- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
django006
csendes tag
Sziasztok, ASUS AX 88U és AX 92U-val is folyamatosan szakad a pppoe kapcsolatom, van erre valami megoldás?
Fiberhome ONT van telepítve, jelenleg bridge mode-ban (router módban elég gyalázatos az eszköz, van, hogy csak 20 Mbps-t enged át a második routerre LAN1 porton, van, hogy 1 Gbps-t, és minden újraindíításkor újra kell a port forwardolást konfigolni)
-
fail17
újonc
válasz
#92579840 #104798 üzenetére
Teljesen egyet értek veled. Jelenleg én nem tudok váltani szóval marad ez,de hátha történik valami csoda. Kb 7éven keresztül semmi baj nem volt a nettel, évente 1x volt leállás az is hajnalba. Tökéletes volt annó
Addig még nem jött az optikai cucc.. meglátásom szerint.
-
fail17
újonc
Akinek ilyen problémája van és akár miskolci akár nem, szerintem jelentsük a hibát hátha egyszer jó lesz
-
fail17
újonc
válasz
F.B.I. #104794 üzenetére
Én már leteszteltem a saját tp linkes routert és nem volt semmi probléma.. az övéké viszont rossz ,de szerintem nem csak az a digis router. Majd akkor hoznak egy újabb digis rotuert neked ki,ami már újabb de mégrosszabb,ha ott elmegy a net majd akkor majd csak ügyfélszolgálattal tudod majd valszeg visszaállitani a netet, ott már nem fog müködni,hogy a kábelt kibe húzód. Próbáld meg az áramtalanitást az segitett 1 hétig utána ugyan olyan pazar minden. Azért nézd meg hátha neked az a probléma,de nemhiszem.
-
-
Sanraith
aktív tag
válasz
bence1024 #104788 üzenetére
A windowsos ping parancs kimenetét dátumozva iratom ki fájlba és a konzol ablakba ezzel a PowerShell paranccsal:
ping.exe -t 8.8.8.8|Foreach{"{0} - {1}" -f (Get-Date -Format "yy\/MM\/dd HH:mm:ss"),$_} | Tee-Object -file ping0912.log
Összedobtam még mellé egy python notebookot, ami az adott fájlból kiolvassa a pingeket, kirajzolja a grafikont és kilistázza a csomópontokat. Sajnos nem átlagfelhasználóknak szánt megoldás, de szívesen felrakom githubra ha van rá igény.
-
Sanraith
aktív tag
válasz
#92579840 #104782 üzenetére
Én még lusta voltam bejelentést tenni, de hasonló a probléma, szintén Miskolc. Augusztus vége óta minden napról van valamennyi ping logom. Most egy péntek esti digi eszköz újraindítás óta jól működik, kíváncsi vagyok hogy meddig marad így.
-
CirrMee
addikt
válasz
Drenadar #104777 üzenetére
ha olyan routered van ami képes mérni is speednetet már önmaga akkor azt lenne jó használni ezzel kizárva a gép hiba lehetőséget.
Óvatosan az ilyen magabiztos kijelentéssel. Van számos példány, aminél ha lehetővé is tették, nincs annyi fölös kapacitása, hogy a PPPoE mellett még ezt is megcsinálja az ezres tartomány felső felében. Nálam kb ~500 -as tempóig tud eljutni az AC86U, hiába lehet 900 feletti értéket mérni FF/CLI alól.
-
Drenadar
veterán
válasz
fail17 #104776 üzenetére
IDE! ez egy fórum és több szem többet lát, vagy lehet meglátja egy olyan akivel már volt ilyen.
de tényleg konkrétumokat kellene mutatnod, a DIGI is azt fogja kérni és nem mesét. Meg kérdés az időszak is. Lehet ha kimegy a szerelő mérni napközben munkaidőben és mindent rendben talál mert 5 mérés alatt is normális lesz akkor ez megint bukta.
ha olyan routered van ami képes mérni is speednetet már önmaga akkor azt lenne jó használni ezzel kizárva a gép hiba lehetőséget. -
fail17
újonc
válasz
Dragon3000 #104775 üzenetére
Esetleg privátba irhatok? Vagy esetleg aki nyitott a témára?
-
fail17
újonc
Hali. Abba segithetne valami,hogy mégis mi a jó .... folyik a diginél,hogy a városban élek és szar a net. Mielőtt valaki mondaná,hogy nálam van a hiba.. biztos,hogy nem nálam
. Egyszerre laggolok azzal akivel egy panelházba lakunk csak ő más szinten + egerbe teljesen másik megyébe lévő emberke is egyszerre laggol velem.. nagyon megoszlik mostanság,hogy milyen jelenleg ez a netszolgáltató. Internetezésre teljesen jó. Játékra 1/10. Egyéb ötlet ,hogy mit kéne csinálni,hogy ha a szerelő kijön 5ezer forintért kicserélni a routert meg megmér mindent megnéz mindent és továbbra is rossz minden
-
Multibit
nagyúr
A képminőség problémáknak mi keresnivalója a DIGI internet topikban? Főleg úgy, hogy van saját topikja.
-
Bármi elképzelhető, de nem merném 100%-ig biztosan kijelenteni, mert ha a Samsung TV tunerei érzékenyek lennének a Digi szolgáltatására, akkor szerintem sokkal több bejegyzés lenne róla a topikban.
Annyit nem TV-ztem, hogy zavarjon, de emlékszem, hogy amikor volt pár éve a nyári Olimpia és szerettem volna a nézni, akkor az lett a vége, hogy béreltem set-top-box-ot a Digitől, mert azzal nem volt kockásodás. Illetve a Forma1 közvetítések alatt is mindig kockásodott (máskor nem nagyon néztem M4 Sportot).
A mostani Sony TV-men nem kockásodik semmi, pedig a rendszerben semmi nem változott azóta. -
mester6
tag
Ki érti ezt?
Samsung UE48HU7500-as 4K-képes Smart Tv-t használok. Az M4 sporton adott képek minősége olyan mint azt itt már sok fórumtárs megírta
.
Van egy Samsung Bluray játszom is amely felvenni is képes igy van benne tv tuner is. Ha ezen keresztűl nézem a sport adásokat nincs semmi panasz, nincs kockásodás stb. szóval minden ok.A tv az M4 sporton kívül minden csatornán kiválóan műxik.
Lehet hogy egy jobb tuner rá sem ránt a bitráta csökkentésnek?
-
F.B.I.
veterán
válasz
Intruder2k5 #104760 üzenetére
Aha, köszönöm!
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Intruder2k5 #104758 üzenetére
Melyik mobilalkalmazából? Le vagyok maradva.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Dragon3000 #104755 üzenetére
Bridge módban van a cucc , úgyis megy majd?
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Ping gondom lenne ( elég durva, akár 30K felett is néha).
Adott egy ASUS AC65P, legutolsó firmware, amely egy Bridge módban levő DIGI doboztól kapja a netet (30 cm egymástól), innen 15 méter CAT6 megy mindkét szobába, ahol TP-Link gigabites (minden porton) switchekből megy a nafta az eszközökbe.
Kiszűrtük, direktbe tettük az Asus routertől jövő kábelt a PS5-be, majd PC-be is de néha online játék vagy sima Discord chat közben is 5000- feletti Ping lesz, játékból, beszélgetésből instant kidobás. Cmd-Ben futtatva, semmilyen hiba nincs (ping - t 8.8.8.8).
Kérdés: router hiba, esetleg valaki rá akaszkodott (elég emberes felhasználónév és jelszó van már régen)? :F A router nincs terhelve, alig pár %-on megy a CPU és a memória.
Ha kellene nem cserélnék routert, mert nincs AX-es eszköz itthon semmi de ha nincs más megoldás akkor igen. Torrent nincs, nem megy semmi más amikor a hiba jelentkezik. Esetleg a DIGI eszköz lehet problémás (3 éves)?
-
norba69
senior tag
válasz
szricsi_0917 #104750 üzenetére
Fogj egy combosabb gépet, dugd rá közvetlenül az ont-re, hozd létre a PPPoE kapcsolatot, és mérj.
Ezzel kizárhatod, vagy igazolhatod a router problémáját. -
Biga123
addikt
válasz
szricsi_0917 #104750 üzenetére
És a problémás helyen , ha az ont router módban van akkor megvannak a sebességek?
-
Multibit
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #104748 üzenetére
Reset alatt egy factory resetet + újra beállítást ért a kolléga.
-
szricsi_0917
tag
Szerintem félreértjük egymást. Reset és társaikon már túl vagyok, ahogy a beállításokat is végignéztem.
A 3 ONT teljesen különálló helyen van 2 egymás mellett lévő városban. Emellett próbáltam még 2 másik ONT-ét is ami nem bridge módban üzemel (itt jó a sebesség). Már cseréltem csatlakozót is. OTDR nincs nálam úgyhogy hibát nem tudok keresni sajnos. -
4Grider
félisten
válasz
szricsi_0917 #104745 üzenetére
A parancssoros mérést is nyugodtan kipróbálhatod.
A pppoe használata erőforrásigényes, a routereket a nagy sávszélességű használatához megfelelően kell beállítani. -
cof
veterán
válasz
szricsi_0917 #104745 üzenetére
Csinálj egy resetet a routereken. Gondolom ugyanaz a gép megy rendes ONT mögött is amikor kitekeri a 900-at, szóval mindenképp router problémának tűnik.
-
ptotti14
csendes tag
válasz
szricsi_0917 #104727 üzenetére
Szia! Nekem ASUS AX58U-val 937/325 mindig megvan. Parancssorban méred vagy appból? Mert a böngészőből tud érdekes méréseket csinálni.
-
Biga123
addikt
válasz
szricsi_0917 #104737 üzenetére
Routered topicjába bekérdeznék.
-
4Grider
félisten
válasz
toto2700reg #104740 üzenetére
Vagy nem parancssorból mér és a böngészője megvezeti.
-
toto2700reg
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #104739 üzenetére
Bocs, én voltam a hülye. Akkor nem tudom. Hibás az ONT.
-
szricsi_0917
tag
válasz
toto2700reg #104736 üzenetére
Nem egészen értem a kérdést! Szükséges, hogy bridge módban legyen az ONT, mert anélkül nem tudnék rákötni routert és használni távoli eléréseket és egyéb más funkciókat.
-
Inhouse
őstag
válasz
toto2700reg #104736 üzenetére
Ha bridge mód, akkor nem szór az ONT Wifit sem.
-
toto2700reg
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #104734 üzenetére
De ha úgy is a router szórja a wifi-t és nem az ONT, akkor minek neked bridge mód?
-
Biga123
addikt
válasz
szricsi_0917 #104734 üzenetére
Akkor nincs meg a tempó ha az asus építi a ppoe kapcsolatot ?
-
toto2700reg
aktív tag
válasz
szricsi_0917 #104731 üzenetére
A proci úgy látom nagyon is jó. A következő amire én is gyanakodnék az a qos, ami visszafoghatja a sebességet.
-
Biga123
addikt
válasz
Én is a routerre szavazok mint gyenge pont, ha anélkül megvan a sebesség kábelen akkor elég egyértelmű.
TPLINK AX 10 simán lehozza a gigabitet bridge ont mellett.
Lehet a wan lan kapcsolat a szűk keresztmetszet. Ez sajnos sok routernél fenn áll.Dragon3000: jogos az is amit te is írsz, inkább a flusztráció beszélt belőllem, és a kilátástalanság.
trec12: "háborús infláció" ironia volt. Mert mostanában egyes rétegek mindent erre fognak , holott.
De nem itt kell politizálni
sry
-
szricsi_0917
tag
válasz
Dragon3000 #104730 üzenetére
Asus AX5400 és Asus AX82 volt a tesztpadon. Nincs bekapcsolva semmi ilyen opció.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Milyen router, a routeren be van kapcsolva qos, szülői felügyelet.... amik kikapcsolják a hw nat-ot?
-
toto2700reg
aktív tag
válasz
Szerintem lehet, hogy a router procija fogja vissza a sebességet, ha gyenge.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok,
Közvélemény kutatás kezdődik.
Modem Bridge mode+router. Nem céges előfízetés.
Milyen sebességeket mértek vezetékesen?
Vecsés és Gyál környéken 3 helyen is mérve, megfelelő eszközökkel éppen, hogy csak karcolja a 300 Mbps-ot. Szintén a környéken bridge mode nélkül simán modemen keresztül pedig 700-800 Mbps simán elérhető.
Másnál is tapasztalható ez az állapot?
Köszönöm előre is a segítséget! -
trec12
addikt
válasz
Biga123 #104719 üzenetére
Érdekes megvették a digit egyből áremelés, persze tudom, háborús infláció.
Elég egyoldalú látásmód az áremeléssel kapcsolatban. Azért nem kell meg lehet mindent megmagyarázni kizárólag Lölőzéssel meg NER-ezéssel. Ez az áremelés szerintem pont ilyen. Mindenki emel, Telekom, Yettel hallod, látod te is nyilván. Ettől függetlenül nyilván nem kell félteni őket...
-
Biga123
addikt
válasz
Dragon3000 #104724 üzenetére
A szerinted, meg a tények állnak egymással szemben.
A tény attól még tény marad, megvették, áremelés. A többi csak feltételezés. -
CirrMee
addikt
válasz
toto2700reg #104717 üzenetére
Ja, mondjuk elsődlegesen a Voda GSM részére gondoltam, de vezetéken a telekom indult előnyből mindig, azt nem fogja überelni.
Mondjuk hosszú távon kellene gondolkodni, de semmit nem tud felmutatni az újkori hűbéres rendszer. Ez azért egy fokkal bonyolultabb szektor, mint hogy majd jönnek a talpnyalók, azt' majd eltartják a szállodákat, csak lapátolni kell az osztalékot. Ráadásul eddig sem arról volt híres ez a rendszer, hogy szeretne versenyezni a fogyasztókért...
-
Masato
tag
válasz
trec12 #104703 üzenetére
Az én üveggömböm inkább azt mondja, hogy lesz egy olyan országos hálózat, amit egyszerűen lehetetlen lesz megkerülni. Magyarul minden adatforgalmért pénzt szednek majd be. Pl. egy új netszolgáltató piacra lépése esetén (ha egyáltalán lesz ilyen), nagyon nem lehet majd labdába rúgni.
A bixben is elkezdődött valami terjeszkedés, pl. a Vodafone is eltűnt a régi helyéről, a Szervernetnek is pakolni kellett stb. Ha legközelebb ott járok, megpróbálom megkérdezni, mi is folyik ott valójában.
-
válasz
zelikocc #104702 üzenetére
Én viszont arra tippelnék, hogy az internetes eszközpark marad, legfeljebb kihalásos (tönkremenéses) alapon fogják lecserélni. (A mobil más, ott az előfizetők minimális költséggel átterelhetők a vodafonos infrastruktúrára.)
ONT mint router témakörben: láttam, hogy tabu, hogy mennyi helyet foglal az íróasztalon, de azért élég murisan néz ki a bridge módban működő FiberHome eszköz mellett az antenna nélküli apró wifi router...
-
Soma01
veterán
válasz
toto2700reg #104709 üzenetére
Most meg van! Ja nem.
-
zelikocc
senior tag
válasz
trec12 #104703 üzenetére
A legújabb hírek és nyilatkozatok szerint a DIGI Mobil megszűnik és beleolvad a Vodafone-ba (a vasat és az eszközöket eladják), tehát ott a Vodás árak lesznek az újak, illetve az egész össze vásárolt pakk össze olvad egy nagy szolgáltatóvá (ONE) amivel átveszik a piacvezetői tisztséget. Vezetékes téren majd meglátjuk mi lesz a stratégia, de szerintem a jelenlegi emelt árak sem maradnak.
-
toto2700reg
aktív tag
válasz
Dragon3000 #104695 üzenetére
Igen ez így igaz, már rég át kellett volna nevezni: "Lölö net"-re.
-
-
Juhi113
csendes tag
válasz
toto2700reg #104348 üzenetére
Nekem végül telefonról Android felületen sikerült belépni megváltoztattam és úgy már PC-ről is ment
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!