odáig eljutottam, hogy tudna futni a hd44780 driver, de visszapofázik, hogy: "hd44780: unknown ConnectionType: LCD2USB".
Márpedig minden leírásban ez van, hogy ezt kell beállítani. Még az lcdproc leírásában is ezt láttam.Ha valakinek sikerült már akkor segítsen.
köszönöm.
-
sb
veterán
Ez a cpu/gpu igény is elég relatív dolog.
Nekem van egy abszolút low cost HTPC-m is (az Atom 330+Ion mellett):
vga: 880G integrált HD4250-e
cpu: 1 magos Sempron unlockolva: X2 @2.7GHzA proci kb. A4-3400 szintű, Ion/Brazosnál jó 3x gyorsabb, míg utóbbiak is 10-20%-os terhelésen mennek XBMC+DXVA alatt fullHD-vel. BD50-el nem néztem pontosan, de az sem árt meg az Ion-nak. Tehát átlagosan bőven sok még egy ilyen proci is.
A gpu részen meg a HD4250/Ion nem tudom pontosan hol helyezkedik el a mostaniakhoz, de amennyire emlékszem a az AMD töredéke teljesítményben mégsem fekszi meg semmi ilyen, 3D-n kívüli tartalom a gyomrát. 3D-t még nem próbáltam rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest