Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz kimista #11297 üzenetére
Ezt használja: Turnigy 220mAh 25C
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #11296 üzenetére
Nem is beszélve arról, hogy ugye elvileg az is el tudja hagyni a gazdit, mindegy, mi van rá írva. Persze, ha csipeztetve lennének, mint a kutyák, más lenne a helyzet.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
kimista
aktív tag
válasz marciart11 #11293 üzenetére
Milyen méretű aksikat használsz? (mm és mah is érdekel)
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11295 üzenetére
Persze, kerek, egyet is értek ezzel, csak sokan amikor ezeket a sorokat olvassák, úgy érzik, hogy magas lóról beszélünk, mert nekik csak "műanyag" szarokra telik (pl. én direkt vettem ennyi szénkefés gépet, mert ezeket is végig akartam próbálni). Szerintem ezzel semmi baj nincsen, minden ilyen dolognak a célja, hogy az embernek örömet okozzon, élvezze vele a repülést. Ilyen értelemben mindegy mi van a gépre írva, DJI vagy Nihui.
A másik dolog, hogy mivel a magyarok átlagkeresete alacsonyabb mint Amerikában, ezért nekünk kevésbé fáj egy 10.000 Ft-os valamit összetörni. Ők egy 50.000 Ft-os valamit törnek össze, de a lényeg ugyan az: kell a fokozatosság, az embernek be kell járnia egy utat, amíg megveszi az első 2-300.000 Ft-os gépét. És itt most nem arra gondolok, hogy drága, ha összetöri.
-
dudicukrasz
tag
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11290 üzenetére
Ez igaz a Bladrere is, Amerikában. Ott ha bemész egy modell boltba, akkor szinte mindenhez van alkatrész, csak Európában nem nagyon van jelen a Blade, de a tengerentúlon kb. ugyan az, mint nekünk a DJI.
A 3DR is úgy tudom, hogy amerikai, szóval lehet azzal is ugyan az a helyzet, mint a Bladdel, csak más árszegmensben nyomulnak.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy francia országban a Parrot is ilyen-e ?
Persze az ő szemszögükből az olyan márkák mint a Cheerson meg a JJRC bohóckodásnak tűnnek, mert se support se normális támogatás, van amelyikhez még gépkönyv sincs a neten.
-
tibibi
őstag
Brushless motorok normál használat mellett kb. mennyit bírnak? Gondolom itt is vannak minőségi szintek ,de elgondolkoztam ha tényleg csak ennyit bír a 80 dolláros tarantula és 20 dollár egy felújítás akkor inkább megérné valami drágább,de tartósabb gép
-
marciart11
aktív tag
válasz dudicukrasz #11290 üzenetére
A Phantomot mindenki ismeri, annyira nem drágák a tudásukhoz képest.
Phantom 3 standard is remek stabil képet ad. Tényleg csak betolod az aksit és már videózhatsz. -
dudicukrasz
tag
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11288 üzenetére
csak 700 dollár? az nem is sok. Az előző is annyi volt. Ez még mindig nem drágább mint a Phantom, szóval...Van még egy Phantom contender Mondjuk vannak már páran, 3DR Solo, ez, Blade gépek...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tibibi #11281 üzenetére
No, ettol teljesen beindult a fantaziam:
Uj reality ami a Nagy O es a Hal a tortan kevereke.
Adott egy holgy es 5 uriember akik koptert epitenek egy heten at. Az epites kozben egymas kopteret meregetik es fitymaljak. A vegen az kapja a lany kezet aki hetvegen legyorsabban at tud menni a cseles akadalypalyan.
A musort Balazs vezeti allando untermanjaval. Kozben kiderul, hogy mennyire nem ertenek a technikahoz, megrazza oket az aram.
Persze van vigaszdij - ezt a nezok szavazzak meg, termeszetesen emeltdijas SMS-el. Eme dij gyoztese Balazzsal toltheti a hetveget.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ViZion
félisten
...szmájli megvolt? Na látod, egy vágányon evezünk!
De komolyan, a réz és ötvözetei azért kopósak többnyire. Mondjuk műanyag is lehetne akkor, könnyebb is lenne, szal. fura.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
-
tibibi
őstag
-
TromF
tag
-
Jackal2
senior tag
Ezt láttátok? Xiro Xplorer 2. Durva.
-
ViZion
félisten
válasz bull84ghia #11272 üzenetére
Nem, vagy nem jelentősen. Hangos volt, ezzel is az
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
laccy88
senior tag
válasz laccy88 #11189 üzenetére
válaszolok a saját hozzászólásomra, mert közben valami megoldódott valami nem.
üdv!
Tehát adott egy STorM32 v1.4 vezérlős 3 tengelyes gimbal(most szereztem be szeretném beüzemelni).
A problémám az, hogy mikor áram alá helyezem, véletlenszerűen a következőket produkálja:
videó1
videó2
majd megáll, nem működik.
Teljesen véletlenszerűen(még nem jöttem rá mi okból). Valamikor 10ből 10 indításkor jól működik, de van, hogy minden második indításkor(lásd videó) inicializálás után ugrik 1-2-t majd megáll mereven.
Bárkinek erre ötlet?
köszi!
bocsi, ha a másik fórumon már olvastátok, több szem többet lát -
Dinter
addikt
Így sikerült megoldanom. Viszont kicsit nehezebb, így elfordul a gép, ha meg ellentrimmelem, akkor meg a másik irányba.
-
ViZion
félisten
válasz Jackal2 #11269 üzenetére
Üzemidőben nem érzek változást, mondjuk nem stopperoltam. Lassab az lehet, de nekem ezzel kellemesebb, egyenletesebb a röptetés. Ennyi pénzt símán megér, ki kell próbálni.
-
ViZion
félisten
Sziasztok, csak beugrottam.
Vettem a Symához ilyet: [link]. Sokkal stabilabb, kellemesebb vele a repülés. Nem mondom, h gyorsabb vagy ilyesmi, sokat nem tudtam tesztelni még -marha hideg van .Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
cermi
újonc
Van egy ugyanilyen topic az 5000es szerianak is. Amit te linkeltel 5000x elite most uj termek, hangproblemai vannak(halk a felvetel) kepi vilaga a frissitesekkel javul folyamatosan, az utolsoval a hang is javult. Nekem volt 4000 es most az 5000x elite is. Nekem bejott mindketto.
-
Allien
veterán
Speciel én erre a fórumra gondoltam:
SJCAM SJ4000Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
válasz Minstrel #11262 üzenetére
Azért ez a srác nem most repül először Egyébként durva. Azt hittem az lesz a poén, hogy felszáll és egyből neki a kapunak, de amikor láttam hogy megfordult, reménykedtem, hogy valamelyik ablak lesz visszafele. Aztán eltelt még 6 másodperc és láttam hogy ez a gyerek eléggé keni vágja a dolgokat
-
Minstrel
senior tag
-
veterán
válasz qnadam #11219 üzenetére
ha rögzítette az indulási pontot (ami ugye nem a víz), mégis oda száll le, akkor valami nem jó
ismerős hozta külföldről (valószínűleg kopterworx), és egy év a gari.
még el kell döntenem, hogy a fotókon kicsit életlen alsó harmad garis probléma-e, de ehhez normálisan tesztelni kellene először.hanyas vagy, te disznó?
-
tipuka
addikt
Tegnap előtt írtam, hogy valami nem stimmelt az U807-emmel. Szerencsémre ma megjöttek a pótalkatrészek, köztük 2-2 motor is, neki is estem. mini kis ßiz-ßa$zok jól megnyirták az ujjaimat mire sikerült megcsinálnom.
De most már megy, repültem is vele 20 percet, mert van mellé pár aksi. -
Dinter
addikt
Kérdezték tőlem, hogy U807-tel mekkora súlyt lehet felemelni?
-
tibibi
őstag
válasz DougButabi #11256 üzenetére
Általában a bal joy lenyomása kapcsolja a headless módot és addig csipog amíg aktív. Nálam legalábbis így működne .
[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
válasz Allien #11253 üzenetére
Ha valakit érdekel:Sportkamera teszt
SJ4000 én nem látom hogy lenne benne anti shake,
de ebben pl elvileg vanErre PH-ra gondolsz:[link]?
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz DougButabi #11254 üzenetére
Akkor meg is válaszoltad a kérdést.
-
DougButabi
tag
Üdv,
Valaki elárulná nekem, hogy lehet a H8 minin bekapcsolni a headless módot?
Illetve mi történik ha a bal kart megnyomom? Elkezd sípolni, és nem hagyja abba, csak ha kikapcsolom a távot.
Köszöntem.
-
Allien
veterán
Qrvára utána KELL olvasni a témának. A legfontosabb, hogy EREDETIT tudj venni. Amúgy érdekes, de itthon garival olcsóbb, mint kínából megvenni, még ha nem is jönne rá áfa, akkor is. Az alap SJCAM 4000 18.900 Ft, SJCAM 4000+wifi 29.900, SJ5000 27.900. Persze mindben van több verzió is, az alap verzsún full hd 30 fps, ami azért már nem annyira jó, ha figyelembe vesszük, hogy a 4000-s is tudja ezt, 2/3 áron. A wifi meg ne zavarjon meg, jó az, csak kérdés mire... (real timera bizti nem) Ja, és asszem stabi már a 4000-sben is van már rég óta (de van erre totyik, rá lehet kérdezni).
Amúgy pl a nagyon olcsónak NEM szabad bedőlni, mert pl az SJ4000 NEM egyenlő az SJCAM 4000-l! Lásd
pl
BG-n is van hamis! igaz, relative első sor:
"It is not an original SJcam Wifi SJ4000, and if you want to buy a original SJcam wifi SJ4000, click here." Legalább Ők (BG) le is írják.
De pl más forgalmazók kecsegek, pl köcsög Tmart 30 dollárért ad totál kamu kamerát.
Ilyenem van is, mert ugye nem olvastam utána a PH fórumán, oszt berendeltem, mert ugye éppen lehetett volna akciós, de ez azóta is folyamatosan "akciós", és persze, amit küldtem be "értékelést" róla, azt ki se merték rakni. Azért szar, mert szoftveresen IS bakják át az embert. A szép az benne, hogy a Tmarton 720P-t ír, a kamera meg 1080P-t a valóságban meg TALÁN eléri a 640x480-s felbontást. De legalább jól néz ki...Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #11250 üzenetére
ok, tehát veszel egy meteorológiai állomást is? Értelme? Ja, a "szélmérőnek" van értelme, ha zárt szobában, megfelelő körülmények között teszteled pl, cserélsz propellereket, teljesen más fajtát, és méred, hogy adott teljesítmény mellett mekkora "szelet" képes átmozgatni. Ennek van/lehet értelme. De, TE is tudod, hogy amit mérsz a talaj szinten, még ha hegyen is állsz, az NEM valós 5-10-stb méter magasan! Ráadásul, az adott pillanatban méri, a köv pillanatban totál más lehet.
Annak már sokkal nagyobb LEHET az értelme, ha lufikat veszel, amit fel tudsz fújni pl héliummal, és kikötözve a talajhoz (mindegy mihez, fához, oszlophoz stb) felengeded őket más-más magasságba. Ha egyik lufira rakod a szélmérődet, meg egy wifis (fpv ugye) kamerát, még a szél értékét is tudod mérni, relative pontosan, folyamatosan.
Van még pár hülye ötletem szinte ingyé adom.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
csmat
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Sajna vigyázni kell a számokkal, ahogy azt az SJCAM cikkben is írtam. Jellemzően azzal csalnak a gyártók, hogy fel interpolálják a képeket, mert a 100 millió megapixel jobban mutat a dobozon, mint a 3.
A 60FPS meg csak sokszor annyi, hogy 30FPS de a képeket duplán tárolják.
Én azt gondolom, hogy az alapvetően determinálja, mi van benne a hardverben, ezzel nehéz játszani, ráadásul a piaci szereplők nem hü**ék, miért adnának valamit olcsóbban ami sokkal jobb? Csökkenne a profit.
Allien: Duna mellett lakom, hegyen, ilyenkor mi van? Mellékesen lehet veszek egy szélmérőt a teszteléshez. Egy szélmérőt, amiben van hőmérő is.
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #11245 üzenetére
Ha a "hegyen" lax, akkor ott amúgy is hidegebb van, mint pl a városban. Kivéve a Duna körzete, ahol meg a pára nagyobb. Példul, a Normafa és környéke tipikus eset. Amikor a városban "csak" hideg van, és köd esetleg, ott totál más az időjárás. Ott ilyenkor (hideg és erős köd) kicsapódik a pára, és lefagy, jellemzően a fákra, légvezetékekre. Tavaly pl olyan szinten volt ott természeti katasztrófa, hogy a hírekbe is bele került. Fa oszlopokat tört lazán ketté, az erdő is jelentősen sérült. Az anyagi kár is jelentős volt, pl a réteses bódé is ripityára tört, meg sok-sok hasonló eset.
Védekezni lehet, csak nem óccsó. Mindent lehet védeni, csak ugye az plusz súly, és nem erre van tervezve pl az X600, hogy lecseréld a bodyt karbon csőre, és a végére rakd fel a motorokat, a közepére meg az elektronikát. Mondjuk, kíváncsi lennék, hogyan lehetne össze hozni, mekkora súlya lenne 6 karbon csőnek, és hogyan lehetne a végére felrakni azt a 6 motort.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Jackal2
senior tag
Azt megköszönném és itt szerintem mindenki Én még tervezem egy XIaomi Yi és egy Amkov beszerzését, mert kb. ezek a legnépszerűbbek ilyen low budget 1080p kamera árban.
Ami miatt nem vette Eken-t az a 10FPS /4K volt. Az nem jó semmire és a Xiaomi Yi és az SJCAM már egy kipróbált valami, annak ellenére hogy én is megnéztem a videókat az EKenről és nem néz ki rossznak. Csak hát a youtube az a youtube...
-
synar
őstag
válasz Jackal2 #11244 üzenetére
Én is nézegettem akció kamerákat, más célra is nem csak reptetni. Ajánlották az EKEN H9-et, GB-n volt a hétvégén eu csatlakozóval 50$ (pontokkal 47$). Néztem összehasonlító teszteket, az ára, a minősége és a felszereltsége együtt meggyőzött, rendeltem is egyet, ha megjön írok róla.
-
Jackal2
senior tag
válasz dreizwanzig #11242 üzenetére
Én direkt megyek ki ilyenkor is, mert azt vallom, ha ilyenkor megy, akkor szélcsendben is fog. Ráadásul én egy hegyen lakom, szóval amikor a belvárosban szélcsend van, itt akkor is fúj egy kicsit. De ez még hagyján, a durva, az, hogy a hideg mit csinál a műanyaggal meg a pára az elektronikával. Na ez ellen nem tudsz védekezni.
-
dreizwanzig
tag
válasz Jackal2 #11241 üzenetére
tegnap én is elmentem reptetni, de kicsit para volt, mert a gép elkezdett elsodródni és nekem úgy tűnt, hogy nem a széltől, ha visszafelé húztam, akkor alig akart jönni...
sajna várni kell a jó időre. remélem, ha megérkezik az x101-em, akkor azért tudom majd próbálgatni és nem éppen hóvihar lesz -
Jackal2
senior tag
Nah itt vagyok újra, három napi kényszerpihenő után
Allien: nekem 2 is van jók az MJX-ek, főleg hogy megy az összes távval az összes modell (X900,X800, X600,X101)
Összetörtem a WLtoys V686G-t
A Nihuit viszont teszteltem, megírtam róla a bejegyzést, majd szerdán kikerül, szerintem jó, nekem is akart szökni, de nem hagytam magam Viszont volt egy csomó jelvesztésem, nem tudom mitől....
Teszteltem az SJ4000-et, ha van fény jó, ha egy kicsit is kevesebb, akkor olyan a kép, mint ha mustárba mártották volna
Viszont az idő olyan rossz, hogy nagyon nehéz bármit is objektíven mérni, mert:
- vagy hideg van, akksi kapacitás leesik, törik minden, mint a ropi
- vagy dzsuva van, tiszta víz meg sár lesz, akadnak a fogaskerekek, rámegy a pára az FC-kre, mindenféle fura irányítási zavarok lesznek belőleSzóval el vagyok kenődve, hogy nem lehet repülni normálisan.
-
tibibi
őstag
Megjött a fogaskerék a tarantulához ,de a motoron lévő is el van kopva pedig az réz most rendelhetek azt is .Nem egy tartós darab ....
-
bull84ghia
őstag
SYMA x5c-nél mit jelen hogy a Drón ikon villog?
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Allien
veterán
válasz kettom #11229 üzenetére
Azért ne add fel. Vegyél szobába X900-t, ahhoz JÓ ez a táv is (sokkal jobb, mint a gyári fos kicsi)! Vagy, add oda Jackal2-nek, neki van X600-a, és tesztelni pl a gravity módot jó lehet.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz SpydeR3412 #11228 üzenetére
Most nem azért, de mi a faxért filc tollazni? A népszerűbb modellekhez kaphatóak más színű kiegészítők. Ráadásul, az X800-t két színben gyártják, és a kiegészitők is legalább 2 színben elérhetőek, tök felesleges szarakodni, gányolni stb. Nekem speciel fehér a gépem, most jött meg a fekete prop végő, még nem tudtam át cserélni. De, más színű propellerek már vannak rajta, mert ehhez a modellhez érdekes, de vannak. Mint pl a Cheerson CX-10-hez 1000 féle propeller, prop védő, és bizbasz. Igaz, többségüket nem a BG-n kell keresni, hanem pl aliexperss-n.
[ Szerkesztve ]
-
csmat
senior tag
válasz Teréz Atya #11144 üzenetére
Egyenlőre még nem találtam meg mekkora a cx10 akksija
100 mAh
[120mAh] ha már vennék lehet kicsit erősebbet, csak jó lenne tudni ble megy eNem lehet valahogy méretre szűrni?
Amúgy a cserénél csak simán elvágom a kábeleket és összeforrasztom az újjal és leszigetelem?
Félek, a pákkámmal, amit öroköltem, kb 30 éves, szarráégetem a vezetéket, mert nem lehet szabályozni a hőfokot..[ Szerkesztve ]
-
kettom
csendes tag
válasz SpydeR3412 #11228 üzenetére
Igen ezért gondolkodok egy nagyobba, és a minimum az X5 méret
-
kettom
csendes tag
válasz Teréz Atya #11225 üzenetére
Mondjuk mivel a távom megvan ha lehetne csak X800 gépet kapni vennék, hogy ne menjen minden feleslegbe ,de nem találtam ilyet
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kettom #11223 üzenetére
Én a tavalyi nyarat végigrepültem az x5c-1-el. Nem tudott megszökni, pedig néha nagyon szerette volna.
Pedig nem egyszer volt 60+m magasan, és nem volt késés az irányításában soha, és elég nagy szélben is bírta.
A legjobb amivel eddig találkoztam(persze ez nek jelent sokat). Igaz, hogy csináltam rajta antenna tuningot, de csak a biztonság kedvéért, mert soha nem volt jelvesztése. Azóta is hiányzik az a gép, mert nagyon jól összerakták.Az x800 már más tészta: a szelet sokkal kevésbé bírja, de azért elég jól.
Egy hátrányát találtam: jelvesztesnel az utolsó jelet követi (pl. előre), mindaddig amíg újra nem kapcsolódik a távval, vagy le nem merül az aksi. Nekem ez is csak akkor fordult elő, amikor 1-és fokozatba akartam helyezni és véletlenül kikapcsoltam a távot.
De én már csak 'száguldozok' még trukkozok vele, így nem fog megszökni.Nekem is fekete x800-ám van, sokkal jobban néz ki mint a fehér, de repülni tényleg rosszabb.
Én az első két proppvédőjét és az orrát filctollaztam fehérre. Valamennyire látszik, de nem megyek magasra/messzire vele. Az x5c-1-en viszont 40-50m en is latszodott, mert ott a konkrét fel gépházat(elejét) feketére szineztem. Igaz, saját 'találmány', de ettől jobban működőt még nem láttam.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz dreizwanzig #11224 üzenetére
Polo ezek? En most ezt hasznalom az MJX X600-on, faszanyosan megy. Arra kell vigyaznod, hogy amikor radugod takard be a hangszorot. Olyan hangos, hogy majd' eldobtam a gepet amikor feltettem.
Most nagyon kifinomult modszerrel, celluxal van a gep hasara rogzitve.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kettom
csendes tag
válasz Teréz Atya #11225 üzenetére
Hát én nem fogok bohóckodni kis gépekkel, amik a szobába valók!
-
-
dreizwanzig
tag
na, ha már buzzer:
tud valaki linkelni mjx x101-hez való buzzert? -
kettom
csendes tag
válasz Allien #11221 üzenetére
Hali!
Mikor elkezdtem a repülést még nem volt szél, és a közelben volt bár valóban magasan, de mivel többször le-fel tudtam irányítani és vissza is jött, gondoltam nem lesz gond.
Ekkor hirtelen feltámadt a szél és elkezdte vinni felfelé, és elfelé! Ekkor még próbáltam vissza hozni, de kevés volt az erő benne, a visszatérő mód sem működött!Ekkor elvettem a gázt gondoltam ha lejjebb jön majd csak ereszt a szél de nem tette, egy idő után jó messze láttam hogy eltűnik vagyis lezuhant. Nem gondoltam hogy baja lenne mert kis súly nem esik nagyot. A távirányítót folyamatosan bekapcsolva hagytam és ahogy közeledtem a feltételezett zuhanási ponthoz néha néha gázt adtam hátha hallom ahogy felzúg. DE nem hallottam! Több mint két órát kerestem!
Azt gondolom hogy ez a nagyság lakásba nagy, terepen meg csak teljes szélcsendben fejünk felett körözésre alkalmas, ahhoz meg drága!
A minimum amit veszek ezek után az a 5C méret, annál kisebb csak bohóckodás mindegy hogy az ember tud e vezetni vagy sem! -
SpydeR3412
aktív tag
Ezt láttátok már? Walkera F210
Nekem nagyon bejön a mérete, mert a 250-est kicsit nagynak tartom. És videó alapján fürge is. Csak kár hogy ilyen drága, bár biztos meg lejjebb is. Most már bnf verzióban is kapható, de meg az is nagyon drága. -
Allien
veterán
válasz kettom #11212 üzenetére
Részvétem!
De már többször le lett írva, hogy NEM a mérettől függ, hogy elveszted-e a gépet, vagy NEM! Többségében user error. Persze, elvileg a sokkal drágább gépeken vannak speckó cuccok, gps meg ilyenek, de azért egy 10-20E forintos gépben egy darabig még nem lesznek ilyenek. A másik, hogy az X800 tud headless módot is, azaz, ha már nem érzékeled a pontos irányba állását, akkor is (elvileg) tudod irányítani, mert a "vissza" az Neki is vissza lesz.
Vannak alapvető szabályok a kinti reptetésnél. Ha viszi a szél, akkor gázkar le, és persze, lehetőleg ne egyedül reptessed, mert ilyenkor a másik már elindulhat a gép felé, és LEHET, hogy még akkor is látni fogja, amikor TE már nem. Ha meg egyedül repteted, nem viszed messzire, lehetőleg max 5 méter magasra, de még sokszor ez is túl magas. Mondjuk, az én X800-ra még nem raktam rá a buzzert, de szerintem lazán elbírja, mert kisebb a súlya, mint a C4005/stb kamerának, és ha elkezd merülni az akksija, azt azért relative de jól meg lehet hallani. Márpedig a rep idő az ugye még ideális körülmények között is elég kicsi, talán eléri a 10 percet, bár eddig én max 06:30-ig tudtam elmenni. Ergo, nem tud messzire menni, ha alacsonyan repteted.
Ami a szint illeti, igazad lenne, de nem teljesen. Vegyesen kellene, azaz alul fekete, felül fehér, de az se lenne baj, ha totál narancssárga lenne.
Pl MJX X705C (meg a hasonló Syma variánsok).
De erre is KELLENE buzzer, me az ugye pár dolcsi.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
veterán
válasz Pikachu24 #11195 üzenetére
magasabb házak között simán előfordulhat, hogy kevés holdat lát. de nagy vasszerkezetek környékén az is megeshet, hogy az iránytű nem érzi kellően kompetensnek magát, és átmenetileg elbúcsúzik, az meg ugyanolyan sose baj, ha van valami vizuális státuszvisszajelzés.
Hurkafej: akkor marad a hajó jégtörő módban de ha zuhan magasról, akkor földre esve se marad belőle sok, ha viszont a failsafe teszi a jégre, akkor visszaküldöm gariban a logokkal együtt
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
kettom
csendes tag
50-100.000 közötti mezőnyben mit ajánlanátok ami jó képet is tud készíteni?
Még úgy is mint a Cheerson CX-20 hogy GoPro kamerát teszek rá -
kettom
csendes tag
nekem sajna nem volt rajta ilyen
-
kimista
aktív tag
bezzeg én ma addig vittem a gépet amíg nem látom, el is vesztette a jelet, bekapcsolt a rth, és hazajött.
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
kettom
csendes tag
Megrendeltem hétfőn megjött pénteken elveszett vasárnap
tuti rekord egy MJX X800-elTanultam belőle,
Ne vegyél kis gépet, mert lakásba nem való, kivéve ha 100 nm2 es a nappali, nekem nem,
kültérre nem való, mert bár szélcsend van de ha hirtelen feltámad a szél elviszi messzire és keresheted mint én.
Több mint két órát kerestem majd meg fagytam ,de nem találtam meg!Ami még fontos számomra, nem veszek többet feketét sem, csak erős színt vagy fehéret!
Sajna külön gépet nem lehet kapni, így távirányítóm van csak meg egy usb töltöm.
A távot más géphez lehet használni!Köszi a válaszokat!
-
zarew
senior tag
válasz Teréz Atya #11210 üzenetére
Azért köszönöm mindkettőtöknek a választ,hogy nem voltatok lusták írni....
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #11209 üzenetére
Kisebb kep nem volt? Egyaltalan min van ez a bigyusz, vagy mekkora, mivel nem tudom megsaccolni sem a kep alapjan.
Ha akkun van akkor JST-XH 2S. Ha kameran akkor meg valami micro JST varians lesz.@ zarew - en meg mar reg leirtam, csak lust vagyok belinkelni.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Pikachu24
aktív tag
Ezt a csatlakozó típust valaki fel ismeri?
[link]zarew Szerintem nem kellet volna bele írni hogy lusta vagy
-
zarew
senior tag
Szasztok! Tudja valaki,hogy az Eachine 3D X4 és a H8 Mini motorjai csereszabatosak,vagy közük nincs egymáshoz? Most lusta vagyok szétszedni.
-
Dinter
addikt
Na írtam nekik, hátha küldenek ingyen, mondjuk lehet kicsit furcsán fognak nézni, hogy 2$ item miatt írogatok nekik.
-
laccy88
senior tag
válasz Pikachu24 #11202 üzenetére
Cserélni nem szeretném, most vettem....
Volt már gimbal-om az is rá volt kötve a Naza-ra, szóval ez sem probléma
Viszont ha jól tudom, a Naza-val csak dönteni tudom a kamerát, a gimbal-t továbbra is a vezérlője működteti. Vagy tévedek?ui.: úgy néz ki, megoldódott a probléma:
a gimbal alján lévő IMU kábele közvetlenül a motorok, és azok kábelei mellett futott. Valószínűleg ez zavarhatta be mert mióta átrendeztem a kábeleket, nincs gond vele, szépen működik azthiszem."This problem turned out to be caused by interference between the motor wires and the IMU wires. Keep them at least a coupe of cm apart at all times and you will be fine."
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Hurkafej #11201 üzenetére
Az U807 20-25 km/h-ig birja is. Kicsit kisebbsegi komplexusa lehet ilyenkor, mert tulkompenzal.
@ fape - vettem erdetit Banggood-rol, mert nem volt kedem talalgatni, hogy ezeknel a piacos csodak-nal mennyivel kell osztani a rairt teljesitmenyt, mint a szamitogep tapoknal.
Pelda a szamitogepek vilagabol:
Havernak 3X doglott meg a 400W-os LC power tapja. Harmadjara nem cserelte, vett egy 400-as Corsair-t. Az azota is megy. Valami Phenom + AMD 4870 (125 + 160 W) volt a gepben.
En meg egy overclockolt 2.9 @ 3.5 Athlon II + GF 460 OC (125? + 150?) kombot etetek egy 8-9 eves 350-es FSP-vel.[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
válasz laccy88 #11198 üzenetére
Szerintem akkor rá tudod kötni a vezérlőre is. google a barátunk
Video1 itt nem igazán mutatja hogy mit és hogyan
Vagy esetleg egy új vezérlő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok