Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csmat
senior tag
Szegény éhező drónvadász gyerekek https://m.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DStxbkWLLTMI&h=0AQG3jIEh&enc=AZN7ikmV-VcjkgwRZStU_Gf-rn6iBWj-ZxlVgpkEnbpsCHCR2n5hQPqDkWWxmQ2ePZA&s=1[link]
Más: próbált már valaki laptop akksit 18650 essel kiváltani bármelyik aksit? -
Teréz Atya
senior tag
No, kiprobaltam az Aliexpress-t. Elso meglepetes h nem tamogatjak a Paypal-t. A masodik az, hogy hajnalban rendeltem 50 csapagyat, es most kaptam mailt, h mar postara is adta az elado. Ihaj!
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
medvegy
aktív tag
válasz Teréz Atya #11494 üzenetére
Vehhh, most már tudom: nejlont elrakni! Írtam már nekik, hogy nincs meg nejlon, és hogy akkor mi legyen. Lehet visszamegyek kukázni a postára. Egy próbát megér
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Teréz Atya
senior tag
-
medvegy
aktív tag
válasz Turbobacsi #11475 üzenetére
Hogy tetted rá az SJ cam-et? Az X8G eredeti kamera tartójába belemegy?
-
tibibi
őstag
válasz Jackal2 #11482 üzenetére
Tudom ,hogy igazad van valóban nem tudok objektíven beszélni a 686g-ről,mert nekem nagy csalódás volt.A nihuit elcsesztem mégis vettem másikat arra pl. nem tudok rosszat mondani. Persze az is világos ,hogy ezek játék gépek még ha az áruk itthon nem is ezt tükrözi
Ezért kellene áttérnünk a brushless motoros gépekre tudom,hogy más kategória árban is ,de hosszú távon jobban megérné annak akit megfogott ez a hobbi.
Éppen azon agyaltam hogy érdemes lenne e csinálni egy olyan fórumot ahol kezdőként bele lehetne vágni egyszerűbb gépek összerakásába .Persze ha találnánk valakit aki ért egy kicsit a témához és segítene meg persze ráérne foglalkozni a fórummal.jut eszembe aki úgy rendelte az U807 -et megkapta már a pengetőt? Tegnap jött 1 héttel a gép után hát csodás darab az biztos
[ Szerkesztve ]
-
medvegy
aktív tag
Írtam tegnap a Banggood-nak. (Előzmények itt.) Reggelre meg is jött a válasz. Kérnek egy videót, és képet a shipping label-ről.
Most nincs előttem a doboz, így nem látom. De ha jól gondolom a shipping label a szürke nejlononra volt ráragasztva amibe küldték a koptert. Ha igen, az szívás, mert a nejlont már a postán kidobtam.Egyébként tegnap sikerült megfejteni melyik motor okozza a problémát, mert az egyik jól láthatóan előbb áll le mint a másik három. Egyébként a tegnapi reptetésnél érdekes mód már sokkal kezesebb volt a gép, mint korábban. Ment picit jobbra balra, de messze nem úgy, mint a tegnap előtti első reptetésnél. Azért megvárhatta volna a masina, hogy levideózzam mielőtt öngyógyításba kezd
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tibibi #11480 üzenetére
U807 van tarantula FPV szettel. Ajanlom magam.
@ synar - az egyik jelvezeteket kell foldelned egy pillanatra hogy fotozz vagy beinditsd a felvetelt. Vigyazz, ne a kamera 5V-os tapjat foldeld, mert az kellemetlen lenne.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Jackal2
senior tag
válasz tibibi #11478 üzenetére
Az a baj, hogy kisarkítod a dolgokat, mert szerinted szar, tehát nem tudsz már objektíven ítélni. Amikor a WLtoyst megvettük, 23.000 Ft volt EU raktárból.
Ezzel szemben a Tarantula nincs jelenleg EU raktárban, Gear Bestről 54 USD + Banggoodról az FPV szett 52, ez 106 dollár, ez 30.000 Ft és vársz rá 3 hetet. Plusz mivel nagyobb motor, nagyobb akksi, ezért üzemeltetni is drágább és 2S akksija van, vagyis nem tudod USB-ről tölteni (ami egy laikusnak pl. lehet fontos)
Amin problémáztál, az ráadásul a Tarantulára is igaz, mert az is törik, ótvar anyagból van, pont ugyan úgy, mint a WLtoys V686, plusz eszi a motorokat. A távirányítója egy borzalom.
Ennek ellenére szerintem mind a két gépet meg lehet venni, de azért egyikre sem mondanám, hogy nincs vele baj.
De ez őszintén melyik típusra nem mondható el? AZ MJX X600-ban hullanak a motorok, állandóan törik a leszállótalpa, a propeller csavar menet beszakad.
Az Eachinemnek kontaktos a távirányítója, abból is volt már pár itt a fórumon, ami motorhibás lett.
A Nihuinak jelszakadásai vannak. A Syma X5SW-nek is, ráadásul szánalmas a hatótávja.
Nincs olyan típus, amire ne tudnék rosszat mondani, még is meg lehet őket venni.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
synar
őstag
válasz Teréz Atya #11479 üzenetére
Ahogy korábban is beszéltük felmegy a V686G FPV-je is az U807-re, csak a videó felvételt nem tudom elindítani a memóriakártyára, élő kép az van. Erre megoldást nem tud valaki?
-
tibibi
őstag
válasz Teréz Atya #11479 üzenetére
Én is inkább a tarantulát ajánlanám bár nekem most kis csalódást okozott a réz fogaskerék kopása a motoron ,de fpv szettel szerintem 90 dollárból az is megvan, 82 most a 686 szerintem a tarantula jobb vétel .
Tényleg akkor neked ezzel a szettel van a tarantula ott is hullámzik a képe?[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tibibi #11478 üzenetére
Az MJX X101 meg nagyobb. Nem logikus.
Amugy FPV szempontjabol lehet az XK X250 jobb lenne. Nem sokkal dragabb mint a V686G, de anyagminosegben ott van.
Vagy lehet ugy is ahogy en: U807 + Tarantula X6 FPV. Szinte agyonverhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Meg ne sértődjön senki ,de úgy veszitek a V686g mintha nem egy rakás sz@r lenne törik ,gyenge ,és még drága is
Persze mindjárt meg leszek cáfolva ,hogy ennyi pénzért mit akarok
Az mjx 800-nál mjx 600 a nagyobb jól tudom ?[ Szerkesztve ]
-
-
Turbobacsi
senior tag
válasz Balint9 #11473 üzenetére
én ezt az utat követtem, egy X8-asom van, egy SJ cam ráakasztva, az eredeti lábak kicserélve, az X5-höz képest már nagy ugrás (egy plusz akksit vettem hozzá még, meg az sj camhoz egy tartót) sokat repültem vele, a motorok még eredetiek
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Imy
veterán
válasz Teréz Atya #11457 üzenetére
Megrendeltem, 24$-t megér.
-
Balint9
újonc
Sziasztok!
Most tervezem egy Syma X8G vásárlását, de előtte szeretnék kicsit többet emgtudni róla, ha tudnátok segíteni megköszönném!
Jelenleg Syma X5C-1-em van kicsit próbálok továbblépni.
Köszönöm!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #11469 üzenetére
Köszi, én is onnan szerettem volna rendelni.
Amúgy azt lehet tudni mikor jelenik meg az Eachine, mert már sürgős lenne.
Nekem jobban is tetszik mint a Quanum, csak nem értem ezt a 480x272-es felbontást. -
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #11468 üzenetére
Minden ohajod ilyen gyorsan teljesuljon
HobbyKing EUUpsz, back order.
Mondjukra, ha nem surgos nem eroltetnem, szerintem elegge nagy arharc fog kialalkulni az Eachine VR-007 miatt. Ezt arra alapozom, h az Eachine Racer 250 elegge letorte az ARF racer szettek arat.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
Tud valaki QUANUM v2-est EU-ból?
-
KisApám
addikt
válasz Jackal2 #11463 üzenetére
Ennek a Eachine H99D 3MP 120° Wide-Angle HD Camera 2.4G 6 Axis Headless Mode RC Quadcopter RTF-nek 3 MP-es a kamerája, DE azon az 1 videón amit lehet róla látni, háááááát a v686g 2 MP-s kamerája is jobb. De majd ha megjön valamikor, letesztelem.
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Jackal2
senior tag
válasz kettom #11458 üzenetére
Mert köd volt, magas páratartalommal és lecsapódik a lencsén, amikor kiveszem az autóból. A másik, ami miatt ilyen, hogy nincs fény, akkor minden kamera képe mákonyos lesz. Persze egy 25.000 Ft-os FPV-s gépnél sosem lesz igazán jó a kép
Kisapám: ennél egy kicsit lehet csak jobb, jó fényviszonyok között és melegebb, szárazabb időben. A baj a billegés. Első két fokozatban túl lassan reagál a gázra, a másik kettőben meg túl sportos. Szóval normális gépet kell venni kamerázásra, ami 100.000 körül kezdődik
Persze, a Karácsony a legjobb, üresek az utak, mindenki alszik 10-ig, 10 perc alatt kiérek a Hajógyárira kocsival, zöldár végig a rakparton. Ez olyan fél 9 kor volt, lerepültem a fél órás tesztet, aztán húztam haza. 12 kor már a családdal toltuk a húslevest
-
KisApám
addikt
Van valakinek Syma X5C vagy JJRC H5C gépe?
Mekkora annak a rúdnak az átmérője, amire a propellert kell rögzíteni?(#11455) Jackal2
Nekem meglepően jó minőségű a képe a videónak, elmosódottabbat/életlenebbet vártam.
Az esetlegesen (???) könnyebb helyben tartás miatt gondolkodom a 3 propelleres reptetésben.December 24-én???
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz Teréz Atya #11460 üzenetére
Köszi a gyors választ, meg is van. Huhh. Nem mertem feszegetni, féltem, hogy kárt teszek benne. Elég nehezen jött le.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Teréz Atya
senior tag
válasz belashx #11459 üzenetére
Prop leszedo villat szoktak hasznalni. Ha nincs, jo a sima villa is.
En kombinalt fogot hasznalok mert kemeny vagyok. A motor tengelyere kell vigyazni, nehogy meggorbuljon amikor leszeded.[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Eachine H8 Minit, és az egyik propeller összeszedett egy hajszálat. Le szeretném venni a propellert, de nem tudom. Van valami trükkje?
Ajándékba lesz, de így nem tudom, odaadni.
A papírján se írnak semmit róla, csak, hogy rá kell nyomni az újat, oszt jó napot!Mentsen meg valaki!
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11454 üzenetére
Dehogy kicsi! Meg a H8 mini sem. De errol erdemes lecsippenteni a prop guardot mert minden szir-szarra kepes felakadni a kreten kialakitasa miatt.
A CX-10A mar picit necces, de ez is elsosorban a kis sebessege miatt, mert roahdtul nehez vele szembeszelben repkedni.Persze nagyobb tavolsagban mar nem nagyon veheto ki, hogy hol a gep eleje, hatulja. Az MJX X600-am messzirol ugy nez ki, mint egy feher tanyer, eselytelen megmondani, h melyik az eleje vagy hatulja a propellerek alapjan. Csak a tanyer dolesebol es meretenek valtozasabol tudom megmondani, hogy merre all es merre tart.
Annyi az egesz titka, hogy meg kell tanulni a gep mozgasa alapjan iranyitani mint egy repulogepet. Nem egy szlovak forumot olvastam, ahol azon rinyalnak, hogy nem repulhetnek mar 300 m magasan repulovel.
Meg belinkelem Quadcopter101 oktatovideojat nagy tavolsagban repkedesre.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Jó lesz az De pont ugyan az van mint három hete. Az igazság az, hogy, kb. napi szinten változnak az árak, de amikor feldobnak 2-300 darabot, az is elfogy pár óra alatt. Én is így vettem az Emax Nighthawkot, de erre nem lehet azt mondani, hogy ez egy "best buy". Próbálj snap upolni, hátha szerencséd lesz.
-
Jackal2
senior tag
WLtoys V686G 720p videója. Asszem látható mi a gond, egyszerűen nem lehet a gépet egy helyben megtartani. Viszont jello effekt tényleg nincs
-
kimista
aktív tag
kintre az kicsi lesz, nem?
sztem kintre még mindig az X5C vonal való
az a gond h ilyen fos időben reptetni se lehet, sötét van mire ember hazaér melóból, egyedül a hétvége marad, vagy marad a beltér (ami nyilván nem a CX-20-amnak való szegényt alig reptettem20 percet összesen aztan megvan két hete)Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Imy
veterán
Van most valami BestBuy kintre való tanuló repcsi? Ha nincs, rendelem az X800-at. [link] Tavaszra ideér remélem...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #11447 üzenetére
Wow, nem is gondoltam, hogy a Phantom 2 ilyen jo muanyagbol van. Amikor csak 1X ment at rajta a gep teljesen megtartotta a formajat.
Amugy meg luzerek, Schwarzenegger papa tankkal csinalja.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Allien #11450 üzenetére
Dromida Ominus ugyanolyan idoben lotyogessel 700 mAh akkuval 12,5 perc erosebb igenybevetelnel 7. De egyszer sikerult ugy meghajtani, h 5-5,5 perc lett belole.
Meghat az is benne van, ha az ember egy bizonyos szogben halad elore a propok autorotacioba lepnek es kevesebbet fogyaszt a gep. Kb. mint az autogyro-nal.Ha az europai teszteket alkalmaznak kopterokra, akkor 30 masodpercuk lenne a terdmagassagra emelkedesre, majd 0,1 km/h-val kene megtenni egy balkanyart.
-
Allien
veterán
válasz Jackal2 #11444 üzenetére
De az kivitelezhetetlen lenne. Tehát, megadnák, hogy atesztet 20C fokon, nyugati irányból 5 km/h-s szélben KELL elvégezni. 3 méter négyszögelés, majd 5 kör két méter sugarú körön, majd flipp előre flipp hátra, fel 5 méter csutka gázon stb...
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
kimista
aktív tag
Volt phantom nincs phantom
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Jackal2
senior tag
válasz ottobacsi #11445 üzenetére
Az a baj a Helipal oldallal, hogy mindig felmegyek, hogy csak egy kicsit szétnézek, majd két óra múlva észre veszem, hogy még mindig ott vagyok és csak a szívemet fájdítom, aztán nem veszek semmit.
Kb. a gépek fele kéne, egy rakat racer, vannak nagy gépek is 50-70 centis oktokopterek, akkor Storm Robocat, egy csomó finom és érdekes gép. Csak nincs kb. 40.000 fölös dollárom, hogy mindet megvegyem
-
Jackal2
senior tag
Előbb kíváncsiságból megmértem, mennyit tudok lebegni a Nihuival, olyan 11:20, ami durva, hogy terepen 5-6 perc, szóval ha kened neki, akkor fele a repidő Ehhez képest elég korrektül adják meg azt a 7-9 percet.
Kíváncsi vagyok, mikor jön majd itt is egy szabvány mint az autóknál, hogy gyorsíts fel ennyire, utána fordulj kettőt, majd egy flip
-
KisApám
addikt
Háááááááááááááát... ha a gyerek fut, azt még tudja követni
Azzal a kis vacak kamerával rajta szeretnék stabil felvételeket csinálni stabil géppel.Ez jó volna?
A Syma X5C / JJRC H5C "rúdja", amire fel kell rögzíteni a propellert, azonos méretű a v686g-jével?
(#11442) Jackal2
v686g Spare Carbon Fiber Tube
Majd otthon megnézem, mekkora az átmérője.VALAKI meg tudná nézni, hogy a Syma X5C / JJRC H5C "rúdjának" mekkora az átmérője?
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
3 szárnyú propeller amit fel lehetne szerelni a v686g-re hol kapható? (Más gyártó is OK, mert kifejezetten a v686g-re úgy tudom nincs ilyen.)
A lényeg, hogy a szárra fel lehessen tenni.
Kíváncsi vagyok hogyan száll vele
Nem baj, ha lassabb, csak stabilabb legyen.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11437 üzenetére
Találtam egy neked valót, szerintem erre már te is azt mondod, hogy drón: Storm Drone AntiGravity
Jó hangja van, nem olyan nünüke mint a szénkefések 16 inches propellerek lol 40 centi
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Ezt ismeri valaki? Skyrc Sokar. Eddig még nem láttam itt.
-
veterán
válasz marciart11 #11428 üzenetére
Ha veszek yi-t, ilyet is beszerzek, köszi!
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Minstrel
senior tag
válasz marciart11 #11428 üzenetére
Na egy ilyet dobok az SJ4000-be, köszi a linket.
-
jony77
tag
válasz marciart11 #11420 üzenetére
Azt szeretném kérdezni hogy fullhd videó rögzitésénél mekkora különbség van,hogy 1:2/3" vagy 4/3 as cmos érzékelő közt?alapból ugye nem mindegy mekkora?!
-
medvegy
aktív tag
válasz KisApám #11426 üzenetére
Igen tudom. Mielőtt nekiállok forrasztani, azért kontaktolok a BG-vel. Ha felajánlják, hogy küldenek újat ha én visszaküldöm, akkor természetesen nem forrasztgatok. (Bár remélem ilyenkor a postát is kifizetik, ui. Németországba nem hinném, h két fillér lesz visszaküldeni...)
-
KisApám
addikt
válasz medvegy #11424 üzenetére
Pedig kell forrasztgatnod úgy látszik. Vagy ha még megnézed pl. a GearBest oldalán a hozzá vásárolható motort, akkor észrevehető, hogy NEM csatlakozó van a kábelek végén, hanem kilóg a lóláb zokni nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
kettom
csendes tag
válasz marciart11 #11422 üzenetére
Melyik az?
-
medvegy
aktív tag
válasz Jackal2 #11419 üzenetére
Természetesen egyenes felületen kalibráltam, de az a durva, hogy kb csak rosszabb lett utána.
Köszi a tippet, ha eljutok a motorcseréhez, akkor kipróbálom.KisApám: Hát igen, azt tudnám értékelni, ha ezen se kéne forrasztgatni
-
veterán
válasz marciart11 #11420 üzenetére
mondjuk úgy, hogy az akciókamerák legnagyobb része erősen egy kaptafára épül
a p3 tudása is eléggé goproszerű, csak nem halszemet raktak elé.hanyas vagy, te disznó?
-
Jackal2
senior tag
válasz medvegy #11413 üzenetére
A Banggood meglepően normális garanciális ügyekben (ellentétben pl.a Gear Besttel). A húzásos történet fura, ha kalibrálás után sem javul, akkor ott valamelyik alkatrésszel baj van. Egyenes felületen kalibráltad ugye?
Azt még megpróbálhatod, hogy lerakod a földre, kézzel lenyomod és nagyon lassan elkezded emelni a throttlet, akkor látni fogod, hogy melyik motor mikor kezd el forogni, illetve hogy lassabban forog-e mint a többi, akadozik-e vagy sem. Persze ez sem 100%-os garancia, e egy próbát megér.
Én személy szerint repültem a Syma X5SW-vel és az Auchan Symával is, megerősítem, ugyan az a kettő, teszteltem is őket a blogomon, bizonyos belső alkatrészek is ugyan annak tűnnek.
-
medvegy
aktív tag
válasz KisApám #11416 üzenetére
Én is erre gondoltam. Rendeltem már korábban egy szett csere motort az ebay-ről, de még nem jött meg. Szerintem fel fogom használni az Auchan X5C egyik motorját. Mivel mind a négy motor forog a Syma-n, honnan fogom tudni, hogy melyiket cseréljem? Egyik mintha később állna meg mint a többi, bár ha szorul, akkor pont előbb kellene...
Tegyük fel, hogy egy gyors motorcserével meg tudom oldani (bár nem csináltam még ilyet, sőt forrasztó pákám sincs még), érdemes a banggood-al előtte azért kontaktolni? Hátha felajánlanak valami kompenzációt...
Teréz Atya: Elég korrektnek tűnik. Estére rájuk írok...
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
A WLtoys v686g gépezetemmel is ugyan ez volt a LEGELSŐ reptetésnél. Felemeltem és már menet közben húzott el egy irányba.
Probléma: HIBÁS volt az egyik motor alapon - szorult, nem tudta leadni a megfelelő fordulatszámot.
Megoldása: egyből motorcsere.
Az egy másik dolog, hogy a kicserélt motor is szar volt - a réz fogaskerék lecsúszott a motorról...̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Teréz Atya
senior tag
Nekem az FPV szetten szar a kamera hangja meg meg volt karcolva a monitor burkolata. Irtam nekik egy udvarias levelet, megegyeztunk egy osszegen, paypalrol mar jott ertesites h kapom a zset.
-
jony77
tag
válasz qnadam #11412 üzenetére
Ezt valahogy sejtettem mert a sj5000 x elite-be is már ilyet raktak sony-t.
Nikon l840 -et tényleg csak példa ként hoztam fel.Mivel olvastam A nikon ugyan azt a lapka készletet rakta a hasonló kategóriás compact gépekbe is de az csak 100 valahány gramm.A 38szoros zoom ot meg tényleg nehéz kivitelezni.Biztonsági okokból is gondolkozom a zoom megoldáson ,megpersze majd előbb utóbb jönnek a tiltások,hogy itt meg itt nem repülhetsz.Akkor majd jól jön Keresem a lehetőségeket ,megoldásokat,persze "minél olcsobban " dolog itt már nem működik.Most is -e miatt szívtam meg olcsóbb esc-éket vettem a 6ból egy elszállt repülés közben,és földbe állt a kopterem. Szerencsére nem magasból számomra elég tanulságos volt(2méterről 2.4kg).Hálistennek csak egy motor bánta meg a proppok! de most megint 2hét pihi míg megjön az új esc pack! -
medvegy
aktív tag
Ma megérkezett a Syma X5C-1-esem a Banggood EU raktárból.
De van egy kis problémám vele. Csak szobában reptettem még, így szél nem zavarhatott be. Amikor felszállok elkezd nagyon durván valamerre húzni, nem mindig ugyanarra, és úgy általában nagyon nehéz egy helyen tartani. Annyira húz, hogy egyszer kis híján falnak is csaptam miatta. Tudom, hogy ebben a kategóriában simán belefér, hogy picit mennek jobbra-balra, de pl az 'Auchan' X5C-m szépen tartotta pozíciót.
Csináltam kalibrálást és lecseréltem a propellereket az 'Auchan' X5C propellerekre, de semmi változás. Levettem a talpakat és a kamerát is, de úgyse jobb. Egy-két perc alatt be tudom valamennyire trimmelni, de messze nem tökéletes, plusz a trimmet ha jól gondolom kikapcsolás után elfelejti.Szerintetek mit lehet ilyenkor tenni? Ez egyáltalán garis probléma vagy a banggood körberöhög egy ilyen hibával? Egyébként az igazsághoz még az is hozzá tartozik, hogy a gépen mintha használat nyomait látnám (pár helyen föld nyomok, doboz celluxszal visszaragasztva, stb.). A banggood ilyen esetben pénzt utal vissza, vagy küld egy másikat, ha én elküldöm nekik a masinát?
Itt jegyezném meg, hogy az 'Auchan' X5C teljesen ugyan az a gép, mint a Syma X5C-1, és szinte biztos, hogy a Syma gyártja! A mérete, a mintázatok a gép testen (Syma logó persze nincs az Auchanoson), a távirányító, az aksi foglalat, a kamera, az anyagok tapintása, még a manual is egyezik az utolsó betűig. Szóval ha netán láttok az Auchan-ban X5C drónt 15k körül, ne hagyjátok ott mert jó vétel (tavaszig nem várható). Repülési tulajdonságaik is szinte azonosak, bár az Auchan X5C-t nem volt alkalmam megreptetni pár hete, mert egyik motorja halott.
-
dudicukrasz
tag
válasz Jackal2 #11409 üzenetére
Nyilván a műszaki paraméterekben jobb,de a gyakorlatban visszanézve a j400-at és a go3at nincs nagy különbség,ez csak ilyen divat műmájerség,mindíg volt ilyen,olyan mint amikor mondja valaki hogy az android a jó,de ő csak azért is iphone buzi lesz.
Üzletileg is érthető hisz a gyengébből el kell adnod 3-4 darabot addig ebből elég csak egyet,ugyanannyi málnáért.
Amíg meg lószar van addig veréb is lesz.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz dudicukrasz #11408 üzenetére
Az igen, pedig az olyan 60.000 körül van, szóval csak 3x annyi a piaci ára Ebben az a durva, hogy minden teszt kihozza a GoProt győztesnek, csak éppen az árat sosem kalkulálják bele a végébe
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Nah megcsináltam az első tesztvideót az SJCAM SJ4000-el. Ez elfogadható minőség szerintetek?
Ilyenek kb. a kopteresek is, csak ott ki kell vágnom ezt-azt, mert kb. fél órásak és ebből 5 perc akksi csere
-
-
jony77
tag
Még hogy egy kis copter nem bír el egy DSLR kamerát
[link]
figyeljétek a pali arcát 0.40-nél[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
válasz Allien #11377 üzenetére
Mobius csak volt, eladtam, mert nem találtam hozzá semmi normális gimbalt akkor még, ez kb. egy éve volt, azóta már van az Ltomi féle magyar gimbal meg a HK-n is egy elég jó kis 3 tengelyes [link]. Egy ilyennel meg egy X380-nal már elfogadható videókat lehet csinálni, de most látom, hogy 140.000-ért már van X380 mindennel együtt, az se tűnik rossznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest