Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
válasz richies #3009 üzenetére
Nincs mi kiderüljön: NAGYON
De pár nap és Te is az leszel. És okkal, hidd el
sszever: pont ezt a ''pár napot'' kell kivárni szerintem. Nekem tökéletesen elég egy a lehetőségeihez képest stabil XP, ami alatt működik mindenem. Majd az SP1 után Vista-zom Mondjuk ha megérkeznek a direkt 64-bitre, több processzormagra optimalizált programok, akkor lesz az igazi. Szerintem.
[Szerkesztve]Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz richies #3015 üzenetére
Mit írt ki a kékhalál? Használtan vagy újonnan vetted (gondolom újonnan...)?
Én még nem jártam így vele, bár egyszer volt egy ''NMI Parity Check Error'' kékhalálom. Memtestek nem találtak semmit, valszeg az XP okozta.
Szerk.: Próbáld újra ugyanazt a file-t tömöríteni, ha sikerül reprodukálnod a hibát akkor irány az eladó, kapsz egy másikat
-
karesz501
senior tag
válasz richies #3019 üzenetére
Passz. Nem találkoztam még ilyennel... Én ennek ellenére nem feltétlenül HW-re gyanakodnék, az előjönne máshol is. Szerintem.
De mondom, ha reprodukálható akkor mutasd meg a szervízeseknek, nagyon rendes kis csapat (HRP), még emailben is válaszolnak ha kérdezel bármit (személyesen szerencsére még nem kellett...)Life is no picnic!
-
SzaboZE
addikt
válasz richies #3019 üzenetére
''zsir uj win sp2 pro... ''
Na lehet hogy itt a hiba. A gyári DELLes telepítő CD-t kéne használni, ugyanis a sima XP nem minden esetben megy fel rendesen. Az USB témán szokott elhasalni, akár már telepítés közben.
SzaboZEHa nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz richies #3232 üzenetére
Milyen tesztek futottak? Ha delldiag, akkor érdemes nézni a hdd tesztet, hogy nem lassul-e be időnként, akadozik-e. Fura kattogások nem hallhatóak a gépből?
SzaboZEHa nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
karesz501
senior tag
válasz richies #3263 üzenetére
Már mondtuk egy párszor, páran, nem. Ez van...
Szűz windows, eredeti DELL driverek, ha így is hibázik akkor szervíz (HRP). Ne chat-elj, hanem vidd be, mutasd meg és segítenek.
Szerk.: tudom, hogy macera meg minden, de szerintem még mindig ez a legegyszerűbb. Szerintem.
-
zdanee
őstag
válasz richies #3350 üzenetére
Van egyaltelan upgrade verzio? Csak OEM es dobozos verziokat latok...
Egyebkent ha nem akarsz koran oszulni, szerintem meg egy darabig felejtsed el a Vistat (volt szerencsem). Raer az majd 1-2 ev mulva az elso service-pack utan...Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
zdanee
őstag
válasz richies #3353 üzenetére
Kezdjuk mindjart azzal, hogy a benne levo driverek fele meg meglehetosen ocska, ertsd instabil, bugos. A pppoe szinten nem az erossege, ha hw tuzfal mogott van, kiakad (mire erre rajottem...azalatt oszultem meg). Nem lehet melle mas OSt telepiteni, probaltam XPt rakni melle, de a hazavagta az MBRt, ahogy az a nagykonyvben meg van irva. GRUB nem tudja belokni. A telepitoje pedig nem ismeri a javitotelepites fogalmat, csak a visszaghostolast, tehat lehetett mindent ujrarakni. Az effektek meg az aeroglassnak hala ilyen nyomaszto GUI kornyezettel meg nem volt dolgom, az eroltetett bugyiszinben pompazo animaciok es effekteknek hala minden minimum ketszer addig tart, mert ki kell varni, ameddig minden atpordul a tengelye korul es bugocsigaformaban eltunik valami mogott. Agyon van bonyolitva, es mindent egybol a kepedbe tol, ki sem lehet kapcsolni, hogy ha bedugsz egy pendriveot, minimum 100 otlete van, hogy mit lehet vele csinalni, de azt nem hagyja, hogy hasznald, ugyanis egybol elkezdi beindexelni rola a fileokat, uh minimum fel oraig semmire nem tudod hasznalni. Azt mar meg sem emlitem, hogy a 80 gigas usbs merevlemezemmel 2 orat totyorgott, es ezalatt nem lehetett egy 5 megas filet atmasolni rola. Kikapcsolni persze nem lehet. Hiaba vagy rendszergazda, megsincs jogod semmihez, illetve ha megis, akkor feljon a kis ablak, hogy ugye tudod, mit csinalsz. Kikapcsolni ezt sem engedi, igy olyan trivialis dolog, mint tallozni a C:-t minimum plusz egy kattintas, ami hosszu tavon igenis idegesito. Ezenkivul fagy, mint atom. Nem kekkepernyo, meg nem ragad be az eger, csak elkezd gondolkozni, es ugymarad egy 3-4 percet, mire ujrainditja azt, ami osszepisilte alatta magat. Ez talan idegesitobb, mintha ujra kene inditani, az megvan 2 perc alatt...
A ''tesztgep'' egy AMD 3800+ 2 magos, 2GByte@800 RAM, GF 7600 256, 160 GB WD Caviar HDD volt. A gep 4.8-at kapott, megis a file-kezeles iszonyat lassu volt, nyilvan a folyamatos indexeles miatt, az ADSL nem ment, es biztos, h a Vista hibajabol, mert pingetni lehetett, es ha atdugtad a drotot egy XPs gepbe, azonos beallitasokkal ment a net. Instabil volt, es nem engedett maga melle masik oprendszert. Es hihetetlen modon idegesito volt a GUI, ha depresszios lennek, ennek hatasara tuti felakasztanam magam, olyan erzes, mintha bezarnanak egy csillogo dobozba, es rajtad rohogne meg az ablakon a racs is. Brrrr...
Ja, es persze gyakorlatilag alig van olyan program (ertsd felhasznaloi program), ami tokeletesen kompatibilis lenne es futna alatta... PS, Quark, CAD, regebbi Office, konyvelo progik, ABEV... Szoval igy mire hasznaljam? Kell, mint a hatamra egy pup.
[Szerkesztve]Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
zdanee
őstag
válasz richies #3357 üzenetére
Hat, vegulis ha ingyen van, sokat nem veszitesz, max ha nem tetszik (nem fog), ujrarakod utana. Annak viszont tenyleg semmi ertelme, hogy esetleg kesobb meg te fizess ezert a szarert. A FAQ szerint ([link]) XP Prof --> Vista Buisness = Free + Shipping & Handling Care (US), tehat max nem rakod majd fel, a visszapillantora kiakasztani meg ugy is jo...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
bwoay
nagyúr
válasz richies #4669 üzenetére
a pixelhiba érdekes dolog, elvileg gyártási szórás,
de ma már ugye ott tartunk, hogy egyes gyártók képesek garantálni
a hibamentességet. sajnos azt még ők sem, hogy menet közben nem fog előjönni,
mert ami lejön a sorról, és akkor nem hibás... az nem hibás.
ha nincs zavaró helyen, vagy nem pirosan világít, akkor gyakorlatilag
nem vészes, csak idegesíti az embert a tudat.
a gombot szerintem vizsgáld át,
mert ha nem repedt meg, vagy törött le egyik műanyag pöcök sem,
akkor lehet, hogy te rakod vissza rosszul.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB DDR4, 256GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1650 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Thinkpad X1 Carbon - 14"ips i5-8250u 8/256SSD - Thunderbolt3, Fprint 1.1kg ! +GAR +SZLA
- Dell G15 5510 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
- 5560 15.6" 4K IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus X555U (i5 6200u, Geforce 920M)
- Lenovo ThinkPad Pro dock 40A7 - gyári hálózati adapterrel - Type-C kábel nélkül - 1 hét próbagarival
- Asus 13 S330F alkatrészek, alaplap+akksi kuka
- Dell 0Y5J14 billentyűzet
- Lenovo X380 Yoga ! 13.3" FULL HD IPS / i5-8350U / vil. MAGYAR BILL. / 8 GB DDR4 / 256 SSD / JÓ AKKU!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest