- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logapeti
tag
válasz
Dhampir #23745 üzenetére
Sziasztok!
Az említett árukeresős véleményt "LP" néven én követtem el a Leaf 2-ről, ha valaki valami részletre még kíváncsi, nyugodtan kérdezzen, igyekszem segíteni.
-
consono
nagyúr
válasz
Dhampir #23753 üzenetére
Nekem a mai napig nagy kedvencem a Nook, elő is szedtem a múltkor, de a műanyagja megadta magát
Meg tele van mikrorepedéssel a "fényvivő" felület, nem mai gyerek, na.
Ellenben ennek még volt megfogható keretje, mindegy volt, hogy jobb, vagy bal kézzel fogom, voltak hardveres gombja, stb... Ja, és már akkor Droidos volt, még ha ez nem is látszott ki. -
-
Laslow
senior tag
-
bwoay
nagyúr
válasz
Dhampir #22919 üzenetére
szerintem olyat is érdemes, amiben nem (bár ezek lassan kikopnak). ez a kék fény téma kicsit olyan, mint a glutén - van, aki érzékeny rá, de az okostelefonokat is vagy 10 éven át nyomkodták a népek vadul lefekvés előtt blue light filter nélkül, aztán úgy tippre az emberek 80%-át nem zökkentette ki a cirkadián ritmusból, nem okozott alvászavart.
-
Kroni1
veterán
válasz
Dhampir #22804 üzenetére
Nemcsak náluk, nagyon sok helyen volt még jelen ez a probléma..
-
Sonja
nagyúr
válasz
Dhampir #22782 üzenetére
Én is elvetettem, de nem csak ezért, hanem miután megnéztem ezt a videót is!
Ennyiért ez abszolút nem éri meg, az tuti!
#22779 Arolotifar: Köszi!
-
csibe1
addikt
válasz
Dhampir #20992 üzenetére
"némelyik illusztrált PDF anyagot furán szétdobálta a gyári olvasó, de a szövegkezeléssel megbirkózott, csak lassan lapozta a dokumentumot."
Tényleg nem tudom, hogy miért várják az emberek, hogy akár egy neten talált, valaki által összedobott pdf-et minden ebook olvasó kezelni fog?
Ne vedd magadra, de jópáran voltak már itt a topikban érdeklődni a pdf miatt.
Amit találsz a neten pdf formátumban, regényt vagy más témájú könyvet azoknak a minősége eléggé kérdéses.
Ezért sem lehet elvárni szvsz, hogy minden ebook olvasó egyformán kezelje őket; főleg, mert eredetileg nem is erre vannak kitalálva.
Ahogy #20993 csendes is említette. -
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Dhampir #20992 üzenetére
legfeljebb az üzemidő rövidebb, mint az egyéb Linux kerneles könyvolvasóknál.
Nem biztos. Nekem legutóbb több, mint 30 óra képernyőidőm volt, úgy, hogy az AccuBattery telepítve van, és volt közben egy firmware frissítés is. És ez csak a 6 colos változat, kisebb akksival. -
csendes
addikt
válasz
Dhampir #20992 üzenetére
A méret a lényeg, nem az operációs rendszer.
Pocketbook-on adobe és nyílt forráskódú pdf motor is van. Van újrarendezés (reflow). A pdf-et viszont nem lehet normálisan újrarendezni, mert nem arra találták ki, hanem éppen ellenkezőleg, arra, hogy mindenhol egyforma legyen. Ha meg képként van szennelve, a reflow sem tud vele mit kezdeni. -
alexw801
senior tag
válasz
Dhampir #20982 üzenetére
Nehogy ennyiért megvedd, antikváriumban kb. 500 Ft az ára, a régi kiadásnak.
Most olvastam Philippe Sands: East-West Street c. könyvét, ő is hivatkozza Malaparte könyvét, aki a lengyelországi náci helytartót, Hans Frankot többször meglátogatta családjánál, majd sétáltak egyet a varsói gettóban, kedélyesen. Sands közli Frank fényképét közvetlenül akasztása után. -
Muton
addikt
válasz
Dhampir #20044 üzenetére
az még egy régi Kindle volt, lcd kijelzővel, nem ilyen e-papír, minden bugos volt rajta, még a gyári állapotba való visszaállás is
az a szoftver, ami rajta volt, még szerintem fejlesztői tesztig se jutott el... én meg úgy vagyok vele, ha egyszer megcsinálták, akkor ezentúl bármikor meg tudják, köszönöm, nem kérek belőlük
amúgy a nővéremé volt, nekem ez lesz az első ebook olvasóm, mert bizonyos típusú könyvekből (aminek nincs meg számomra az az irodalmi értéke, h nyomtatott formában legyen meg) digitálisat akarok venni csak
-
arcsin
senior tag
válasz
Dhampir #19409 üzenetére
A pocketbook colorhoz képest olyan mintha min. 1 techngologiai ugrás lenne a két készülék között
Nem rossz, csak nekem a fekete fehér kielégíti minden igényemet olvasás terén. Mangák is fekete fehérek
Szines nöi magazinokra sem vagyok online elöfizetve. Az a scrollozás mondjuk nem rossz már a videoban.
Ahogy nézem, pedig Kaleido kijelzö mind a kettö. Érdekes.
-
Danyboy
csendes újonc
válasz
Dhampir #19162 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ, én is az árukeresőt használtam az eladó kereséshez. Viszont itt jött a bizonytalanság, mert egyiket sem látom hivatalos viszonteladónak megjelölve. Így mindegyik webshop csak egy harmadik személy, aki a garanciális ügyintézést mással intézteti keverve a saját garanciális ügyintézési szabályzatával. Ezért gondolkoztam azon, hogy veszek rá biztosítást biztos ami biztos így ha törik vagy elromlik akkor pótolják....viszont a biztosítás drága (30%) a készülék árához képest és a biztosítási szabályzatok nem győztek meg...
viszont Williamgrant adta inspirációval találtam ezt a német EU distributort:
https://ereader.store/en/onyx-boox/onyx-boox-nova-2-71.html
Hogy nem találtam én ezt meg eddig?mindegy.
A kérdés, hogy a linkelt oldalról érdemesebb megrendelni vagy magyar webshoptól?
Különbség, hogy a német webshop(ami szerviz is) 2év a magyar webshop meg 1év garanciát ad alapból....
Valakinek van vásárlási és ügyintézési tapasztalata az ereader.store -al?
A segítséget köszönöm -
-
fattyu
veterán
válasz
Dhampir #19106 üzenetére
volt yota 2-m.
üzemidő úgyse bírt két napot hogy eink only.
bármi mozgókép nézés is benne van eink kuka. sokat gépelsz csetelsz eink kuka.
a dual screen farokság ahogy van még egy panel réteg a házba. akku látja a legfőbb kárát.
lásd yota 2 2500mah akku benne pedig akkoriban azért dívott a 3500 4000.
privát véleményem hallották
rosszra reply de mindegy is
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Dhampir #19092 üzenetére
Persze, persze, én is támogatom, hogy másokat azt vegyenek, ha úgy érzik, arra van szükségük. Nekem a telefonom elég sokoldalú, és mindig nálam van. Ha valahova nem akarok olvasót vinni, akkor ott van a B terv, hogy majd olvasok a telefonon. Fordítva ez nem igaz, hiába lenne bármilyen sokoldalú az androidos olvasóm, a telefont akkor sem tudná kiváltani... Véleményem szerint a sokoldalúság egyébként kimerül 3 dologban: másik olvasóprogram, másik szótárprogram, vezeték nélküli könyvmásolás. A többi inkább legyen csak telefonon, ne e-inkes kijelzőn bohóckodjak az alkalmazásokkal. De mondom, akinek kell, vegye.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Dhampir #19092 üzenetére
Értem én, hogy sokoldalúbb, de egy e-book olvasónak mit kell még tudnia azon kívül, hogy olvasni lehet rajta (esetleg hangoskönyvet hallgatni)? A PocketBook-on is van sudoku meg sakk, de valahogy nem érdekel. Amivel többet tud egy Android-os olvasó, azt egy okostelefon is tudja, az meg általában van az embernek.
Jó, ott a magyar TTS, ami például valahogy eltűnt a PB-ről (korábban még volt), de ha olvastatni akarom a könyvet, akkor erre megint megfelel a telefon.
-
csendes
addikt
válasz
Dhampir #17575 üzenetére
Szerintem a "felejtős" a kijelző méretére, felbontására, színmegjelenítésére, a böngésző görgetés nehézkességére, a RAM-ra, az általában egymagos, kis teljesítményű SoC-ra és általában a felhasználói élményre vonatkozott. Mondjuk a mobiloshoz hasonlóan lehetnének ebookra optimalizált oldalak, de valószínűleg erre nincs akkora igény, hogy megérje.
-
arcsin
senior tag
válasz
Dhampir #17395 üzenetére
Az a baj hogy a laptop jobboldalán 1 USB van, a balon meg 2.
Pld munkahelyen ideiglenesen (örökkévalóságig) olyan asztalnál ülök ahol a laptop csak az asztalom fal melletti részén fér el. Nem tudok a jobboldali,, adatos és töltős NORMÁLIS USB portokhoz hozzáférni csak úgy. A jobboldalon csak tölt az USB egyetlen port. Tehát ha felszeretnék tenni könyveket, telefonon macerálni adb-n mert úgy jön ki a lépés. akkor ölbe kell vennem és a baloldali portok egyikébe dugni. -
pjen
félisten
válasz
Dhampir #17243 üzenetére
Ezért írtam,hogy nem vagyunk egyformák,szerencsére.Nagyon szeretek olvasni,és olvasok is.Wc n,evés közden,buszon,bárhol.Ehhez sokkal jobban használható számomra az E könyv.Rá csöpóg a zsír,lefújom ablaktisztítóval és passz.Pár száz kötet még mindíg van,hogy legyen mit portalanítani,de lassan elkopnak.
-
G
csendes tag
-
Dexter68
addikt
válasz
Dhampir #16910 üzenetére
Sziasztok, PocketBook Touch Lux 4-et nézegetem... eléggé eltökélt vagyok, már csak azon lamentálok, hogy fekete legyen vagy ezüst. A fekete műanyagot el tudom képzelni, de az ezüst veszélyes lehet... mennyire kopik, mennyire "gagyi" élőben, mennyire jó a fogása?
Ezek elsülhetnek jól is, akkor meg szívesebben venném, mint a feketét.
Van ilyen valakinek? -
tvamos
nagyúr
válasz
Dhampir #16656 üzenetére
Nekem az ONYX BOOX Note Plus tetszik nagyon! Legalábbis a paraméterei alapján betyár jó gép. Sajnos nem tudok ennyit áldozni rá.
(#16655) Ébri válasza €uro (#16651) üzenetére
Nem szerettem a koreadert. Piszok lassu volt vele az Kobom. El is cseréltem a készüléket, mert nem szerettem. Majd lesz helyette más, a büdzsé függvényében. Valószínûleg egy PW4. -
konyvmoly2
csendes tag
válasz
Dhampir #16559 üzenetére
Köszönöm, kedves ismerős!
Mindig frissítek - mondjuk pont ez az utolsó még nem volt meg - a görgetés és mappaműveletek közötti villogás marad.Nyilván nem arra készült, hogy egy fél megyei könyvtárat szeretek magammal hurcolni. Meg hogy az új könyvek mappából olvasás után téma szerint helyrerámolok.
Nem tudom, honnan vettem, hogy android, nyilván valami netes oldalon, de már nem találom. Szóval nem az, de akkor nem tudom, hogy most mit szidjak.
-
laci1892
őstag
válasz
Dhampir #15276 üzenetére
Ez is egy külön téma és relatíve nem egyszerű sőt inkább nehéz..
Az hogy az Amazon milyen szempontok alapján építi ki a szélfarmjait őszintén megmondom nem tudom egyébként.Azzal tisztában vagyok hogy több megmozdulása is volt a környezetvédelem érdekében de a legjobban felkapott ez volt, főleg a méretük miatt.
Másfelől meg valóban felvetődik a kérdés mennyit ártanak vagy használnak ezzel a környezetnek.. mert ugye nem kisméretű farmokrol van szó és nem is egyről... az ökológiai lábnyomát azonban befolyásolják bizonyos tényezők egy ilyen létesítménynek.
Idehaza nálunk elméletben nagy figyelmet fordítanak arra hogy a telepítéskor, számításba vegyék a madár vonulások útvonalát, költési helyét.
Ennek ellenére ha valaki utánanéz, sajnos nem egy eset van ahol szerencsétlen madarat / ragadozó madarat agyoncsapta a turbina lapát...
bár egyenlőre ez a szám idehaza viszont nem kimagaslóan nagy állítólag...
mivel figyelmet szentelnek az esetek döntő részében valóban ennek a kérdésének.Amerikában viszont elég aggályos ez a kérdés.
Sőt erre vonatkozóan jogszabály náluk ( hogy számításba vegyék a madarakat az építéskor) igazából csak pár éve lépett érvénybe.
Nyilván egyébként földrajzi különbségek miatt is nagyobb odaát ez a szám...De nagyon sok esetet találni ahol ezt vagy azt a céget x millió dollárra vágták meg...mert egyszerűen leszarták ezt a kérdést és jelentős kárt okozott ezzel az állat világnak.
többek között...
Kérdés hogy az Amazon mennyit foglalkozott ezzel..
-
laci1892
őstag
válasz
Dhampir #15201 üzenetére
Igazából amiről beszélünk az mind egyéni preferenciák kérdése.
Van pro és kontra természetesen.
Ha valaki el tudja fogadni hogy kevesebb az üzemidő... ( Elméletben magának a rendszernek nem kell lassúnak lennie. Kivéve ha gyenge az optimalizáció és a hardver. Lásd :boox c67 ), akkor más gondja jó esetben nem nagyon lesz.
Cserébe ha kell tud az ember értelmező szótárat telepíteni többek között, vagy a playről könyvet vásárolni közvetlen.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
Dhampir #14815 üzenetére
Igen-igen, a jó öreg reflow funkció, ami csak szöveg alapú pdf-ek esetén működik, és a Nook-om is tudta már ezelőtt jópár évvel... De tényleg nagyon szépen van eladva a szövegben
A PocketBook-ok szerintem mind tudják ezt, de sajnos már nincs PocketBook olvasóm, úgyhogy ezt most nem merem 100%-osan állítani. -
gabber01
addikt
válasz
Dhampir #14791 üzenetére
Sziasztok!
Próbáltam már olvasgatni és keresgélni, de egyelőre nem jártam igazán sikerrel. Létezik olyan e-book olvasó, ami elég nagy felbontású ábrákhoz is és színes kijelzős? Vagy ha ebook, akkor csak e-ink, amiből nem tudom van-e színes és akkor felejtsek el ilyesmit, vagy nem ebook, hanem tablet, ami viszont hosszú távon fárasztja a szemet? :/
-
hampidampi
őstag
válasz
Dhampir #14037 üzenetére
"Bezony, használnak itt néhányan többesztendős olvasókat is."
Nekem ne legyen mondva, én meg mindig a 2010-ben vásárolt K3-amat használom."A legutóbbi firmware-frissítéssel bizony gyorsult a "Paki". Nekem volt az első Touch Lux típus, és azóta kicsit fejlődött a "Paki" Linux kerneles szoftvere is."
Lehet, tudjuk, milyen sokat számít a szoftveres optimalizálás is."S még ha lassúcskább is némely márkánál, cserébe alapból jó sok formátumot kezel."
Ez is már csontig rágott téma. Calibre mellett teljesen lényegtelen, hány formátumot kezel. Elég ha egyet, de azt jól tegye. -
hampidampi
őstag
válasz
Dhampir #14031 üzenetére
Felesleges állandóan a Nookot és a Sonyt elővenni és velük példálózni. Évek óta nem forgalmazzák őket és azóta sem dobott piacra senki optimalizált androidot. És várhatóan nem is fognak.
(#14032) totasenior
"Nem tudom az okát, miért ennyire alulreprezentáltak a Pocketbook olvasók."
Nos nekem magamnak nem volt PB-om, csak azok alapján tudok véleményt alkotni, amit a MediaMarktban tapogattam, meg amit ismerősöknél nézegettem. Ez alapján a kijelzőjük rettenetesen szürke és kontraszt nélküli, a firmware-ük meg kivétel nélkül laaassssúúúú volt mindegyiknek."A korábban olvasottak alapján komoly igény van a fizikai gombok iránt, ennek ez is van,"
Ez igaz, csak kár, hogy rossz helyen. Alul, nem oldalt. Kicsit nehéz elérni. Legalábbis nekem."igaz, nem trendi, nem a fő áramlat."
De, az. A Kindle, a PocketBook és a Kobo a trendi és a fő áramlat."Tapasztalataim szerint főleg német nyelvterületen van elterjedve"
Német nyelvterületen a Tolino a menő. Az echt dajcs feljesztés. A PB elsősorban az ukránoknál és az oroszoknál megy (tekintve, hogy a PB ukrán). -
tt124307
tag
válasz
Dhampir #14023 üzenetére
Ha feledni tudnám a Boyue T61 klón Wayteq xBook-60FL katasztrófális akkuidejét azt mondanám, hogy ennél jobb olvasót nem szeretnék sosem. Nekem nincs problémám a minőséggel, kb. három éve napi szinten használom (ugyan tokban) és gyakorlatilag akár újként el lehetne adni. Az androidos oprendszernek köszönhetően használhatom a Moon+ reader alkalmazást, ami minden igényemet kielégíti (formátumtámogatás, millió beállítás formázásra, fontra, elválasztásra stb., dropbox és gdrive szinkronizáció, natív OPDS támogatással közvetlen Calibre kapcsolat). Én megőrülök a Kindle zártságától, az adroid adta szabadság mindennél többet ér számomra (használom még a Calibre Companiont, az Alreader-t, de problémamentesen futna millió egyéb hasznos alkalmazás).
Erről az Energy System-ről azt olvastam, hogy valamit optimalizáltak az alap androidon, de nagy varázslatot sajnos nem várnék tőle. Lehet, hogy a 3-4 napos standby / 10-12 órás működési üzemidő megugrik 20-25%-kal, de még az is nagyon messze van az elvárhatótól.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Dhampir #13816 üzenetére
Üdv.! Pl. azt, hogy valamelyik ikonra koppintok, de homlokegyenest mást csinál, mint amit szeretnék. Vagy be van jelölve a képernyő forgatása, de eddig egyszer sem csinálta. És a menüt sem forgatja, hogy pl. alul-felül legyen, ne 90 fokkal a rövid oldalakon. Egyelőre ennyi, de még van más is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Ipad mini 7 csere Legion go-ra (Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest