- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
amol
addikt
válasz
Scoobyka #6320 üzenetére
Sántít vagy nem, a márkaszervíz ennyiért vállalta volna.
a 7600go ára 250 eu
Hol? Újonnan? Dellbe való vagy valami mxm-es szar fusikba?
De a beszorzod rájöhetsz magad is, hogy még ezen az áron sem éri meg. 60k felett egy átlagos teljesítményű videokártyáért amihez lehet hogy nem is elég a hűtés... persze ha elromlik és cseréről van szó az más, mert még mindig olcsóbb mint egy új noti. Ezért vállaltam be majdnem én is. -
-
amol
addikt
Akkor bocs. Tévedni emberi dolog. Milyen videokártáyról és milyen teljesítményű akksiról beszélünk? Én nemrég próbálgattam egyet GMA950-nel, teljesen feltöltve írt ki wlannal 2-2,5 órát.
És persze nem mindegy hogy milyen oprendszer fut rajta, simán el tudom képzelni hogy a MS termékei többet fogyasztanak. Egy ilyen Windows-központú világban nehéz a váltás. -
amol
addikt
válasz
Scoobyka #6296 üzenetére
Rossz helyre születtünk notebook-ügyben (is)
Ha itthon is olyan lenne a Sony support, és magyar bilentyűzettel, windózzal és szoftverekkel adnák, én sem beszélném le róla feltétlenül az embereket.
Az Alienware csak gamer notikat gyárt (tudtommal), más kategória. Bizonyos non-profi réteg vásárolja őket, és pont abban vannak megcsonkítva ami notebookká teszi őket. Hordozhatóság, akkuidő. -
amol
addikt
válasz
Scoobyka #6292 üzenetére
Volt már hozzá szerencsém, nem azt mondtam hogy hulladék, de én nem vennék (már csak a garanciális ügyintézés miatt sem). Kb. Asus minőségű cucc, szerintem is sokkal jobb mint az Acer, FuSi Amilo, Gericom, Advent, ECS, stb.
Apple,SONY,Alienware,Dell,IBM,MSI,HP,ASUS,Albacomp,FUSI,ACER
Ez milyen sorrend, minőségi vagy egyéni preferencia?Az Apple és a Vaio többnyire konzumer kínai cucc. Emellett persze szépek meg minőségi kiképzésűek, de belsőben és megbízhatóságban nem olyan extrák. A Vaio supportja pedig itthon kb. nem létezik pedig az árába mintha be lenne építve. Az Alienware Clevo, lehet hogy a teljesítményük nagy de ennyi, nem is értem hogy kerülhetett oda ahova tetted.
Toshibát kihagytad pedig ők készítettek a világon először notebookot. Gyártón belül is nagy különbségek vannak, így egy Toshiba Portégé/Satellite L vagy egy FuSi Lifebook/Amilo simán kerülhet közel a lista elejéhez ill. végéhez.Nem is értem az űrbe miért nem MacBookot vagy Alienwaret vittek.
Egy MacBook Prot azért elfogadnék, csak amikor 2 óra alatt lemerül az akksija akkor szívnám a fogam. Meg amikor úgy kell bánni vele mint a hímestojással, nehogy karcos legyen.
-
amol
addikt
válasz
Scoobyka #6289 üzenetére
Ha nem játszol nem értem miért kell erős konfig. Igaz, ha évente egyszer játszol akkor is ugyanaz a vas kell, de egy gyengébb (főleg videoban) konfig sokkal használhatóbb notebookként. Ritka játékhoz pedig egy PS2 is megteszi, 30 körül már kapható és még mindig jönnek ki rá az új játékok, előbb mint PC-re.
Van konkrét vevőd az MSI-re vagy beveszi valaki? Igazából én meg sem vettem volna -
amol
addikt
válasz
Scoobyka #6285 üzenetére
Ha találsz olyan balekot aki bevesz egy használt, játékra használt MSI-t és csak 50-et kell ráfizetned akkor mindenképpen. Na de nem azért mert teljesítmény így meg úgy (erősebb konfig...heh...mit akarsz, atomreaktort az öledbe?) mert itt ugye notebookról van szó hanem azért mert minőségben sokkal jobb a Dell. Akkuidő meg ilyen vasnál...
valamint a HD-filmek hogy néznek ki a 17" 1440*900-as kijelzőn?(nagyobb alul felül a fekete csík,mint a 15,4-esnél (1280*800) és,hogy ez számottevő?
Ugyanaz a képarány ugyebár. -
amol
addikt
válasz
GMC-SZABEE #6245 üzenetére
Köszi. Bár itt más kártyáról van szó, de ugyanaz a mag.
-
amol
addikt
-
amol
addikt
válasz
#16820480 #6230 üzenetére
Ööö.. nem idéztem, csak offban írtam asszem. M1330 billentyűzetéről volt szó. Ma megnéztem máshol is, valamivel jobb volt.
Csak az XP-s dolgok érdekelnek. Ha esetleg "kapnál ajándékba" egy prostreetet hálás lennék ha megnéznéd. Engem főleg az autós játékok érdekelnek, azoknak nem akkora a hardverigényük. Igazából a teljesítmény szerintem elég, én kicsit jobban tartok attól az egy darab hangszórótól. Polip szerint katasztrofális a hangja, Te mit mondasz rá?
Akkuval mennyit bír ez a quadros d630?Kis vágottszemúeknél az alkatrészek is olyan szemtelenül olcsóak? Gondolok itt második akksira, dokkolóra, hdd-beépítő keretre, 3g kártyára...
thx
-
amol
addikt
válasz
zenész88 #6206 üzenetére
Azért, mert vagy alaplapra van integrálva, vagy olyan speciális csatlakozása van amilyennel nem találsz másikat, vagy szabványos (pld mxm, de Dellre nem jellemző) csatlakozója van de egy új noti árába kerül egy másik kártya és/vagy nem bírja a hűtés, ami valószínűleg ahhoz még passzív volt.
Egy esélyed van, ha a gépet lehetett kapni más videokártyával is, akkor szerzel egy olyat használtan.
A Toshibámba egy 32 megás geforce 4 440go 50+szerelés+áfába került volna, de az a belevaló kártya, arra van méretezve a hűtés. -
amol
addikt
Ma láttam egy 1330-at, szép de a billentyűzete úgy hullámzik mint a Földközi
-
-
amol
addikt
válasz
zenész88 #6049 üzenetére
Meg kell nézni milyen kodek kell hozzá. avicodec
Infrát hogy telepitsem fel?
Xp felismeri ha van. Lehet hogy a biosban van letiltva (com port?)Pixel hibát lehet javitani?
Ha elég sok van és garanciális akkor kicserélik. Beragadt pixelt néha lehet javítani, bár igen csekély eséllyel. Vannak olyan programok amelyek sűrűn váltogattatják vele a színeket órákig, ill. van "masszírozós" és "nyomásos" módszer is. Utóbbiakra gugli. Nekem még nem sikerült csak a programmal, de visszajött. -
amol
addikt
3 hónapos Vostro
-
amol
addikt
válasz
Kubatov #6036 üzenetére
Kb. félúton van, szerintem közelebb a 8600-hoz, de meg lehet nézni pontosan a táblázatban.
-
amol
addikt
-
amol
addikt
válasz
Kubatov #5995 üzenetére
Esetedben valószínűleg kevésbé fogod tudni kihasználni mint amennyire az általad említett dolgok zavarni fognak. Ezek az újabb integráltak 2D-re tökéletesek, már azért alapszinten jók 3D-re is, ha viszont specifikus munkára szánod akkor jobban járnál quadroval, firegl-el.
Szvsz nem érdemes kiadnod a plusz pénzt a 8600gt-re (egy 8400 esetében talán gondolkoznék rajta). -
amol
addikt
- mintegy szünetmentes tápként funkcionál áramszünet esetén, nekem jópárszor életmentő volt
- a Li-ion akksik nem szeretik ha teljesen lemerülnek, és ez állásban is megtörténik
- minimális az élettartamuk közti különbség (kivett/betett). Egy új akksi nincs több 20-25k-nál, és kibírja akár 3-4 évig is.
- nem töltődnek túl mert ezt elektronika szabályozza
- sok gépen az egyik láb az akksin van
- van olyan gép amelyik csak akksival együtt működik (baromság, de van)
-ésatöbbi -
-
amol
addikt
mindenki próbál lebeszélni, már a dellről mint márkáról is. Tényleg csak az asus meg a hp jó?
A támogatottsága milyen? Mert arra is nagyon fújtakMint márkáról? Nem tudom ki az a mindenki, de szerintem kérdezz meg olyasvalakit is aki ért is hozzá.
Az Asus sima konzumer márka, bár ha lehet így fogalmazni abból a jobbak között van. A szervíze viszont kritikán aluli. A Hp sem rossz, de érdemes megkérdezni egy notiszervízt mennyi áll náluk. Nem is szeretik őket különösen, mert nehezebben szervizelhetőek. Az Asussal szemben viszont egyértelmú előnye, hogy supportja fényévekkel jobb, és ők legalább gyártanak jó üzleti gépeket is.Amit kinéztél az a legalapabb Inspiron, van olyan Asus ami jobb minőségre, csak szervizelni ne kelljen. Nem rosszabb egy alap hp-nál sem.
Igazából ilyen áron mind egykutya, de a support a Dellnek kedvez.
-
amol
addikt
válasz
visnor2000 #5907 üzenetére
Én ezt a dolgot már tapasztaltam P4M, PentiumM és CD procis gépnél is. Valami frekvenciaváltóval lehet gond, ahogy ezt egy helyen mondták, ahol emiatt 4 hp-t vittem vissza majd inkább nem is tartottam meg. Abban szériahiba volt valszeg.
A dolog sajnos tudtommal alaplapi szintű. Azt nem tudom hogy garanciális jellegű probléma-e.Magyarul notebook vásárlásakor van még egy dolog amit érdemes azonnal megnézni a pixelhibákon kívül, ez. A működést csak a P4M-es gépnél zavarja, az néha fagy. Kikapcsoltam az egyik usb energiagazdálkodását (úgy jöttem rá, hogy amikor rákötöttem egy egeret alig ciripelt és nem fagyott napokig) és fixre vettem a proci sebességét hogy ne állítgassa, így nem fagy de nem is maximumon fut.
-
amol
addikt
válasz
visnor2000 #5905 üzenetére
Ciripelés ugye akkor van ha alacsony órajelen megy a proci, főleg akksiról?
-
amol
addikt
válasz
#16820480 #5848 üzenetére
A szabvány 1 millió pixelre vonatkozik, tehát annál a felbontásnál már valóban megenged 2 teljes pixelt, mivel az felette van.
Szerintem ez direkt egy olyan szabvány, hogy könnyen ki lehessen találni valami baromságot, ami miatt nem vagy jogosult a cserére. Így adunk a szarnak egy pofont.
A legszebb, hogy lcd ill. plazma tv-nél már tudtommal egy szubpixel is feljogosít a cserére, mivel az szórakoztató termék. Könyörgöm, ez nem az? Nagyon sok embernek igen. És mennyivel közelebbről nézi az ember mint egy tv-t. Igaz, ott nagyobbak a pixelek.
Az hogy lehet, hogy a tv-knél, ahol szigorúbb a szabályozás kevesebb hiba van? Ott le tudják gyártani? Ott nem panaszkodnak a bonyolult gyártástechnológiára? heh. -
amol
addikt
Na ezért futok köröket. Nem tudom mi vonatkozik a jelen szitura. Serco mindenesetre elzárkózott, mondván nem tudják (!) de mintha csak valami 6 (nem sub) után cserélnének... Vicces. Egy ilyen értékú gépnél meg főleg.
Tudtommal 2 fekete vagy fehér megengedett 1 millió pixelen, subpixelből talán 6, ill. ezek kombinációja.
-
amol
addikt
válasz
Quent1n #5800 üzenetére
Minden kijátszható, és akiket nem érdekel hogy az ember soha nem megy hozzájuk többet, esetleg meghatározhatatlan számú embert elrettent a bolttól, valószínűleg ha lehet meg is teszik.
A dolgot pontosabban úgy értettem, hogy ha 3 napon belül jelzed a hibát és azt elismerik akkor korrekt kereskedő esetén 1-2 plusz nap az említett okokból még nem kellene probléma legyen. Sokszor sajnos az. -
amol
addikt
válasz
visnor2000 #5785 üzenetére
Ne csak priviben, tessék megosztani velünk is a részleteket
-
amol
addikt
-
-
amol
addikt
Nos akkor ha az ember a BIOSban átállítja a SATA-t compatible-re és felmegy az xp utána vissza lehet állítani?
-
amol
addikt
válasz
FehérHolló #5642 üzenetére
Órajelkülönbség különböző architektúrák között nem ad viszonyítási alapot.
Különböző órajelűeket viszont értelmetlen összehasonlítani.Persze hogy jobb valamivel a c2d, de alkalmazásfüggő, és az átlag user nem sokat fog észlelni belőle. Ezért írtam érzékelhető és nem mérhető különbséget.
Azt kihagytad, hogy a Dell jobb
Itt egy összehasonlító teszt azonos órajellel, ugyanabban a gépben. Biztos fent van angolul is csak meg kell találni. -
amol
addikt
válasz
FehérHolló #5639 üzenetére
A T2300 órajele 1.66, míg a T7200-é 2,00, ez már 20%. Nem feltétlenül a c2d miatt lehetett. Csak azonos gépben lehet igazán letesztelni, nem tudni milyen hdd-k voltak, és azok milyen állapotban, mennyire tele és töredezve és nem szóltál a memóriáról, felbontásról, oprendszerekről és azok beállításairól sem.
Azonos órajelű cd és c2d összehasonlításakor valóban elenyésző az érzékelhető teljesítménykülönbség.
A kétszeres l2 cache más kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!