Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#9239) Schaf válasza Timer (#9238) üzenetére


Schaf
tag

No akkor sorban...

Egyrészt köteles vagy mérni , ha nincs adatod.. sőt ... a te felelősséged a jó adatot megadni a hatóságnak, ha rendelkezésedre áll , ha nem... ők nem fogják vizsgálni az általad megadott adatot , amig nincs gond. Ha viszont van, pl baleset, akkor a keresztvizet simán leszedik rólad , mondván a jogszabályok szerint a te felelősséged. (ügyes mi?)

Ami a büntetéseket illeti ... számos eset volt, például Balaton átúszásnál , vagy akar vidéki varosokban is, de volt olyan barom aki Pakson vagy Ferihegyen repült... utóbbi esetben még le is írta , hogy csodálkozott hogy a DJI szoftvere visít , hogy LHBP CTR... Nyilván még mindig ott tart a hatóság hogy kevés az erőforrás, hogy másra kell a pénz, stb. Részemről nem azt pártolnám, hogy mindenkit szénné büntessenek, de pár nótorius esetben igenis elkelne a szigor. A mezőn a kutyát nem zavarja ha valaki hülye ... de amikor a kértedben esik le egy Phantom4 az már véleményes.

Ami pedig a hitelesítést illeti... bírósági szakértésem tapasztalata, hogy amikor valaki ilyesmivel próbálkozott tárgyaláson (hogy a műszer nem hiteles és a vicc hogy tudhatóan nem volt az) akkor a bíró megkérdezte akarja-e vádolni hamis tanúzással a rendőröket ... azaz mindegy volt mi a hiteles és mi nem, ha két rendőr azt vagy azt írta a jelentésébe (egyébként ez a világ vicce szerintem is)

Szóval attól , hogy a hatóságok egyelőre nem adnak 300e-es csekkeket még igyekezni kéne megfelelni a rendeleteknek, mert messze nem annyira bonyolult. Viszint amikor önjelölt megmondók hülyeségeket beszélnek, az oda vezet ahol most tartunk... hogy sok ember nem tudja mit kell, mit lehet, mert itt azt olvassa ott meg amazt.. és persze egyszerűbb azt a választ elfogadni ami jó nekem, mint azt ami a valós .

A héten érkezik egy új Mini a DJI-tól. Ha meg is kapja a C0-t (a DJI által a megfelelő korlátokat beépítve) az akkor sem lesz érvényes visszamenőleg a többi gépre .

Tehát aki ma Minit vesz, jó ha tudja, hogy papíron nem fér bele a jogsi, biztosítás , stb. nélküli sávba. Ez tény kérdés és normális kereskedő ezt el is mondja (elvileg).

De ne menjünk ilyen messzire.. a 249g-os gépre a polgár cellux-szal ragasszon rá 2 papírt az üzembentartói és UAS számokkal ... ha ügyetlen máris több a súly . :)

Mondjuk az is igaz, hogy még nem lattam két azonos súlyú Minit.. olyan minőségi a gyártás... 😂😂

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.