Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oleeka73
csendes tag
Rengeteg pia kell hozzá!
Te üsd a főellenfelet.
Amint a feléhez ér a te és a társaid életereje, inni kell!Nem egy eget verő taktika, de működik!
-
animatrix11
őstag
üdv
annál a résznél vagyok amikor a vérfarkasokat bekergeted egy dungeonba, és ott van egy rész ahol gyszerre kb 12 csonti rámront, ezt hogy lehet megcsinálni szétszednek egyszerűen, volt egyszer kb 2 csapattag maradt életben, nem mentettem, utána jött mégegyszer ennyi :S, nyilt terepen ugy oldottam meg hogy elfutottam elcsaltam a fele bagázst, kiratam őket, majd a mésik felét, de itt ez nem működik, és annyi területre ható varázslatom még nincs jelenleg
-
Vistaboy
veterán
Sikerült megoldanom végre a Morrigan és Leliana közötti helyzetet. Visszatöltöttem a korábbi állást, utána úgy csináltam, hogy előbb adtam Morrigan-nek egy aranyláncot, így 80 fölé ment a mutatója, utána odaadtam neki a tükröt, így meglett a 100.
Amikor legközelebb beszéltem vele, már nem volt olyan ellenséges, így -mikor a Leilana-val való kapcsolatomat kérdezte -, szimplán bevallottam neki, hogy szerelmes vagyok Leliana-ba. Így megúsztam az egészet egy -8-al, úgyhogy most 92 az állás, és amikor beszélgetünk, úgy köszönt, hogy: "Mi legyen most, barátom?"

Egyébként a legjobban úgy tudod növelni az elfogadottságot, hogy mindig az egyforma jellemű társakkal nyomod a küldetéseket. Amikor a jókkal vagy, segítesz mindenkin, amikor a gonoszokkal, akkor lehet kegyetlenkedni - persze a főküldetésekben nem mindig, mert azok kihatnak a végkifejletre, de egyébként hamar fel lehet tornázni az elfogadottságodat mindenkinél.
ollie: Nekem ki van pipálva a küldetés, szóval elméletileg neked is így kellene lennie.
-
-
L3zl13
nagyúr
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igaz. Ugyanakkor megjegyezném, hogy a BG-ben is inkább kivétel volt olyan szörnyekkel összefutni akiket nem tudtál lenyomni azon a szinten ahol összefuthattál velük. És természetesen azok sem a fő történetszálban voltak.
Igazából pont az, hogy a fő történetszálból ki akarják venni a linearitást teszi szükségessé a változó szinteket az ellenfeleknél. Hiszen így nem tehetik meg, hogy a helyi főellen egy adott területen sokkal erősebb vagy sokkal gyengébb legyen mint a megfelelője egy másik, egyenrangú területen.
-
leviske
veterán
"és vérpistike eljut az első olyan ütközethez, melyet nem tud megoldani, akkor a helyett, hogy gondolkodna szar ez a játék! felkiáltással bedobja a DVD-t a sarokba"
Vannak olyan ellenfelek, akiket nem lehet elsőre leverni. Legelső alkalommal például BM miatt fordultam vissza a Mélyutakról. Tipikusan olyan ellenfél, akinél elkiálthatja magát vérpista, hogy ez a játék szar. Azzal kapcsolatban pedig nem értek egyet, hogy attól nem RPG, attól utánzat, mert nem raktak bele feleslegesen erős ellenfeleket, akiket konkrétan lehetetlenség legyőzni. Tény, hogy elk*rvult a piac, de egy szerepjáték nem attól szerepjáték, mert 600x meghal az ember, mire végez vele.
Mind1, igazad van hagyjuk, mert nem ide tartozik és ez eleve egy elég szubjektív téma.

-
oleeka73
csendes tag
Szerintem a játék hangulata nagyon jó lett, hogy ez picit a harcrendszer rovására ment az egy dolog.
SPOILER
Én pl. a hegy tetején lévő sárkány elől elmenekültem és csak a végső harc előtt mentem vissza lenyomni. Mivel már elég jó szinten voltam, rendesen megizzasztott.Nekem harmadszorra is új élményeket ad a játék. Az, hogy ilyen lett az egy dolog, minden játék más. Ha nem ilyen lenne, akkor az lenne a baj.
Az újraéledés az nekem is fura volt elsőre, de az NWN-ben pl. azt rohadtul untam, mikor 3 falun át kellett cipelni a társamat, mert ki lett ütve. A reális szerepjátékot figyelembe véve egyszer-kétszer elment, de 20.-ra már nagyon nem tetszett.
-
válasz
leviske
üzenetére
Én nem mondanám könnyítésnek, csak igyekeztek ezen a téren a lehető legkisebb gátat állítani a játékosok elé.
Nem, itt konkrétan arról van szó, hogy ha megveszi anyuci vérpistikének a játékot, és vérpistike eljut az első olyan ütközethez, melyet nem tud megoldani, akkor a helyett, hogy gondolkodna szar ez a játék! felkiáltással bedobja a DVD-t a sarokba, majd megmondja anyucinak, hogy soha többet Bioware!, meg persze meggyőzi vérbélát és vérgézukát is, hogy még a dobozáit is kerüljék el heves keresztvetések közepette, és ezzel le van tudva a dolog. Na meg a Bioware veszít jó sok, gondolkodni képtelen kásztumőrt. Erről szól a dolog.
A Diablo épp azért lett sikeres, mert gyakorlatilag tettek egy óriási erőszakot az RPG stíluson, és egyszerű hack'n slash-sé degradálták, így gyakorlatilag még annak is tetszett, aki még bottal sem volt hajlandó megpiszkálni a szerepjátékokat. A Dragon Age még nagyobb rombolást visz véghez a műfajban, hiszen itt már elég nehéz megmagyarázni, hogy egy nem igaz RPG, a Diablónál meg a legtöbben azért megértették, hogy mi a különbség.
Szóval, a fentiek miatt nagy siker lett a játék, amiből arra következtethetünk, hogy az RPG műfaj halott, mert ezentúl csak ilyen utánzatokat fogunk kapni. Mass Effect dettó.
Na de itt be is fejezem a siránkozást. Jó ez a játék, csak nem RPG-nek. Számomra.
-
leviske
veterán
válasz
Szasinka
üzenetére
Én nem mondanám könnyítésnek, csak igyekeztek ezen a téren a lehető legkisebb gátat állítani a játékosok elé. Hülye példa, de a Spellforce esetében sincsenek ugye az ellenfelek a szintedhez kötve, mégis lehetett a játék szálától eltérően haladni. Mi lett az eredménye? Az, hogy gyakran túl erős, máskor túl gyenge ellenfelekbe botlottam. (E mellé előfordult, hogy egy-egy logikai feladatot úgy megbonyolítottak, hogy még egy jó képességű sakkmester is elgondolkozott volna rajtuk, de ez most nem ide tartozik.
)Az áhított rendszernek nem csak előnyei voltak, hanem komoly hátrányai, ami miatt még lineárisabb lett volna a játék, pedig már most is ezzel ostorozzák. Szvsz tök jó úgy ahogy van, ha akarom alászállok a Mélyutakra, ha akarom megtisztítom a Kör tornyát és mindenhol ugyan olyan kemény ellenfeleket kapok (bár még így is Orzammar felé billen a mérleg, ha nehézségről van szó).
Az meg hogy rosszul van megoldva a társak halála/feléledése..: a legreálisabb az volna -Theidas világát figyelembe véve-, ha egy spirit healer-t kéne magunkkal hordozni és csak az tudná a társainkat feléleszteni, adott időkereten belül. (Egy bizonyos idő letelte után pedig csak lélektelen élőholtak lennének csak előhívhatók.) Szvsz ez is jó így, ahogy van. Semmi realitás nincs benne, de egy fantasy-tól nem is ezt várja az ember.
(#2286) Thrawn: Valahol tényleg igazuk van, de annyira nem, hogy emiatt kellemetlen legyen játszani a játékkal, meg rossz legyen még rá gondolni is, mert elmegy az ember kedve.
(#2288) jer1cho: Nekem a WK nincs meg, de ha ez a gond, akkor elég megnyomni a TAB-ot és megjeleníti az összes interaktív tárgyat a közelben. (Könyvtárakban és fura, üres szobákban is jól jöhet.)
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
SPOILER!
1. Szobor.
2. Könyv.
3. Málnalekvár.
4. Hulla a falon. -
TazLeacher
nagyúr
Tudna valaki segíteni a Warden's Keep DLC-ben?
Asszem 4 tárgyat kell megvizsgálni, hogy meglegyen küldetés. A szobor, a könyv, és még egy valahol megvolt, de 1 még kellene. Nem tudná valaki megmondani, hogy hol vannak a tárgyak?
Előre is köszi.
-
Szasinka
tag
válasz
leviske
üzenetére
Leszögezném, hogy nekem tetszett a DAO, a történet meg a világ miatt, de az, hogy az ellenfelek szintje hozzád van igazítva elég nagy könnyítés. Én hozzá vagyok szokva a csapat mikromenedzseléséhez, az összes taktikát kivettem és mindenre én adtam az utasítást. Így az összes helyszínen gyakorlatilag minden nehézség nélkül tudtam haladni. Egyetlen egy helyen feküdtem meg normálon a végső csata elött (Igaz ott többször is, fogalmam nincs mit csináltam rosszul). Magasabb nehézségi szinten se sokkal nehezebb csak jobban oda kell figyelni a dolgokra. A régebbi nem mainstraim jellegű RPG-ben nem egyszer volt, hogy messze el kellett kerülnöm bizonyos helyszíneket mert még koca csapatom volt. Megvolt a varázsa a dolognak ha végre sikrült teljesíteni az adott részt.
A másik ami szálka a szememben az a regenerálódás/halhatatlanság. A realitás azért az volna, ha valaki meghal akkor az meghal és szépen cipelned kelljen a cuccait meg őt magát is egy nagyhatalmú paphoz, hogy életet verjen bele, ne csak az legyen, hogy a csata végeztével föl kell, leporolja magát és elkezd méltatlankodni, hogy legközelebb azért ilyet mégse...
Mondjuk ezek a dolgok trenddé váltak, nem lehet sok mindent csinálni csak azt, hogy hozzászoksz (vagy ott hagyod) vagy előkaparod az öt cédés BG-t a polcróloff
-
leviske
veterán
(#2280) HaaS: Örvendetes.

ollie & CriticalHit: Szélsőségesen látjátok. A játékban nincs is olyan ellenfél, akinél indokolt volna, hogy 1-2 csapással legyűrjön (Na jó, van, de az le is gyűr, ha nulla szintű taktikával megyek.), de ha picit tovább eljuttok a játékban, akkor erre magatok is rájöttök.
Ha a Ti gondolatmeneteteket viszem tovább, akkor annak sincs semmi reális alapja, hogy 1-4 ember leverjen 1000 éjfattyat, ahogy annak se, hogy 2 ember csak úgy lazán besétál egy börtönbe és utána kifelé végig tudja verni az egész őrséget és még sorolhatnám.
Amennyiben pedig csak annak az "izgalma" hiányzik, hogy nem kell kerülni helyeket, megnyugtatlak mind a kettőtöket, hogy ez nem így van. Megfelelő taktika nélkül Haven felejtős, megfelelő taktika _és_ képességek/varázslatok nélkül a Mélyutak felejtős. Nem kell a mágusok tornya miatt letudni a játékot, hogy túl könnyű. Adja magát, hogy oda kell először menni, mert ott lehet egy csomó plusszra szerttenni, Lotheringben is ezért van ennyi utalás arra, hogy "hé, a körnél gondok vannak, lesd meg", ezért van az is, hogy Redcliffből (amennyiben nincs kedved gyereket ölni) ugyancsak a körhöz irányítanak. Bár aztán elképzelhető, hogy már annyira veteránok vagytok a témában, hogy ez a játék egyszerűen nem elég nehéz, de akkor meghajlok előttetek.
Egyébként a betöltő képernyőn igyekszenek megmagyarázni a fejlesztők ezt-azt. Például azért lehet belebotlani kismillió démonba, mert különböző szintjeik vannak. A nagyon gyenge démonokból természetesen több van, míg a nagyon erősekből kevesebb. Gondolom a körben már találkoztatok a lustaság démonnal. Nah Ő azért nem annyira "közhely" démon, nem is véletlen, hogy nincs alkalmatok ráütni se, csak az enyészetben és ott sincs könnyű dolgotok.
(Remélem nem esett nagyon szét közben a mondanivalóm, csak nem akartam mind a kettőtöknek leírni ~ugyanazt.)
-
CriticalHit
addikt
ne is folytassuk..., mert teljesen elmegy a kedvem, emlekszem mennyit agyaltam, azon melyik fegyverre koltsem a nehezem megszerzett pontokat, es mennyire jo volt latni a kulonbseket, ha a harcos olyan fegyverrel harcolt ami szinte hozzanott, a szamara ismeretlen fegyver forgatasa helyett.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
És még azt hozzátenném, hogy a DAO-ban a harcrendszert is lebutították a végletekig. Alig több ilyen szempontból a Diablonál, és persze ez is azért történt, hogy vérpistike is megvegye a játékot. Már nekem az is nagyon furcsa, hogy nem kell képzettség a fegyverekhez.
-
CriticalHit
addikt
válasz
leviske
üzenetére
A realitas erzese. Egyszeruen lehetetlenseg es butasag, hogy csak azert mert te 2. szintu vagy azert csak azonos szintu lich king-el futhatsz ossze. Mint elo-halott magus kiraly ezereves tapasztalataval egy kopessel el kell, hogy intezze a teljes kopasz csapatodat. Idovel persze megkuzdetsz vele. Ez (is) a kulonbseg az usd-vag es a szerepjatek kozott. Nem nyerhetsz meg minden csatat elsore. Minden lepest erdemes megfontolni.
Sajnos ma mar a tobbsegnek tul nehez az igazi szerepjatek, ahol a lenyeg nem a klikk bajnoksag.Ollie gyosabb volt egy pillanattal
-
válasz
leviske
üzenetére
A fix szint szerintem általános volt a szerepjátékokban egészen az utóbbi évekig, mégis nagyon jól megoldották, hogy élvezhetőek legyenek a játékok. Lásd BG és IWD sorozatok, és a BG például egyáltalán nem volt lineáris. De ha belegondolsz, épp azt a reális, ha a barnamedve ugyanolyan erős marad függetlenül attól, hogy te mennyi tapasztalatot szereztél. Ez a szintedhez igazított ellenfél mizéria azért lett kitalálva, hogy jelentősen nőjön a célközönség, és olyanok is tudjanak játszani a játékkal, akik nem szeretnek gondolkodni. Igenis volt abban valami varázslatos, hogy voltak bizonyos területek a játékokban, melyekre csak akkor volt érdemes menni, ha már erősödtél. És ez így is logikus. Kicsit furcsa, hogy mondjuk egy sárkány - csak azért mert hamarabb jutsz el oda a játékban - gyengébb, mint mondjuk egy ogre (ez a kettő most csak példa, még nem találkoztam sárkánnyal a DAO-ban).
SPOILER
Itt van pl. a ez a mágustornyos küldetés, ahol csak úgy rajzanak a démonok. A szerepjátékokban általában a démonok szélsőségesen erős ellenfelek, és csak magas szintű partival lehet őket legyőzni. Itt ez nagyon illúzióromboló, hogy pár óra játék után vígan végigpiknikezel a tornyon a nélkül, hogy egy kicsit is megizzasztana. Van ebben a játékban pl. olyan, hogy szintet szívnak az ellenfelek? Érzésem szerint nincs. -
leviske
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Azt ne hidd, hogy itt nincsenek meglepetések. Sok eset van, amikor az ember kénytelen bedobni a törölközőt, mert nem megfelelő a csapat. Bm-t, Branka-t például szerintem kevesen vannak, akik elsőre le tudták verni. Aztán ott van Haven, ahol ha nincs 100%-ig kihasználva taktikailag a csapatod, akkor kapsz jó pár "A kalandod véget ért" feliratot.
Annyi a különbség, hogy megfelelő taktikával nem ütközöl soha lehetetlen helyzetbe, ezt meg szvsz nem lehet hibaként felhozni.
Szerintem pont az volna snassz, ha minden végigjátszás esetén ugyan azon az útvonalon kellene végigrohanni, mert másként lehetetlen végigjátszani.
MÁS: Megint elszámoltam magam, reméltem, hogy nem fogom ilyen hamar befejezni.
No mind1, akkor még egy ember nemes, csak más befejezéssel. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#2278) HaaS: Nocsak!

(#2277) ollie: A lehetetlennek _tűnő_ és a lehetetlen két külön dolog. Mondjuk 7-es szinten megpróbálhatnál lenyomni egy 18-as Brankát, vagy akár csak egy 15-ös Zathriant.
De kérlek, magyarázzátok el, hogy mi jó abban, ha az ellenfélnek fix szintje van és nem a nehézség fokozata szerint változik.

-
HaaS
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nekem is az az egyik legnagyobb problémám játékkal, hogy a szinthez igazítja az ellenfeleket. Nagyon illúzióromboló. Nem véletlen, hogy megvásárlás után kb 4 hónapig rá em néztem a játékra, mert annyira csalódott voltam (persze voltak más dolgok is, pl. a harcrendszer). A BG, IWD sorozatban hihetetlen élmény volt, amikor lehetetlennek tűnő ellenfeleket kinyírtunk, ráadásul ott több XP-t és lootot is adott a nehezebb fokozatokon (itt az sincs). Szóval gáz. A Bioware teljesen lebutította a szerepjáték fogalmát, csak hogy tetsszen a tömegeknek.
-
CriticalHit
addikt
válasz
leviske
üzenetére
persze, hogy tudod, hiszen igazodik a szintedhez, akarmi legyen is az ellen...
hol a meglepetes, a kihivas, ami jellemezte a BG vagy a Wizardy sorozatot?
oly sokszor kellett demi demon vagy death lord elol menekulnom, bizva abban, hogy majd megerosodve visszater csapatom es bosszut allhatok a megfutamitasert... -
leviske
veterán
(#2270) oleeka73: A legzavaróbb az, hogy sok mellékszálat viszont egyszerűen nem tudok előszedni. Legjobb példa erre a Zárványban és a Piacnegyedben lévő, saját névvel rendelkező emberke, akikkel nem lehet szóba elegyedni.
(#2271) Rossi: ollie jól mondja, az ellenfelek a szintedhez igazodnak. Minél durvább nehézségen nyomod a játékot, annál magasabb szintűek az ellenfeleid és annál jobban taktikáznak. Haven-t például ezért nehéz végigcsinálni, ha nincs egy bevált, működő taktikád, mert akkor a gép normálon is lenyom.

(#2273) Vistaboy: De akkor kellett volna vele beszélni, _miután_ odaadtad neki a tükröt, mert ugye ha 100-on van, akkor jut el addig, hogy szerelmes.

MÁS/ FOKOZOTT SPOILER VESZÉLY:
Másnak is lenyomta Alistair ezt az "álmaim" szöveget az országgyűlésen, ha szerelmesként Loghaint nem nyírja ki? Mert nem akartam a második mágus csajomnak is ugyan azt a végződést, elfként (tehát fokozottan hátrányos helyzetű, mert elf és mágus
) meg úgyse lehetne királyné, ezért támogattam Loghaint és erre egy olyan siránkozó szöveget nyomott le, hogy valami elképesztő. Amúgy nem érte meg, ez a tapló még így is utál, hogy megmentettem a redvás életét. 
(#2274) CriticalHit: Miért, úgy már tudod, ha a szintedhez igazodik az ellenfél?
Abban meg szvsz semmi élvezhető nincs, ha egy-egy pályát csak bizonyos szint elérése után tudok megcsinálni. -
Vistaboy
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Nem kérdezett semmit, és egyáltalán szóba sem került a szerelem kettőnk között, mielőtt odaadtam volna neki a tükröt. Akkor azért kaptam tőle egy +25-öt, így lett majdnem 100 nála a mutató, de még akkor sem udvaroltam neki. Erre amikor visszamentem Leliana-hoz, akkor egyből jött a fent említett kérdés, utána pedig már Morrigan is azzal fogadott, hogy "Tudom, hogy mit akarsz mondani, a képedre van írva." Onnan pedig megkaptam a -30-at.
Ki érti ezeket a nőket?

-
Rossi
addikt
SPOILER!
A Recliffi kastélyból elmentem segítségért a Körmágusok Tornyába, de gyanús, hogy kicsit durva rész jön. 8. szinten érdemes erőlködni vele? A kastély udvarán a Bosszúállót is csak sokadszorra sikerült lenyomni... Connort nem szívesen nyírnám ki, ha máshogy is megoldható.
-
oleeka73
csendes tag
Én kb. 48 óra alatt nyomtam le elsőre a játékot. Igaz itt csak a főszálat erőltettem és nem nagyon foglalkoztam mással. Most másodszorra, minden mellékküldetést megcsinálok és csak úgy lépek tovább. Így elég sok a játékban eltöltött idő, szóval a 88 óra reális lehet!
Vistaboy: én is leviske kollégával értek egyet Morrigan tekintetében. És most egy kis SPOILER jön: ha belegondolsz, hogy mit mond neked Morrigan a végső csata előtt, akkor látod, hogy nem veszi ő azt annyira semmibe....

leviske : én ugyanígy vagyok ezzel most. egyre bonyolultabb és összetettebb problémákba ütközök én is. sztem ez így van jó és így lesz egyre izgalmasabb és nem egysíkú a játék!
-
leviske
veterán
Nagyon nagyon sok mellékszál van a játékban (a hollók, a Sötétkő szabadcsapat, a káptalan táblái és a mágusok társasága, és ez még nem mind). Ezekkel baromi sok időt el lehet tökölni és ha e mellé nem is nagyon siet az úriember, akkor elképzelhető a 88 óra.
Bár szvsz azt a játék harmadát a "hőstettek" részből veszi, azt meg igazából akkor lehet 100%-ra nyomni, ha az ember az összes kezdetet végignyomja és e mellé minden karakterrel igyekszik máshogy játszani / más személyiséget alakítani.
Ettől függetlenül szerintem addig mondható lendületesnek a játék, míg első sorban a fő szálra koncentrál az ember, mert a mellékküldetések nem túl izgik...
MÁS: Akik már többször végigjátszották a játékot: rosszul vettem észre, hogy minél több achievement-et szerzek meg, azaz minnél közelebb vagyok az Origins-ben a 100%-hoz, annál több és változatosabb problémákba botlok út közben? Csak mert azt kétlem, hogy sokkal többet utazgatnék mint első/második alkalommal.
(#2265) Vistaboy: Nem hinném, hogy amiatt. Megkérdezett előtte (mielőtt Leliana szólt volna egyáltalán) Morrigan, hogy gondolkoztál-e azon, hogy összejöjjetek? Ha nem, akkor inkább ott lesz a gond
, mert addig ugye nem tisztázott, hogy mi van kettőtök között. -
Az létezik, hogy valaki már 88 óra játékidőnél tart, és még csak a játék harmadát teljesítette? Egy másik fórumon írta ezt valaki, de elég valószínűtlennek tartom ezt a sok játékidőt. Emlékeim szerint olyan 50 óra körül lehet végig játszani, igaz?
-
TazLeacher
nagyúr
Tegnap végigvittem 2 DLC-t (a Palásat és az Ostagart). Kicsit több, mint 3 óra volt a kettő együtt. Sokan panaszkodtak az Ostagar ára miatt. Nekem 930 Ft-ba volt, és szerinem jó volt. A Palás szerintem sokkal unalmasabb, ráadásul annak az ára kb. 3.000 Ft, úgyhogy az szerintem rohadtul nem ér meg 15 dolcsit ezért kifizetnék, akkor igen szomorú lennék...az Ostagarral elvoltam.
-
Vistaboy
veterán
LOL, szakítottam Morrigan-nel, kemény -30 volt az ára.

Mondjuk utána kapott tőlem két aranyláncot, így 20 visszajött belőle, így jelenleg 77-en áll.
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi ismét mind2töknek. Akkor megnyugodtam, mert ez azt jelenti, hogy nem komoly a baj.
-
leviske
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ez nekem is előjött. Gondolom egy Windows indításon belül kétszer akartál játszani, úgy hogy egyszer leállítottad a játékot. Ilyenkor lelövi a DAO updatert. Ugyan azt kell csinálni, mint amikor nem jelentek meg a letölhető tartalmak menüpont alatt a cuccok. Windows gomb + r > services.msc > Dragon Age tartalomfrissítő> indítás.

(#2259) ollie: Ezzel csak azokat akarják védeni, akik jogtisztán használják a játékot és a hozzá kapható DLC-ket. Szerintem ezzel semmi baj.

-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nekem előfordult, ilyenkor szimplán várj pár másodpercet, és próbáld újra. Menni fog. A DLC-k "nem ingyenessége" miatt van ez.
Ha olyan lenne, mint a Cerberus Network a Mass Effect 2-ben, akkor nem lenne vele gond.
ollie: Vedd meg nyugodtan, a Cerberus Network sokkal kifinomultabb rendszer, sajnos a Dragon Age még nem került bele a "Project Ten Dollar" akcióba.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Na ilyen még nem volt nekem. Viszont ha ez azt jelenti, hogy csak akkor használhatsz prémium DLC-ket, ha be vagy jelentkezve online, akkor kapja be a Bioware. Most nagyon pipa lettem rájuk.

Pedig már-már kezdtem meggyőzni magam, hogy mégis csak megveszem az ME2-őt, de akkor inkább mégsem.
-
TazLeacher
nagyúr
Mindhármotoknak köszönöm a választ, ismét problémám akadt:
Eddig egyszer fordult elő, de tagnap a DLC-k telepítésénél ismét előjött. Eléindítom a játékot, bejelentezik autómatikusan Online (látom bal alul, hogy be van jelentkezve), és amikor rányomok a Folytatásra, azt írja ki, hogy "Ez a mentés prémium tartalmakat tartalmaz, és olyan felhasználóval kell bejelentkeznem, aki rendelkezik ezekkel". Tegnap a DLC-k telepítése után ugyan ez volt, ott ráadásul a "Telepített tartalmak" résznél mindenhova az volt írva, hogy nem engedélyezett, mert olyan felhasznlónak kell bejelentkeznie, aki rendelkezik a tatalommal. Kijelentkeztem vagy 10-szer, és vissza, újraindítottam a játékot vagy 5-ször, és kb. 10 perc múlva egyszercsak engedte. Persze a Social Network-ön minden renben, ott kijelzi, hogy mi van meg.
Találkozott már valaki ilyennel?
-
Nos, úgy tűnik, hogy belefutottam egy csúnya bugba.
SPOILER!
Van ugye a Raw Fade, amibe a Wizard Towerben kerülünk. Ott meg kell ölni 5 fődémont, valamint ki kell szabadítani a 3 társunkat külön szigeteken. Legyilkoltam mind az 5 démont (ez látszik a Fade térképen is), kiszabadítottam 2 társamat, de a harmadik Nightmare szigetre nem tudok menni, mert hiába kattintok oda, nem történik semmi. Elvileg lehet menni, mert az összes fődémon halott, és még az oda vezető út is világos lett. Sőt, el tudtam menni a középső szigetre is, ahol a fő-fő ellenség van. Na most kénytelen voltam legyőzni a főizét 1 társsal kevesebben, majd ez után megjelent a harmadik is a csapatban. Ez valami bug? Elvileg a harmadik Nightmare szigetre is be kellett volna engednie. Ha oda zárva lett volna az út, akkor a fő-fő démonhoz sem tudtam volna bemenni.
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Úgy tudom, hogy nem sok köze lesz a kiegnek az alapjátékhoz, ezért gondolom nem fogod tudni a DLC-ket abban lenyomni, hacsak nem direkt a kieghez készült.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
A max level 25 az alapjátékban. De nincs elegendő tartalom, hogy trükközés nélkül elérd.
Az összes DLC-vel együtt sincs még annyi XP a játékban tudtommal, hogy ez túllépd.A kieggel kapcsolatban emlegettek valami 35-ös szintlimitet egy previewban, de ez még nem volt végleges infó.
Ja és az 1000 Ft tényleg nem tűnik soknak, de ha azt veszed, hogy ~10e Ft-ért kaptál több tíz órányi játékidőt az alapjátékkal, ezért meg csak 1,5 órát max. Arányaiban már jóval kevésbé éri meg.
-
vhunor
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
A karakterlapjukon, ott ahol neked az xp csík van.
-
TazLeacher
nagyúr
A pontokat megvettem, meg ma megvettem a másik DLC-t is. 937 Ft-ba fájt a 400 pont. Ha ezért el leszek 1,5 órát, akkor bár nem a világ legjobb biznisze, de megbánni nem fogom. De ha már ez így szóba jött:
Ha jól tudom, ha vége a játéknak, akkor annak ott a vége, tehát nem lehet folytatni, mint a Mass Effect 2-ben. Vagyis, ha kijön megint egy DLC, akkor, ha azt ki akarom próbálni, akkor megint elölről kell kezdenem egy új játékkal?
Mi a helyzet az új kieggel? Erről lehet már tudni valamit? Vagyis, ha ott folytatom a játékot, akkor ott is le tudom játszani majd a DLC-ket, vagy az csak az alapjátékhoz jó. (Mert gondolom a kiegben lehet majd nyomulni az itt "végzett" karakterekkel)
Ha jól tudom a max szint 20. A kiegben ez változni fog?
-
Vistaboy
veterán
Én utána azt vártam, hogy mikor futok össze azzal a gyerekkel, aki lezuhant az égből.

SPOILER!
Most azon vagyok, hogy minden társamnál 100-at érjen el a népszerűségem.
Már minden csapattársammal 70 feletti kedveltség-szintet értem el, egyedül Pala lóg ki a sorból a maga 45-ével, mivel még most megyek majd Orzammar-ba.Most adtam oda Morrigan-nek a Tükröt, és áradoztam egy sort vele, erre Leilana - akivel már kiteljesedett szerelemben vagyunk - egyszerre lerohan, és nekem szegezi a kérdést, hogy mégis mit képzelek én magamról, hogy vele is hetyegek?
Végül le sikerült csillapítanom, de azért picit meglepődtem - bár jól esett, hogy ilyesmire is gondoltak a fejlesztők.

-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Igen, csak játékon belül veheted meg 400 Bioware pontért, és ebből következik, hogy kell venned Bioware pontokat. Amúgy nem rossz szerintem, érdekes a küldi, nekem kb másfél óra volt végigtolni. De tény, hogy 400 pontot (kb 1000 Ft) nem ér meg. Feleannyiért kellene adniuk.
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
A játékon belül meg kell hogy jelenjen a "Letölthető Tartalom" menüpont alatt. Alatta pedig ott a gomb, hogy "Megveszem". Erre klatty, és már húzza is lefelé.

SPOILER!
Időközben rájöttem, hogy abból a meteorfémből, amit egy kráterben találtam, nagyszerű kardot lehet kovácsoltatni a Kamarás Erőd megtisztítása után az udvaron lévő kovácsnál:Nagyon szép. Duncan kardja megy a ládikába. De hát fejlődni kell.

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Látom másnak is volt ilyen gondja, majd csak játékon belül tudom "'megvenni".
-
Lac122
tag
aha kicsit furán néz ki. nincs olyan nagy hely a hasánál.örül ha ráfér
-
Vistaboy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor nekem 400 volt.
SPOILER!
MOD: De ahhoz képest nagyon rövid, egyedül Duncan volt fegyverei, és a király kardja ér valamit benne.
-
TazLeacher
nagyúr
Meg tudja valaki mondani, hogy a Return to Ostagar hány Bioware pont? Nem találom sehol. Mindenhol csak az árát látom, és, hogy hány pont, azt sehol.
-
leviske
veterán
válasz
animatrix11
üzenetére
Egy DLC-t kéne letölteni gondolom, amik fizetősek. Nem olyan drágák, de eddig senki nem dicsérte egyik plusz küldetést sem.

-
animatrix11
őstag
ok thx

azóta jött még egy dolog, van valami küldetés ahol le kéne tölte az EA oldaláról valamit, be is regsztráltam, de kiirta nincs elég kreditem vagy mi
-
Thrawn
félisten
válasz
animatrix11
üzenetére
Az ajándékot inventoryból húzhatod rá a kiszemelt karakterre, rúnákat fegyverbe pakolni a törpe srác tud a táborban.
-
animatrix11
őstag
üdv
két kérdésem lenne: ajándokot hohyan lehet adni illetve a fegyverrúnákat hogyan rakhatom fel fegyverre?
-
oleeka73
csendes tag
SPOILER!
Igen, ott veheted magad mellé a kutyát!
Az elején elég hasznos jószág!
Ha egy területen elküldöd keresgélni, mindenféle ajándéktárgyat szed össze, amit a társaidnak adhatsz! -
Letölthető az összes DLC a hivatalos szerverről.
Infó a letöltésről plusz a telepítésről itt. Persze a fizetősekhez authorizáció szükséges, de van egy csomó egyéb cucc is.
-
Vistaboy
veterán
Akkor te is úgy jártál, mint én. Párszor nekem sem működött. Utána vettem észre, hogy maga a Redesigned Mod nem csak egy telepítőből áll.

A lényeg: Miután kicsomagolod a Redesigned Mod-ot, a telepítő mellett találsz egy "Core Characters" nevű mappát, benne a főszereplők Mod-jaival, azokat szintén fel kell telepítened, mert anélkül csak az NPC-ket turbózza fel.

MOD: Ja, kellemes társaságban jobban telik az idő. Pláne amikor Morrigan cikizi a többieket.

-
Vistaboy
veterán
Feltettem én is pár modot, így sokkal szebbek lettek a karakterek a játékban. Ajánlom mindenki figyelmébe a Dragon Age - Redesigned című alkotást. A karakterek utána olyanok, mint a Sacred Ashes című cinematic movie-ban.
-
leviske
veterán
Hogy ne lőjük agyon jó pár ember játékát, privátban rám tudna írni valaki, aki törpenemessel végigvitte a játékot? Mert volna egy kérdésem.
Előre is hálás köszönetem!

-
Tegnap este végigtoltam a Return to Ostagar küldit. Összvissz másfél óra volt, hát tényleg nem éri meg az árát (most kb 1000Ft, feleannyit kéne kérniük érte). De azért lehet benne találni néhány nagyon jó cuccot. Normálon amúgy nem volt nehéz, és még csak 10 óra játék után mentem oda (pontosabban vissza), tehát még a játék elején.
-
oleeka73
csendes tag
Én alig használtam a taktikai beállításokat.
Csak azt állítottam be, hogy ki és hol kezdjen.
pl:íjász menjen az ellen mögé, vagy a távolba, mágus is maradjon távol és onnan nyomja.
a tankok(erős harcosok) menjenek a legerősebb ellen-re, stb.Aztán minden harc előtt én osztottam ki a feladatokat. Első a mágus, aztán az íjász, majd a harcosok. Ezután használod a karaktered, és ütöd őket, ahol éred. Végig figyeltem, ki hogyan áll. Ha gáz van, akkor stopp és ivászat. Arra is kel figyelni, ha vmelyik társadat felemeli a lény, mert az elég gáz. Oda pajzscsapás kell!
A toronyban állítsd be a mágus vmilyen fegyverre, mindegy mire. Ha íjász vagy, akkor távolról lövöldözd, ha nem, akkor üsd minden eszközzel. Ha manuálisan csinálod, nem lesz olyan vészes.
-
Thrawn
félisten
-
leviske
veterán
A taktika nem csak úgy van ám, hogy "nesze, te csináld ezt, én meg azt". Figyelembe kell venned az erősségeiket. Alistair annyira kevés ügyesség és dörzsöltség pontal indul, hogy íjásznak tök felesleges beállítani, mert ha az egész fight alatt, ha háromszor eltalálja, az nagy szó...
Kaptál magad mellé egy íjászt, annak állítsd be hogy azt tegye, Alistairt állísd be védelmezőnek, a mágust pedig gyengítőnek. Emellett a mágus és az íjász lehetőleg legyen távolságtartó, vagy elővigyázatos, míg Alistair agresszív.
Amúgy ha szerencsevadász vagy, akkor sose támadd előröl, mindig támadj mindenkit hátba, így bónuszt kapsz a támadásra. Ha Alistair közben szemből buzergálja, akkor úgysem fog egy darabig hátrafordulni. Ha meg Te is harcos vagy, akkor egyszerűen csapkodj páncéllal, vagy riposztolj, vagy nem tudom mire gyúrtál rá, de csináld.

(#2210) ollie: Se a szerencsevadász, se a harcos mellé nem kapsz olyan mágust, aki gyógyítani tud. Az egyik mellé gyengítő jár, a másik mellé pedig olyan, aki erőketrecbe tud zárni.
MOD: Vagyis én eddig így figyeltem meg.

-
Rossi
addikt
Sikerült nekem is elvéreznem a jelzőtűz-gyújtásnál Ogárral. Szépen beállítom a taktikát mindenkinél, mégis van amikor csak félig tudom levinni a HP-jét, legjobb esetben kb. ötödéig. Előfordul olyan is, hogy a távolsági támadásra állított Alistair csak áll és néz, pedig a célpontnál bármely van beállítva neki. Én próbáltam csépelni egykezes karddal, két fegyverrel, de legtöbbször jó ha 3-4 csapást tudok bevinni neki, mert vagy fellök vagy felkap és lenyom pár sallert. A mágus meg nyomja rá a gyengeség medzsiket, de az sokat nem használ.
Visszaolvasgatva altatást ajánlottatok, de szerintem a mágus nálam nem tud olyat. Gyógycsomagból meg kevés van, gondolom értelmetlen lenne visszamenni.
-
oleeka73
csendes tag
Én "szétmoddoltam"!

Igazából csak azokat amik tetszettek is. Rendeget van.
18-as karika mellett figyelembe ajánlom a "Nude" módot és a Kiss remember-t!Morrigan-ből és a bárd csajsziból igazi jó nőket lehet alakítani!

-
leviske
veterán
válasz
Vistaboy
üzenetére
Én meg azt vettem észre a 10.2 után, hogy szebb az AA.

Amúgy ez elég rossz minőség, itt meg van az összes játékbéli zene tökéletes minőségben.

MOD: Amúgy én sem tudok Leliana hangjával betelni, de az I Am The One valahogy jobban tetszik.

(#2208) oleeka73: És minőségileg nem vágja tönkre az egész játékot?
-
Vistaboy
veterán
Egy érdekesség: A legújabb, 10.2-es Catalyst-el már nem mosódnak el a távolban lévő textúrák. Eddig hol élesek voltak, hol nem, de ezzel már minden oké.

Ja, és nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én nem tudom elégszer meghallgatni Leilana énekét, szerintem a legjobb dal a játékban:
-
leviske
veterán
válasz
oleeka73
üzenetére
Közbe nézegetem őket. Fuh! Ha nem sajnálnám szétmoddolni a játékot, akkor most ezerrel települne fel jó pár cucc. Morrigan, Branka, Daveth, Zathrian, a HN anyuka és Leliana is jobb lett és jobban illik a szerepébe.
Viszont nem tudom, Wynne esetében figyelembe vették-e, hogy alap járaton egy öregasszony és ha ettől valaki el is tud vonatkoztatni, a hangja akkor sem illene a külsejéhez.

Elnézést, csak ilyenkor rám tör a "juj, meg kell mutatnom mi tetszik" 5perc.

-
-
leviske
veterán
Vagy nagyon eltávolodsz tőlük. Oda kell menned a közelébe (gondolom mintha felkeltenéd/felsegítenéd). Akkor van bug, ha akkor sem kelnek fel, mikor már elhallgat a zene (mindig csak akkor hallgat el, mikor mindenki felkelt).
MOD: Látom, közben oleeka kolléga megválaszolta a dolgot.

-
oleeka73
csendes tag
Ha nincs a közelben ellenség, akkor elvileg mindig fel kell kelniük. Ha nem, akkor menj oda a közelébe!
Én most a Return to Ostagart próbálgatom.
Sajnos elég rövid.
Ezt ismeritek?
http://dragonagenexus.com/Itt nagyon jó dolgok vannak!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- sziku69: Szólánc.
- World of Warships
- Horgász topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4266
- 0PERCES BOSE QuietComfort Ultra Headphones, zajszűrős, Bluetooth fejhallgató!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

No mind1, akkor még egy ember nemes, csak más befejezéssel. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mit csináltál? Felpofoztad?
)