- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
dorika87
őstag
válasz
4Grider #85081 üzenetére
Köszönöm a választ. A sima digimobil SIM-el működik az iPad-em mindenféle bellítás nélkül, csak mivel fizetős lesz január 1-től és a legnagyobb csomagban is 30gb lesz, ezért úgy gondoltam előfizetek havi 1000ft-ért a Digi Aktív 50-re, de akkor így tényleg meg fogom tenni ha van rá esély, hogy működik a saját stick-je nélkül az iPademben is.
-
dorika87
őstag
Üdv. Érdeklődni szeretnék, hogy a Diginet Aktív 50 szolgáltatásnál csak és kizárólag stick-kel lehet használni a SIM kártyát? Vagy esetleg működik iPadben/tabletben is külön a SIM? Köszönöm!
-
dorika87
őstag
Üdv. Érdeklődni szeretnék, hogy a Diginet Aktív 50 szolgáltatásnál csak és kizárólag stickel lehet használni a SIM kártyát? Vagy esetleg működik iPadben is külön a SIM? Köszönöm!
-
dorika87
őstag
válasz
adika4444 #79299 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Egyik megoldás sem tetszik nagyon, mert a vezetékes telefonra a család miatt van szükség, bár ha csak egy mód van rá akkor inkább arról mondanánk le, mivel az új kábel behúzás kicsit procedurás lenne. Elég volt 2 éve behúzni a kábeleket amikor beköltöztünk, és mivel mindegyik kábel a parkettaszegőben megy, ezért ez a része felejtős most az tuti, mert 3 szobán mennek át az utp kábelek.Ezek szerint most már nem adnak Digi-s eszközt ha azt mondom, hogy én mindhárom szolgáltatást igénybe akarom venni ugyanúgy?
-
dorika87
őstag
Sziasztok.
Már elég régóta nem vagyok képben a digi szolgáltatásaival. Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.12 éve vagyunk Digi ügyfelek, és mindhárom szolgáltatást igénybe vesszük náluk (internet+tv+vezetékes telefon).
Jelenleg az internetből a DIGINET 100 - FTTB-t használjuk (nincs nálunk FTTH-ra lehetőség) és azon gondolkodom, most hogy komolyabb routerre váltottunk (Tp-Link TL-WR1043ND V1-ről Tp-Link Archer C7 AC1750) ezért előfizetnénk az 500-as netre.
Most az a felállás, hogy bejön az utp a lakásba és az megy a routerünkbe.Kérdésem a következő, hogy ilyenkor kapunk valamilyen plusz eszközt? (switch/router) Vagy az 500-as netnél is úgy működik, hogy a jelenlegi utp belemegy a routerünkbe és ennyi?
Ha kapunk plusz eszközt, akkor az mögé be tudjuk tenni a routerünket és úgy fog működni minden mint eddig? (NAS, torrent stb..)Köszönöm a segítséget.
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Felmerült pár kérdés: Holnap húzza be a digi az optikai kábelt a társasházunkba (panel) és tájékoztattak arról, hogy az eddig 100-as net helyett 1000-es lesz.
Tehát ez azt jelenti, hogy egyesével be fognak menni minden lakásba is behúzni az optikai kábelt, hogy valóban elérjük ezt a sebességet? Mivel ezt nem írták a tájékoztató levélbe, ezért érdeklődök, hogy pontosan mi ennek a menete, aki már túl van ezen a procedúrán biztos van vele tapasztalata. Jelenleg bejön az utp a lakásba és megy a routerbe, azzal osztjuk szét a netet. Digi csomagban van internet, tv, telefon, tehát arra gyanakszom, hogy ezentúl az 1000-es net egy digi eszközzel (modem) fog működni, ezért mindenképpen fel kell velük vennem a kapcsolatot. Jól gondolom. Köszönöm előre is a választ. -
-
dorika87
őstag
Az előbb beszéltem egy ügyintézővel telefonon. A váltással nincs gond. Szóval átmehetek az új 100 FTTB-e ugyanúgy hűség nélkül ahogy most vagyok a 100 Pro-val. Csak jelenleg 3250ft-ot fizetek hűség nélkül és ha bemegyek személyesen aláírni a szerződést akkor 2500ft-ot fogok, ami tulajdonképpen nekem csak jó, és nyerek vele. Engem az zavar, hogy ha ennek nem járok külön utána akkor erről aztán nem tájékoztat a digi, hanem fizessem csak tovább a drágábbik csomagot, ahelyett, hogy pl. automatikusan áttennének abba, vagy küldenének egy emailt ezzel kapcsolatban, hogy elfogadom-e vagy sem.
-
-
dorika87
őstag
válasz
PeterPH #53668 üzenetére
Ezt most komoly? Tehát akkor ha valaki nem figyeli a változásokat akkor fizet tovább a 100-as netért 3250ft-ot hűség nélkül, közben meg már csökkentették az árat hűség nélkül 2500ft-ra a 100-as netnek.ű
Tehát akkor ugyanúgy kapnám továbbra is utp-n a netet, csak olcsóbban?
-
dorika87
őstag
Sziasztok! Jelenleg 100 Pro netet használok (3250ft hűség nélkül)
Láttam, hogy vannak csomag módosítások. Mit takar pontosan az FTTB?
Ha módosítok Diginet FTTB 100-ra akkor technikailag jelent valami változást a mostanihoz képest (internet, tv, telefont használunk) Kompatibilis a mostani kiépítéssel (panel) vagy kijönnek valamit csinálni a szerelők? -
dorika87
őstag
Sziasztok. Kis segítséget, véleményt szeretnék kérni. Jelenleg költözés előtt állunk és elköltöztetjük a csomagunkat az új lakásba, de addig még a régiben szeretnénk netet használni ameddig itt maradunk. Előre láthatólag jövő hétre jelentkezett be a szerelő bekötnii az új lakásba a csomagot. Az lenne a kérdésem, hogy miután végzett a szerelő én bemegyek a digihez és kérem a mostani lakásba csak egy net bekötését, akkor gyakorlatilag ez mennyi időbe telhet? (nekem kb. 15 napot mondtak az ügyfélszolgálaton), de ez csak formaság, hisz minden adott ahhoz, hogy működjön a net. Hogy tudnám elérni, hogy ez akár 1-2 napra leredukálódhasson, hisz nekik csak egy kattintás, mivel minden megvan a mostani lakásban (hisz csak csomagot költöztetünk).
Fontos lenne bármilyen épkézláb ötlet, mert távmunka miatt nem szeretnénk napokig internet nélkül maradni. Köszönöm. -
dorika87
őstag
Üdv. Egy technikai kérdésem lenne: Hamarosan költözünk másik panellakásba ahol még a régi panel bejárati ajtó van, melyet szeretnénk egyből lecserélni biztonsági ajtóra. Melyik az egyszerűbb/kedvezőbb megoldás, ha előbb beköttetem a netet (ilyenkor gondolom átfúrnak a régi ajtótokon és úgy hozzák be a kábelt) vagy kicseréltetem az ajtót biztonsági ajtóra és aztán kérem a net bekötését? (Ebben az esetben elképzelésem sincs, hogyan fogják behúzni a kábelt, mivel nincs digi a lakásban.)
A mostani lakásunkban is úgy volt, hogy amikor bekötöttük a netet még a régi papírvékony bejárati ajtótokon átfúrtak és úgy húzták be az utp-t, aztán amikor biztonsági ajtóra váltottunk a küszöb alatt hoztuk be a kábelt a lakásba. Azon gondolkodunk célszerű most is így csinálni vagy vajon van jobb megoldás? -
dorika87
őstag
Igen, én is pont ezt akartam írni, hogy tudtommal hivatalosan sehol sem szerepel az, hogy ennek december 31-ig meg kell történnie, és mivel elég lassan haladnak, ez szinte biztosan nem is fog megtörténni, hisz addig már szinte 3 hónap sincs, ha beleszámoljuk azt, hogy december 20. után nemigen fognak már dolgozni...
-
dorika87
őstag
Miért nem lesz meg neki a 100?
Én is 100-ra váltottam tegnap, azt mondták, hogy októbert 1-től fog élni, és nekem is van telefonom is, és ugye elosztóm is a telefon miatt, vagyis gondolom az a kis doboz elosztó. Akkor tették be amikor telefont igényeltünk. Ettől függetlenül miért nem fog 100-on menni a net? Most kb. olyan 90-et mértem pár napja (még topnet alatt) -
dorika87
őstag
válasz
Gróf... #24549 üzenetére
Hozzáteszem, hogy én nem csak év végéig leszek így, hanem így is maradok, mert semmi értelme nincs magasabbra váltanom, mert szerencsére a feltöltésem ugyanannyi lesz 100/50-el mint 200/50-el lenne, viszont ahogy írtam az előbb is, akinek eddig topnete volt az ugye 80-as net, és mivvel a hirtelen sebességnövekedés miatt nem biztos, hogy mindenki rohan olyan routert venni magának ami el fogja bírni a 200-as netet, ezért inkább visszavált 100-ra vagy 50-re mert az is bőven elég egy alapfelhasználónak, de még azt mondom azoknak is akik filmeket töltenek le.
Egyébként én abban sem vagyok biztos, hogy év végéig ez be fog következni, mivel erről úgy tudom nincs határozat, hogy ennek év végéig meg kell történnie, legalábbis én a digi honlapján nem találtam erre vonatkozó leírást, de lehet csak én vagyok a "láma".
Na mindegy, szóval lényeg a lényeg, hogy valakinek hidd el megéri, akinek nem érné meg nem váltana vissza. Egyébként ha van bérleted, autóba benzin stb.. és útba esik a digi ügyfélszolgálat, akkor már nem nehéz bemenni és elintézni egy csomag visszaváltást. Halkan megjegyznem tegnap 5 órakor a két ügyfélszolgálatos hölgyön kivül összesen 3-an voltunk ügyfelek az ügyfélszolgálaton, abból is ketten már az ügyeiket intéztek a pultnál, tehát csak nekem kellett várnom és nem sokat, úgyhogy összesen mindennel együtt negyed óra alatt elintéztem amiért mentem. -
dorika87
őstag
válasz
Komi28 #24538 üzenetére
de abszolút igazad van, de nekem egyrészt nincs nagyobb netre szükségem. Jelenleg topnetes vagyok/voltam, na most felfelé válthattam volna de az az 500-as lenne, amire tulajdonképpen szükségem nincs és ide már gépigény is kell, ami nekem ugyan pont megvan (core i5 processzor stb.) másrészt arra alkalmas eszközöm (routerem) sincs ami elbírná 100-tól felfelé a netet, és nem is szándékom venni mostanság, ezért nekem ez volt a legkézenfekvőbb választás. Gondolom azért mások is vannak hasonló helyzetben, hogy Topnetről nem biztos, hogy akarnak ill. nem is biztos, hogy tudnak felfelé váltani hisz nem tudnák kihasználni router és megfelelő teljesíményű számítógép hiányában, ezért nekik is akár jobban megérheti ha visszaváltanak ez az én véleményem.
-
dorika87
őstag
Csak leírnám a mai tapasztalatom hátha valakit érdekel. Mert végre megcsináltam ma délután a csomagmódosítást ami október 1-től élni fog az ügyintéző szerint.
Ha valaki még topnetes és nincs hűségideje csak ajánalni tudom a 100/50-es netre való "lefelé" váltást, mivel havi 1000ft-ot spórol meg, és addig amíg oda nem érnek a szerelők, (amiről egyébként az ügyfélszolgálatosoknak fogalmuk sincs, hogy jelenleg merre tartanak) mindenképpen megéri.
Ha pedig valaki utána mégis úgy dönt, hogy felfele szeretne váltani, ami egyébként díjmentes, beadja az igényét a weboldalon keresztül és megrendeli a 200/50-et, vagy bármelyik nagyobb csomagot, ezekután fog kapni emailben értesítést, hogy mikor fáradhat be az ügyfélszolgálatra szerződést kötni és ott 30 vagy 60 napos bekötési határidőt vállalnak, tehát onnantól kezdve lehet gyorsabban meglesz a nagyobb net, miután már be van adva az igény, mint topnetesként várunk és várunk, és lehet idén nem is fog történni semmi. -
dorika87
őstag
válasz
kabelmania27 #24519 üzenetére
Ja, ebben igazad lehet...
Magasabbra váltás esetén ha pl. 60 nap a határidő a szerződésben akkor két hónapon belül gondolom úgy is mindenképp ki kell jönniük switchet cserélni.
Csak gondolom eddig azért nem is tették meg, mert még nem rendelt senki magasabb netet a mi tömbünkből. -
dorika87
őstag
válasz
kabelmania27 #24517 üzenetére
Ok, köszi. Ha most szeptember végén október elején visszaváltok 100-ra és netán meggondolom magam pár hónappal később (mert pl. új routert vásárolunk) és mégis magasabbra váltok akkor ezek szerint ez a két váltás díjmentes lesz?
Soha nem váltottam még netet 2008. január óta topnetes vagyok, csak akkor még kb 20-as vagy 30-as volt ez a netmár nem emlékszem.
Viszont remélem, hogy a személyes ügyfélszolgálaton nem fognak félre tájékoztatni, mint telefonon
Mert az volt a legjobb benne, hogy még a csaj győzködött engem, hogy a routerünk el fogja bírni a 200-as netet, amikor én mondtam neki, hogy de én tudom, hogy nem fogja. Meg sem kérdezte a típust se semmit, hanem meg volt győzödve arról, hogy ezek a routerek már tudják, és hiába mondtam neki, hogy amelyik tudja a 200-at az kb. 12 ezer forintnál kezdődik és onnan a csillagos ég, tehát nehogy mást is így félretájékoztasson, mert egy átlagember persze, hogy hinni fog a hölgynek, hisz nem tud mást tenni, meg hát azért hívta pont fel őket.Szóval erről ennyit.
-
dorika87
őstag
válasz
kabelmania27 #24514 üzenetére
Nem kaptam még ZTE-t, pont lényegében ezért is szeretnék visszaváltani 100/50-re, mert még mindig csak topnetes vagyok és többet fizetek mint a 100-asok.
A héten tervezek bemenni digihez és akkor megkérdem őket, hogy mi a helyzet.
Viszont a másik ok amiért vissza szeretnék váltani 100-ra, mert a jelenlegi routerem nem fogja elbírni a 200-as netet (tp-link 1043nd v1) vagyis csak kicsivel 100 felett fog tudni teljesíteni, ezért elgondolkodtató, hogy nem is lesz szükség a 200-as netre, a feltöltés meg szerencsére mindkét csomagnál 50-nál, tehát abból nem lenne gond.De feltételezem ha most visszaváltok 100-ra és később pár hónap múlva valami oknál fogva úgy döntök, hogy mégis 200-as netet szeretnék, akkor bejelentem az igényemet és feltételezem ki fogják hozni a ZTE-t, mert ki kell nekik a telefon miatt.
Valószínű nem klónoznék, és akkor a ZTE mögé tenném a routert. -
dorika87
őstag
Azt szeretném kérdezni, hogy minden világos legyen végre...
Amikor kapok majd ZTE modemet, akkor mögé be kell tennem a saját routeremet, mint ahogy most is van, és úgy fog menni a net mint eddig? -
dorika87
őstag
válasz
Paloczi95 #24311 üzenetére
Szia. Még nekünk is 80/25-ös netünk van.
Az lenne a kérdésem, hogy gondolom eddig te is topnetes voltál, és neked szóltak, hogy fognak jönni a 200as net miatti sebességnövélés miatt a digis szerelők? Vagy milyen módon működött ez?
Mert nálunk is még a 10. kerületben 80-as net van, és nem tudom hogy én szóljak be a központba és kérdezzem meg, hogy mikor várható, hogy a sebességnövelés?
Mert a te esetedet olvasva nem szeretnénk mi is abba beleesni, hogy nem hoznak ZTE-t, mivel szintúgy net+tv+telefon (digifon500) van és mellette egy tp-link 1043nd v1-es router. Most hozza a várt 80/25 ill. néha 90/25-öt speedtest szerint. Tudom, hogy ha növelik a sebességet 200-ra akkor a v1-es nem fogja elbírni, de az már más kérdés. Itt most az a lényeg, hogy akkor vajon nekem kell szólnom, hogy ha jönnek a szerelők hozzanak már magukkal zte-t, mert nálunk mindhárom szolgáltatás van. Pedig ez tényleg nekik kell tudniuk. Ha most én sem olvasnám a fórumot, ahogy sokan mások sem, nem tudnám, hogy ezt így kell csinálni. Közben lehet, hogy már több száz helyen jártak ahova kellett volna vinniük és nem vittek, közben az átlagembernek aki a szolgáltatást igénybe veszi fogalma sincs arról, hogy ezt így kellene csinálni...Mi is ugyanígy vagyunk vele, a digifon500 miatt nem módosítunk, legalább is a telefont semmiképp sem, mert nagy áldás ez az ingyenes hívás minden vezetések irányba havi 500ft-ért.
Calogero:
Értem. Remélem attól még a voip adaptert router mögé tudom majd kötni, mert most a vezetékes telefonunk mögött van egy voip adapter, így kimenő hívásokat tudunk indítani a voip account-ról, és a digi-ről is. Nem tudom itt ki mennyire használ ilyesmit, de félek, hogy annyira le van butítva a ZTE, hogy ez nem fog menni vele. Mert most van egy tp-link wr1043nd router azon egy cisco spa122 voip adapter, és abba megy a telefonkábel.
Vagy a ZTE mögé be tudjuk még tenni a saját routerünket? Vagy ilyenkor már egyáltalán nem kell a saját router hanem a ZTE-ről megy majd minden?
Szóval lényeg a lényeg, hogy úgy is kiderül ha 200ra emelik a netet majd szólnak, hogy akarják hozni a ZTE-t. Azokután már úgy is párom fog ezzel a részével foglalkozni, mert é nem értek hozzá.[ Módosította: radi8tor ]
-
dorika87
őstag
Ha a 200as nethez is fognak hozni ilyen ZTE-t akkor mindenféleképpen használnom kell.
Úgy értem ha van olyan routerem ami elbírja a 200as netet, akkor kiiktathatom a ZTE-t?
Vagy ez a net+telefon+tv kombó miatt kell majd? Mivel tényleg nem értek hozzá, ezért nem is vagyok vele pontosan tisztába, hogy a 200as és annál magasabb netekhez a sebesség maximális elérése miatt hozzák ezt a ZTE-t, vagy van valam más oka is? -
dorika87
őstag
válasz
worxland #24127 üzenetére
És ilyenkor a központból kell, hogy szóljanak nekem, hogy fognak érkezni szerelők stb...
Meg gondolom ilyenkor a szerelőket is tájékoztatni kell arról, hogy kinek van topnete illetve három szolgáltatása igénybevéve.
Kiváncsi vagyok, hogy ez gyakorlatban hogy fog működni.
Valakihez már eljutottak így switch csere után?Bár ha így megy tovább... akkor lehet decemberben fogom csak megtudni
(Ha tegyük fel visszaváltanék 100/50-re, akkor az ingyenes, mert eddig mindig csak felfele váltottam, le még soha. Utána pár hét múlva bejön a 200/50 és ha fentebb szeretnék majd váltani akkor az is díjmentes lesz?)
-
dorika87
őstag
Világosítsatok fel légyszíves. Már évek óta topnetes vagyok, tehát jelenleg csak 80/25 még sajons.... de ha nálunk is végre meglesz panelben a 200/50es net, akkor kell, hogy szerelőkkel találkozzak? Tehát be kell, hogy jöjjenek a lakásba kábelezés/szerelés miatt?
Mindhárom szolgáltatást igénybevesszük (net, tv, telefon). -
dorika87
őstag
egyébként pont ezen gondolkodtam mostanában... és nem is akarok megbántani senkit, ezért is offban írom, de ki használja ki az 500-as illetve az 1000-es netet mint magánszemély... de most komolyan, lehet egyszer ki fogjuk használni, de az nem most lesz. Legalább is aki főként torrentezésre használja ne mondja nekem, hogy a 200-as net nem elég rá?
Ui: Nem akarok senkit megbántani ezzel, csak leírtam a véleményem.
-
dorika87
őstag
válasz
Calogero #23724 üzenetére
Ha a 200 és feletti csomagokhoz is jár ZTE router, akkor engem meg fognak keresni miután technikailag is megoldották a panelban a dolgokat? Tehát megtörtént a switch csere meg ilyesmi akkor szólnak vajon, hogy hoznák a ZTE-t?
Nekünk net+tv+telefon is van... és maradni is fog mindhárom. (x. ker panel) -
dorika87
őstag
Én csak azt nem értem, hogy a honlapon ugye már csak 200/50-es netet lehet igényelni.
Ha példának vesszük azt, hogy aki most jelenleg 80/50-es a 4700ft-ot fizeti havonta, és aki új ügyfélként igényli a 200/50-et és esetleg szerencséje van és pár hét alatt bekötik akkor onnantól kezdve havonta ő is 4700ft-ot fog fizetni.
Engem csak az zavar, hogy ezt miért nem oldja meg valahogy úgy a digi, hogy addig az eggyel kisebb csomag havidíját fizetteti ki, pl. a 100/50-esnek a havi 3700ft-ját.
Mert így ha ezt meg akarom oldani akkor vissza kell váltanom a csomagot kisebbre ami évente egyszer ingyenes, és ha netán januárban már működik 200/50 akkor csomagot emelek...
szóval elég érdekesen van megoldva így most ez a rendszer.De előbb-utóbb úgy is az lesz, hogy be fogok menni személyesen az ügyfélszolgálatra, mert telefonon nem tudnak pontos tájékoztatást adni, és kérni fogom a 100/50-es csomagot.
Na most azt szeretném kérdezni, hogy aki most a 80/25-ös csomagban van, ott technikailag menni fog a 100/50 (panel)? Vagy ehhez is switch csere kell mint a 200-ashoz? -
dorika87
őstag
adás-vételi szerződésem van. Tulajdoni lapot kikérni tudtommal pénz... na most azért, hogy átirassam az én nevemre, nem éri meg kikérni a tulajdoni lapot. Inkább megkérdem majd az ügyfélszolgálatot... de amilyen tájékozott kollégák vannak ott, félek, hogy nem fognak tudni pontos információt adni.
-
dorika87
őstag
válasz
Flashget #23504 üzenetére
Igen ezt megtaláltam. Le is töltöttem a meghatlamazást, de ott csak olyat találtam, hogy a lakás tulajdonosa meghatlamazom xy-ot, hogy helyettem eljárjon.
Na most nálunk az a helyzet, hogy a szolgáltatás anyukám nevén van (mert amikor kötöttük a szolgáltatást az ő nevén volt a lakás).
Amióta az én nevemen van a lakás, nem variáltunk a diginél, mert nem volt rá szükség és egyébként is valamennyi díja van az átírásnak.
Viszont most már szeretném, hogy az én nevemre kerüljön a szolgáltatás is, mert a lakás tulajdonosa is én vagyok. Erre vonatkozó dokumentumot nem találtam, bár lehet csak én tévedtem el.
Ha ilyen nem létezik, akkor maximum írunk egye hivatalos levelet kézzel.
Mert ha most megint bemegyek és intézni akarok valamit, akkor meghatalmazás kell stb... és úgy döntöttem, hogy akkor véglegesítsük az én nevemre a dolgot, ha már én vagyok a tulajdonos. -
dorika87
őstag
válasz
Vakegérke #23489 üzenetére
Köszi, az lesz majd, hogy személyesen bemegyek, főleg amiatt is intézkednem kell, mert a lakás az én nevemen van viszont még anyukám nevén van a szolgáltatás, és úgy tudom, hogy van a diginek egy saját formájú doksija arra, hogy egyik fél átírathassa a másikra a szolgáltatást.
Ez esetleg megvan valakinek elektronikusan? Mert akkor nem mennék kétszer a digibe, hanem rögtön tudnám vinni azt a doksit és akkor már az én nevemre tudnám íratni (persze díj ellenében). -
dorika87
őstag
Mostanában nem jártam erre... Mik a X. kerületi tapasztalatok sávszélesség emelés tekintetében.
Nálam még mindig 80/25 van. Vajon mikorra várható az emelés?
Felhívtam ma a digit, hogy úgy gondolom feleslegesen fizetem a havi 4700ft-ot 80/25-ös netért, és inkább visszaváltanék 100/50-re, ami csak 3700ft havonta.
De azt mondta a hölgy ezt megtehetem viszont az eredetileg 40/20-as vagy mi volt, és ezért nem fog annál magasabban jönni.
Erre kérdzetem tőle, hogy eddig fixen jött 80/25-el, és ha most diginet 100-ra váltok, akkor utána mitől nem tudna jönni ugyanúgy 80-as sebességgel a net? Erre ő a kiépítésre fogta, meg, hogy ez nem ilyen egyyszerű technikailag... stb. Úgyhogy lényegében nem sikerült megértem, hogy ha a 80-at eddig is megkaptam fixen akkor ha 100-as netre váltok akkor miért nem biztos, hogy a 80-at ugyanúgy meg fogom kapni, hiába volt az régen 40-es net, már nem az... és a rendszernek ugyanúgy tudnia kell a hozni a 80-as sebességet.
Vagy szerintetek hogy van ez? Nagyon rosszul látom/gondolom a dolgokat?
Nem valószínű, hogy váltani fogok, mert nem biztos, hogy megéri azt az 1000ft-ot, főleg mivel nem tudni, hogy mikorra végeznek a kiépítéssel, lehet már pár hét alatt, de lehet csak év végére, mert erről nem volt naprakész információja az ügyfélszolgálatos hölgynek. -
dorika87
őstag
válasz
Flashget #22341 üzenetére
Köszi, de jelenleg nem szeretnénk routerre költeni. Eddig is 4700-et fizettünk, továbbra is annyit fogunk, csak kicsit magasabb lesz a netsebesség. Talán majd a jövőben váltunk másik routerre, de egyelőre nincs tervben, mert a 80/25 is bőven megfelel. Így csak ajándék, hogy ugyanazért az árért magasabb sebességet kapunk. Gyári fw-t használunk. Ha 120 körül tudni fogja, az nekünk már csak jó lesz
-
dorika87
őstag
Sziasztok. A X. kerben már megemelték a 80/25-ös netet 200/50-re?
Vasárnap óta nem vagyok otthon és azért érdeklődöm, mert azt írja a digi honlapja, hogy a megrendelésnél lehet kiválasztani, hogy hol érhető el nagysebességű internet.
Én ezt ma meg is néztem, és a mi utcánkat ki is lehet választani, sőt még a házszámot is, de tudom, hogy múlt hét vége fele még 80-as netünk volt.
Azért is kérdezem ezt, mert tudom, hogy a routerünk nem fogja elbírni a 200-as netet, viszont azért egy picit ki fog jönni, hogy magasabb lett az internetsebesség egy Tp-Link 1043ND V1 routertnél is. Tudtommal nagyjából 100-ig el fog tudni menni.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53