- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gyurka6 #71619 üzenetére
"Miért is nem?"
Nem fizikailag nem toldhatsz bele, mert ezt senki sem tudja megakadályozni hanem jogilag.
... mert, ez a közüzemi rendszerbe való fizikai beavatkozás és elég szépen büntetik.
Amúgy ettől a pillanattól kezdve nem garantált a szolgáltatás fizikai paraméterrendszere, mert saját fizikai eszközt iktattál a hálózatukba. Tehát, ha műszaki probléma merül fel a szolgáltató már nem garantálja a szolgáltatás paramétereit, mert az csak a saját szolgáltatásukra, hálózatukra, eszközeire szól.
-
Gyurka6
őstag
válasz
#29810560 #71618 üzenetére
Miért is nem? A pincébe akartam levinni a padlásról, át is helyezték volna, azután mégis másképpen döntöttem. Vettem egy 15m-est, simán működött lent is (lépcsőn áthúzva), azóta egy 1,5m-es darabbal lett meghosszabbítva, A mostani szereléseknél már eleve a két eszköz között is toldás van.
Felvetődött egy kérdés: az ajtónál nincs 230, tovább kell vinni, erre adtam egy megoldást.Nem kell senkit semmire kérni, bármikor könnyedén bárhova áthelyezhető, gond esetén visszaállítható az eredeti állapot.
Részemről ennyi.... -
törölt tag
válasz
Gyurka6 #71612 üzenetére
Nem toldhatsz csak úgy bele az optikai kábelbe, mert az a hálózat az ONT-ig - és az ONT is - a DIGI tulajdona ... függetlenül attól hogy a Te ingatlanodban megy a vezeték.
to Ernesto78:
Sokkal egyszerűbb megbeszélni a szerelővel, hogy hova vezesse az optikai kábelt a lakáson/házon belül.
Általában oda vezetik ahova az előfizető igényli, kivéve ha ennek műszaki akadályai vannak.
Tehát nem szentírás, hogy az ajtó felett kell lennie az optikai végződésnek, de sokszor valóban ez a praktikusabb."Beszéltem az egyik üzletkötőjükkel és az mondták, hogy az optikai kábelt, csak a bejárati ajtón belülre a falra akarják bekötni, nem pedig a szobába ahol használom a netet."
Ez ebben a formában nem igaz. Amúgy is az üzletkötő műszaki létesítési kérdésben nem mérvadó.
A szerelővel kell egyeztetni. -
TeeJay
félisten
válasz
nfsu17 #71613 üzenetére
ha már volt FTTB neki akkor úgyis van koax és LAN kábel akkor meg felesleges tovább bevinni az optikai szálat. lakáson belül 100méter UTP is húzható meg 3-4koax kábel is ahova akarod a lényeg hogy az ONT-től menjen mind az ONT meg olyan helyen legyen hogy az optikai szál ne sérülhessen
-
adika4444
addikt
válasz
Ernesto78 #71610 üzenetére
Kérhető, hogy továbbhúzzák a kábelt. De valóban csak akkor érdemes, ha el tudod úgy vezetni, hogy ne érje kár. Nálunk például közvetlen a fal mellett megy kanapé mögött, meg valami ezer éves hosszú fadarab is takarja, ami mondjuk nem tudom honnan van vagy minek, de ez más kérdés
. Szóval a lényeg, hogy ha jól el lehet vezetni akkor behúzzák, de ha sérülésveszély van, akkor jobb az ajtóhoz a konnektor. Ha ott a kapcsolótábla, akkor viszonylag könnyű a konnektor-téma.
-
TeeJay
félisten
válasz
Ernesto78 #71606 üzenetére
szerintem meg ahol eddig FTTB volt ott amúgy is jött be koax és CAT5e kábel, azt elvágják kint és a lukon 1 darab optikai szálat fognak behúzni
az ONT-t oda rakod ahol eddig bejöt a DIGI FTTB kábele, kérsz rá egy koax csatlakozót meg egy UTP-t és be is tudod dugni az ONT-be és megy minden úgy amint eddig
max annyi hogy 2 konnektor kell a két eszközneklakáson belül nem igazán jó optikai szálat húzni
porszívó beleakad, szekrény rácsukódik megtörik meghajlik satöbbi
koax és utp-t te magad is tudod húzni meg cserélni meg azokra szekrényt is rakhatsz nem lesz baja
de optikai szál ha törik akkor pár napig nem lesz net meg TV mert azt te nem fogod tudni megcsinálni otthon -
Ernesto78
aktív tag
sziasztok!
Hallottam, hogy a Digi átépíti a FTTB hálózatát FTTH-ra.
Beszéltem az egyik üzletkötőjükkel és az mondták, hogy az optikai kábelt, csak a bejárati ajtón belülre a falra akarják bekötni, nem pedig a szobába ahol használom a netet.
Sajnos semmi konnektor lehetőség nincs a bejárati ajtónál szóval nem tudom.
Ha mégis a bejárati ajtó fölé kötik be akkor ha saját routeremet akarom használni, nem lassul nagyon le az internet sebessége, ha a szobai router és a bejárat között legalább 15-20 méteres kábelt kell beiktatni?
Szerintem jobb lenne a szobáig vinnék a digi eszközöket. -
sztanozs
veterán
AP Isolation kikapcsolható a Digi-s routerben?
-
Laccoss
addikt
válasz
YellowFlash #71603 üzenetére
Valamilyen szolgáltatást biztos kikapcsoltál, vagy nem éred el az kérdéses szervert.
-
YellowFlash
aktív tag
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Tálcáról a net ikon is eltűnt. Egyébként totál jól működik a net. Sebesség még több is, mint ami kéne legyen, minden weboldal betölt, youtube/twitch is jól megy. Steamről is letudok tölteni stb.
-
Boatesz
tag
válasz
wwenigma #71600 üzenetére
D-Link DIR-842 Dual Band AC1200 Wireless Router
Vezeték nélküli szabvány: Wireless AC1200
Wi-Fi Sebesség: 300 Mbit/s 2.4 GHz, 867 Mbit/s 5 GHz
Frekvenciasávok száma: 2
Vendég Wi-Fi hálózat: Igen
Antennák száma: 4 darab külső
WAN sebesség: 10/100/1000 Mbit/s
LAN sebesség: 10/100/1000 Mbit/s
LAN portok száma: 4
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest