- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
12600 - 12501
24467 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
djeperto
aktív tag
Útálom a buszokat bazz🐣 -
mghltm
addikt
mint szinten mg zs ev tulaj kerdem toled, miert nem stellantis ev-k kozul valasztottal? elegedett vagy a portekaval? megfelel az igenyeknek?
mi februar vegen vettuk at a sajatunkat, 50-es lfp akkus. kb 5000km-t tettunk bele, legtobbet debrecenben illetve 100km-es korzeten belul. voltunk vele egyszer 2 napos 1200km-es koruton ( db - solymar - orfu - sulysap - db nem palyan ), klimaval 16-ot fogyasztott, suc-on gond nelkul toltott mindenhol. varoson belul 11-12, klimaval 14-15 ( auto mod remekul mukodik, nem erezni kipufogogazokat ), hidegben futessel 25 korul fogyaszt. itthon szoktuk tolteni, napelemes rendszerunk van. elferek benne elol es hatul is ( 195cm es 95kg ), aranylag kenyelmes, de nem agr ulese van az biztos. csomagtarto jo nagy, frunk-ot rakhattak volna bele. viszont a tukor melletti usb a kameranak jo megoldas. app pont az tudja amit kell, csak lehetne benne sotet mod, a vilagostol kieg a retinam. eu tamogatas nelkul valami olcsobbat vettunk volna, lasd kifuto akcios leaf. meg a byd atto3 volt kepben, de gyozott az elterjedt szervizhalozat es a pozitiv angol / ausztral / eu-s velemenyek.
ami meg eszembe jutott, szeretem a klima fizikai gombjait, de a savtartot szinte azonnal kikapcsoltam, viszont a radar jol mukodik nagy temponal es araszolasnal. keresztben hatra kilatni belole rossz.
-
kicsi83
tag
Vannak úgynevezett javítási utasítások. Ezekben benne van, hogy pl x ügyfélpanaszra, y verzióra kell frissíteni az egérmozi szoftverét. Nehéz ez, mert ha valami fontos dolog nem működik, pl nem megy Android auto/Apple car play, sok embernek, akkor szinte biztos meg lesz oldva előbb vagy utóbb. Ha egyedi a gond, akkor nehezebb. Logokat kell csinálni, kiküldeni, szerintem szerencsén is múlik a szervízben milyen szerelőt fogsz, kihez kerül a központban a ticket. De irgalmatlan óradíjak vannak, ha úgy van inkább cserélnek azonnal valamit. Szofteres dolgok azért gondolom lassabban mennek és simán lehet fél egy év mire megoldás lesz, ha lesz egyáltalán. Nyugaton azért ha nem sikerül megoldani próbálnak valahogy kompenzálni, kapsz pl egy karbantartást ingyen vagy ilyesmi. Sajna ez ilyen, mázli kell és jót kell kifogni. Nagyon durva dolgok vannak sokszor.
-
biga
őstag
Félreértettél
Szo sem volt arrol, hogy garban akartam volna frissitettni, a szakszervizekkel valo pozitiv tapasztalataimra utaltam alapvetöen 
Viszont ezzel kapcsolatban felmerül bennem par kérdés, ami nem annyira OFF. Hogy garanciazol le egy olyan problémat, ami a ma divatos csili-vili egérmozin (tableten) futo szoftver problémaja? Akar egy az altalam emlitett probléma, amikor siman csak azért nem tudsz megcsinalni egy frissitést, mert rossz a szoftver (egyszerüen hianyzik egy szükséges alfunkcio), vagy pl valamilyen, eredetileg eleve rajta lévö, és onnan el sem tavolithato szoftveres funkcio bugos?
Persze sejtem a gyarto valaszat: a rendszert ö is veszi, a beszallito majd frissiti/javitja (vagy nem). Csakhogy engem, mint vasarlot nemigen érdekel, ki a beszallitoja, milyen szerzödéses partner javitgatja ezeket, esetleg Jozsi hekkeli a gyar sarkaban. (Es ha érdekelne sem adnak ki mint info). Tehat nem hardveres alapvetöen a hiba, hanem mondjuk egy funkcio egyszer csak (vagy akar egy frissités utan), nem, vagy nem megfelelöen müködik.
Valljuk be, ez manapsag, mikor egy vacak ventillatort is szoftveresen, a tabletet tapizva allitgatunk, igenis jogos kérdés. -
kicsi83
tag
Nem tudván, hogy milyen kocsi, évjárat stb. egyik alapszabály, hogy térkép frissítést nem fizet a gyártó garanciában, gondolom ilyen a szerződés a beszállítóval. Egyébként valóban létezik olyan, hogy pl. a continental a beszállító a fejegységnek és ha gond akkor ők küldenek új alkatrészt. Nem szeretnék tovább offolni és a gyártókat sem védeni, csak annyit szerettem volna mondani, hogy nem mindig paraszt a hozzáállás a részükről.
-
biga
őstag
Amiket irsz, azokat francia oldalon is tapasztalom. Egyetlen negativ tapasztalatom van csak itteni szakszervizzel, de azt is arra fogom, hogy valoszinüleg gözük nem volt mit akarok 3. alkalomra sem :
a korabban emlitett Grand C4 még SMEG+ rendszerrel jelent meg. Nem panaszkodom, alapvetöen okos rendszer, de a navi részét a HERE szallitotta be neki. Nos ez - azon felül, hogy egy vagyon a frissitése - némi kihivassal küzd, ha fajlkezelésröl van szo: frissited a térképadatbazist, ami ugye eleve egy majd 1 oras jaték, jaro motorral (nem EV
), ha a balf@asz user (én) nem azzal kezdem, hogy letörlök elöször MINDEN térképet, amit egyébként csak egyszer, a legelején ajanl fel, akkor elkövetem azt a hibat, hogy az egyesével frissités esetén (régionként) egyszer csak mar nem ajanl fel fajltörlést, viszont bemondja, hogy nem tudja feltenni az utolso térképet, mert nincs hely, töröljek. Csak épp törlésre SEMMILYEN lehetöség nincs azon kivül, hogy néha magatol felajanlja! Ujrakezdeni nem lehet a frissitést, mert ugye minden mas térképre azt irja, hogy friss, el sem kezdi a frissitést
Na ezzel vittük el 3x szervizbe. Azon kivül, hogy ök is befrissitettek mindent megint (kivéve az utolsot) semmit nem csinaltak. Harmadjara a HERE-hez küldtek, arra hivatkozva, hogy ök a beszallitok (mint ha kérdeztem volna). Azért felhivtam öket is. ök meg azt mondtak, hogy forduljak a Citroen-hez, hiszn én velük vagyok kapvsolatban 
Na ekkor mondtam, hogy hagyjuk, elvagyok UK nélkül. Viszont azota beragtam rajuk, és bar jo volna frissiteni a térképet, nem akarok e miatt megint kiadni ~150€-t... -
kicsi83
tag
Sokszor látok olyat Belgiumban, hogy márkaszervíz megpróbál valamit, elutasítjuk, mert pl hiányzik egy hibakód. Ilyenkor mennek tovább és próbálkoznak commercial coulance-al az importőrnél. Ez sok esetben működik, de csak 'lojális' ügyfélnél, aki mondjuk végig márkaszervízbe hordta a kocsit, többedik Citroenje pl. stb. Covid alatt is tök rugalmasak voltak egyébként, elnézzük, ha covid alatt késett mondjuk a karbantartás. Nem tudom itthon, hogy megy, de kint simán veszekedik a márkaszervíz az importőrrel, hogy márpedig fizessenek valamennyit, hogy legalább részben elégedett legyen az ügyfél.
Opel ugyanúgy Stellantis mostmár. Újabb autókra egységes szabály van, traction battery 8év/160.000km vagy 70% capacity. Ampera annyiban más, hogy nem csak a traction batteryre vonatkozik a 8év/160.000km, hanem a drive trainre is. Ide tartozik tulajdonképpen minden ami a meghajtáshoz kapcsolódik, kivéve az akkut. Újabb kocsiknál a drive trainre vonatkozó garancia megyegyezik a normál garancia idejével, ez nem tudom fejből itthon mennyi. Ha bármi konkrétum kell, szervíztörténet ilyesmi alvázszámot küldd át privátba, mindent látok amit egy márkaszeríz lát. -
kicsi83
tag
Adblue is tipikus probléma mai napig. 60 hónapig térítik utána pedig százalékosan. Ha jól tudom ilyenkor a gyártó áthárítja a költségeket a beszállítóra, ezért kell mondjuk bizonyos hibakódoknak jelen lenni. Csereautó is egy érdekes történet. Megintcsak Stellantis hivatalos szabály szerint 3 esetben kötelező csereautót biztosítani. Garis autónál max 4 munkanap, ha nincs megoldás a hibára akkor amíg meg nem oldódik (ilyenkor ha a márkaszervíz nem tudja mi a gond, kapcsolatba lép a központtal), ez lehet akár több hónap is. Harmadik eset pedig, ha nem elérhető az alkatrész. A márkaszervíz nem hivathozhat arra, hogy bocs, nincs csereautó, ilyen esetben béreljen mondjuk budget, rent-a-car mindegy, biutosítani kell az ügyfél mobilitását. Amit én látok, ezt a belga, holland, német piacon maximálisan teljesítik is, irgalmatlan pénzeket fizetnek erre.
-
Tiédetis
senior tag
-
biga
őstag
Stellantis mellett szolva, velük nekem sem nagyon volt eddig vitam. A korabban emlitett egyik meghibasodas is egy Citroennel volt, AdBlue tartaly+adagolo 1700km-es utan (talan valami 40e km volt benne akkor), mikor Mo-ra érkeztünk jelzett be (mondjuk attol falra maszok, amikor egy auto a legtöbb hibara a "Motor hiba, forduljon szakszervizhez" üzenetet dobja ki a föképernyöre!). Miskolci Citroen minden teketoria nélkül szervizelte, a gar sem bvolt kérdés pedig ez mar az alapgaron tuli volt, csak karbantartasi szerzödéses auto volt. Adta a csereautot is 2 napra! Ez volt az, ahol annyi volt legjeljebb a kényelmetlenség, hogy elö kellett finanszirozni a javitast, de a Stellantis (akkor még PSA) mentségére legyen mondva, hogy tényleg 2 nap mulva visszajött a pénz.
Ez egyébként tipusprobléma volt, ez utan még 2 cserét élt meg ugyan ez, az utolso mar 8 évesen (2 éve), 1 évvel a karbantartasi szerzödés lejarta utan. Na ott azért reklamalni kellett, végül 50%-ban egyeztünk meg a javitasban. (remélem utoljara...) -
kicsi83
tag
Érthetetlen ez. Én nem látom csak PSA hozzáállását, de ettől sokkal, sokkal korrektebbek. [link] Ez pl 1.2-es motor probléma, de a méltányosság (motorcsere, mindent a gyártó áll) bizonyos feltételek esetén (adott hibakód jelenléte, utsó két karbantartást kell igazolni stb.) 120hónap/175.000km. Ez egész Európára egységes szabály, tehát itthon is érvényes. Hogy elektromosról is legyen szó, 208-nál fordul elő gyakran, hogy nem veszi fel a töltést, méltányosságban cserélik, 48 hónapig. 2 év általános garancia van, egyedül akksira van több (gyakran cserélnek is). Mi pár hónapja vettünk egy MG ZS EV-t, cégre, főleg az általános 7 év gari miatt, nagyon kiváncsi leszek, milyen lesz a hozzáállásuk. De olyan nincs, hogy általános gari esetén valami tnme javítanak, mert ja bocs ez nem esik garancia alá (ez csak az ún. kopó fogyó alkatrészek lehet, ami futómű, féktárcsa/betét, kulpung).
-
biga
őstag
Viszont te mint ügyfél a szervizzel allsz szerzödésben, vitatkozni csak velük tudsz, ök az importörre mutogatnak. Mikor fel akarod venni a kapcsolatot az importörrel, akkor ök meg azt mondjak, hogy velük nem allsz kapcsolatban, fordulj a szakszervizhez. A kör bezarult. Ki van ez talalva.
Szerintem ügyfél oldalrol teljesen elfogadhatatlan ez a felallas. Azt, hogy a kocsinak mi a baja, azt a helyi szerviz latja, a döntést is neki kel(ene) meghoznia, nem egy pénzügyi és jogi teamnak egy tavoli irodaban. Ha nem bizik meg a helyi szervizbzn, keressen masikat vagy csinalja maga.Vitam ugyan nem volt, csak némi haritasi kisérlet 10 éve, mikor markaszervizt valtottam (ezt nem sokan szeretik egy par honapos kocsinal, mert nem naluk vetted). Kérdezi tölem, kitöl vettem? Mondom a kocsi markajat. Ok, de kitöl? Mondom neki, hogy mas orszagban (Mo-n vettem az autot), ugyan az a logo volt rajta, mint ezen a szervizen. Huzta a szajat eleinte, de jeleztem, hogy az engem nem nagyon érdekel, hogy a marka hogyan szervezi a helyi szervizt és forgalmazast. En egy elég egyértelmüen beazonosithato terméket vettem, nemigen kérdéses, ki a gyarto. Nem volt tovabbi kérdés.
-
Tiédetis
senior tag
-
cOxeR
Ármester
-
Tiédetis
senior tag
Röviden
Kia Soul EV- Még garis volt, elismerten itthon is.
Bevittem ellenőrzésre és mert hangos voltés volt "kattogás" ha megmozdult az autó ha elvettem a lábam a gázról. KIA kecskemét. Jött a sz.vezető, hogy baj van, mert a motorvédő tálca televan hajtóműolajjal, ez csak akkor ha kilyukadt a ház, az meg nem garis és belevégta a képembe hogy mennyi lesz. De még nézik és fotóznak mindent.
Kivert a veríték, pedig tél volt és fűtés sem volt a váróban. Háború volt.
Aztán jött vigyorral, hogy nincs nagy baj, csak a féltengelyszimi a rossz, az garis, az olaj fizetős. Örültem. De miért hangos? Ja mert az első keréknél olyan rozsda van, hogy belever a "karterba" azaz a féltengelybe.. De megtisztítják. Mutogatta is. Hihetetlen.
Elkészült, nem volt kattogás és halkabb is lett. Öröm. Kb. 1 hónapig. Újra hangos és újra kattogás. Már nem garis. Megint belever a másik karterbe és megint szimi és megint olaj...
Na a cérna elszakadt. Össze-veszés. De azért megrendelte a szimit - nem kértem direkt - mint kiderült. Pár 100 Ft mondták. 6k lett.
Elvittem Sarki Pistához. Szétszedte, 2 órában az összes féket megtisztította és széthúzta a féltengelyt, aszondja, itt valami nem kóser, fotó, videó a csapágyról. Ezt elküldtem Solymárra. Szerintük a hajtóműben a csapágy kia mód elhalálozott. Nincs csere lehetőség, komplett hajtóművet kell cserélni. Fejbevágás. Reklamálás kiánál. Minden rendben volt, garin túli javítás.
Megtudtam: feltöltötték olajjal, ezért lett halkabb, ahogy szétverte a szimit és folyt kifele, ismét hangos lett, átbasztak.
Az nem derült ki, hogy mi okozta a szimi szétverést mert nem tárták fel a hiba okát. Akkor a hajtóműházat lekelett volna szedni és szétszedni, ha megtették volna, láthatták volna azt, amit akkor láttam, amikor solymáron szétszedték és széttörve voltak fogaskerekek.... Ekkor már tudtam, hogy KIA konszern betegség. Ők is tudták, mert csoportszinten rohadt sok volt cserés. Szóval ennyit a hazai kia márkaszervízről és a hazai képviseletről. Mégha tetszene is az autóik, nem vennék újra. -
kicsi83
tag
-
kicsi83
tag
Ez nagyon érdekes. Ebben dolgozom kb 6 éve, PSA (Stellantis) vonalon bírálok garancia igényt, javításhoz szükséges előengedélyt, belga, holland piacon. Ha személyesen bemész, köteles munkalapot nyitni, amin ott van a dátum, így ha az még gariidőn belül van, akkor érvényes a garancia. Sokan azzal is tévedésben vannak, hogy a garancia csak akkor érvényes, ha márkaszervízben végzik el a karbantartást. Ez nem igaz. Viszont, ha bármi gond van, ilyen esetben az ügyfélnek kell igazolnia, hogy minden karbantartás időben, a gyártó által előírt alkatrészekkel történt. Ez nyilván belső égésű motoroknál fontosabb. Márkaszerviz főleg akkor fontos, ha garancia idő lejárta után történik valami, mert lehet kérni méltányosságot. Ez nyilván nem elvárható, ha a sarki Józsi tartotta karban a kocsit.
-
tuzpenge
addikt
A hanyatló nyugaton valóban más a szakszerviz. Nem véletlenül emeltem ki. MO-n - tisztelet a kivételnek mert biztosan van - de általánosságban kijelenthető, hogy szarnak az ügyfélre és le is akarják húzni. Magának a szerviznek tök mind1 honnan jön a lóvé....legjobb ha az ügyfélnek jó zsíros számlát kell fizetnie és a szerviznek még az autógyár felé sem kell semmit bizonygatnia, hogy tényleg garanciális javítás volt. Ez a könnyebb út, ezt azért beláthatod. Ugye pont ezt írtad Te is, hogy az autógyár sokszor elutasítja az adott javítást, hogy nem garanciális probléma. Na ekkor a szerviznek kell benyelnie, mert nem akar vagy inkább szakértelem híján nem tudja bizonyítani hogy de igenis garis hiba volt...
-
törölt tag
Nekem nagyon furcsák ezek a sztorik, nem passzolnak bele abba a képbe, amit én a másik oldalról látok.
Van szerencsém látni néha részleteket a garanciális javításokkal, azok nyomonkövetésével és elszámolásával kapcsolatban. Az autógyár oldaláról az az általános vélekedés, hogy a szakszervizek egy csomó olyan javítást elvégeznek és elszámolnak a gyár kontójára, amik nem is garanciális esetek.
Ez pedig a rendszer felépítéséből és logikájából adódik. A kereskedők és márkaszervizek többségében független vállalkozások, akik szerződéses viszonyban állnak a gyárral. Minden egyes garanciális javítást a gyár fizet 100%-ban. A szakszerviznek az az érdeke hogy minél több javítást végezzen el a gyár kontójára, mert azzal keres pénzt.Éppen ezért nem értem az ilyen "szándékosan egy nappal a garancia lejárta utánra foglalnak időpontot" sztorikat, mert egyszerűen nem logikusak. Pont fordítva lenne logikus.
-
Mauzes
addikt
-
Tiédetis
senior tag
Én csak rosszat tudok mondani a Kia kecskeméti szervizéről.
Hanyagok,nem értenek hozzá és a csillagos eget is lehazudják, de az importőr is partner volt ebben.
Nem tudom Hyundai milyen, de ezekkel csak szívtam. -
Andras6800
senior tag
Amennyire hallom, a szitu igaziból rosszabb.
KIA-soktól hallom, hogy az is nagyon megy, hogy amikor foglalnak gariidőn belül esedékes szervízre időpontot, akkor úgy kapnak időpontot, hogy pár nappal az évforduló/ határidő után. Így kiesel a gariból, mert nem volt meg időben az esedékes szervíz. Ha ne figyel eléggé a tulaj és reklamál korábbi időpontért, akkor lehet majd meglepi, ha garis ügyintézés van. És nem arról van szó, hogy határidő előtt 2 nappal foglalsz...
Persze majd kegyesen adnak kedvezményt az amúgy garis szervízelésre... mert hát hozzájuk hordtad az autót. Csak hát sajnos nem tartottad be a szeződést.
-
biker
nagyúr
-
Tiédetis
senior tag
-
biga
őstag
Nem vagyok jogasz, de majdnem biztos, hogy az teljesen mindegy. A fogyasztovédelmi szabalyok nem az alapjan vannak meghatarozva, hogy hol gyartottak azt a terméket, hanem hogy hol forgalmazzak. Attol még persze ök hivatkozhatnak erre is, csak hat szinte biztos, hogy
hazudnaknem bontjak ki teljesen az igazsag minden fonalat
.
Egyébként valojaban a magyar fogyasztovédelmi szabalyok sok tekintetben szigorubbak, mint a legtöbb EU-s orszagban, szoval ha valahol, akkor pont Mo-n igaz ez.
Persze siman lehet, hogy az ok és az okozat forditott: lehet azért szigorubb Mo+n, mert még ezt a szigorubbat se tart(at)jak be, és igy legalabb ami marad, még mindig kb annyi, mint mashol
-
Vesa
veterán
MIntha úgy emlékeznék -de lehet, hogy rosszul-, hogy a Kia és Hyundai esetén azért van ez így, mert a gyártó nem EU-s ország! Német autónál ez biztosan nincs így, ott teljesen mindegy, hol vetted, bármelyik EU-s ország, bármelyik szakszervizében érvényesíthető a garancia. Viszont EU-n kívüli gyártónál ez kérdéses. Már ha jól tudom.
-
Vesa
veterán
-
Tiédetis
senior tag
-
WiZARD
veterán
Nissan amúgy is legalja, bár gondolom a többi se jobb.
Amikor vettük az autót akkor volt "Nissan ígéretek" program, fűt-fát ígértek. Ha gond van akkor adnak csereautót, stb.
Aztán amikor gond volt akkor persze nem volt csereautó. Közölték hogy új cég lett az importőr, a program megszűnt, ez van, ha jól rémlik 6 hétig volt náluk a Leaf. De legalább a cellahiba előjött még így a teljes garis időszakban. Akkor húztam fel magam és rendeltem a Teslát.
Csak a szokásos balkáni átb*szás, úgyis tudják hogy userek 99%-a nem fogja jogi útra terelni a témát, hanem lenyeli hogy így járt. -
bigdigit
addikt
Na ez a gondolat már bennem is felmerült. Szerintem ugyanez lesz pl Hyundai-nál 5 év után az aksikkal. Mert tényleg csak annyit olvasni 8 év 1600000km garancia nem esik mittom én 75% alá. De ha bármi más baja lesz elhajtanak mindenkit a francba mert csak arra van garancia. Sehol nem láttam ezt jobban kivesézve más gyártónál sem.
-
WiZARD
veterán
Na de ki veszi?
Kinek van erre ideje, energiája, pénze? Nagyon keveseknek.Tipikus balkáni hozzáállás, mint mindenhol.
billingo-nál is 2 éve befizettem előre 3 évet, mert majd emelnek és akció volt, fizess most és akkor évekig nincs gond, nem érint áremelés. Erre elkezdtek funkciókat kiszervezni külső cégbe, annak meg fizessem a havidíjat. Jogi úton lehet nyernék, de havi $18-ért ki fog ezzel küzdeni? Elkönyveltem magamban hogy ugyanolyan a balkáni gerinctelen társaság mint a többi, így jártam. -
WiZARD
veterán
Itthon a Nissan akkugarit is a hajára kenheti a user.
Ha garisként javítják akkor hónapokig tart.
De könnyen lehet hogy nem kezelik garanciális esetnek. Pl 40 kWh-s Leafeknél előfordul cellaszivárgás/cellahiba, az alap 3 éves full gari után, az akkura ígért 8év/160k km gari erre nem vonatkozik szerintük, mert az csak a kapacitásra vonatkozik ha 75% alá csökkenne. De ugye itt nem kapacitás probléma van.(persze jó ügyvéddel szerintem bele kellene férnie, mert normál használat mellett nem lehet kivenni a 75%-nyi energiát sem, de azt ők is tudják hogy kevesen fognak ügyvéddel és bírósággal küzdeni)
-
Mauzes
addikt
Sajnos a nagy szereplők itthon mindig az erőpozíciójukat kihasználva lenyomják a (potenciálisan) jogszerűtlen magatartásukat az ügyfelek torkán. A user nem fog velük leállni pereskedni, ezért így jár el a szolgáltató évtizedekig. Ha esetleg mégis bíróságra megy valaki, akkor majd benyelik, leszarják.
-
biga
őstag
Ertem én, hogy ez a gyakorlat, csak kb 99.9%, hogy törvénytelen. Ha valaki venné a faradtsagot és az energiat, akkor jogi uton siman nyerne. A valodi érv pont az, hogy nem a garanciat kérdöjelezik meg (még jo), hanem csak a formatumat. (papir alapu vs elektronikus)...
-
bigdigit
addikt
Hát pedig így van csak papír alapú szervizkönyvet fogadnak el nálunk. Ráadásul nem is elég egyszer simán felvezetniük és onnan rendben van hanem minden egyes garanciás probléma esetén újra lemásolják a füzetet és újra engedélyeztetni kell a Hyundainál. Tudom mivel 2x végig jártam már. Mindig a fejük fogják mert külföldi volt az autó. Mondjuk eddig minden problémám meg lett flottul oldva. Kivéve egyet ami most is fut és nem is alap garanciás probléma. Vészhívó akkumulátor cserét fizettem mert az 3 év után fizetős. Volt rá egy jóval olcsóbb ajánlat Győrben amiért már bőven érdemes volt oda mennem. Mint kiderult eleve rosszat raktak bele. De még csak nem is szóltak most se jó csak nekem volt gyanús továbbra is pirosan világít ott egy lámpa. Úgy nyomoztam ki ez azt jelenti még mindig rossz. Pesten ránézettem és ők állapították még gyárilag szar. Most megy a hercehurca küldjék át Pestre a munkával járó összes papírt és akkor Pesten cserélhetik garanciában. Én nem tudom a Győri szerviz ennyire fos vagy a szervizes csaj csak ilyen flegma ......nem is írom tovább. Biztos csak valamelyik ottani pasasnak sok örömet szerez mert a munkája egy gané.
-
Tiédetis
senior tag
-
Semin
őstag
Ezt csak a szokásos Magyar f@szkodás. Holandiában elektromos a jármű szervizkönyve, de ezt itthon nem fogadják el. Ha kérsz egy igazolást a Hollandoktól, akkor ellenben már nem tud mit tenni.
BTW Covid alatt sok autó kicsúszott a szerviz intervallumokból és -bár külföldön elnézőek- magyar honban ez instant kizárás.

Akku 8 évig garis, sokan ezért szeretnék ha garis maradna.
-
biga
őstag
Mar hogy lenne nuku garancia, ha egyébként a szervizelés megfelelt a garancialis feltételeknek? A garanciat (jotallast) a gyarto adja, függetlenül attol, hogy az EU-n belül hol szervizelték.
Fura is lenne, ha mondjuk egy egyébként garis, de holland rendszamu auto mondjuk Mo-n robban le garanciasan, és a gyarto azt mondana, hogy bocsi, ez nem garancias, mert nem Hollandiaban vagy!
Sajat tapasztalat viszont, hogy annyit érdemez megtenni, hogy a mas orszagba valo tartos letelepedés utan bejelentkezni egy markaszervizbe, min - onnantol fogva - sajat markaszerviz. De ezt is csak azért érdemes, mert az eltérö halozatok miatt elöfordulhat, hogy az ilyenkori garis javitasokat mas halozaton (mas orszagban) elö kell finansziroznod, és majd a honi importör visszafizeti. (ônt igy jartam, mikor - egyébként eredetileg Mo-n vasarolt, de külföldön regisztralt - autoval Mo-n lett garis meghibasodas. Szerviz megjavitotta, én kifizettem, de még haza sem értünk, meg is jött a javitas költsége) -
chungey9
tag
-
bigdigit
addikt
-
chungey9
tag
Látom Hollandiából elkezdtek nagyobb mennyiségben 64-es e-nirok is jönni 6 millás árkategóriában, ez már méretben kedvezőbb mint az ampera-e, kíváncsi lennék használt tesztekre ezekből.
-
cOxeR
Ármester
-
törölt tag
-
Vesa
veterán
Van előnye eg SUV-nak, de legalább ennyi hátránya is, ezért én is úgy gondolom, hogy ez a hype inkább a formáról szól. Olvastam valami olyat, hogy egy felmérés szerint a nők azért szeretik jobban, mert magasan ülnek, jobban látják az utat. A férfiak többségénél a méret és a drabális megjelenés lehet a kulcs tényező. Magam részéről alapvetően sedan, esetleg sportos kombi pártján álló vagyok, de a következő autóm már lehet, hogy mégis egy SUV lesz. Egyetlen okból, ki/beszállás. Most még nem okoz gondot "leülni a földre", de pár év múlva már az lesz.
-
biga
őstag
-
Tiédetis
senior tag
-
Mauzes
addikt
-
cOxeR
Ármester
-
Tiédetis
senior tag
-
cOxeR
Ármester
Ez a Te használati tapasztalatod a saját szokásainak megfelelően, én azt látom, hogy nagyon nagy a csomagtér ebbe is, aki be akar férni befér, lehet redukálni a cipekedni dolgok jó részét.
- persze mi “csak” 3-an vagyunk, igaz babakocsi az állandóan bent van me a gyerekülés, meg kb 30 db könyv.. -
Ezekiell
veterán
-
cOxeR
Ármester
Szerintem a piacon levő SUV-ok többsége, amúgy se szól semmiről, kb arról, hogy felállsz vele a padkára a városba... ott kezdődik, hogy ezek a gumik/felnik se alkalmasak terepezni, meg minden amit írtál, de igazán ezek nem is kellenek az embereknek.
Én ettől függetlenül értem a mondandódat.
Mondjuk ha azt veszem, van 2 utcára egy YLR, szép Midnight cherry red, de én még sose láttam benne 1 embernél többet, se azt, hogy valamit pakoltak volna bele, pedig nap mint nap látom, sokan nem a valós igény alapján vesznek autót.
Én is hezitáltam látod, hogy a Model 3 mennyire lesz elegendő... és mennyivel jobb lenne az Y, de igazából negyedig se volt még a csomagtartó mióta megvan, sőt... -
WiZARD
veterán
-
Tiédetis
senior tag
Nem sarkítok.
"Ami alatta van az még csak autónak is gyengyusz nem hogy SUV legyen."
Te olvasatodban, ami 2 tonna alatt van, az semmi. Tehát akkor legyen minden 3 tonna és az a belépő. Bocs, te nézed semmibe azokat, akik 2 tonna alatt járnak.
Minden szarral telepakoltatják, mert vannak olyanok, akik szarnak a közlekedés szabályaira és valahogy korlátozni kell őket és védeni azokat, akiket veszélybe sodornak.
Egyébként ha visszavennék a teljesítmény 30LE-re, nem lenne szükség ezen szabályok 80%-ra és lehetne 600kg egy autó.
HA EV akkor meg 900
osztjonapotTe még nem hallottál a szuvszerű autókról?
-
WiZARD
veterán
-
bitpork
nagyúr
Bocsánatot kérek, de attól mert sarkítasz a tény még tény marad. Különben a Suzuki Vitara is SUV és nincs 3 tonna.
A súlynövekedésért meg tessék okolni a politikát: ha nem kellene minden szarra telipakolni a kocsit és folytani az emmissziót akkor valószínűleg nem lenne ilyen súlyos. -
bitpork
nagyúr
-
Tiédetis
senior tag
-
cOxeR
Ármester
-
bitpork
nagyúr
-
Tiédetis
senior tag
-
Vesa
veterán
Nyilván ütközhetek kamionnal is, meg vonattal is, néha akár repülővel is.
De az esetek jelentős többségében autóval fogunk. Semmilyen védekezés nem 100%-kos, ez sem, de a lehetséges kockázatok mértékét jelentősen csökkenti...A többi meg nem érdekel, bármennyire aggódom a bolygóért, a saját családomért még jobban!Egyebekben, nem a 2 tonnát kell büntetni -pont az EV-k nem járnának jól, ismerjük a tech súlyát-, hanem a száguldozókat, és szigorítani kéne a jogsiszerzést, mert jelenleg a közúti közlekedésre teljesen alkalmatlan emberek sokaságának van jogosítványa! Ezektől pedig csak egy tömeggel rendelkező kasztni védhet meg, a mopedautó biztos nem.
-
Tiédetis
senior tag
Mindig van egy erősebb és nagyobb jármű, ami ugyanúgy kilapitja a 2,5 tonnás kistehert
45 légzsák hasznos lehet ha a Dunába esik az autó és egy ideig fenntartja
bocs
igazad van hogy amíg nem büntetik agyon a 2 tonna feletti monstrumokat, felesleges beszélni környezetvédelemről -
Vesa
veterán
"de még mmindig azt varjuk, hogy a környezetünk alkalmazkodjon hozzank"
Alapvetően egyetértek az iránnyal amit képviselsz, csak a gyakorlatban ez sajnos máshogy néz ki. Amíg arról van szó, hogy gyűjtöm a zöld és a szelektív hulladékot, vagy nem égetem a gazt és egyebek, addig ezzel semmi gond nincs, mert ezt megtehetem saját hatáskörben anélkül, hogy más emberek miatt veszélyeztetném a családom biztonságát. Az autózás sajnos nem ilyen terület. Amíg a többség SUV-ot vesz, addig az én kis harcom a mopedautóval könnyen az életünkbe kerülhet, ha netán ütközünk egy 2 tonnás autóban száguldozó hülyével. Éppen ezért, ezt csak törvényi szabályozással látom megoldhatónak, mert egyéb esetben nem várható el senkitől, hogy biztonsági kockázatnak tegye ki saját magát vagy a családját.
Régen a bringával is így voltam. Nagyon szeretek tekerni, de nem voltam hajlandó kimenni közútra és a gyerekeket se engedtem ki, mert állatok közlekednek ott. Amíg nem volt dedikált kerékpár út (értsd: nem a felfestett kamu, hanem rendes, elkülönített), addig elvittük kocsival a bringákat az erdőszélre, és tekertünk olyan helyen, ahol nincsenek autók. Ahol megépült az infrastruktúra, ott elkeztük használni. De mai napig nem megyek közútra. Épp a napokban gázoltak el kis híján az ebike-al, amikor szabályosan toltam át a zebrán!
Szóval amíg mindenki SUV-al jár, addig nekem is 2,5 tonnás autóm lesz 45db légzsákkal. -
axioma
veterán
-
biga
őstag
+ Mauzes:
Nyilvan, van, akinek nem alternativa a tömegközlekedés, bicikli, stb. Akinek nem, hat nem, az jar nagy autoval, semmi gond. De ez közel sem a nagy atlag.Az agglomeraciobol bejaras egy mas, legalabb ennyire érdekes téma lenne, nyilvan arra nem jok ezek a kis mopedautok, ahogy a bicikli sem idealis.
Viszont alapvetö probléma, hogy bar rendelkezésünkre all az eszköz, a technologia, illetve az informacio is, miszerint az, ahogy most élünk semmilyen formaban sem fenntarthato mar középtavon sem, de még mmindig azt varjuk, hogy a környezetünk alkalmazkodjon hozzank, és ne mi hozza, mert az kényelmetlenebb. (Ez nem konkrétan rolatok szol, mondom, akinek létszükséglet, az hasznaljon olyat, ami a céljainak megfelel)
Nem tartom magam sötétzöldnek, pusztan csak keresem mindenhol, hogy hogyan tudnam én magam is megvaltoztatni egyrészt magamban, masrészt masokban a hozzaallast a sajat életterünkhöz. Es szerintem pl a varosokban minden szempontbol pokolla tesszük a sajat életünket a feleslegesen nagy autok felesleges tulhasznalasaval.
-
Vesa
veterán
Friss cikk az IT Cafe-n
-
Mauzes
addikt
Ezzel alapvetően egyetértek, de az ember lusta (én is), illetve a körülmények is hozhatják úgy, hogy előnyösnek találja a user az autós közlekedést.
Legegyszerűbb példa, amikor egyik szülő viszi a gyerekeit oviba vagy suliba, akár több különböző helyre, majd megy dolgozni. Ehhez nagy kitartás kell, hogy valaki bkv-val tolja végig, és sok szívás.
Nálam meg az van, hogy külső pesti kerületből járok Budára dolgozni, így a kerékpár nem jön szóba, a tömegköz pedig sok átszállás és sok idő. És mivel van 3 kisgyerekem, így a fő szempont, hogy az utazási időmet minimalizáljam -> ergo autóval közelekdem egyedül is. Tudom, hogy drága, tudom, hogy nagy az öko lábnyom, hozzájárulok a dugóhoz, stb, de számomra és a csládom számára mégis így jó.
Annyiból nekem nagy szerencsém van az átlaghoz képest, hogy jól keresek, így én pont tudtam magamnak venni egy PHEV-et második autónak a városi közlekedésre.
-
Vesa
veterán
"az Ami meg a hozza hasonlok pontosan azok, amit mondasz. Na pont azok valok a mindennapi varosi hasznalatra."
Van akinek ez megoldás, de sok olyan helyzet van amikor nem alkalmas. pl. agglomerációból bejárni (ez ma már tömegeket érint). Nekik az Ami nem jó, mert menni kell az egyébként is életveszélyes bevezetőkön is, M0, M3, M5, M7/M1, oda pedig egy ilyennel, amin 50km/h limit van, ki sem mehetsz... Aztán a másik, hogy mondjuk anyuka bemegy reggel dolgozni, délután pedig össze kéne szedni a 3 gyereket, mert viszi edzésre, különórára, akárhova. Iigen tudom, nem kell kiszolgálni a gyereket és hurcolni, közlekedjen csak magától, de ez sem mindig működik. Bizonyos kor alatt eleve nem megy, utána pedig mondjuk 16 éves korig, agglomeráció bizonyos részeibe nem biztos, hogy este, sötétben már annyira szeretné az ember, hogy az amúgy szép lánya egyedül kóricáljon az utcákon. Elég sok az aberrált b*rom, főleg Magyarországon.
De említhetném a bevásárlást is, amit egy Amival nem oldasz meg, mert nem fér bele semmi. Az egyetlen előnye a parkolás mert kicsi, talán a fogyasztás, és itt ki is merült. Ha meg ütközöl egy ilyennel, nem szeretnél abban ülni a SUV helyett, amivel jó eséllyel találkozol majd. Ahogy elnézem azt a konstrukciót, szerintem már egy 20km/h-s ütközéstől is esélyesen komolyabb sérüléseket szenvedhetnek az utasok.
Ráadásul mindössze 3 év vagy 40k km garancia az akkura. Sebességkorlát valami 50km/h, ami kiváló leht egy előzésnél pl. Szerintem ez a cucc nem jó az ég világon semmire. Akkor már inkább egy i3, Zoe, Leaf, Ioniq.
-
FIREBLADE78
addikt
Ha van 4 pulya akkor ok. Ott a buzz
-
biga
őstag
Ertelek, de szerintem ugy jön ide, hogy varosba egyszerüen felesleges a nagy auto. Nem azt mondom, hogy nem kell nagy csaladnak nagy auto, mert ha kell, akkor kell. Hanem azt, hogy a mindennapi életben egyszerüen nem kell auto se nagyon az atlagnak egy nagyvarosba (a mindennapi hasznalatra! Ettöl még otthon allhat a garazsban vagy a haz elött az egyetlen nagy csaladi, amikorra kell mégis), de ha mar mindenképp odzkodik a tömegközlekedéstöl, vagy nem megy a biciklizés, vagy sok az esö, van böven alternativa.
Shadowbull: igen, az Ami meg a hozza hasonlok pontosan azok, amit mondasz. Na pont azok valok a mindennapi varosi hasznalatra. Mert az altalad emlitett hatranyok varosban jellemzöen pont elönyök...
-
Mauzes
addikt
De ez most hogy jön ide, hogy a legtöbb ember a városban nem visz 3 embert? Nem ez volt a kezdő felvetés. Hanem azt mondtad, hogy minek a városba nagy autó. Én erre azt mondtam, hogy a családosoknak általában nagy autója van, így ők ezt a nagy autót fogják a városban is vezetni, hiszen nem tartanak fent egy második városi kisautót. Pont emiatt van, hogy akkor is a nagy autóval mennek, ha egyedül vannak.
-
törölt tag
Nekünk azért nincs második autó mert nem kell. Jellemzően tömegközlekedéssel meg bringával járunk városban, de nem mindig. Csak azért nem fogok egy második autót venni, hogy ne lássanak egyedül utazni egy nagy autóban

Az Ami meg nem autó, hanem egy négykerekű segédmotor, annak minden hátrányával. -
Vesa
veterán
-
biga
őstag
Persz, hogy nagy csaladnak nagy auto kell. Nekem is 3 gyerekem van, nem véletlenül van 15 éve nagy csaladiként Zafira, majd utana Grand C4 Picasso a csaladban! De azt azért ne mondd, hogy a legtöbb ember minden nap visz 3 (esetleg+n) embert a kocsiban
Nézz körbe egy atlagos napon a varosban, és az autosok zöme egyedül ül a kocsiban. Arrol nem is szolva, hogy a kocsik a napjuk 90%-at alldogallassal történik, esetleg nem is ingyen. Egy olyan helyen, ahol lenne erre alternativa (tömegközlekedés, car charing, taxi, kerékpar stb).
Itt még nem is beszéltünk 2. autorol. (Egyébként az altalam emlitett Ami egy kifejezetten olcsonak tekinthetö, kifejezetten erre a célra kitalalt EV, ha valakinek derogal az emlitett alternativa...) -
Vesa
veterán
Van olyan élethelyzet, amikor kell. Pl. van 4 gyereked, vagy 3, de többször kell vinni még valakit a családból stb. A 7 személyes megoldásokkal az a bajom, hogy legtöbb esetben az utolsó 2db ülés az nagyon gáz. Sokszor nincs még fejtámla sem, ami ütközéskor kifejezetten jót tesz a nyaknak. Kényelmetlenek, nincs elég hely, és nagyon bezárt érzés, klausztrofóbiások menekülhetnek. Kia Sorentoban néztem egyszer egy ilyet, ott az utolsó üléssor egyértelműen egy beerőszakolt megoldás volt, nem ültetném oda a gyerekeimet az biztos.
-
Vesa
veterán
-
FIREBLADE78
addikt
-
Mauzes
addikt
Egy (nagy) családnak nagy autó kell. Attól, hogy városban is kell használni az autót, néha nem is tele, attól még a családi használat miatt muszáj, hogy nagy autó legyen.
Az Magyarországon nem reális sajnos, hogy mindenki vegyen egy második autót (lehetőleg EV-t), hogy ne a meglévő nagyobb autóját használja a városban.
Ettől függetlenül a fhev Fordokat én tökre adom, szerintem nagyon jó technológia a Toyota hibrid rendszere.
-
biga
őstag
Igen, mint irtam is, utolag vettem észre, hogy FHEV-röl volt szo, nem PHEV-röl.
De a lényegen nem valtoztat, pusztan legfeljebb a potencialis, de nem garantalt kisebb emisszio varoson belül. De ott meg megint az a kérdés, hogy minek egy nagy, akar 7 személyes, közel 2 tonnas auto varosba, a ritka olyan élethelyzetet leszamitva, amikor mindennap tele autoval kell mozogni.
Varosba az - mérettöl függöen - esetek 75-80%-ban a a kis, lehetöleg EV, a kisebb egyéni közlekedési megoldasok (kerékpar pl, akar villany), illetve a tömegközlekedés.
Egy elképzelt idealis forgatokönyv lehet egy atlagos varosban az atlag varoslako szamara egy pl Citroen Ami féle kisauto rohangalonak, meg, ha feltétlen kell, akkor egy hobb hibrid hosszutavra. (igazabol itt akar dizel is lehet). -
Vesa
veterán
-
törölt tag
-
Bikkrom
senior tag
-
Vesa
veterán
"Na innen is latszik, hogy legfeljebb a dizel valamilyen alternativaja lehetne a PHEV, semmi több, de annak meg brutal dragak"
Az FHEV nem egyenlő a PHEV-el! Egy FHEV-ben általában kicsi akku van, max. 2-3kWh, egy PHEV-ben minimum 11, de az újabbakban akár 25-30 is. Ezért drágább a PHEV mert kvázi egy Ioniq vagy régebbi Leaf méretű akkupakk van benne, az meg tudjuk milyen drága. A dízel nem ideális rövid utakra, városi közlekedésre, napi többszöri indítás/leállításos üzemre. Pályára való, ahol be tud melegedni és optimális körülmények között nagyon jó fogyasztással nagyobb távokat meg tud tenni. Ezzel szemben a PHEV-et használhatod EV-ként városban, a dízelhez képest fillérekből "tankolva", és azzal sem kell számolni, hogy a dízelmotor megmakkan a rövidtávok miatti hideg/félmeleg üzemtől. Egyesek szerint a dízel PHEV az ideális választás, ha már PHEV.
-
Vesa
veterán
"Szerintem egy Ford S-max jellegű autó nagyot ütne EV-ben, az tudna ilyet. "
+1
Szerettem az S-maxot, kellett a 3 gyerekhez és azzal az autóval szűnt meg az állandó hiszti, hogy ki üljön középre. Alapból is irdatlan csomagtartója volt, de a hátsó ülést lehajtva több mint 2 köbméter hely keletkezett. Ahhoz képest, hogy egyterű, még nem is volt annyira doboz, kapott némi formát. Sajnos a kategória teljesen kivérzett, ahogy már a szedán és a kombi is hamarosan megy a levesbe. Lassan tényleg csak SUV-ok lesznek. Egy S-Max szerű EV tényleg jó lenne, főleg nagyobb családosoknak, de sajnos nem valószínű, hogy lesz ilyen. -
biga
őstag
-
Mauzes
addikt
Hát igen, de a fhev azért se nem ev, de még csak nem is phev (nekem ez is elég lenne).
Nekem amúgy Galaxy a családi autó, és nem is feltételnül a 7 ülés a nagy szám ezekben a kihalt egyterűekben - bár hasznos -, hanem két dolog:
- a második sorban 3 teljes értékű ülés volt, akár 3 felnőtt, akár 3 gyerekülés nagyon szépen elfér,
- a jó nagy tágas méret ellenére teljesen személyautós feeling vezetni, nem pedig kisbusz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
12600 - 12501
24467 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assetto Corsa Rally
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- További aktív témák...
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Ajkai ólomkristály
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szo sem volt arrol, hogy garban akartam volna frissitettni, a szakszervizekkel valo pozitiv tapasztalataimra utaltam alapvetöen