Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
válasz Intruder2k5 #61299 üzenetére
Isten vagy!
De, ez ugynaaz a modul, átnéztem vagy 4 képet is de ebbe nem futottam bele, szürőkkel játszottam stb hátha rájövök de ezen tisztán látszik az ic típusa, az más kérdés hogy egyelőre nem találom hogy mi lehet ez -
atus72
őstag
Sziasztok,
Valakinek nincs véletlenül egy ilyen modulja?Matek Voltage Booster 1S Li To 5V
SKU: VB2A5VAz érdekelne hogy pontosan milyen ic-t használnak benne, sajnos a képeken nem látszik.
köszi -
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #61292 üzenetére
hááát nalam az elso FS eresztes multev novemberiek amikor kb 20 ejro volt egy torony akkor vettem 2 tornyot meg 3 akcios Leader 120-at..... azokon a BEC 5V/1A volt és a pozitiv kabelt kulon fel kellett hozni az ESC-rol az FC-be.... Na ezek szép lassan hulltak kifelé hol az FC fustolt el hol az ESC adta meg magat... aztan valamit eladtam.... mara már csak 1db ESC van azokbol....
viszont a kovetkezo FS verzio ahol 5V/3A a BEC és nem kell kulon piros kabel az ESC-rol.... na ezek jobban birjak foleg a HAKRC - ESC-vel.... (4x20/25A) de elviszik boldogan meg az 5collt is 2204-es mocival 3-4S-en.....
Es igen ez a párositás 20+20 ejro...... viszont ennyiert már van EMAX torony is ami igaz csak 4x12/15A de ez is birja 20x20-as de tobb minimeterrel kisebb mint az FS... nem nyulik tul a 20x20-as csavarokon.... szoval szukebb helyre jobban épitheto mint az FS... pl majd az ELF88-ba.... ja es van rajta beeper... azzal sem kell bibelodni meg helyet keresni....
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
Jön az új hype. 2" 6s xD emax 1108 4500kv
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #61289 üzenetére
ESC.... kis cucc rajta ropogos lett...
ez 16x16-os torony van benne: [link]
ezek a 16x16mm teeny cuccok nem vmi stabilak.... foleg 2S-en!
az FC szar! és lehet ez miatt fustolnék el az ESC-ek!
az FC.... azt csinalja mint a pikoBLX... vmi probléma van pl nem sima a leszállás akkor elkezd szabalyozni (még ACROban is) majd dobálja magat a gép a foldon mint vmi hisztis picsa 1-2secig hiba disarmolom... ugy kell leszállni hogy fold felett disarm aztan potty leeses
na most a videon hááát nem leszállni akartam csak simán beleálltam a foldbe ez nem is lenne gaz de szerintem az FC probálkozott a foldon szabályozni..... ráadásul elötte én is toltam neki hogy kihuzzam... viszon a propok a foldre erve megálltak hiaba disarm....... aztan ESC se vmi acelos 6/10A... sok volt neki azt fust!....
nem tudom mit rakjak most bele.... nincs is mit.... de mit rendeljek??valszeg... EMAX 20x20-as lesz! 10/15A stabilan tette egesz nyaron a dolgát....
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
Indián jelek az uccso 10 sec-en! [link]
-
Djuree
félisten
srácok akinek van bebop 2, mennyire tudok lenézni "magam" alá? teljesen le lát a drón alá?
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
kriszbon
őstag
Ja igen, a múltkorában elég rendesen eltévedt a gépem miután RTH-t kapcsoltam neki.
Előtte nem volt vele semmi gond ha kapcsoltam neki RTH-t, de közben cserélve lett a GPS modul BN-220-ra, mert előtte V-tail 210 modulja volt rajta.
Kicsit jobbat szerettem volna rátenni, de úgy látszik valami bibi van azzal a modullal.
A gép fel volt szerelve [ilyen] jelzővel is, és még teljesen világos volt mikor ez történt.
Ennek a vacaknak a hangját sem hallottam, na gondoltam ez is csak annyit ér mint a semmi, vagy kiesett az aksi a másik kütyü meg nem volt még meg.Már nem is emlékszem hogy miért nem kaptam képet a szemüvegre, vagy mi volt a gond, csak az eredmény számít.
Azt hiszem akkor csináltam mesterséges jelvesztést, tehát lekapcsoltam a távot, de utána már hiába kapcsoltam vissza, irányítás nuku, kép elment.
Ahol még tudtam hol a gép, annak a közelében keresgéltem, sárgával körberajzoltam.
Ahol aztán este a sötétben kb. megtaláltam, azt piros karika jelzi, persze vagy jó 1,5 órával később.
Nem is kerestem volna azon a területen ahol végül is volt, ha a sárgával jelzett területen fel le járkálva egyszer vissza nem nézek, úgy körbe a távolba is, és észre nem veszek egy halvány fénypontot a távolban.
Ha nem nézek körbe akkor és onnan, soha nem találom meg, mert más szögből, pár méterrel távolabbról nem igen lehetett látni semmit sem.
Ha kinagyítjátok látható.
Mikor elindultam abba az irányba, úgy jó félúton ahol a hosszanti út megy, ott már lehetett halkan hallani a csipogást.Itt egy rövid és sötét [videó] a megközelítésről.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kriszbon #61283 üzenetére
Nekem a nagy van. Joshua Bardwell kiakadt a hangján
Még nem raktam fel a nagy gépbe, mert annál lustább lettem, meg már kicsit belefáradtam a 130-as gépek szerelésébe. És nem is reptetek mostanában olyan helyen, ahol ne találnám meg. Végre találtam szántóföldet, és még tavak is vannak, ami kielégíti az adrenalin fokozás igényem viszonylag közel a lakáshoz.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
válasz ggggg5 #61281 üzenetére
Azért így hogy akciós, legalább a TN kijön belőle, mert GB oldalán sokkal többet kérnek a szállításért.
Dehogy próbáltam, én csak megveszem és amíg nagy baj nincs lusta vagyok beépíteni, mikor már megtörtént a baj, akkor meg verem a fejem a falba hogy miért nem szereltem be.
Egyébként amit visszább mutattam gépet, bele sem tudnám tenni, mert nem férne el még ez a kicsi sem, max a tetejére tudnám tenni.A hangerőre felőlem írhatnak ezek amit akarnak, ha nem olyan kiképzésű mint amit szintén visszább mutattam hogy nagyobb mint ez a kicsi jelző, akkor csak annyi körül van mint egy sima Buzzer, max picit hangosabb csak.
Van gépre szerelve nekem [ilyen] jelző, ennek beltérben igen erős hangja van, de kültéren már igen csak elveszik a hang.
(#61282) Allien:
Nem hiszem hogy sok különbség van az között hogy konfigolható vagy sem a gép, mert nem kell ehhez semmit állítani programban, önmagát kell konfigolni a nyomógombjával.
Adsz neki 5V-ot, meg a buzzer negatív pontjára kötsz egy vezetéket, és elméletileg már működnie is kellene.
Én már párszor hagytam el aksit a gépről, és olyankor ugye nincs buzzer meg amit itt mutattam jelzőt az sem tud megszólalni, olyankor jól jöhet egy ilyen kis kütyü.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Allien
veterán
válasz kriszbon #61272 üzenetére
Erről a buzzerről írhatna valaki! Azaz, nem konfigolható cuucra is rá rakható? Gondolok itt pl MJX Bugs 3 és társaik? Illetve, hogyan is? Csak akkor csipog már, ha elfogy a nafta a fő akksiból? Az előre szerelt cuccoknál ugye nincs külön programozható gomb példul...
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
ggggg5
csendes tag
válasz kriszbon #61272 üzenetére
Van a banggoodon is hasonló árban.
Kipróbáltad hogy szól? BG 90dB-t ír.
-
kriszbon
őstag
válasz Geller72 #61274 üzenetére
Lehet, amúgy még te mutattad nekem hogy kapható ami nem 10k körüli áron van, akkor volt 3300Ft mert vettem is.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vandor01
őstag
1S 450-es HV GNB whoop aksi 3ejro/db alatt! [link]
-
Geller72
veterán
-
AMDaZERG_1
senior tag
Csak ma!
CFadmitAD
-15% BGOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Most GB oldalán le van árazva 3300-ról ez az önálló aksis [Buzzer] ami ugye akkor jó ha lecsúszik az aksi, mert vagy 1 napig ez még akkor jelzést ad.
Tudom van olcsóbban is az oldalukon, de méretben biztos hogy ez a kisebb, mert én vettem mindegyikből.Csak azt nem tudom, hogy ebbe a vacakba hova tudom még belegyömöszölni a kisebbik jelzőt, a nagyobbról nem is kell álmodnom, max a tetején férne el.
Amúgy van egy jó kis kalandom ezzel a géppel, mármint keresgélés szempontjából, majd leírom ha valakit érdekel egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
Ha a rohadék szúnyogok nincsenek,maradtam volna még,de így...
Feladtam hat akksi után a gyakorolgatást.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #61269 üzenetére
A 4S aksikat a 13xx vagy 14xx motorokhoz felteteleztem mert a kis KV (4000) miatt kellhet sot ajanlatos lehet?? foleg ha vki szeret szaguldozni
A 3S aksi meg boven elég a 11xx motorhoz talan nem is egeszseges nekik a 4S foleg a 4500KV felettieknek!? de mondjuk a 4500-ashoz beprobálnék 4S aksitnalam van itt egy 120grammos 1306 KV4000-es
es kb akkor olyan fickos mint a 1104 KV7500!
HA 4S-1306 VS 3S-1104CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #61268 üzenetére
Igen, mindenképp kipróbálom még lassabb motorokkal is. Nekem gyanús az a 7500-as motor ebbe a setupba.
Sejtésem volt, hogy nem lesz optimális, de nem emlékszem hova raktam a 6000kv motorjaim, de kénytelen leszek megkeresni. Talán még 4500kv EMAX szet is van valahol
De annyit meg nem ér, hogy külön miatta vegyek 4S akkukat, mert a másik három 3" gépem tökéletes a 3S akkukkal.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #61267 üzenetére
szerintem.....
1104/1106.... nehezebb a motor azzal a 2mm-el.... nagyobb a nyomatéka jobban megbirkozik a propellerrel... . kevesebb KV de azt hamarabb eléri... mig lehet a 04/KV7500..... erolkodik nem bir maxra forogni és meg lehet melegszik esetleg forrosidik is a motor.... hasonlo mint a BAT100-nal sac/kb azonos gépsulynal a 0702/0705/0706 motoroknal.... hiaba kv 18000 a 02-es motor 2grammal.... a cucc a kv 15000 es 06-os 3,5grammos motorral a jobb....
vagy vmi ilyesmi lehet a megoldás......CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
Valami nem smakkol...
13grammal nehezebb az iX3 V2 vázzal szerelt gép, mint az Alfa SX3 vázas gép.
Előbbibel a FullSpeed 1104 7500kv motor, míg utóbbiban EMAX 1106 4500kv.
Végülis mindkettőben azonos az elektronika, propeller mégis az utóbbi gyorsabb, mozgékonyabb és repül többet. Utóbbi evidens, de pont annak kéne mozgékonyabbnak lennie
Lehet a motort cserélem lassabbra.
Az biztos, hogy 4S akkukat nem veszek kis gépbe.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
t72killer
titán
válasz vandor01 #61265 üzenetére
ha kell külön becsomagolom az akksikat egyesével LiPo tatyóba, de nincs az az isten, hogy egy 1500EUR-s p4p-t az enyveskezű csomagkezelők kényére-kedvére bízzak... a logikát meg nem értem, ha kiveszem az akksit a drónból, és mellé rakom, az mennyivel kockázatosabb, mint levinni a csomagtérbe? Mondjuk 2001 után felesleges logikát keresni a légiipar quasimodóinak agyacskájában
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
vandor01
őstag
válasz t72killer #61262 üzenetére
valszeg a dron es aksi egyutt veszélyes....
vmi logika mentén szét kellett választani oket
ha aksi megy a feladottba? ha baj van? kidobni se lehet!
az utasterben gáz van? ablak kinyit azt mehet kifelééé....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #61255 üzenetére
Dys mocik általában nem az él mezőny. Amúgy vagy tempó vagy repido ez ilyen xD
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
válasz Saccco #61260 üzenetére
Az egész egy darab szar. Gyakorlatilag használhatatlan. Az acro is, a stab mód még szo-szo, de az atti az kegyetlen veszélyes. . Bétáéktól úton vagy egy FC, de mivel motorom amúgy is van, a váz meg már kapott, egy az egyben átpakolom egy másik vázba az egészet. A propok szokásos jicsin betegségben szenvednek, azaz leröpködnek random, ezért a Snapper propjait tettem rá, ami sokat dob a dolgon. Pedig amúgy egész jól menne. De mivel még usb csatija sincs, gyakorlatilag mindenképpen egy másik fc segítene rajta, de sokat.
-
vandor01
őstag
válasz t72killer #61256 üzenetére
én ilyen felvételeket nem kivanok csinalni de azert csapatnek FPV-eznek a palmafak kozott a tengerparton! akar vmi kis gyosszel is!
mivel dront csak a feladott csomagban szallitanak a repcsik....
nem raknek a borondbe parszazezres gépet! ezeket a kis szarokat 30-100euroert.... nem nagy risk... rosszabb ha szetgyilkolják a borondot érte! szoval a dronos borond foliázva lesz!
aksikat csak kezipogyaszban viszik maximum 15 esetleg 20 darabot (tarsasagtol fugg) a maximum kapacitas 100Wh... 4S-en max 6000mah! 4x3,77x6,0=90Wh.... maxim 6600mah! de nem erdemes kicentizni... 4S/6000mah! egyenkent kulon csomizva szigetelve....
100 es 160 Wh közöttibol csak max 2db-ot de kulon engedelyeztetni kell!
160 felett semmit! pl rokkant kocsi, roller es hasonlo...etc...
ezért szállitja a rollert a GB/BG vonattal!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Saccco
nagyúr
Vettetek észre olyat, hogy az Eachine M80S látszólag minden ok nélkül néha kóvályog a levegőben?
Van amikor szépen repül máskor össze-vissza.
Szerintem alaplapi giroszkóp hiba. De lehet az rapszodikus?Belemegy vajon valamilyen BF alaplap?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #61257 üzenetére
szerintem 4S kell hozza mert sac/kb....
3S-en KV4000-el es 150grammal csak repulni fog es nem szaguldozni
mint 3S-en a 11xx KV7000 100grammal!.....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #61257 üzenetére
A 450-550 nekem 2"-ra volt, ide 850 szvsz. optimal lenne. Repültem 3"-on is a kisebbekkel, ER130-nak mondjuk sztem az volt az ideális.
Nekem utóbbiból ilyen van 3 db. Igaz, ezek 4S akkuk.[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #61255 üzenetére
Ja, és kibővíteném azzal, hogy 450-550 és 650 3S akkuim vannak kis géphez, és 15A ESC. elvileg az ESC elég lehet GF3035 propellerhez. Vajon az akku is?
[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
t72killer
titán
válasz vandor01 #61249 üzenetére
Sok sikert! Én még nem utaztam drónnal (csak kocsival szállítottam 1000+km-erkre), kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. A közbiztonság miatt nem szerepel a bakancslistámon az ország (+drónom is van), úgyh nem fogom a licitálók sorát szaporítani.
#61251: van ott mit drónozni
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Peaceliker #61250 üzenetére
Azt mondod 1404 DYS 4300kv jó lehet? Tempó és rep idő lényeges.
Ehhez melyik propeller típust érdemes?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #61251 üzenetére
és mikor a spanyolok eladták az amcsiknak voltak 3millioan bőőő 100evvel ezelött....
ezek kis teljesitményű lipok a legnagyobb is 20WA ez 3db.... egy laptop is joval tobb! a limit maximum 100WA/1db!
az aksik nagyresze 1S/2S 300/500mah.... kis futyi aksik.... minden emberneél legalabb 1db lipo van telefonban laptopban powerbankban okos orában.. etcetc... ha elpuffognának nem lehetne felvinni! kulon lesznek csomizva szigetelve és lipo taskabanCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #61250 üzenetére
A 11xx-hez képest írtam, a 1404-et nem ismerem. .
-
Geller72
veterán
válasz vandor01 #61249 üzenetére
Már csak a matek miatt sem lenne a hely a szívem csücske. .
-3x akkora, mint kis hazánk, de..
-~106 millióan lakják...
-mindezt úgy, hogy a 300.000 négyzetkilométernyi ~7070 szigetből 800-on laknak ennyien.
-10k km-re van
.A 15 db LiPo azért bátor. . Ha abból csak az egyik is vmiért elpukkan, benne leszel az esti híradóban. Az összesben. .
-
vandor01
őstag
jovohonapban megyek fulopszigetekre... akarok kint reptetni de gépet visszahozni már nem.... ezért gyorsan feldobtam par hirdetest az ottani OLX-re... hatha vki magyar dront venne arrafelé?? a borondot 46kg-ig lehet pakolni aksibol 15-ot lehet a kéziben vinni... háát probacseresznye... amire lesz érdeklodo??? azt becsomizom a borondbe 1peso=kb5,5ft....
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #61247 üzenetére
(invalid) Köszi.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Geller72 #61242 üzenetére
Akkor kivárom, mert idénre már úgyis kifutottam az időből.
Egy iFlight iH3 dual vázat is vettem már elég rég, de az utolsó bejegyzés a trackban az átvétel a feladótól. 2018.09.11 Írtam a BG-nek, hogy az biza elveszett, de kérnek, hogy várjak még.
Tudom, hogy nem fog megjönni, mert amit utána rendeltem ingyenpostás dolog is megérkezett már.
Az iX3 váza nagyon tetszik, mert ebből legalább nem lóg ki az elektronika, mivel 30x30-al is szerelhető és a vastag akkupántot is bele tudom fűzni, ami baromi jól oda fogja az akkut. Csak ugye én telepakolom minden nyavalyával, és elég nehézre sikeredett.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
Tud valaki 8%-nál nagyobb kedvezményt BG-n egy adott PNP quadra? Ajándék lenne, de én csak max ennyit tudok. Részleteket pm-be pls. Köszönöm.
-
op9
aktív tag
Sziasztok,
Sikeresen megfolyattam az ónt a B+-nál, majd igyekeztem a lehető legjobban leszedni.
Most nézegetem multiméterrel, és annyi különbséget vettem észre, hogy a pirosan bekarikázott részeknél rövidzár van (sípol), B- -nál (kékkel bekarikázott) viszont nem.Ez normális?
Köszi!
How Bad Do You Want It?
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #61239 üzenetére
Amikor én szemezgettem a 3"-al..mármint a régit lecserélni, azt láttam, hogy a 1408/4000kv nagyon hatékony és kiba jól megy. Havernak Diatone volt, nem pont az a típus, amit én is akartam venni, hanem egy másik, de nagyon jól repült.
A HGLRC-ben (a 145mm-esben is) 1407/3600kv van, de ahogy olvasgattam neten, az is nagyon jó és bőven elég is. Rövidesen kiderül, mert lassan megérkezik. . Szerintem. -
Djuree
félisten
válasz ezoltan #61238 üzenetére
Nem semmi. Ez már elég komoly szint. Én még csak telloval nyomom, de már kicsi, pár héten belül cserélek nagyobb gépre.
Csak nem tudom parrot bebop 2 legyen vagy ér annyival többet a mavic pro.
De egy ilyen kis méregzsák is jo lenne.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #61239 üzenetére
...azért nagy mákod volt akkor.
Apropó,repidő.Az 5s-re átépített X215-öm kezdi kiforrni magát.Könnyed,kezes,iszonyatosat lép és gyakorlatilag nem is langyosodik.
Hat-hét (!) perceket repülök vele (az én visszafogott stílusomban),és rohadtul élvezem minden másodpercét.A cikázó,pengeéles Hawk mellett ez egy dragster.
Nem fárad el,a repülés végén sem gyengül számottevően, mint mondjuk az Emax négy cellán.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz ezoltan #61236 üzenetére
Én is felvonultam
Felraktam azt az akkut, ami nem egészen XT60 csatival van szerelve, és elég könnyen ment rá (ahogy szokott), de volt egy érzésem, hogy akár baj is lehet, de rá bíztam a véletlenre a dolgot.
94 méterről jött le szabadesésben...
Levettem a szemüveget, és kerestem az égen. Aztán láttam közeledni és közben már ment a matek a javítási költségekről
Még vissza is pattant vagy 50-60 centit
Kb 130 métert mentem felé miközben a visszapattanást is belekalkuláltam az árakba, mert igen hatékony ütközést, és hangot produkált. Amikor odaértem olyan érzésem volt, hogy valami időkapun átléptem, mert a gépnek abszolút semmi baja nem volt Ja, de! Az antenna csati leugrott a VTX-ről
Visszapöccintettem és ment a móka továbbAz iFlight iX3 V2 viszont a 7000kv 1104-es motorokkal nagyon nem jó.
2-2.5 perc rep idő, és még 80 fölé sem tud lépni
Valami combosabb motor kellene a három collra, mert ezzel kínzás. Majdnem 50% csak ahhoz, hogy lebegjen.
A tesója az iX3 lite viszont élvezetes gép. Abban csak 6000kv motor van, de az eszméletlen jó a GF3035 propellerekkel.
Valaki ajánlana bele motort a testesebb V2-be? 1404 4300kv motor?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
ezoltan
tag
Az október közepei nyárban nálam is kirajzottak a visító légkeverők.
AutumnChillOutQX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Allien
veterán
válasz Mcrazy #61230 üzenetére
Akkor egy jó tanács! Keress hozzá másik akksit, és a mini nyákjára forrasz be olyan ellentétes csatit! így olcsóbban tudsz jobb akksikkal reptetni. Ami a kamerát illeti. Gyárija wifis, inkább kuka, vagy nem megvenni. Helyére valami aio kombót, pl drágább verzió RunCam Micro Sparrow, bár nem tudom, bele fér-e, vagy csak rá lehet a tetejére rögzíthető. De, vannak olcsóbb megoldások is erre. Igaz, ehhez már goggle is kell, de ez más kérdés!
Ha meg nagyon jól megy, kapcsold át az L/H kapcsolót, majd ugye kapcsold be az accro módot (távon lehet).Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
syler123
veterán
válasz AMDaZERG_1 #61233 üzenetére
Kipróbáltam egy 19V-os töltővel is, azzal is jó, csak a 16V-ossal van baja, szóval nem beállításgond. A lényeg hogy nem a pákának van baja. Nagyon örülök hogy megvettem, előtte nem is néztem a méreteit, hogy ilyen pici. Meg hát amilyen gyorsan felmelegszik... Nagyon jó. Aki ezen gondolkodik, ne tegye, vegye megMár az agyvérzés kerülgetett, hogy a Mustool-on használat közben mindig eltekeredik a hőfok. Mondjuk tönkremenni azt nem tud, nem is értem miért ilyen gagyi tekerőt tettek rá, mindenféle ellenállás nélkül tekeredik.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Válogat a ts100 páka. 16V-os adapteremmel nem megy. Vagyis megy csak hibásan működik, ugye amikor bekapcsoljuk írja hogy press button. Beállítom a hőfokot, ha el is éri, utána állandóan press buttont ír és csökken is a hőfok, aztán megnyomom a gombot, akkor 1 sec-ig jó, utána újra press button.
A 12V-os adapterrel nincs ilyen gond, annál fixen ott marad a hőfok.
Másnál is volt ilyen?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Ahogy olvasom néha a topikot, látom, hogy sok profi van itt. Ettől függetlenül szeretném megosztani az élményeimet, mint kezdő pilóta egy olyan géppel, amiről itt nem sokat olvastam: MJX B3 mini
Augusztus 2. hetében jött meg a gép, amivel gyakorlok a mai napig is. Bár azt írták, hogy ez nem kezdőknek való, én akkoriban valahogy ez felett elsiklottam. Olcsó, kicsi, de kefe nélküli gépet akartam venni és ezt találtam.
Azt kell mondanom, hogy nagyon jól bírja a kezdők hibáit. Az elején még óvatosan kezeltem, de miután kezdtem megérezni, a "hú de jól megy már" hevében többször odacsaptam fához, lenyírtam vele pár m2 füvet, tarackot, fák lombjait. Esett betonra, kavartam vele fejjel lefelé a poros földet. Zuhantam vele már úgy, hogy még az akksi is kirepült belőle és még mindig semmi baja. Nincs tengelyferdülés, propeller vagy váz törés. (na jó a propokon azért látszik a használat) Nem rendeltem hozzá plusz prop szetteket, mert még mindig az első, gyárilag rászerelt van rajta. Meghajtottam 26 km-s szélben egy plusz 30 grammal nehezebb aksival és egy szilikonos biciklis lámpával a hátán a jobb láthatóság kedvéért. Érdekes volt a hátszélben és széllökésekben forgolódni vele, de jó szórakozást nyújtott. Nem ment ezerrel felfelé, de jól cipelte a súlyfelesleget. Egy szó mint száz, én elégedett vagyok vele. A kamera hiányzik belőle, azzal nyilván egy másik világ nyílik meg, talán majd egyszer az is lesz.És egy kicsit az akku és töltő procedúráról is említést kell tennem. A gyári akksit első időben csak a gyári töltőjével tudtam tölteni, ami elég sokági tartott. (3-3,5 óra, de ez egy erősebb usb töltővel 2-2,5 órára tudtam csökkenteni).
Nem rég rendeltem egy Imax B6AC-t, amiből sikerült egy selejtet vennem, amit korábban írtam is.
(Az eladóval felvettem a kapcsolatot, visszafizeti a fele árát, úgy, hogy a hibásat nem kell visszafizetnem. Így csak 8 eruót buktam)
Vettem egy Basetech töltőt a Conrad-ban. (Nem Mo-n) Azzal az volt a baj, hogy nem balanszólt, ellenben a beépített ventilátor pörgött - ha kell ha nem - éktelen visítással. Visszavittem, visszavették majd vettem ráfizetéssel egy Voltkraft 100w Duo-t. Na ez működik rendesen.
Nos mivel a B3 mini akkuja a spec csatlakozó miatt fő kábel hiányában nem tölthető, ezért a hozzátartozó adaptert módosítottam. Így már tökéletes, íme:
kép link(#61188) Saccco: Ha Conrad-ban nézed, akkor abból a pénzből jobban jársz egy bármilyen iSDT-vel.
Ez igaz, ha a Mo-i Conradot nézzük, mert rabló módon egy 30-32 ezres cuccra rátesznek 8-10 ezret.
Ami az általam vett Voltcraft duo-t illeti, 100 Erzsibe fájt (Mo-n 40 ropi), viszont 3 év jótállás van rá. Ezt nem tudom, hogy melyik kínai bolt viszonozza. (Jóformán kapugarancia van mindenhol. Na jó, ha hibás, visszaküldheted, de nem 1 év múlva)
Az Imax B6AC mintájára készült a Voltkraft V-50. 50 Erzsi 2 év garanciával. Ugyanazt tudja, mint az eredeti. Akkor hol érdemes megvenni? Ezentúl ilyen cuccokat nem veszek már netről, mert hiába olcsóbb (ha olcsóbb) nekem nem éri meg.[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Geller72
veterán
Beta FPV-től rendelt itt már valaki? Nekem az egyik cuccom nem jött meg. Nyitnék egy tickettet, de a support oldalon a loginnál (már az érdekes, hogy ide logint kér, miután be vagyok jelentkezve) azt mondja, hogy nem jó vmelyik adat, ami nonszensz, mert simán belépek a főoldalon. Aztán amikor resetelni akarom a support oldalon a jelszavam, akkor meg azt mondja, hogy nincs hozzá jogom, lépjek kapcsolatba a helpdeskkel. . Na jó, bereggelek. Természetesen már van ilyen user, ugye én. . Azt sem engedi. Most akkor hogyan tovább? .
-
Johnny_vT
senior tag
Tegnap megjött az FS-I6 kontrolleremhez a szimulátor kábel (ilyen). Egyből be is élesítettem és mentem pár kört Lift Off-ban. Abszolút ég és föld a különbség a korábban használt Xbox One S kontrollerhez képest. Meg kellett néznem, hogy tényleg Acro-ban van-e a drón és igen.
A beállításokkal még nem babráltam, de a két karon kívül a többi kapcsoló is használatra bírható a szimulátorban?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Djuree
félisten
válasz Coporno #61224 üzenetére
én tuti nem vennék ilyet. elég komplikált nyáklap van benne, elég ha 1 smd alkatrész egyik lába kilazult az esés után, az utána ki is törhet és javítani nem igazán lehet. még le nem esett használt dróntól is félek, de pénzhiány miatt nekem is az lesz szerintem.
-
Coporno
aktív tag
Sziasztok! A korábban pedzegetett "szabad-e akku hiba miatt lepottyant és összetört, de újjáépített videó drónt venni?" kérdésemre tud valaki tippet adni? Xiaomi Mi Drone 4K-ról van szó, az eladó teljesen korrektül elmondta, mi történt a kütyüvel, de nem tudom, lehet-e olyan hibája, amit ő sem vett észre, és ha nem figyelek kifejezetten rá, akkor én sem fogom, de adott helyzetben befolyásolja a működést.
Egyáltalán mire kell mindenképp figyelni használt drón vásárlásakor?
-
defy456
aktív tag
válasz SpydeR3412 #61222 üzenetére
A gyári távon a gázkar alatt van egy gomb. Alapból lassan reagál a gép és stabilban kissebbeket dönt. Ha megnyomom akkor sokkal agresszívabban reagál stabilban és acroban is és stabilban nagyobb dőlésszögeket enged.
(Acroban ez gondolom az, hogy hány fokot fordul masodprcenként.)[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Van valakinek tapasztalat ldpower 2307 mocival?
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
válasz marciart11 #61215 üzenetére
..most is hirdetnek 215-ért...facsén..
-
Djuree
félisten
válasz rankesz #61214 üzenetére
azt sztem pont előlem vetted meg, én is filóztam rajta, ha hamarabb döntök az enyém.
remélem beválik.
az amcsi oldalon 300 dolcsiért féláron van most a parrot 2, vr szemüveggel, csak nem szállítanak ide. most próbálok amcsi fuvart szerezni, annyiért ajándék.[ Szerkesztve ]
-
rankesz
veterán
válasz marciart11 #61215 üzenetére
Másfél éves a régi tulaj szerint, akkukban ilyen 30 + töltés van, egyébként szép állapot.
twine: üdv Férfi! Mint ahogy van viberem is...
-
rankesz
veterán
válasz Djuree #61213 üzenetére
Én innen ph-ról vettem hétfőn mavic pro fmc-t 200-ért...
Ismerkedünk egyelőre, sajna mostanra annyira lerövidültek a nappalok hogy kb. reggel mikor kel a nap már melóba sietés, mire hazaérek már napnyugta,
Amúgy első drónom, de nagyon bejön a dolog, hónapok óta hergeltem magam drónvideók nézésével + fb csoporthoz csatlakozással, de mikor ezt az eladót megláttam úgy éreztem itt az idő... -
defy456
aktív tag
Most este a szobában ki tudtam próbálni egy jumper t8sg-t (kis whooppal). Egészen új dimenziót nyitott meg. Percekig köröztem a szobában acroban. A gyári távval ez elképzelhetettlen.
Ha rájönnék, hogy hogyan tudom átkapcsolni a gyors fokozatra az még tovább tudná növelni az élményt.
Nagyon dúrva, hogy mennyire jó rendes távval repülni... -
AMDaZERG_1
senior tag
Általános 10% a BG-re CN ware!
ChinaFestBG[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Watt25
veterán
Ezt mindenkinek látnia kell! Illetve hallani is, qrvajó a szöveg hozzá. (Jó a DJI beszólás!)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Djuree
félisten
válasz buci30 #61202 üzenetére
Spark nem éri meg, játék a mavichoz képest. Én is néztem, de a használt mavic air annyi mint egy uj spark. Én inkább teszek hozzá és mavic air. A tellot is kinöttem hamar, a sparkkal is igy járnék.
-
twine
veterán
válasz Coporno #61201 üzenetére
Ez a 80ciklus nem lehet igaz...nem tudom valóban van e limit,és ha van mennyi...de nekem Phantom 4 aksim volt már 110ciklus fölött 90%-os "életerővel".....
Szerintem ez nem töltési ciklus függő lehet, hanem az aksi állapot függvényében lehet a tiltás...
Aksin power gomb 10mp-ig nyomva tart,és a LED mutatja milyen állapotban van az aksi....százalékos arányban jelzi a led.....használati utasitasban le van írva hány led milyen százalékot jelent...[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Első dronom szeretném megvenni hobbi szinten ehez kellene kis segítség.
Eddig a sok tetszt alapján a DJI Sparka választott.
Néztem azt azért, hogy jó minőségű kép /videó legyen időben is azért bírja ne pár perc és magasságban is azért...
Nem tudom mit kéne még nézni vásárlás előtt.
Ebbe az árkategóriában van jobb választás esetleg?[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Coporno
aktív tag
válasz Djuree #61200 üzenetére
80 ciklust olvastam több helyen, ami indokolt is lehet, tekintve, hogy ha bármi okból leesik, az valószínűleg drágább lesz, mintha időben cseréltél volna akksit, meg talán annyira nem is fáj, ha 2-3 akkut felváltva használsz, és amúgy se minden nap repülsz. A másik oldalról meg ott van, hogy elvileg nagyon nem 80 ciklus ezeknek az akksiknak a reális élettartama, és a Xiaominál drágább akksi árak mellett szálka a szememben, hogy azt is megmondják, mikor dobjam ki.
Bár a következő kérdésem fényében kissé komikus lehet a fenti elmélkedés...
Szóval akksi probléma miatt lezuhant, majd donor drónból újjáépített Mi Drone-t szabad venni? Mire kell odafigyelni, mi lehet a buktató akkor is, ha látszólag szépen repül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest