Hirdetés
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Pinball FX3 PH! verseny
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabacsik
őstag
Segítsetek valami házi praktikával. Ma megyek veszek forrasztó pákát meg ónt hozzá. Ez rendben is van de a nyamvadt propellert nem tudom leszedni. Kínomban már fogóval meg villával is próbálkoztam hátha úgy le tudom húzni róla de béna vagyok plusz féltem is a kicsikét. Hogy a manóba csináljátok?
/\____/\
-
Dinter
addikt
Na megjött az U807-em.
Kutya ugatta, ugrált utána, míg fejbe nem csapta az egyik propeller. Azóta tartja az 5m távot.
Ennek nincs külön kapcsológombja, csak bedugom az akksit?
Mikor tudom, hogy az akksi fel van töltve? (amíg nem dugom rá, pirosan világít)
Ha felfelé nyomom a kart, egy helyben kéne lebegnie? Mert ÉNY irányba elindul.
A prop védők, ahogy landolok, egyből leesnek. Ezzel mit tudok kezdeni? -
cris78
őstag
válasz Teréz Atya #10994 üzenetére
Akkor marad a tarantula
Legjobb akciók Kínából: https://www.facebook.com/groups/192131087874217
-
Teréz Atya
senior tag
válasz cris78 #10988 üzenetére
Attol fugg h tudsz-e forrasztani es tudsz-e szerezni 4 pin-es micro jst-t, esetleg van-e kedved szetvagni a 3 pin-es micro JST-t. Am a Tarantula FPV-je 100% megy.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kettom
csendes tag
-
Dinter
addikt
Én U807-em is megjött
-
kimista
aktív tag
Szombaton rendeltem cx20-at gb-rol, hétfőn feladtak, ma megerkezett
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
cris78
őstag
Ez jó lehet az u807-re?
-
Hurkafej
aktív tag
válasz Jackal2 #10981 üzenetére
Valaki nem mérte még meg, hogyan működnek pontosan a motorok? Mert érdekes mód megadják a voltonkénti fordulatszám emelkedését a motornak, működését tekintve (szerintem) a kitöltési tényező módosításával változtatják, hogy mennyi legyen a kakaó. Tehát végig ott a kimeneten a feszültség, csak kevés ideig szaggatva.
-
TromF
tag
válasz Jackal2 #10985 üzenetére
az arak, meretek egyformak, nem konnyu az elet
Mivel nincs egyaltalan tapasztalat, inkabb kezdem kisebb falattal. Kiserletezesnek megprobalok replikalni egy light-2d gimbalt ebayen rendelheto alkatreszekbol es ezt a tudast viszem tovabb egy komolyabb gimbal epitesehez. Ezeket vettem meg Kinabol:
BGC 3.1 driver
90KV motorok
keretIgy harmincpar dollarbol epithetek es felprogramozhatok egy gimbalt, ha megerkezik, beszamolok rola.
-
TromF
tag
válasz Jackal2 #10981 üzenetére
Ettol kicsit cifrabb a kerdesem, gimbalhoz kellene brushless motor, a nekem megfelelo meretben 70-100KV kozotti erteku motorok vannak. Mivel gimbal, nem szeretnem hogy minden mozdulatra megugorjon vagy eppen ne mozduljon mikor kellene. Sajnos a vezerlo nem specifikalta a hasznalhato motorokat.
-
csmat
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Megírtam, nézd a blogot, ott van egy komplett cikk a racerekről, naked és nem naked témában is. Ha tökös vagy, nakedet veszel, ha viszont csak "sportautózni" akarsz, jó a tokozott is. Kalandvágyóknak ott az acro módos önveszélyes XK Stunt 220-ért
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
Nem. Attól függ, mit akarsz. A KV azt mondja meg, hogy 1V emelkedésre mekkora fordulatszám növekedés áll be.
Kamera platformnál a nagy, stabil, lassan forgó propeller jó a kevés rezgés miatt, cserébe lassab reakció. Ezért szokták a 8-as propokat önzáró DJI 9-esre cserélni. Wingslanden 10-es prop van, szép stabil, rezgésmentes is.
Racernél kicsi, sokat forgó, tartalékokkal rendelkező ESC-vel, hogy később tudjál variálni a dőlésszöggel és az akksikkal. Minél nagyobb a forgó tömeg, annál nehezebb fékezni a propellert, lassabb reakció, de cserébe növelheted az emelő erőt. Itt a "gázreakció" fontosabb, mint a hosszú távú stabilitás.
Itt egy cikk erről a témáról.
-
csmat
senior tag
Elindultak volna a januári akciók?
A BG, vagy TD nekem is szimpatikusabb, lehet én is beleugrom valami olcsó "komolyabba" pl Eachine EC250 csak mindig félek, hogy valami hiányzik belőle, bár a BG-on általában jól le van írva mi van a csomagban.
Úgyhogy írjátok szorgalmasan, hogy mit éri meg megvenni!
-
Jackal2
senior tag
Jók ezek a Gear Best akciók, de mindig trükköznek valamivel, ezért nem szeretem őket. Egyszerűen sosincs olyan, hogy ne lenne valami turpisság:
- vagy a shipping
- vagy a leírás
- vagy nem megy valami (pl. beváltottam kupont és feljebb ment az ár, nem lejjebb)
- vagy a raktárkészlet kamuSzóval mindig van valami amivel később szívni fogsz.
-
veterán
válasz dreizwanzig #10974 üzenetére
Ennyiért szerintem kamu, 4 értékelésből 1 negatív, én hanyagolnám.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
synar
őstag
Most jött: XK X250 - A 5.8G FPV: $68.99
Coupon: GBrc16[ Szerkesztve ]
-
dreizwanzig
tag
MJX X101 14.000HUF-ért???
Erősen gondolkodom, hogy megvegyem-e? Ha nem küldi, akkor úgyis visszakapom a pénzt, ha paypalon fizetek. nem? -
Minstrel
senior tag
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Silent77 #10967 üzenetére
Akkor engem utalnak. Mind1, megvettem mobilon.
Viszont a rohadt Paypal tenyleg megszomorodhatna. Ranyomtam h kell a kutyanak a szemet reblomarzs konverziojuk. Erre nem euroban akasztottak le a szamlamrol? ( 1.04 vs a bankom 1.065-os eladasi rataja, kb 2.5 euro buko )[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
veterán
válasz Teréz Atya #10966 üzenetére
Nálam 108 akkor is.
Picit bugos.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tibibi #10965 üzenetére
Nyet. Berakod kosarba. Mesz fizetni, erre 258 dolcsi es egy uzenet h az akcio veget ert.
Elobb kiprobaltam es amig nem jelentkezel be 108 dolcsi a fizetesi lapon.
Naggggyon cseles.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
tibibi
őstag
válasz Teréz Atya #10961 üzenetére
Van még belőle azért látom lesznek itt akciók amiket érdemes figyelni.
-
Jackal2
senior tag
Akciós az Eachine EC 250, 53K. Van benne egy 30 ezres táv, ennyiért ajándék.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #10958 üzenetére
Elfogyott. Mar 258 dolcsi. Elvileg egyet sikerult megkaparintanom.
De elegge szkeptikus vagok mivel ez a Gearbest.@ cris78 - orulj neki, legalabb jobban latod a kodben
[ Szerkesztve ]
-
cris78
őstag
Megjött nekem az u807. Tn szerint a vámon. Fehéret kértem, fekete jött.
-
dreizwanzig
tag
válasz independence #10921 üzenetére
ezt olvasd át
nekem az x101-re esett a választásom. -
Jackal2
senior tag
Nagyon remélem, hogy tényleg így van Ezért nem szeretem egyébként a Gear Bestet, mert nem képesek egyértelműen leírni, mit adnak el. Később meg megy a vita, hogy nem így volt, hanem úgy. Érdekes a Banggooddal még sosem volt ilyen gondom 50 rendelés alatt.
Viszont amit nem értek, ide vágom a szövegből:
"four 12Amp BLHeli One shot speed controllers. The power system consists of EMAX 2204 2300 kV motors and 6045 propellers mounted on a 10 degree tilt allowing greater forward speeds without sacrificing elevation"6045-ös propeller 12A BLHELI vel? Ez szarrá fog égni, vagy az akksi nem fog tudni kiadni elég áramot....Ebben a cikkben pont erről írtam és pont az EMAX motor van a táblázatban. 6045-ös proppal vagy 14 A-t felvesz 100% thrustnál. Értem én, hogy nem mindig 100% na de bakker, hogy lehet valamit méretezni úgy, hogy potenciálisan benne van az esély abban, hogy repülés közben elfüstöl?
Megint elérhető 61 db.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Vol 115 darab kb. 2 óráig Gear Besten, de most kicsit meg vagyok zavarodva, hogy ez RTF vagy ARF mert a leírásban RTF meg bent volt a táv képes is, de a package contentnél csak ARF...Ha ARF akkor is megérte, csak akkor kéne egy táv
-
szabacsik
őstag
Két eachine h8-at nem tudunk egyszerre reptetni egy helyen ugye? Esetleg h8 és h83d lenne a páros akkor se?
/\____/\
-
csmat
senior tag
válasz Teréz Atya #10941 üzenetére
Kár hogy nem mertem megvenni,
-
Teréz Atya
senior tag
Nekem az U807 siman bukfencezett foto helyett. Akkor vettem eszre, h nem volt megfelelo kontaktus a sarga / (feher ?) kabelnel.
-
synar
őstag
válasz Teréz Atya #10941 üzenetére
A két táv nem kompatibilis, azt most próbáltam. Viszont feltettem a V686 kameráját az U807-re, a felfogatás teljesen ugyanaz mindkét gépen, áramot kap, az fpv működik az eredeti monitorral, de fotó és videó nem készíthető az U807 távjával, lehet hogy itt is át kellene valamit kábelezni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz t72killer #10944 üzenetére
a t60 már lenovo volt, csak még viselhette az ibm logót (van is rajta mindkettő, eleinte azt hittem, valami több gépből legózott frankenpadet vettem ), a szélesvásznú t60-on már csak lenovo van.
és csak addig hittem a t60-ról, hogy egy tank, amíg nem került a kezembe egy a31hanyas vagy, te disznó?
-
-
synar
őstag
válasz Teréz Atya #10938 üzenetére
(#10941) Teréz Atya
Közben megjött az U870 is a csatlakozók egyformák, de bekapcsolva még nem próbáltam a kamerát.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
A ket gep kompatibilis kamera teren es valszeg a tav is az lesz. Mindketto FlySky protokollt hasznal. Ez utobbit meg tesztelni kell.
@ csmat - Akku es tolto kell. Tav van hozza. Kinezetre valszeg Flysky. 100 dolcsiert szinte ajandek. El is vittek.
Amugy most latom h ilyen minden egyben FCB-je van:
PDB
ESC
RX???A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kimista
aktív tag
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Pikachu24 #10937 üzenetére
Pontosan! Atkabelezessel megoldhato. Amugy mar szetkaptam a kamerat, eleg egyszeru benne lencset cserelni, csak nem szabad a szalagkabel csatakozojat eroltetni.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz kettom #10936 üzenetére
Lehet hogy kettő,három kábelt meg kell cserélni.
Leírás(videó):
I modified the Syma FPV kit to work with MJX remote control button to start/stop the video while flying as well as transplanted the 808 D lens in place of the stock lens for 120 degree viewing.[ Szerkesztve ]
-
kettom
csendes tag
válasz Teréz Atya #10935 üzenetére
-
-
kettom
csendes tag
Szerintetek erre MJX X800 fel tudom tenni az alábbi kamerát?
Syma X5C-1 X5SC 5.8G FPV 720P Camera with Monitor Real Time Transmission C4001
-
Hurkafej
aktív tag
Ez nagyon gyerekjáték kategóriájú ultrahangos. Volt szerencsém bőven 100e feletti kategóriához is, de az se csinálja meg a lehetetlent, és speciális folyadék kell a jó eredményhez, valamint fűtés.
A műanyag fogaskerekekre szerintem felesleges egyébként ez a cécó, nekem amikor sáros lett beáztattam, és egy fogkefével leszedtem róla a koszt. 0Ft befektetés. -
-
cris78
őstag
u807-re Syma kamerát rá lehet rakni? A távirányító tudná kezelni?
[ Szerkesztve ]
-
-
synar
őstag
válasz Jackal2 #10910 üzenetére
Van ilyen ultrahangos tisztító ékszerekhez, meg óra alkatrészekhez stb. Nem lenne jó erre a célra?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
-
kettom
csendes tag
Syma X5C-1 X5SC 5.8G FPV 720P Camera with Monitor Real Time Transmission C4001
-
veterán
válasz birdofhermes #10913 üzenetére
az érintőképernyős irányítást felejtsd el, soha nem lesz olyan pontos és kényelmes, mint joystickkal.
hanyas vagy, te disznó?
-
independence
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tőletek. Drón vásárláson gondolkozom. Kamera nélkülit szeretnék, egy sjcam sj5000 wifit szerelnék rá. A keret kb. 50e Ft. Nem zárkózom el a külföldi rendeléstől sem. Tudnátok valamit ajánlani? Köszi -
tibibi
őstag
válasz shaddam #10885 üzenetére
gyorsan elfogyott Én iis ráizgultam volna ,de előbb meg kellene tanulni rendesen repülni...
Imy Out of Stock
[ Szerkesztve ]
-
shaddam
aktív tag
válasz birdofhermes #10913 üzenetére
Kezdetnek egy nihui u807-et vennék, az olcsó, meg strapabíró. Aztán ha megy a repkedés jöhet ami belefér. Az ilyen telefonon tapicskolós marhaságokat én mondjuk messziről kerülném
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
Jackal2
senior tag
-
birdofhermes
csendes tag
Sziasztok!
Egy tanácsot szeretnék kérni, egy gyakorló drónt szeretnék venni kb 30 környékén, amit néztem az a
Parrot Airborne Night, és a v262/R809V.
Mind a kettő 4rotoros, és kb hasonló kamera jár hozzá.
Annyiból nem tudok dönteni hogy a Parrothoz ha jól tudom kell egy droid vagy iphone (windowsos vagyok) a vezérléshez, de javítsatok ki ha tévedek.Köszi előre is
Üdv
B. -
szabacsik
őstag
Ez a töltő ugye akkor tölt amikor pirosan világít. Ha már nem akkor feltöltötte ugye? A repcsi villog, hogy le van merülve, de ha rádugom akkor kb 5percig világít a töltő és utána semmi.
Ugye tegnap a gyári töltővel amikor próbáltam tölteni az leégett. Lehet hogy tönkretette az akksit is?
/\____/\
-
Jackal2
senior tag
válasz ottobacsi #10909 üzenetére
Arra gondoltam, beöntöm egy flakon kupakjába és megnézem mi történik. Ha semmi, belelógatok egy tarcsi fogaskereket, ha azzal sem történik semmi, akkor pucolom, ha nem, nézek valami mást (jobban mondva, van otthon alkohol is, megnézzük azt is).
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
régebben kérdezte valaki, hogy mivel lehet a műanyag forgómechanikát tisztítani és zsírozni, nos én két dolgot vettem ma, lévén van 4 db műanyagáttételes gépem:
- Rubosil O-500 szilikonolaj a "zsírozáshoz"
- sebbenzin " a lemosáshoz"Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
kettom
csendes tag
-
Hurkafej
aktív tag
válasz Jackal2 #10896 üzenetére
Úgy látom te is a régi dobozost kaptad.
A fogaskerékházba nekem a másfél hónap alatt csak egyszer ment kosz, amikor megkóstoltam a sarat a szántóföldön.
Az akku fogadó elvileg a gyári 7mm magas akkura van kitalálva, de bele lehet nyomni a 9mm magasat is, csak akarni kell. Én egy gyári, és 3db syma x5c akkuval használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest