- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tigipuf
senior tag
válasz
Enszuke #17180 üzenetére
Saját tapasztalat:
Van egy inteles lapom g530-as celeronnal (értsd a legolcsóbb leggagyibb grafikás sandy proci).
Mindent játszott,1080p,3D -s mkv-k,sőt megfelelő szoftverrel ,Tmt5-el 25 Gb-os 3Dbd-t is.
Valami isteni sugallat után szúrtam mellé 1 asus passzív 6450-t,bár tudnám miért ,játékra nem elég,HTPC üzemmódban pedig eddig nem vettem észre nagyon nagy különbséget.
Amúgy fogyasztásban nem tett hozzá sokat a rendszerhez,takarékos kis kari a 6450.
Viszont mivel monitort és tv-t is használok egyszerre,érdekes módon a felbontás,asztalváltásnál az intel sokkal rugalmasabb egyszerű billentyűkombóval megoldható,amit a catalystban egyszerűen képtelen vagyok belőni.
Tehát vagy váltok egész rendszert fm2-re,vagy megvárom az ivys cerkákat,és gudbáj 6450! -
gorbep
senior tag
válasz
Toobee #17196 üzenetére
Bocs, nem neked szólt, csak felháborít, hogy a szabványok kidolgozásánál a profitot maximalizálják, nem a mérnöki optimumot. De ezt egy kis leleménnyel a HTPC-nél megvalósíthatod, pl így született a reclock is, meg az interpolációs project-ek..... De láttam 48 fps interlaced felvételt, ami minőségben verte a 23.fps progressive-et......
-
gorbep
senior tag
Szerintem az a fontos, hogy a kép folytonos. Az egész fps mizéria egy szivatás......
25 és 30fps-es megjelenítők világában kidolgoztak egy 24fps-es szabványt. Miután a megjelenítők utolérték, csináltak egy 24/1001*1000 fps-est, hogy mindenképpen legyen vmikor röccenés, ha csak nem filmről nézed a moziban.....Bárhogy is ügyeskedsz lesz ugrás , mivel a pontos képfrekit egy megjelenítő sem tudja, mert a gyártási szórás is nagyobb ennél...... tehát ha a fejed tetejére is állsz lesz ugrás, bár lehet hogy csak 20 percenként.....
De ha Mohamed menne a hegyhez, a kijelzőhöz időzítené a rendszer a renderelést...... max 5mp előbb vagy később érne véget a film...... de akkor az túl olcsón lenne tökéletes. Ja meg ha ezt el is éred a stutterrel nem tudsz mit kezdeni, mivel drága a film alapanyag, amire már senki sem dolgozik......
De hurrá, itt a 4k, szintén csak 23.97-fps-el...... totál hülyére vesznek minket......
Szóval ennyit a pontos fps-hez..
Tobee: ne a 23.97-fps-t próbáld pontosan elérni, hanem a megjelenítődét (Proji, plazma...)
ami nem pont ennyi, és időben is változik.....
-
rbalint88
addikt
válasz
szabi__memo #17190 üzenetére
i3-3217U az eleve laptopba való, másrészt abból is a legalapabb, teljesen kiherélt. úgyhogy azt nem tekinteném referenciának
egy előnye van, a 17W tdp
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Enszuke #17185 üzenetére
Nalad minden okes az intellel?
Core i3-3217U és xbmc alatt állitólag:
"HD audio passthrough did not work, and several videos showed artifacts during playback, even worse, some videos caused lots of artifacts and caused the device to hang. I assume the video issue is a problem with the Intel HD graphics driver" -
Toobee
veterán
Kép és hangminőség mindenek felett. A többi csak körítés, nekem ez a legfontosabb. Egyébként meg kell mindenre: torrent, netezés, sulis cuccok 99%-a is digitális formában van meg. Ha beválik, és tényleg veri a Dune-t, akkor bírnia kell BD50 és olyan 500-1000 torrent egyidejű futtatását, amiből nyilván 40-50-nél többet úgysem seedel egyszerre, de azért fut a kliensben. Ugyan nem értek hozzá, de nem bánnám, ha egy másik városból is el tudnám érni, a merevlemezén lévő tartalmat. Szóval egy multifunkciós gépet szeretnék összerakni, mint mindenki más.
(#17187) gorbep: 23,976 Hz helyes lejátszása alapkövetelmény nálam. Nem szeretnék akadozást nézni, nem véletlen van Sigma-s lejátszóm.
-
gorbep
senior tag
Akkor +1, nálam is az intel ugyan olyan jó. Most nem az alaplapi-t, hanem egy 520GT-t használok, de az alaplapi is röccenésmentes volt......
Mondjuk az én pana plazmám nem, támogatja a 23.97 fps-t.......
(25,30,50,60) úgyhogy inerpolálok, régebben reclock-oltam 25 Hz-re... Ha a hegy nem megy Mohamedhez......
-
sb
veterán
Kezdődik!
Én már sokat vitatkoztam Enszuke-val, de speciel A10 helyett én is sokkal inkább vennék i3-at, ha ennyire kell a proci erő. Elvben az Ivy IGP-je is elég már a HTPC célokhoz, ha nincs extra igény. Ha pedig van akkor is lehet, hogy mellévágnék egy 6450-et vagy valamit. (Ilyen TDP mellett úgyis elférne a házban)
Az AMD-hez meg kb. akkor kanyarodnék vissza, ha kisebb proci kellene. A4-A6, kisebb/olcsóbb A8.És ennyi a lényeg: egyik prociban jobb _sokkal_ (beleértve a fogyasztást is) a másik meg vga-ban. Innentől mindenki eldönti milyen célra kell neki és kiválasztja melyik a jobb.
-
-
sb
veterán
válasz
Toobee #17173 üzenetére
Ha számít az ár (miért ne számítana?) akkor egy kisebb proci+lap+ram kombó is elég lehet.
Már ha a Dune lecserélése, egy klasszikus HTPC a célod és nem olvastam félre...Ha másra, általános célra is kell a gép akkor nem szóltam, de HTCP-nek felesleges a 4 mag ha nincsenek extra igények. Egy 2-3(-kisebb 4) magos Llano/Trinity 10-15k itt az aprón, lap is van 20k alatt. 8GB ram oké, hogy nem drága, de nekem a gamer gépemben is teljesen elég jelenleg a 4GB. És ami felesleges az felesleges, hiába olcsó...
De mondom még egyszer, csak akkor érdekes, ha nem kell másra az erős gép és számít az ár/dizájn/táp-hűtés-zaj-fogyasztás kombó.
Ezen a 3(6) ponton lényegeset lehet nyerni a "minél kisebb annál jobb" elvvel túlméretezés helyett. -
Topanka
aktív tag
Utólagosan Kellemes, Boldog Karácsonyi Ünnepeket, és előre Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!
Kisérletezgetek az XBMC-vel, meg az MPC-HC x64-gyel.
Most az egyik gondom a felirat kezelése.
Vannak mkv, és m2ts tömörítések, és az m2ts filmek között van jópár ahol a feliratot nem kezeli, de a navigálásban látja, csak éppen nem jelölheti ki. Ez a MPC-HC-nél van. miért lehet ez?
A szűrőknél is látja, de sehol nem jelölhető ki.
Kezdő paneljén a "felirat" nem aktív.
Igazából, amíg a Splash volt nem volt ilyen gondom, de az összes többi lejátszóval van valami kis gikszer, vagy a video fájl-lal?
Az XBMC-nél hogy megy a felirat kezelése, mi a jó beállítása? -
Celtis
veterán
válasz
Balázzs #17134 üzenetére
A plazma képe valóban jobbnak tartott, legalábbis házimozira. Ezt magam is tapasztaltam.
Azt viszont felejtsd el, hogy a "mai modern plazmák egyáltalán nem égnek be". Kb. 7 év alatt már a 4. plazmámat nyúzom. Van összehasonlítási alapom. A valóság az, hogy a mai plazmák sokkal inkább hajlamosak a beégésre és az átmeneti lenyomatosodásra. Mai plazma alatt LG, Samsung és Panasonic márkákat értek, ezeket próbáltam. -
zsigus
őstag
-
Toobee
veterán
válasz
#75912448 #17156 üzenetére
Ha most itt látatlanban megmondja nekem valaki, hogy jobb lesz 2D-ben, mint a Dune, akkor most azonnal mehet az apróra, és mindenből megveszem a jobbat. Ha ezt nem tudják 100%-os biztonsággal megmondani, akkor egyelőre párhuzamosan futnának egy darabig, szerényebb cuccokból.
Kétféle variáció körvonalazódott bennem. Az olcsóbbik:
Ház: KOLINK CX2D67H 400W 6274 Ft
Alaplap: Gigabyte GA-F2A85XM-D3H (ATX-es, elírták) 20.341 Ft
Processzor: AMD A8 5600K 25.040 Ft
Memória: 2xKingmax 4GB DDR3 1600Mhz 10.178 FtÖsszesen: 61.833 Ft, Nettó: ~48.700 Ft
Két hírhedt csibész cimborámmal beszéltük, hogy az ATX talán hűvösebb lenne, illetve nem lesz látható helyen a gép, így tökéletesen mindegy számomra, hogy szép-e a ház.
Drágábbik:
Ház: KOLINK CX2D67H 400W 6274 Ft
Alaplap: Gigabyte GA-F2A85XM-D3H (ATX-es, elírták) 20.341 Ft
Processzor: AMD A10 5800K 31.137 Ft
Memória: 2xKingmax 4GB DDR3 1600Mhz 10.178 FtÖsszesen: 67.930 Ft, Nettó: ~53.500 Ft
-
Balázzs
senior tag
Optikai hangkivezetést, esetleg scart/s-video majd hdmi csatlakozást hogy lehet megoldani htpc-n?
-
TCr
veterán
Srácok, rendelném a Logitech Harmony 600 távost, kérlek linkeljetek nekem valami jó és olcsó megoldást, amivel tudom majd használni a PC-hez (XBMC) is.
Tudom, hogy volt már téma, de semmi konkrétat nem találtam. -
törölt tag
8e forintért linkelt 2x2 gigát, ezért írtam, hogy 10k-ért van már 8 is. Persze igaz, alapesetben elég a 4 is.
(#17159) cekkk
Nem volt időm kipróbálni, külön-külön használtam xbmc-t és mpchc-t. Előbbi annyira kényelmes, hogy elkényelmesít
Lehet, hogy placebó, de az RC1 képe jobbnak tűnik az összes többinél.
Ja, és kipróbáltam az xbmc remote android alkalmazást. miről maradtam én le eddig, barlangban éltem, vagy hol?
-
TCr
veterán
Nem voltam egyértelmű, a 2x4 GB RAM-ra gondoltam.
-
rbalint88
addikt
én annyit tennék hozzá, hogy ha hosszú távra tervezel házzal és belefér árban, akkor fractal node 304. oké, hogy 25k, de amire te akarod, kb a legalkalmasabb ház.
-
Toobee
veterán
Az alaplapban van, nekem az elég egyelőre.Jelenleg az a lényeg, hogy január végéig legyen miről tanulnom, meg seedelni. Aztán, ha úgy lesz februárban pénzem, akkor majd azt is be lehet szerezni.Elnézést, ezt benéztem. Csak arra figyeltem, hogy igen legye, az alatta lévő sort már meg se néztem.
-
Toobee
veterán
Tetsziket úgy értem, hogy a 3db 3,5"-es merevlemezem bele tudom pakolni.
Nos, akkor kinéztem egy konfigot, erre kérném a véleményed:
Ház: INWIN Z670 350W Fekete 17342 Ft
Alaplap: ASROCK FM2A85X Extreme4-M 23059 Ft
Processzor: AMD Athlon II X4 750K 3.40GHz FM2 BOX 19304 Ft
Memória: Ezt nem tudom, gondolom 2*2gb elég lehet. Mondjuk: KINGSTON 2048MB ValueRAM DDR3 2*3974 FtEz így összesen: 67653 Ft. Vélemények?
-
cekkk
veterán
válasz
fidomaster #17140 üzenetére
Itt jártasabbak abban amit szeretnél szerintem, mint mi ebben a topicban.
-
fidomaster
csendes tag
sziasztok! elerkezett az ido hogy kerdezzek, elolvastam egymillio hozzaszolast, otletet stb, de nem jutok egyrol a kettore. szoval a problema: adva van egy asrock Z68M-ITX/HT alaplap, egy intel i3 3225 proci, 8giga ram, es egy sony slot-in es slim optical drive. szeretnek egy sajat tervezesu aluminium hazat kesziteni, teljesen passziv hutessel - heatpipe, de egyszeruen nem talalok adatokat.... alaplap merete es furat tavolsaga megvan es semmi mas, mondjuk dvd meretet meg le-lehetne merni, de heatpipe alkatreszeket nem nagyon ismerem stb stb. a panel tap is problema :-) szoval hol erdemes keresni, kerdezni ? remelem jo topicot valasztottam, alavetoen htpc-nek keszul a gep :-) ha valakit erdekel, teszek fel kepet a tervezesi fazisrol...
-
Toobee
veterán
Sziasztok! Ma meghalt a laptopom, úgyhogy építeni szeretnék valamit. Média lejátszóm van, egyelőre ez nem szempont, de a későbbiekben ez lehet, hogy meg fog változni. Olyan ház kellene, amibe elfér 3 db 3,5" merevlemez (esetleg 2 is elég lehet), talán az álló házat is el tudom rejteni úgy, hogy ne legyen szem előtt. Bírjon el 500-1000 torrenttel, ne legyen gondja a 23,976-al és lehessen akár NAS-ként is használni. Nem számít, ha magas a ház, nem célom, hogy pici legyen. Ha megoldható, akkor passzív gép kéne, de tippem szerint a 3 merevlemez miatt ez nem megoldható. A lényeg, hogy halk legyen, és hűvös.
Konkrét típusokat kérnék, ha lehetséges. Mi az, ami bevált, amit érdemes megvenni? Játszani nem szoktam, külön videókártya szerintem nem is szükséges. Monitornak egyelőre a plazmámat használnám.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Digger #17133 üzenetére
Köszi a választ. Közben rátaláltam az ipon oldalán webes htpc gép összerakó oldalra, ott nézegettem és am2-es amd proci és asrock lap, 4 giga ram, ház, táp amit eddig találtam, mondjuk szép házat nem találtam, azt meg kellene nézni élőben is.
TV-ről annyit, hogy nemrég pana plazmát és lcd-t is néztem boltban, nekem jobban tetszett a plazma képe, itt a fórumon olvastam és az eladó is megerősítette, hogy a mai plazmák már egyáltalán nem égnek be és nem fogyasztanak sokkal többet, mint az lcd-k.
Miért tettél rá win-t és linux-ot is? Nekem a linux teljesen szűz terület sajnos.
-
Digger
senior tag
válasz
Balázzs #17128 üzenetére
Én nem régen készültem el az enyémmel. ASRock E350M1 alaplap, 4 giga RAM-al 26000 Ft. Később belekerült még egy 4G-s modul. Volt egy 1 T-s winyó, dobozt és tápot 11000-ért vettem. Drótnélküli Microsoft egér+billentyű, egy USB rádióval megy, ha jól emlékszem 8000 körül volt. Win7 és Ubuntu került rá, mindkettőn megy az XBMC. A wincsijeid nem mindegy milyen csatolófelülettel bírnak! Amúgy én a plazmát meggondolnám! Egyrészt sokkal többet fogyaszt mint a korszerű LCD, azonkívül azt hallottam róla, hogy hajlamos a beégésre! A TV csatorna emblémája mindig ugyanoda esik és állítólag hajlamos beégni, ha sokat nézed ugyanazt a csatornát!
Erről szívesen hallanék megerősítést, vagy cáfolatot!Szóval, csak biztatni tudlak az építésre!
Amúgy én is amellett szavazok, hogy előbb vegyél TV-t!
Nem kell a csili-vili drága Smart TV-t választanod, csak a divat miatt! Legyen legalább 100 Hz-es és legyen rajta HDMI! A többi Smart funkcióra nincs szükség, ha amúgy is építesz HTPC-t mellé! -
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Családi mozizáshoz keresek lejátszót, eddig média lejátszókat nézegettem, de eléggé zavaros most a felhozatal, xbmc-ről pedig nagyon sok jót hallottam és notin tesztelve nagyon jól kezelhető.
Mit tudtok ajánlani a következők figyelembevételével:
- jelenlegi tv-n csak scart, s-video és talán rca csatlakozók vannak, jövőre talán plazma, ha bedobja az unalmast
- házimozi erősítőn csak optikai és koax hang bemenetek vannak /5.1 hangfalszett van rákötve/
- utp és wifi gondolom nem kérdés
- ipad/android mobil eszközök számára főleg képek, egyéb file-ok megosztása
- vezeték nélküli bill/egér, komplett gép távirányíthatósága akár gyerkőc számára is
- van tartalékban 1 500Gbyte-os és 2db 320-as hdd, utóbbi kettő notebook-ba valóNem ijedek meg, ha nekem kell összerakni, de ha van komplett vagy akár előre telepített is az sem gond.
Gondolom fontos szempont, hogy mennyit szánok rá, kb. 60-100ezer, rugalmasan.
Köszönöm és további kellemes ünnepeket!
-
-
szabi__memo
nagyúr
Apa, kezdődik!
-
GRaul
őstag
válasz
Enszuke #17118 üzenetére
még nem próbáltam, dvi-hdmi-n. de van otthon, úgyh majd kipróbálom.
Csak úgy rémlik, hogy itt phn olvastam, hogy úgy nem megy ki a hang.A Celeron G550 milyen proci?
Mert ugye Ivy, Sandy is 1155-ös tokozású.
Vagy van erre valahol vmi lista?ha jól látom akkor az ivy-s celeronok csak jövőre fognak megjelenni.
Ezek szerint a g550 sandy
De mit jelent az a 24p-s cucc amit írtál? -
GRaul
őstag
válasz
Enszuke #17114 üzenetére
csak az a baj h az 5450esen van hdmi kimenet és arra szükségem van, hogy a hangot ki tudjam tolni.
Majd márciusba veszek olyan 1155ös lapot amin van hdmi meg kicsit jobban fel van szerelve mint a mostani msi. Egyébként DVI-on ugye hangot nem lehet kivinni, csak hdmi-n ha videokártyáról van szó? -
törölt tag
válasz
canniball #17108 üzenetére
Bizton állíthatom 2D-s HTPC felhasználásra bőven elegendő a Brazos. Engem is meglepett, hogy megfelelő szoftveres környezetben mennyire könnyedén elvégzi azt a feladatot, melyre a médialejátszók többsége képtelen. Igaz én egyből SSD-vel estem neki, HDD-s Brazos-hoz nem volt szerencsém. De nem is neked kell bizonygatnom
-
-
törölt tag
válasz
zsola32 #17104 üzenetére
A10 volt eredetileg a terv, aztán A8, de meggyőztek a srácok, hogy HTPC-be totál felesleges, bőven elég az A6-5400. Még meggondolatlanom magam, mivel képminőség különbség nem lesz, valóban nem sok értelme volna 4 magnak. Akkor használnám ki, ha megpróbálnék interpolálni az LCD helyett 24p mellett, ez egy érdekes kísérlet lenne, ehhez már kellene 4 mag. Másképp nem, mert 3D-hez is bőven elég az A6.
-
GRaul
őstag
nem tudom egyenlőre.
A lényeg h volt brazos gépem. de halál volt media centernek
Most összeraktam egy 1155 msi lapos. Celeron g550 procis Ati hd 5450es kártyás gépet.
2*2 giga rammal. plusz 3* 1terrás vinyóval.
A gépház ez : [link]Nagyon "brutál" kis gép lett
Szeretném letöltőnek használni. állandóan menni fog. plusz a házimozira lesz kötve, szóval médialejátszó szerepet is be fog tölteni.
cégtől meg új samsung androidos telot fogunk kapni, amelyet nem fogok használni. szóval távirányítónak jó lesztanácsokat természetesen szívesen fogadok.
A lényeg az lenne a médialejátszó mellett, hogy a lakásban bármelyik gépről elérhető legyen a 3 terra tartalma.
Ha ehhez is van valami tippetek, hogy mi a legpraktikusabb, szívesen fogadom. -
cekkk
veterán
válasz
canniball #17101 üzenetére
Viszont ha a 12-est rakja fel ez a jó progi
-
canniball
nagyúr
Kell, de ezen útmatató alapján ez nem jelenthet gondot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Sorozatok
- Steam Deck
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen házat vegyek?
- 3D nyomtatás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged