- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
Új hozzászólás Aktív témák
-
woryz
senior tag
Nekem is úgy tűnt, hogy nem növeli a cunning a sebzést, de most azszem megállok a növeléssel, elértem a fade-t, ott úgyis nőni fog még.
Törölni nem lehet specializációt? Mert nem kezdeném 101x is újra.
Meg ugye csak kettő specializációm lehet?
Azért van / volt néhány csata ami azért pár újratöltés után sikerült csak, hardon. -
donki
senior tag
Én úgy emlékszem, hogy a cunning alapból nem növel sebzést, csak a skilleken keresztül, ezért az assassin + bard választás aránylag fontos a build szempontjából. De ha csapatot is viszel magaddal, akkor valószínűleg nincs jelentősége, mert a játék alapvetően elég könnyű.
Ami pedig a zárnyitást illeti, a legnehezebb láda a játékban kb. 70 körüli cunning-ot igényel. A skill-t illetően a kérdés, hogy mennyire korán akarod kinyitni. -
woryz
senior tag
Hááát, már választottam specializációt, a duelistet... Jelenleg 29-es a cuningem és hármas zárnyitással sem tudtam minden ládát kinyitni a mágus toronyban... Mondjuk most csak kettő maradt zárva, de akkor is.
Életemben először használtam mérget, eddig nem éreztem rá az "ízére".
-
donki
senior tag
Specializációnak próbáld ki az assassin + bard kombinációt.
A cunning erejét az assassin exploit weakness (backstab sebzés növelés), és a bard song of courage (sebzés növelés) adja.
Paralization rúnával és méreggel minden ellenfelet lebénítasz, és ekkor minden támadásod backstab-nak minősül. -
donki
senior tag
18 körüli dex bőven elég. A legjobb megszerezhető tárgyak rengeteg bónuszt adnak a dex-re, ami így a bónuszokkal együtt 30, sőt talán 40 fölött lesz így is, a találati pontossághoz annyi elég is.
Kizárólag a cun-t kell növelni, mert a sebzést az növeli.
A méreg (és ha jól emlékszem rúna is van) nagyon hatásos, mivel a rogue rendkívül gyakran támad és pillanatok alatt lebénít minden ellenfelet, és onnantól a megfelelő skillekkel a kritikus találat garantált. Fél másodpercenként repkednek a 100 feletti sebzések. De persze a varázslóra is bízhatod a bénítást.
Ez a játékstílus a két tőrös rogue-ra igaz, íjjal nincs sok tapasztalatom. -
woryz
senior tag
Én meglestem a leírását a cunningnak, és ott nem esik szó sebzés növelésről, csak a rúgó szkillekre való pozitív hatásról. Akkor komoly cunning növelésbe kezdek, hátha ki bírom nyitni azokat az ominózus zárakat.
Most az a tervem, hogy minden szintlépésnél DEX - CUN - CON növelés lesz egyeysével, de a DEX-et abbahagyom valahol 16-18 felé.Soha nem használtam még mérget a játékban.
Jah, még1 dolog... A pánzélból adódó stamnina regen módosítót (nem emléxem, hogy hívják a játékban) hogy lehet mínuszban tartani?
-
donki
senior tag
Rogue-gal érdemes cunning-et növelni. Str és dex csak annyi kell, hogy a kiszemelt tárgyakat fel tudd venni.
Mivel maguk a tárgyak is adnak bónuszt a dex-re, így a játék folyamán a támadásod elég magas lesz ahhoz, hogy bármit eltalálj.
A cunning növeli a sebzést, tehát végig nagyon hasznos.
És amiért a válaszom témába vág: a zárnyitás is a cunning-tól függ, önmagában a skill nem elég.És ha azt mondanád, hogy alacsony dex-szel nem lesz elég magas a védekezése, arra az lenne a válaszom, hogy nincs is rá szükség. Rengeteg fajta bénító méreg van a játékban, amiknek a használatával az ellenfél vissza sem támad.
-
genndy
addikt
válasz
Mustármag #4082 üzenetére
Very Easyn.
Nézel YouTube végigjátszást. Csak ekkor a döntéseid nem a sajátjaid.
Végigolvasod az összes lehetséges szálat és kimeneteleit a Wikin.
Fölteszel modot amivel isten leszel.
Trainert használsz amivel halhatatlan leszel.
Használod a konzolt, van parancs god mode-ra amivel halhatatlan leszel.
Természetesen használsz modot amivel újraoszthatod a társaid pontjait hogy a leghatékonyabbak lehessenek.
Visszaolvasol hogy mi a legajánlottabb sorrend a helyszínek között, kit milyen hamar érdemes fölvenni. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Szeretném végig játszani a játékot, de nem szeretem ezt a játék stílust, és nincs is benne gyakorlatom, de maga a sztori nagyon érdekel.
Hogyan tudnám a leggördülékenyebben végig játszani?
Volt már egy próbálkozásom de a törpöknél a bányában elakadtam, és el is ment tőle a kedvem. -
-
woryz
senior tag
válasz
Kareszovics #4077 üzenetére
És a rugódnal szoktál zárnyitást fejleszteni? Egyre jobban úgy érzem, hogy elherdált skill pont csak...
-
Kareszovics
addikt
Én vagyok rugó.
+ Alistair
+ Oghren
+ Morrigan -
DZs
senior tag
válasz
Kareszovics #4075 üzenetére
Kit cseréltél le a rugóra?
-
Kareszovics
addikt
Harmadik nekifutásra meglett Branka. Alapvetően arra mentem, hogy az ellenséges golmeket vágjuk agyon mihamarabb, attól kezdve csak Branka tetemes HP-ja volt útban, igazából sebzéstömegben nem volt egy nagy szám; a full dex+cunning-ra épített rugómon sem tudott akkorát sebezni, hogy potival ne tudjam kompenzálni, illetve a Dirty Fighting-ot mindig sz0pt@.
-
DZs
senior tag
válasz
Kareszovics #4073 üzenetére
Íjásznak én senkit nem képeztem, még Leilanát sem. Így már érthető, te miért nem vinnéd. Az a felállás, amit írsz Branca ellen jó lesz kezdetnek.
-
genndy
addikt
válasz
Kareszovics #4070 üzenetére
Respec potival specceld át. Van erre a tök jó hollós mod.
-
Zoli133
addikt
válasz
Kareszovics #4070 üzenetére
Leliana-t én mindig közelharcra tápoltam úgy már eléggé megérte vinni.
-
Kareszovics
addikt
Szegény Leliana nekem nagyon "sovány". Max a Song of Blala (második éneke) aminek van értelme, de csak egy buffért hozni egy olyan karit, aki vajaskenyérrel dobálja az ellent az majdnem pazarlás. De nyilván, ha összef0s0m magam olyan nehéz lesz és végiganyázok egy egész estét tisztán az én saram lesz, Te megmondtad.
-
woryz
senior tag
válasz
GypsFulvus2 #4066 üzenetére
Még anno egyszer megcsináltam a zombis részt (talán könnyűn), de nehézen nehéz.
Varázslóval próbáltam utoljára.
-
DZs
senior tag
válasz
Kareszovics #4062 üzenetére
De azt is mondtam, hogy Branca ezzel az összetétellel nehéz (az egyik varázsló én vagyok). Oghren helyett Leilana, vagy Alistair kellett volna.
GypsFulvus2: Bercilia - Torony - Redcliff sorrend szerintem könnyebb, de ízlés kérdése.
-
GypsFulvus2
őstag
Torony - Bercilia - Redcliff - Orzammar. Talán ez a sorrend a legkönnyebb, a harc nehézsége szempontjából. Meg Wynne-t dramaturgiai szempontból is célszerű felszedni, mielőtt az elfekhez megy az ember. A zombis résszel, meg a Broodmotherrel szívtam a legtöbbet, de nehéz fokozaton vittem végig, általában törp harcossal. Húsvétkor lehet, felteszem én is, kedvem kerekedett hozzá.
-
woryz
senior tag
válasz
Kareszovics #4064 üzenetére
Én úgy szoktam, hogy megyek a toronyba, utána Redcliff, és itt unom meg.
Még sosem csináltam végig, mondjuk utoljára amikor akartam, akkor nagyon megfingattak a zombik a városban, és el is ment a kedvem (mert hát csata közben nincsen mentés, én meg tizenöt - húsz perc után nem akartam újra kezdeni a csatát...
)
Mondjuk tegnap este én is újra feltettem, hátha nekiveselkedek újra a játéknak.
Csak még nem döntöttem, hogy próbáljak-e ki egy rugót vagy mi.
Mondjuk elf íjjásszal játszanék, de ahogy hallottam, nem túl erősek az íjjászok...
-
woryz
senior tag
válasz
Kareszovics #4062 üzenetére
Én mindig a tornyot csinálom meg leghamarabb.
-
DZs
senior tag
válasz
Kareszovics #4060 üzenetére
Nálam két varázsló, Oghren és Pala volt, igazából egyik sem túlélő fajta.
-
DZs
senior tag
válasz
Kareszovics #4054 üzenetére
Oghrent, Stent ne vidd magaddal, hamar legyakják őket. Egy gyógyító varázsló kell a csapatba, akivel a mana kristályokat is csapolni kell.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2 #4055 üzenetére
Visszanéztem közben a megszerzett Achikat, múltkor Caridint öltem. Jobban végiggondolva magamat sem értem.
És igen: Brankat. Fogok. Ölni.
-
Zoli133
addikt
válasz
GypsFulvus2 #4055 üzenetére
+1, Én is mindig így tettem.
-
genndy
addikt
válasz
Brankát. Fog. Ölni.
Kis optimista. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Nekem soha eszembe sem jutott, hogy Brankát hagyjam életben. Nem fér össze a morális felfogásommal.
-
Zoli133
addikt
Nah így pörög a topik megint kedvet kaptam hozzá. Ha egyszer sikerül kitolni az inquisitont akkor visszatérek ehhez.
Üllőnél amúgy én is szívtam párszor. Emlékszem ,hogy volt, hogy a mágusommal fogócskztam a gólemmel.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2 #4051 üzenetére
Én most vettem meg nemrég Orignen, mert érdekelt nagyon. Tolom azt is kifele akármilyen is lesz. A folyamatosság híve vagyok.
Na meg ráfüggtem ara, hogy a pontos játékmenet alapján beállítsam a saját Tapestry-met.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Kareszovics #4050 üzenetére
Jól emlékszem erre, az egyik legjobb része volt a játéknak. Ahogy olvasgattad a feljegyzéseket, aztán a végén elkezdték nyomni azt a mondókát...creeepy... Ennél a jelenetsornál felnőtt az olyan klasszikusokig, mint a Planescape.
A második részt illetően nem tudlak sok jóval biztatni. Végigtoltam a demóját anno (hála az égnek, volt neki), és úgy döntöttem, hogy ezt én inkább kihagynám, nem rontom el az Origins hangulatát, emlékét.
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2 #4049 üzenetére
Köszkösz!
Egyébként sokkal jobban élvezem most így másodjára a játékot. Előre félek a második résztől, annyira köpködik mindenhol.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Kareszovics #4048 üzenetére
Gratulálok!
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2 #4044 üzenetére
Hallod... eljutottam Broodmotherhez. Eszembe jutottál.
De 12-15-ik próbálkozásra meglett.
Pedig visszaakartam fordulni csapattagot cserélni (Leliana ---> Alistair), de végül meglett az íjásszal.
-
DZs
senior tag
válasz
Annál nekem volt keményebb, utána a csata az üllőnél, mert nem volt jó a csapat összetételem.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Nananana...
Mondom: beállítottam mindent, okosan-szépen-ügyesen, úgy meghalt, mint szél.
Komolyan magamon röhögtem, hogy előtte mennyire balfasz voltam, most tanultam ki a taktikai panelt igazán.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Kareszovics #4043 üzenetére
Ha Pókanyuval enyire szenvedtél, akkor majd a Brood Mother kicsontoz, és megkajál reggelire.
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Tegnap munka után tiszta, nyugodt fejjel leültem szerény gépem elé, elindítottam Dragon Age és kiemelt figyelem mellett áttekintettem minden karakter taktikai paneljét.
Az alábbi csapattal sikerült végül a pókos részt megcsinálni elsőre anélkül, hogy meghalt volna bárki is:
- Jómagam (rugó két karddal rugó skillekre fejlesztve)
- Shale
- Oghren
- Morrigan.Mondjuk nagy segítség volt az, hogy átmentem a Forestbe egy csomó potit gyártani és úgy tértem vissza.
Azóta bőven túljutottam lényegesen szarabb helyeken is.
Csak egyszer legyen már végre Orzammarnak
-
woryz
senior tag
válasz
Kareszovics #4041 üzenetére
Nekem is csak megérzés (+ fórumok
) volt a játék balance-ra tett kijelentésem.
-
Kareszovics
addikt
-
DZs
senior tag
Én varázslóval kezdtem. Erős szereplő, de nem látványos. Új szereplőnek kétfegyveres vadászt (nem lopakodó) próbálnék ki, mert ennek tetszik legjobban a harcmodora. Tanknak pajzzsal Alistair a legjobb. A kétkezes (Sten, Oghren) nekem sem jött be. Lassan csapnak és csak látszatra sebeznek nagyot, valójában nem. A fejlesztők sem találták el az arányt, én legalább több és hosszabban tartó bénító hatást társítanék a kétkezes ütésekhez a lassúságot ellensúlyozandó. (Ha már nem kap gyakran az ellen, akkor közben ne ugráljon és csapkodjon engem.)
Ami még nálam nem működött az a Bűvharcos, viszont a legfajább páncélokat viseltem. -
woryz
senior tag
válasz
Kareszovics #4038 üzenetére
Valahogy nekem kicsit úgy tűnik, hogy nem van annyira balance a kasztok között... Mintha a fejlesztők nem szerették volna a harcos kasztot.
Én íjjászt akartam, de az se valami erős... A mágus meg nem szimpi... Hát így játszon az ember, semmi se jó nekem...
-
genndy
addikt
Nekem abszolút, irtózatos DPS-t lehet velük tolni. Meg nagyon jól jön a plusz XP a ládanyitogatásból.
De harcost is át lehet képezni duplakezesre, a férfi nemesemberem kard+pajzzsal nyomta, aztán egy ponton átálltam a duplakézre, amikor már rendes kardokat lehet használni mindkét kézben onnantól dara
(kétkezes alatt mindenhol duplakezest értettem már az előzőben is, tehát a két kézben egy-egy fegyver, csak elírtam. A csatabárdos tankok nekem se jöttek be.)
Über power szerintem egy mágus csapat. -
Kareszovics
addikt
Eddigi tapasztalatok alapján szerintem csak akkor lehet érdekes, ha van türelmed magas szintre elvinni.
Mert kb egy szenvedés nekemez arugó, ha nem lenne mellettem egy Morrigan meg egy Alistair már rég a seggénél fogva b@szná a világot a Blight.
Amúgy imádom a játékot, sokkal jobban élvezem, mint az első végigjátszást. A kutya seggébe is belenézek és próbálok mindent megtalálni.
-
-
woryz
senior tag
válasz
Kareszovics #4031 üzenetére
Nyugodtan elmondhatod, én utoljára a redcliff-i zombitámadásnál szívtam, majd abba is hagytam a fenébe.
Talán nightmare-n volt vagy egyel alatta a nehézség.
Viszont akkor felteszem, ki milyen karakterrel játszott? Én eddig a mágust meg az ember harcost próbáltam, de a "tankozás" nem jön be, íjászkodás meg kicsit alul van mérve szerintem...
-
Kareszovics
addikt
Egyébknt mindent összevetve az volt a gond, hogy alapvetően agyon tudnám ütni, csak nem volt HP poti. Most ugye gyorsan átkocogtam elf komákhoz, felszerelkeztem, így sokkal jobb esélyekkel nézek elébe a dolgoknak. Illetve Wiki szerint érdemes nature resist potit inni, az volt nálam végig, csak nem tudtam, hogy pont azok ellen a spellek ellen jó amivel a pók mahinál.
Illetve első körben easyben toltam a játékot anno (érdekelt a story nem volt kedvem szenvedni), most meg egyel feljebb vettem (normal), illetve rugó kari.
-
woryz
senior tag
válasz
Kareszovics #4029 üzenetére
Hol akadtál el?
-
Kareszovics
addikt
válasz
GypsFulvus2 #4028 üzenetére
Király, akkor elnézek másfele! Köszi!
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Kareszovics #4027 üzenetére
Jó régen játszottam vele, de úgy emlékszem egyáltalán nincsen szintezés. Nálam is előfordult ilyen visszatérés, és akkor már sikerrel jártam.
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Tételezzük fel, hogy van egy boss, akit jelen pillanatban semmilyen módon nem vagyok képes megölni és már konkrétan a sírásig felb@sz.
Ha gondolok egyet és átmegyek más területre küldetéseket végrehajtani, szintezni, jobb cuccokat találni, akkor az én szintem mellé szintezi úgymond a bosst, vagy értelemszerűen gyengébb lesz és lesz értelme később visszamenni?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
vvega30 #4025 üzenetére
Nem level,hanem a képességeknél pl az ügyesség,erő,stb,ezek 30 körüliek. Legalább adná a gép a harcok,teljesítmények után már rendes módon,mert hiányzik az erő a jó kis páncélhoz. Habár valaki itt azt mondta,hogy minél gyengébb páncél van rajtunk annál jobban kerülnek az ellenségek
-
vvega30
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #4024 üzenetére
lvl 30? kb az a max szint nem? alapjátékban 25 ha jól emlékszem.
de olyan nincs, hogy csalni kell akkor valamit nem jól csinálsz. vagy vedd lentebb a nehézséget vagy variálj a spellekkel. -
FIREBLADE78
addikt
Az normális,hogy a csalás után az xp nem akar nőni? Csak 30 körülire nyomtam fel,mert nem bírtam túljutni egy hordán.
-
DZs
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #4019 üzenetére
Az tényleg nehéz egy csata. Én az utolsó, alig élő szereplőmmel tudtam kinyírni az utolsó életvizemmel. Sok gyógyitalod legyen. Ha elkap valakit, azt a varázslóddal azonnal gyógyítsd még miközben szorongatja.
Jól mondják előttem, hogy állandóan mozogni kell. Sajnos, míg sok az életereje, a bénító varázslatokat lerúgja magáról.A nyilazást én is hanyagoltam, senkinél nem fejlesztettem és nem is hordtak maguknál íjat. Egy esetben viszont szükséges: sárkány ellen.
-
leviske
veterán
válasz
FIREBLADE78 #4014 üzenetére
A többiek azt hiszem minden lényeges dolgot elmondtak. Annyit tudok csak saját tapasztalat alapján elmondani, hogy Denerimben igazán jól tud jönni, ha harc közben eltudsz tűnni (és az se rossz, ha eltudsz hajolni a beérkező nyilak és ütések egy része elől), szóval, ha a zárnyitás nyújtotta XP nem cél, akkor ezekre is érdemes lehet gyúrni. Specializációk közül meg szerintem az Assassin a legjobb, mert az leginkább passzív és értelmes képességekből áll (ellenben mondjuk a bárddal).
A többit tényleg csak ismételni tudom: kicsi páncél, hogy ne legyél célpont; magas dexterity és cunning; kétkezes harcmód, mert a nyilak a játékban nem érnek semmit.
(#4019): Bombázni kell, meg a mágusnak aki veletek megy, van valami olyan képessége hogy vagy lebénítja vagy legyengíti vagy lassítja. Nem emlékszem már melyik.
Emellett a legjobb taktika, ha futkorászol előle és akkor senkit nem tud felkapni. Ha elindul a mágus felé, akkor válts át arra és azzal menekülj.
A kőgólemekkel semmi gáz nem lesz, mikorra lesz két komoly tankod, akiket üthetnek napnyugtáig.
-
FIREBLADE78
addikt
Köszi az okosítást. Más, még elején vagyok nagyon és őrtoronyba kell eljutnom a felső szintre,ahol van ez a nagy dög ork,de egyszerűen nem tudom kinyírni. Anno nem is emlékszem hogyan sikerült. Valahogy lekéne mindig ütni,hogy bekábúljon,de felébredés után mindig elkapja az egyik karaktert és akkor tudjuk hogy azonnal agyonüti
De már ha itt szenvedek mi lesz a kőgollemeknél?!
-
genndy
addikt
válasz
FIREBLADE78 #4016 üzenetére
Eredetiben "Rouge", ebből lett magyarban a rugó. De magyar fórumokon ebbe a megnevezésbe futsz leginkább ha kétkezes-nyilazós-sunnyogós-tolvaj karaktereket emlegetnek.
-
DZs
senior tag
válasz
FIREBLADE78 #4016 üzenetére
Igen, Rugó a beceneve. Nem erőből üt, hanem gyorsaságból, tehát az "ügyességet" növeld a leginkább. 40 fölé menj.
Erővel megállhatsz 28-nál, ezen a szinten már jó páncélok vannak.
A "dörzsöltség" képességekhez és készségekhez kellenek. Ha megvan, amit szeretnél, nem kell növelned.
"Életre" is rakj, hogy 1-2 csapásnál többet bírjon, amikor eltalálnak. 16-20 között elég.
Fegyverek:
"kétkezes" = egy fegyvert tartasz egyszerre a két kezeddel - lassú mozgás, ritka csapások. Harcosoknak való, nekem ezzel a legnehezebb a játék.
"duplakezes" = mindkét kézben egy-egy egykezes fegyver - neked ez kell. -
genndy
addikt
válasz
FIREBLADE78 #4014 üzenetére
Duplakezes, kardot is tudjon használni, Ügyesség (asszem Cunning) neki a legfontosabb. A legdurvább darálógépet lehet kihozni a rugóból. Erőt csak annyit amennyi a páncélokhoz kell.
Ládákat nyitogasd bőszen, zártörésre is tegyél pontot, nem a loot miatt mert az pocsék, de sok XP jön belőlük. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
leviske #4013 üzenetére
Először anno harcossal vittem végig. Most szerencsevadásszal nyomom,miket fejlesszek rajta? Inkább a kétkezes,támadós képességeket? Illetve az első oldalon a erő,ügyesség stb dolgoknál melyik a fontosabb? Bocs de annyira nem vágom már a játékot,régen használtam,szeretem is,de van még mit fejlődni
-
leviske
veterán
válasz
férfiállat #4011 üzenetére
Tényleg a mage-el a legkönnyebb, de a rúgó nagyon igényli a kézi irányítást, így ha nem akarsz valamelyik companionoddal játszani a saját karid helyett, akkor jobb, ha annál maradsz. Idővel majd fejlődik, főképp, mikorra majd két nagy kard lehet nála.
-
vvega30
senior tag
válasz
férfiállat #4011 üzenetére
mágus
vagy warrior
vagy rugó.
de inkább mágusidővel jobb lesz, ha megtanulsz játszani a játékkal, mindegy milyen osztállyal tolod végig, egyik sem lesz különösen nehéz. de kezdőnek a mágust mondanám
-
férfiállat
tag
Mivel a legkönnyebb végig tolni?
Én rugót indítottam a zártörés miatt, nem rossz de elég sokat üt mellé még akkor is ha a célpont mögé helyezem el- -
regener
veterán
Originen ingyenes a játék. Részletek
-
vitaro
senior tag
válasz
janos666 #4008 üzenetére
A Leliana's Song előzmény, ha sorrendben akarsz haladni, azzal érdemes kezdeni. Lehet belőle szerezni egy kissé talán túlságosan is OP könnyű páncélt, amit az alapjátékban és az Awakening-ben is lehet használni.
A Golems of Amgarrak-ot viszont jobb a legvégére hagyni, az jóformán egy hentelde magas szintű karaktereknek. -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #4007 üzenetére
Nincs minden platforman "savegame cluod-backup" funkciója? Mert akkor bejelentkezve hozzáférne a program bármely más platformon is (nem kell hogy binárisan kompatibilisek legyen a mentések az egyes platformok közt, itt most néhány változót kell megtalálni, de azon sem lepődnék meg, ha 1:1 cserélgethetőek lennének a file-ok) és mondjuk ugyan úgy történhetne egy webböngészőben is (és szintén a szerveren lenne mentve az eredmény).
Kifogásokat mindig lehet keresni arra, hogy miért ne dolgozzon valaki.
Ez szerintem vagy valami bürokratikus okból vagy puszta hanyagságból lett ilyen.----
Más kérdés.
A Wikia-n találtam olyan oldalt, ami leírja a main quest line javasolt végigjátszási sorrendjét és megemlít pár DLC-t is. Ezen felül pár "további történet" (külön indítható story DLC) is logikus, mert történelmileg egyértelműen a DAO lezárása után (vagy pont ott) játszódnak.
Ugyanakkor a Leliana's Song és Amgarrak DLC-t pl. mikor érdemes "hivatalosan" játszani?
Ezek beolvassák a DAO és Awakening mentéset, de ez visszafelé is működik, vagyis menet közben végigjátszva is nyoma marad? -
leviske
veterán
válasz
janos666 #4003 üzenetére
Itt nem csak konkrétan az esetleg hiányzó DAII mentésekről van szó, hanem arról, hogy sokan nem maradtak ugyanannál a platformnál az előző részek óta, így egy Genesis szerű cucc ígyis úgyis muszáj lett volna.
10 percet nem vesznek el ezzel kötelezően az életedből, hiszen a ME2-höz hasonlóan meglesz a preferált választási lehetőség mindenre (pl: a trailer alapján a Warden a Cousland család tagjai közül került ki/ vagy Alistair maradt warden... fene tudja, míg Hawk esetében a hölgy mágus lesz az alap). Szóval csak akkor kell 10 percet kidobnod, ha ez neked nem felel meg.
Szó se róla, szerintem is mocskosul olcsó megoldás ez így, de miután az elősztori úgyis csak a beszélgetésekre hat majd ki (+ a cameok) még mindig jobb, mint pl a ME2>3 szenvedés. Ha van szabad tíz percük, azt inkább a játék minőségének fokozására használják fel, ne a mentésekkel vacakoljanak.
-
genndy
addikt
válasz
janos666 #4005 üzenetére
A "
" természetesen nem neked szólt, hanem a Bioware-nek.
Biztos meg lehetett volna csinálni úgy is ahogy te írod, de csomó ok lehet amiről nem tudunk. nem lett volna kompatibilis a rendszer az újjal, stb. stb. Illetve a warez visszaszorítása is érv lehet. Mentéssel a warezos döntéseket is továbbvihetted volna a warezos 3-ba, ez gondolom ezzel már nem fog működni. -
janos666
nagyúr
Ez így nagyon hülye érv, mert bármennyit megéri nekik költeni bármire, ha van rá tőkéjük és a potenciális felhasználó vásárlási kedve ettől nagyobb mértékben nő, mint ahogy az ő zsebük vékonyodik. Ezért van pl. csili-vili borítós doboza a lemezes kiadásnak ahelyett, hogy egy egyszerű papírboríték lenne belül egy fecnin a CD kulccsal, pedig ezen is mennyit lehetne spórolni...
Hú, hát még ha a játék harmadát kivágnák, hogy később DLC-kként adják el darabokban jó drágán ... ja nem, ez rossz példa.Én ezt úgy képzeltem el, hogy betallózhatsz egy-egy DAO, DA2 mentést is, ha akarsz, akár olyat is, amit nem fejeztél be. Ezekből kiolvassa, amit ki tud és érdekes neki (mert használja majd a DAI), amit kell kipótol a kánonnal, majd megmutatja és szerkeszteni is engedi az összes paramétert, akár nyersen (ha tallóztál be mentést), vagy mesésebb/képregényes kérdezz-felelek formában (még akkor is, ha tallóztál be filet). Szóval, ha betallózol neki file-okat, akkor kevesebb kérdésre kell válaszolnod, de még akkor is válaszolhatsz akár mindre másképp is, mint amiről a mentésed tanúskodik.
-
genndy
addikt
válasz
janos666 #4003 üzenetére
Azoknak a millióknak a 10 perceit viszont nem a Bioware fogja kifizetni...
Meg nyilván minél több új játékos bevonzása a cél, ezzel a megoldással ők is bekapcsolódhatnak akár úgy is hogy csak elgondolják hogy mit tettek volna az első két részben. Illetve így azok sem járnak rosszul akik nem őrizték meg a mentéseket (elég sok idő eltelt a 2 óta, jóval több mint az 1 és 2 között. Meg nem is vagyok benne biztos hogy az Inquisitiont olyan hamar bejelentették, mint a 2-t az 1 után. -
janos666
nagyúr
válasz
leviske #3998 üzenetére
Pedig szerintem arányaiban sokkal kisebb munka lett volna nekik megoldani, hogy bármely rész mentéseiből importálja, ami érdekli és alapértelmezésekkel pótolja, amit nem tudott meg (mert pl. a második részt valahol a felénél hagytad abban, vagy egyszerűen kihagytad azt a küldetést, stb). Náluk dolgozott volna ezen pár ember pár hetet (oda-vissza letesztelve), így milliók fognak 10 perceket kidobni az életükből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fanatec szett
- Juniper SRX300 tűzfal / router friss firmware-rel!
- iPhone 16 128GB récezöld iStyle számla! 3 hónapos! Akku 100%! 2028 február 28-ig Apple garancia!
- ThinkPad X1 Carbon 6th Gen i7 / 16GB / FHD / US bill. Windows 11 Pro
- ÚJ ASUS B650 RYZEN 5 9600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS TUF RTX 3080 10Gb DDR6 2ÉV GAR
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest