- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiédetis
senior tag
Szerintem sem fog ilyen gyors lenni.
Pláne ha visszavágnak az EV-ből. -
Tiédetis
senior tag
ismerem, az kb. 68-as bruttóban. Ampera-e is azt kapta meg cserében.
-
Tiédetis
senior tag
Azt azért érdemes tudni, hogy a bruttó kapacitást éli fel elsőre, és ha az sok, akkor jó ideig látszódik 100%-nak, ami tudjuk, hogy kozmetika. Pl. 28-as ioniq-ban elvileg 40-es akku van.
-
Tiédetis
senior tag
kifogom próbálni direkt a töltésre navigálást. de figyelni fogom az akku hőmérsékletet, már annyi mindent olvasok róla, hogy van, nincs, hogy megnézem, ha melegszik, van, ha nem, akkor nincs és marad a vezetési mód megváltoztatása a töltés előtt, Ampera-e esetében működött.
Az a gáz, hogy nem tudni mi a probléma: hardveresen nem oldható meg, vagy/és szoftveresen. wazze szeret elvinni, ha ismered nagyjából az utat, nem veszed tudomásul, ez tény. De ha olyan helyre megyek amit nem ismerek, sokszor anyázok vele.
Próbáltad a frissített gyári navit? -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Az a gond, hogy G08 navi rendszere enyhén szólva se egy top kategória. Bár most volt egy frissítés rá, amit még nem próbáltam ki, de vasárnap jövök majd M5-n vissza Bp-Kmét szakaszon, beütöm neki Kecskemét Teapontot, és meglátjuk megint Kerekegyházára és onnan vinne-e be Kmét központba, vagy a rövidebb, gyorsabb úton, egyszerűen levisz az Auchan-nál majd egyenesen be. Egyébként legutóbb odamentem ( [link] ) 10%-al hideg volt, bevolt ütve a gyári naviba és hát nem igazán indultak be az voltok és amperok, még a 100-as tempót se nagyon érte el, nem a 150-t. Na ezért használok külsős navit. De majd kiderül mi változott. Mivel 90-95%-ban itthon töltöm, annyira nem idegesít a dolog, de ha hosszabb utat tervezek - igen, egy 1100km-s etapot a nyáron - ott biza fontos lehet.
-
Tiédetis
senior tag
Nem írtam, hogy Te írtad kínai és tesla szar. Félreérthető volt ebben a formában.
Porvédő: ne már. 3-4 éves prémium márkáról beszélünk, pár 10e km futással. Ki beszél itt örök élet +1 napról? Arról van szó, hogy röhög rajtam a szaki, hogy nem tudtam róla, hogy ezek ilyenek. Bocs, tényleg nem tudtam, hogy valakinek tartalék 5 literes olajos kannával lehet útnak indulni, valakinél meg tartalék porvédővel, vagy ha elfelejted, akkor új csillapítóval, rúgóval (mert ugye a szakszerviz így javítja, kompletben, hiszen így gazdaságos), szerencsére a futómű többi részét nem cserélik.
Tőlem kérdezi ismerős, hogy milyen az ix3 mert szeretne. Mégis mit mondjak neki? Nem vagyok elvakult fun és nem is leszek az. Továbbra is kiengedem aki várakozik, hogy valaki beengedje a sorba, továbbra is megállok, ha gyalogos várakozik a gyalogátkelő előtt, ja és használom az irányjelzőt is
Szóval szívesen megmutatom a kocsit, szívesen hagyom picit megtapasztalni a vezetését és elmondom pro és kontra dolgokat.
Nézz utána mennyire nem ritka probléma ez. Filléres dolog, ami viszont elég zsebbenyúlós problémát okozhat. Na ezt nem várnák el az átlag userek egy premiumtól. (hab a tortán, hogy pre lci-m nem tud akkut előkészíteni töltésre manuálisan) Szerintem ez nem Off -
Tiédetis
senior tag
Itt arról van szó, hogy ami kínai szar. Meg tesla persze.
Arról is szó van, hogy tiltott finanszírozás eu szempontból. Amit exportra küldenek. De ugye itt él az is, hogy a nyugati amit ott gyárt és visszaküld arra is él a valamilyen költségcsökkentő támogatás.
Mindig háborognak az emberek, hogy miért kerül itt 20 millába az, ami kint 8-ba. Talán azért is, mert más szabvány szerint kell ide küldeni? Talán ahogy volt kgst zsiguli és volt nszk export. Alapból kimondani rá, hogy szar, elég nagy bátorság. Elég sokan vesznek ilyeneket, mégsem lesznek öngyulladóak. Nem gondolom hogy még mindig azon a szinten vannak hogy másolnak. Talán ott is vannak mérnökök, akik már többet tudnak mint a nyugatiak. Csak nézd meg a hadiipart. Ott tartanak, hogy usa elvileg próbál felzárkózni. De említhetném párhuzamba az ukránokat, akik eddig vásárolták a drónokat, ma meg? Világelsők lettek. Elhiszem hogy gáz lenne elismerni, bőven sok a kínai termék az autóikban. Nem tetszik a tendencia. De ahogy régóta mondom, mióta is gyártanak kint autókat nekik? Nem vették észre, hogy átveszik a váltobotot? Nem hitték el, hogy ők is megindulhatnak hozzánk? Abban bízni, hogy pl. egy ikszpeng majd nem bírja csak 10 évig és pl. egy NK meg 15 évet, elég nagy lutri. Nem tudni még. Addig viszont ha bemegy manfred a bótba és beül egyikbe, másikba, megnézi az árcédulát és mivel csökken az életszinvonala, nem a nemzeti önérzete fog dönteni, hanem a bankszámla egyenlege. VAGY! Kap egy 10.000EUR támogatást és megveszi a hazait, de ez sokba kerül Jürgennek és Matildának és morogni fog érte. Tanulni kellett volna tőlük és nem lenézni, felkészülni és nem legyinteni és hátradőlve mantrázni azt ami 15 éve még működött, de mára már nyugdíjazták ezeket a téziseket. Nekem már 8, de az unokáimnak nagyon nem lesz az. Minőségbiztosítás: figyelj, amikor egy premium autónak 50ekm alatt szarrá szakad a lengéscsillapító gyári porvédője - és ez nem egyedi - ott hol a minőségbiztosítás? Lesajnált renault 260k km-el adtam el, gyári csillapítóval és porvédővel. (80k volt benne mikor vettem, tudom) Félreértés ne essék, rohadtul tetszik az autó, DE... -
Tiédetis
senior tag
ismétlen önmagam azzal az egy szóval, miég mielőtt elolvasnám amit írsz
-
Tiédetis
senior tag
Kb 100x aludtunk sokan el az ilyen válaszokon, amiket Te adtál, csak copy+paste volt részemről, tőled

Elhiszem, hogy zavar, ha kiderül, a német prémiumok is elég rendesen építenek be kínai beszállítóktól, ha netán baromság lenne, elég ennyi elsőre: akkuk. A tiltott támogatás ami létezik a kínaik esetében és megszólod, gyakorlatilag megvan itt is, csak adják mindenre, de hiszen a kínai is adja ha exportálják. Téged minden zavar, ami nem német vagy toyota.
Lépd át szerintem.up:
A kínai állami támogatásból részesültek azon gyártók, akik kint gyártottak és exportáltak. Hirtelen nem is tudom tudnék-e mondani ilyen márkákat
-
Tiédetis
senior tag
baromság
-
Tiédetis
senior tag
Német prémiumok EV vonalon kb 35-40%-os arányban kínai motyókat építenek be az autó értékét nézve. Bajoroknak a globális beszállítói hálózatának 15-20%-a kínai székhelyű. EV Minik gyártása Spotlight Automotive-nál történik ha jól tudom. Értem én hogy szar, meg olcsón drága, meg bármit. Az is biztos tényszerű, hogy a kínai hadiipar szarokat gyárt, mint minden más. Sőt veszteséggel adják azokat is
21-22-ben a németek jelentős támogatást adtak az EV kocsikra és PHEV-re is. Mennyit? 6-10e EUR környékén? Aztán kivették a PHEV-ket és maradt a BEV. 3-5000 körül? 24-25-ben nem igazán volt, most megint. Tehát mi is történik? állami támogatás. tiltott vagy csak manipulált? -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Szép az eleje.

-
Tiédetis
senior tag
nyilván sok kérdéses a dolog mi lesz belőle, nem tudjuk milyen állapotban vannak a cellák. Láttam +150k km-el bmw-t 95%-al, azzal nem lenne nagy rizikó, de tényleg így nézd most:
- kicsi akku
- erősen csökkent kapacitásEzért mondod, ÉN elengedném. Ne felszereltséget vegyél, állapotot.
-
Tiédetis
senior tag
9-10kwh már hiányzik egy amúgy sem nagy akkuból. mennyi maradt? 35-37kwh? hogyan akaod használni? Csak városban?
Én biztos elengedném, de lehet a Te igényednek elég. -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Ja, már keverem.
Bmw legalább annyira nyöszörög egy helyen. -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Van egy erős negatív tapasztalatom KIA garis ügyintézésében, szervizzel egyetemben.
Ez sajnos nem változott azóta. Nem véletlen hogy a nepperek a Konákat Bécsbe hordták át gariztatni inkább (nekem ketten is azt mondták ha megveszem a kint igen, itthon nem garis autóját és bármi garis ügyintézés lenne, viszik ki helyettem. Ez sokat elmond az itthoni hozzáállásról. -
Tiédetis
senior tag
Néztem a kezdetkor zoet is. Próbáltam is, akkor volt az első EV vásárlásom, mondjuk elsőre Ioniq28 volt amit próbáltam, hát ahhoz képest nagy visszalépés volt. Fapadosnak éreztem, belül is szűk, kényelmetlen. Total újat is néztünk, próbáljuk ki.. De nem. Aztán még aznap megnéztem egy Soul 27kwh-s kiát. Na az kényelmes, nekünk tetszett. Furikáztunk a városban, kényelmes, minden ami lehetett volt benne, kivéve tolótetőt. Kormány-ülésfűtés, ülés szellőztetés ami maga a csoda. Az iX3-ban csak ülésfűtés van... Szóval KIA tetszett, új akku volt benne, nyáron a max 210km volt és nem helyben hanem kint. Ezek után lett az Ampera-e, ami már németes volt. Tágas, szép belső, jól pakolható, két gyerekülés hátulra befért, mondjuk anyuka már nem középre. Szóval ennyi pénzért jelenleg nem tudnék megbízhatóbb, olcsóbban fenntartható EV-t mondani.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Van egy kollégám, akinek a párja már elég régen a kméti Mercinél dolgozik. Azt mondja mostanság elég sokat kell pluszba bemenniük, mert olyan mértékű a minőségi probléma, hogy sorra kerülnek vissza (vagy már ki sem) az autók. Ennél pontosabban nem tudta vagy nem mondhatta el a dolgot.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Én ezen a rövid Bp-Kmét m5 szakaszon arra jöttem rá, ha nagy kamion forgalom van, nem lehet az áltlam preferált 110-es tempot folyamatosan tartani. Hiába megyek ki előzi a sort, 110 vs 92 4-5 kamion esetén olyan kicsi különbség, hogy hátulról már anyáznak (mondjuk teszek rá általában, ha villognak, tuti nem izgat meddig tart) de ha rányomom 130-ra, már jön az, hogy 1-3kwh-al több jön ki átlagba, az átlag meg tuti kisebb. Konklúzió? Mehetek 130-al és akkor is lassú leszek néhánynak. Cserébe sokkal többet eszik. Vagy nem érdekel a mögöttem jövő és 110. Egyszer lehet megyek a régi ötösön, 60-al tudok bent is menni, kint meg 100-al-.
Szívás akkor van ha nagy a forgalom.
Marad a honvédségi helikopter, -
Tiédetis
senior tag
NK iX3 4-500kg + iX1-hez képest, ezt városban nem fogja tudni kompenzálni
Viszont brutál jobb a légellenállás.
Viszont nagyobb a homlokfelület, így kb. egálban lesznek.
NK ha jól tudom nagyobb gumi, nagyobb ellenállás.
1-2kwh különbség lehet 120-as tempónál ix3 javára, vagy egál.
130-nál ugyanaz a helyzet.Konklúzió?
iX3 azért egy más méret, és ezek alapján kb. egálban van fogyasztásban az ix1-el.
Ha 22-t veszünk alapul ennél a tempónál és hőfoknál, 100/22?Sokat jelent a légellenállás, de csodát nem tud tenni a súllyal.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Sokáig tart. Vagy nem, de lehet igen. Meglátjuk
Kb. ezt mondaná a nagy békegalamb.
Ha figyelembe vesszük, hogy Kína is némileg elszenvedője lesz ennek, megint jöhetnek az ellátási láncok kiesései, vagy csúszások. Kérdés mennyire készültek fel egy ismételt problémára. Szerintem semennyire.
Így megint jöhet a használtak aranykora. Ha valaki betud fektetni BEV-be, és elég bátorak, kaszálhat.
Lehet csak pár hónapig tart, lehet pár évig. Ki tudja? -
Tiédetis
senior tag
Bocs de covid idején és utána is általános chip hiány volt, egyszerűen nem volt eladható autó azonnal, csak a használtak. Napi szinten mentek fel az árak használt piacon, olyan kereslet volt, tudom voltam benne.
-
Tiédetis
senior tag
használtakban elég rendesen meglátszódott
-
Tiédetis
senior tag
Akkor egy kis adalék. Most vásároltam tőle töltőt. Mivel házon belül megtudtam oldani a villanyszerelést, nekem szinte ingyen, nem hívtam el szerelni. Ellenben telefonon minden segítséget megadott a szerelőmnek. Némi anomália van a szerkezettel, jeleztem neki, próbálta távolról orvosolni, jelenleg a gyártó kiadott frissítést ma reggel az eszközre nekem. Még egy tesztet kell csinálnom, ha tölteni kell az autót.
Szóval szerintem korrektebb kereskedőt ritkán találni.
Onnan veszel ahonnan akarsz, legfeljebb a supportod papíron fog létezni. -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
oké így érthető a dolog
Én sok mestert ismerek akik munkájuk kb 20-40%-t Bp-en végzik. Naponta járnak fel így is bőven megéri mert közel féláron dolgoznak mint a fővárosiak.
Ahogy mondtam már, több évitizedet ügynökösködtem, jártam az országot. Helyi árakhoz képest sokszor dupla, tripla árakkal dolgoztam és még így is olcsó voltam.Szerintem bőven megérné, de mindenki maga dönti el
-
Tiédetis
senior tag
Nem ismerem a helyet, de valahol gondolom parkolsz. garázs előtt?Viszel ki innen egy villanyszerelőt, egy burkolót és pár 10k HUF-ért megoldja a problémáid. (ne Bp-ről, 50k-s segédmunkást)
-
Tiédetis
senior tag
Felesleges fotózni. Tény hogy csökken és nem is kicsi mértékben, de van honnan ha összehasonlítjuk a hazai hálózattal. Dupla annyi kút van ott km2-re vetítve mint itthon.
Ahogy omlik össsze az új autó vásárlás, csökken a bevétele a németnek, kevesebbet megy, kevesebbet tankol, hullik a gyengéje. Piac, majd ha importáljátok a zseni nemzetgazdasági miniszterünket, megmondja 2 hónap után, hogy melyik és mennyi maradhat.Az pedig hogy azt sem tudod hogy milyen hálózatod van és így beszélsz arról, hogy nem tudsz otthon tölteni, bocs de nagyon ciki. 5 évig töltöttem konnektorrol, egy fázisról, 8-10 amperrel és a végén már 64-es akkut.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Ez így van. Fiamék most újítanak egy 1.5 szobásat, mindent. lapoznak, parkatta, villany, konyhaszekrény, tűzhely, szekrények. 6-7 milla lesz.
Megkérdeztem a helyi vállalkozókat, -35%-al vállalták volna ha lenne idejük, de nem is akartam. Pedig dolgoztak már nekik és eléggé tetszett nekik a munka minősége és az ár is. -
Tiédetis
senior tag
Komolyan ritka jót nevettem ezen a töltő mizérián
Eszembe jutott egy érdekes történet:
Pista bácsi nagyon szerette háziállatait. De eljött az ideje a disznótoros vacsorának.
Összejött mindenki.
Pista bácsi beszélt a disznóval, hogy jöjjön ki, feküdjön az oldalára.
Miért? kérdezte Röfi
Megvakarom a hasad..
Azt itt is tudod, mondta Röfi
De gyere ki, hidd el jó lesz neked.
Dehogy lesz jó, mit akartok azzal a böllér késsel és kábítópisztollyal?Szóval maradjunk abban, hogy olyannak nem lehet "eladni" a kolbászt, aki vega.
El kell engedni ezt a dolgot, kifogás halmazok, tizenévig volt részem benne, meg a kezelésében is
-
Tiédetis
senior tag
Érdekes kérdés hogy vidéken mennyi EV van. 5 éve ketten rohangáltunk egy 5000 fős településen.
Mára hirtelen olyan 10-re tippelek, de lehet több (csak 3 BMW tuti van). Odáig jutottunk, hogy önkormányzat egy pályázat keretében nyilvános töltőt fog teleni és bár nem tudták megmondani mekkora lesz a teljesítmény, de nem type2-s és legalább 50-es.
"De neked nem mindegy Zoli bácsi? Úgyis otthon töltesz" mondta vigyorogva. Ja és nem vagyunk tranzit település. De nyilván arra jó lesz ha hirtelen gyorsan kell tölteniPlugines kocsikat ez nem fogja érinteni, mert kettőt kivéve egyik sem tölt. Otthon sem. Nem ezért vették.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
miért bukta a napelem? oké, ha kiesünk a szaldóból át kell szerverzni mindent.
tény.
De pl. mi a munkahelyen éves szinten 170k kwh áramot fogyasztunk.
Csak kíváncsiságból kértem ajánlatot. Megadtam 12 hónap fogyasztási adatait napi 60 perces idősávban.
akku nélkül egy 30kwp rendszer 2 év alatt megtérülne, más kérdés, hogy az állam nem fog erre pénzt adni nekünk.
Szóval nem értem ezt a kijelentést -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
fülig jimmy

rohadt sokan bedőlnek neki, alaposan átvizsgálja neked mint vevőnek azt az utót amit kiközvetít, persze pénzért. gusztustalan az ember
az a szerviz nem az övé, de utal rá valahol, amikor felhívtam soul-al elhajtott, hogy zoe-s
amikor meghírdettem a soult mint kiderült az ő oldalán, alázta hogy milyen fos, előtte 1 évvel, ilyeneket árult. egy rakás büdi az ember -
Tiédetis
senior tag
kona hajtóműcsapágy javítható
akkuk cserélve voltak ha problémásid3? azt ikább fb csoportban kérdezd. voltak sw problémák, cellaproblémák, bár van aki szerint nem.
helyedben megnéznék egy ampera-e-t
nem kisebb mint az id3 szerintem, nekem 2 évig volt, akku cserések. télen a töltése nem acélos, nyáron már jó, de ha alapból otton töltesz kit érdekel, engem se érdekelt.
két kisebb probléma jöhet elő, egyik sem vészes, kormánymű javítás féltengely hézagoló csere ha jól rémlik, nekem egyik sem volt. Viszont ki kell próbálni mert az első ülés támlája nekem kényelmetlen volt. nyárom városban 600km körül is elmetek vele, és 450-480-at. de nem városban. Télen 300 fölött ha volt benne laza pálya is. -
Tiédetis
senior tag
bocs akkor 4 főt átléptem
Ki kell próbálni őket, be kell ülni gyerekekkel együtt. Én amíg voltak velünk, vittem a magasabb gyereket, ő ült mögém. Eldöntött dolgokat.
full fadap: az alapból az újabb id-k állítóllag az árak miatt.
Figyelj, azért ez nem belsőégésű árkategória még használtan sem.
Azt javaslom, hogy nézz ki 1-2 tipust, menj el a FB csoportjába és olvass vissza aztán kérdezz arra ami nem tiszta. Kicsit tovább tart, de megéri -
Tiédetis
senior tag
nissan: chademo ritkán van már, az is kihal. Tudom lehet élni nélküle de ha nem jön be, másnak lehet fontos és lasszózni kell a jelöltet aki elviszi. Akkuja nem fűthető, hűthető. Nem szerencsés csillagzat.
EV esetében másodlagos a felszereltség. Akku élettartam, hajtáslánc élettartam, tölthetőség-
Ezek után jöhet a felszereltség nálam legalábbis.
Azt sem tudjuk hogy 1-2-3-4 fő használja, gyerek stb? -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Jó ideje mondja. Én nem követem az ő pályáját csak 4-5 éve.
#22654Ezekiell Ha nem lesz neki rajta nyeresége, leáll. Neki nem fog fájni. Majd jön azzal, hogy robotaxi AI és alfaholdbázis
Szerintem 2 éven belül eldől a dolog.
Semmit nem hallami új modellről, a meglévők teljes megújítása. Én nem örülnék neki, de tény, hogy lépéskényszerben van és nem látni, hogy lépne és mt nem. -
Tiédetis
senior tag
Tesla gyakorlatilag elkezdett kivonulni a gépjármű gyártásából. Most leállnak az S és X modellekkel, de véleményem szerint ahogy beindul a robotaxi és robotok gyártása, eladása, a másik két modellt is leállítja. mindig is azt mondta, hogy a Tesla nem autógyár-
-
Tiédetis
senior tag
Kösssz

Erről beszélek, a marketing átszövi az életünket -
Tiédetis
senior tag
én is levettem az iX3-ról a kétszéles 20-as kerekeket (275 hátul) 19-re. De tapasztalatom nincs hogy kisebb lenne a fogyi, mert nem mentem nyárival
Gondolkodom hogy eladom őket és veszek nyárra is 19-es kereket.Nem értem ezt a fogyasztási mizériát. Vissza kellene tölteni és annyi. Az hogy mennyi maradhatott csak tévút, mi a helyzet ha már nem 70 csak 65 a befogadóképessége?
-
Tiédetis
senior tag
Ha egy helyről jön a marketing, akkor azt fogják venni (csak egy propaganda van, azt a döntő többség elhiszi) de ha több helyről jön az impulzus, és zavar támad a zagyban, egyik része gondolkodik és előveszi a kis füzetecskét, bevonalazza és beír mondjuk 3 nevet. Vonalak ide-oda és kettő oszlop/modell. Előny vs hátrány. Ez általában eldöntetlenre jut kettővel, a harmadik egyébként is vésztartlék volt. Na ilyenkor belép hatványozottan a marketing szerepe, az egyéni ízléssel karöltve. Elmegy még tipus fb csoportokba, de ritkán halja meg a negatív dolgokat, mert akkor kezdheti előlről, inkább a rizsát fogadja be.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Na látod. Kitaláltok valamit, megcsináljátok és várjátok a csodát. Az utóbbi nem igaz. Amikor már majdnem készen van, már jön a marketing. Élő őlda voltál az NK iX3-al. Az egész egy jól felépített, átgondolot marketing. Apró morzsákkal, arra helyezve a hangsúlyt (hatótáv, - fogyasztás - tölthetőség sebessége, új, szuper architektúra) amit az EV tábor hallani szeretne. Mire kijött, már csurgott a nyál. De legalább visszaigazoltad amit már oldalakon át mondogatok

Hol a vevői igény a régi vesére, vagy arra szerencsétlen hátsó lámpára, amire ha ránéztem egyből a peugeot ugrott be?
Sehol. Kell valami kicsi retro, mert lehetett olvasni fun oldalakon, hogy bezzeg a régi vese... Hát vegyük elő, aztán majd mondjuk, hogy visszatérünk a régi hagyományokhoz. Ami nem is rossz vonal lehet. Bár nem tudom hogy a jelenlegi vásárlók mennyire örülnek ennek, de majd kiderül 2 év múlva. Legyen sikeres. (bár olyan rohadt sok vese van már, hogy lassan donor elosztóközpont is lehetne) -
Tiédetis
senior tag
önhordók hanyatlása után vagy vele együtt jöttek a suvok. USA volt ebben elől.
Nem hiszel a marketingben? Azért csak van valami rálátásod pl. a hazai állapotokra? Ha sokat mondják, sok helyen, elhiszik.
De maradhatunk USA szintjén is. Mi is történik ott manapság? Kormányazati marketing, nem megyek bele mert politika.
"nagy, erős, tágas, biztonságos, kényelmes, ez kell neked" ha kell még akár be is mutatják ahogy ey 3 tonnással szarrá törik a 800kg-os autószörnyet.
De nekem8
Ha Te elhiszed amit mondasz, Te dolgod.
Én nem hiszek ebben. -
Tiédetis
senior tag
Profitmarzs: Egy SUV-ot nem sokkal drágább legyártani, mint egy sima limuzint vagy kombit (mivel sokszor ugyanarra a padlólemezre épülhetnek), de a vásárlók hajlandóak érte jelentős felárat fizetni a "státusz" és a méret miatt.
Szabályozási kiskapu (főleg az USA-ban): A SUV-okat sokáig a teherautókhoz hasonlóan lazább környezetvédelmi és fogyasztási normák (CAFE standards) alapján bírálták el, így a gyártóknak egyszerűbb és olcsóbb volt ezeket eladni, mint a szigorúbb szabályok alá eső személyautókat.
Tudatos marketing és "vágykeltés"
A gyártók agresszív marketinggel "tanították meg" a vásárlóknak, hogy SUV-ra van szükségük. (erről beszéltem marketing oldalról)
Beígérték marketinggel azt, amit hallani akartak.
Vágy a vásárló részéről itt már megjelent erre:
"Ha mindenki más nagy autóban ül, én is abban akarok, hogy biztonságban érezzem magam" -
Tiédetis
senior tag
Nekem 8 hidd el
Volt egy nagy közvéleménykutatás mielőtt a SUV született. Ebben eldöntötték a emberek hogy igen, ez kell.
Mindenki abban hisz, ami neki jól esik.
10 évig csináltam... -
Tiédetis
senior tag
Nem. Csináltok valamit, amiről a marketing elhiteti, hogy ez kell neked. Mivel a BMW vásárlói legalább annyira fanatikusak, mint a teslások, mindent elhisznek és rohannak venni. Ez nem piackutatás. Bocs.
Volt szerencsém dolgozni ilyen területen. Kijött egy termék, amit csak el kellett adni. Ehhez megvoltak az eszközök, az emberek szerették elhinni, amit olvasott, hallott. Csak jól kellett az igényét felmérni, és ha kinyögte mit akar, előhúztuk a zsebből az ő egyedi megoldását, azon a héten a harmadikat, ugyanabból a zsebből. Itt ugyanaz működik. Értem mi a közönség számára a kommunikáció, de nem hiszem el.
Sose olvastam még az okot. De ezzel a lendülettel vannak hasonló BMW-k is. Ez kb olyan, amikor a tojjoda vezér Teslával megy a munkahelyére

-
Tiédetis
senior tag
3 olyan lapos mint a likas kerékpárgumi. Fiataloknak való modell.
Y családos fiataloknak.
Szerinted csak ez a korosztály van?
Y méret túl nagy. A garázsom számára mindenképpen.
Befér, de annyi hely sem marad bent mint az iX3 esetében, pedig az is necces. A szuvszerűség kell, de kisebb méretekkel. (pl. ID4 körül)
Fiam - másik - azért nem vett végül, mert magasságban sem fért volna el a kocsi. Tudom, ciki, de hát belváros parkolók.. -
Tiédetis
senior tag
CSináljatok a vásárlókkal egy hiteles felmérést:
1: Mi a fontos Önnek egy új autó vásárlása során
a) Alapáron minden létező extra
b) alapáron kormány ülés, minden más átláthatatlan extralista, jelentős felárral2: Ön szerint jó irány a minél nagyobb önsúllyal rendelkező modell?
a: Igen
b: Nem3: Ön szerint mennyire elfogadható, hogy 2-3 év alatt elavul az új autója rendszere?
a: Nagyon gáz
b: Teljesen jó így4: Ön szerint kell az autóba saját navigáció?
a: nagyon szeretem és hasznos
b: a külső ingyenes, naprakész, felesleges a gyáriSorolhatnám a vevői igényekre milyen kérdéseket lehet feltenni egy nemzeti konzultáció során.
Na ezek vevői igények lennének, a mostani egy marketing. Nem attól premium, hogy azt mondják rá és a sok rendelhető extra miatt. Attól, hogy minőségi kidolgozás van, jól érzem magam benne, nem kell attól tartanom, hogy lerohad stb.
Neked miért nincs BMW-d?#22456WiZARD
Ezt mondom én is saját tapasztalatból. Hiányzik legalább 1 modell a 3 és Y közé. De igazából a 3 elé is. Tehát legalább 2. -
Tiédetis
senior tag
Én megmondom mit vár el:
mindent is alapáron, ez olyan mint a kérdés: akar Ön adót fizetni?
Én értem hogy használt vásárló nem számít, hiszen megveszi valaki használtját, aki ezek után vesz újat. Most azon lépjünk túl, hogy beszámol vagy leszámol, elszámol. DE elad és újra vesz (vagy mást)
Ugyanez a helyzet a használt vásárlóval is.
Sok oka lehet a választásnak hogy használt, ezt tegyük félre. Ezek egy része hajlik az újra is. Biztos nem nagy része, de potenciális vevők. Tehát nem számítanak? Ha így van, rendkívül buta felfogás lenne a gyártók részéről. Pl. 25% esélye volt hogy opelt - Opelra (új) cseréljek és 50 hogy BUD-re, ha még leakudta volna a kereskedő az árat 1 millával, 70%-ra nőtt volna.
Soha nem a vevő határoz meg dolgokat. Marketing kitalálja és promózza. Elhitetti hogy ezt akartad, vidd. Menetközben meg ha hisztizik, hogy miért nincs, jön hogy majd új verzióban.
Tényleg sok EV-t vezettem, nem volt gond a kúszással.kardkovacsi: ha megveszel használtan egy széria csúcsfelszereltségű modelljét, arra gondolsz, ebben aztán minden is.
Aztán kiderül, hogy igen, de ez már nem fért fel az A4-es lap aljára. Ettől még lehet jó és szerethető. -
Tiédetis
senior tag
Kia nem kínai, bár ferdeszeműek ezek is.
Opel sem kínai.
Spec. ebben én, osztrák piacos verzióban nem láttam kormányfűtés opciót.
Figyelj, ebben nem értünk egyet. Érthetnénk, ha azt látnánk, hogy a nem prémiumban ezek még elképzelés szintjén se nincsenek meg. De alapból vannak.
Értem a felszereltségi szinteket is. Illetve mondjuk inkább árszinteknek, hiszen ez a lényeg
Tényleg tök jó, hogy pl. ebben a modelben alapból sok-sok jó dolog megtalálható. De valljuk be, rohadt kevés utánfutóval rohangáló iX3-t lehet látni, hogy fontos lenne az elektromos vonóhorog. Van kerékpárszállítóm, tehát ha annyira menni akarnánk kerekezni, mint az unokák születése előtt, hasznos lenne. Már annyira nem hoz lázba.
Egyébként mennyi lenne egy kormányt bedrótozni és megcsinálni hozzá amit kell? Van a gyártónak ilyen, tehát csak le kell venni a polcról. 50EUR? Nem fér bele a premium árképzésbe? Tényleg érdekel. Azt mondjátok minden jobb, mint a Tesla. A jobba beletartozik szerintem a vevő komfortérzete. Vezettél már olyat, amibe beleülve, hideg volt a kormány, a levegő, rányomtál és jó érzés ahogy átmelegít? Tudtad hogy a végtagoktól kezd fázni az ember? Vagy olyan autóban, aminek nem szövet az ülése és nyáron a golyók megsülnek rajta, de nyomsz egy gombot és 1 percen belül érzed a hűsítő érzést? Tudtad, hogy vezetés közben ez felfrissít és jobban tudsz figyelni a vezetésre? Mondhatom, hogy igazi vezetéstámogató rendszer
Na ezek hiányoznak. Érdekel majd hogyan viselkedik melegben az ülésem alattam
Oké, lehet majd lesz az új szeriában, de ha jól emlékszem még nincs, mintha ezt olvastam volna és talán Te mondtad, hogy majd lesz. Nem voltak illuzióim, mert családban voltak BMW-k. Nem ismerem őket, mert sose vezettem egyiket sem. De ültek az én lesajnált Laguna II-ben.CSodálkoztak, hogy milyen tágas az 5-höz képest. Felszereltsége sem volt gagyi, sőt nagyon tetszett nekik a hátsó ablak beépített rolója, meg a hátsó szélvédőé is. Mindezek ellenére, egyenlőre tetszik, bár látszik hogy nem valódi EV. Ezzel nem lehet finoman parkolni, szűk garázsba beállni. Vagy megy, vagy áll, de kúszni, finoman adagolni a féket.. -
Tiédetis
senior tag
Továbbra is azt kifogásolom, hogy rendelni kell egy prémiumban. Megnéztem egy 21-es osztrák ix3 listát és nincs is benne mint alap vagy rendelhetőt.
Tető hogy elhúzható biztosan jó, utoljára a Peugeot 305SRD-n volt, rózsafa sportkormánnyal, de régen volt... Meg most -
Tiédetis
senior tag
Nem is garázzsal van probléma, hanem ha pl. elakadsz a hóban, ki kell ásni kézzel a kocsit és rohadtul szétfagy a kezed. Vagy csak valakinek fázós keze van. A rendelhető ami problémás. Miért kell ezt rendelni?
-
Tiédetis
senior tag
ix1 újabb verzió
iX3 két felszereltségi szinttel készült, minimálisan rendelhető extrákkal Kínában mind
Impressive és nincs benne.
Kia Soul 27-es 2017-ben van benne és ülésszellőztetés is. Azért van különbség a kettő között. Én ebből indultam ki. -
Tiédetis
senior tag
Nem minden régióban problémás. USA pl? Ott lehet, van?
G08 preLci -
Tiédetis
senior tag
Manapság mindenért is kérik a zsetont, előfizetésbe. Láthatják hogy igény lenne rá. Én is örültem volna neki - mondjuk annak még jobban, hogy egy nyomorult kormányfűtés legyen - ha lenne ilyen opció. De nincs és a lehetőség sem, ugye érted? Persze hogy igen.
-
Tiédetis
senior tag
Nem tudom ki miről vitázott 8-10 éve ezekről.
5. éve van EV-m. Addig nem azt mondom hogy nem tudtam róla, de nem tartottam életképesnek a dolgot és nem is érdekelt. Akkor sokszot mentünk sokat, kellett a diesel. Sőt kellett egy Soul 27 hogy elkötekezzem magam.
Ha jól visszaemlékszünk fauvé ID szériájának első éveire, mindent lehet mondani, de azt, hogy tudnak SW-t írni, az merő butaság lenne. -
Tiédetis
senior tag
"Amint ilyen lesz, akkor meg lesz hirtelen mindenkinek, így nem lesz semmiféle versenyhátrány."
Mivel most már van és tudják fejleszteni tovább, igenis hátrányban fognak lenni, ahogy lettek az EV terén is, ha 2 év, akkor 2 év.
Más ha ténylegesen működő a modell és más ha "na ma menjünk ki kicsit bohóckodni" modell van. Aztán ott van, hogy most mennyit is tegyünk bele ebbe, mikor amúgy meg szar az anyagi helyzet esete áll fenn.
Láthattuk ezt már hiszen a Teslara legyintettek, hülye kivagyi gazdagok játékszere csak.
Mindegy. Majd beszüljünk róla, ha EU-ban lesz engedéyezve. Ha az itteni gyártókon múlik (láthatóan eléggé benne van a kezük) nem mostanában lesz -
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Még mindig jobb eladni nulla körül (pozitív 0, sicc!) mint tárolni. Az is lóvé, és hát mit lát a vevő? Ennyi eladatlan? Biztos szar.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Mire ez kapható, az ix3 túlesik egy első szériás hibafeltáráson és javításon. Face 2 év után nem hiszem hogy lesz. Nekem mondjuk egyik orra sem tetszik. De ez egyéni szocprobléma.
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Azon gondolkodtam mire mai teleregény végére értem itt, hogy ugyan mi lehet a pobléma a Tesla önvezető programjával? De már rájöttem, nem usb-c csatlakozóval akar csatlakozni az ember agyi interfészére. Na itt a pobléma. Beszéljünk már erről is
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
-
Tiédetis
senior tag
Amiért nem veszek/vettem:
M3-ban gyakorlatilag az aszfalton ülök. Ez nem jön be már nekem.
MY nem fér be a garázsba.
Nekem egyéb okok miatt, a középre tett "kijelző" hátrányos, bár lehet kitenni egy kijelzőt középre is, de naaa...
Közte pedig nincs semmi.
Önvezetésben nem bízok.iX3 neccesen de befér, jobb lett volna iX1, de annyit már nem akartam adni egy autóért.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Eufy Security 2C Kit
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 8GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- 27% - Lenovo Legion R27qe IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nyáron tervezünk egy 1000km- etapot, előtte még kipróbálom

Biztos kézre esik és nem kell levenni a szemet az útról.