Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
gjoco1
üzenetére
Amúgy az "új" 3210-es is dual SIM-es.

-
DarkByte
addikt
válasz
kw3v865
üzenetére
Nyilván, mindent meg lehet oldani. Tech-savvy emberként gáz is lenne ha nem így lenne.
Ezt fent mind az átlag user szemszögéből írtam. Nem jó irányba megy ez az egész sajnos, ahogy az egész világ sem
Nem kell velem egyetérteni, én így gondolom. Inkább le is zárom, ennyire nem akartam off-olni.Amúgy az hogy alig néznek az emberek TV-t szerintem a tartalmon jól le lehet mérni. Szerintem leginkább azért van ez a sok reality és házi gyártású műsor a rendes filmek helyett, mert ennyi nézővel lehetetlenség reklámbevételből kitermelni a vetítési díjakat.
-
DarkByte
addikt
válasz
csaszi75
üzenetére
Azért az internetet se magasztaljuk az egekbe.
Igen, lehet rajta jó dolgokat találni, de azért ezt is elárasztotta a filléres raklapon gyártott Netflix tartalom, az influenszer tömkeleg akik tkp. ugyanúgy celebek csak ők valami cég vackát tarháljak neked. Ha nem vagy előfizetve minden második megszakításnál nézheted a kormány propagandát ugyanúgy. Ha ebbe beleuntál olvashatod ahogy mindenki megpróbálja megmagyarázni a másiknak a közösségi médiában hogy miért hülye amiért a másik sapka van rajta. Az internet összenyitott mindenkit egy kocsmába. Próbálnál normálisan ismerkedni? Sok sikert a Tinder korában, legalább is férfiként kinézve a húsbolt ablakából.
Ha esetleg olvasnál valami médiát kattinthatod végig a rengeteg sütielfogadó ablakot, meg nézheted a hat millió reklámot.
Keresők egyre használhatatlanabbak, szponzorált dolgokat adják csak fel.
Mindezek tetejére minden próbál kendőzötten, óvatosan, patika mérlegen kimérve, PC módon fogalmazni amitől már néha feláll a hátamon a szőr.
És még erre jön most az AI generált tartalom rengeteg hogy végképp elárassza a gyenge minőségű tartalom az egészet és meg se tudd mondani mi valós még egyáltalán.Én kezdek kiábrándulni az internetből és ezt az újkori trendet kiszolgáló tech cégekből is
Pedig 2000 körül nagyon szerettem fórumozni. Az is igaz hogy közben öregedtem is nem keveset, már nem vagyok tizenéves tini.
De minden folyamatos zuhanásban van színvonalban valahogy. -
DarkByte
addikt
válasz
zsolt_64
üzenetére
Én szimplán azért mondtam fel mert mellette van egy Yettel-es flottás SIM-em, aminek így már az adatkeret díjazása ugyanott van (25GB-ra vetítve), viszont sokkal erősebb a hálózat, 5G, most már VoWiFi is van, telefonból kidobhatom a második SIM-et, a kényszer roaming-al se kell kínlódni (telefon készenléti ideje nőtt is emiatt érzésre).
Szép volt jó volt a Digi Mobil, de látszólag nem arra megy az egész hogy megérje ezzel bohóckodni. Kár érte, első napon hoztam ki, de felesleges ütlegelni a halott pacit.
(aki valami csoda ajánlatra vár a Voda merge kapcsán az majd készüljön a felébredés sokkjára szerintem) -
DarkByte
addikt
Aki korábban mondott már le DigiMobilt úgy hogy van mellette egyéb Digi előfizetése.
A részhónapot és a már nem használt időszak kompenzációját melyik számlában kellene majd látnom?
Nekem már kész volt a januári és a februári számla is mikor lemondtam, így az ügyfélkapun elérhető legutolsó számlaképben feb. 29.-ig mutatja a DigiMobil MAX-ot mint fizetendő tétel, habár ugyan január közepével megszűntettem. A márciusi számlában fogják mínuszosként jóváírni a durván 1,5 hónapnyi többletfizetést? -
DarkByte
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem tudom, mert utána kiszedtem a telefonból
Az online ügyfélszolgálat már rá egy órára sem listázta a szolgáltatást.
(A csak Yettel-es SIM-el 5G-n tovább bírja akksival most az S21 FE hogy nincs mellette a Digi roaming SIM. Hmm..) -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte
üzenetére
Ha valaki így járt, a 0-ás panaszbejelentő menün keresztül próbálkozzon.
Az ügyintéző azt mondta ez a PIN kód opcionális és szintén a callcenter-ben lehetne beállítani, de nem szükséges. (csak épp a menürendszer bezavar oda alapból, na de mindegy..)
Így is le tudtam mondani a Digi Mobilt. -
DarkByte
addikt
válasz
stingy2
üzenetére
2016-ban kötöttem a Digi szerződésem. Papíron én nem találok ilyet, emlékezni sem emlékszem hogy valaha kérdeztek volna tőlem ilyet.
Nem lehet valami alapértéke ennek amit beállítottak egy ponton ahogy upgrade-elték a callcenter-t?
De megnézem nem-e valami másik menüpontban el lehet érni közvetlenül ügyintézőt.
-
DarkByte
addikt
A 1272-n a szerződés számot követően a 6 számjegyű PIN kódot amit kér tőlem a robot, azt honnan a túróból kellene tudnom?
Ilyet még régen nem kért. -
DarkByte
addikt
válasz
zelikocc
üzenetére
Melyik pdf-ben szerepel ez így tételként? Biztos én vagyok vak.

Ebben kerestem. -
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
válasz
dzf007
üzenetére
Ha ez jól számol határidőt, a január 1. - 60 nap az november 3. pénteken jár le
Szóval még van pár napjuk bejelenteni.
De ezt a január 1.-et sem tudjuk biztosra szerintem, csak tippeljük. -
DarkByte
addikt
válasz
mucsgyver70
üzenetére
Szerintem a 60 nap onnan jött, hogy arra számítunk hogy a jelenlegi szerződés mint olyan a szolgáltató oldaláról fel lesz mondva, és közben érkezik majd meg az ajánlat az új szerződésre. De természetesen nem tudunk még semmi konkrétumot, illetve szerintem nem is biztos ez a pont így érvényes erre az esetre.
"9.12.1. A Szolgáltató rendes felmondása, a szolgáltató, vagy az előfizető általi szerződésfelmondás és az előfizetői szerződés egyéb megszűnésének esetei, feltételei
A Szolgáltató jogosult az Egyedi Előfizetői Szerződést 60 napos felmondási idővel felmondani." -
DarkByte
addikt
válasz
beller
üzenetére
A legtöbb szolgáltatást lehet szüneteltetni, töredék havidíjért. Gondolom ezt is. Hívd fel az ügyfélszolgálatot és biztos megmondják.
(Bár én a helyedben várnék most egy pár napot; hamarosan valószínűleg lesz közlés a januári árazásról és akkor lehet egyszerűbb lesz egyből felmondani az egészet.
) -
DarkByte
addikt
válasz
Zoli_2010
üzenetére
Vagy inkább a router gyenge. A QoS-hez gyanúsan át kell haladnia a forgalomnak a fő processzoron. Ha kikapcsolod a QoS-t az lehet direkt routing módba rakja (kvázi switch-et csinál belőle) és az alacsonyabb szintű hardver már megoldja kisujjból. Anno TP-Link router-el nekem is volt ilyen problémám valamelyik opcióval.
-
DarkByte
addikt
Apám a kollégájának folyton MMS-ben akar átküldeni képet, mert hogy telefonszámra akarja küldeni. Hiába magyarázom el miért ne, és inkább küldje email-ben vagy Messenger-en, valahogy mindig errre asszociál. Kedvencem mikor valami adattáblát akar így átküldeni, és nem értik a túloldalt miért homályos.

Én szerintem még életemben soha nem küldtem MMS-t. -
DarkByte
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Az összes amit felsoroltál említve volt az email-ben.
"Előfordulhat, hogy a készüléket manuálisan kell beállítani."
"A mobilinternet szolgáltatás eléréséhez kapcsolja be az adatroamingot az operációs rendszer típusától függetlenül. Az esetleges figyelmeztetések ellenére, ez belföldön nem jár plusz költséggel!"
"Előfordulhat, hogy a készülékében nincs aktiválva, vagy nem támogatja a VoLTE Roaming opciót. Ebben az esetben a hívások 2G hálózaton történnek."
-
DarkByte
addikt
Jáj mi megy itt (meg a DIGI Mobilnet FB csoportban is)

Itt legalább is kétszer is jött róla email és SMS is, hogy mi fog történni és mit hova kell beállítani. Elég részletesen leírták. Még telefonmárkákra bontott beállítást is linkeltek. [link]
De ha még ezeket megcsinálva se megy, miért nem az ügyfélszolgálatot kérdezitek egyből? Tippre már kezdtek volna vele valamit. Vagy kijavítják, vagy elmondják hogy ezzel a telefonnal nem fog működni és akkor vagy felmondod vagy veszel másik telefont. Feles energiapazarlás itt fröcsögni róla szvsz.
Nem igazán van más opció, tippre ez a roaming dolog marad így egészen év végéig amikor összevonják a két brand-et az új név alá. Ez van.
Aktív roaming-al amúgy várható volt hogy valamivel rosszabb lesz az akku idő, mert agresszívebben monitorozza a telefon az elérhető hálózatokat ilyenkor.
-
DarkByte
addikt
válasz
djsunstealer
üzenetére
Ezért kár volt belépnem.
tl;dr a többieknek: tegnap volt 4 éves a szolgáltatás és ennek apropóján (illetve hogy kicsinálták Kenny-t) egyik admin írt egy erősen túlromantikázott szöveget a csoport tagoknak. -
DarkByte
addikt
voda hálón belföldi roaming: az én tippem hogy ez így is marad legkorábban év végéig, vagy amikor a voda/DIGI egységes re-branding megtörténik. Akkor majd lehet elkezdik végigzongorázni az ügyfeleket és új csomag ajánlatot tenni, aminek a keretében küldenek új SIM-et is. Kiderül mi talál be ebből a jóslatból.
Kíváncsiságból megpróbáltam manuálisan átléptetni a voda-ra a DIGI SIM-et, de még nem engedi. Gondolom valamivel korábban már engedni fogja mint június 1.
-
DarkByte
addikt
válasz
zelikocc
üzenetére
Tényleg attól függ mire kell.
Ha csak neten olvasgatás és streaming, arra már egy korlátlan 4G kapcsolat is elég volt.
Ha kell a relatíve magas rendelkezésre állás (pl. home office) vagy az alacsony ping és minimális packet loss (játék), akkor az 5G-t én sem erőltetném, bármennyire állítják be hiperszuper-nek, továbbra is egy rádiós osztott közeg.
Illetve az hogy most jól megy az pont ezt jelenti. Most. Nem mond semmit arról mi lesz pár év múlva amikor esetleg telidődik a cella és több user lesz a környéken, amire ezek sokkal érzékenyebbek mint a dedikált vezetékes megoldások. -
DarkByte
addikt
válasz
üzenetére
Nem lennék meglepve ha ebből az egész merge-ből semmi érdemlegeset nem látnánk akár jövő ilyenkorig sem.
Ne felejtsük el a háttérben van még egy Digi-Invitel és egy Vodafone-UPC összeboronálás is, aminek most még a tetejére jött ez is.. (aztán ki tudja, lehet még idén csatlakozik egy Yettel, AHRT/MindigTV is a turmixba..) -
DarkByte
addikt
Hogy egyszerű ok-okozati összefüggéseket sem képesek átlátni az emberek sokszor, nem hogy egy-két napnál előrébb gondolkodni. És mellesleg borzasztóan egyszerűen megvehetőek. Akire meg egyik sem igaz azt meg jellemzően politikai apátiába taszították teljesen, persze ez utóbbi se jó.
Szóval hogy igazából csak az van amivel a nép oké volt, saját magunk ellensége vagyunk.
Én próbálok is már minél kevesebbet zsörtölődni ezen, nem sok ráhatásom van. A saját idegrendszerem nem vagyok hajlandó tönkretenni miattuk. Bár egyre nehezebb mert mindenre hatással van a mindennapokban így vagy úgy, most pont egy MPL rendelés kapcsán jött szembe a valóság (felmondtak ott sokan, minden késik sokat). -
DarkByte
addikt
Arra vonatkozólag van már bármi infó meddig tarthatják meg a Digi nevet? Mert a Voda-t még gondolom nagyon korai lenne látni.. de a Digi azért most már 1 éve a "zsákban" lassan.
-
DarkByte
addikt
válasz
kurtuzov
üzenetére
FFmpeg-el simán lehet belőle gyártani videót, elvileg ennyi a parancs a mappájában és kapsz egy out.mp4-et
Másodpercenként fogja váltani a képet és 30fps-es H.264 videó a kimenet.ffmpeg -framerate 1 -pattern_type glob -i '*.jpg' -c:v libx264 -r 30 -pix_fmt yuv420p out.mp4 -
DarkByte
addikt
Egyébként ha már így alakult a történet, és VoWiFi-vel kénytelenek kipótolni a lyukakat, érdemes lenne odalépni kicsit a VoLTE/VoWiFi telefon támogatottság bővítésének a jövő évben. Nyilván ésszerű keretek között, mert nem csak rajtuk múlik, de azért a mostani helyzetnél még lehetne jobb.
szabonagyur: tudom, de amennyiben itt a dolog azon múlik hogy a Digi-nek fel kellene vennie a kontaktot a gyártókkal hogy építsék be a firmware-be, akkor azt elindítani. Jövő évtől már arra sem lehet fogni hogy teszt szolgáltatáshoz kell.
-
DarkByte
addikt
válasz
matta2003
üzenetére
Nagyon régen nem volt azon a városrészen dolgom így sajnos nem tudom elsőkézből mondani, de a lefedettségi térkép alapján egész Szeged igen jól le van fedve. Ha még tudsz kérni teszt SIM-et tőlük, szerintem érdemes megpróbálni.
Szőregen is már elég jól tudtam használni a nyáron mikor ismerősöknél jártam. -
DarkByte
addikt
válasz
üzenetére
Ez is egy vélemény.
Meg az is, hogy én kezdetek óta használom Szegeden-Kiskunfélegyháza vonalon. YouTube, szinte mindenütt megy 720p-ben. YouTube Music-ban semmit sem töltök le, mert akármerre járok-kelek működik. Autópályák elég jól le vannak fedve, M5 biztosan, kocsiban is működött gond nélkül.
Egy hónapja voltam Balatonlellén utószezonban pihenni egy hetet, ott is tudtam Netflix-ezni róla, még ha nem is nagy felbontásban.Telefonálás résszel személy szerint nem foglalkozok, második SIM-ként használom amíg ehhez nincs országos lefedettség. Ha valahol megszorulok is van még 1GB netem a flottás SIM-emen, de nem igazán volt erre szükségem a 1,5 év alatt.
Már csak azért se viszek át hozzájuk fő számot, mert jelenleg a szolgáltatás életben maradása rendkívül kétes. Amíg van használom.Két napja beázhatott valami szolgáltatói eszköz és a Diginek nem volt kb. egy fél napig FTTB linkje. Tether-el a Digi Mobilt használtam. Teljesen élhető volt. Azon videók amelyeket a YT már tömörít AV1-el is, mentek 1080p-ben is. (csak ezt még mobilok nem nagyon ismerik, túl új kodek)
Sajnos ez most egy olyan helyzet hogy aki szerencsés helyen lakik, ott használható, az ország másik pontján használhatatlan. De sajnos a Digi kábel is ilyen volt eddig.
Ez van, túl kell lépni rajta ha nem opció, ne fizess a semmiért.
-
DarkByte
addikt
válasz
Kenderice
üzenetére
Gyomaendrőd elég jól körbe van lőve a lefedettségi térképen, és még van 3 hónap az évből. Én várnék. Jelenleg egy filléredbe se kerül, szerintem teljesen mindegy hogy mostanában vagy majd az év végén adod vissza. Illetve gyanúsan amúgy is elég lesz a Digi fiókodban jelezni, hogy nem kéred tovább és nem kell vele csinálni semmit.
Én biztosan megtartom második adat SIM-nek mobilba, hanghívást kiváltani még tényleg korai, de 30GB 1000Ft-ért a flottás Telenor SIM-em mellé elég jó ajánlat.
-
DarkByte
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Mert féle a sugárzástól.. gyíkemberektől, Párhuzamostól, migráncsoktól...
-
DarkByte
addikt
válasz
gabor9991
üzenetére
Majd ha odaér hozzád, akkor lesz optikára kötve.

Itt Szegeden is építik az FTTH-t már több éve, de még mindig nem értek teljesen körbe. Nálam a mai napig FTTB van.
De, ahogy írták feljebb is, a covid most elég jól meglassíthatta a dolgot tippre, amiatt hogy munkások nem tudnak a határon csak úgy jönni-menni. -
DarkByte
addikt
válasz
DevKiller
üzenetére
A jelenlegi helyzethez képest belátható időn belül most már borítékolható hogy nem lesz előrelépés.
Lehet hogy jobban járnak ha előre menekülnek az 5G-vel. 5G-nél úgy nézem a 3600MHz-es sáv az egyik fő frekvencia, ilyen szempontból is passzolna. Addig akár az 1800-at meg lehet hagyni ilyen felosztott 2G/4G állapotban és majd 1-2 év múlva totál átadni a 2G-nek. Tippre 5G-s eszközökből már egy év múlva is jóval több lesz és jobb áron. Oké, nem az alsó ár szegmensben és nem engedheti majd meg magának mindenki, bár lehet jön valami olcsó kínai chipset ehhez is és ömlenek majd az olcsó kínai telefonok.
Nehezen fedhető vele az ország, de ahol a kapacitás a leggyorsabban elfogy, vagyis a városokban, ott szerintem az 5G-hez ígysem-úgysem nagyon lehet megúszni a sűrű telepítést, legyen az 2600 vagy 3600MHz. A külterületen nagy sebességű mobilnetet gyanúsan bukják amíg nem jutnak több frekvenciához, de legalább a 2G-vel az elérhetőség biztosított lenne ott is 1800MHz-en.
Persze nagyon könnyen dobálózunk mi itt ezekkel, abba bele se gondolva milyen pénz égetés lenne ebből bármelyiket is megvalósítani. Sajnos van egy olyan sejtésem, hogy hagyják a francba az egészet egy ponton. Esetleg még lélegeztető gépen tartják a mostanit kb. egy évig, majd ennyi volt. Utána pedig valamelyik másik felvásárolja gombokért az infrastruktúrát.
-
DarkByte
addikt
Egyébként a 3600MHz-et tényleg nem lehetne befogni? Vagy ezek eléggé meg vannak kötve mire használhatók frekvencia licenc szempontból?
Csak mert LTE sáv van rá (B48/49), bár most csak random pár telefont megnéztem, nem nagyon ismeri semmi, szóval tippre igen ritka frekvencia LTE-re. Esetleg a Digi hozhatna olyan mobil hotspot-ot hozzá ami tudja és arra már rá lehet csatlakoztatni WiFi-n akármit. De ha már úgyse sok 4G eszköz tudja, akár lehetne egyből 5G is. Az 1800MHz-et pedig meg lehet tartani a GSM-nek teljes egészében visszafelé kompatibilitás okán. (talán arra elég is lenne)
Igen, 3600MHz-hez rengeteg állomás kellene, de a többiek is pont ezzel fognak szívni az 5G kapcsán. Szegeden nemrég indult a Telekom 5G-je, az is elég gatya lefedettség egyelőre amennyire néztem.
Nyilván eléggé nem ideális, de csak most hangosan gondolkodom mit lehetne esetleg ebből a helyzetből főzni.
-
DarkByte
addikt
válasz
ggabor02
üzenetére
Mondjuk én kb. megkarmolnám magam ha ennyi feltöltő kártyásra évente meg kellene csinálni állandóan újra és újra a SIM adat egyeztetést. Főleg hogy ki is lehet szedni jó eséllyel, mert az SMS ellenőrző kódot nem tudod kiolvasni sokszor az ilyen beágyazott eszközökön.
-
DarkByte
addikt
Amúgy szerintem még a vírus időszak is beleszólhat a hosszabbításba. Ha éles csomagok váltják a tesztet szerintem új szerződést kell írni, amit alá kell íratni, stb-stb. Megszűnés esetén nem hiszem vissza kellene küldeni a SIM-eket. De jelenleg nem úgy néz ki, hogy feladják.
Ötletem sincs most hogyan tartanak nyitva a Digi ügyfélszolgálatai. Szerintem ők sem erőltetik és amit lehet telefonon lehet csak intézni. De szerintem új szerződést nem lehet telefonon, vagy lehet tévedek. Nekem kézenfekvőbb lenne őszig hosszabbítani a teszt időszakot már csak emiatt is mindenesetre. De hamarosan kiderül.
-
DarkByte
addikt
válasz
dchard
üzenetére
Tele van a net hogy az emberek sírnak, hogy egyes dolgokért elkezdtek díjat felszámítani (vagyis, szerintem inkább a bankjuk ahonnan utalnak a Revolut-ra, de nyilván a Revolut a szemét). Majd itt is ez lesz, hogy az emberek fel lesznek háborodva, hogy hogyan képzeli a Digi hogy pénzt kell fizetni valamiért?
Igen, értem hogy egyelőre a lefedettséggel lehet takarózni, de technikailag most is kapsz szolgáltatást, még ha eléggé helyhez kötött is és nem lennének kötelesek ingyen adni, és akkor se érhetné szó a ház elejét. Legalább is ez az én személyes véleményem. -
DarkByte
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
Csak nehogy pofára esés legyen, mint a Revolut-nál
Egy szavunk se lehetett volna ha ez a szolgáltatás indulástól kezdve mondjuk ezer forint havidíjért megy (én így is készültem, és gondot se okozott volna). Akinek nem kell, nem fizet előre rá, ilyen egyszerű.
Semmi sincs ingyen. -
DarkByte
addikt
Az ügyeskedés nélküli VoLTE/VoWiFi eszköz kompatibilis lista bővítésének egyébként mi a legnagyobb akadálya? Fel kellene állítania a Digi-nek valami csapatot aki módszeresen egyeztet minden gyártóval hogy mit tegyenek be a firmware frissítésekbe? Sajnos úgy látom ez a dolog tavaly óta egy tapodtat sem lépett előre.
Na jó, az iPhone kompatibilitást leszámítva, de tippre a nagy többség pont inkább valami droidot használ.Arra számítottam hogy idővel téma lehet a 2G teljes lekapcsolása és a 4G only mód használata, amint kipofozzák a VoLTE részt, de ezek szerint erre nincs kapacitás.
-
DarkByte
addikt
válasz
Diák66
üzenetére
Igazából nem olyan földtől elrugaszkodott.
Ha 4G-n 1800MHz-en kénytelenek nyomorogni még évekig, aminek a terheltségét csak sok bázisállomással fogják tudni úgy ahogy kordában tartani, és az 5G-hez így is-úgyis sok bázisállomás fog kelleni, akkor lehet nem árt már az ez utáni telepítéseknél az 5G igényeit is figyelembe venni.
Maximum ennyit kell ebbe most még belelátni.
Viszont egy 4-5 év múlva az 5G ugyanúgy a mindennapok része lesz mint a 4G most, tehát nem lehet elmenni mellette. -
DarkByte
addikt
válasz
sirlacika
üzenetére
Sajnos nem úgy működik a VoLTE és a VoWiFi hogy a hálózat leközeli az eszköznek a beállításokat, és minden működni fog (mint az APN beállítások a mobilinternethez).
Amennyire én eddig megértettem:
A VoLTE és VoWiFi profil egy meglehetősen terjedelmes több kilobájtos konfigurációs fájl tömeg, ami a telefon firmware-jének a része. Ennek formátuma függ attól, hogy milyen 4G modem van a telefonodban (ki gyártja, Qualcomm, Mediatek, stb.) Ez van összetársítva az egyes szolgáltatók hálózati azonosítójával egy szintén firmware oldali összerendelésben. Ha ez nincs meg az adott szolgáltatóra, akkor amúgy hiába tudja a hardver, nem lesz ilyen kapcsolatod.Egyrészt gondolom a Digi-nek kellene publikálnia hogy milyen paraméterei vannak a hálózatának a gyártók felé, másrészt a gyártóknak tesztelnie kellene a szolgáltatóval közösen és beépítenie egy soron következő firmware verzióba az összerendelést. Majd Te frissítesz és minden megy kulcsrakészen.
Sajnos ez nagyon leegyszerűsítve kb. a Huawei és Samsung oldalt van meg Digi-re (plusz a saját márkás telefonok). De még ugye van kismillió más gyártó, és olyan is van aki még pénzt is kér azért, hogy a firmware-jébe bekerüljön ez (pl. Apple).Szóval sajnos ez nem egy egyszerű történet. És úgy látom az 5G is ugyanezeket a profilokat viszi tovább, szóval ott sem lesz egy cseppet sem jobb a helyzet. Egyértelmű hogy van benne minőségbiztosítási politika is, de gondolom elég szépen lehet rajta keresni is, hogy ennek át kell mennie egy ilyen engedélyeztetési folyamaton.
Van pár hack azért, pl. másik szolgáltatókhoz kitalált profilt ami kellően közel van a Digi beállításaihoz be lehet kapcsolni Qualcomm-nál, de igazából ez sem tökéletes minden esetben. Illetve egy következő firmware frissítéskor megint visszaáll eredeti állapotba és konfigurálhatod újra. Én pl. a OnePlus 6T-men fel is adtam az ezzel bohóckodást. Egyrészt mert igazából a 2G hanggal is el lehet lenni, másrészt mert csak adat SIM-nek használom egyelőre a Digi kártyát amúgy is a telefonban.
-
DarkByte
addikt
Amúgy 1+6T-re kijött nem rég egy update ami bővítette a VoLTE profil listát. Természetesen ezzel reset-elte az egész dolgot, úgyhogy csinálhatom újra
De igazából mivel nem használom hang SIM-nek nem is érdekel. Hátha addigra bekerül normálisan (de erősen kétlem) mire elindul rendesen és esélye is lesz hogy fő SIM legyen. -
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én napok óta csak fogom a fejem, hogy itt milyen okfejtések folynak a beárazással kapcsolatban. Már vártam mikor merül fel a tesztért cserébe honorálás. Komolyan nem is értem. Az emberek telhetetlenek? Vagy a többség tini és iszonyat naív? Vagy sok itt az unatkozó nyugdíjas és természetes hogy mindent is ingyen kellene hogy alá toljanak? De lehet csak az ország mentalitása ilyen és én vagyok a propeller hogy nem tudok vele azonosulni.

-
DarkByte
addikt
válasz
radio100jozs
üzenetére
Ez jogos. Mindig elfelejtem hogy mennyire handicap-es az iPhone-al a Digi.

Viszont ha ezt az éles rajtra elhárítják, akkor is lehetne csak 4G háló. Mondjuk ha jól értettem ehhez csengetnie kellene a Digi-nek az Apple felé egy jókorát. Tippre ez nem most fog megtörténni. -
DarkByte
addikt
válasz
kchris78
üzenetére
Szerintem a 2G elindításával hosszú távon több bajt csináltak maguknak, mint hasznot. Lehet, hogy most nyertek pár kis pénzű felhasználót, aki csak telefonálni akar majd a DIGI SIM-el a buta telefonjával, de ha később ki akarják szedni a hálózatból, pont ezek az emberek lesznek a leghangosabbak is ellene. Szerintem simán le kellett volna nyelni a csak 4G-s megoldást.
Főleg hogy egyébként elég jó árú saját márkás okos telefonokat árulnak a szolgáltatáshoz amelyek pedig mind 4G/VoLTE képesek.Persze nem tudom van-e valami törvényi kötelezettség, hogy az itthoni mobil szolgáltatóknak kötelező minimum 2G-t biztosítania. Ha igen, akkor nyilván más a leányzó fekvése.
-
DarkByte
addikt
válasz
üzenetére
Gyanítom hamarosan be lesz állítva az a lassítás ígyis-úgyis, szóval most ideig-óráig örülhetsz, de ennek egyszer úgy is vége szakad.
Én úgy, hogy most már melóban nem használom a WiFi-t, csak otthon, és út közben is simán elindítok videókat, hallgatok YouTube Music-ot max. minőség szint mellett, így is alig járok 5GB-nál hónap eleje óta. Előtte 1GB-s mobilnetem volt, azt is be tudtam osztani.
Ha a víz ingyen lenne, akkor se hagynám nyitva otthon a csapot a kádban, csak mert megtehetem.
Amúgy pár éve volt teljesen korlátlan Telenor flottás internetem (közben megszűnt a csomag). Sosem forgalmaztam 50GB-ot havonta. Pedig minden sync és app frissítés aktív volt a telefonon, hogy had csinálja 4G-ről is. Tény, nem néztem TV stream-et non stop. Valahogy nem igényem, na meg eleve nem tudom azt a szemetet 24/7-ben nézni amit itthon TV adásnak neveznek.
-
DarkByte
addikt
válasz
McLaca
üzenetére
Szuper!
Én is hagytam az UK Telefonica-son. Ami működik, azt ne piszkáld elv mentén.Amúgy VoLTE nekem már az indiai profillal is volt, csak VoWiFi nem.
Sajnos még mindig nem volt időm utána olvasni a technikai részleteknek (de listán van), csak a tapasztalatok alapján sejtem, hogy valószínűleg az egyes profilok között az is változik, hogy mikor vált VoLTE/VoWiFi között. Úgy tűnik hogy egy bizonyos 4G térerősség alatt megy csak át VoWiFi-re, ha jók a 4G rádiós körülmények, akkor visszatér VoLTE-re, hiába aktív a WiFi. Gondolom ennek a küszöb értéke is szabályozható profil szinten.
Persze van a preferencia kapcsoló a telefon menüjében, ami nálam most WiFi-n van, de így is visszavált VoLTE-re időnként. Az is lehet hogy valami QoS dolog miatt teszi ezt, a WiFi nem felel meg a minőségi kitételeknek. Tényleg csak tippelgetek, mindezt csak standby-ban teszi amúgy. Az is lehet, a WiFi rádiónak valami energiagazdálkodási cucca okozza. -
DarkByte
addikt
válasz
betyarr
üzenetére
Most teszteltem, tényleg minden szuperül működik Telenor irányba most már. VoWIFI is renben van (most épp Telenor-os Hiperneten át), hívás számláló is rendben elindul. Köszönjük a Digi-s mérnököknek

Egy kicsit furdalja a kíváncsiság az oldalam hogy az OEM profillal is menne-e. De szerintem nem variálgatom most, amíg működik nekem megfelel így is.

-
DarkByte
addikt
válasz
betyarr
üzenetére
Cool. Később én is megpróbálom újra.

Ez most melyik VoLTE profillal jó nálad? Nekem meg a UK Telefonica-son van.Más: szüleimnél próbáltam DLink DWR921 4G router-ben tető antennával és teljesen meglepett hogy 4/5-ös jel van. Nem is értem hogyan lehet ilyen erős jel alapvetően band20-ra méretezett antennával. 4/3Mbit lett a semmi közepén (Kiskunfélegyháza és Nyárlőrinc között félúton körülbelül). Persze már a router olyan régi hogy csak a régi Telenor-os Digi mobilnet beállítást ismeri, de Other telco módra váltva be lehetett konfigurálni. Azért a Telenor még jóval jobb ugyanitt (11/30 Mbit), de gondolkodom hogy amint lesz Digi mobil net csomag és ha lehet hűség nélkül kötni, egy hónapra hozok nekik egy SIM-et és megnézzük számít-e nekik hogy ennyivel gyengébb. Azért streaming videó szokott menni. Egy Windows Update mellett már lehet be-beszaggat. A mostani Hipernet Home M viszont még a régi akciós árán is közel 5x ennyi havonta és szintén 50GB.
-
DarkByte
addikt
Úgy látom ez a topik is olyan mint valami szappanopera. Elég pár naponta benézni, mert ugyanaz megy körbe-körbe még mindig..
Komolyan még mindig ezen a router témán rugóztok?? Mintha az hogy itt próbáljátok fehéríteni a lelketeket, az ÁSZF túlértelmezésével, bármit is jelentene. (irodalmi elemzést csinált már valaki?
)
Akinek ez körül mozog a fantáziája az már úgy is beletette valami mifi-be vagy router-be. Lelke rajta. Vagy lesz következménye, vagy nem.El lehetne már végre engedni? Aki nagyon jó kisfiú akar lenni, az még várjon egy kicsit és itt lesz a kimondottan mobil csomag mindjárt.
Komolyan rosszabbak vagytok mint egy 5 éves gyerek a karácsony napjához közeledve..
Hogy valami on is legyen:
kocsiban próbálgattam a hétvégén Szeged-Kiskunfélegyháza szakaszon. Kicsit segítettem neki és a telefont a műszerfalra tettem, nem az anyós ülésre. YouTube Music-ot hallgattam, nyilván nem teljesen tudományos mert buffer-el. Kisteleknél és Balástyánál volt egy kisebb megszakadás.amikor várni kellett hogy folytatódjon, amúgy folyamatosan szólt a zene. (256kbps hq stream)Kecskeméten majdnem mindenütt volt térerő amerre jártam (5-ös út bekötő, megyei kórház, Mátyás Király krt.).
Bemenve viszont valami nagyobb épület aljába (Szil-coop konkrétan), teljesen megszűnt a jel.Városföldön közel zéró lefedettség van, nagy ritkán elkapja a hálózatot, de érdemében nem lehet vele semmit csinálni.
Összességében azért meglepően jónak mondanám. Durván a B20-as idők előtt a Telenor-os 4G is kb. ezt tudta.
-
DarkByte
addikt
Szerintetek az 1900 MHz-es sávuk hosszú távon (5 év) megmaradhat, vagy el fogják "cserélni" másikra amint adódik jobb?
Szüleimhez majd szeretnék a net csomag mellé MIMO kültéri antennát venni a 4G router-ükhöz, a mostani B20-as sávra van. Bár lehet egy omnidirekcionális szélessávú antennával járunk legjobban, csak annak talán a nyeresége is rosszabb mint egy irányítottnak.
-
DarkByte
addikt
16GB-os Moto Play X-ről váltottam tavaly novemberben. Hidd el, marha gyorsan be tud telni már sajnos. 32GB ROM alatti telefont már senkinek nem javaslok. Ahogy 2GB RAM-al rendelkezőt sem, inkább legalább 4GB legyen. Iszonyatosan el vannak engedve az app fejlesztők és tojnak az optimalizálásra. Mondom én, mint programozó.. sajnos ez a helyzet.
(én mondjuk meg erősen átestem a ló túlsó oldalára, de bízom benne hogy a 256GB ROM / 8GB RAM-os 1+6T-m még egy ideig elég lesz.)
-
DarkByte
addikt
válasz
betyarr
üzenetére
Hát.. nem.
Már túl régen volt, és azóta nem próbáltam.
Majd valamikor újra tesztelem és akkor jelentem ha még mindig nem oké.
Igazából nekem ha csak ez a 2G/4G mód marad a véglegesre, akkor is rendben vagyok vele. Telenor oldalon is így használom évek óta, annyira sosem volt must have a HD hang. Vagyis, 3G-n volt a "kis HD hang" eddig is, de elég ritkán volt hogy mindkét oldalon megvoltak a feltételek hozzá. -
DarkByte
addikt
válasz
üzenetére
Tévedés ne essék, mióta egy hete megvan, nagyon meg vagyok vele elégedve (Szeged belváros + Északi városrész használattal). Egyszer nem volt még igazán gondom a mobilnettel. A sebessége pedig alapvetően rendben van a mobil felhasználásra.
Hétvégén megyek majd autóval Kiskunfélegyházára, majd kíváncsi leszek arrafelé hogyan teljesít. Elvileg 5-ös főúton végig kell hogy legyen lefedettség, majd webrádióval próbálgatni akarom.(plusz egy második SIM be van készítve hogy megnézem szüleimnél a 4G router mit kezd vele. A Hipernet-M-jük helyett jobb lenne az 1k-s csomag, csak vakon nem merem megvenni, arra pedig jó lesz ez a kártya próbának)
Egyedül a VoLTE/VoWIFI-vel van ez a szórakozás, de azt majd kireszelik. Okkal lett először csak a mobilnetes részből rendes fizetős csomag. Az a legstabilabb része az egésznek.
-
-
DarkByte
addikt
válasz
snowdog
üzenetére
Korábban írta már itt más, hogy két havonta lesz csak számlázva ez az ingyenes SIM.
Pont az ilyen érdemi infók vesznek el ebben a zajban.

-
DarkByte
addikt
Én úgy értettem neki a mobilnethez kellene publikus IP cím. Akkor szerintem nincs rossz topikban. Egyébként meg pardon ha mégis.
De valószínűleg így is egy telefon a 1272-re hogy ezt be tudják-e egyáltalán állítani. Technikailag nem látom akadályát, de meglepődnék ha ilyennel foglalkoznának jelenleg. -
DarkByte
addikt
válasz
Freerider89
üzenetére
Egyébként a lap méretet is fel lehet venni 200 hozzászólásosra ha ez segít. A desktop web-es nézet legalább is lehetővé teszi.
-
DarkByte
addikt
Az egész topik folyton ugyanazon 4-5 téma körül forog, ahogy kb. mindegyik másik PH topik is. Az emberek nem tudják használni a keresőt és/vagy nem tudnak/akarnak visszaolvasni
Pedig nem sokat kellene.
Tök jó lenne ide is egy olyan StackOverflow-s okosság, hogy amint észreveszi hogy a hsz írásnál valami olyasmit említesz ami már volt, akkor lökné az arcodba hogy erről amúgy nemrégen beszéltek itt és itt. -
DarkByte
addikt
válasz
kinder93
üzenetére
Működik így a VoWIFI, hogy repülős mód aktív, de a WiFi-t visszakapcsolod. 1+6T-vel próbáltam, tudtam hívni.
thomas77: látom más megelőzött

Amúgy komolyabb repülő járatokon van a fedélzeten WiFi internetezési lehetőség. Ezért lehet visszakapcsolni a WiFi-t repülős módban.
Ahogyan a BT headset-ekhez is tudnia kell valahogy kapcsolódnia a telefonnak, ha zenét hallgatnál / videót néznél repülés közben.
Tény, hogy ez így már eléggé kifordítása a repülős módnak, de ez egy másik történet.Mod: áh, snowdog megelőzött ebben is. Ez van ha lineárisan olvasom a fórumot.

-
DarkByte
addikt
válasz
berobi78
üzenetére
Értem.
Nos, nem tudom érdemes-e jelenteni tényleg. Igazából ráérek vele várni pár hetet, hogy hátha tényleg hálózati gond és javítva lesz. Most a 2G/4G módban végül is jó és amúgy se nagyon tervezek vele hívni. Csak inkább a kalandvágy hajt.
Béci 1: ezt szerintem valamelyik topikgazda feltehetné az összefoglalóba.

-
DarkByte
addikt
válasz
berobi78
üzenetére
Köszi!
Akkor sajnos nem tudom kizárni hogy nem a OnePlus okozza a gondot
Lehet valami kodek nem jól választódik ki, vagy nem tudom.
Ez a Sony amúgy támogatott? Most nem jelenik meg nekem a támogatott telefonok listája ezen az oldalon. -
DarkByte
addikt
válasz
DIGI_HU
üzenetére
Sziasztok, üdv a topikban! 👋

berobi78: köszi a tesztet!
Írsz lécci kicsit több részletet? Telenor oldalt milyen hálózaton ment a hívás (2G/3G/4G), DIGI oldalt melyik telefont használtad a VoLTE híváshoz? Előre is köszi! (azért vagyok rá kíváncsi, mert én csak DIGI VoLTE -> Telenor 2G irányt tudtam tesztelni, lehet ez a konkrét felállás a problémás) -
DarkByte
addikt
válasz
Kenderice
üzenetére
Ugyanúgy fizetsz érte mint egy normál telefon hívásért. (a jelen teszt feltételekkel: hálón belül ingyenes, kívülre 5Ft/perc)
Már le lett írva párszor, attól hogy a VoWiFi a WiFi felett megy, továbbra is a normál telefon szolgáltatásodat használod, amiért fizetni kell. Csak a gyenge mobil térerő javítására ez egy lehetőség. Nem kötelező élni vele.NGA: ja hát nem az Index lenne, ha nem sároznának valamit. Egy jó szavuk nem volt még soha semmire, legyen az film, vagy új technológia.
---
Más: senki nem tesztelte azóta véletlenül ezt a kereszt szolgáltatós hívást VoLTE-vel, hogy jelentkezik-e ez a nem hallanak jelenség? Főleg az érdekelne, akinek a támogatott listán van a telefonja.
Gondolkodom hogy elküldöm a tegnapi teszt eredményemet a hiba bejelentőnek, csak nem támogatott telefonom van, így nem tudom érne-e valamit. Na meg lehet amúgy is tudják és olvassák itt! (Sziasztok kedves DIGI mérnökök!
)
Aktív témák
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már túl régen volt, és azóta nem próbáltam.