Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
odordaniel
csendes tag
válasz
Dragon3000 #94148 üzenetére
Ebben a módban a tűzfal is ki van kapcsolva ?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
ZTE ONT van nálam, mikor lerakták egyből Bridge módba rakták így a saját routerem megy tovább. Látok egy elég erős DIGI-xxx wifi hálózatot, előfordulhat, hogy ez az enyém, vagy a szomszédé inkább? Hogyan tudnám beazonosítani? Tudok csatlakozni valahogy az ONT-ra, megnézni?
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #94143 üzenetére
Lópikulát nem kell regisztrálni már ezer éve. Egyszerűen arról van szó, hogy a modem egy darab DHCP lease-t szolgál ki, ami jellemzően a bekapcsolás utáni első cím lesz. Ilyenkor a modemben létrejön egy "összerendelés" (binding) a kliens eszköz MAC címe és a kiosztott IP cím között. Példa: bedugod a PC-t a modembe, mert ki akarod próbálni. Minden fasza, majd a PC-t kihúzod, rádugod a routeredet (vagy egy másik PC-t) és azt látod, hogy nem kap címet. Ilyenkor vagy várni kell huzamosabb ideig (DHCP lease lejártáig ami elég sok idő is lehet), vagy fogod magad és újraindítod először a modemet, aztán a klienst. Ennyi az egész.
-
válasz
odordaniel #94137 üzenetére
Nem tudod használni. Ahhoz, hogy működhessen az eszköz a hálózaton, a hardveres azonosítóját regisztrálni kell, a DIGI pedig nem fog regisztrálni olyan eszközt, amit nem ő helyezett ki. Ráadásul azt felügyelni sem tudná, ha bármi probléma lenne a szolgáltatással, és hibát jelentenél be, nem tudnának diagnosztikát futtatni sem. Ilyen utoljára az ADSL korszakban volt, ott lehetett szabadon cserélgetni a modemeket, már DOCSIS-on sem működik ez.
-
Necc
addikt
válasz
odordaniel #94133 üzenetére
GPON optikát ügyféloldalon egyetlen egy szolgáltató se fog végződtetni, mivel nem elég a kábelt bedugni és megy, a hálózatot konfigurálni is kell, amit a szolgáltató végez el, és a gyakorlatban senki se adja ki neked a hálózatuk beállításait.
#94135: napi szinten wifis sírás-rívások hegyén vergődök át, nem akarok nagyon részletekbe belemenni, tudom hogy van olyan eset amikor működik, de a gyakorlatban elég ritka.
-
cof
veterán
válasz
odordaniel #94137 üzenetére
Az, hogy te betárcsázol az egy dolog. Akkor is van kapcsolat a központ és az ONT között ha nem tárcsázol be. Na most eleve egy idegen eszköznek nem is lenne kapcsolata a központtal, mert nem engedi fel a rendszer, így betárcsázni sem tudnál hova, kihez.
-
Calogero
addikt
válasz
Teljesen minden hogy van-e olyan vagy nincs, úgysem használhatod.
Ha csak 1 eszköz tudsz elhelyezni, akkor be kell érned a szolgáltató eszközével, vagy áttervezni, hogy elférjen egy másik eszköz is. -
Dragon3000
nagyúr
2.4GHz-en üzemelő 802.11n -es router, 40MHz spektrummal. Kisebb csoda, hogy 90Mbitet ki tudsz préselni, feltételezem, ezt is közel a routerhez
Igaz másmilyen asus routerem van, de a telefonom csak 2,4GHz wifit tud, egy falon túl is megy 100/100Mbps-kel, így laptop esetén a 90Mbps-re azt írni, hogy kisebb csoda elég nagy túlzás. -
Laccoss
addikt
válasz
Felesleges, hiszen digis (sőt más szolgáltatói) hálózatra nem köthetsz saját eszközt.
-
odordaniel
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valaki tud nekem olyan asus routert (ha az nincs jó a tp-link is) mutatni ami képes fogadni a digi optikai kábelét. Már átnéztem párat de nem tudom hogy most nekem kerüli el a figyelmem vagy ilyen nincs ?
Tisztában vagyok vele hogy lehet bridge móddal meg a többi módszerrel megoldani de ezeket most légyszíves ne írjátok meg mert én is tudom. Sajnos a routerem mostani helye nem teszi lehetővé két eszköz elhelyezését illetve átrakását se.
Köszi előre is ha valaki tud segíteni -
Necc
addikt
válasz
spyrro #94129 üzenetére
Emlékeim szerint (gyárói weboldal épp vergődik, nem tölti be a specifikációkat) az csak egy 2.4GHz-en üzemelő 802.11n -es router, 40MHz spektrummal. Kisebb csoda, hogy 90Mbitet ki tudsz préselni, feltételezem, ezt is közel a routerhez (kábel nem lenne jobb?).
Az általad linkelt routeren 5GHz-en, 802.11ac-vel 2x2 MIMO-val (2x 433Mbps papíron) tud üzemelni, ha a laptopod wifije is tudja, akkor a gyakorlatban a névleges sebesség durván felét ki tudod használni pár méter erejéig.
-
Necc
addikt
válasz
Haiiro #94103 üzenetére
" -illetve szerintem hardveresen modernebb/erősebb, emiatt stabilabbnak gondolnám "
Ha tudnád milyen nyögvenyelősen gyenge hardvert raknak a konzumer routerbe elsírnád magad.
Nevezetesen AX20-ban BCM6755 van kőkorszakból származó Cortex A7-tel, saját (amúgy kissé kevés!) tapasztalataim szerint szoftveresen durván 200-300Mbit taposható ki maximum ezekből a SoC-okból aztán ennyi.
A gyakorlatban ezt nem biztos hogy észreveszed, mert a hardveres NAT ebben is lekezel gigabites netet pár szál erejéig, de ha valamiért nem boldogulna a hardveres NAT (tipikusan, pl. inbound connection, bekapcsolt nem csak MAC szűrő tűzfal/URL filter/QoS, túl sok megnyitott szál torrent kliens végett, stb.), akkor szoftveres 'erőből' csak ennyit fog tudni kipréselni magából a router.
WPA3 papíron jól mutat, gyakorlatban kompatibilitási problémákat okoz.
USB-re kötött eszköz terheli az amúgy is nyögvenyelősen gyenge hardvert, 3G/4G modem backup netnek még ok, de ha HDD-t kötnél pl. fájlelérésvégett vagy torrent, már erősen felejtős. -
spyrro
csendes tag
Szervusztok !
Nem tudok kipréselni a laptopomon wifin keresztül 90 mbps-nél többet ,A laptop asus rog erős wifivel . Igaz a routerem rt-n-18u (ON mögött van) nem a legújabb ... Beállítások sztem rendben vannak , más probléma nincs , csak az a lassúság
Vajon ez [link] jobb válaszás lenne ? Vagy hasonló árban másik ? -
válasz
Mr Bond 007 #94126 üzenetére
Mára megjavult magától, vagy csináltál valamit?
-
-
Olyat tapasztaltam, hogy a DIGI hálózatát használva (wifin) borzasztó lassú a PH betöltése (több mint egy perc a főoldal mobilnézetben) telefonon, ha átváltok mobilnetre akkor normál sebességgel jön be. Úgy vettem észre a bannereknél gondolkozik sokáig. Nálatok nincs ilyen?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Dragon3000 #94116 üzenetére
" ezen, hogy javítana az ax?"
Nem tudom, kérdezd meg a gyártókat! Mert hogy nálam ac után baromira érezni lehetett a különbséget. (Azaz nem lehet érezni hogy nem helyben játszom, még kompetitív fps-nél se)Pedig előtte is Unifi ac wifim volt, elvileg az azért nem bóvli kategória.
"Amúgy ha valaki ilyen késleltetés érzékeny dolgot szeretne művelni, akkor rakjon oda kábelt is."
Van olyan élethelyzet, mikor nem tudod oda vinni. Az 1 éves tükör falakat meg nem fogom szétbarmolni, mikor van rá kompromisszum mentes megoldás.(Ja és a notebookon sincs lan csatlakozó.)
-
ElektrikusDE
senior tag
"Nem tudom milyen router, de ha kiderül, megy a blokklistára"
Én azért nem teszem oda...
Persze nem venném meg!
De havi 3 RON-nért elég szépen teljesít.A portforward eldobását az előző szintén Digis router is csinálta ez még csak egyszer, de mivel csak 2 napja van meg, igy ez is sok)
Egyébként ez a router:
TP-Link, Archer AX10 (AX1500)
V 1.0 Digis (RCS RDS) szoftverrel.
Butított verzió...
csak PPPOE üzemmód! Firmware verzió:1.8.0 Build 20201119 Rel. 42871(4555) -
Geth
veterán
válasz
ElektrikusDE #94115 üzenetére
"Újraindítás a cache törléséhez és futási teljesítmény növeléséhez."
Ezt a mondatot mindjárt átdobom a kollégáknak, egyszerűen nincs mit hozzáfűzni(Nem tudom milyen router, de ha kiderül, megy a blokklistára.)
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MasterMark #94117 üzenetére
A portforwardomat dobja el, passzív leszek pl. torrentnél.
2-3 alkalommal észleltem, amióta beállítottam.
Ilyenkor újraindítom a routeremet ami rendbehozza, most beállítottam a naponta 1x történő automatikus újraindítást, ez remélem megszünteti a problémát.
De nem ez lenne a korrekt megoldás...
-
MasterMark
titán
válasz
ElektrikusDE #94115 üzenetére
De mi a probléma? Mert az nem derül ki.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #94114 üzenetére
AC-s méréseknél is 3ms körüli késleltetést látok, kábelen se kisebb, akkor ezen, hogy javítana az ax? Amúgy ha valaki ilyen késleltetés érzékeny dolgot szeretne művelni, akkor rakjon oda kábelt is. Játék közben úgysem rohangál a laptoppal a lakásban.
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Most tapasztalok másodszor port nyitási problémát.
Más módszer nincs a megelőzésére, ezen kívül?
Mert csak akkor jelentkezik, amikor a DIGI IP címet vált! (van mikor több mint 72 óra)
Egyszer rövid idejű áramszünetnél is ugyanezt tapasztaltam.Ilyenkor újraindítom a routert, és újra aktív vagyok.
Egyelőre kipróbálom ezt a módszert, de kell lennie más megoldásnak is.
Ui:
Természetesen fixált a helyi IP címem a routerben!
-
Mr Bond 007
őstag
Azért azt tegyük hozzá hogy a wifi 6 nem csak az extra sávszélt adja, hanem a sokkal kisebb késleltetést is! És van akinek ez is igencsak húsba vágó ha pl Geforce now/Stadia/Xcloud-ban játszik/ fog játszani! Én is pont emiatt vettem egy Tp-link AX 50-et.
-
MadMancs
veterán
Bár nem ismerem DOCSIS területet (mert arról van szó). Gondolom ugyanolyan MAC azonosítást használ mint réges régen UPC használt. Ott is regisztrálni kellett adott gépet.
"1.2 Előfizetői hozzáférési pont
Az internet szolgáltatáshoz való hozzáférést az Előfizetőhöz telepített végberendezés (kábelmodem,
VoIP Gateway, vezeték nélküli végpont, vezetékes végponti eszköz, vezetékes/WIFIs végponti eszköz)
biztosítja, mely a Szolgáltató tulajdonát képzi. A kábelmodemes internet szolgáltatás esetén a
szolgáltatás igénybevételének a feltétele, hogy az előfizető regisztrálja a kábelmodemhez
csatlakoztatott eszközeit." -
LacckaGy
csendes tag
Csak nekem tűnik "érdekesnek" az ÁSZF júniusi módosítása?
"A kábelmodemes internet szolgáltatás esetén a szolgáltatás igénybevételének a feltétele, hogy az előfizető regisztrálja a kábelmodemhez csatlakoztatott eszközeit."
https://digi.hu/sites/default/files/ASZF/modositasok_listaja_2021.06.01.pdf -
TeeJay
félisten
válasz
Haiiro #94109 üzenetére
Számomra a B-G-N-AC-AX sokkal egyértelműbb volt melyik mit tud
Most Wifi 5-6 megkavar
Wifi6 drága és 5GHz-en AX 160MHz nem olyan jó mint ami majd 6E cuccok esetén lesz a tiszta 6GHz tartományban
Persze azok is drágák lesznek de addig elvagyok az AC65P-vel
1/1gigabitet nem most fogjuk átlépni, telefon most is tud 5-600megabitet az meg szintén jóidei még bőven elég lesz -
Haiiro
csendes tag
válasz
TeeJay #94104 üzenetére
Akkor lehet kivárom inkább az occó 6E routereket, addig marad a szolgáltatói vagy lomizok egy másikat
(Amúgy zseniális ez az elnevezés. Végre megszabadultak a betűktől a wifi 6 bevezetése körül erre a következő fejlesztés a következetes a wifi 7 megnevezés helyett megint egy új betűt kapott. Mert miért ne...)Dyraxx: Jelenleg nekem sincs rá szükségem, csak annyira ritkán veszek routert, hogy nekem megér kb 5.000 Ft különbséget. Mire cserélem így is lehet, hogy elavult lesz az akkori eszközökhöz.
-
TeeJay
félisten
válasz
Bajzath #94107 üzenetére
1000-es net a LAN1 gigabites portra érvényes, wifire semmit nem garantálnak, az csak kellemes ajándék az alap userek számára.
2antennás 2,4GHz N wifi 300-as linksebesség jó vétel esetén
Sok laptopban még 2,4GHz N wifiből sincs 2 antennás csak 1 és 2,4GHz-en 20 és 40MHz mód is van, utóbbi panel telepen kb. felesleges is annyira sok a szomszéd wifi
20MHz 1antenna 72mbit link aminél 40-50megabitnek már örülni kell, ha sok a zavaró wifi akkor 30megabit is jónak számítHa kevés akkor vegyél AC routert, ott az újabb közép kategóriától felfelé telókban már 2antennás MU-MIMO AC wifi van így 866-os link összejön és azon 600megabit meg szokott lenni
-
Bajzath
csendes tag
válasz
Dragon3000 #94075 üzenetére
Igy van , a digisek a pc-hez vezető kábellel nem foglalkoztak, ezt cserélnem kell . Érdekes , hogy a HG6544C -nél csak az 1-es LAN csatlakozó üzemképes , a többi háromba hiába dugom nem érzékel semmit... Most meg van a laptopon - kábellel a 880 - 900 mbps , a wifi viszont gyenge sajnos . Melyik jó wifi-ben ami még ajánlott ?
-
Dyraxx
tag
-
TeeJay
félisten
válasz
Haiiro #94103 üzenetére
AC65P 2antennás AC klienssel "csak" 866mbit linket tud de azon 600-630megabitet mérek
3-4antennás eszközöm nincs, MU-MIMO miatt viszont 2darab 2antennással is szépen boldogul.
Wifi6 helyett én már inkább kivárnám a 6E routereket mert azok 6GHz-en is fognak üzemelni és ott lesz 7darab 160MHz-es blokk egymás mellett amik nem zavarják egymást
Ott lesz igazán előnye az AX wifinek mert a mostani 5GHz-en 160MHz blokkból 1 vagy 2 van talán és ott is radar lehet meg sok AC wifi szóval bekavar nekik rendesen -
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Asus rog strix scar17 (2023) RTX4080 gamer laptop + laptop hűtő
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- Victus 16-d0004nq 16" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- ÚJ /// ASUS ROG 5800x/32Gb/1+2Tb/RTX3070 -- BeszámítOK!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest