Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Diák66
üzenetére
Most azt mondod jelenleg a "digi embereinél" az ezerforintos havidíjú sim kártyák vannak _Már?
Mennyi lesz a havidíj immáron ?
Kitart még az ún."tesztüzem" június 30ig??
Én mondjuk 1000-2000 Ft körüli összeget talán kiköhögnék..A másik kollégától meg kérdezném hogy
mikor "lesz nemsokára választás"?!
-
n00n
őstag
De szerintetek a Digi ezzel nem volt tisztában, hogy ez lesz az eredmény? Nekik nincs annyi eszük, mint itt néhány fórumozónak? Sokkal jobban átlátják ezt, mint mi. És ha öntik bele a pénzt, mert jelenleg még öntik, akkor biztos, hogy van tervük. Egy ekkora befektetésnél nem hónapokra terveznek, hanem évekre. Jövőre meg új tender lesz. Onnan már nehéz lesz kizárni a Digit, kétszer nem lehet ugyanazt a piszkost trükköt eljátszani. Ha meg igen, akkor az EU úgy el fog minket meszelni, hogy a Diginek szépen meg fog térülni minden belerakott forint. Szóval szerintem Ők csak nyerhetn...
-
4Grider
félisten
válasz
trec12
üzenetére
Itt az a kérdés, hogy meddig bírja még a Digi (és a finanszírozó bankja) ezt a havonta nem két fillérbe kerülő tesztüzemet. Persze a citibank is látni szeretne még valamit a pénzéből, így nem érdeke, hogy leírja az eddigi befektetést, de a jelen helyzetet (havidíj mentes szolgáltatás, minimális bevétel) egyetlen befektető sem finanszírozza sokáig.
-
Lelahel
csendes tag
Most akkor dobhatom majd ki a sim kártyámat? Nekem nem kell 5G, Biztos, hogy beszünteti a Digi a szolgáltatást?
-
trec12
addikt
Ahogy páran írták már a 900-as tenderig még elvergőd(het)nek. Számomra ez is kérdéses, hogy van-e értelme kb. látni mire számíthatnak. A Digi egyelőre még nem kommentálta az eseményt de sajnos nem is számít semmit szerintem mert magasról tojnak rájuk. Egyszerűen "eltaposták" őket. Persze minden jogszerű volt akinek lenne bármi kétsége.
Őszintén szólva nem tudom mit fog kezdeni a mobil hálózatával ?
-
-
Samott
addikt
Gusztustalan sunyisag van a hatterben, mert igy az allamot is megkarositottak, nem volt lenyegi verseny a frekvenciakert. Ha lett volna digi, akkor lett volna rendes licit es az allami is tobb bevetelhez jut. Valakik itt csunyan meg lettek kenve. Mert ennyire hulyek nem lehetnek maguktol.
-
bociusz
aktív tag
válasz
vbalint77
üzenetére
3600-on összesen 310 MHz volt meghirdetve (forrás), ebből 140 ment a Telenornak, 120 a Telekomnak, 50 a Vodafonenak. Ha jól számolom, az pont annyi.
2600-on a 2014-es pályázatról már szerzett a Telekom 30, a Telenor és Vodafone 20-20 MHz-es FDD blokkot, valamint a Vodafone még plusz 25 MHz TDD blokkot (forrás). Ezt a sávot 4G kapacitásbővítésre használják forgalmas helyeken, többnyire nagyvárosokban és a Balatonnál. A Cellmapperen B7-re szűrve lehet nézelődni, jól látszik, hogy csak szükséges esetben vetik be, feleslegesen nem vesznek hardvert és fizetnek licenszdíjat.
Úgy tűnik, mindhárom szolgáltató elegendőnek vélte a meglévő B7 sávot a következő évekre - itt ne felejtsük el, hogy a 3G lekapcsolással duplex 15 MHz-nyi B1 fog felszabadulni, amiből a Vodafone pl. 5 MHz-nyit az ország jelentős részén már 2019 elején átterelt 4G-re.
Az aukció előtti állapot itt böngészhető.
-
mover
tag
Hát azért ez az ügy bármennyire is sokadrangú háttértörténetnek tűnik most, azért ott van a koronavírusos időszak aljas és sunyi ügyeinek toplistáján. Még akkor is, ha mindenki tudta hónapok óta, hogy ez a történet vége.
-
dchard
veterán
válasz
vbalint77
üzenetére
"háttér alkuban maradt valami a diginek amivel lehet egy fapados szolgáltató?"
1GHz alatti freki nélkül kizárt. Amiben bízni lehet még (már ha ezek után, ugye...), az a 900-as tender jövő év tavasz-nyár környékén. Bár ha itt nem tudott labdába rúgni, az a tender még durvábbnak ígérkezik...
-
tomp
félisten
válasz
vbalint77
üzenetére
Ahhoz 4x4 MIMO kell amit LTE-n nem fognak meglépni mert nem éri meg!
Ha B1-3-7-20-at is fog sugározni a Telekom bázis akkor jól el fogják osztani a terhelést. Legfeljebb 3CA-val különböző konfigurációval szépen meg lehet oldani.
Telenornál sem lesz gyenge azért. Most B3+B7 párossal 250Mbit lazán megvan.
Csak B7-el meg 175Mbps. -
vbalint77
tag
Még talán a következő licitet megvárja a digi, ha sikerül 900on meg 1800on valamit megkaparintani, plusz a 2600 akkor életképes lehetne...
A telekomnál meg jöhet a gigabit LTE, 800+1800+2100-on is megvan a 20mhz-es lte blokk... -
-
jovás
senior tag
Erről a tenderről egy szó jutott az eszembe: gusztustalan!
-
törölt tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Mert a digi egy nonprofit cég, aminek nem az a célja, hogy a befektetett több 10 milliárdot viszont lássa...Ugyanis 5MHz-cel esélye nincs még nullszaldósra sem kihozni a dolgot.
-
Lajosnagy17
senior tag
Szerintem, semminek nincs vége, minden folytatódni fog. DIGI marad olcsó szolgáltató.
Mellesleg 2600Mhz-et használnak Romániában is.
-
DevKiller
senior tag
válasz
trec12
üzenetére
HA igazat is adnak a DIGI-nek akkor is esélytelen már frekihez jutás maximum kártérítést kaphatnak ami nekik ebben a helyzetben nem sokat segít... Attól még nem lesz használható frekvenciájuk.
Lajosnagy17:
Az csak sebesség növelésre jó, de terjedni még nehezebben terjed mint a jelenlegi 1800-as. Nem tudom mit kezd a DIGI de valamiért kezd az bennem körvonalazódni, hogy vége van. -
trec12
addikt
válasz
csacsi67
üzenetére
Úgy tudom nem kellett várni semmilyen döntésre mert a feljelentésnek már alapból nem volt halasztó hatálya. Bírósági eljárás vége nélkül is mehetett az árverés. Azaz a Digi azt is kérte függesszék fel a tendert az eljárás idejére de ezek szerint ez nem történt meg. Ettől a bírósági ügy még mehet tovább. De lehet én tévedek....
-
Lajosnagy17
senior tag
Szóval a 2600mhz újra meg lesz hirdetve. Van ESÉLY a 15Mhz-re.
-
bociusz
aktív tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
700-on, 2100-on és 3600-on is elkelt mind.
A 2600 viszont senkinek sem kellett.(3600-on van amúgy 20 MHz-e a Diginek, azon tud kb. 100 Mbps-nyi 5G-t szolgáltatni, ahogy azt egy teszttornyon a Váci úti székháznál már teszi is)
-
Zeki
nagyúr
Reszeltek a diginek.
-
csacsi67
addikt
Sajnos a Digi sehol nem kapott frekit [link]
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
üzenetére
Én egy Mikrotik hAP ac2-t használok, egy HUAWEI E3276 HUAWEI E3276s-150 modemmel.
Annyi megjegyzés, hogy a Mikrotik beállítása nem feltétlen magától értetődő, és a jelenlegi dollár árfolyam mellett ez a modem sem túl olcsó (nekem már régebben megvolt, még a Digi előtti időkből). Cserébe semmi gondom nincs vele, sokszor hordozom magammal, mint mobil WiFi állomás. -
törölt tag
válasz
poollyy
üzenetére
Nekem a Telekom Speedport (Huawei B593s 22) vált be, kiemelkedő a beépített antenna benne), ráadásul nem kell a stick sem, csak a sim bele, lehet 4 db. ssid , WAN és 4 LAN is van rajta. Új árát be sem merem linkelni, de használtam 17-20 ezerért hozzá lehet jutni, nekem mióta van adat simem (és akkor stick még nem volt elérhető), megy folyamatosan, néha csak unalmamban indítom újra. Újban a 4g-s TP-Link van 25 körül, az van ismerősömnek, nem panaszkodik rá.
-
poollyy
újonc
Mély tisztelettel kérnék segítséget, adott egy usb-s Digi előfizetés, ezt szeretném egy routeren keresztül megosztani, otthoni környezetben használni, megosztani. Magyarul egy olyan routert szeretnék amin van egy usb port amibe bedughatom a digis netemet és beállítás után stabilan megy.
Kérlek írjatok olyan router típusokat amivel stabilan megy a dolog, ami bevált. Előre is ezer köszönet!
ui: saját kútfőből vettem egyet pár hete ASUS RT-AC1200G+, teljesen megbízhatatlan, beállítom fél napig megy aztán lehal, aztán újra indítom és újra beállítom akkor megint megy pár órát és megint behal az internet része, nem szeretnék még 1x árnyékra vetődni azért kérek segítséget..
-
so_ha
senior tag
Konkrétan semmit sem bukott, "csak" a részvény ára lett olcsóbb. A szenzációhajhász újságírok kedvenc cikkei, hogy cégtulajdonosok mennyivel lettek gazdagabbak, vagy szegényebbek egy árfolyam emelkedés, vagy árfolyam esés kapcsán. Ez virtuálisan igaz is, mert az általuk birtokolt részvénycsomag többet, vagy kevesebbet ér attól függően, hogy merre mozognak az árak, de miután a cégtulajdonosok jellemzően nem adják és veszik saját csomagjukat, így számukra csak az számít, hogy milyen százalékban tulajdonosok az általuk irányított/bírtokolt cégben. Hogy átlegemberre is lefordítsam, ha van egy lakásod, amit nem kívánsz lecserélni, hanem a következő 10-20-30 évet ott akarod leélni, akkor számodra lényegtelen, ha közben duplázott, vagy ha felezett az ingatlanod ára. Ha a Digi tulajdonosa el szeretné adni a cégét, akkor már lehet jelentősége az aktuális áraknak is. Csak azon gondolkodjatok el, hogy amikor fölfele ment a részvény árfolyama, akkor kedves Barabás Júlia napi.hu újságírója miért nem írta meg ... megválaszolom, mert az nem ekkora szenzáció az átlag embernek.
-
p2pp
őstag
Info.
Tegnap sikerült körbeautózni a Balcsit.
Zamárdi, Badacsonyörs (a parton közvetlenül van 1 kikötött bázis, de nem üzemel még), Zánka volt hiányos.
Ezek a helyek amiket így hirtelen észrevettem. -
adam3
aktív tag
-
törölt tag
A digi vezér 28,8 millió ft-ot bukott a tőzsdén.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Kb. a felére csökkent az internet sebességem fél év alatt, és ennek szerintem az ilyen ügyeskedők az okozói.
Akkor méltóztassa a drága szolgáltató betartatni a szabályokat amiket hozott, van rá eszköz úgy hívják hálózatmenedzsment főleg egy ilyen kis kapacitású hálózaton. Csak annak licenszelése nem olcsó játék. Pedig nekük is érdekük lenne.
De ez anno a Telenort sem érdekelte, inkább megszüntette a korlátlan netes csomagját, az nekik olcsóbb volt. -
törölt tag
válasz
DevKiller
üzenetére
Én remélem, hogy ki fogják szűrni, és megszüntetik a teszt simjeit mindenkinek, aki nem rendeltetésszerűen használja. Engem az a havi 1000 forint az adat simért nem vág földhöz (szerintem mást sem), amiért pesten 2 sört sem lehet kapni egy normális helyen.
Kb. a felére csökkent az internet sebességem fél év alatt, és ennek szerintem az ilyen ügyeskedők az okozói. Nem, nem töltök le semmit, se torrent, se Netflix, se windows frissítés mobilneten,az egymásra figyelés szerintem a mai helyzetben még fontosabb, mint a covid19 előtt volt. Nem elég, hogy nincs kocsma, nincs foci, még net se legyen, és csak a pártpropagandából tudjanak az emberek tájékozódni a kiskapukat keresők miatt?
Ennyi a sávszélesség, nem éppen a Digi hibájából; de jól beosztva több embernek elég lehetne, ha lenne tisztesség az emberekben. -
anglergab
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
De VoLTE és GSM hívás nincs benne valószínűleg.
Amúgy sok telefon simán többet forgalmaz mint sok router/laptop/zsebwifi. Amik természetesen szintén telefonok/modemek.
Annyi a különbség, hogy nem lehet velük GSM/VoLTE-n telefonálni.
Azaz ha van egy hang + net csomag, azt hangra képes eszközbe kell tenni.
Különben nem tudod hangra használni.
Ha van egy csak net kártya, akkor azt bármibe lehet tenni.
Természetesen technológiailag a hang + net és csak net kártya ugyanaz.
És a telefon modem vs. router/laptop/zsebwifi modem ugyanaz. -
ggabor02
aktív tag
válasz
mcdennis
üzenetére
Senkit nem szeretnék szabálytalanságra buzdítani. Csupán tájékoztatásként írom.
Nekem az egyik kártyám egy LTE POC rádióban van. Átlagosan nevetséges 100-150 MB a havi adatforgalom, tehát nem okozok problémát vele a hálózatnak.
Több emberről hallottam, aki szintén ilyen eszközben használja.
Hálózat oldalról IMEI alapján ez egy ZTE LTE modemnek látszik, mert az van benne.
Ezért még nem szóltak. -
mcdennis
tag
Sziasztok!
Jól vettem ki hogy a Korlátlan internetes SIM kártyát ami ügye elsősorban telefonba való azt be lehet rakni Routerbe?
-
-
Tabitha
friss újonc
sziasztok,
ilyen memórikártya adaptert lehet a laptopomba belerakni. A laptopom "rendelkezik saját kijelzővel, hangszóróval, mikrofonnal és billentyűzettel". Szerintetek lehet olyan adaptert venni ami ekkora, mint egy SD kártya adapter és sim kártyát is bele lehet rakni? Vagy vennem kell egy külön usb-s sim adaptert?
-
4Grider
félisten
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Azért van különbség a két eset között. Az egyik esetben a felvásárló egyértelműen, előre kitervelten, tehát szándékosan átverte a GVH-t (attól függetlenül, hogy a felvásárolt területeken élők jellemzően jól jártak a Digivel), míg a másik esetben összehoztak egy RAN-t, hogy olcsóbban/gyorsabban lefedhessék az ország ritkábban lakott részeit nagy sávszélességű nettel, ezzel egyértelműen versenyhátrányba hozva a harmadik piaci résztvevőt.
-
Egy kicsit OFF, de valamennyire kapcsolódik:
Újra döntött a GVH a Digi-Invitel egyesülésérőlKérdés: A két T 800 MHz-es összeborulását meddig vizsgálja még a GVH? Vagy az nem sürgős?
-
4Grider
félisten
válasz
Lacarr1
üzenetére
Az ötlet nem rossz, szabadalmaztasd. Mondjuk tapicskás telefonokon elég nehézkessé teszi a koton a kezelést.
Ha válság idején is tud a Digi fejleszteni (tehát kap még pénzt a Citibanktól vagy beszállítói finanszírozást), akkor talán még talál eszközöket a piacon. Ha a finanszírozásra gondoltál, na az már nehezebb dió. De covid-19 nélkül is erősen kérdéses volt, hogy ilyen lefedettséggel és bővítési ütemmel és persze ezzel a frekvenciablokkal ki tudnak-e lépni a tesztüzemből. -
mikung
aktív tag
válasz
Lacarr1
üzenetére
Perpill. nem nagyon van minek és mitől letérdelnie.
A hálózat szépen komótosan épül-szépül, de mivel nem lehet akárki digimobilos, így max egy 20 emeletes panel tud lezúzni egyetlen egy cellát ha mindenki rácuppan ... de miért cuppanna rá a tizen Mbps LTE -re ha ott a Gbit FTTH ?

-
Lacarr1
csendes tag
Vajon elvérzik a Digi mobil a vírus miatt vagy sem?
-
Peterisfree
csendes tag
válasz
MrPeekaboo
üzenetére
Köszi, sikerült. Be kellett írni az APN-t.
-
herdsman12
őstag
válasz
Peterisfree
üzenetére
Működik rendesen, ha egyébként működik a mobil net, akkor a telefon kényszerített újraindítással, és a hálózati beállítások alaphelyzetbe állításával próbálkozzál.
-
MrPeekaboo
senior tag
válasz
Peterisfree
üzenetére
Elvileg menni kéne. Be van állítva az LTE és Personal Hotspot APN a Settings/Mobile Data/Mobile Data Network-nél?
-
4Grider
félisten
válasz
Peterisfree
üzenetére
Szifonokon ez nem attól függ, hogy a szolgáltató tejel-e ezért (is) az almának? Mert ha igen, én nem szeretném, hogy tejeljen ezért az almának, mert azzal csak mindenkinek drágulna a szolgáltatás...
-
Peterisfree
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok sem működik iPhoneon a Hotspot funkció? -
Marengo
csendes tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
2G-n nincs adatszolgáltatás, nekem ritkan ha olyan helyre megyek de amint van rendes 4G visszamaszik megint.,
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok.
Nálam előfordul viszonylag gyakran, hogy 4G-ről átvált G-re (GPRS-re) a telefonom a DIGI SIM-mel és úgy is marad. Míg repülőmódba váltok és majd megint aktívvá teszem. Akkor megint 4G-t fog.
Másnál is van ilyen?És 4G térerő ellenére mobilnet gyakorlatilag nincs egy csomó alkalommal és helyen.
-
slice14
veterán
Gondolom ugyanaz a feltétel hogy legyen Digi-s bármilyen szolgáltatásod, és az adott település szerepeljen a lefedettségi település listában.
De valószínű hogy itthon sem lesz másképp az élesítés után,. Romániában még mindig kell hozzá Digi otthoni szolgáltatás, hogy lehessen Digi mobil előfizetésed.
-
mzso
veterán
Digi mobiltelefonokhoz vásárlásához nincs semmi feltétel? Csak besétálhat bárki és vehet egyet?
-
adika4444
addikt
válasz
szaboi6512
üzenetére
Szuper, köszi szépen!

Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Jackson elektromos gitár
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szerintem árnyaltabb a kép....