Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz tom_77 #5728 üzenetére

Majd meglátjuk. Én annyit tettem, hogy pártoló tagként (ezúton is köszönöm az infót Geller72 topiktársnak) beléptem a DOE-be (ötezer), plusz kötöttem év végéig biztosítást (ötezerhaccá'). Jogilag ez még mindig kevés, mert kellene ugye eseti légtér is, de annyira talán elég, hogy ha szaabdtáren (nem emberek felett) repkedek a Sparkkal, és esetleg megkérdezi valaki, hogy mi a téma, akkor oda tudom adni neki, hogy nesze, tag vagyok, és itt a biztosítás. Aztán annyira jó eséllyel már nem lesz képben, hogy eseti nélkül egyik sem ér egy marék molylepkét se. Félreértés ne essék: szívesen kifizetem az esetit is, mert nem szeretek tilosban járni, feltéve, hogy nem ilyen átkozottul bonyolult az igénylése, és mondjuk megvan 24 órán belül. De honnan tudjam most, hogy melyik nap fogok tudni kimenni repkedni, mondjuk júliusban? Foglaljam le az egész tavat háromszor harminc napra?Eszement az egész.

Meg maga a rendszer is egy vicc, de javítsatok ki, ha rossszul tudom. Ha minden igaz, hatvan nappal a repülés előtt ki kell töltenem egy ANYK nyomtatványt, be kell fizessek 3 ezret (legjobb esetben), majd a replülés előtt félórával hívhatom a légiirányítást, hogy "Sziasztok, 80 méter magasról lőnék egy tájképet", aztán ha abba hagytam 4 akkuval később (max 1 óra), hívhatom őket megint, hogy jöhetnek a Gripenek meg a Hind-ek mélyrepülésben, mert a Spark már a táskában van, azt meg maximum 10 méter magasra tudom dobni, így talán nem jelent már rájuk veszélyt. Kabaré...

Az nagyon hasznos lenne, ha a légteres appban lehetne foglalni, és ha tényleg jön arra valami, dobnának egy SMS-t vagy pusht, hogy szállj le azonnal, esetleg még a nagygép helyzete is megjelenhetne magassággal együtt, így el lehetne evickélni a látogató magassága alatt a felszállás helyéig.

A baj az, hogy hiába kicsik ezek a gépek, egy madár beszívása is képes lefektetni egy vadászgépet, ez sem különb, ráadásul a madárcsont egy jó fokkal könnyebben törik, mint egy masszív műanyag darab.

Új hozzászólás Aktív témák