Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
(Ide is bemásolom)
Sziasztok,
Omnibus F4 PRO (V2), az miért lehet hogy hiába állítom a beeper_frequency-t mindig 0 marad?
A 'beeper_od' paraméter az mire való (sehol nem találtam leírást erről, a kódba meg nem néztem bele)?
köszi -
atus72
őstag
válasz Intruder2k5 #61299 üzenetére
Isten vagy!
De, ez ugynaaz a modul, átnéztem vagy 4 képet is de ebbe nem futottam bele, szürőkkel játszottam stb hátha rájövök de ezen tisztán látszik az ic típusa, az más kérdés hogy egyelőre nem találom hogy mi lehet ez -
atus72
őstag
Sziasztok,
Valakinek nincs véletlenül egy ilyen modulja?Matek Voltage Booster 1S Li To 5V
SKU: VB2A5VAz érdekelne hogy pontosan milyen ic-t használnak benne, sajnos a képeken nem látszik.
köszi -
atus72
őstag
válasz F.E.K.. #60917 üzenetére
Na igen, de nem azzal kezdem hogy szétszedem a töltőt amikor megveszem, ráadásul ezeknél a fedlapot úgy lehet leszedni hogy kicsit megmelegíted meg feszegeted mert ragasztva van, szóval nem olyan "egyszerű".
Na mindegy, legyen ez a legnagyobb baja
Amúgy maga a töltő nagyon patent, ilyen minőségű kijelzőt és GUI-t még nem láttam, kicsit még rá kell gyúrni a minőség ellenőrzésre.
Egyébként lehet hogy amikor összeszerelte a csóka a pcb-t akkor simán valami csavarhúzóval alányult mert pont ott van az ominózus ellenállás ahol be lehet nyúlni a szellőzőnyíláson, modnjuk akkor leszakadt volna az ellenállást, ez meg inkább forrasztási hibának tűnik csak fura hogy egy kis darab hiányzik az ellenállás be nem forrasztott lábából is[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Úgy tűnik megoldódik az ISDT T8-as probléma (a 4. cella totál hülyeséget mér).
A mellékelt fotón látható a probléma forrása
Leveleztem a kínai gyártóval és meglepően együttműködő volt az emberke, küldött leírást hogy mit hol mérjek meg. Közben elkezdtem a balance csatalkozó felől megnézni hogy mi hova megy és láttam a rosszul forrasztott vagy kitört ellenállást, majd megjött a levél hogy mérjek rá ezekre az ellenállásokra
Természetesen a rendes javítást is felajánlotta, board csere csak ehhez vissza kellene küldeni nekik a töltőt, a postát ők állták.
Próbaképp odataknyoltam 2db 10k 0603-t mert az volt itthon és megjavult a feszmérés
Mennem kell LOMEX-be rendes 20K 0402 vagy 0201-t venni.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
ISDT T8 töltőm a következő jelenséget produkálja:
bedugok egy 4S lipo-t, erre kiírja hogy "too high balance port voltage"
nem lipo hiba lesz mert minden egyéb akkunál is a 4. cellára totál hülye feszültséget ír ki.
Találkozott már valaki ilyen hibával?
Nem volt egy olcsó töltő, ráadásul a nyomorultak még meg is áfázták -
-
atus72
őstag
válasz Teréz Atya #60372 üzenetére
Köszi, úgy tűnik náluk elég korrekt leírások vannak.
-
atus72
őstag
Valaki aki a drónozás mellett elektronikával is foglalkozik és van UBEC-je, megtenné hogy megméri hogy mekkora az 5V-os kimeneten a ripple? Minél nagyobb bemeneti fesz mellett kellene az érték (a tuti 24V lenne ~6S) és legyen kedves írja meg a UBEC pontos típusát is.
Köszi
(a terhelés nálam max 2-3A lesz, nem drónhoz lesz) -
atus72
őstag
válasz Teréz Atya #60309 üzenetére
Szép nem vettem grafenest csak amikor a masikat zsakoltam tunt fel hogy ugyanaz a kapacitas majd masfelszer nehezebb grafenesbol.
-
atus72
őstag
Van valakinek tapasztalata Turnigy graphene-es akkukkal kapcsolatban?
Mi tudnak ezek hogy jóval mg nehezebbek és drágábbak? -
atus72
őstag
A pontosítás végett:
Akku1: 3.7 3.8 3.9 4.2
Akku2: 3.7 4.2. 3.9. 3.8A terminál feszültség ugyanaz de a 2. és a 4. cellan 0.4v elteres van ezért nem célszerű párhuzamosan tölteni.
Akku1: 3.7 4.2 3.8 3.9
Akku2: 3.7 4.1. 3.9. 3.8
A terminál fesznel 0.1v elteres van, a párhuzamos cellák közt max 0.1v van, de egy akkun belül a cellák közt nagyobb eltérés is van ennek ellenére lehet párhuzamosan tölteni.Mi van az azonos cellaszamu, azonos cellafeszultsegu de eltérő kapacitású akkukkal?
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Ok, koszi ez jó hír, a teljesítmény veszteség nem probléma.
Azért merült a téma mert készülök az első reptetesre ahol lesz mit állítgatnom és egyelőre meg nincs sok akkumulátorom így kénytelen leszek a terepen tölteni ha sokáig szeretnék maradni[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Lipo pakkok töltesevel kapcsolatban merült fel pár kérdés.
ISDT toltoknel van valami kritérium hogy a toldendo pakk max feszultsegenel ( 4S, 4*4.2 = 16.6v) a töltő bemeneti feszültségenek nagyobbnak kell lennie? Nem találtam a leírásban ennek nyomát, tehat lehetne tölteni akár egy 6S pakkot 12v-rol is?A másik kérdés hogy amikor több lipo pakkot szeretnék egyszerre tölteni akkor azontúl hogy a pakk discharge terminaljan a fesz különbség minimális legyen, ez igaz a párhuzamos cellakra is gondolom?
-
atus72
őstag
válasz Peaceliker #59906 üzenetére
Asztali konfigurálás közben merült le, nem figyeltem, amikor ránéztem még 13-14 volt körül volt utána meg belefeldkeztem és már csak azt vettem észre hogy minden villog és megbolndul az FC akkor mértem rá és
konstatáltam hogy cumi van.
Már balanszoltam az akkut, majd kiderül hosszútávon hogy kuka lett-e vagy sem. -
atus72
őstag
válasz Geller72 #59904 üzenetére
A tényleges repülés még odébb van, most ismerkedem a rendszerrel meg a konfiguirálással egyelőre szigorúan asztalon. Most már megy a telemetria, gps is, lassan élesben is szeretném kipróbálni
Osd nincs mert kamera sincs, csipogót meg kikötöttem, de nem ez volt a gond hanem elég sokat dolgozom akkuval ahol nem szoktam meg hogy hamar lemerülnek a dolgok. -
atus72
őstag
Az normális jelenség hogy a 4S LiPo totál hirtelen kezd el lemerülni?
Sajnos nem ehhez szoktam hogy figyelni kell az akkura.
(Most épp azt vettem észre hogy 7V van a 4S LiPo-n) -
-
atus72
őstag
Omnibus F4 V2 Pro-nál (Betaflight 3.2.0) nem a telemetriáhpz próbálom az X8R-t beüzemelni SmartPorton de nem igazán sikerült. UART6 tx lábát használom, a kérdés hogy itt kell-e játszani az invertálással?
Azt sem értem hogy alapból van 2 telemetria "sensor" RSSI és RxBt, ez honnan jön?ű
köszi -
atus72
őstag
válasz Peaceliker #59535 üzenetére
Jó de akkkor a rendőrségi drónokat sem szeretném a tömeg felett látni, vagy azt lehet mert ők a rendőrök?
Pedig jelenleg szinte mnden nagyobb tömegrendezvényen (különösen tünetésen ) ott vannak.
Sehogy nem jó ez...[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
leegyszerűsítve a képlet:
profi drónos = jó ember, baleset esetén mély sóhajok a műszaki okok utáni kutakodás közben
amatőr drónós = rossz ember, baleset esetén máglyára küldésMajd lesz drónvizsga mint a dj-knél, az gondolom mindent megold
Jeszenszky Géza szerintem jópárszor megbánta hogy anno berakta.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz Markizmark #59525 üzenetére
Azt például tudtad hogy a kisgyerek amikor hobbi sárkánnyal játszanak a majálison akkor a többi ott lévő, szórakozni vágyó ember potenciálisan ki van téve annak a veszélynek, hogy egy hirtelen széllökés miatt a föld felé repül nagy sebességgel a kis sárkány aminek elég hegyes tud lenni az eleje és ahhoz pont elég
hogy kiverje a szemed? Akkor ez is egy felelőtlen viselkedés, tiltsuk be a sárkányozást! stb. stb...
A felszínt kapargatjuk egy olyan témában ami sokkal messzebbre vezet.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz AMDaZERG_1 #59523 üzenetére
Sehol nem írtam hogy mindenki kezébe drón való, de hogy armageddont vízionálunk mert megjelent egy drón a tömeg felett az sem normális reakció.
-
atus72
őstag
válasz Peaceliker #59520 üzenetére
"Ha egyszer pl valaki miatt komoly baja esik pl az én gyereknek akkor kivégzem..."
hmm... érdekes mentalitás, gondolom fordítva sem lenne gond ha te okoznál valami kárt akkor neked kampó a gyereked meg árván nőne fel, szép világ lesz ha ez a mentalitás terjed el -
atus72
őstag
Mondjuk a RedBull belvárosi akciója után azon agyalni hogy a busójárás fölött valaki veszélyesen drónozott az különösen vicces, de hát ez van, kell a keménykedés.
Egyébként ha a szunyoggyérítő (Istenem de szép kifejezés) a házadra zuhan akkor azt mondod hogy hát volt engedélye no problem de azon felháborodsz hogy egy szaros drón a "tömeg" felett kameráz.
Gondolom az is rendeben van hogy a belvásorban a RedBull repked, mondjuk látványosnak látványos az tuti, ha ott valami baj történik akkor csúnya vége lehet, de ez már alapvetően politika
Személyeskedés nélküli véleményem, hogy itt inkább valójában azért sopánkodik az ember hogy elveszik a munkát a "profik" elől az "amatőrök" mivel egyre komolyabb és nagyobb tudású és olcsóbb gépek jelennek meg. Olyan ez mint a webdizájn, lassan mindenki ért hozzá[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz Markizmark #59503 üzenetére
"Le is szedte a TEK mint a sz@r"
A TEK a hazai rendvédelem szégyene/bohóca.
Gondolom a műsorra kilátogató minden egyes embert egyenként megmotoztak/átvilágítottak, ja nem...
A TEK-nél egy a lényeg, a parasztvakítás a műsor, a keménykedés, no limit van náluk büdzsére így mindent el kell követni hogy fókuszba kerüljenek, igaz néha egymást lövik le -
atus72
őstag
konklúzió, rettegjünk mindentől és tartsunk be minden szabályt...
ha jól értem, akkor azzal hogy kávéztál repülés helyett valami k nagy katasztrófát előztél meg...
ilyen szkenáriókat végetlen mennyiséget lehet generálni az élet minden területén, de minek?
kicsit túlliheged a dolgokat szerintem, nem baj, kell ez is.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz Markizmark #58591 üzenetére
A csatlakozó két szomszédos érintkezője közti távolság mekkora?
-
atus72
őstag
válasz Markizmark #58583 üzenetére
A képről nem tudom megállapítani hogy milyen raszterű a csatlakozó, de ha például 1.25-es az is bír 1A-t bőven. Nézegess csatlakozó adatlapot és ott megtalálod az infót. Azt viszont vedd figyelembe, hogy
ez a csatlakozóra vontakozik, nem a kábelre!
Ez pl egy 1.25mm-es csatlakozó adatlapja:
[link][ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz Kristof_94 #58455 üzenetére
Air Force MQ-9 Reaper, US$16.9 million
-
atus72
őstag
Taranis QX7-t néztem ki távirányítónak, kell hozzá vevő, illetve majd telemetria is, találtam
egy kombo csomagot:
"FrSky XJT 2.4Ghz Combo Pack for JR w/ Telemetry Module & X8R 8/16Ch S.BUS ACCST Telemetry Receiver"
ez most kb 70 EUR körül van (Hobbyking EU raktár)A kérdés, van-e ezzel kapcsoltaban bárni negatív vélemény, főleg a telemetria modullal kapcsolatban?
Az EU és Standard változatokat ugyanugy lehe firmware-t frissíteni, ezzel nem lesz gond ugye? (értem ez alatta QX7-t, meg az X8R-t)[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
HobbyKing-n van ez a Taranis táv:
"FrSky Taranis Q X7 Digital Telemetry Radio System 2.4GHz ACCST (Black-no plugs) (EU Version)"
Amit nem értek,hogy mit takar a "black-no plugs"? A szavakat értem, de a mögöttes tartalmat nem -
atus72
őstag
Sziasztok,
Taranis QX7-re van most valami deal?
Honnan érdemes rendelni? -
atus72
őstag
válasz AMDaZERG_1 #54517 üzenetére
Hidegháborús GPS hijakcing-re, orosz beavatkozásra gyanakszom!
-
atus72
őstag
Tegnap megjött az ISDT T8, röpke 1.5 hónapos szopás után
Felfedeztem rajta pár kopás nyomot az oldalán, megy a reklamáció.
Amúgy a GUI-ja elképesztően szépre lett megcsinálva, le a kalappal előttük. -
atus72
őstag
válasz Geller72 #51235 üzenetére
Beszéltem a DHL Vámcsoportjával, a sima ügyintéző annak fogalma nem volt hogy mit lehet tenni.
A lényeg, vissza kell küldeni az árut és arról ahogy írtad igazolást kérni, majd újra megrendelni (vagy újra küldetni) az árut, azt újra levámolják+ÁFA amit ki is kell fizetni majd ezt követően kérvényezni kell az előző igazolás alapján történő visszatérítést, tehát tili-tolizzuk a pénzt.
Ami még kérdeses hogy a visszaküldést ki finanszírozza, logikus lenne hogy a BG, de már semmi nem biztos.
Utánanézek amit írtál hogy a Paypal ebben az esetben térít-e valamit, bár rohadtul nem értem hogy miért ő fizetné ki azt amit a BG elbaszott, a Paypal jutaléka meg nem hiszem hogy fedezné a magyarországról történő igazolt vissazküldés díját. -
atus72
őstag
válasz Geller72 #51223 üzenetére
Ki panaszkodott vám + áfa összegekre? Elfogadtam amikor megvettem hogy ez benne volt a pakliban, az viszont nagyon nem hogy nem azt kapom amit kértem és igaz hogy expedited shipping-el kértem egy hónapja és még most sem tudom mikor lesz a kezemben a termék ami után esetleg sikerül elintézni hogy ne kelljen mégegyszer áfa-t fizetnem.
"Ezért én kibaxásból újraküldést kérnék és exp shippinggel"
igen, ezt kértem tőlük, erre írta hogy csak simán küldené el, most itt tart a levelezés."szerintem elégnek kellene hogy legyenek"
igen, kellene, ezek csak feltételezések ahogy írod, a valóság meg majd kiderül
Na az ilyet nem szeretem, ezt megint olyan sztori hogy 1 perc alatt meglehetne oldani korrekt módon hogy
átvállalja az ESETLEGES vám+áfa fizetést a BG hamár ők hibáztak, de jelen állás szerint ezt nem akarják.
Ne ragozzuk tovább a dolgot mert nincs mit, szerintem az lett volna a korrekt eljárás ha újraküldik a csomagot és ha van vámolás akkor megbeszélik a DHL-el hogy tekintsen el ettől.
Majd megírom mi lett a sztori vége. -
atus72
őstag
válasz Geller72 #51215 üzenetére
Paypallel lett fizetve de a vám+áfa azt a DHL-nek fizettem, azt nem kapom vissza. Az áru értékét refundolja a BG azzal nincs gond, de nekem nem a pénz kell hanem az áru úgy hogy kétszer ne fizessek áfát-t.
Ahogy írta az előzőekben valaki a visszaküldés mint opció az lehet működik de hogy én ezzel nem fogok baszakodni meg várni amíg megkapja a kínai és igazolja hogy visszaküldtem...
A történetben a legviccesebb hogy mint vevő aki kifizette a DHL szolgáltatási díját meg az ÁFA-t nem kezdeményezhetek kártérítést, csak az eladó azaz a BANGGOD.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz AMDaZERG_1 #51212 üzenetére
De kért, el is küldtem neki a fényképeket hogy mit kaptam a megrendelt áru helyett.
-
atus72
őstag
válasz Geller72 #51208 üzenetére
Senki nem akart spórolni, nem a kifizetendő vám+áfa a probléma hanem hogy nincs nálam a termék és egyelőre fogalmam sincs mikor lesz nálam, nem azt kértem hogy expedited shippinel küldje (bár úgy gondolom ez lenne a korrekt) hanem ne a leglassabb módön és ezt sem teszi meg.
A hirdetésért sorry. -
atus72
őstag
válasz Peaceliker #51204 üzenetére
Mondjuk abban, hogy nem küldi el újra a terméket úgy hogy ne kelljen ismét kifizetnem az áfát+vámot (~16e).
-
atus72
őstag
Sikerült rendesem megszopnom ezt a ISDT töltő vásárlást.
A Banggod nem hajlandó a kifizetett áfát és kezelési költséget megtéríteni, ezt még elfogadom, vagy csak a termékárat fizetné vissza vagy eküldni sima módon a terméket újra (leglassabb módon) amit lehet hogy megint megfognak a vámosok és duplán kellene fizetnem.
Kb ~200 rendelési történetem van egyéb kínai shopoktól (főleg ALI, GEARBEST, EBAY) ahol ezidáig semmi problémám nem volt, összesen 1 csomag nem jött meg az simán refundolták, ami törve jött meg ott meg kárpótoltak, de ez a BANNGODD egy ritka csicska cég...
Arra nem hajlandó hogy DTP paritással adja fel a csomagot ami azt jelentené hogy minden költséget átvállal a csomaggal kapcsolatban, arra hivatkozik hogy nem kötöttem tax insurance-t és ezért nem téríti meg a téves szállításból eredő káromat
A DHL-el beszéltem, kártérítést csak az ELADÓ kezdeményezhet ezügyben, LOL.
A töltő helyett ez jött:
4db1db XXD A2212 KV2200 Brushless Motor H365 For RC Airplane Quadcopter (1671Ft)
4db Racerstar RS6A V2 BB2 Blheli_S 6A 1-2S Brushless ESC Dshot600 18*11mm for RC Drone (4x1599Ft)
1db XXD HW30A 30A Brushless Motor ESC For Airplane Quadcopter (1149Ft)Ha valakit érdekelnek ezek akkor bátran írja meg az ajánlatát priviben
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Folytatódik a szopórollerezés a megrendelt ISDT T8-al, miután a DHL-nek kifizettem a kért áfa+szolgáltatási díjat (+16e Ft) a felbontás után kiderült hogy totál más van benne mint amit rendeltem
Most intenzív levelezés folyik hogy mi legyen a megoldás ... -
atus72
őstag
Beszoptam rendesen a vámolást ezzel az ISDT T8-al, mivel rendeltem mellé egy adapter board-ot is így azt
is megáfázták meg a DHL szolgáltatási díj is rájön, fizethetek +17e forintot, nonplusz ultra hogy mivel jövőhéten nem leszek itthon ezért még raktározási dijat is akartak kérni, végül abban maradtunk hogy hazafelé a reptérről én fogom személyesen átvenni a cuccot ahh....
Semmi érelme nem volt expedited shippinget választani, tanultam az esetből, abban reménykedtem hogy átmegy rajtuk, de nem -
atus72
őstag
válasz Geller72 #50345 üzenetére
Annyira nem sírok, mondjuk fasz voltam mert lehetett volna valami tariffe insurnce-t is kérni rá és akkor ha jól értem ha megfogják a vámon akkor visszatérítenek valamennyit, csak végül azért nem ezzel rendeltem mert előtte meg átment a vámon egy 2x ennyibe kerülő USB-s mikroszkóp gondoltam ezzel nem lesz gond, de lett
Nem tudom hogy bekattintottam-e a logomentesítő opciót de valahogy azt gondolom hogy nem az alapján mérlegelnek, de persze bármi lehet kishazánkban. -
atus72
őstag
Rendeltem a Banggod-ról egy ISDT T8-at, a vámosok megfogták sajnos
-
atus72
őstag
Nem teljesen világos hogy miért van ennyi balance csatlakozó ezeken a parallel charger boardokon:
pl ez:Hogy lehet egyszerre balancolni több akkut ha a chargerbe csak egy balance csatlakozó megy bele?
Lehet fáradt vagyok de most nem értem -
atus72
őstag
válasz maximilian4 #41383 üzenetére
Még egy adalék a tápegység kérdéshez, jó lenne ha nem vennétek etalonnak hogy a LED tápegységek 12V-osak, van olyan ami 12V-os, van ami 5V-os, és van ami 24V vagy akármennyi , itt keveritek a 'sima' ledszalagokat amikhez valóban 12V-os tápegységete használnak, de az messze nem a teljes led-es paletta csak annak egy szelete Tehát LED tápegység az egyáltalán nem biztos hogy 12V-os!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Canyon Stoic 2 XL
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest