- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
woryz
senior tag
Most teszem kb harmadszor vissza a játékot, mert teleszemelte (szerintem) az origin a mentéseimet (mivel "összelinkeltem" az originses accountommal a játékot... ) azokkal a promóciós ajándékokkal... És még a neveik se jelennek meg rendesen csak "{}" jelek között...
Az Észlelést nem rakta fel újra a STEAM...
-
woryz
senior tag
Ha az játék Steam-es verziója van meg, attól még a Keep frissülni fog? Vagy kell valami "titkos kapcsolót" állítani?
-
woryz
senior tag
Ha valóban úgy van, ahogy a wiki írja (miért lenne másképp
), akkor szerintem én "jogtalanul" lehetek spirit healer:
Spirit Healer is unlocked by a manual available from Wonders of Thedas in Denerim or from Levi Dryden in Soldier's Peak (the latter requiring the Warden's Keep DLC).
Esetleg van valami "tartalom" az ultimate edition-hoz ami aktívvá teszi alapból ezeket a specializációkat? Amik a sok "plusz" tárgyat adják már kikapcsoltam, de lehet, hogy van még valami ami benn maradt.
-
woryz
senior tag
Lehet, hogy nagyon noob kérdés, de nem úgy van, hogy specializációt nem tudok kapásból választani? A mágus karakterem elérte a 7-ik szintet Lotheringben (vagy hogy van írva), és három specializáció választhatóvá vált a négyből (egyedül Blood Mage maradt tiltott)
-
woryz
senior tag
Meggondoltam, ember mágus leszek.
Egy párszor - sajnos - már így is újra kezdtem, mert az Isthal tornyában eléggé megszívattak az éjfattyak... Szerintem nem is lehet máshogy megcsinálni (persze mágussal, nightmare-en), csak ha elaltatom (sleep) őket az első szinten, belépés utána. Pedig jó lett volna entrópia nélkül megcsinálni, esetleg valami jó kis tipp / combo nincsen a tarsolyotokban?
-
woryz
senior tag
Újra elővettem a játékot, és megint elakadtam a kezdeteknél, azaz milyen karakterrel játsszak... Jobb lenne, ha nem lenne lehetőség válogatni, ez így megöli nálam a játékot...
-
52utas
csendes tag
Üdv
Megvetem a Dragon Age: Origins - Ultimate Edition a Steam de nincsen benne a magyarosítás. Nem tudja valaki segíteni honná lehet letölteni a teljes magyarosítást.
Hol találok egy leírást a végigjátszásról.Köszi előre is
-
janos666
nagyúr
válasz
leviske #2207 üzenetére
Előveszem néha a soundtrack-et és többször gondolkodtam már azon, hogy játékon belül is hallható-e bárhol legalább az egyik verziója (high/dark) az "I am the one"-nak. Talán story függő és nem sétáltam bele abban az ágba, vagy egyszerűen nem emlékszem?
(#4278) Plazmacucci
Szerintem az utolsó DLC-vel már egész komplett a story (anélkül nekem félbecsapottnak tűnt, főleg a játékidőhöz képest), azóta azt mondanám, hogy egész jó (a középső story DLC sem rossz, bár én is úgy vagyok a helyszínével, mint az egyik csapattag "utálom a...", az első DLC nekem felejtős volt).
De szerintem továbbra sincs meg az a "lelke", mint a DAO-nak volt és még a DA2 is emlékezett rá foltokban.
A relatívan hatalmas bejárható terület inkább csak arra jó, hogy akár több tíz órával megnyújtsa a teljes játékmenetet, ha ahhoz vagy szokva, hogy megpróbáld bejárni az egészet (az előző részeknél ez jól működött, illetve megérte, mert voltak apró eldugott cuccok, amiket szinte mid meg lehetett találni némi sétálgatással, de itt kemény meló a "terület alapú játék", így nem elég jutalmazó - bár én szerepjáték szempontból is így [területalapon] próbáltam játszani, ami megint csak fejbekólintós volt néha).A fenti igaz a mellékküldetésekre is. A sok utazással együtt annyi időt elvesznek, hogy könnyen mennek a fő történetszál kárára (már belefeledkezel a lóti-futi dolgokba, amiket a valóságban napokon keresztül csinálsz, aztán visszamész 1-2 órát fősztorizni --- de nekem jellemzően épp akkor kell félbeszakítani a játékot, mikor épp a legjobb dolgokban vagyok félúton
).
Sok a csapattag, de van közte teljesen felesleges is.
A soundtrack jó és szerintem nagyon jól passzol a játékhoz, bár nincs benne olyasmi, mint a Leliana's Song.
A grafika gyönyörű (főleg 2014-es szemmel). Nem csak csilling-csilivili, hanem tényleg sok helyszín és modell alaposan és változatosa, "igényesen" ki van dolgozva.
Van benne egy ötlet, ami szerintem nem is állja meg a helyét, hogy történetszáltól függően opcionális és nem építenek rá később, hanem elkaszálják miután újra összekötnek a szálak, de azt inkább nem spoiler-ezném el (egy olyan féle varászlat, ami eddig DA-ban nem volt és drasztikusan befolyásolhatta volna az egész játékmenetet/mechanikát, illetve történetvezetést, ha megpróbáltak volna erre alapozni).
-
Plata
félisten
válasz
Plazmacucci #4278 üzenetére
Hogy gyűjthető kódex van-e benne nem tudom,de hatalmas nyílt területek vannak mint a skyrimben,nem zárt világok.A másik gondom az volt hogy mivel angol volt nagyon sokat nem is értettem belőle.
-
-
Plata
félisten
válasz
Plazmacucci #4276 üzenetére
Az elsőnek nyomába sem ér,inkább unalmas mint jó.
Kettőben volt sztori de nulla terület,itt nagy terület van és gyenge sztori,de ehhez képest rohadt unalmas.Az agyadra fog menni a sok hülye menedzselés meg oda vissza mászkálás.
Jah hozzá tenném hogy nem az elejétől játszottam vele,hanem ismerősnél a mentett játékát próbáltam ki,nekem nem jött be.Ha kipróbálod csaj karit kezdj,a pasi karinak nem sok esélye van a csajozásra.Bár ha homár karit akarsz akkor arra jó a pasi kari.Jó lett volna kipróbálni egy törpe pasi karit,de ha a játék ennyire a buzulásra megy rá akkor nem érdekel. -
Köszönöm, akkor marad egy gépen.
Más: Dragon Age második része megvolt, de egyszer játszós kaland nálam. Úgy mondanám visszalépés az elődhöz képest. Na de a harmadik résszel mi a helyzet? Őszintén szólva egy 5 perces gameplay alapján elkönyveltem annó fosnak, nem adtam neki esélyt. Az előző két rész tükrében hogy szerepel?Köszönöm.
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
Plazmacucci #4274 üzenetére
Sajnos nem felhős.
-
Srácok a steam-es ultimate verzió az felhőbe ment vagy helyi mappákba? Tudom másik gépen folytatni?
Köszi! -
DZs
senior tag
válasz
férfiállat #4265 üzenetére
Egy jól válogatott csapattal nagyjából mindegy, hogy mivel vagy.
-
woryz
senior tag
-
Plata
félisten
Én meg az íjászt szeretem vagy a duplabicskás szerencsevadászt.
Van fent egy mod ami betesz egy saját kastélyt,csak előtte egy brutál csatában el kell foglalni,na abban a kastélyban van sok kereskedő és végtelen sok szart árulnak,így én szerencsevadásszal csinálok párszáz csapdát és azzal el ökörködöm.
A redcliffi csata előtt például alá csapdázom az egész csata helyszinét.
Tudom tökölős dolog,de poén. -
woryz
senior tag
válasz
Nekem ami ezidáig legjobban bejött, az a kétkezes harcos.
Fókusz az erőn, jó nagy fegyver a kézbe, és a tank majd kullog csak utánad.
-
Plata
félisten
válasz
Kinek mi a könnyű.
Én a szerencsevadászt szeretem.Nekem a mágus nehezebb. -
férfiállat
tag
Milyen kasztot érdemes kezdeni, amivel könnyű a játék?
-
woryz
senior tag
Komolyan kezd elgurulni a gyógyszerem... Rávettem magam, hogy kezdjem újra a játékot, erre ma eddig 3x CTD-zet a mágus toronyban... Most nincsen textura hiba.
-
woryz
senior tag
Elindítottam a NMM-et, aztán jól ki is töröltem belőle a letöltöt modokat (azszem a JNB-k voltak fönn).
Most teljesen szűz a játék csak a magyarítást tettem fel (az itt említett verziót: [link]).Ezzel futok egy próbát, de jó lenne, ha tudnám, honnan / hogyan lehet régi VGA rivert leszedni... Mert az AMD oldalon csak a legfrissebbet találtam meg...
-
woryz
senior tag
Lassan telespammelem a topicot, sry érte... Csak még egy dolog jutott eszembe... Ha feltelepítettem régebben a NMM-t és letöltöttem modokat, majd töröltem a NMM-et, akkor az ott aktivált modok ugye deaktiválódtak. Ugye?
Ha nem akkor modokkal is voltak textura hibák...
-
Plata
félisten
Akkor megvan a bibi,a múltkori driver sok játékot hazavágott,én sokat játszom STO-val és tudom hogy akik feltették friss drivert nem tudtak feljönni játékba.Meghalt nekik a STO,tehettek fel régebbi drivert.De sok más játék is bedöglött tőle.Hogy javították-e azóta nem tudom,én sosem foglalkozom a driverrel,nem értek hozzá,kb 3 éves driver van fent.
Én közben megtaláltam a szent hamvak urnáját,elmentem a mágusokhoz segítségért hogy meg mentsük redcliff főbalfékét,én mentem át megmenteni a másvilágra,elfelejtettem mi is a pontos neve.
Megmentettem a gyereket és az arl-t is,elűztem a démont,na meg kicsit össze is jöttem vele.
Végül még elmentünk meg keresni Sten kardját,most az a rész jön hogy gyűjtsek szövetségeseket,mágusok kipipálva,már csak törpék meg elfek vannak hátra.De redcliffben meg denerimben felvettem egy rahedli mellék küldit,azokkal el leszek egy ideig. -
woryz
senior tag
Videókártyám: ASUS Radeon R9 270x (2 GB)
(szerintem annyira nem szar, hogy ez okozza, de lehet.)
Esetleg lehet driver probléma is? Valamikor a napokban / hetekben telepítettem új drivert, nem emlékszem, hogy pontosan mikor. Viszont az új driverrel rendesen ment (nem vettem észre textura hibákat) Redcliffe-ben (sem a DLC-kben).
Rendben, akkor keresek valami frankót Nexuson.
-
-
woryz
senior tag
Lehet, ha az lenne a legjobb, ha mindent full elölről kezdenék (delete minden)... Túljutottam valahogy Denerimnek azon a részén, hogy beszélnem kellett azzal a Genetivi-vel, és elmentem abba a Ruined temple-be, hát most ott van textrua hiba (hullák alá kerül egy vörös szőnyeg - szabályos téglalap alakú), és most már nem csak a betöltéskor CTD-zik a játék... Ha mégegyszer megpróbálom, akkor viszont valami "jó" textura packot nem tudsz / tudtok? Valamint egy működő magyarítást?
SSD javíthatna valamit? Vagy csak a betöltő képernyők lennének rövidebbek?
-
Plata
félisten
Annyit irkáltatok originsről hogy újra kedvet kaptam,csináltam elf mágust,már kipucoltam a mágus tornyot,redclifffet félig,mivel közben rájöttem hogy sietségemben kifelejtettem az urnát.
Az éjjel épp az urna előtt hagytam abba ,a mércénél.
Jah harcosbércet is kipucoltam persze,meg megcsináltam egy rakás denerimi küldetést.Asszem 12-es szintű vagyok,most tápolom Leliana-t hogy legyen elég rablós képessége a denerimi rablós meg zsebtolvaj küldi sorozathoz.Be vallom kicsit be segítettem neki skill könyvel. -
woryz
senior tag
A probléma nem oldódott meg, a textura hibák / load game CTD-k továbbra is megmaradtak Denerimben.
-
Plata
félisten
Nem tudom neked miért pont denerimben fagy ki,érdekes,nekem nem sok gondom volt vele.
De denerimben rengeteg küldetés van,van amit könnyen meg találsz van amihez nyomozni kell. -
woryz
senior tag
Törtlenül fagy Denerimben (most már Origin alól indítva), pedig két kimentett állással korábbit is betöltöttem, és újra csináltam a gamet... Most egy kicsit kezdek frusztrált lenni...
Hibaüzenet (hátha valakinek többet mond, mint nekem):
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: DAOrigins.exe
Alkalmazásverzió: 1.5.13263.0
Alkalmazás időbélyegzője: 4eb19d53
Hiba – modul neve: DAOrigins.exe
Hiba – modul verziója: 1.5.13263.0
Hiba – modul időbélyegzője: 4eb19d53
Kivételkód: c0000005
Kivétel – eltolás: 0017223f
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 0a9e
További információk 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
További információk 3: 0a9e
További információk 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789 -
woryz
senior tag
Csináltam azt is, sőt még gépet is újraindítottam... Igaz, az előző kimentett állásom a táborhelyemen volt. Megpróbálom újra, ha akkor is ezt csinálja majd, akkor nem tudom mit csinálok... Lehet, megint az a baja, hogy Steam-es a játék, mint a HoI 3-nál... És még szerintem egy rakás másiknál, egyre jobban kezd elegem lenni a Steamből...
-
woryz
senior tag
-
-
-
woryz
senior tag
Megfogadtam a tanácsot, és elmentem Denerimbe, ahol:
1) vagy megfagy a játék és kidob
2) textura hiba történik:Próbáltam menti Denerimben, de a save game betöltése közben CTD következik... Olyan mentés, amit előtte csináltam műxik...
Valami ötlet, hogy mi okozhatja? Esetleg másnak is volt / van ilyen problémája?
Gépem (szerintem nem annyira sz@r, hogy e miatt történjen, de ki tudja...
):
Gigabyte GA-PH67-UD3-B3
QuadCore Intel Core i5-2400, 3200 MHz
8GB DDR3-1333
ASUS Radeon R9 270x (2 GB)Régebben próbáltam nexus-ról leszedni modot, de - elvileg - töröltem, nexus mod managerrel együtt, valamint egyszer akartam magyarítani is a játékot, de már újra angol.
-
woryz
senior tag
Még küzdök a király páncéljának visszaszerzéséért, de eddig elhanyagoltam a fegyveres képességeket, de ez a dual weapon sweep egyszerűen király.
(ha ezt befejeztem, akkor nightmare lesz a következő nehézség, már néha most is gondolkozok rajta, hogy felemelem high-ról... Aztán jön valami "barom" és megfingat...
)
-
Plata
félisten
De hát denerimben van egy rakás mellék küldetés, a fogadóban ott vannak a maffia küldijei,a főtéren templom küldik,meg a városőrök küldijei, a mágusok tersvériségének a küldijei,és a zsebmetsző és betörő küldetések.
Zsebmetsző és betörő küldikhez kell ám sok skill.De állati jók,ha a zsebmetsződ még ért a gyógyital főzéshez is akkor vicces is lehet.
És ha nemes törpe vagy,az első utad mindig denerimbe vezessen,minden nagyobb csihi puhi után irány denerim,mert nemes törpének ott egy kovács haverja aki dupla áron vesz tőle meg mindent,és féláron ad el mindent neki. -
Plata
félisten
Én nem mondtam hogy menj az elfekhez,én az urnához mondtam.
Ez az urna meg gyógyítja redcliff urát.Enélkül nem gyógyul fel,és a mágusok is kellenek hozzá.
Azt nem mondom meg hogy miért mert durva spoiler lenne.De kell oda az urna,amiben a szent hamvai vannak,valami istennőé.És a szertartáshoz kellenek mágusok is,mágusok meg nem jönnek csak akkor ha megcsináltad a mágusok tornyának megtisztítását. -
woryz
senior tag
Az elfeket sosem csináltam még meg.
Nekem valahogy tetszik az a harcmodor amit Sten csinál, csak valahogy elég gyenguszra sikerült sajnos... Nincsen szerintem nagyon balanszban a lassúság a sebzéssel, de hát ez van.
(#4217) Plata: Tetszik, hogy két egymás követő hozzászólás szöges ellentéte egymásnak.
Mire is jó ez az urna? (sry a noob kérdésért, sosem csináltam még meg, és melóban vagyok.
Itt nem tudok belefolyni a DAO wikijébe, örülök, hogy a PH megy.
)
-
Plata
félisten
Elfeket a frászt,keresd meg az urnát,az elfeket tartogasd későbbre,a végső harc ott kurva kemény.
Az urnákhoz kicsit nyomozgatni kell,de denerimben a kamu urna kereső történészt ha kinyírod akkor tudod hova kell menni.
Jó ha tudod hogy olyanokat vigyél az urna megtalálásához akik eléggé szentfazekak,Leliana Alistair és Wynne,na persze ha az a terved az urnával hogy bele pisilsz,akkor ne őket vidd,mert ettől kiveri őket a víz és otthagynak örökre.
Az urnát megtalálni nem lesz könnyű,hatalmas bunyó lesz előtte,sok sárkány,fejtörő,mágus meg egyéb állat.
A hely kitisztításához vigyél akit akarsz,de mielőtt megkeresed az urnát úgy válaszd össze a csapatot hogy a szentfazekakat vidd,na persze ha meg szentségteleníted az urnát akkor a gonoszokat. -
woryz
senior tag
Soldier's Peakben szedtem össze Stennek a warden páncél szettet, most még annyira nem volt időm kipróbálni, de az biztos, hogy sok varázsital + gyógyítás kell hozzá... Egyelőre sima kétkezes karddal van felszerelkezve a "lelkem".
(#4212) Plata: Nekem a következő szokott lenni a sorrend:
1) Broken Circle
2) Shale
3) Soldier's Peak
4) Return to Ostagar (jelenleg itt vagyok)
5) RedcliffeAkkor redcliff helyett látogassam meg az elfeket?
-
woryz
senior tag
Akkor azért voltak olyan "ismeretlenek" az arcok.
Az eszmélés csak tervben van, most érzek annyi lendületet magamban, hogy végigtoljam a játékot. (Remélem Redcliffnél nem fog ez elfogyni... Valahogy ott szoktam megunni... )
Én a rugó + Alistair + Sten + Wynne felálást alkalmazom. Régebben Shale-t vittem magammal Sten helyett.
-
woryz
senior tag
Hát, ha jól értem a wiki-t, akkor a sebzésben kellene változtatni:
"If cunning score is higher than strength, cunning will be used as damage modifier instead of strength." - bár nem tudom, mennyi az erő sebzés módosítója, de megpróbálom kideríteni.
Kár, hogy a meteorból készült kardhoz vagy 30-as erő kell... Az pedig nagyon jó kis fegyvernek tűnik az.
Soha nem használtam fejszét, miért jobbak? Mondjuk elég brutál lenne egy ember rugó két fejszével - ha lehet mindkét kezében fejsze. -
woryz
senior tag
Hogy működik pontosan a Lethility ? Kifejlesztettem, de amikor megnézem a kar lapot, akkor a sebzésem nem nőtt, ugyanannyit mutat, mint kifejlesztés előtt...
Valamint egy kétkezes rugónak jobb a két tőr, vagy inkább egy kard + tőr? Én csak a sebzésben láttam különbséget, vagy esetleg van másban is?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OTP Bank topic
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Óvodások homokozója
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR