Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Muszájból újítottam egy gépet (az előző filmezés közben megadta magát és alaplapot normálisat nem találtam a procimhoz, meg a memóriához) Ha már így adódott, nyugdíjaztam az nvidia kártyámat is és egy tizedik generációs i3-ast tettem bele. KODI oldalán az volt írva, hogy az viszi az UHD-t, meg mindent is. Viszi is azzal nincs baj, de van egy olyan problémám, hogy egy halom filmet amiket befőztem télire (NAS-on van, hogy majd még nézegetem) átkonvertáltam ffmpeggel kisebbre és ezeket szarul játsza le. A képernyő bal oldalán van összenyomva a film egy lilás sárgás színben, a jobb oldalon meg egy egységes zöld terület. Ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást, akkor rendesen játsza. Az nvidia is és RPI is rendesen játszotta anno. Vajh mi lehet? -
cimp
senior tag
Erre gondoltam én is, de aztán pont az nvidiás cucc győzött meg arról, hogy meg lehet csinálni. Késleltetésnél bármennyi is elcseszi a dolgot, ezért gondolom ott is van valami kalibráció, hogy az adott megjelenítőn mikor van szinkronban, és onnantól működik. Gondolom én így naivan. De ezek szerint nem létezik ilyen.
Köszi. -
cimp
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik e olyan aktív 3D szemüveg amit nem a TV vezérel, hanem a lejátszó adja neki a jelet (BT, WIFI, akármi), hogy mikor melyik szemet takarja ki? Az Nvidia 3D Vision is valami ilyen lehet csak játékokhoz. Ott sem a monitor kifejezetten 3D-s, hanem videokártya tudja, hogy éppen melyik képet tolja ki és a szemüveget is vezérli. Ehhez hasonlóan nem létezik HTPC-hez valami megoldás?
-
cimp
senior tag
Linux alatt tud valaki megoldást arra, hogy az átmenetek ne foltosodjanak meg jól látható sávokból álljanak? A sötétben világító lámpák inkább céltáblának néznek ki mint fényforrásnak, a sötétebb részek meg sártengernek.
Ubuntu 14.04 + KODI + Nvidia 7xx (de mindegy mert más progival is ilyen, és windows alatt is. Dune, popcorn normálisan játsza.).
-
cimp
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Áááá, hogy gondolatolvasó!
Amit írtam azt meg nyilván nem olvastad. Írtam, hogy ez valóban nem kontraszt, csak az automatikus rgb tartomány okozta fakó kép megszűnt tőle. Ugyanis a haswell és a fakó kép problémára itt ebben a topicban volt már szó, és mivel a válasz az volt, hogy ki kell kapcsolni az automatikus kontrasztot, ezért azt kérdeztem meg, hogy miként kell azt csinálni. De mivel mindenki cseszik válaszolni (már a kötöszködésen kívül) keresgettem máshol is, és ez tökéletesen megoldotta a problémát. Gondoltam ha már megvan beírom hátha másnak is jó lesz egyszer.
Ha ennyire rajta vagy gondolatolvasáson akkor inkább a megoldást írtad volna meg.
-
cimp
senior tag
válasz
dabadab
üzenetére
Csak a jegyzokonyv kedveert: Még ez sem pontos. Automatic, Full, Limited 16:235 a választható beállítások. Ez alapból automatic -on van. És a kép ettől elég fos fakó. Ez ugyan nem kontraszt, de ezt full-ra állítva tökéletes lett a kép. Gyanítom ez az a beállítás ami előzőleg "dinamikus vagy automatikus kontraszt kikapcsolásaként" említettek. De ha már itt vagy azt megmondhatnád, hogy ezt a beállítást, hogy lehet véglegesíteni. Mármint, hogy bootolás után ez legyen az alapértelmezés.
-
cimp
senior tag
válasz
McSzaby
üzenetére
Eddig azt használtam, de elegem lett belőle, mert a jól kitapintható navigáló gombja (nagy kerek négy irányban nyomkodható) az az egerér funkciót vitte. Én meg a kurzor navi funkciót használnám többnyire (file listában lépkedés, filmben előre-hátra), az meg az alsó rengeteg gomb között van és rendszeresen mellényúltam. Utána az xbmx mire megint visszakerül sima lejátszásba (lejátszás közben feljön a főmenütől a filelistáig minden!) szét kellet nyomkodni mindent.
-
cimp
senior tag
válasz
Digger
üzenetére
Én egy ilyet (illetve ennek egy változatát) vettem itt a prohardver-en. Ezt kínlódtam most össze egy openelec-el. Az xbmc-ben pedig szépen be lehet állítani egy xml-ben, hogy mely állapotában mit jelenítsen meg. Alap helyzetben a file browser aktuális helyét, a processzor hőmérsékletet, a memória állapotát..... Külön megmondhatod, hogy Mik jelenjenek meg video menün belül, zene menün belül...
-
cimp
senior tag
Hi!
Sikerült már valakinek openelec alatt lcd2usb-t megéleszteni? Már odáig eljutottam, hogy tudna futni a hd44780 driver, de visszapofázik, hogy: "hd44780: unknown ConnectionType: LCD2USB".
Márpedig minden leírásban ez van, hogy ezt kell beállítani. Még az lcdproc leírásában is ezt láttam.Ha valakinek sikerült már akkor segítsen.
köszönöm.
-
cimp
senior tag
válasz
üzenetére
Ezt próbáltam, de rá se bagózik!
Azért ezzel még küzdök egy sort. A furcsa az, hogy rengetegen leírják ugyanezt a problémát, konkrét választ viszont nem írnak sehol, hogy ezt és ezt beállítod és megszűnik. samba-n keresztül megy a lejátszás, ha másolom a fájlt az jó sebességgel jön. Linoxos alappal az xbmc is jól játsza. Még megnézem, hogy ha a windowsba felcsatolom a meghajtónak, akkor helyi forrásként rendesen játsza-e.
-
cimp
senior tag
válasz
Tomix24
üzenetére
Ja bocs. már félig aludtam mikor írtam. Arról van szó, hogy windows alatt az xbmc félpercenként megáll és elkezd pufferelni. mikor 100% akkor megint elindul a lejátszás. Fél perc múlva kezdi előröl. Megüt a guta mert ráment egy napom mire felprogramoztam az lcdsmartie-t, hogy faszán kiírkálja a dolgokat, meg csicsa legyen, erre az egész egy kalap szar windows alatt hálózatos forrással. Illetve nem találom sehol a megoldást. A net tele van ennek a hibának a leírásával, de megoldást sehol se találtam. A probléma biztos nem hardveres, mert openelec-el megy.
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Sikerült már valakinek a windows-os előtöltési pufferelési problémának a megoldására rájönni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Flint 2 OFF topik
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Hegesztés topic
- Dead Island 2 beszámoló
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7D / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest