- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
"pontosan mire vonatkozik a hosszú garanciaidő."
ezt minden autónál meg kell nézni. Én a hyundai 5 év garanciával jártam úgy, hogy a média egységre nem vonatkozik, csak 2 év.
Mondtam hogy ez nem média egység, mert ezen van minden, a klímavezérlőtől a töltés beállításig, de nem értették meg. -
biker
nagyúr
az átlag magyar autóvásárló úgy számol, ha van 1mFt-ja, akkor 1,2m-ért néz autót, mert 1m-re megpróbálja lealkudni, utána kér kölcsön az átírásra, majd nem viszi el vezérlés cserére, mert az eladó azt mondta, pont 2000km-el ezelőtt cserélt ki mindent is 300e-ért

Nekik mondhatsz bármilyen okosságot
ha újat vesz hitelre akkor meg úgy számol, hogy a törlesztő kifutja, a kötelező+casco+fenntartás meg majd lesz valahogy
-
biker
nagyúr
ez a 6 hónap meg 10% olyan mint a nagy 20-80% aranyszabály sok mindenre
"Van egy másik szabály is: a vagyonod max 10%-a legyen autóban"
és
"Miközben pénzügyileg az az ajánlott, hogy 6 havi bérednél többet nem érdemes kocsiban tartani."Jelen értéken? újkorában? értékvesztés akkor realizálódik, mikor eladom, tehát egy újonnan 15 milliós autó a második évében 10milliót ér, de ha nem adom el, nem ralizáltam a veszteséget
mi van ha csökken/nő a fizetésem?Ezek mind olyan kérdések, mai után kiderül, ezt csak egy "mondani kell valamit" féle mondás
mi van ha olcsó az autó de magas a fenntartási költsége? mi van ha drága az autó de filléres a fenntartása?
mi van ha béreled?Ez főleg annak a fényében érdekes, hogy pl 10-12 éve egy jól felszerelt (GLX+bőr+LED+automata) suzuki vitarát vettem akkor volt 6mFt
ma ez 10-12mFt
A fizetések meg hányszorosára nőttek? és a benzinár a fizetéshez képest? változott azóta a 10% 6 hónap szabály? -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
itthon is 1000km, mármint az itthon forgalomba helyezett és szervizekre hordott autóknál
A kintről hozott akármilyen autóknál sajnos küzdelmes -
biker
nagyúr
hallod, bárcsak lenne új soul, már az lenne nekem is meg Lacinak is.
abszolút bajnok munkásautó, nagy csomagtér de családnak is jó, és ugye a csíklámpás 64kWh is elég jó cucc volt.
az a baj, aki a wagonR+ és Vitara formák szerelmese, annak a soul olyan mint Dajcstominak a porcukor a krémesen
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Megérkezett a legújabb, megújuló energiával üzemelő E.EEL-11 elektromos autó töltő a kínálatunkba!
11kW teljesítmény megújuló energiából éjjel-nappal!
Két tartály összeköthető a speciális E.EEL-C crossover kábellel, így elérhető a 22kW teljesítmény is!
A tartály speciális, kettős szigetelésű üveg, így biztonságos, de a vízbe nyúlni TILOS!

Megvásárolható üresen vagy feltöltve!Rendelés itt kommentben!
#afd
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
nem mellesleg, ezért is van 20/40mFt keretösszegű termékfelelősség és kivitelezői felelősség biztosítás, ha mégis a forgalmazott termék okozna hibát, akkor ha ez bizonyításra kerül, nem nekünk kell kifizetni, hanem a biztosítónak.
bigdigit: ezt szerencsés lenne töltés közben elkapni, mivel az áram*feszültségnek ki kell jönnie, ahhoz hogy egy óra alatt 7kWh helyett 14kWh menjen bele, valaminek rosszul kell mérve lennie. Esetleg időnként nézz rá töltés közben, jó-e, csinálj képernyő fotót, utána ha van rossz töltési mennyiség, arról, és küldd el emailben, intézzük az ellenőrzést.
ja és mindig frissítsd ha az app felajánlja
gorbep: "De ha már lekapcsolt, akkor legyen egy jelentős hiszterézis, vagy idő limit, amin belül nem kapcsol vissza."
igen, ez a lényeg. de ha az a nyomorult OBC tervező tudja, hogy egy indulás után 20mp kell mire kihűl az elektronikája, akkor legyen már szives ő megoldja, mivel a töltő nem tudhassa, mit tölt, ezért nem tudja, neki 10mp vagy 30mp vagy 120mp szünetet kéne tartania. ezért a szabvány szerint dolgozik
ja hogy egyes gyártók nem tartják be? pl zoé 8A/10A alatt nem tölt? ja hogy a fiat 500e nem tölt 8A alatt, sajnos vannak ilyenek"Pont a Te tanácsodra az enyémre direkt programoztam olyan üzemmódot, ami 6A-nél megáll, és nem szakítja meg a töltést"
A GS22PV pl sosem szakít meg, 6A-t tartja, cserébe a beállított max 80%-ig enged terhelni, van aki ettől lesz idegbeteg, és azt keresy, hogy álljon le 6a alatt, mert ki van terhelve, 3x16A-en hőszivattyú, indukciós lap, meg jacuzzi"de ezen elmélkedünk amikor ez a az AUTÓ GYÁRTÓ KÖRÉBEN FELMERÜLT GYÁRTÓI/TERVEZŐI HIBA!!"
igen, ezen...nem csak a németprémium, Volvo, legutóbb egy partnerünknél kifeküdt egy, márkaszerviz: a töltő ronthatta el az OBC-t, nem biztos garis lesz.
Erre visszaküldte válaszban a Volvo reddit csoportot, meg VP is mondta, hogy szakmányban javítja mindet mert tervezési hibás, mind ugyanott döglik meg, aztán hirtelen kicserélték neki gariba
ez az alapfelállás, mindenki igyekszik a legtöbbet keresni, és kifizettetni a garanciális javításokat is -
biker
nagyúr
"Ki kell inkább kötni a terhelésmegosztót a fenébe? De akkor meg levágja az órát, ha nagy a terhelés."
Az fogja kinyírni, ha lecsapkodja a kmsz-t, erről is van YT videó részletem, hogy alakul ki a belső túlfeszültség egy hálózaton, hogy rugnak vissza induktív fogyasztók
azért kell terhelés megosztó, ne nyírja ki a lekapcsolás, nem a terhelés megosztó nyírja ki.
nyilván a ki-be-ki-be nem tesz jót, de pont ezért nem is tesznek ilyet a gyári megoldások, csak a kókányolásoknagyon sajnálom, ami az autóddal történt, de egyben lehetsz csak biztos, nem a terhelés megosztó okozta, és nem a töltő, mert az egy dolgot tud tenni: odaadja a 230/400V-ot vagy nem
Ha az autó tervezője nem védte meg az elektronikáját, az egy kérdés, de nem szabályoz semmit a töltő. A lágyindítás/lágymegállás az OBC feladata, a belső vezérlés, minden
a terhelés megosztó normális esetben eleve 2-3mp-es mintavételezéssel dolgozik, ha nem így lenne, akkor minden lámpakapcsoláskor ugrálna a töltőáram. a CP szálon küld jelet, hogy mennyi árammal tölthet az autó, ez a szabványos megoldás. ha a CP szálon a PWM jel elmegy és DC vagy 0V akkor az OBC lemegy készenlétbe, ha van PWM jel akkor 6-32A közt szabályoz
ha a tápot kapcsolgatja egy idióta mint a DPD-nél amiről cikket írt VP, akkor kinyírja az autót, de ilyet épeszű ember nem tesz, és nem gyártanak ilyet. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
NEM IGAZ!
Bárkinek elküldöm a privát levelezést, ide nem rakom ki (még), de VP is tuda hogy nem igaz amit írt, a saját seggét védve írt egy félreérthető cikket, mert egy helyen (DPD) egy töltő (Elektro profi) szarul kivitelezett terhelés menedzsmentje kinyírja az autókat, mert az idióta barom aki csinálta, ki be kapcsolgatja a töltőket
Egy rendes terhelés megosztós töltő leszabályoz 6A-re, és ha egyszer lekapcsolt, később kapcsol vissza, van ami csak akkor ha legalább 10A megvan, de eleve van egy 5-10mp késése a vezérlésnek
PM-ben lehet jelentkezni a levelezésért
Ugyanígy VP az aki szerint mindenki barom aki szerint FI relé kell mert a GFCI (integrált elektronikus szivárgó áram védelem) sokkal jobb, de mikor elküldöm neki két videóban a szar töltőt, amikor vagy nem is old le, vagy 3x visszakapcsol mielőtt hibára leáll, hogy 3x megb@sszon akkor csak hümmög.
Az se zavarja, hogy a GFCI csak az elmenő kábelen van rajta, ergo a bejövő oldalról a testre, vagy az elektronikából a testre jöhet feszültség, és semmit de semmit nem fog védeni az elektronikaBocs, de hajnal 0:30.kor városszerte áramszünetre keltem, majd 3-kor ez fogadott privátban is, nem tudom visszafogni magam
-
biker
nagyúr
A probléma nálad többrétű
a töltő megoldja az egy fázisról töltést, és fogyasztók optimalizálásával megoldható az L1 nagy hozzáférhetősége, de…
ha a napelem invertered szimmetrikus és visszwatt védelmes, akkor nem fogsz napelemről tölteni
a 10kw az 3f neked ez napelemről 3,3kw lesz maximum egy fázison, de csak asszimetrikus inverter esetén
a töltőből a gs22 menüből átkapcsolható egy fázisú töltésre akkor nem lesz L2-L3 figyelés
szóval ebben a setupban így még 4 problémád lehet, te meg egyre fókuszálsz
én inkább keresnék 3f tölthető autót a helyedben -
biker
nagyúr
volt már aki meg akarta váltani vele a világot, 5 éve, csődbe is ment
1x32A-hez (7kW) kellett 13-13-25A ami 9,5kWakinek 60feletti az IQ-ja az tudja, hogy ez mennyire életképes (ezért nem írják le közérthetően, csak ilyen arányokkal, meg ilyenekkel)
300eFt ez a szar, 50kg, és óránként 200Ft-ot kidobsz töltés közben, wow, kettőt kérek
ja és tölteni földfüggetlen hálózatról nem minden autót lehet, mert kötelezően keresi a földelést, ergo földfüggetlen nem lehet, csak földelt kivitelben
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
nem vagyunk egyformák, én csak szegedről pest mellé költöztem, és a harmadik évben már közöltem, hogy a lónak a fa..a fog évente 4-5-6x lemenni, néha ide is jöhetne valaki, miért mindig mi megyünk házhoz a ló... izé a sárgaleves laposhúsért?
pont ugyanolyan messze lakunk mi tőlük, mint ők tőlünk -
biker
nagyúr
az "ezredjére" az igazából kevesebb mint 10 ugye? Mert egyébként ha 50-100x kellene megtennem ezt, már akkor is elgondolkoznék vagy a költözésen, vagy a munkahely váltáson.
Szóval ez megint egy költői túlzás volt részedről.CharlieDrop: "hát jah, tudom rosszul megy a villanyos biznic"
Jelenleg megsúgom, ha találnál egy lovat, ami ha bedugja a szerszámát az autóba, és az feltölti, azt is eladnánk. Mindent visznek két hete, amivel tölteni lehet
-
biker
nagyúr
ha 700km-re mennék oda vissza 1400km és elmenne 60ezrem benyára, én is parizeres zsemlét ennék menet közben

de villannyal telik ebédre is -
biker
nagyúr
22évet dolgoztam 1999-2021 a csomagolástechnikában, tudom mi várható
volt már hasonló krízis, 15 éve kb, úgy lehetett fóliàt venni hogy ha megjött a kamion, akkor tudtuk mennyi, kell nem kell, ennyi -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Hogy látszana meg, ha a csodás gyártók 3-12 hónapra szállítanak? Ilyen hullám csak a használtautópiacon látszik meg, az elég gyors
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
"Volt már korábban drágább is ettől az üzemanyag és mégsem akartak az emberek fejvesztve villanyautót venni."
Te miről beszélsz?
ez a harmadik ilyen hullám amióta ezzel foglalkozunk, első volt a covid, amikor tankolni se mehettél, akkor is mindenkinek villanyautó és töltő kellett, aztán amikor volt a 20literes korlátozás a kötelező árral, akkor is ugyanez volt. -
biker
nagyúr
Pár napja kérdezte valaki, mennyire hat majd az olajpara a villanyautókra, és akkor a töltőeladás számainkat meséltem.
Ma mondja kollégám, volt vidéken a hétvégén, kirándulgattak, és begurult egy mosóba, meg addig benézett a mosó melletti kereskedésbe, ott mesélték neki 11 órakor, szombaton, hogy ma 4 ember 6db villanyautót vett összesen, azért nem többet, mert ez a 6 EV volt a telepen, benzinesre dízelre érdeklődő sem jött addig -
biker
nagyúr
+ alumínium akku test, + BMS-ek + 3-400m rézdrót a vezetékeléshez + hűtőkör + fűtés és márisk ijön egy kész akkupakk amit be lehet építeni 3-4-5mFt-ért, és teljesen reális, legalább igazolta az állítást
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Szerintem a magasabb feszültség jobb, a szigetelés megoldása olcsóbb, és súlyban is kisebb mint a magasabb áram miatti réz és vas súly.
ha 2x teljesítmény kell, akkor vagy 2x feszültség vagy 2x áram kell
(vagy 1,5x mindkettőből)
namost 400V esetén 750V 800V rendszeren 1500V szigetelés, és nagyobb távolság a vezetősávok közt, és nagyobb fesztűrő teljesítmény elektronika az súlyban kb 10-15% pusz
a 2x áramra 50%-al több réz kell a kábelekbe, vastagabb vezetősávok, több teljesítmény kimenet párhuzamosítva, nagyobb vasmagok, nagyobb rotor, stb, szerintem ez legalább 50% növekmény ezen részegységekbenés itt különösen nem mindegy hogy 30kg vagy 150kg többlet megy a kocsiba, amikor eleve túlsúlyosak
-
biker
nagyúr
Már megint tesla vs bmw
szóljatok ha vége, akkor visszajövökmoderátorok, nem csinálnátok ennek egy külön topikot? F@sz kivan már!
-
biker
nagyúr
király vagy, köszönöm!
-
biker
nagyúr
szerintem az hogy megnyomod a kapunyitót és nem nyílik ki a kapu, elég jól látható
DLB kikapcs után jó lett. Nem a DLB-t zavarta a kapu, hanem fordítva
Aztán új frekvencián meg nem zavar már senkit -
biker
nagyúr
Egyszer volt, hogy az ügyfélnél a garázs és a kertkapu távvezérlőjét megzavarta, de kértünk hozzá 868MHz helyett 915MHz adót és megszűnt utána.
Véletlenszerűen pont egy csatornán volt minden eszköz -
biker
nagyúr
Az Aurora volt. valamiért megkattant, és nem engedte a hálózati áramkorlátot állítani, csak ha kikapcsoltad a dlb-t majd vissza. frissítés megoldotta.
Mivel minden töltő amit forgalmazunk csak direktben gyártótól jöhe, így viszonylag gyorsan tudunk támogatást szerezni, nem egy viszonteladói lánc végéről küzdünk végig. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Elsőre teljesen korrektül válaszoltam, hogy tévedsz
te nem vagy hajlandó ránézni rendesen a képre airől továbbra is tévesen állítasz valamit
igen, ez mérhetetlenül fel tud qrni agyilag
majd ezt megfejeled egy sértődéssel
tudom hogy nehéz szo a “tévedtem”, de nem ennyire -
biker
nagyúr
Szándékosan nem akarod látni a képet, nem akarod megérteni amit látsz, vagy csak fullba nyomod a .....
Segítek értelmezni, bár nem mi csináltuk, csak tudom miről van szó.
A képen egy kb 2,5x15cm-es DESZKA látható, semmilyen teherhordó oszlop nincs a képen!
A töltő feletti részre ha ráemelnéd a tekinteted, látnád, hogy egy DESZKA van a képen
alatta a töltő kábelét és az elosztót és az alatta lévő kábeleket rejti egy U alakú deszkából optikailag oszlopot varázsoló felépítmény
azt nem tudom, ez fából van-e vagy a polisztirolból megvehető "műgerenda" amivel kamu látszógerendázatos mennyezetet lehet gyártani otthon, de olyasmiHa annyi fáradságot vennél magadon, amennyi energiát a pampogásba fektetsz, és kinagyítod a képet, magad is látnád az illesztést a képen
Segítek, jó?
-
biker
nagyúr
totálisan rosszul látod. az nem gerenda
kicsit jobban nézd meg -
biker
nagyúr
Tehát egy ix3 és egy x3 130-nál pont olyan hangos belül, és semmit nem lehet érezni/hallani a dízelmotorból, az pontosan ugyanannyi zajt okoz mint az elektromos?
csak hogy márkán belül maradjunkTELJESEN független a zaj a motortól, és nem lesz halkabb a villanymotor miatt?
-
biker
nagyúr
Melyik nem igaz, hogy csendes vagy hogy erős egy villanyautó?
vagy szerinted is a hang hajtja az autót, ezért ha nem hallja az egész város hogy lenyomtad a gázt, akkor az nyomor?
-
biker
nagyúr
Szia, manual: [link]
Termék: [link] 249 900 Ft + áfa (bruttó 317 373 Ft) ebben benne van a solar DLB is, a rádiós modul extra, DLB nélkül 209e+fa"Illetve a Teltonikát forgalmazza még itthon valaki, aki megbízható és garanciális időn belül nem szívódik fel?"
Bocsánat, nem szívódtunk fel, 2009 óta él a cég, csak nem forgalmazzuk már. A garanciális munkálatokat ettől kötelességünk ellátni, és el is látjuk
Vedd meg iponnál. Igaz fingjuk sincs róla mi ez, mert csak belistáztak annyi féle töltőt amit csak talált a beszerzőjük, és elbírja a webshop motor, de léteznek. aztán hogy aqua/mistral műsort tolnak-e idén, ki tudja
-
biker
nagyúr
igen, emlékszek, a kezdeti prosikban az volt, választható fa előlappal, aztán kiderült, nem is annyi verzióból amit hirdettek, meg nem választható, hanem +120€ vagy mennyi lett volna

-
biker
nagyúr
az ocpp-s kivitelek igen, a klasszik otthoni nem. Abban bekapcsolod a távvezérlést és megadod a szerver címet
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
"A cég belső HR világa végfelhasználóként talán nem érintene, de az infó hasznos, köszi."
ha csak azt venném, hogy ezek a csodasalesek hetente felhívtak, hogy vegyek 40-60-100 töltőt, és éppen milyen új szerződéseket kötöttek X Y országban a Z W kereskedéssel, és oda raklapszám mennek a töltők, és nem értik, hogy még egyszer felhív ezzel és nem emailt küld akkor letiltom
Az még ok.Nekem ott tette be a tüskét, hogy a legelső darab az országban nálunk landolt, pre.production tesztre, teljes áron kellett megvenni, de nagyon ígéretes volt. Mi segítettük finomhangolni a dolgokat, teszteltük, azt mondták kész a sorozatgyártás, vettünk 20db-ot, fél év múlva kiderült úgy, hogy egy ügyfelünknek elküldtek egy választ, hogy annak kis része nem is sorozatgyártás volt, hanem a pre-production bedobozolva, és emiatt más a firmware frissítés rajtuk, de előlünk eltitkolták, majd kitoltak 3 magyar nyelvű FB hirdetést, hogy jelentkezz viszonteladónak, ott eldurrant az agyam.
Tipikus multi, eladni eladni eladni eladni
Igen, a készülék szuper, alumínium előlap, atommasszív burkolat, jó firmware bázois, jó PCB, nincs is ezzel gond, de az emberi oldal.... hát kuka
-
biker
nagyúr
a Beny is használható app reg nélkül BT kapcsolattal. Z-box app (nem a packeta Z-box
)
A többi azt hiszem kér fiókregisztrációt akkor is ha nem rakod wifire a töltőt -
biker
nagyúr
Anélkül hogy kihúznád, csak nyomd le töltés közben a gombot, ha nem áll le a töltés, akkor kihagyták a kapcsolót van ilyen
Teltonika: volt külön 1f és 3f de a 3f beköthető 1f-ra is
Mi befejeztük a Teltonikát, kiváló minőség, nagy multicég, Európai (Litván) a legnagyobb mikroelektronikai gyártó ipari routerek switchek stb
De emberileg, egy undormány. 90%-a török vagy szír, a fluktuáció az egekben, 2 havonta új területi salesbarom jön aki elkezdi az "értékesítés alapjai kézikönyv" szerint tolni a fasságait, mit vegyek hány darabot és az nekem milyen jó lesz, és elegem lett.
Érdekes, a kínai partnereknél van olyan akivel 7 éve együtt dolgozok, szinte barátok vagyunk. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
"Régi autónál (triplet) a töltés nem szakad meg az ajtó kinyitásakor, a Type-1 töltőt pedig simán kiránthatom vagy lelőhetem a betápot."
Type1 csatlakozót sem tudod kirántani, van egy gomb, ami mechanikai ÉS elektromos retesz, mikrokapcsoló bontja a CP szálat és leáll a töltés, mire elkezded húzni
Teljesen más a két rendszer ebből a szempontbólA dugaljas kérdést értem, bár ugyanannyiba kerül sokszor az aljzatos és a kábeles töltő
De lehet logikus ilyen esetben igen. -
biker
nagyúr
Próbálok mindenre válaszolni, ajánlásoknál a saját kínálatunkból sorolok fel majd töltőket, ha lehetek ennyire önző

- támogatja az 1 fázisú töltést,
minden 3f töltő tud 1f autót is tölteni, de pl a GS22PV van 1f töltés menüpont, akkor a terhelés megosztó L1 fázisát méri csak a másik kettő nem zavar be
- Type-2 aljzattal rendelkezik, hogy rádugható legyen a másik végén Type-2 vagy akár Type-1 kábel is;Én inkább kábelest vennék adapterrel, mint aljzatost, és mindkét autóból kábelt vennék elő. De persze van aljzatos is
- hálózaton keresztül egy egyszerű protokollon keresztül megmondható neki, hogy az adott pillanatban mekkora áramot engedjen felvenni az autónak (ez töltés közben akár változtatható is legyen);Miért akarsz magad ilyennel bíbelődni pl HA-n vagy Modbus over TCP-n ha van gyárilag terhelés megosztó, Pl a Beny töltő, a GS22PV, a Dazebox Home töltő és társai?
- a használatához nem kell felhős integráció (legfeljebb helyi hálózati kapcsolódás);Pont a fenti pontnál kérdés utána ez a pont, a legtöbb töltő helyi kapcsolatos, ha OCPP távelérés meg HA integráció akkor máris felhőzni kell. Itt ez önellentmondás szerintem
- a töltés megszakítható szoftveresen és fizikailag is úgy, hogy az nem tesz kárt semmiben (nem kirántva a kábelt az autóból, hanem előbb a CP pinen legyen ledumálva az autóval, hogy "haver, engedd el, nem kapsz több dzsúszt")!Nos az AC töltésnél mindig az autó szakatíja meg a töltést, a töltő csak akkor ha ütemezés lejárt vagy a DLB nem engedi mert elfogyott az áram
Egyébként addig tölt, míg a kocsi azt nem mondja, az ő ütemezése lejárt, vagy megtelt, vagy te a kocsin nyitod az ajtókat és ez leállítja a töltést 8-10mp-re hátha kihúzod a kábelt
Soha nem a töltőn kell gombot nyomni ehhez.
Nyilvános töltőn az RFID érintése is a töltést ugyen leállíthatja, de a kábelt akkor sem engedi el míg a kocsi nem mondja neki.
Ezt a funkciót gondold át, honnan gondoltad hogy ilyen van, és miért lenne ez jó?A beny-hez, gs22-höz van mobilappon, azon is megszakítható a töltés mellesleg
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Ez a szabadalom itt van most is a szobában?
Lásd Donut szilárdtest akku, amiről most, hogy tesztelőkhöz szivárognak darabok, kiderül, egy félszilárd lifepo akku ami ki van hajtva határra
csak épp nem 12c hanem 11c tölthető (ez se gyenge), de csak egyszer, másodikra thermal limitre fut. a gyári thermal limit 105 fok de igazából 90-nél letilt, de ott is már olvad a fólia, és csak cellánként kétoldali hűtéssel tudja, nem is 405Wh/kg csak 310Wh/kg stbegy ordas nagy kamu volt az is
-
biker
nagyúr
HÉSZ szerint közforgalom számára nyitott magánterület, nem a kerítés a telekhatár, hanem legalább a kerítéstől számított 90cm vagy a csapadékvízgyűjtő árok középvonala (itt az nincs)
Ugyanígy volt nálunk is, a kerítés tövében nőtt egy fa és emelte a kerítést, ki kell vágni mert veszélyes, jegyzővel és alpolgármesterrel egyeztetve az hiába utca, magánterület még, kivágható engedélyezés és pótlás nélkül.De köszönöm a jelzést, örülök hogy bármilyen képet rak fel bárki, bele lehet kötni egyből. Mint az index fórum.
-
biker
nagyúr
kicsit koszosabb meló

-
biker
nagyúr
Ezt úgy értve, hogy a cég ennyit kér a megrendelőtől, amiből kijön a kiszállási költség, autó amortizáció, céges adók, az ember járulékai a napi díjra és még ha megkapja a napi bérét akkor mindenki boldog.
A feketézősek és "ha számla akkor + áfa csókolom" az nyilván még lejjebb van, me ga katás EV-ik is költséghatékonyabbak tudnak lenni.Azért napidíjnak 50e az havi 1m lenne
ki keres annyit ma? Tegye fel a kezét? nem látom, hátsó sorban valaki??? -
biker
nagyúr
segédmunkás nettó 25-30e szakmunkás inkább a nettó 50e
Meg kell szűrni azokat, akik csak azért kérnek ennyit mert ebből 15e kell piára, meg azokat akik azt hiszik attól menők hogy óránként egy csempát raknak le és közben úgy rakják a ragasztót a csempére mint Salt Bae a steaket sózza.És a köztes réteg kiválóan és örömmel dolgozik majd.
mi számlásan kiszállással 70ezret számolunk napi díjnak Bp és agglomerációban, távolabbra van km díj a kiszállásra. ÉS köszönjük jól vagyunk megéri és 2 hétre előre be vagyunk táblázva. Ebben villamos szakember munkája van, ha viszünk segédet akkor +50e számlával amiből leadózva tudok neki fizetni 30-at efo-val bejelentve, és örömmel jön
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
nem véletlen nyertük mi a MÜPA projektet, biztos sikertelen béna izék vagyunk, de 14db töltő + munkadíj a szerelésre (szar mennekes le, új Daze fel) + 10év garanciakiterjesztés és kevesebb volt 17mFt-nál... ja bruttóban nézve is...
pontos összeget nem írhatokTudom te lakás felújítást írtál, ezzel csak a 10e€ feletti árakkal dobálózó kollégákra reflektálok
attól hogy van aki drágán és szarul dolgozik, meg van aki megfizeti a jó munkát, nem feltétlen csak olyan áron lehet dolgozni, hogy a maradék cementet méregeted közben, ez cement vagy kokain? mert ára alapján az is lehetne...
-
biker
nagyúr
Tévedés, a töltő, FI relé, túlfesz mindenhol ugyanannyi, 1000€ egy prémium esetén, Besenből 300€ a töltő, 100€ a dlb, 50€ a FI relé és ugyanennyi a túlfesz is.
marad 1500€ a szerelésre
így a szerelés 3x olyan drága is lehet mint itthon, még mindig keretben vagyunk, mert 1mFt az már nem is 2000€ ársáv
[link] [link] -
biker
nagyúr
"A fali töltő, fi relé, túlfeszvédő, áram védő, terhelésfigyelő, 15m földkábel"
ez 1000€ alatt bőven megvanA munka egy nap két embernek, ne legyen már 1000€ még münchenben sem, meg párizsban sem
Ebből élünk, beba..na ha egy ilyen alap szerelés lenne 400k
Tegnap kolléga+1fő 35m kábelt ásott be, lépésálló 40-es gégecső, 5x10mm2 kábel, terhelés megosztór töltő, terhelés megosztó beszerelve, FI relé, kismegszakító, túlfeszvédelem, kábeltartó, stb.
bruttó 632.000Ft volt. 15m-re nagyjából 500e lett volna.És persze münchenben meg 1mFt?
-
biker
nagyúr
Képzeld, nekem a töltő telepítés 40mFt lenne
Mert a töltőt az új házamhoz kellene tenni, amit még fel kell építeni. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Szűcs Gábor Szöcske, villanyautósok.hu és más lapok (újság)írója, a villanyóra podcast egyik tagja, elmob tag, meg a tökömtudja mit mondjak még róla.
De már tartózkodok attól hogy bárkinek azt mondjam, mindenki ismeri és ez folyik a csapból is, mert múltkor megkaptam valakitől, hogy ő soha nem hallott arról hogy a villany/gáz/vízórát mágnesezéssel lehet átverni, és nem értette miért sikoltott fel mindenki mikor felrakott egy képet, hogy a gázórára két mágneses "harmadik kéz" talpat felpattintott hogy az tartson egy kütyüt ami nézi az órát. És én meg azok voltunk fa..ok akik ezt közöltük, hogy mennyire okos ötlet volt. -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
az ev oasis kft a jimmié, a műhely nem tudom kié, és csak a név van-e rajta
Én úgy szoktam tájékozódni, hogy ha valaki kikiáltja magát a legnagyobb ev tartozék kereskedőnek és ev importtal meg szervizzel foglalkozik, lásd Sámán videó, akkor megnézem az e-beszámolón, és ha azt látom, az előző két év árbevétele 10mFt volt, akkor lapozok
De megvan ez annál a forgalmazónál is aki állítólag a legjobb legnagyobb legmenőbb, és 1000 töltőt raktak ki csak egy társasházi projektre (gondolom akkor még volt eladás is) és azt látom az össz árbevétele ennek felét se tükrözi, sőt 400millát kellett betolni mert 4 éve veszteséget termel és olyan minuszban van hogy már felszámolnák, akkor is lapozok.
jó nekem itt kicsiben ellenni, és szöszmötölni a piacon. Néha ettől is felba.. minden, de legalább a lelkiismeretem tiszta -
biker
nagyúr
átmeneti lehetett, most is működik
"Látom,van terhelés megosztóval szerelt töltők is. Ha olyat veszek,akkor is kell az a linkelt cucc?"
Ez a linkelt cucc speciális esetekhez kell, ahol nem csak a töltőt, mást is kell vezérelni, ott jól jön, és ha ilyened van, akkor a Beny Eco töltő elég, amihez nincs DLB, mert ez fogja vezérelnibigdigit: "Azért kérdeztem mert az oldaladon pár autót említesz ahol kifejezetten van haszna."
az az extreme mód mellett a kompatibilitás mód, régen össze volt vonva, mára két opcióra lett osztva, extrém és kompatibilitás mód. síma extrém mód esetén 6A leáll, majd újraindul ha van elég áram.gorbep: "Tudom, hogy nem szakítja meg, leszabályozza előtte a terhelő áramot... csak "elrettentésnek" írtam. Láttam már B tarifán lógó EVSE-t, ami ha megjön a körvezérlés, egyszerűen bontja a kört, még mielőtt az EVSE-nek esélye lenne közölni a kocsival, hogy vegye le 0-ra a töltő áramot."
Ennél tudod mi a jobb, az átkapcsoló B-A tarifa közt egy lomha mágneskapcsolóval, mármint az áramnak lomha, és ha épp sinus csúcson kapcsol le, és negatív csúcson be, akkor mehetsz VP-hez vastag pénztárcával -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
A terhelés megosztó nem szakítja meg a töltést, hanem felfüggeszti, a cp szál jelét 0A értékre állítja, amitől a kocsi obc szabályos lágymegàllást hajt végre, feszültség alatt marad a bemenet, mikor lesz áram akkor lágyindítással indul
amiről te beszélsz az barkácsszakkör ki-be kapcsolgatós megoldása ami természetesen káros és kerülendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Synology NAS
- Battlefield 6
- Projektor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Építő/felújító topik
- Parfüm topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5457, 100% AKKSI
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest