Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
Jobban képben vagytok ezzel; a könnyű szótárfunkció Kobo olvasókon kívül mely más olvasókon működik gördülékenyen?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Keresgélés közben bukkantam erre az olvasóra, RLCD kijelzőt használ:
Hannsnote 2 SN10HR1BReddit-fórumszál az RLCD-ről:
The important stuff to know before buying an RLCD monitor :)Egy videó a sok közül:
Color E-Ink Alternative? HannsNote 2 RLCD Tablet REVIEW
-
Dhampir
félisten
válasz
hockeyapu
üzenetére
Igen, még "megvan" az Onyx, valahogyan így:
Is onyxboox.com an Official Website of BOOX?
onyxboox.com is the website of one of our authorized resellers in North America. The official website of BOOX is www.boox.com.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Keresgélés közben fedeztem fel, hogy az Onyx Boox neve mostanra BOOX névre egyszerűsödött, lásd a gyártó honlapját.
-
Dhampir
félisten
válasz
üzenetére
Mindenben tökéletes olvasó talán még nem létezik. Előfordul az is, hogy az egyik felhasználónak jó valami, de a másik felhasználónak már nem felel meg.
Például a régi (nem a GlowLight) Barnes & Noble Nook Simple Touch lapozógombjai kissé kemények voltak, de az elhelyezkedésük miatt mégis kedveltem.
-
Dhampir
félisten
válasz
üzenetére
Bizonnyal, de ebben az esetben csak egy számomra ismeretlen vásárlónak a tapasztalatára hívtam fel a figyelmet. Talán viszonylag ritkaságszámba megy a linkelt oldalon, hogy egy felhasználó veszi a fáradtságot és az átlagosnál bővebben kifejtett, hasznos véleményt ír egy megvásárolt árucikkről.
(#23749) matti70
Szívesen!

-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Amennyiben valakit érdekel, egy Onyx Boox Leaf 2 felhasználói tapasztalat néhány más olvasóval összevetve "LP" vásárlói névvel közretéve itt olvasható.
-
Dhampir
félisten
válasz
Kroni1
üzenetére
Köszönöm, hogy mindezt jelezted.

Sonja fórumlátogató felkiáltójeles hozzászólásának hátterére, a "törölt" Facebook bejegyzésre így fény derülhetett.
Nemhiába kedveltem régen a PocketBookot, jó kis csapat az.

-
Dhampir
félisten
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Erre a célra leginkább Android alapút keresnék, de majd a szakértők jobb tippet adhatnak.
-
Dhampir
félisten
válasz
csibe1
üzenetére
A tok még a sokkal drágább Onyx BOOX Note Air esetében is ragasztós az egyik véleményíró szerint.
-
Dhampir
félisten
válasz
csibe1
üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, nagy elvárásaim nem voltak, ettől függetlenül jó pár anyagot el tudtam vele olvasni. Az Androidos olvasók ebben a tekintetben talán valamivel gördülékenyebben működtek. Ámde nem is én keresek most ilyen kiemelt célra - mint a PDF kezelése - is alkalmas olvasót.
Amennyiben saját magamnak vásárolnék, azt hiszem, hogy eleve nagyobb formájú, nagyobb kijelzővel rendelkező Androidos olvasót (mint például az OnyxBoox egyes típusai) használnék szívesebben ilyen célra, de nyilván azok már árérzékenység tekintetében is merészséget követelnek meg a vásárló részéről.
-
Dhampir
félisten
válasz
LittleBiG007
üzenetére

(#20993) csendes
Köszönöm a kifejtést!

(#20994) adam0913
Inkább a szakikra bíznám a pontos típus ajánlását.

-
Dhampir
félisten
válasz
adam0913
üzenetére
Alternatívaként említve Android alapú, E Ink kijelzős könyvolvasóknál nem lehet probléma (ellenvéleményt kérek szépen, ha nincs így) a PDF kezelése, legfeljebb az üzemidő rövidebb, mint az egyéb Linux kerneles könyvolvasóknál.
Pocketbookos régi tapasztalatból (azóta sok minden javult, javulhatott szoftveresen) némelyik illusztrált PDF anyagot furán szétdobálta a gyári olvasó, de a szövegkezeléssel megbirkózott, csak lassan lapozta a dokumentumot.
-
Dhampir
félisten
válasz
alexw801
üzenetére
Dehogy, csak jeleztem, hogy kapható.
Egyelőre Erich Maria Remarque (Nyugaton a helyzet változatlan), Theodor Plievier (Sztálingrád) ezenkívül sok más, a háborúk időszakait megjelenítő ismeretterjesztő művek, valamint a Holocaust irodalom egy részének áttanulmányozása után szünetelek a háborúkat felidéző művek terén.
Amint Antoine de Saint-Exupéry írta az Az ember földje című alkotásában:
De neked is igazad van, ha irtózol a háborútól. -
Dhampir
félisten
Köszönöm szépen a Boyue likebook Mars beszerzési tippeket!

Ölre azért ne menjetek.

Lényegében az érdekelt, hogy itthoni viszonteladó is akad-e már, de értem, hogy a külföldi megrendelést az adott webshop intézi, valamint akár az Aliexpressről is megrendelhető.
Még az Onyx Boox Kon-Tiki olvasója az, ami hozzá hasonló, de az árlistából már eltűnt, és arra pláne nem sok remény van, hogy hivatalos hazai forgalmazásba kerüljön.
-
Dhampir
félisten
Amint látom, megjelent az ONYX BOOX Poke 2 Color színes, E Ink Kaleido kijelzővel ellátott könyvolvasó is. Az árlistában felül található.
-
Dhampir
félisten
Nem probléma, viszont eddig szívesen használtam olyan elektronikus olvasókat, amik "mindenevők" voltak, így nem kellett konvertálgatni, lényegében emiatt nemigen követtem a formátumbirkózást.
Ha nem kedveled az androidos olvasókat, akkor tudom ajánlani részedre a Pocketbookokat, akkor ebben a tekintetben elfelejtheted a MOBI-zást és társait, és a Calibre-val való tötyörészést.
-
Dhampir
félisten
válasz
fattyu
üzenetére
Miért nekem írod a yota-t?

Ettől függetlenül érdekes volt, amit leírtál.
Utoljára Symbianon olvastam .prc kiterjesztrésű könyvet, azt sem sokáig, a mini kijelzők nem az én szememnek valók, még a 6" is kicsi.
Vannak rendes Androidos E Inkes könyvolvasók is, hogy ne kelljen mobiltelefonnal,szemrontó táblagéppel szórakozni. Szerintem gyorsabb is, mint a zárt rendszerű könyvolvasók némelyike és a pDF-el is szépen elboldogul a megfelelő olvasó telepítése után.
(#19107) bwoay
Biztos nem rossz, csak drága, és kicsi a kijelzője.
-
Dhampir
félisten
válasz
LittleBiG007
üzenetére
Csak a telefonnak (és a táblagépnek) pont az E Ink híja a gyöngéje. Huzamosabb ideig apró kijelzőt bámulni szemrontó háttérvilágítással, és az egyes telefonoknál a zavaró frekvenciával működő PWM-es képfrissítés is betesz.
-
Dhampir
félisten
Milyen jó kis olvasó volt a Samsung E65 ebook reader.
-
Dhampir
félisten
válasz
sicc_innen
üzenetére
Pont emiatt a plusz tudás miatt kedvelem az olyan E-book olvasókat, amik Android alapúak. Lehet, hogy üzemidőben nem olyan jók, de cserébe több alternatív alkalmazás futtatására adnak lehetőséget.
-
Dhampir
félisten
A fákat emberi kéz által kivitelezett ültetéssel is lehet pótolni (erdőgazdálkodás), de az akkumulátor hulladék és a többi káros anyag újrahasznosítása egyéb problémákat is felvet. A brosúrát egyébként hónapok óta nem tudom kidobni, mert szépérzékkel megáldott emberként annyira tetszik a kivitelezése. Van még nekik egy Mesék az Operából katalógusuk is, az is nagyon tetszik. Legrosszabb esetben a festékes papír (amiből valószínűleg kevesebb készült, mint az akciós reklám-szórólapokból) megy a szelektív gyűjtőbe.

-
-
Dhampir
félisten
válasz
scott_free
üzenetére
Android alapúakon simán lehet.
-
Dhampir
félisten
Nem erre gondoltál, a Liliom utca végén?
-
Dhampir
félisten
Nem állítottam az ellenkezőjét, ha jól rémlik. A külalak nem fontosabb a tartalomnál.

Viszont nem vetem meg az esztétikai élményt sem. Mindamellett dísze is lehet a szobának egy-egy szépen kivitelezett sorozat. A többirányú érzékelés megélését adják a papírkönyvek, ami jót tesz az agy fejlődésének is. No meg ha leejted, akkor legfeljebb a lábadat ütöd meg, ha útban volt, míg az elektronikus könyvolvasót tönkre teheti (persze megfelelő védelem mellett lehet, hogy semmi baja nem lesz).
Ám mint a korábbiakban már írtam, elférnek egymás mellett. Praktikusság szempontjából (kis hely, beépített fényforrás stb.) az elektronikus eszköz sokszor hasznosabb lehet. -
Dhampir
félisten
Persze, én is szeretem az E-könyvet. Megférnek egymás mellett a hagyományossal (ami szépségben is többet tud nyújtani).

Azt azért még hozzátenném, hogy sajnos nem érzem ugyanolyan értékűnek az elektronikus tartalmat, mint a papírra nyomtatott könyvek esetében. Nem szellemi oldalról, hanem ez a "másolom-törlöm" világ mintha degradálná a klasszikus értékeket, valahogy súlytalannak tűnik az egész, mindamellett persze praktikus, könyvtár a "zsebben".
Jó lett volna, ha az Alexandriai könyvtárat át tudták volna menteni másfajta adathordozóra is...
-
Dhampir
félisten
A könyveknek nemcsak tartalma, hanem fizikai kiterjedése is létezik, a pergő lapok hanghatása is megnyugtató, akár egy szú percegése a fában, lényegében több dimenzióban éled meg az olvasást.

Számomra mindig nagy élmény volt gyermekkoromban könyvtárakban időzni, felfedezni a világot a könyveken keresztül. Egyik könyvtáros rokonom lakása is olyan volt, mint egy könyvtár, róla vettem az iménti hozzászólásban megpendített mintát.
-
Dhampir
félisten
válasz
_ _ _ _ _2 3
üzenetére
Android alapú, de E-ink olvasókon jobban lehet netezni és feltelepíthetők egyéb hasznos appok is, persze a kijelzőtechnológiából adódóan villog rendesen egy-egy oldal tartalma, amíg betöltődik.
-
Dhampir
félisten
Ezekkel a formátumokkal biztosan megbirkózik:
PDF, PDF(DRM), EPUB, EPUB(DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI
Az adatok innen származnak.
-
Dhampir
félisten
10-en még jobb lenne olvasni.

-
Dhampir
félisten
Elfogadom, hogy nem PDF-re van kitalálva az "olvasó".
Na, az Onyx Boox Max-nek ez nem lehet nagy gond.

Jó, persze Android alapú...
"Its large and comfortable for your eyes display, a powerful processor in combination with 1 GB of RAM are optimal tools for reading PDF and DjVu files".
Műanyag alapú a képernyője, nem annyira törékeny, mint az üveg.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
konyvmoly2
üzenetére
Bárcsak segíthetnék, de én csak tanuló vagyok, az örök, öreg deák.

-
Dhampir
félisten
válasz
konyvmoly2
üzenetére
Hirtelenjében PocketBook Touch HD-hez (ha erről a könyvolvasóról van szó) innen kiindulván ezt találtam, a legfrissebb firmware verziója: v.5.19.625.
Ehhez elolvasható PDF-ben a kiadási információ, angol nyelven. A dokumentumban legfelül találhatóak az új hibajavítások, de azt nem tudom, hogy javították-e az általad észlelt problémát. Viszont érdemes lehet frissíteni a legújabb firmware verzióra.
Magyar nyelvű felhasználói kézikönyv, amely segítséget nyújt a frissítéshez is.
Még nem találtam arra vonatkozóan információt, hogy áttértek volna Androidra.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Nem káprázik a szemed a sötét alapon lévő világos betűk nézésétől?
-
Dhampir
félisten
válasz
szabochris
üzenetére
A kereső találatai között előfordul pár tapasztalat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dr.NX