Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
350 ezer forintra büntettek egy nőt drón reptetés miatt.
https://index.hu/gazdasag/2021/03/12/dron-szabalyozas-buntetes-europai-unio-biztositas/ -
manoska
tag
Nagyon jó lett,Gratula!
-
minimumgame
tag
Köszi szépen, mindnekinek. Adobe Premiere Pro CC-t használok
-
twine
veterán
válasz
minimumgame #71394 üzenetére
faja lett
-
vandor01
senior tag
válasz
szerencse hogy 2020-as video!
habar mostansag? nagy divat "visszamenozni"
a cimet nem erdemes atgondolni...... pont a legjobb talalo!
beinditottam a szamlalot 3sec-enkent a 140e-es csekk becsorrent
a letoltendo 30sec-ent mikor utak hazak emeberek lakott teruletek voltak lathatok
csak 1 dacsa hianyzott es sum 100milla vagy 5ev fegyhaz 2021 Jan1 tol!
-
Celtis
veterán
válasz
Gratulálok, profi vagy.
Milyen video szerkesztőt használsz? (Az amatőrök hajlamosak azt hinni, hogy ugyanazt az eszközt használva hasonló végeredményt tudnak elérni)
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Volt egy kis időm, ezért összevágtam a tavalyi repüléseket egy kis videóba.
Akit érdekel a videózás pillantson rá: [youtube]
A címét majd még átgondolom -
twine
veterán
innen is egy pici "postás post"...
Megérkezett a foxeer patch
(Kíváncsi leszek rá hoz e valami pluszt..így már sajnos nem fér bele a FatShark a dobozába)
És amire még jobban kíváncsi vagyok...:
Rendeltem próbából Cyclon 5249-etfeltöltök két aksit, és kiszaladok a mezőre, mert itthon a kertben csak "puncsolgatni" tudok...de assz'em erekcióm volt egy pillanatra..
Olyan hangja van a gépnek, és olyat ugrik, hogy úúúúúristen....
Előzmény:
A marmotte-t cyclon 5045-el szállították... én rendeltem rá 5049-et, és 0km-es korától az utóbbival használtam...szuper volt, dinamikus a gép, nagyon jól megy vele...
Hétvégén gondoltam megnézem a "gyári" 5045-el....hááát mint valami nyugdíjas verseny klubolyan kis "megfontolt" lett a gép...nem egy kapkodó idegbeteg
Szóval gondoltam, egyetlen szett 5249 nem egy ökör ára, megnézem "felfér" e....
felfért...
a motor melegedést meg majd meglátjuk...de én úgy látom működni fog ez a dolog... -
zolikaDB
veterán
válasz
SpydeR3412 #71387 üzenetére
Hálásan köszönöm!
Mit jelent az, hogy:
1, 5-6-7-8-as gép? (azt vágom, hogy van egy motortávolság átlóban, és collban a propeller átmérő)
2, 1-6s akksi? Percben a repülési idő?
3, "75mm 2s-en (ha sok bentre, mennek 1s-el is)." - 75mm motortávolság? -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
zolikaDB #71356 üzenetére
A Whoop nem teljesen egyenlő a Tinywhoop-al.
Különbség csak a méretben van.
Tinywhoop: 5-6-7-es gépek
Whoop: 8-tól fölfelé
Létezik kefés és kefétlen motorral is, illetve 1-6s aksival.
Olyan, ami kint és bent is egyaránt használható, az szerintem a 75mm 2s-en (ha sok bentre, mennek 1s-el is). -
twine
veterán
válasz
ezoltan #71385 üzenetére
Vicces.... Úgy tűnik igazatok lehet... Azért többes számban, mert hétvégén egy barátom/(rally filmes)munkatársam 4-es, majd 5-ös goproja volt fent a gépen(ezek ugye nem ,vagy kevésbé stabilizálnak mint a 7-es)... Majd közösen néztük vissza a felvételeket, és miközben én fanyalogtam a kis "rázások" miatt, ő épp ugyanazt mondta amit te... Hogy szerinte kimondottan jól áll sebességnél az a kis "rázás" a képnek, mert ad neki egy kellemes dinamikát...
Hiszek nektek..De azért megpróbálom eltűntetni...
Akkor leszek igazán "Betaflight pro" ha már készakarva tudok "méretezve" propwasht rakni a gépre vagy ezt megszüntetni
(vicc)
-
ezoltan
tag
Szerintem nem baj ha néhol látszik némi oszcilláció vagy propwash,egyik gép sem tökéletes változó gázállásokon.
Így viszont kiölöd a felvételből a dinamikát,ettől olyan furcsa imbolygós az egész.
Nem beszélve arról,hogy visszanézve nem látod,hol van szükséged finomabb,precízebb mozdulatokra,és a fejlődésed sem adja vissza a későbbiekben. -
vandor01
senior tag
faja en is csorgattam ra a nyalam de be van tarazva 2db EV800D tarcsi aksikkal ezeknek kell 2 szezon mire elhasznalodnak.... aztan talan utanna?
jott ma a postas hozta a HappyModel 1204/5000KV a 4S 3coll kaidju setuphoz!
sajna a plastic nyitva volt es 4+1db helyett csak 4db erkezett meg! de legalabb be tudtam fejezni a gepet! tesztelesek meg hatra!sulyra egyforma lett a 2gép ... a kulonbseg?? 3S vs 4S
prop 3020 vs 3015
FC AIO(13A) vs TalonF4 (15/20A)
motor forrasztva 1204/6500KV vs csatival 1204/5000KV
vaz Kaidju Mr135 R3 2,5mm vastag labcseres vs Mr135U R3 3mm fix labas -
twine
veterán
válasz
ezoltan #71381 üzenetére
Milyen kamera ez?
-7black
Van valami stabilizálás bekapcsolva?
-Igen...mert van a gépen még egy kis....."bobble", "Bubble", (a tök tudja, hogy hívják a nagyok azt amikor nagyobb sebességnél kissé "beráz" a gép...(én eddig prop washnak ismertem, de az más)
Ezt nem sikerült még kiszedni belőle...Illetve azért is érezheted így még, mert jelen pillanatban egy "lágyabb folyósabb" beállítás van a gépen,(PID/RATE) ami hozzáteszem nekem sem tetszik igazán.
Nekem jobban tetszik mikor feszesebb a gép... de ez volt a legutolsó beállításom, amivel kivittem a mezőre...
Szóval ennek a kettőnek az összegét érezheted "kenődősen imbolygósnak"...Jó volna elérni, hogy ne legyen minimális rázás sem nagy sebességnél, és akkor ki is kapcsolnám a kamerán a stabilt....De ehhez rengeteg idő kellene nekem, hogy a notebookkal a mezőn a filtereket rendben beállítsam...
Így jobb híján marad egyelőre a stabilizálás... -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Egy (másik) "szakmaibb" kérdésben tudnátok segíteni?
Adott egy gyenge, cirka 20 éves mobilakku. Mérete: 7.8x37x66 mm. Adatai: 3.6V, 700mAh, LI-Polymer.
Kérdésem:
1, ha ezt szét pattintom, és teszek a belébe egy drónakkut, működőképes lehet a dolog?
2, ha igen, milyen-melyik akkuval érdemes próbálkozni?
Köszönöm! -
twine
veterán
válasz
ezoltan #71377 üzenetére
AZ beteg
Én végre beruháztam egy GoPro-ra...A felfogatás még készül...de ez nem akadályozott meg abban, hogy kimenjek ma...nem tudtam megállni...feldobtam a gépre "parasztba'..."
Hozzáteszem az FPV racestore-os strap zseniális...A "gyári" Armattan kb. 2 hét alatt szétmállott a karbontól...egy raklap sz@r volt...ez a fent említett viszont veszett jó...ott erősített ahol kell, csúszásmentes gumírozott, aksit ugy tartja, mintha oda lenne ragasztva....imádom..Szóval GoPro felkerült, és repültem pár kört...(Nem egy Mr. Steele-s centrifuga
)
Semmi extra, de nekem nagyon nagy élmény, hogy végre értelmes minőségben tudom rögzíteni a repüléseket... -
Szancsó
aktív tag
válasz
Celtis #71374 üzenetére
"megbombáztam volna a hatóságot párszáz ingyenes hasznavehetetlen regisztrációval. Dolgozzanak a pénzükért és a hülyeségükért."
Az a baj, hogy akik a regisztrációt csinálják csak végrehajtók és semmi közük az unatkozó és hülyeségeket kitaláló/tollbamondó/elfogadó egysejtűekhez. Védeni nem akarom őket, nem ismerem őket és a munkájukat, de a tempóval így is vannak gondok: ma jött válasz a január elején (akkor még emailben) beküldött regisztrációs kérelmemre - nem merek tippelni, hogy mikor érnek az egy hónapja, akkor már e-papíron beküldött regisztrációmhoz...
-
Celtis
veterán
válasz
vandor01 #71373 üzenetére
Igen. Jobban belegondolva egy 250g alatti épített gép esetén a regisztráció UAS vonatkozó információ tartalma nulla. Bizonyítja ez is, hogy 250g alatt bohóckodás az egész, csak egy lista kell róla, hogy kinek van van kamerás drónja, kit kell elővenni, ha lölö tankjairól és egyéb üzelmeiről kikerül valami.
Nem foglalkozom épített gépekkel, de ha igen, akkor lehet, hogy megbombáztam volna a hatóságot párszáz ingyenes hasznavehetetlen regisztrációval. Dolgozzanak a pénzükért és a hülyeségükért.
-
vandor01
senior tag
válasz
Celtis #71371 üzenetére
ezert mondom es latom hogy ha nem gyari "komoly" gépet regel az ember hanem vmi kis epitett fost.... whoopot vagy fogpiszkat vagy 5 collost etc.... felesleges mindet regelni!? darabonkent 4100/2000 plus biztositasert.... egyet regel biztositozik a jelentkezo a tobbi gep meg "potalakatresz".... azt mehet a javitas cserebere vaz motor FC propeller ami tetszik...
ezekkel nem dolgozni fogunk epuletek kozott "veszelyes" helyen hanem vmi reten fakat kerulgetni ami lehet 60grammos fogpiszka es akar 500grammos 5 collos is! -
-
vandor01
senior tag
válasz
Celtis #71369 üzenetére
szerintem mindegyikre kell!
mert pl honnet tudjak hogy arra a gépre mi a biztositasi kotvenyszamod?
mert logikailag a lepesek!
- gepregisztralas
- biztositaskotes
- uzembetartoi regisztralaselvetemultek meg a 90-es evekbren ragadtak le.... vagy olyanokra biztak pl akik a gepjarmu nyilvantartasban vizsgaztatasban jartassak csak a jopelda a dronjogsit ugyanott lehet megszerezni mint a gepjermuvekre a kreszvizsgat! szoval a multevezredi megoldast atraktak a dronokra is..... ami mukodhet is ha a draga dronokat vesszuk figyelembe ugye vmi tobbszzezres felmillas tobbmillas gepeknel? miert is lenne jo?
de mi van a kis szutyok 10-20-30e ft-os kis jatek whoopnal?
mire megjon a regeles mar lehet osszetorik elvesz megsemissul.....azert mondom ezek a dacsamozi keszitesre kepes dronokra gondoltak kozben
pofan jol telibeszartak a modelezoket a jatekos dronosokat etcazert az EU nagyreszen az allam "szolgaltat" nem pedig piizt behajt!
250 grammig pl egy whoop uzemeltetese nem kerul filler extraba sem
csak regeld magad hogy neked van! (ez EU-s eloiras ha van camera)
nincs fizetos gepregisztralas
nincs fizetos uzembetartoi
nincs extra koltseges bizti (a lakasbizti fedezi)
nincs fizetos legteraz allamok lemondtak 250grammig a 120meterig tarto legter kontroljarol
es nem szednek erte piiizt!CSAK az INNOVACIO jegyeben!
persze a vegen lehet nekik van igazuk es majd nyugat koveti az alcsutifarao rendszeret... mert mi van ha mindenkinek lesz 10dronja oranket reptetgetne a 600millios lakossagu EU ezeket a dronokat! lehet elobb utobb mindenki raszokik a legterkontrolra es zsetont szed erte.... a vegen nem a biztonsagrol fog szol hanem a bevetelrol... -
vandor01
senior tag
nekem meg csak 1 gepem lesz de az 250g feletti es lesz hozza 22db masik gep csak potalkeltresznek valo!!! es mindig reptetes elott mint a legot atepitem mikor milyen alkatreszt akarom tesztelni kiprobalni! vazcsere/motorcsere/propeller csere pl 2025 tol 65mm 75mm 3025 4025 5025 6025..... ami ep kezembekerul azt gyorsan felinstallalom es irany tesztelni! csak az innovacio jegyeben!
jo ez a potalkatresz szoveg! nem kell ra se reg se bizti!
ja megyek ki reptetni viszek 5 gepet..... jon az ellenorzes ami utoljara repult az lesz a regisztralt ha tobbit kerdezik? ahhhh azok csak potalkatreszek -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
nem tudom elfér e itt a kérdésem.
Fiamnak közeledik a 11. születésnapja és megemlítette, hogy szeretne drónt. Mivel nekem és neki is teljesen idegen ez a terület, gondoltam kérnék tőletek egy kis segítséget. 30- max 40ig keresnék neki drónt. nem tudom mennyire fontos szempont, de rendelkezik okostelefonnal. Szerintem örülne ha lenne benne kamera is
április közepéig kellene megérkezzen, így nem áll távol tőlem a külföldi rendelés sem.
tudnátok ajánlani valamit mindezek tudatában? -
cd334
tag
válasz
vandor01 #71359 üzenetére
Február 6 indítottam két épített whoopomra a regisztrálást és mindkettő vissza is jött a héten. Egy nappal később indítottam az üzembentartóit(a biztosítási kötvényszámot üresen hagytam, mert 250g alatt vagyok), az még nem jött meg.
Mondjuk nekem mindig csak egy gépem lesz 250g alatt a többi az pótalkatrész. Van 4gépem 65mm-től 3"-ig.
-
sunone
aktív tag
válasz
addamka #71358 üzenetére
"Nekem február 10. óta semmi, ugyan ide tudtam küldeni, mint amit írtál."
Választ valószínűleg a törvényi 30 napos ügyintézési határidő előtt nem fognak küldeni.
Jelentettem a bejelentő felületen a hibát, remélem intézkednek.De legalább a házmester (feljelentő) funkció frankón működik, épül-szépül kishazánk :-)
-
vandor01
senior tag
ez a doksi: Radiospektrum_Strategia [link]
a dronokkal is foglalkozik mas szempontbol a 41 dik oldalon!
Nagyon fontos a terület megfelelő szabályozása, ami a gyorsan fejlődő területek esetében sokszor követő módú szabályozást jelent, de sok esetben törekedni kell a befolyásoló jellegű szabályozásra, amely a felhasználás alakítását célozzaKiemelten fontos az UAS hatósági szabályozásának változása, amelyre vonatkozó európai uniós jogszabályokat hoztak létre, ezek hatályba lépése eredetileg 2020. július 1-je volt, de a pandémiás helyzetre tekintettel 2021. január 1-jére módosult.
ezen jot nevettem..... igen csak az innovacio jegyeben majd ezek fogjak a piacot diktalni....Mikor a lekovetessel is problemak vannak mind EU mind orbania szinten is....
az EU kb 10 evig kotlot a dron szabalyozason a NER-es faszkalapok is kozel 2 evig vakargathattak es a lejarat elott 2 nappal benyujtottak a DRONTAKOLMANYT...
ami meg mindig csak docogos... a csokosoknak mar mukszik valahogy....igen "befolyasjellegu szabalyozas csak az innovacio jegyeben"
na persze renszarvasvadasz nagyuram semlyenDR... -
vandor01
senior tag
válasz
addamka #71358 üzenetére
szerintem.....
ezt a regisztralast mar 3x ujrainditottak ha a feb 10-ei kuldesed az utolso modositas utan volt? akkor talan lesz eredmenye! de ha a 3th modositas elott volt? akkor ujra kene kuldeni!de eddig a csokosokon kivul pl DJI shop..... a maganemberek kozul csak kevesen kaptak meg azok is a gyari gepek voltak! az epitett gepeken meg lehet kiakadt a rendszer es loopingban porog.. keresi a tipust/altipust/gyariszamot... etc
hajra kitartas -
sunone
aktív tag
Nem mondom, hogy sikerrel jártam az e-papír küldésben, az UAS és üzembentartó regisztráció és nyilvántartásba vétel témában.
Címzettnek az
Innovációs és Technológiai Minisztérium Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály - Pilóta Nélküli Légijármű Osztálynak kellett volna lennie. viszont ők nem címezhetők az e-papírban, helyettük az
Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Hatósági Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság részére küldhető csak üzenet.
Ez már egy jó ok lehet a kérelmem elkaszálására.Cseresznye a tortán, hogy az ügymenetek között nem választható a regisztráció vagy nyilvántartásba vétel, csak a
Pilóta nélküli légijármű vezetésére jogosító engedélyek kiadása
tétel, ami megint nem jó jel.Elküldtem a két doksit, nem füzök nagy reményeket a sikerhez.
-
zolikaDB
veterán
Koszonom, jol kiveseztetek
Amikor azt mondjatok, Whoop, az a Tiny Whoop?
Aminek a kopija a JJRC H36 meg az E010?
Egyebkent, megnezve az ajanlasokat, a celom az lenne, h kint is repkedjek kicsit.
Es olyasmi dron erdekes, amire kesobb talan lehet kamerat is akasztani, meg na, picit fejlesztheto. -
vandor01
senior tag
válasz
Celtis #71354 üzenetére
a torvenyalkoto elkepzelese az hogy:
a gyari gepeket egyenkent kell regelni biztositozni mint egy jarmuvet!
es az epitettre nem gondolt ezert az elozobol kovetkezik hogy azokat is ugy kellene!!
minden mas kerdesre a valasz meg az ablakban.... ok se tudjak sot a maganembereknek meg csak csordogal a regisztralt gepekre az igazolas ez marcius 6-an
mikor mar tobb mint 2 honapja a tovenyalkoto hogy alkotott! -
vandor01
senior tag
válasz
Celtis #71352 üzenetére
szerintem..... a jogalkoto szandeka hogy!
amivel dacsakat lehet felvenni azokat szopassa!
kozben a hobby modelezok meg a jatekmeretu dronok pofan telibe lettek szarva!szoval fokoszaljunk a dacsakra!
erre a jatek meretu dronok nem kepessek azaz nem olyan minosegben meg repido meg tavolsag etc.... dacsarol filmet kiszito dronok nagyobb resze valamilyen gyari epitesu gepezet aminek van tipusa altipusa es nagy esellyel gyariszama...... szoval a torveny alkoto NER-es faszkalapok erre fokuszaltak..... a tobbi meg majd ki fog alakulni!
a gyari gepeket egyenkent kell regelni biztositozni mint egy jarmuvet!
kis, epitett, tejfolos muanyagos, szardarabok... ezek a "fokusz"on kivul estek!
folyamatosan kerdesekkel bombazva vannak a NER-es intezmenyek es nagyurai, rabszolgai de szerintem fingjuk nincs es most vakargatjak a buksijukat tokuket segguket majd az orrukat is!.... ki kell varni mi lesz? mig a hegyek kivajuldjak a valaszokat! -
Celtis
veterán
válasz
vandor01 #71351 üzenetére
De most akkor az üzembentartói az gépre vagy emberre szól? Mármint a jogalkotó szándéka szerint.
Ha gépre, akkor miért nem kell megadni a gép azonosítóját?
Ha emberre, akkor miért kell a biztosítás száma, ha a biztosítás meg gépre szól és gép regisztráció után köthető?
Egyébként mi van, ha biztosítót váltok és változik a kötvényszám? Újra kell regisztrálni?Én értem félre, vagy hülyeség az egész?
-
vandor01
senior tag
válasz
Celtis #71350 üzenetére
Igen tobbeves gondolkozas, egyeztetes a szakertokkel csak az innovacio jegyeben....
a regisztralas 3x ujrainditas utan meg mindig docogosen akadozik......
en azt silabizaltam ki..... a menet korulbelul ez lenne!1. gepregisztralas
2. megjon az azonosito akkor biztositas
3. uzembetart regisztralas a kotveny szammala varialasok!
Gyari gepek eseten.... lehet biztositast kotni a gyari sorozatszamra
es a gepregeles utan a biztositonal lehet modositani
Gyarigep es 250gramm alatt nem kell bizti szoval lehet egyidoben intezkedni
azaz gep regeles + uzembetartoi regeles....Epitett gepeknel
nincs Tipus, altipus, es gyariszam sincs.....
a regisztralasnal nem kernek se meretet se sulyt se semmit.....
az igenyelt adatokra fantazia nevet lehet adni
model: O1G
almodel: Loptok
sorozatszam: 1000 000 0000itt meg kell varni a regisztralas es lehet biztositast kotni.....
majd uzembetartoit is regelniNa de mire is? barmikor javithatom alaktreszt cserelhetek a gepen!
masik prop, masik motor, masik vaz, 4kg-ig 8colltol 35mm es propig ami tetszik!
es mit jelentek be az appba mikor reptetek? megy: O1G lopni milliardot....
ez alatt barmilyen epitett gép lehet! mindig az megy lopni ami a kezembekerul!
szoval egy regelest, egy bizositast, egy idoben csak egy pilota kepes reptetni!teljesen eletszeru példa.... esetleg van 10 db whoopod regelve ... de nem lesz!
mikor repteted oket akkor 2-3 perces reptetes utan cserebereled oket
akkor minden 5 percben masikat jelenetek be az appba most ez majd az!
arrol szol a a reptetes hogy megallas nelkul nyomkodom a telefont
a puszta kozepen
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510 - i5-520M I 8GB I 160GB I 15,6" HD+ I Nvidia I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest