- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomorski
őstag
Egy ismerősöm kacérkodik a gondolattal, hogy vesz egy (dobozos?) DVD lemezes verziót a hülyeazértnemvagyok bótból. Azt kérte tőlem, hogy derítsem már ki számára, hogy ha vesz egy ilyen verziót, azt tudja-e felváltva használni két gépén is? Ezért kérdezlek titeket...! Ugye jól gondolom, hogy a lemezekről bármennyi gépre feltelepítheti majd a komám a játékot, csak amikor elindítja egy gépen, akkor be kell tenni az eredeti lemezt?! Vagy nektek mi a tapasztalataitok a lemezes verziókkal kapcsolatban? Netalántán CD-kulcsot is be kell írni, ami alapján már egyből ki van zárva az, hogy a második számítógépére is telepíthesse?
-
gainwardgs
veterán
válasz
->Raizen<- #1397 üzenetére
Mért kéne feltorni. ...
-
Maxtreme
addikt
Nagyon fasza hogy állítólag már most van a multihoz működő csalás...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
atidzsiforc #1393 üzenetére
Annyira nem zavaró, hogy nincs, lényegében nem látok tearing-et.
De Így, nightmare árnyékokkal, ez kegyetlen.. AA nem is kellene, de így is fut, lagmentesen..
-
atidzsiforc
őstag
-
gainwardgs
veterán
válasz
->Raizen<- #1389 üzenetére
Nagyon adja a nightmare főleg 1440p-n.
Kegyetlen Szép és látszik jól van optimalizálva hasít mint az álom -
->Raizen<-
veterán
válasz
atidzsiforc #1388 üzenetére
Igen tudom, és ez meg is látszik, mármint az hogy lefőzi a kávét a lapos, és 1-10 fps-t kapok. Viszont néztem képernyő mentéseket nightmare és ultra között, és a különbség minimális, az árnyékok sötétebbek meg pár dolog picit részletesebb, nem kockás a pókháló pl.
-
atidzsiforc
őstag
válasz
->Raizen<- #1386 üzenetére
nightmarehez minimum 5gb vram kell
-
Maxtreme
addikt
válasz
gainwardgs #1382 üzenetére
115
-
atidzsiforc
őstag
válasz
120
amugy protip: konzolbol g_fov paranccsal 155ig fel lehet tolni
-
cyberkind
félisten
válasz
Én alapon ami talán 100.
-
->Raizen<-
veterán
Na elmesélem én is a benyomásaim a játékról. Nekem a doom 1,2 kicsit felnőttebb fejjel volt meg, azt hiszem a doom 3 után. Tetszett mindhárom játék. De ez a reboot mindent visz. A metál zene nagyon jó és felpörget. Belevetni magam az ördög hordába nagy fun. Elsőnek hurt me fokozaton vittem végig egérpad nélkül és egér gyorsítással. Nehézséget okozott. Aztán nightmare fokozaton, god móddal, igyekeztem mindent meglelni minden rejtett dolgot. Most meg a hurt me fokozat utáni nehézségi szinten kezdtem neki, cheat nélkül egér gyorsítás nélkül, egérpaddal amit maszekoltam, így már a műanyag asztal rovátkájába nem akad el az egér alja. Egér érzékenységet is feljebb raktam duplájára. És így jóval jobb az élmény, néha , ritkán fűbe harapok, többnyire a robbanó hordóknál, meg a pajzsos g*ci szétb@sz a shotijával. De nagyon felpörgeti az adrenalin szintet a kivégzések, aztán folyamatos fegyverváltás, precíz célzás szükségeltetik a sikerhez. A multira is azt mondom jó lett, nem laggol wifivel sem. Csak a tdm módot néztem meg, szokni kell, és feloldani a combosabb fegyókat. Quake 3 egyik nagy kedvencem volt, az külön öröm, hogy single alatt legalább annyira kell precíznek lenni hogy ne harapjak fűbe, mint multiplayerben q3-ban. Összességében 10/10.
-
gainwardgs
veterán
Field of view-t mennyin használjátok?
-
Boglya
senior tag
Ez az új amd driver nagyon odateszi magát.. a kezdőszobában teszteltem a radeon 390-el, az előző driverrel 22fps volt az átlag ha az egész szobát beláttam (minden maxon, textúra és árnyék nightmare-en). Az új driverrel ez az érték 74re szaladt.. az szép
.
Persze ezt leginkább valami árnyékos bug okozhatta, mert most a nightmare és az ultra között nincs jelentős teljesítménybeli különbség (1-2 fps), az előző driverrel ultra árnyékkal már 34fps-t tolt ki magából, mediummal 70 körül. -
Ghard
őstag
Crimson Edition 16.5.2.1 Hotfix
Végre nem droppol egyfolytában az fps, ha bekapcsolom a vsyncet.
Kellett ez az új driver nagyon. -
Maxtreme
addikt
válasz
#48613632 #1376 üzenetére
katt
Igen tudom, a cretive driverei sem szoktak jók lenni, de ezzel hál isten nincs baj.
Másrészről nekem fontos volt:
1. A jó fejes erősítő képesség.
2. Esetleges mobilitás
4. Optika
5. 5.1Mást nem nagyon találtam értelmes árban sajna.
szerk: én próbáltam a xonarhoz nem 1 és nem 2 féle drivert (köztük az unixonart) de nem segített, max ideig óráig.
-
törölt tag
válasz
Maxtreme #1375 üzenetére
Na és, mi lett, ha nem titok?
Amúgy, gyanús volt nekem is, mert lazán, negyed áron röpködnek ezek a karik, a bolti, egyébként szerintem, erősen túlárazotthoz képest.
De látod, mcwolf79 kolléga meg esküszik, hogy nála jó ... lehet, hogy vannak mókolt driverek amúgy, amikkel helyrerakták, úgy ahogy, de ezeket is kerülném, illetve, nem látom át, ez nekem új terület. -
Maxtreme
addikt
válasz
#48613632 #1370 üzenetére
Én főleg azért szórtam ki anno a D1-et mert fogta magát, és teljesen random időközönként elhallgatott a bal csatorna.. Csak a driver reinstall segített. Sajna nem egyedi eset, a topikja is tele van az ehhez hasonló problémával. Egyébként nem csak a D1-re igaz ez, hanem az összes Xonarra.
Volt rendesen agyalás hogy mire cseréljem, mert amúgy imádtam.. de aztán hál isten csak meglett az utódja..
-
törölt tag
Na, Xonar kilőve, rengeteg a kompatibilitási gond, főleg játékoknál.
Pyzoo
Köszi, egyelőre a zajt szeretném megszüntetni, addig nem is játszok. ..
-
Pyzoo
aktív tag
Hanggal kapcsolatban: ha valakinek nem 5.1-ben szól. A hangkártyát állítsa 24 bit 44.1 Khz-re. Nekem 48 Khz-en volt és csak stereoban szólt. Nem egyedi eset, a steamen többen is jelezték. Hozzáteszem én is DDlive ill. DTS Neo-val tolom erölködőn.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #1366 üzenetére
Öööö ... OK. Nekem sem tiszta
Azt megkérdezhetem, hogy nálad hogy van a lánc?
Azt látom, az adatlapodon, hogy "Realtek ALC889" és tovább?Na, hogy legyen valami ON is
emm wrote:
"Nekem igazából egy dolog nem akar összejönni: a magasból való glory kill, pedig erre van challange is."Ezt akartam én is kérdezni. A "double jump" ehhez nem elég magas?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#48613632 #1365 üzenetére
A DDL csak akkor működik, ha engedélyezve van külön a hangkártya szoftverében.
Ő, ez egy jó kérdés, soha nem próbáltam.
Amikor Nekem játék alatt kellett, akkor bekapcsoltam a DDL-t, majd kikapcsoltam, ha nem használtam.
A Doom-nál elvileg virít a Dolby Digital felirat, így szerintem DDL-lel 5.1 lesz a hang. De nem állítom biztosra.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #1364 üzenetére
jaj, köszi, de jó, hogy mondtad
Viszont, attól még sima AC3 6 csatornás stereo lesz?
És akkor, később, ha jól gondolom, kell vennem, egy optikával ellátott fejest, vagy egy DA konvertert, amin van 5.1 kimenet. (szerintem)OFF-ba tettem, mert nem csak érintőlegesen DooM a téma ...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
mildwood #1349 üzenetére
Sehol nem veri. A 100ezres konzolon az fps cap csupán 60 és bizony bedroppol alá, nem csak egyszer-kétszer (a hányás gamepad <-> FPS mizériát most hagyjuk). Nálam a középkategóriás gépen átlag 120-160 fps magasabb grafikai beállításokkal, mint PS4 / XOne-on. Ha visszábbveszem a dolgokat, felkúszik 190 fps környékére.
tl;dr: Egy rendesen összerakott, középkategóriás gép normális driverekkel messze jobb erre, mint bármilyen konzol - mind fps cap, mind GFX, mind pedig irányítás szempontjából.
Félreértés ne essék, nincs bajom a konzolokkal. PS3 van is, PS4 meg lesz (SNES és társai majd később, de előbb-utóbb odakerülnek az állványra) - de kb. csak a bőséges (és legtöbbször exkluzív) jRPG / sRPG / beat 'em up-ok miatt.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #1361 üzenetére
Na, megyek megkérdezem, az aktuális hangkártya topikban, mielőtt vmi hülyeséget veszek ismét
szerk: Az jó lenne, este úgyis melózok.
Rajta vagyok e-bayen egy használt D2-n, PCI kell, mert az express slotra, rálóg a VGA
Az alaplapin van 5.1, de az kompatibilis mindennel, csak zúg, mint a rosseb... -
törölt tag
+1
más:
Tudna valaki tájékoztatni arról, hogy van e a gamenak Dolby Digital / DTS támogatása?
A héten veszek egy PCI Xonar D2-t, és érdekelne, milyen surroundra számíthatok?
Jelenleg alaplapi integráltat használok, akkora statikus zajjal, mintha orosz zavaróállomás lenne a szomszédban(szerk: főleg, egér mozgatáskor, ami egyébként, egy Rokkat Kone XTD)
Esetleg OFF TOPIK jelleggel, ajánlhattok, egy jó kis hangkarit, ha ez a Xonar, nagy mellényúlás lenne.orichalcos
Nem ő kezdte ... -
Habugi
addikt
válasz
#48613632 #1355 üzenetére
Csatlakozom, ámbár ne felejtsd el hogy a konzolos megmondó emberek nagyrészt csak tipródva próbálnak önigazolni ilyenkor. Valamiért sosem éreztem ingert elmondani egy konzoltulajnak sem milyen messze van az amit ő játéknak nevez attól amit én a PC mellett megélek, csak mert tudom, One és PS4 is van a családban.
Egyszerűen más igényszintek kielégítésére valók, semmilyen szempontból nem összehasonlíthatóak, így nincs is olyan hogy jobb/rosszabb..
Elolvasod, végig mosolygod, end of story.
-
törölt tag
Úgy kellett ez konzol vita már, mint tyúkszem, a valagamra.
-
mcwolf79
veterán
válasz
mildwood #1349 üzenetére
LOOOOOOOOOOOOL
Ez vicces. A konzol játékok nagy része még fullHD sincs, és abból is sok frame-gondokkal küzd. Ugyanolyan grafikával??? Lásd. a DOOM-ot. Konzolon a 30 fps is csak úgy van meg, hogy a felbontást dinamikusan változtatja (XO_n legalábbis, de PS4 sem sokkal jobb). Lassacskán csak a kis Pistikéknek éri meg konzolozni, mert az exklúzívok is elfogynak konzolra.Alig van már néhány. Microsoft egyre inkább nyit a PC felé, PS4-en akad még 1-2 húzócím, de a többi mind multiplatform. UC4, Last of us ami tényleg brutál, a többi exklúzív cím nem olyan nagy durranás. -
R3laX
addikt
Hát srácok, ez nagyon kellett ez az új AMD driver. Toxic 280X-en 1200/1750-en baszki dobott kb +20FPS-t. Medium shadow-ot fel tudtam vágni High-ra, többi minden ultra FullHD-n, FXAA1X anti, 16X-os aniso. Ahol eddig lement 40-re, most 64körül pörög. Vsync para még megvan, mind1, elvan ez OFF-on, sztem ehhez majd Patch kell a gémhez. Yess!
Tudtam, hogy király ez a kártya még, megnyugodott a lelkem
, mondjuk így megrántva a kártya el is éri egy 290-es Graphics score-ját 3DMarkban 10200pötty.
-
mildwood
tag
válasz
mcwolf79 #1347 üzenetére
Igen, mindig vannak akik ilyenkor jönnek, hogy de nekik jó. Örülj neki, de van egy halom ember, akinek leesim 30ra az fps, kidobja a tálcára stb...engem az idegesít, hogy egy harmad annyiba kerülő kinzol egy hd 7870 szintű grafikus egységgel veri teljesítményben és minimum fps-ben a pc-t szinte ugyan olyan grafikával...reméljük a Vulkan API majd helyrerakja.
@hackeeeee
Az első napos vásárlást úgy értettem, hogy minimális kockázattal jár ha konzolon első nap.megveszed, mert valószínű hibátlanul végig tudod tolni legfeljebb kevés buggal, 1-2 fps droppal. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mildwood #1346 üzenetére
Én az utóbbi időben szinte mindent konzolon toltam, de ez megérdemelte a PC-t, és nem is bántam meg..
A PC előnye az olcsóbb HW a konzollal szemben?
Mondjuk, a gond az, hogyha azt nézzük, hogy 720p-ben, vagy 900p-ben futtassuk a játékokat, ahhoz elég lehet egy kisebb pc, de nem ez a cél. Így, innentől jön meg az értelme a komolyabb konfigoknak.
Plusz, azzal nincs összefüggés, hogy az első naptól élvezd a játékot, mert ugyan úgy lehet konzolon is, sőt, ott még korábban is játszhatod, mint ahogy pl. itthon megjelenik.
-
mildwood
tag
Istenem, de örülök, hogy elpasszoltam a gépem. Mindenki szídja a konzolokat, pedig első nap már rég felejtős pc-re bármit is megvenni...a szupergyors hányingerkeltő lövöldéken(multi mászter rész) meg rts-en kívül nem látom értelmét egy félmilliós gépnek már sajnos...mert a pc előnye, hogy olcsóbb hw + sw, plusz szerelhető, de ha brutál gép kell, hogy első naptól tudd élvezni a játékot, cserébe párezerrel kevesebbet fizetsz, akkor nincs értelme. Ha az id nem volt képes kiadni ekkora problémák nélkül a játékot, akkor nem tudom mi lesz itt a játékiparban pc fronton...
Nem vitát akarok indítani, csak azt sajnálom, hogy érezhetően szarnak a pc-re.
-
.LnB
titán
válasz
Plazmacucci #1342 üzenetére
-
Úgy látom jobb meg sem próbálni középkategóriás AMD kártyával. 270OC-t cserélem is gyorsan. Még a 4Gigás 960 is köröket ver rá.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Bootyhunter #1230 üzenetére
Lehet, valami AMD-kavarás van ott, nem?
Itt i5-3470 + 8 GB + EVGA GTX 750 Ti SC 2 GB -> 800 x 600 @ kb. minden high-on, egy-két medium, vsync off, 2 x élsimítás, self-shadow, HDR, DoF, DoF AA etc. etc. és bőven 100+ fps. Ahogy néztem, elég jól skálázódik az engine.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Ra's al Ghul #1329 üzenetére
Már nem megy a béta, megjelenés előtt volt elérhető csak.
-
Maxtreme
addikt
válasz
Ra's al Ghul #1329 üzenetére
kissé elkéstél már ezzel.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hello!
Honnan tudok a játékhoz béta kulcsot szerezni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Malibutomi #1323 üzenetére
Hm, QHD-ban elég sokat dob. Hazaérek feldobom, megnézem. Nem is figyeltem, hogy jött új driver. Köszi! Megnézem majd, hogy mennyit javul a helyzet. De ha %-osan ennyivel jobb lesz, mondjuk árnyékok bekapcsolásával, akár medium-on, akkor az már tökéletes. Bár, még ha nem is lesz árnyék, ha csak az FPS beesések megszűnnek, akkor is jó lesz.
@darky@: Akkor az érkezni fog? Szuper. Láttam a videót, az alapján döntöttem úgy, hogy inkább ez, mint az Overwatch.
Nem próbáltam még a multit, majd a single után.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #1325 üzenetére
Ugrálsz? Csak mosolyogtam egyet. Le volt írva, hogy csak 390-hez jön értem én, nem is vártam semmit. Örültem, hogy abba a tesztbe összesítve volt a 3 VGA.
-
.LnB
titán
válasz
Malibutomi #1323 üzenetére
Ezaz!! +1FPS-t hoz azért 380-nál is!
Megnéztem a cikket ahonnan linkelted a képet. Na délután sürge teszem fel! nem. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
->Raizen<- #1320 üzenetére
Az Nálam nincs, Én 390-nel nyomom. Mondjuk direkt feltoltam a 16.5.2-es béta crimson-t, mert ugye az az ajánlott hozzá.
Nem nagyon van kedvem cserélgetni, de innentől, hogy nVIDIA-nál is ilyen gond lehet, sanszos, hogy itt is hasonló gond lehet.
Más, ha már itt vagyok, csak OpenGL-ben tud futni a játék, vagy valahol át lehet rakni DX-re is?
-
emmm
őstag
Hétvégi gammázás: most jutottam át a pokolba, elég tetszetős hurt me plenty fokozaton.
Jók a fegyverek, jók a fejlesztések, jók az ellenfelek. A játék jól is van optimalizálva. Nekem tetszett a Doom 3 is, a kissé bővebb sztori miatt, de ez az eszetlen hentelés totál ki tud kapcsolni.
Alig várom, hogy folytathassam!
Nekem igazából egy dolog nem akar összejönni: a magasból való glory kill, pedig erre van challange is.
Az ugrabugrálás nekem annyira nem volt vészes, mint itt többen is írták
-
Maxtreme
addikt
Ha már owerwatch és off
A battlebornt senki nem próbálta vagy vette meg? Ugyebár az is valami hasonló (csak sokkal több lehetőséggel) -
hackeeeee
Jómunkásember
Pc-s változat..
Tegnap érdekes volt, játszok-játszok, egyszercsak kilépett a játék, és kidobott asztalr, kb. félóra játék után.. Semmi hibaüzenet, semmi, elindítottam, játszottam tovább még vagy 1 órát hiba nélkül.
Nem nagyon tudtam hová tenni a dolgot., hogy vajon mitől lehetett.
Maga a játék nagyon bejön, bő 3 órám van benne eddig. Multit még nem próbáltam a véglegesben, csak a single részt tolom.
Én Overwatch helyett vettem meg, mert ismerősök közül senki sem veszi meg, és ott eléggé fontos a csapatjáték, és az ismerősökkel lenne az igazi. Így maradt a Doom.
Ultra beállítások mellett mint a videókon.
Az árnyékokat levettem Low-ra, DoF és Blur off, így már minden oké, szépen fut.
-
.LnB
titán
Na szóval rövid kis értékelés.
A Multiplayerről már írtam, egyszerűen rosszul vagyok tőle, soha többet el sem indítom.
Viszont a Single Player tetszik. Még csak két pályát nyomtam le. De egy DooM-nak ilyennek kell lennie, bejön. Pörgős kis game, sajnálom a movementet, lehetne inkább benne bunny hop mint ez a dupla ugrás szarság, de meg lehet szokni. Intenzív kis játék. Én ezt a fejlődést, fegyver moddolás kihagytam volna belőle mert inkább nyűg mint plusz, de azért elviselem. Nekem kifejezetten tetszett, hogy semmi felvezetés az elején hanem durr bele a lecsóba. Szép lassan végig fogom nyomni, de nem feszülök rá. Más játék(ok) prioritást élvez(nek), de így egy egy pálya/ session simán belefér.(#1311) Malibutomi
Ilyenkor mikor leírják, hogy 390-en gyorsul akkor 380-on miért nem? Annyira nem más architektúra a kettő azért. -
Malibutomi
nagyúr
Uj AMD driver[link]
Up to 35% on 390 series
-
Htibimor
senior tag
Szóval! Továbbra is lehetnék jobb, de az upgrade-ekkel már hihetetlenül lehet irtani. K@rva állat ez a játék, pedig csak a 3. pályán járok!
-
kriszpontaz
veterán
A SnapMap-et próbálta valaki? Működik rendesen?
-
Ragnar_
addikt
Valószínűleg felvetted már, csak nincs rajta a weaponwheelen, ezért nem használod. (pedig sokszor instakill, és ad rengeteg lőszert is a láncfűrészkill, úgyhogy néha érdemes használni, de kevés benzinnnel táposabb mobot nem fogsz tudni kinyírni, arra azért érdemes figyelni.) Alapból ha 'G'-t nyomsz akkor adja a lácfűrészt. A BFG-t ugyanúgy külön billentyűről lehet választani, alapból 'T'. Hogy miért nem rakták még ezt a két fegyvert a weaponwheelről is elérhetőre ? Passz.
-
exedoc
senior tag
Nem tudom valakivel ez előfordult-e, de én még nem tudtam kipróbálni a láncfűrészt, pedig már a 8-ik pályánál tartok. Még a játék elején mikor fel lehetett volna venni otthagytam, később pedig meghaltam. Mikor újrakezdtem a küldit már nem volt ott. Később vagy 15 alkalommal találkoztam vele, de azóta se tudom felvenni. Egy villódzó kijelölés van körülötte, de ha közelmegyek hozzá semmi, hogy megynyomjam az "E"-t, és felvegyem. Ha fegyvert váltok ahogy állok mellette eltűnik. Valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB ZALMAN N4 Enermax 650W
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M710S SFF i5 6500 + 16 Gb Samsung 2.133 Mhz + 256 Gb Samsung NVME
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest