- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc #2964 üzenetére
Jaja, vmi hardveres gebasz is lehet, mehet neki a memtest PsycHo88 , meg nyomj egy bios resetet és full alapon próbáld indítani OC nélkül is.
-
R3laX
addikt
válasz
PsycHo88 #2959 üzenetére
Más játék stabil? Proci OC, VGA OC stabil? Előfordul már melegebb időkben, hogy kevés lesz a télen még elég feszültség. Esetleg még kipróbálhatnád +r_renderAPI-t baszogatni, hátha vulkánban menne.
PL:
C:\Users\<YOURNAME>\Saved Games\id Software\DOOM\base\DOOMConfig.local
szerkeszd a sort:
r_renderAPI "1" <<<< Vulkan API ON
vagy
r_renderAPI "0" <<<<OpenGL ON
-
R3laX
addikt
válasz
Ghostman78 #2873 üzenetére
Én mikor igp-vel, HD4000-rel teszteltem az eredeti gémet, fekete képernyő fogadott, nem is erőltettem... Mivel egy tört, agyontömörített vmi, az is valószínű lehet, sőt biztos, h nem egy igp-vel telepítették, amit utána tömörítettek, ezért full bezavarodik. Ajánlom ncore fórumot, vagy ahonnan szerváltad
most mondanám, h csinálj steamben játékfájl ellenőrzést, de törttel nehéz lesz
.
-
R3laX
addikt
válasz
MasterMark #2851 üzenetére
Hajrá: CdKeys.com Én itt vettem még 9100 körül megjelenéskor a kulcsot.
-
R3laX
addikt
válasz
SoulReaver #2825 üzenetére
s912-nek az van
, ő használja 60hz vsync-el, sztem aki használja, főleg multiban, tesztelje ki, hogy egy jó ideig nélküle nyomja, majd visszakapcsolja. Meg fogtok lepődni mennyire rossz
.
s912: A másik meg az, hogy még 85Hz-et is simán tud a monitorod(cirilül jó lesz?
), nehogy már 60-on játsz
.
-
R3laX
addikt
Sztem játsz egy 30 percig nélküle, aztán nyomd be, majd rájössz mennyire késik vsync-el. Már rég rád rántja az ellen a shotit, mire neked elindul a képernyő
.
SoulRaver: Szóval GTX 1080 + low graf?
Sztem már nem azt a quake korszakot éljük, vagy ki hogy érzi... én 4 év quake3 után már benyomtam a r_picmip 5-öt a maradék 5 évre, de már ennyire nem vagyok fanatikus, na meg itt sokszor noname arcok ellen nyomod, meg simán látni az ellent, illetve bőven megvan az az fps..., na meg nem is nehéz hozni egy első helyezettet...
-
R3laX
addikt
válasz
sid.:Rc211v #2817 üzenetére
Vulkannal dob is a sebességen egy kicsit, ha nem is annyit, mint egy AMD-n, de dob: >>Lesd<<(mondjuk ez régebbi videó, azóta sztem még szembetűnőbb, vagyis hülye az, aki nem azzal használja
) .
-
R3laX
addikt
Hali!
Ki ez a DOOM HQ? Tudja esetleg vki, mást is felvett ismerősnek? Tegnap este akárhogy küzdöttem 1-2 ponttal mindig megnyerte a deathmatch-t
. Érdekes arcok voltak fent éjszaka. Pofánlőttem telibe BFG-vel, mind megette, mégis maradt neki ilyen 60HP-ja. Már szinte úgy éreztem magam, mint 6-7 éve Q3-ban a PRO-k között, vagy csak túl ittas voltam
.
-
R3laX
addikt
válasz
laceszgamer #2596 üzenetére
Nem értem én sem... DLC is megvan, mivel Q3-at pótolok a Doom-mal éppenség, de azért lehessen már vmivel arcade lövöldézni, amíg nem jön ki a Quake Champions...
. R3laX vagyok egyébként a Steam-en, ha van kedvetek vegyetek fel.
-
R3laX
addikt
válasz
kriszpontaz #2588 üzenetére
Aham, nem értem mi miatt van...
-
R3laX
addikt
válasz
laceszgamer #2585 üzenetére
Nem értem miért csinálja. R9 280X-en nem csinálta OpenGL-ben, majd megjelent a vulkán, meg meglett az RX 480 és azóta...
-
R3laX
addikt
Heló!
Nektek megy a Steam-es screenshot? Nekem befagy a játék akárhányszor benyomom a gombot.
-
-
R3laX
addikt
Akinek 280X-e van írhatna mi változott, kíváncsi vagyok. Eladtam a 280X Toxicot, a héten jön a 480.
-
R3laX
addikt
Most nézem Single-ben pedig le van lakatolva az Ultra-Nightmer, eddig nem volt.
-
R3laX
addikt
Heló!
Na Win update úgy kifagyasztotta a Doom-ot multiban, hogy elveszett a karakterem. 1-es szintről indul, a steam felhő szinkron be van nyomva.... Nem vágom mit lehet vele csinálni, már a fájlokat is ellenőriztettem, ugyanúgy 1-es szintű vagyok. tipp?
-
R3laX
addikt
válasz
hackeeeee #2006 üzenetére
Jaja, ki van tolva direkt... Nekem is a húzott r9 280x toxic-on fullhd-ban 70Fps átlag megvan ultrán, high árnyékkal, de beesik 50-re, főleg multiban, ami qrva idegesítő. Pont kéne az a +10-15fps vagy franc tudja mennyi plusszba, hogy fix 60 meglegyen. Igen a vsync-ről nem is beszélve, azt hittem alkotnak már vmit vele az új patch-ben, Vulkan API-ban csak nem lesz már szar.
-
R3laX
addikt
Hali!
Most akkor ez a frissítés csak egy infó volt?
... Steam, letöltötte és semmi nem történt?
-
R3laX
addikt
válasz
Cseneles #1941 üzenetére
Kihúztam, újraindítottam a gépet, ugyanaz sajnos...
Igen, amúgy a vram miatt nem szeretném csak a 970-et... Sajnos megszoktam, hogy mindent maxra állítanék a gémekben, esetleg az antialising-et nem, és fullhd-ban már nincs meg a 970-ben sem a nightmare árnyék pl. Lassan lehet avulóban a 4GB(3.5).
-
R3laX
addikt
válasz
#48613632 #1936 üzenetére
Tudom, gondolkodtam is már a 970-en, most jó áron lesznek, de "csak" 4GB-osak, ami lehet szűkös lesz nagyon 1év múlva, vagy kitudja lehet már hamarabb. Nem tudom, hmm
. Jön az RX 480 8GB-al, vagy lehet egy R9 390 8GB-ba kéne beáldozni. Régi már a kártya az is gond... GTX 1060 sokára jön nem? Addig nem várok
.
-
R3laX
addikt
Mókás, most felraktam a 60Hz-es monitort crimsonban 70Hz-re az egyedi felbontások-nál. Erre most nem 30FPS-re lockolja, mikor 70FPS alá megy(66FPS), hanem 35-re
. Mind1, úgy látszik ez ilyen szar marad
. Egyik srác pont most írt, hogy Crimsonban a teljesítmény hatékonyságot off-ra kell tenni és megoldódik, csak neki R9 390-en van ilyen beállítás, nekem 280X-en nincs.
-
R3laX
addikt
Hali!
Mi az a parancs, ahol az ikont meg tudom úgy csinálni, hogy rögtön multiban indítsa a game-et? vmi +multiplayer, vagy mi?
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc #1796 üzenetére
Akkor BF4-ben miért nem esik le 30-ra, mikor 55-re lemegy on-on?
+SoulRiever: Átlagra megvan majdnem a 75Fps, de ha húzósabb rész van és 49-55-re esne, ami még pont nem vészes, nem veszem lejjebb
. Ultrán is jól megy, de off-on meg törik a kép, pont azért mert nem 60, illetve alatta megy, hanem 70-80-100-110-el, veszett füstös tocsogás közben akár 55-el(közben beazopat a 30-al). Ez zavar kurvára.
-
R3laX
addikt
Hali!
Most volt vmi patch a game-hez? Vsync Amd-n még mindig ugyanaz. On beáll 30-ra, off szokásos lapoz a kép, receg, mivel 60Hz a monitorom.
-
R3laX
addikt
-
R3laX
addikt
Na ledaráltam Ultra-Violence-en, bár én így is kezdtem. Nem volt olyan nehéz amúgy, olyan egészségesen nehéz. Kb tizedik nekifutásra főgecit is kinyírtam, BFG-vel szinte gyerekjáték volt, miután rájöttem, hogy ott vannak hozzá a töltények
. Most majd jöhet az Ultra-Nightmere. Nem is értem azokat, akik gyengébben tolták, ha várós nagyon, meg tudsz azért célozni rendesen, az UV nehézség se para, legalább a kiadós hossz megvolt, egy pár szenvedős újrakezdéssel, ami kell
.
szerk.: beosztottam, mint a finom csokit
-
R3laX
addikt
Az jó kis kártya
, van abban is tartalék rendesen .>>3DMark<<
-
R3laX
addikt
válasz
SoulReaver #1639 üzenetére
Jah, már nagyon kacsingatok az Nvidia felé, utolsó kártyám egy Geforce 2 MX400 volt
, abból is egymás után 3, mert mindegyiknek megadta magát a ventilátora. Havonta vittem cseréltetni, Inno3D asszem. Csak rohadt drágák, egy gtx 960-nál azért jócskán többet teljesít egy R9 280X, főleg húzva, meg egy Toxic... Na majd ha lejjebb mennek a 970-esek lehet cserélek, de most egyelőre egy sima R9 290-es stock kártya szintjét hozza a Toxicom, szóval jó ez még kicsit, Ultra, FXAA1X, 16XAniso, egyedül a shadow High és viszi szépen.
szerk.: ha meg jön a vulcan api, kitudja mit hoz még ki a "kis" 30centis, 1.1kg-os apróságból
.
-
R3laX
addikt
De fura, most nekem is egyik elindulásra 48FPS-em volt, ahol amúgy 70+ van, hm... Elég furán indul el a doom mondjuk néha, hiába akarsz ráváltani, ha vmi más is meg van nyitva leteszi, néha fel se lehet szedni a tálcáról. Gép újraindítás után újra 70+FPS ugyanott.. Másnál nincs ilyen? Próbáljátok ki, ha feltűnően lassulni akar, gép restart, majd tiszta asztallal újra start Doom.
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc #1526 üzenetére
Nem tiszta amúgy a dolog, ez direct3D módnál van. Illetve a visual résznél pedig nincs ilyen mód. Gondolom nem neked sikerült így megoldani a 980Ti-n
, hehe
pitepeti71: Akkor működik ha van vmi más program/ablak is nyitva, amire át tud váltani. Én ezt tapasztaltam, amúgy ctr+alt+del és benyomod a feladatkezelőt, ha nincs semmi más nyitva.
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc #1524 üzenetére
-
R3laX
addikt
Azért főzi a kártyát rendesen a >>game<<, mondjuk adok is szegény kártyának. Vsync on drop 30FPS-re még mindig semmi megoldás?
Lockolva lenne 60FPS-re nem menne 99-en a kártya sem folyamatosan...
-
R3laX
addikt
Persze ha több bizalmi körön megy át a kulcs, mondhatjuk(úgy érezhetjük), hogy megbízhatóbb
.
-
R3laX
addikt
-
R3laX
addikt
válasz
StarKiller89 #1499 üzenetére
Én >>>innen<<< vettem, megbízható, bevált.
Maxtreme: Ez drágább mint a dobozos
.
-
R3laX
addikt
Hát srácok, ez nagyon kellett ez az új AMD driver. Toxic 280X-en 1200/1750-en baszki dobott kb +20FPS-t. Medium shadow-ot fel tudtam vágni High-ra, többi minden ultra FullHD-n, FXAA1X anti, 16X-os aniso. Ahol eddig lement 40-re, most 64körül pörög. Vsync para még megvan, mind1, elvan ez OFF-on, sztem ehhez majd Patch kell a gémhez. Yess!
Tudtam, hogy király ez a kártya még, megnyugodott a lelkem
, mondjuk így megrántva a kártya el is éri egy 290-es Graphics score-ját 3DMarkban 10200pötty.
-
R3laX
addikt
Várható vmi patch az AMD OpenGL-es parájára amúgy? Illetve még ami nagyon zavaró, hogy multiban nincs belső nézetes spectator mód, miért?
-
R3laX
addikt
Látom Quake-elgettél, jó is volt az, ztn3tourney1
stb..stb.., én is quake párti vagyok, ok ez nem olyan, de nem is olyan rossz ez. Sztem jópofa ez a multi, el lehet zúzni vele. Domination pl kifejezetten jól áll ennek a műfajnak. Freeze Tag is jó, illetve CA is, bár a belső nézetes spekt fura hogy nincs... Kezd el megalkotni vmelyik régi Q3 Mapot Snapmapban
. Vmi Quake fan biztos megcsinálja majd a pro-q3dm6-ot stb.. A vertex is elég jól helyettesíti amúgy a railt
.
-
R3laX
addikt
Heló!
Egyébként multiban lehet/hogy lehet first person spectálni?
-
R3laX
addikt
Próbáltam ráállítani, ez volt az első, hogy triple buffer, de így se jó nem értem.
Amúgy ha nosztalgia, asszem nekem a Gigabyte 8500 Deluxom volt akkor, vagy pont megvettem a Sapphire 9800 Pro-t nem is tudom
.
-
R3laX
addikt
Ja amúgy a game-ben szinte minden ultra, shadows quality-t vettem le mediumra, meg az antialiasing: fxaa1x-es, illetve a depth field antialising-et fölösnek tartottam. Így átlag 70FPS, igaz a kártya 1200/1750-en izzik (3DMark Fire Strike Graphics score:10200). Várjuk a patch-t azért
, ha tényleg ilyen rosszul teljesítenek tesztek alapján.
-
R3laX
addikt
Heló!
Nálam is ugyanez, vsync on-on lemegy kerek 30-ra durvább helyeken, ahol off-al csak 55-re. Amúgy átlag 70 körül mondanám R9 280X-el. Nem értem ezt a vsync problémát, igen GTA V-ben is ez volt, csak ott elég volt kinyomni, majd visszakapcsolni és jó volt...
Amúgy Steam fórumon egy gyerek jó kis AMD Crimson beállításokat írt le, nekem bejött, tényleg jobban fut.
AA mode: App Settings
AA method Supersampling
Morph Filter: On
AA Filter Mode: App settings
Texture Quality: High
Surface Fomate: On
Vsync: Off
OpenGl Triple Buffering: on
Shader Cache: AMD Optimized
Tesselation: AMD OPtimized
Frame Rate target: Off -
R3laX
addikt
Vsync parája nincs másnak? 30FPS-re leesik vsync-el? Off-al meg kicsit lapoz a kép. Adaptive továbbra is visszaáll Off-ra, mint a bétában.
-
R3laX
addikt
válasz
djculture #1096 üzenetére
Heló!
Pfű, ez így elindítva iszonyat jó, húzott Toxic R9 280X-el medium shadow-al többi ultrán szépen viszi is. De! a vsync problémám még mindig fennáll, ha bekapcsolom lekorlátoz nagyobb terhelésnél 30-ra, ha kinyomom meg törik ugye a kép... Erre nincs vmi megoldás? Help!
-
R3laX
addikt
AMD driver Doomhoz
.
-
R3laX
addikt
Hey!
Akkor aki +DLC-vel veszi, magának tudhatja az első DLC-t egyébként? Illetve nem tudni vmit bővebben a DLC-k megjelenéséről, áráról?
-
R3laX
addikt
Heló!
Ha >>erre<< a kommentre gondolsz, teljes mértékben megbízható. Vettem már itt Rise Of The Tomb Raidert, minden simán megy. Én ma meg is vettem itt a Steam-es Doom-ot DLC-vel, már csak a péntek 13-at várjuk
.
De tényleg, amúgy ki veszi meg Steam-en 60€-ért, ha van ennyi más lehetőség?
-
R3laX
addikt
Heló!
Ugye mikor még volt fémdobozos Doom a galaxisnál, benyomtam, hogy küldjön értesítést, ha már megvásárolható.Na most nézem, hogy ugye a fémdoboz elfogyott, viszont már nem értesítést lehet kérni, hanem a "kosárba" opciót lehet csak választani. Mi lesz akkor a fémdobozos verziómmal? Más már kapott értesítést?
-
R3laX
addikt
Én sztem >>Innen<< veszem, de berendeltem a fémdobozost galaxistól, tesóm megveszi 1 legyen a családban
.
-
R3laX
addikt
Sztem már túl sokat mutatnak meg ebből a Doom-ból.. Lassan már összes démont, pályát megismerjük. Nem csoda, hogy van min csámcsogni folyamatosan. Így csak újabb sok-sok kritizálni való hülyeség születik.
-
R3laX
addikt
válasz
Vistaboy #756 üzenetére
Ezeket a fedezékeket nem értem
. Erre ott a Gears Of War, ha erre vágysz
. Régi doom-ban, klasszik FPS-ekben hol voltak fedezékek ?
Unreal első részében is ömlöttek a skaarjok, hogy szétszabdaljanak. Igen, a bélre éhes démonok nem mernek majd a közelünkbe jönni, sőt, megbeszélik melyik oldalról merjenek megtámadni, mielőtt a koponyánknak ugranak
.
-
R3laX
addikt
válasz
laceszgamer #736 üzenetére
Nem értem mi a rossz ebben a multiban. Köze sincs a kilométereket rohangálok/kemperkedek BF-hez, illetve a fáradt COD-hoz.. Itt ha nem mozogsz, véged. A lényeg, hogy minél több cuccot gyűjtsél, különben gyenge maradsz a többiekhez képest. Simán elképzelem, hogy a tesómmal/haverokkal frankón összedolgozunk majd. Egy quake szintű játékmenetet bőven fog hozni. Aki klasszik shooterrel akar már egy ideje játszani, annak tökéletes lesz a multi és biztosan megveszi, aki COD/BF-et keres a játékban, az nagyon messze kapirgál. Várakozzanak csak a BF5/új COD-ra. Most is BF4-et tolom, ideje volt már egy ilyen lövöldének
. Itt a klasszik a lényeg és nem egy túlélőhorror kalandelemekkel(Dead Space, amit rüheltem
)... Az nem Doom lenne...
-
R3laX
addikt
Ki****ottul jó lesz ez
. Mutassatok hasonlót, ami multiban is hozza a Clan Arenát(de várom már a Pro-dm6-ot összerakni weee), quad damage-t stb...stb..stb... + shaft + rakétát hablabla...
Nagyon ott van a színekben is a single, rendesen komoly klasszik quake1-2-es érzékesek hoz fel , doom köntösbe csavarva). Roncsolás, minden megvan benne ami kell, nem értem a nyafkákat... Csillog a démon? húzd le low-ra a grafit
. Túlélőhorror? Mikor voltak ezek a nevek túlélőhorrorok? Doom3 gané ehhez képest.
Végignyomtam doom 1-2-3-at Quake 1-2-3-at. Wolfeinstein 3D-t is... Nem értem mi ezzel a baj? Nyomassátok Nightmere-en, ha már megveszitek -
R3laX
addikt
Nem hiszem hogy a multi túl sokat beleszól majd a single részbe, mivel más csapat csinálja mind2-őt. Egyébként én el-elvoltam a 3-al, de mégsem hozta azt a jó kis klasszik aprítós érzetet. Vhogy nem is vártam ennyire, mint most a 4-et(vszeg, a klasszik multi lövölde hiánya miatt is). Engem megfogott a videók alapján. Én tuti, hogy a legnehezebb fokozaton kezdem a kampányt, ki akarom élvezni ahogy végigszenvedem, ha már ilyen drágán megveszem + multi miatt nekem abszolút megéri.
-
R3laX
addikt
Egyébként a Doom hogy áll a DX12-höz? Most is jött egy új AMD driver, ami erre koncentrál.
-
R3laX
addikt
válasz
cyberkind #670 üzenetére
FPS-hez sztem alap az egér+bill. De sztem nincs jobb annál, mint hogy beülsz az ágyba és kirakod a képet TV-re. Jobb azért a 106cm-en nyomni single TPS-eket(GTA V, Rise Of The Tomb Raidert így pörgettem ki), esetleg autós game-eket(NFS...). Logitech Chillstream már régóta jól kiszolgál, tulajdonképp console-om is van
. Alap, hogy tükrözésre van rakva folyamatosan a TV.
-
R3laX
addikt
válasz
atidzsiforc #653 üzenetére
Á, köszi, pont kerestem a napokban
, akkor a vsync-et is megoldják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest