Keresés

Aktív témák

• Victoryus94

őstag

válasz #29810560 #73406 üzenetére

Köszi a részletes leírást.
    Így már tökéletes minden.

Köszönöm, hogy említetted a NAT-olást is. Egyelőre nincs szükségem távoli elérésre, de nem kizárt később egy PLEX, vagy hasonló szolgáltatás használata.

Még 1 kérdés, ha már ilyen segítőkész itt a csapat (bár erre szerintem megtaláltam volna a választ): A TV BOX-okhoz ugyebár koax kábelen jut el a jel, de van UTP portja is. Utóbbit érdemes rákötni, van bármi értelme/haszna? Vagy jelenleg nincs olyan funkció, ami miatt erre szükség lehet?

• Victoryus94

őstag

Köszi mindenkinek.
    Akkor bridge mód lesz.

Egyébként a szolgáltatással nincs bajom, ár értékben jobb a többi opciónál.

• Victoryus94

őstag

Sziasztok, múlt pénteken jött a Digi bekötni az optikát.
    TV-Internet-Teló kombót kértem, FTTH vonalon.

Kaptam egy fiberhome gpon onu (an5506-02-f weboldal szerint) "valamit" modemrouter gyanánt.
    Én még ilyen szar eszközt életembe nem láttam.
    2 RJ45 csatlakozója van. Az egyik gibabites, a másik csak százas.
    Van 2 b@aszott hosszú antennája, 2.4GHz-en nyomja a netet. A 2.4GHz-es csatornák felét elfoglalja, de legalább az utca végén is látszik..

Első belépéskor meg kell változtatni a user+jelszót.
    Ha usert megváltoztatom az életbe nem enged be, csak ha resetelem az eszközt.

Nem tudom áttenni az eszközt más IP tartományba, mert nem engedi (arra panaszkodik, a DHCP tartományába kell lennie, de a DHCP-t már 3x kikapcsoltam azóta - mert sehogy nem volt jó neki, pedig állítottam már mikrotiket [konzolosan], és ubiquiti-t is), na de még így se volt neki jó.
    Minden restartkor elállítódik egy rakat beállítás, és visszakapcsol a wifi.

Digi ügyintéző annyit mondott, hogy ha alapbeállításon jó, akkor részükről rendbe van minden, mást nem csinálnak. Bridge módba tudják kapcsolni, de azt sem ő, ő csak továbbítja a kérést, majd 72 órán belül valamikor a kollégák átállítják.
    (Aztán várhatom a munkahelyen, mikor hívnak itthonról, hogy elment a net...)

Kérdéseim:
    1.) Mi a fenének van 100mb-es port egy gigabites csomaghoz adott eszközön? Főleg ha csak 2 van...
    2.) A többi eszköz is ilyen fos?
    Értsd: Nem lehet normálisan beállítani (alhálózat, wifi), az antennát leszedni...
    3.) Ha Bridge módba tetetem az eszközt, egy restart (pl áramszünet) után ott marad, vagy visszaáll? (TV+telefon működik rendesen?)
    4.) Semmilyen mód nincs kicserélni ezt a vackot?

Képek:

Akár a fenti, akár a lenti módon állítottam, a "LAN setup" résznél mindig problémázott. OK után visszaállt 1.1-re ( reset után még 192.168.1.254-et se fogadta el, pedig az aztán nagyon más tartományba van...)

• Victoryus94

őstag

válasz szaba75 #63667 üzenetére

Ja, 1 hónapig lehetett is regisztrálni hozzájuk.
    Aztán november végén eltűntek, és azóta sincs semmi róluk.
    Weboldal szerint volt februárba karbantartás, de az ügyfélszolgálat szerint itt nem szolgáltatnak, webes listákba sincs benne Zsámbék.

Aktív témák

Hirdetés