Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Az megvan, hogy az egy áldozati oltár, nincs minek kinyílnia?! De lépjünk túl ezen... Én egyébként simán Revenantnek néztem az első áldozatunk... Szóval... Lehet tényleg nem árt egy szemüveg.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Synthwave
üzenetére
Miután, ahogy írtam korábban a 7850 valami miatt (driver, mi más), nem valami stabil, így a shadow medium-ra vissza ment, azon kívül minden ultra. Sajnos nem full hd, mert az a monitor nem bírja. Arra majd később kell beruházni. 720p. Ez sem az én gépem, csak odapofátlankodtsm magam haverhoz egy végigjátszás erejéig. (Nem végig én vittem, hagytam neki is 10 percet legalább a saját gépén...
) -
Keeperv85
nagyúr
"Szerintem alapból nagy kár ezt és a Doom 3-mat összehasonlítani..."
Pedig látványban ahhoz húz, csak kidolgozás terén nem ér el odáig... Hangsúlyoznám, hogy nem azzal van bajom, ami van, hanem ami nincs. Ezt a játékot jó pár éve azzal érvelve tervezték nulláról újra, mert a Doom 4 akkori verziója lelketlenmek tűnt. Hát ez most nem tűnik, ez az...
"Azon kívül hogy mind kettő fps, és mindkettőnek Doom a neve, nagyon nincs hasonlóság a kettő között."
Ez az én egyik fő problémám éppen. Ennyi erővel ugyanis ennek lehetne akár más címe is, avagy amannak...
"Az meg hogy ez grafikailag egy Doom 3 HD, felfogható így is, ennyi erővel minden fps ami a Doom 3 után jelent meg az egy Doom 3 HD....
"Ha csak még egyet tudsz mondani, ami a Mars-Pokol vonalon mozog és démonok vannak benne... Tőlem lehet a többire is igaz...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
mildwood
üzenetére
'Viszont olyan dolgokat nem állítanék, amik nem igazak. Nincs fizika, sem sok tereptárgy, de amuk vannak azokat rendesen lökdösik a szörnyek meg te is, beleértve a hordókat."
Azt nem tudom hogy sikerült összehozni, de direkt vigyáztam pár hordóra, majd biztonságban nekifutottam. Nálunk meg sem rezdült. Bug? Akkor elég durva és rendkívül kiábrándító...
"Furcsa mód én rendszeresen láttam kiégő lámpákat, szikrázó vezetéket, szétesett ajtót, igaz nincs tucatszám, de az, hogy nincs, nem igaz."
Az a furcsa, hogy én még nézelődök is ilyen játék közben és úgy sem láttam ilyenre példát...
"Mars- pokol. Ebből a két témából sztem nagyon jó változatos helyszíneket hoztak ki."
A Doom 3 úgy képi világában megvolt? Ott a mechanikus gépek zuhogtak, villogtak, robbantak cafatokra. A Delta labor csurom véres fala is változatosabb ennél a bázisnál. A pokol, az pokol. Igaz, hogy egy kicsit több láva legalább lehetne, mert a felszálló pernye nélkül itt már-már fáztam, de pofásra sikereült. Kár hogy a többi rész kevésbé.
-
Keeperv85
nagyúr
Nyilván spoileres. Csak végigjátszás után!

-
Keeperv85
nagyúr
Sajnos 2016-ban ezek teljesen reális igények lettek és messze nem teljesíthetetlen egyik sem. Nem azt vártam, hogy legyen egy regény sztori, sem azt, hogy az A.I. vagy a fizika váltsa meg a világot. Csupán annyit vártam, amiket negatívumnak felhoztam. Mint mondtam: szeretem a mai napig az első kettőt, de még egyszer ugyan azokat a "hibákat" visszatenni, amik ott csak technikai okokból vannak szerintem súlyos tévedés.... Ha pedig ebbe az irányba menne el az FPS műfaj, akkor én kompletten nem kérek belőle. Nekem kb. végig olyan érzésem volt, mintha egy UT99 sztorimódban lennék, eltekintve a látványtól... és ez itt most nem pozitívum, hiába szeretem azt is...

-
Keeperv85
nagyúr
Engedelmetekkel akkor én is leírnám a kis véleményem. Tekintsetek rá úgy, hogy az első két részt imádom, a harmadikat pláne. Ez viszont nem fogom ajnározni, de elismerem, ha valamiben remekel... Már ha lenne ilyen persze... Lehet Lesz SPOILER, szóval bocs...
Kezdjük az elején... "WTF?"... Na ne így kezdjük... Nem tudjuk kik vagyunk, nem tudjuk hol vagyunk, egyet tudunk: ölni... valamiért. Eddig nem lenne gond, ha mi elvileg nem szigorú karantén alatt lennénk... Szóval halmozza a logikátlanságokat az első perctől kezdve. Egy démon mellett ébredünk, de addig nem falt fel... Next... Lépjünk tovább ezen. Ez elvégre Doom, nem kell komplex történet.
Nem priorizálva a dolgokat, de kezdjük a manapság trendi dolgokkal előre:
Grafika:
Te jó ég, ez egy Doom 3 HD...! Ne vágjuk már ettől hanyatt magunk! Oké. Tisztességes iparosmunka. Tényleg szép, de ennyi. Az első rész grafikai forradalom volt! Sőt! A harmadik meg tudta ismételni azt... Azaz meg tudta volna, ha egész véletlen nem csúszik egy apró hiba a számításba, egy bizonyos HL2 megjelenéssel...
Hangok:
Semmit sem javult a helyzet az elmúlt 12 évben. Nem rosszabbak, nem jobbak, vannak és tudnak annyit adni az élményhez még, ami kell. Hogy már megint kb. 3 féle hangot tud a tucatnyi hörgő izé, az nem lenne baj. A bajok ott kezdődnek, hogy ez az egész bázis tökéletesen halott. Annyira az, hogy sehonnan nem jön semmi zaj. Sehol egy csipogó gép, sehol egy szikrázó kábel. (Ez más miatt is kifogásom, lásd később!) Van a morgás körben és kész. Más nem kelt hanghatást. Térhangzás szerintem nincs, de ezt betudom a próbagépnek inkább, mert nem akarom elhinni valahol...
Zenék:
Imádom, de... Azért lehetne egy stringgel több azon a gitáron, ha már D alá van tekerve. Ehhez a trancsírhoz viszont megy. Az már nem, hogy folyamat szétesik két track között. Nincsenek átvezetések. Zeneileg sem.
Játékmenet, pályák:
Ez az ugribugri még csak elmenne, de itt nagyszerűen el van cseszve azzal, hogy ennek nincsen körítése. Az EGÉSZ pályatervezés szinte végig statikus. Soha sem szakad le egy út sem, nem áll le az áram, hogy azért kelljen egy kerülőt tenni. Soha sem fordul elő, hogy a pálya egy-egy szakasza roncsolódna, hiába b.szunk szét rakétavetővel mindenkit. Ami törik, az,amit amúgy is szét kell vernünk. Az egész hely úgy néz ki bázis szinten, mintha bekenték volna a sértetlen bázis falait piros festékkel. Egyetlen kiszakított ajtó, egy törött gázcső, egy vibráló lámpa, vagy leszakadt kábel nincs. Ehhez az már csak a hab a tortán, hogy 3 féle pálya van: pokol, UAC, UAC Train. Kész. Ha ezt láttad, mindent láttál!
Ellenfelek:
Szegény golyófogó mind. Azért vannak, hogy legyen az amúgy siralmasan üres pályán miért ugrálni. A nagyobbakba kicsit többet kell lőni, de ugyan olyan esetlen és idióta mind. Ott állnak egy helyben, megvárják még szét vannak tépve. Esetleg feléd ugranak a biztos öngyilkosságba... A.I. reboot is volt: ennél talán még az első rész is taktikusabb. Kár. A fő gonoszok is: ott vár EGYEDÜL egy C.D. hogy levágd?! Hát minimum egy sereg impet odateleportálhatna...
A hell knight, az a hell knight, aminek egy hústoronynak kéne lenni csorgó nyállal, le lett degradálva egy izmosabb imp szintjére?! Hát ez mi már?! Ezek alatt rengne a föld az eredeti játékokban, ha tudta volna a motor. Dobhártyát szaggatna az üvöltésük, helyette itt meg szörcsögnek, mint egy megtaposott pet palack...Fizika:
Olyan itt nincs. A tárgyaknak sem és nekünk sincs tömegünk. A pályaelemek mind oda vannak ragasztva a földre. Még a hordók is! Nem löki fel egyik a másikat, vagy gyújtja be... Felrobban, sebzi ami közel van. Kész.
Ehhez már csak a hab a tortán ez a seggel a takonyban csúszás. A Doom 1 is már igyekezett lépésszimulációt létrehozni. Előszedtem most, megpróbáltam. Köröket ver erre sajnos.-------
A Doom 3 legnagyobb negatívumai közé sorolták azt a játékmechanikát, hogy bemégy egy szobába, középen ott van egy csali, pl. egy láda, kiveszed a tartalmát, körbe tele leszel az őrzőivel... Rettentessen kiszámítható volt. Erre most itt ugyan ezt megcsinálják fészkekkel, amiket el KELL pusztítani és itt mindenki oda-vissza van érte?! Már nem azért, de még úgy is, hogy én tényleg szeretem az első három részt, ezt én is nagy hibának vélem és véltem mindig is...
..és akkor a vége, kb. úgy, ahogy megkérdeztem volna, ha tehetem mikor megláttam... SPOILER veszély:
"...hát te meg ki a jó k... anyádnak képzeled magad plépofa??!!! Bezártatok egy démonokkal tele kamrába, hátha megdöglök... Oké... Most téptem szét puszta kézzel fél poklot, hogy a beleikben úszva ide jussak és TE.. TE... SENKI azzal mersz fenyegetni ENGEM, hogy meg is ölhetnél???!! Na most biztos kitépem a gerinced... ha van olyanod egyáltalán...!!!"
Erre vége...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Maxtreme
üzenetére
Nekem itt van 3 db FX5200-as, plusz egy 5500-as: biztosíthatlak, hogy gyalázatos mind. Ha átkapcsoltad DX8-ra vagy éppen azon volt kedve futni, mert azt nyomta a driver, akkor elérte vele a 30FPS-t... néha... Cserébe semmit, de tényleg szinte semmit nem hagyott a bump mappingból. Ment MX440-esen is így, csak ott DX7-re butította magát... Az már egyenesen nevetséges. Annál az Xbox-os grafika is sokkal szebb volt, pedig az aztán...
Ami végre ultrán is vitte legelőször: az x800 pro kártya. Ott kezdett bejönni az az 512MB,ami kellett erősen neki, illetve a DX 9b támogatás.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
VIPowER
üzenetére
+1
...de nem a grafika a bajom, lévén Fallout imádó vagyok és ott leragadtam az első részeknél. Az nem érdekel tehát hogy néz ki.
A Doom 3 pont azt tudta pluszban, ami kellett volna az első kettőbe is: volt hangulata. Na az ennek nyomokban van csupán. Mész, lősz, mész, lősz... Mindegy hogy néz ki, mert 45km/h-val sétálva úgysem nézed meg... Oké,hogy kell legyen adrenalin is, de ezzel az eszetlen rohanással pont azt nyírták ki. Az első 10 mp után tökéletesen repetitív az egész és már nincs miért előre menni. Nem érzem azt, hogy ezek az izék, amik nem csak felismerhetetlenek néha, hanem egyszerű golyófogók csupán, bármivel rászolgáltak volna arra, hogy irtsam őket. Mert nem félemeletek, mert tucatszám vannak...
Ami pedig a hangokat illeti:
Pont a Doom 3 volt az egyik úttörője a térhangzásnak. Nem tudom ki lőtt már közületek sörétessel, aki szerint annak nem jó a hangja, de biztosíthatok bárkit, hogy ennek sincs köze ahhoz, ahogy az valójában szól. Itt ráadásul a térhangzás felejthető, mert mindenhonnan morog valami... Lehetetlen arra aspirálva játszani, hogy hallom mi van mögöttem, mert előttem is van 3-4 abból...Grafikailag sem ugrottunk akkorát, hogy ehhez négyszer akkora VRAM legyen a minimum, amiben a harmadik rész ultrán futott... szóval...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ha valaki megdob egy kulccsal, van 3 db AGP-s P4-es kéznél. .

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Vistaboy
üzenetére
Én már többször is megnézem és van, ami eddig csak frusztrált, de nem tudtam mi az, most viszont megérett bennem a gondolat, hogy...
Úgy jár fel-le a pályán a karakter, mintha sínen guruló kamera lenne. Egyelten rezzenés nincs jobbra-balra, nincs lépésszimuláció. Ez még 92-ben elment, de most...
A fegyverek mindegyike ugyan azt csinálja, kivéve a láncfűrészt... Nincs semmi ballisztikus hatás, nem rúg vissza a sörétes és nem is szór, a környezet nem sérült sehol...
A szörnyeknek nincsen tömege, viszont lábilag oda vannak ragaszva, még a rakéta sem löki fel a legkisebbet sem, max szétszakítja... Oké, a Doom 3-ban is elporladtak csak, de hogy itt a liternyi agyvelő után a pályán egy nyavajás vérfolt nincs... hát azért...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
laceszgamer
üzenetére
Szerintem viszont ez nem Doom. Ez egy arena shooter, amihez minimáls történetet sem tudok elképzelni. Igaz, hogy az első kettő is egyszerű volt, mint a faék, de azért a fára talán már nem kéne visszamászni... Ott kerülgetni egy ellenfelet egyenlő volt a biztos megdögléssel, most meg az egész arra épít, hogy fuss el. Majd ha Quakere vágyom, akkor azzal játszom. Csak annak nem single FPS-ként kezdek neki... Pont jó irányba váltott a Doom 3 és pont jókor...
-
Keeperv85
nagyúr
Még egy sorozat, ami elvérzett a Bethesda alatt. Számomra a Fallout kinyírása is megbocsáthatatlan, most ezt is... Sajnos az Arkane Studios is hozzájuk került, így már a Dishonored 2-ben sem bízom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Windows 11
- Milyen széket vegyek?
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Seed szerver topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- MacBook Pro 16" M1 Max 32GB RAM 1024GB SSD Astro szürke - Nagyon szép karcmentes állapot !
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya CSERE
- Byintek Love U14 Projektor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Mini / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
)
"

Osztom a véleményed, sajnos...