Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT.hu
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
Azt hittem, hogy Veszprém, Esztergom vagy Balatonfüred például Nyugat-Magyarország, de ezek szerint vagy ebben tévedtem, vagy simán csak álmodtam, hogy ott is használtam a laptopot.
Igen, az országot járva eddig mindig volt netem, és nem fogok direkt azért elutazni valahova, hogy ne legyen.
-
törölt tag
a harmadikat is nekik címezni, az ötödiket is, és a tizediket is, és igenis másodlagosnak betenni akkor már a levelezésbe az nmhh-t és a kormányhivatalt
Nem ezután részemről így lesz: email írok nekik, ha nem válaszolnak 30 napon belül, akkor 31. napon kormányhivatalhoz megy a panasz hogy nem adtak választ, majd ha a hivatal nyomására választ ad a digi de elutasítják a panaszom, akkor 3000 Ft illetékbélyeg megfizetése mellett az nmhh fogja kimondani a végső szót.November első napjaiban felhívtam a 1272-t, és a felől érdeklődtem, hogy a fórumokon azt írják, egyeseknek felmondták a digimobil "teszt" csomagot. Jeleztem, hogy amennyiben ez mindenkire ki akarják terjeszteni, úgy elfogadom, ha nekem is felmondják, de ezt mivel nem tették meg november 1 napjával (60 napos értesítési kötelezettség), így január 1 után is igénybe akarom venni a szolgáltatást. Erre az ügyintéző közli, hogy azt nem lehet, mivel január 1 után a "teszt" csomaggal semmilyen ki- és bejövő hívást, illetve adatforgalmat nem fogok tudni kezdeményezni. Visszakérdeztem: hogy erről engem mikor fognak értesíteni az érvényben lévő törvények/szabályok értelmében (EHT: A szolgáltató az előfizetői szerződés felmondását az előfizetővel tartós adathordozó útján köteles közölni azzal, hogy a tartós adathordozó elérhetővé tételéről az előfizetőt igazolható módon külön értesíti) A szavait alátámasztandó közölte, hogy ők értesítettek sms-ben, facebook-on illetve a weblapjukon elhelyezett reklámcsíkon.
SMS nem jött meg, facebook fiók megléte nem állampolgári kötelesség, a weblapjukon elhelyezett reklámcsík pedig pont "annyit ér", mint azt be is bizonyították [link]
Szóval a "tartós adathordozó" megléte nem valósult meg, ugyanis ez az ÁSZF-ben történő értesítés, illetve az értesített levélküldemény lenne.
Vártam 45 napot, majd megelégelve, hogy nem kapok választ, számhordozást kezdeményeztem a telenor felé.
A számhordozást követő 3 nap elteltével kaptam meg a választ, amiben leírják ugyanazt: sms, FB, webes reklámcsík...+ hogy ők "minden ügyfelet értesítettek". Arra a kérdésre, hogy engem milyen formában, nem válaszoltak. És nem vagyok egyedi eset: itt többen jelezték, hogy nem kaptak 60 napos "rendes szolgáltatói felmondást".
Térjünk vissza a számhordozásra.
2db olyan hívószámot akartam a telenorhoz hordozni, ami 0620-as előhívós, és egy évvel korábban a telenor elengedte a digihez. Ugyanazokkal az iratokkal akartam visszahordozni, a hordozás mégis el lett utasítva.
Ezt követően felhívtam a 1220-at, és a 1272-t. Azt mondták, édesanyám nevének nem-egyezése miatt lett elutasítva a számhordozás.
Lebetűztük édesanyám nevét mind a két szolgáltatóval: karakterre pontosan egyezett. Elővettem a digi-s (1 évvel korábbi szerződésem) illetve a friss telenoros számhordozási megállapodásom: minden karakter egyezett.
Visszamentem a digihez és megkértem nézzenek rá az iratomra, és hogy minden karakter szerint van a rendszerben. Azt mondták igen. Nyomtam egy képernyőmentést, és egy weboldal teljes mentést (ez fontos lesz később !!) miután beléptem a digis fiókomba arra a részre, ahol a szerződő adatai találhatóak-benne értelemszerűen édesanyám nevével.
Átmentem a telenorhoz. Ott is mindent leellenőriztünk karakterre pontosan. Kaptam egy új számhordozási megállapodást. Azon is minden karakterre egyezett.
Este jött az sms: számhordozást elutasította az átadó szolgáltató (digi).
Oké: 1220 + 1272: érdeklődöm az elutasítás oka miatt. Édesanyám neve....Újra betűzés...Minden egyezik.
Jó. Ekkor úgy döntöttem írok nekik egy emailt, amiben csatolom a digis szerződésem és a telenoros számhordozási megállapodásom feényképét, hogy lássák, édesanyám neve karakterre egyezik.
Vártam 2 napot. Majd ismét bemente óem a digi ügyfélszolgálatára hogy ilyenkor mi van. Széttárták a karjukat.
Bementem a telenorhoz. Újra elindítják (3. alkalommal a számordozást), de előtte felveszik a háttércsoporttal a kapcsolatot. Ügyintéző felhívja a kollégáit. Közlik, hogy sajnos ismert hiba, a diginél van (el is mondták mi az, magyar karakterkódolás az"ő" nem megy át a digitől, helyette más karakter megy a telenor felé.
Este kapom az sms-t a telenortól, elengedték a számokat.
Belépek a digi-s fiókomba és akkor látom: édesanyám nevében az "ő" fel lett cserélve "o"-ra. Újabb képernyőmentést csináltam. Valahogy éreztem, hogy dokumentálni kell mindent...
Másnap hív egy digis: meg fog valósulni a számhordozás, a telenornál volt a hiba.
Értem, csak akkor miért is írta át önkényesen a digi "o"-ra édesanyám nevét? Miért nem tudta átadni a digi a számot? Miért a telenor rendszerében van a hiba, ha korábban telenortól vodához, majd vissza telenorhoz irányú számhordozások esetén nem volt gond édesanyám nevében lévő "ő" karakterrel?
Oké: email diginek, 2 hívószám, 3 alkalaommal történő számhordozás elutasítása *5000 Ft kötbér igényem van.
Eltel 30 nap: nincs válasz. Felhívtam azóta 2x a 1272-t. Semmi.
Második alkalommal közlik, hogy "előfordulhat" hogy újabb dokumentumokat kérnek majd be tőlem, amit a telenortól kell beszerezzek....Visszakérdeztem: az a dokumentum amit lefényképeztem (digi + telenor szerződés) pont elég a kötbérigény megállapításához.
Itt tartunk ma.A kérdésedre: miért fórumba írok? Mert bízok a nyilvánosság erejében. Mert január 1-gyel nem vagyok digimobil előfizető (legalábbis az 1db, 0650-es náluk maradt "teszt" csomag nem működik), ezért engem ilyen formában nem érint az, hogy az EU-t 4Ft vagy 5Ft díjon lehet hívni. Persze érintene, ha pl. a "teszt" csomag aktív maradt volna.
De szerintem rosszul teszed fel a kérdést: miért nem tartja be a digi az EHT-t a felmondással kapcsolatosan, miért nem tartja be a digi a 30 napos válaszadási kötelezettséget, miért tünteti el a reklámcsíkból a 4Ft-ot ha korábban pont a reklámcsíkot jelölte meg mint hiteles tájékoztatási formát?
Szóval. Mit várok a digitől: pusztám azt, hogy jog és törvénytisztelő módon viselkedjen, Ennyit. Se többet, se kevesebbet!
Most már azt is tudod, hogy károm is volt belőle. Az autóm nem ingyen gurult az ügyfélszolgálatuhoz 3x, a szabaidőm sincs ingyen (munkáltatóm is ad órabért), és amikor sorozatosan más hibája nemtörődömsége/trehánysága miatt sorozatosan szívok, sem egy utolsó szempont: idegsejtek pusztulnak.És egy bónusz kérdés a végére: ha a digi dec 31-el kivezette/megszüntette a "teszt" csomagot mindenkinek, akkor ugyan miért kellett egyeseket levélben értesíteni? Illetve hol van ez "tartós formában", melyik ászf-ben?
Jogilag megállja a helyét egy csomag megszüntetésére az alábbi mondat: "tesztelj velünk december 31-ig". Ebben hol szerepel az, hogy január 1 után nem tarthatom meg a csomagot? Ebben csak annyi van, hogy január 1 után már nem tartanak igényt a tesztjeimre. Teszt vége =/= teszt csomag megszüntetése.
De ezt majd az nmhh eldönti.Szerk:
Telekom és voda is tudta mi a dolga miután az nmhh megkereste őket.+1 bónusz: nagyon elégedett vagyok a digi vezetékes szolgáltatásával. Akinek lehet dicsérem.
Mobil szolgáltatás azonban nem egyhamar lesz tőlük. Az ügyintézésük kritikán aluli.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Talán volt előtte 2db panaszom feléjük, és az egyikre 48 napra adtak egy mellébeszélős választ (feltettem a kérdést, hogy miért nem tartják be az EHT-t, mire leírták, ha nem tetszik forduljak nmhh-hoz, kormányhivatalhoz...stb), a másikra még mindig nem válaszoltak 37 nap elteltével....
A 30 napos válaszadási kötelezettség számukra ennyit ér.
Talán a harmadikat is ezek után nekik kellene címeznem...."b+ " -
the.odzsy
aktív tag
-
the.odzsy
aktív tag
-
törölt tag
14740Ft volt. Ezt mindenki maga dönti el, mi a jó neki, hogyan jó neki ! Én senkit nem akarok rábeszélni semmire !
Csak gondoltam megírom, mi a helyzet vele, főleg azért, mert nem kell gányolni a firmware verziót ami rajta van, hogy a Digi működjön......
Egyes hüvely hotspotokat mókolni kell ám, hogy minden faxa legyen.... -
Luissimo
veterán
nyaraláskor, kempingben, sátorban, medenceparton, sörözéskor balatonparton, tableten gyereknek...
vagy digisporton meccset nézni.
plusz azért jön rajta a FilmNow, ami legalább reklámmentes filmnézést biztosít.
naés legalább át tudod castolni tévére, hotelben, nyaralóban stb.jó az azért, de nemkell tőle NTFLX minőséget várni, főleg mert ingyévan
-
baly81
aktív tag
"Ma újraolvasva amit írtam, szerintem ezt a részt nagyon félreérthetően fogalmaztam meg"
Ezért "ugrottunk neked" ketten is. Tényleg úgy jött le a dolog, ahogy...
De már letisztáztuk! 👍
Amúgy nekem nagyon részletes tájékoztatást adtak. Normálisak voltak. Nyilván ez ügyintézőtől is függ, lehet kifogtál egy unott, belefásultat.Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
baly81
aktív tag
Oké! Letárgyaltuk... ✌
Amúgy amikor bármelyik szolgáltatónál, és itt most nem csak a mobilosokat értem, hanem pl a közműveket is, miélőtt aláírod a szerződést egyik sem olvassa fel neked az 55 oldalas 8-as betűmérettel írt ASZF-ét. Nyilván alá kell írnod, és azzal elfogadod ezeket, és itt a DIGInél ez külön ki is van emelve.
Van olyan pont amit én is kifogásolhatónak tartok, de ez nem ez.Én sem szeretem ezeket az adatközléseket 3. fél felé. És igyekszem is ellene tenni, szóval teljes mértékben megértelek! Az a legkomolyabb, hogy ennek ellenére is kapok néha hívásokat. Legutóbb múlt héten hívtak egy győri számról, "csodakrémet" akartak nekem eladni. Amikor kérdeztem honnan tudják a (telekomos) számomat, azt mondta nem nyilatkozhat erről.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
AtHoS
nagyúr
"ami akkor is jár, ha egy nappal hó vége előtt kötöm a szerződést"
Én azért erre nem vennék mérget...ki is fizetnéd rá 1 nap miatt a teljes havi díjat?
Vernéd az asztalt van egy olyan érzésem, de ezt nem kell megtenned...a többi szolgáltató is időarányosít nem teljes havi használat esetén. Nem a digi találta ezt felNálad mikortól él a szerződés, mert az nem derült ki az irományodból? Véletlenül nem jan. 10. vagy 11.-étől? kb. az a 10/20 GB-os arányosítási időszak határa
read-only mode on the forum
-
baly81
aktív tag
Időarányosan fognak számlázni, ne generálj problémát se nekik, se magadnak! Felesleges! Mindegyik szolgáltató így csinálja...
A személyes adataid engedélyezése névjegyzékben, az a saját nyilvántartásuk! Még jó hogy engedélyezed, a szolgáltatónak...
Szerinted hogy készül majd el a számlád?
(onnan tudom, hogy én is rákérdeztem )[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
viktorhu
veterán
Lehet, hogy arra gondolt, hogy telefonálni nem lehet vele?
Egyébként nagyon arra ösztönzik őket, hogy az új telefonos csomagokat tolják, vagy hogy a teszt simeket véglegesítsék.
Amikor bent voltam múlt héten, a hosszabbítás felé akart terelni, pedig mondtam, hogy adatsim kellene a laptopomba. Aztán amikor mondtam az 50 gigás csomagot, akkor csalódottnak tűnt, de kedves volt tovább is.
Ugyanez volt, amikor telefonon megkerestek, minden áron arra akart ott is a nő rábeszélni, hogy valamelyik telefonos csomagot rendeljem meg a laptopomba.
-
Cs1csó
félisten
JÓ, hogy említetted Angliát, azért durva hogy ez az ára amiért ott lehet netezni kb. 3x-os életszínvonalon történik a bér pedig nominál értékben kb. 6x annyi - de ugye lakhatás stb. miatt írtam inkább a 3-as szorzót
Ez hazánkra vetítve kb. a helló data-d lenne 6k helyett 1-2k. (a mi jövedelmünkhöz képest)
-
Cs1csó
félisten
-
törölt tag
Félre ne érts: mély tisztelettel adózom dchard fórumtársnak, de kb. úgy érzem magam, mint egy negyedikes gyerek, amikor az egyik kecskeméti repülőparancsnok a vadászgép működését ecseteli, szaknyelven.
Aztán a parancsnok visszamegy a bázisra, a gyerekek pedig folytatják a saját szintjükön a repülésről való elmélkedést.... -
anglergab
addikt
Így van, az előfizetéshez tartozó mobiltelefonos, azaz kisképernyős, nem megosztott használat esetén, átlagos/tipikus esetben már az 50 GB is korlátlannak számít az átlagos alkalmazások használata esetén jelenleg.
Aki pedig 2x ennyit forgalmaz havonta, ott már valószínűleg extrém használatról van szó, azaz olyan alkalmazást használ laptopon/megosztón, annyi ideig, ami veszélyezteti a többi felhasználó kiszolgálását.[ Szerkesztve ]
-
abudai
csendes tag
Pont ezt mondom én is. Korlátlan 50gigáig full speed utána low speed. Nem én rugóztam az 50gigán, ha vissza olvasol. Mondjuk a torrent huszár dolgot nem értem. Például a diginek van egy mobil alkalmazása a digi online tegnap meg ma letekertem vele 30gigát... jobb vagyok mint egy torrentes vagy rosszabb?
-
DonMaster
addikt
te végig olvastad amit irtam, látom hogy van minimális javulás 1080p video és 720p-s video között,
és ne gyere már 1440pvel mindig, hol látod te a FHD és 1440p között 5,5"-on érdemi különbséget, sehol.
van de olyan elenyészö a képernyö mérete miatt, hogy kár eröltetni a nagyobb felbontást mobilon.monitor az más, nekem FHD és UHD is van, van különbség, de egyikse 5,5"-os, hanem 24+"-os mind kettő. tv is 49"-nál kezdödik és van különbség,
de 5,5"-on hangyafasznyi, 10"-on már sokkal több a különbség mondhatni látványos, 20"-on már brutálisan kiüt hogy 720p vagy FHD vagy UHD video, de 5,5"-rol van szó ott hangyafaszni a különbség.mutassatok már képet ha szerintetek orbitálisan nagy különbség van 5,5"-on a 720p és FHD között videoban. nem kamerával felvett, hanem már kész akár YT videoban , 360p-töl 1440p-ig lehet állitani, vagy chrome yt asztaliban 4k-t is lehet.
és a kezdeti téma ott kezdödött, hogy 4k kell 5,5"-ra hogy élvezhető legyen a video, ahoz meg hogy mekkora sávszél kell mert a 1MB/s nem elég.
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
tévedés, látom a különbséget a monitoromon a tv-men én is hogy a 720p és a fhd és a uhd(4k) felvételek között mekkora különbség van,.
de 5,5"-on a 720p és fhd között olyan elenyészö a különbség amit szemmel leehtne látni hogy pont lényegét veszti, ahogy a nagyobb, is tehát értem ez alalt a 4k felvétel se adja át azt amit kell 5,5"-on, pontugy nézki mint egy 720p-s video, 5,5"-on.egy normális monitor és tv-n ég és föld a különbség, de itt olyan kis méretröl van szó hogy nem éri meg.
tablet 10,5" az már más kategoria képernyöben is, de 5,5"-on lényeg telen, nem kötelező only yt-röl beszélni, lehet az torentezet film is 720p és fhd között 5,5"-on nincs olyan különbség ami rontja az élményt a 720p-által átadott és az 1080p által átadott képek között, ide jöhet akár az 1440p is
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
upc-t a voda meg vette , üzlet még nmhh általi folyamatban, de megvette, tehát az,
igen jogos hogy upc-s kell legyél hozzá, viszont a telekomnál sem kapod meg a magenta1-et máskép ,simán meg 19e /hó a minden korlátlan csomag telekomnál, telenornál 16e ahogy vodánál is 16e simán a full korlátlan. upc-sként meg 13e , azért havi 3e az már pénz.
én is telenor hd-s vagyok, nem akrok váltani, csak ha lesz ehez hasonlo árban ami üti a minimum érték határt is emiatt várom a digi-t hogy lenyomja a másikok árait.(#7347) 4Grider
egy volt digis belsös információi szerintem elégé ujdonság , eddig ez konteó téren élt, és várható volt, de ez konkrétum, bár árat nem irt, de én fix nek fogom fel, mert tudom hogy poli belsös infot adott, valamely szinten.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
hát haa PPF eladja nem lesz olcsó , bár az igaz akkor egycsapással a top1 -be kerülnek, mert a digi-s mostani freki+ a telenor-os mostani freki-vel továbbra is 1helyen ál frekiben.
mivel a telekomnak van mind a 4 szolgáltatása , vodának is van , telenornak nincs, nem kizárt akár csak 1 roaming megejtése föleg az uj ppf vezetéssel akiknek nem kevés pénzbe került a telenor , így valami azonnali bevételt tudnak produkálni, hosszutávon meg nyilván halál mint , Romániában a vodafone-nak volt a digi roamingjaLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
grafnet
veterán
Én, legalább vettem a fáradtságot és besétáltam az egyik vidéki Digi Pontba...
Az Ő információjuk nem érdekel konkrétan! A kártyáért mentem.
(Mivel 99%-ban mobilról vagyok nem szoktam bajlódni a smile-kkal.)Szerk.:
(#6998) viktorhu: "Az Ő információjuk nem érdekel konkrétan! A kártyáért mentem."
Korábban már írtam, hogy nekem április 1 az infó. Mindenki itt, a fórumon pampog, hogy így-úgy-amúgy...
Te bementél ma a kártyáért?[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest