- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
válasz
#29810560 #73406 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
Így már tökéletes minden.Köszönöm, hogy említetted a NAT-olást is. Egyelőre nincs szükségem távoli elérésre, de nem kizárt később egy PLEX, vagy hasonló szolgáltatás használata.
Még 1 kérdés, ha már ilyen segítőkész itt a csapat (bár erre szerintem megtaláltam volna a választ): A TV BOX-okhoz ugyebár koax kábelen jut el a jel, de van UTP portja is. Utóbbit érdemes rákötni, van bármi értelme/haszna? Vagy jelenleg nincs olyan funkció, ami miatt erre szükség lehet?
-
Victoryus94
őstag
Köszi mindenkinek.
Akkor bridge mód lesz.Egyébként a szolgáltatással nincs bajom, ár értékben jobb a többi opciónál.
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok, múlt pénteken jött a Digi bekötni az optikát.
TV-Internet-Teló kombót kértem, FTTH vonalon.Kaptam egy fiberhome gpon onu (an5506-02-f weboldal szerint) "valamit" modemrouter gyanánt.
Én még ilyen szar eszközt életembe nem láttam.
2 RJ45 csatlakozója van. Az egyik gibabites, a másik csak százas.
Van 2 b@aszott hosszú antennája, 2.4GHz-en nyomja a netet. A 2.4GHz-es csatornák felét elfoglalja, de legalább az utca végén is látszik..Első belépéskor meg kell változtatni a user+jelszót.
Ha usert megváltoztatom az életbe nem enged be, csak ha resetelem az eszközt.Nem tudom áttenni az eszközt más IP tartományba, mert nem engedi (arra panaszkodik, a DHCP tartományába kell lennie, de a DHCP-t már 3x kikapcsoltam azóta - mert sehogy nem volt jó neki, pedig állítottam már mikrotiket [konzolosan], és ubiquiti-t is), na de még így se volt neki jó.
Minden restartkor elállítódik egy rakat beállítás, és visszakapcsol a wifi.Digi ügyintéző annyit mondott, hogy ha alapbeállításon jó, akkor részükről rendbe van minden, mást nem csinálnak. Bridge módba tudják kapcsolni, de azt sem ő, ő csak továbbítja a kérést, majd 72 órán belül valamikor a kollégák átállítják.
(Aztán várhatom a munkahelyen, mikor hívnak itthonról, hogy elment a net...)Kérdéseim:
1.) Mi a fenének van 100mb-es port egy gigabites csomaghoz adott eszközön? Főleg ha csak 2 van...
2.) A többi eszköz is ilyen fos?
Értsd: Nem lehet normálisan beállítani (alhálózat, wifi), az antennát leszedni...
3.) Ha Bridge módba tetetem az eszközt, egy restart (pl áramszünet) után ott marad, vagy visszaáll? (TV+telefon működik rendesen?)
4.) Semmilyen mód nincs kicserélni ezt a vackot?Képek:
Akár a fenti, akár a lenti módon állítottam, a "LAN setup" résznél mindig problémázott. OK után visszaállt 1.1-re ( reset után még 192.168.1.254-et se fogadta el, pedig az aztán nagyon más tartományba van...) -
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest