Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3201) Coyote2000


Coyote2000
őstag

Sziasztok,

egyik topikban sem találtam rá tökéletes választ, gondoltam próbálkozok itt:

valaki mondja már meg, hogy ha huzamosabb ideig hálózatról használom a notit, akkor le kell-e venni az akkut??? (ajánlott-e? )
Illetve le kell-e meríteni havonta 1-2 alkalommal???? :F

(#3202) Steven21 válasza Chili7 (#3200) üzenetére


Steven21
tag

Hajjaj... picit gondolkodtam és rájöttem, hogy a legolcsóbban úgy úszom meg ( és jogtisztán is persze!!! ), hogy ha a campus programon keresztül jutok hozzá:) Így a WinXP Prof és az Office(Prof)2003 mindösszesen 2800Ft... még a hülyének is megéri:D
Amúgy én is beléptem ma a Dell notebookosok klubbjába :P Jelenleg egy 6400at telepítek és remélhetőleg két hét múlva megjön a másik 9400am is ;) Már nagyon várom!!!
Az akkus téma engem is érdekelne, nekem azt mondták most töltsem úgy 14-16 óráig, addig telepítgethetem is a cumót rá, a lényeg, hogy addig ne húzzam ki a káblit a falból. De az előttem szóló kérdésére a választ én is várom. Szóval?

(#3203) Steven21


Steven21
tag

Olvasgattam, a topicban a különböző partíciókról a topicban, de nem találtam semmi leírást a könyvben és a fórumban se, hogy hogy telepítsek fel a partíció megadásánál helyesen mindent.... ennek találok vmi online leírását? pls help!

(#3204) zdanee válasza Steven21 (#3202) üzenetére


zdanee
őstag

Li-ion akksik: http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium_ion_battery#Advantages_and_disadvantages
Osszefoglalva, a Li-ion akksiknal nincsen ''memoria effektus'', azaz a kapacitas fuggetlen az elso toltestol, nincs szukseg formazasra es karbantartasra, de ugyanakkor gyorsan oregszik, a kapacitasa nagyban fugg a kornyezete homersekletetol (akar 20% elteres). Ezen kivul az un. Deep Discharge allapotra kell odafigyelni, az akksiba beepitett monitorozo aramkor akkor is fogyaszt, ha az akkut nem hasznaljak, es 1-2 ev alatt teljesen lemeritheti az akkut. Egy bizonyos szint utan a toltes rendkivul hosszu lehet (tobb nap), vagy tobbet fel sem toltheto, ezert ne eroltessunk egy mar lemerult akksit tovabb!

Ha particio alatt a rescue particiora gondolsz, nekem eleg volt megnyomni a Media Direct gombot bekapcsolaskeppen, es mar fel is kuszott a windows, nagyjabol 5 perc alatt, progikkal, mindennel. Ha mar beformazdtad a vincsit, keso.

[Szerkesztve]

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3205) Steven21 válasza zdanee (#3204) üzenetére


Steven21
tag

még csak a ctr+f11 progit nezem es epp tesztprogramot futtatok, mit is csináljak, még nincs formázva.... van elvileg rajta winf_os? mit is kell csinalnom... mikor nyomjak media gombot? összvisz normalisan fel akarom tenni a rendszert... van egy okes winxp-m vagy van vmi mar ratelepítve? vmi occsó Freedost adtak hozza, de az nem jo semmire... vagy? hm? megnyomom a gombot.... elkezdett visszaszámolni...:D jééé, nagy gomba alakú füst :DD viccet félretéve, mit csináljak, még szűz a picike, de nem sokáig :W
amugy bekapcsoltam a gepet a media direct gombbal, bohozott vmi szep kis képet és beleírta, hogy nincs operációs rendszer installálva erre a gépre... nini ki gondolta volna:D szóval?

[Szerkesztve]

(#3206) zdanee válasza Steven21 (#3205) üzenetére


zdanee
őstag

Hat akkor nem volt rajtahagyva :O
Dell honlapjarol letolteni az osszes drivert, nagyjabol 300 mega korul lehet cakkum pakk. Ird ossze, hogy a te gepedben mik vannak, nem kell mindent leszedni. Itt egy link a letoltesi oldalhoz:

http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=ca&cs=CADHS1&l=en&s=dhs

Normalisan felteszed az XPt, aztan a drivereket, aztan a virusirtot, es vegul ami maradt.

Elmeletileg ha a szep kis kezdokepernyo bejott, fent van a Media Direct, ha megsem, a fenti linken le lehet tolteni a DMD Restore Toolt.
Ami esetleg meg kellhet: A Dell Quick Set csinalja a kepernyodre a csilivili hangero meg fenyero grafikakat, amikor allitod, szoval ha fazol az ilyesmitol, ezt ne tedd fel. Particionalaskor figyelj arra, h a DMD kb 1 gigas particiojat ne bantsad. Azt hiszem lehet valahogy rescue particiot is csinalni, annak 4 gigat kell szabadon hagyni, de meg sosem csinaltam, nemtudom, hogy megy. Az elolapi gombokat a wirus alapbol kezeli, sajnos Linux alatt meg nem sikerult beallitsam oket. Juteszembe, ha dualbootot csinalsz, eloszor a wirust rakd fel, utana a *nix-ot!

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3207) quby


quby
őstag

Na ujabb kérdések merülnek fel!

A gépemben intel pro lan 2100 mini pci adapter van?Olyat csinál hogy megy a net rendesen de hálózati másoláskor 20 30 MB nál nayobb fájlok esetén 1 pillanatra megszakad a kapcsolat és ezért megáll, majd IP-t frissit és ujra csatlakozik de a másolás megszakadt! És a max sebesség 500-600k, ugy hogy a jel erösség/minöség kiváló
Régi noti ralink karijával nem volt gond! Amugy 1 linksys wrt54gl routerem van dd-wrt fw-vel!
5let?? :F Gyári dell driver

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3208) Steven21 válasza zdanee (#3206) üzenetére


Steven21
tag

DE AMIKOR A WINDOWSXP MEGKÉRDEZI, H a partíciók közül melyikre rakja fel, ott mit lepjek 120gb a vinyó és két partíciót lát:
C: 1 FAT 2047MB
és egy Nem partícionált terület 112424MB
Mit csináljak?
T=Partíció törlése kéne?
És akkor egynek látja? Melyik partíciót töröljem? A C-t vagy a nem láthatót?
Vagy új partíció létrehozása az L-el a nem partícionált területen és előtte türülni a 2047MBos partíciót?

pls vki gyorsan... :Y

(#3209) Badb0y


Badb0y
addikt

#1886 : [link]

Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/

(#3210) karesz501 válasza quby (#3207) üzenetére


karesz501
senior tag

5let: próbáld meg az Inteles driver-ral, nekem az sokszor megoldotta a rejtélyes hálózati gondokat. :U

Life is no picnic!

(#3211) Steven21


Steven21
tag

Ha letörlöm az alapból rajta lévő C: 2047MB FAT partícionált területet, az baj? Nem szeretném, ha lenne egy 2Gb-os látható partícióm... ha a winXP nem látja akkor maradhat. Ha letörlöm, mit veszítek el? :F

(#3212) zdanee válasza Steven21 (#3211) üzenetére


zdanee
őstag

Valszeg a 2gbs particion van a media direct szoftvere. Az XP nem fogja latni. Az ures teruletre telepits. Szerintem.

Bar igy lehet, h a FreeDos van rajta, akkor meg nem kene meghagyni...
Latod, h milyen fileok vannak rajta? Ha gyanusan DOS szeru, akkor megis torolni kene... XP telepitese soran van Javitokonzol, azzal bele tudsz menni, es a jooreg cd es dir-rel megnezheted a tartalmat.

[Szerkesztve]

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3213) quby válasza karesz501 (#3210) üzenetére


quby
őstag

Hát nekem nem oldotta meg :(
Most látom hogy ez a kari (intel pro lan 2100) nem is tudja a g szabványt? :O :W

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#3214) kezdolapos válasza Coyote2000 (#3201) üzenetére


kezdolapos
csendes tag

nekem a boltban(notebook.hu) azt mondta az eladó vegyem ki..

laptopot nézünk

(#3215) kezdolapos válasza zdanee (#3199) üzenetére


kezdolapos
csendes tag

ehhez mi kell? mert a számlán amit adtak bár rajta van a gép neve és az XPH rövidítés, de gondolom be kell vinnem gépet is megmutatni, hogy az alján ott a matrica..

[Szerkesztve]

laptopot nézünk

(#3216) zdanee válasza kezdolapos (#3215) üzenetére


zdanee
őstag

Hat alapvetoen ezt uj geppel adjak el, ez benne a plane. Azert irtam be ezt a lehetoseget, mert Steven uj gepet akart vasarolni, neki ez megfontolando alternativa...(volt?)

Nem tudom, nehany helyen vannak olyan jofejek, hogy ha nemreg vasaroltal naluk nagyobb ertekben, mondjuk laptopot, par hettel kesobb meg hajlandoak amugy csak uj geppel eladhato cuccokat eladni, egeret, garit, winfost... A notebookstoreban pl egy haverom fel evvel a gep megvasarlasa utan visszament memoriat upgradelni nagyobbra, es megszamitottak neki az uj gepeknel szokasos aron.

Ha pedig a gep feneken ott a winfos matrica, es nincs meg a CDd, akkor igen, elmesz, megmutatod a plecsnit, meg a papirokat, vagy ha amerikai vagy, online kipostaztatod magadnak a rendszer + driver diszkeket. De ha van plecsnid, barmilyen masolt winfos CD eredeti, hiszen a kulcs szamit, nem az, hogy mirol telepited.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3217) karesz501 válasza Badb0y (#3209) üzenetére


karesz501
senior tag

Ez egy elég durva sztori... Mondjuk remélhetőleg már soha többet nem üzletelnek itt a Ph!-n, és Te remélhetőleg soha többet nem leszel ilyen jóhiszemű... És ez az utóbbi a nagyobb baj :O

Azt a 9400-ast többeknek is ajánlottam, mert elsőre nagyon jó vételnek tűnt, de ennek a tükrében... :( :(

Life is no picnic!

(#3218) Steven21 válasza zdanee (#3216) üzenetére


Steven21
tag

Sajna meghagyta az XP telepítése során az alapból partícionált 2Gb-os C: részt és elnevezte a fennmaradó 118Gb-ot D:-nek. Hogy tudom abszolút láthatatlanná tenni a C:-t (feltehetőleg recovery dolgok lehetnek rajta, ja ) A Lényeg, hogy ne lássam, csak a D:-t és a neve C: legyen? Újraformáz, vagy mi?
Elkezdtem pakolgatni a kapott driver cd-ről a drivereket, aztan majd frissítem őket a netről.

(#3219) zdanee válasza Steven21 (#3218) üzenetére


zdanee
őstag

Ha nem akarsz nagyon ujratelepitgetni, az alabbiakat javaslom:

1. Rakjal fel valami particiokezelo progit, mondjuk a Partition Magic-ot. Valaszd ki a 2 gigas ''C''-t, es a tulajdonsagok fulon jelold be, hogy ''rejtett particio''. (PM-ben, jobklikk a particion, es az Advenced almenupontban van a ''Hide Partition'')
2. Most meg mindig PM-ben jelold ki a kissebb particiot mogatasra, es pakold a 118 gigas utan, ami ettol 116 gigas lesz. Jelold ki a 116 gigasat, es meretezd vissza 118 gigasra.
3. Most beteszed a winfos telepitoCDt, bebootolsz rola, es elkezded a telepitest, amikor eljut odaig, hogy megkeresi az elozo winfosokat, megtalalja a Dre telepitettet, amit most C-nek fog latni. Engedd ra a Javitotelepitest. Ilyenkor az osszes beallitas, driver, ikon, meg a hatterkep is megmarad, de atirja azokat a rendszerbejegyzeseket, amik D meghajtokent lattak a 118 gigas particiot. Kesz.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3220) Steven21 válasza zdanee (#3219) üzenetére


Steven21
tag

hatalmas thx! :R

(#3221) Steven21 válasza zdanee (#3219) üzenetére


Steven21
tag

a baj az, hogy nem engedi az advanced menüben a hide partition-t... lehet azert, mert ez egy demo verzió? Amúgy ha újra formáznám az egészet az hogy nézne ki? ott is meg tudom csinálni, hogy a C hide legyen , meg ilyenek? :U :U :U

(#3222) zdanee válasza Steven21 (#3221) üzenetére


zdanee
őstag

az elrejtes elsosorban arra valo, hogy ne lassa a rendszered, ha at tudod rakni a 118 gigas utan, mar jo uton haladsz. Nem hiszem, hogy a demo verzio jo lenne, nincs teljes verziosod?

Vegso esetben megteheted, hogy ''klonozod'' a 2 gigasat, a 118 gigas utan, a klonozottat hideolod, es letorlod a regit, es folytatod a 2es ponttol.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3223) Steven21 válasza zdanee (#3222) üzenetére


Steven21
tag

egyszeruen nem engedi hideolni az elso reszet a vinyonak:( Meg azt sem tudom, hogy hogyan lehet megcserélni a két partíció helyét:(:(:( a masodik reszet engedne, ha akarnam. mit veszítek akkor, ha torlom ezt az elso 2gbos reszt winxp telepítése alatt??? minden progi fog meg mukodni? mediadirect?


[Szerkesztve]

(#3224) amol válasza karesz501 (#3217) üzenetére


amol
addikt

Ugye valami használt 9400-asról volt szó akkor?

(#3225) zdanee válasza Steven21 (#3223) üzenetére


zdanee
őstag

Ha meg kuzdesz kicsit a dologgal: Probalj meg egy teljes verzios Partition Magiccel dolgozni. Az A betus dobozos szlovak helyrol szerezhetsz kulcsot. A particiok atpakolasara van varazslo is a PMben, amugy a ''move partition'' opcioval vegezheted el.

Ha feladod a szelmalom harcot, mert mar nagyon hasznalni akarod a dragaszagot:
A Media Direct sanszos, hogy a 2 gigasra van telepitve... de elmeletileg van egy Repair Tool a Dell honlapon, ugyhogy akar torolheted is, vegulis. A diagnosztikai eszkozok szinten valszeg elvesznek.

Erdemes 2 fele particionalni a vincsit, egy 20-30 gigas reszre feltenni a winfost es csak azt, a masikra meg mehet minden mas. A Dokumentumok mappat is at lehet allitani, hogy a Dre mutasson. Ez azert lenne celszeru, mert egyszeruen csinalhatnal egy 1-2 DVDs ghost-imaget a Crol utana, es ha barmi gaz van, 10 perc alatt visszatoltod a regi, jol megszokott, beallitott rendszeredet, akar egy masik vincsin is.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3226) karesz501 válasza amol (#3224) üzenetére


karesz501
senior tag

öööö, igen...

Life is no picnic!

(#3227) Chili7


Chili7
őstag

Mi az a media direct?

(#3228) zdanee válasza Chili7 (#3227) üzenetére


zdanee
őstag

Az egy program es egy gomb parosa a Dell gepeken (nemelyiken), ha kikapcsolt allapotban megnyomod a gombot, 6-7 mp alatt bebootol egy kissebb winfos alapu rendszer, ami kepes CDt, DVDt, mpeget, mp3at, neha ha kedve szottyan, DivXet lejatszani, es meg tud nyitni powerpoint prezentaciokat, valamint kezeli a VGA es az S-Video kimeneteket. Ha be van kapcsolva a gep, akkor is megnyomhatod, de akkor csak egy eleg ketes erteku lejatszoprogramot indit el, hasonlo feluleten.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3229) amol válasza zdanee (#3228) üzenetére


amol
addikt

Én úgy tudtam a Media Direct Linux alapú, de ez lényegében mindegy.
Viszont érdekelne hogy létező Windows rendszer nélkül hogyan futtatod a Partition Magicet. Van dos-os felülete?
Amúgy létezik egy Paragon által készített partícionáló program is, sokkal kisebb (asszem 7 mega) és tudásra nagyon hasonló.

(#3230) zdanee válasza amol (#3229) üzenetére


zdanee
őstag

Van, meghozza 2 floppyn elfer, az egyiken CDrom, NTFS, eger driverek, a masikon a program. Telepiteskor is felajanlja az elkesziteset.

Hogy mi fut a MD alatt? Oszinten szolva nem neztem meg, nekem egy butitott XPnek tunt, plane ha a Dell a Linuxtol valo kozelmultig tarto merev elzarkozasat nezzuk, de tuggya a fene.

A Paragonos particionalo program is jo, de az nem csak Demo, amit letolthetsz roluk?

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3231) amol válasza zdanee (#3230) üzenetére


amol
addikt

Azt nem mondtam hogy tőlük töltöttem le ;)
Amúgy abból nekem a 7-es verzió jött be, mert a 8-as telepítése és újraindítás után egyszerűen sz@rrá ment a windows annyira, hogy csak a javító telepítéssel tudtam életet lehelni a gépbe. Viszont a 7-es teljesen jó.

[Szerkesztve]

(#3232) richies


richies
senior tag

hat skacok.. most le vagyok dobbenve a ''csodas'' dell-en...
irtam ezeket a kek halalokat, meg kib@sz uj win utan is...

de a tesztek persze hiba nelkul lefutnak.

a kek halal utan a bios/logo utan a feher csik k*rva lassan ment, s utana blnak screen..
vagy 4-5x ujra hard restart utan jott csak a win..
a support meg azt mondja, ha ateszt lemegy ,nem hw hiba, s hivjak egy szamot, ahol sw bajokkal foglalkoznak ,ami penzes..
ennyit a garanciarol...

megalol...
adjatok tanacsot!!!!!!!!!!!!!


:W :W :W :W

Rozsomak of Power

(#3233) zdanee válasza richies (#3232) üzenetére


zdanee
őstag

Nemlehet h rosz valamelyik memoria? Vagy kicsuszott a slotbol? Kiprobaltad masik memoriakkal is? Ha mindket slotban van, probald meg kivenni az egyiket, es ugy tesztelni!

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3234) SzaboZE válasza quby (#3207) üzenetére


SzaboZE
addikt

Az Intel Pro 2100 11mbites, tehát 500-600knál nagyobb sebességet ne is várj tőle. A tünet viszont arra enged következtetni, hogy a kártya döglődik.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#3235) SzaboZE válasza richies (#3232) üzenetére


SzaboZE
addikt

Milyen tesztek futottak? Ha delldiag, akkor érdemes nézni a hdd tesztet, hogy nem lassul-e be időnként, akadozik-e. Fura kattogások nem hallhatóak a gépből?

SzaboZE

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#3236) fpy_ válasza Steven21 (#3223) üzenetére


fpy_
aktív tag

Megoldottad?
Én ezt csináltam:
- Freedos CD-ről bebootol.
- Fdisk - elsődleges ''C'' partició eltöröl
- újraindít, XP telepítő CD-ről bootol, szukséges particiókat létrehoz, formáz telepít.
C: 20 Gb, egyébnek a többi. Ez elég lesz a Vistának is.
Egy darabig megvolt a 2 Gb partició is, és D-ről ment az XP. Nem volt gond így se. Vista próbánál untam meg és töröltem el a 2 Gb.-os particiót.
Viszont a mediadirect sosem működött.

(#3237) richies válasza SzaboZE (#3235) üzenetére


richies
senior tag

re!

a kekhalal tesztet futtattm dell cdrol is ,emg extended test a hdd-rol...
mioden passed..

oszinten ,neha hallok kis hulye kattogast a vinyobol, mint amikor parkirba megy, vagy nemtom... :F
hitachi oldalarol leszedtem egy hdd testet, az se talal semmit quick testben,mindjart nyomom vegig a hosszabbat..
de ez a support is igen gaz nekem, ez csesz fel. .itt ez a 1000 fontos gep, s arra nem kepesek ,hogy elvihyek ,s leteszteljek, mert a f*cking dell tst nem mutat hibat!

a goldmemory lement hiba nelkul..
tuti hdd hiba, akkor szallt el, amikor masoltam nagy pl filmet, meg unpacked winrarral..


udv

Rozsomak of Power

(#3238) fpy_ válasza fpy_ (#3236) üzenetére


fpy_
aktív tag

Ja, nemcsak a C, hanem minden partició eltöröl. Persze előtte ki kell menteni mindent amire szükség van.

(#3239) fpy_ válasza richies (#3237) üzenetére


fpy_
aktív tag

Vissza kellett volna már vinni. Nehogy Neked kelljen megfejteni mi a baja. Frissen telepített XP és kékhalál szerintem tuti HW hiba. Az meg szervíz dolog. Chat-en nem javítják, csak idegbeteg leszel mégjobban.
Szerintem.

(#3240) zdanee válasza amol (#3229) üzenetére


zdanee
őstag

Megneztem. A Media Direct egy kiherelt Windows XPn fut. :U

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3241) Muky_ válasza zdanee (#3240) üzenetére


Muky_
tag

Esetlegesen hogylehet visszaállitani a MediaDirect funkciót.
Sajna én letöröltem (hülye fejjel) az eredeti particiokat és az XP-t, de szeretném visszaállitani az ''eredeti'' állapotot.

(#3242) SzaboZE válasza fpy_ (#3239) üzenetére


SzaboZE
addikt

Ez kétélű dolog, ugyanis a support a vasra adja a támogatást, nem a szoftverre. Amíg pedig nem egyértelmű a hw hiba, csak találgatás folyik. Ennek ellenére ha fura zajok jönnek a HDD-ből akkor valszeg az a hunyó. Egy smart programmal meg kellene nézni, hogy nem jelez e korábbi hibákat a HDD.

SzaboZE

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#3243) zdanee válasza Muky_ (#3241) üzenetére


zdanee
őstag

Modell? Dell honlapjan van egy Media Direct Recovery Tool. Van benne egy leiras is, de beirom ide kozokulas vegett.

Kell egy darab particio, 1310 Mb, NTFS.
Ha van Media Direct Repair CDd, bootolj be rola es kesz.
Ha nincs, akkor a Drivers&Tools CDrol bootolj be, bootolas utan nyomd meg a Q gombot, es ird be:
cd \MD2
repair


Egyebkent a Recovery Tool egy ISOt tartalmaz, ezt kiirva egy CDre megkapod a fentebb emlitett MD Repair CDt.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3244) polip


polip
addikt

Üdv mindenkinek!

Kis segítséget kérnék minden lelkes fórumtárstól, akit érdekel a dolog!

Indítottunk egy notebookokkal foglalkozó weboldalt és ennek szerkesztéséhez keresünk partnereket. Elsősorban olyan cikkeket várunk, amelyek saját tapasztalataitokon alapulnak, az otthoni gépetek ha letesztelitek, az lenne a legideálisabb!

Akinek felkerül az oldalra a cikke, apróbb ajándékokkal (optikai egér, pendrive) kedveskedünk!

További részletek privátban!!

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#3245) fbalika


fbalika
csendes tag

Sziasztok.

Nagy örömömre múlthét péntek óta én is a Dell gépet használók táborát erősítem. Választásom egy Latitude D520-ra esett. Az eddigi tapasztalataim miatt csak ajánlani tudom a Dell gépeket. Kiépítése elég masszívnak mondható; nem csak műanyagból lehet. Akksija hosszan bírja (2.5, 3, max. 3.5 órát) használat mellett. Előnyeként említeném még a hordozhatóságát. Viszont melegebbnek tűnik, mint az általam eddig használt gépek. (ezzel szemben halk). Működésével semmi probléma nem volt (lekopogom). :R

(#3246) zopet


zopet
tag

Sziasztok!
Ha vennék egy inspron 6400-et, akkor elképzelhető, hogy később teszek bele valamilyen videokártyát? Tehát lehet bele való pl. x1400-ast venni, majd ezt házilag beletenni? Eredetileg integrált Intel GMA 950 (asszem) van benne...
Kösz

(#3247) zdanee válasza zopet (#3246) üzenetére


zdanee
őstag

Nem hiszem. Ha nincs kialakitva benne a videokartya csatoloja, eselytelen. A GMA a hidba van integralva, nincs sajat chipje, plane nem csatoloja.

Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini

(#3248) zopet válasza zdanee (#3247) üzenetére


zopet
tag

Kösz....
egyébként ez a IGMA950 ez jó valamire? Nem akarok játszani rajta, de elbír egyszerre 10 benyitott weboldalt teletömve flash-animációkkal? Vagy ilyesmi... Ja és TV-kimenet van rajta?

(#3249) Chili7 válasza zopet (#3248) üzenetére


Chili7
őstag

A vista is elmegy rajta, és szokott lenni s-video kimenet.

(#3250) amol válasza zopet (#3246) üzenetére


amol
addikt

Intel GMA-val szerelt gépbe utólag nem tudsz videokártyát rakni, ugyanis azok elvileg más chipsettel vannak szerelve, viszont amelyikben eleve van valamilyen kártya (esetünkben x1400), abban cserélhető erősebbre.
Ha nem tévedek :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.