Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurig
csendes tag
sziasztok!
vásárlás elött állok és körülnéztem a dell gépek között is.
ezek tetszettek meg:
http://www.ipon.hu/site/dodiff
film,net,autocad amire használnám,illetve több progi egyszerre futtatására.játék nem lényeg.szerintetek melyik a legjobb választás ill van vmi egyéb ajánlatotok?meg annyit még,hogy ami freedosos,arra mehet e az xp vagy csak vista?köszi. -
Pisztillus
senior tag
válasz Pisztillus #11596 üzenetére
Javítás: A gép nem Latitude C630 hanem Latitude D630. A többi jó...
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
Nekem is 1520-asom van, és nekem is hasonló a helyzetem, igaz, nem fél évvel, hanem csak 1 hónappal rövidítettek meg. Szerintem a gyártósorról legurulva aktiválódott a gari, legalábbis nálam. De hogy miért, arra a mai napig nem sikerült rájönnöm.
Szerintem reklamálj az üzletben, ahol vetted, vagy írj levelet, mert fél év gari az sok...
-
Pisztillus
senior tag
Sziasztok!
Kérdés: Létezik, hogy egy Dell Latitude C630-as gép nem hajlandó együttműködni egy SMC vezetéknélküli routerrel? (A router G-s, a noti wifi kártyája viszont N-es, bár ennek nem kellene problémát okozni.) A routert simán használta egy FuSi Amilo A, az a HP NC8000 amiről most írok (és ami egy másik SMC routerrel is simán megy) és egy Acer Aspire One, csak a Dell nem tudott kapcsolódni rá, noha látni látta. A Dell céges noti, angol XP Prof. van rajta (céges rendszergazda által levédve - azaz semmit nem tudok rajta telepíteni), ahogy elnéztem, Vista Business downgrade-ként. A Dell egy ismerősömé, most nem vagyok a közelében.
Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György
-
Stehe
aktív tag
Hali!
Megnéztem a Dell honlapján a 1520-asom hátralévő gariját Service Tag alapján, és nagyon meglepődtem, mivel 2007 novemberében aktiválódott, és a 3 év is ahhoz képest jár le. Ez nagyon fura, mivel a gépet én 2008 márciusában vettem újan, tehát minusz fél év gari. Ez természetes, vagy reklamáljak a boltban? Netán egy refurbished gépet adtak el? A számlán amúgy a márciusi dátum van, és szerintem a garancialevelen is 3 év van a vásárlástól számítva, de gondolom a hivatalos Dell márkaszervíz meg szervíz tag alapján dönt...
Szerintetek átvertek v. csak egy dokumentálási baki lehet? -
_ak_
addikt
Úgy tűnik, h fogós problémába ütköztem, dell fórumokon is csak a kérdésig jutnak, de válasz nem érkezik, pedig ez hibajelenség, az első széria óta van. Nem is igazán értem, hogy hogy nincs rá még solution, több helyen.
Gondoltam azért megnézem mi a helyzet a biossal és egy újabb kérdést vetett fel a dolog. A bios verziója elvileg A04, legalábbis ezt írja ki, de dell support oldalon a legfrissebb bios az A02-es 08.11.13-as dátummal. Vagy a dell biosokat másképp számozzák? Így most nem akarom megpróbálni az udatet.
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Itt van előttem egy dell studio lapi, de az érintő gombos vagy az fn+f10 bill kombinációval nem akarja kiadni a lemezt, viszont winen belül ha a jobb klikk kiadást választom, akkor gond nélkül kiadja. Valakinek vmi tipp?
Let's begin, de gozaimasu!
-
-
Béló
aktív tag
válasz kraftxld #11582 üzenetére
Én a saját dellemen és haveromén még csak hasonloval sem találkoztam: olyan mintha ingadozna az áram juttatás a géped felé
szal vagy alaplap (istenments) vagy akku hiba: gondolom te is ezekre gondoltál
amennyiben hálózatrol rendesen megy, az akku hiba nagyobb esélyű
el kéne vinned a garis szervizbe megnézetni!!!
hátha vmi komolyabb problemát okozhatmég lehet érdemes volna megpróbálnod fullra lemeriteni majd feltölteni az akkut(csepptöltés), hátha ér vmit!
-
Egy nagyon hülye kérdésem lenne hozzátok: Dell 1520-as gépemben ugye SATA 2-es vinyó van? Épp vinyóvásárláson gondolkodom (320-as 7200rpm Seagate Momentus). Köszi előre is!
-
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, lenne egy kérdésem.
Memóriát bővitenék egy xps m1330-ban. Buffalo vagy Kingstone? 800Mhz mehet bele?
Köszönöm előre is.® visions created with passion
-
tibibi
őstag
ha esetleg valakit érdekelneDELL D 510 ben volt 2x256mb ddr2
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Van egy Dell Studio 1537-es noti (service tag: 46JRY1S ha valaki kíváncsi a pontos konfigra), és azt csinálja, ha akksiról megy akkor mindig 20-30 perc mulva egyszerűen lemerevedik az egész. Gyári telepítésű vista van rajta, rendesen frissítve, driverek rendben, legfrissebb bios. Találkozott valaki már ilyennel? Ha mazzagos áramról megy akkor napokig is elmegy bármiféle gond nélkül.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Dzsolo
senior tag
válasz Jostikacska #11578 üzenetére
Köszönet
-
-
Jostikacska
tag
válasz kisninja #11576 üzenetére
Alapból ilyen. Amikor volt a laptop vásárlása után az első indítás akkor szerintünk felrakot még valamilyen progit amivel kikapcsoltuk.
Tényleg valaki arra hogy hogyan lehet ismét azt az első indítást elérni?
Vagy ezt a csipogást kikapcsolni?"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
-
kisninja
őstag
válasz Jostikacska #11574 üzenetére
Csippan ? Azt meg hogyan álítottad be Nekem sosem csinált ilyet.
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
Dzsolo
senior tag
Kellene egy kis segitség, a monitorom szeretném beállitani mert olyan a fényereje hogy kisül a szemem de nem találom sehol hogy hol lehetne.
Ezer THX előre is
-
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 9400-as amikor felcsatlakozik a wifire akkor csippant egy hatalmasat. Van e lehetőség ennek kikapcsolására?
Köszönöm
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
walenski
csendes tag
válasz ^Clown #11571 üzenetére
Celeron: 152000,- ehhez még kell 1 GB ram, mondjuk 5-10000,-
DualCore: 176000,-
Viszont a DualCore-hoz már van oprendszer, az is valami.Főként netezésre és filmnézésre fogom használni (s-video).
Lehet hogy a most elspórolt huszast fél éven belül úgy megbánom mint az Acer Aspire laptopomat amiben szerencsére meghalt az alaplap. Nagyon utáltam szegényt. -
válasz walenski #11570 üzenetére
Ezt a Te tudod csak eldönteni, hogy belefér-e plusz 20 ezer egy Dual Core-os gépért. Az biztos, hogy fényévekkel jobb, mint a lomha és sokat fogyasztó Celeron processzor. Ha netezni kell a gép, akkor szerintem nem éri meg a plusz 20 ezer a jobb processzort. De ha valamelyest időtállóbb gépet akartok, akkor viszont megéri. Vistának 2 Gb ram már elég lesz!
-
walenski
csendes tag
-
-
válasz walenski #11562 üzenetére
Szia! Megéri azt a plusz néhány ezer forintot, hogy tegyenek bele +1GB RAM-ot, főleg, ha Vistát szeretnétek használni. Vistának sajnos tényleg nem elég az 1GB, tapasztalatból mondom (1 évig nyomtam 1GB-tal, hát nem volt egy szélsebes a gép).
XP-vel meg vigyázni, mert alapból nem ismeri fel a SATA-vinyókat (márpedig a leírt gépben az van), és driver-fronton is lehetnek meglepetések, de egy kis utánanézéssel ezek elkerülhetők.
Úgyhogy szerintem plusz egy giga ram, és mehet a Vista
-
mecsek20
tag
most néztem a dell driver letöltési oldalán már fent van a latitude XT2, ezek szerint nemsokára hivatalosan is bejelentik. kíváncsi vagyok rá... külsőre sok változást nem látok, de majd kiderül mi lesz benne. a médiatalp használati útmutatója már letölthető, ezen nem változtattak.
helyesbítek: letölthető a service manual, ez már tartalmazza a részleteket...
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
válasz visnor2000 #11560 üzenetére
kérdezd meg, én sem tudom
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
walenski
csendes tag
Sziasztok.
Kinéztem magamnak ezt:
DELL Inspiron 1525.
Mobil Celeron M550 2.0GHz.
15.4 WXGA + 2.0 MP Webcamera.
1024MB.
120GB.
WLAN.
Bluetooth.
DVD-RW.A kérdésem az lenne hogy érdemes erre Vistát telepíteni? Fog normálisan, használhatóan múködni vagy felejtsem el és használjak XP-t?
Előre is köszi.
-
visnor2000
tag
Ja és kell minden kiegészítője vagy elég csak a gép. Csak azért kérdezem mert egyszer voltam bent náluk és egy hapsinak azért nem vették be a pendrive-ját kiviszgálásra mert nem volt ott a kupakja
Köszi!
DELL-e vagy DELLA... DELL már igen és DELLA na az már nem:)
-
McLaca
őstag
Én is. Meg lezuhanó repülőt, meg felrobbanó autót, meg frontálisan ütköző vonatot, kigyulladó buszt, úgyhogy azóta nem is megyek az utcára.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
Nyilván okuk van rá, hogy javasolják , mert lehet, hogy enélkül rendszer reinstall lenne...
Végül is nem értem, miért nincs hozzá "kedved", kb. 2 perc az egész és XP alól meg lehet csinálni.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
Fejo
őstag
A Dell XPS M1530 notebookom videokártyájához kijött egy új driver, de különösen ajánlja, hogy frissítsem előtte az SBIOS-t... Nem nagyon van "kedvem" hozzá...
Szerintetek?
Innen irányít ide:
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
kard
csendes tag
válasz visnor2000 #11551 üzenetére
Nekem elég volt a másolat.
A teljes story. Még 2007 májusában vettem egy D820-ast az usanotebooknál. Aztán egyszer csak elromlott október környékén. Felhívtam a chs-t, hogy mi ilyenkor a teendő mondták vigyem be hozzájuk a váci útra vagy ki budaörsre. Kivittem budaörs mert ott van a szervíz a másik helyről is oda vinnék és gyorsan kellett a gép. Bemegyel előveszem a garjegyet mondom itt dellem meg ez a garancia hozzá. Matat valamit a csaj és mondja, hogy hát ez nem jó mert a garancia jegyen az van, hogy 1 év van a laptopra és amúgy sem találja a rendszerben. De hát 3 év van az összes latitude-re ne bosszantson már meg ott a service tag nézze meg a neten ott van rajta a 3 év. Bement valami főnökéhez megkérdezte és elküldött a fenébe...Na jó kimentem beültem az autómba lenyugodtam . Felhívtam az usanotebookot mondtam, hogy vettem náluk egy gépet és baj van a garancia jeggyel. Hát a chs tölti ki a garancia jegyet biztos rosszat adtak - mondták. Mondom neki jó akkor beszélje meg a c-szervízes csajjal. Bemegyek mondom itt van a telefonom most szépen felhívjuk az usanotebookos eladót és beszéljék meg egymással. Na erre újra elővette az előbbi hangnemet és majdnem elküldött a pics*ba. Akkor kérném a főnökét. Kijött és végül csak egyességre jutottak, hogy hát biztos rosszul lett kinyomtatva a garanciajegy. Ezután átballagtam a boltba ahol kb. 45 perc tökörészés után kaptam új garanciajegyet (de ott legalább konstruktívak voltak). A probléma ott volt, hogy valami rendszert cseréltek és a régi adatok csak valahol "máshol" voltak meg.
A legjobban a hozzáállás bosszantott fel, mert tudta ő is, hogy el van valami rontva és nem én vagyok a hibás de egyszerűbb volt elhajtania. Csak sokadik erősködés után volt hajlandó foglalkozni a problémával ami kb. két mondattal meg is oldódott. -
wwhy
veterán
ha Dell akkor Humansoft vagy Dunaelektronika (eddig csak jó tapasztalatok).
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Csepy
őstag
C-szervizzel vigyázni, mert sunyi, szemét banda, nem mindig legális forrásból vannak a DELL-jeik, mint megtudtam és (hogy ezért-e, nem tudom) a gariügyintézésük pocsék.
Most egy HRP-s XPS M1330-asom hibásodtt meg sokadjára, beszéltem a DELL-el és cseréli a HRP. Na az egy korrekt cég.
Regards: Csepy
Regards: Csepy
-
kard
csendes tag
Sziasztok.
Rátaláltam erre a fórumra és gondoltam néhány kérdést meg tudok válaszolni hát osztom az észt egy kicsit .
No két Dell-el is van tapasztalatom. Az első egy Dell D820-as valamint nem rég vettem egy E6500-ast.
Dell szervíz. Hát nekem kiábrándító tapasztalatom van a C-szervízzel. Iszonyatosan bunkók voltak. Elsőre elhajtottak mert rossz gar. jegyet töltöttek ki a laptopomhoz és csak 1 év volt ráírva és mivel nem találta a rendszerben ezért elküldött. Hosszas telefonálás az eladóval meg egyéb anyázások után átküldtek a boltjukba egy újabb garjegy kitöltésre és akkor hajlandóak voltak már a szervízben foglalkozni a laptopommal. Végül azért megjavult és azóta is megy.
Valaki kérdezte itt mi a refurbished. Valamilyen oknál fogva visszaküldött gép akár az is, hogy nem tetszett a vevőnek. Én angol ebay-en vettem bruttó ezer fontért(317e volt a vége szállítással) a köv konfigurációt - P9500, 4G ram, 250 7500rpm disk, 1900x1200, 9 cellás aksi, vista business. Egyedüli hibája, hogy rossz install cd-k voltak hozzá. Még a fóliák is rajta voltak. Ja és uk lokalizáció.
Displayport to hdmi átalakító. Kerestem itthon boltokban de a legtöbb helyen azt se tudják mi ez. Ugyancsak ebay de ez már nem sikerült olyan jól. Valami kínai szutyok és állandóan elromlik a csatlakozóján a kampó és nem tudom kiszedni a laptopból csak ha szétbontom teljesen. A bs.player-t se igazán sikerült rávenni, hogy spdif-es outputnak nézze a displayport hangkimenetét. Persze ez már szoftverkérdés.
350-es bluetooth modulhoz. Nekem a d820-ban ilyen volt és nem ment vele rendesen a headsetem. Olvastam is valahol, hogy 350-es bluetooth modul nem támogatja a bluetooth headset funkcionalitást.
Még egy általános tapasztalat. Néha érdemes kiporszívózni a hűtőrészt mert sokszor eltömődik a felszívott portól és sokkal rosszabb lesz a hűtése a gépnek.
No hát ennyi .
Üdv Kard. -
McLaca
őstag
válasz ^Clown #11547 üzenetére
Nagy, lapos mosogatószivaccsal (ami négyzet alakú és vagy 20×20cm-es és puha, nem pedig kemény hab, mint a dörzsis hátuljú téglalap alakú vastag), és mezei mosogatószerrel (csak egy kevéske mosogatószer kell). Egyre kell figyelni, a rongyot elég alaposan ki kell csavarni, hogy ne csöpögjön belőle a mosogatószeres víz akkor se, ha odanyomod a géphez. Ezután egy-két tiszta vizes áttörlés szintén ilyen ronggyal, szintén nem csöpögősen, majd papírtörlős szárazra törlés. (Matt kijelzőt is lehet így tisztítani, a fényeshez még nem volt szerencsém.) Tiszta lesz és tiszta illatú is.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Üdv! Lenne egy kérdésem, elsősorban az Inspiron tulajdonosok felé. Nekem egy 1520-am van, kicsit több, mint egy éves. Eddig csak száraz ronggyal tisztítottam, de mostmár ráférne egy nedves ronggyal való tisztítás is, kezd koszolódni. Csak nem merek akármilyen ronggyal nekiállni. Mit javasoltok, milyen ronggyal vágjak neki? És milyen tisztítóanyaggal (víz, vagy valamilyen más speciális anyag)? Köszi a válaszokat
-
Jostikacska
tag
Ha esetleg valakit érdekelne.
Az ár természetesen alkuképes"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
Sanshxpx7f
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni vásárlás ügyben.
Szeretnék a napokban laptopot venni, szinte mindenhol az hallottam, hogy DELL-t érdemes venni.
Mi a véleményetek a Dell (prosto) 500-ról?15.4"WXGA (1280x800pixel) TrueLife™ TFT • intel GMA X3100 maximum 384MB video
• Celeron-M 550 (2.0GHz/1MB/533) • 1024MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • HUN keyboard • FreeDOS ár:104000.- (bruttó)nekem tulképpen csak netezésre kellene (egyetemista vagyok, anyaggyűjtéshez), meg max filmnézésre..
Szerintetek megvegyem?
Segítségeteket előre is köszönöm!!!! -
bootscode
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy új Dell inspiron 1525-ös notebookot. Intel dual core 1,66 GHz, 120 HDD, 1,5 GB RAM. Két próblémám van:
Nagyon hosszú ideig irja a cd-t vagy dvd-t. Pl. egy 6 szoros sebességű dvd film írása kb 2 óráig tart. A buffer nagyon ingadozik. Van amikor lemegy 14-15%-ra is. De van amikor normál 90-95%. Nero 7-est használok.
Másik dolog. Dvd film lejátszásánál szaggat a hang. Póbáltam már smplayerrel, power dvdvel és nero show timeal is.
Ha valaki tud erről valamit irjon. Még sosem volt ezelőtt ilyen gondom, pedig sok gép megfordult már nálam.
Köszönöm. -
wwhy
veterán
válasz (Kolombusz) #11534 üzenetére
nálam nem lötyög, igaz nem sokat nyitogatom; napi 2-3 a meló nem igazán engedi, h becsukjam
-
szilvaspet
tag
Üdv!
Én a szüleim megbízásából kerestem egy megbízható és használható laptopot. Mikor rátaláltam a Dell 500-ra nagyon megörültem hogy kihoztak az olcsóbb kategóriában is egy remélhetően méltó minőségű kis gépet.
Rendeltem egy Celeronos típust látatlanban, pont emiatt ért egy kis csalódás a gép anyaghasználata miatt... Nem mintha igénytelen lenne, nagyon jól néz ki meg minden, de ez az lcd-fedlap, ami ilyen "bársonyos" finom anyagból van (hogy nevezik ezt, tudjátok?), úgy tűnik nagyon szívesen szedi össze a kéznyomokat...
Ilyen anyaggal vonták/vonják be pl. a ThinkPad x-eket is, haverom X60-asáról masszív használat mellett kb 1 év alatt a sarkokon lekopott ez a réteg és elég csúnyán kivillan alóla a fényes műanyag. Persze azért ez normális használat mellett nem hiszem hogy lekopna... Régebbi tulajok, mi a tapasztalat?
De ez minden ami nem jött be rajta, amúgy nagyon egyben van, masszív kis gép...
A drivereket én is nehezen halásztam le, de csak azért mert nem jutott előbb eszembe ránézni erre a topic-ra...
Ez a ventilátorpörgetéses dolog nekem is rögtön feltűnt, ezek szerint sajnos "normális" így...Pet
-
(Darkwood)
őstag
250-300K környékén milyen notebook-ot ajánlotok, akkor ha szeretnék vele játszani is. Nézegettem az XPS m1530-at, de van egy-két dolog, ami miatt felejtős, pedig nagyon jól néz ki!
Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
girnyau
tag
válasz Fr33zeye #11538 üzenetére
Szia!
Ha szétpattan a műanyag, akkor tuti eltört. A zsanér az egy fektetett L alakú és egy hosszú része megy lefele az alsó burkolat fele és ez a láb szokott letörni és már csak két csavar fogja a műanyaghoz. És mivel nincs meg a támasztás a műanyag burkolat meghajlik és a felső felpattan.
Ha óvatosan nyitogatod nagyon sokáig kibírja törötten is, vagy csere.Csáó!
-
girnyau
tag
válasz (Kolombusz) #11534 üzenetére
Szia!
Nekem is volt ilyen gondom a D600-al. A jobb zsanér lötyögött és aztán szétszedtem, és kiderült, hogy el van törve. Aztán szereztem egy újat és az is eltört. Sajnos egy elég rossz konstrukció, mert a zsanér egy öntött vas és elég gyenge anyag. Nem tudom, hogy változtattak-e rajta a D630-on, de szerintem hasonló probléma áll fent. És még annyi a gond, hogy a D600-on fedlappal együtt lehet cserélni.
Üdv!
-
(Kolombusz)
veterán
Mintha lötyögne a D630-asom zsanérja. Lehet, hogy eddig is ilyen volt (április óta használom), csak nem tűnt fel. Szóval állítani ugyanolyan erővel kell, mint eddig, de ha megállítom egy pontban, akkor van egy olyan 3-4 fokos holtjátéka lecsukás irányba. Kinyitás irányba jó. Ez normális?
-
girnyau
tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy van egy latitude d600-as notim és az aksiját már nem hajlandó tölteni a gép.Szétszedtem és látom van benne valami elektronika ami szerintem számolja az aksi üzemidejét. És hallottam, hogy ha kicseréljük a cellákat akkor se fog üzemelni, ez igaz? És ha igen hogyan lehet ezt megvalósítani?
Csáó!
-
(Darkwood)
őstag
Ave!
Az XPS M1530-nak már van LED-es változata?Én korrekt eladó és vevő vagyok, így elvárom, hogy más is az legyen velem! Ha nem vagy korrekt és átba****, akkor az én szememben egy utolsó patkány vagy és ne találkozz velem az utcán, mert...!
-
mugler
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném! Alapvetően mi a különbség a Dell studio 1535 és a 1537 között?
-
Dzsolo
senior tag
Sikerült előre haladnom már majdnem minden szép csak egy Intel chip készlet szívat mar vagy 4 oldalról leszedtem a drivert hozzá de csak nem működik.
Erről lenne szó
Esetleg valami 5let ha telepítem a drivert azt írja az eszköz megfelelően működik -
McLaca
őstag
válasz Dzsolo #11524 üzenetére
WIFI-n gondolom azért nem, mert nincs driver a kártyához, ergo nem megy a wifi. Milyen neted van? Mert ha kábeles (UPC-s), akkor sima kábellel rádugva meg a hálókártya fizikai cím eltérése miatt lehet gond. Ezt mondjuk routerrel, vagy a fizikai cím átregisztrálásával lehet kiküszöbölni. Ha fentiek egyikéről sincs szó, akkor nincs több ötletem.
Üdv!
-
McLaca
őstag
válasz Dzsolo #11521 üzenetére
Service Tag alapján (elvileg a gép alján megtalálod, de a BIOS-ban is fellelhető) keress drivereket a Dell oldalán.
Üdv!
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell 1535 Studio T5750 laptopot elvileg, valójában egy 1537es studio T5800-as szerintem... ügyes volt az eladó.... A lényeg az, hogy nem tudok rá semmilyen drivert feltelepíteni hiába van itt a gyári cd internetre se WI-FI sem sima kábelen nem tudok csatlakozni, már letöltöttem mindenféle drivert és csak nem megy, az eszközkezelőben kb 8 dolognál ir szoftver hiányt, manuálisan sem telepiti..... Kicsit ideges vagyok valakinek van valami 5 lete?
-
turbana
csendes tag
válasz visnor2000 #11512 üzenetére
Számla másolata is elég, plusz eredeti garipapír. Javításkor elég csak a gépet vinni. Ha nagyon skót vagy, még aksit se muszály. Ha a viszonteladó a chs-ben vette, akkor ugyis oda viszi vissza. Ugyhogy neked egyszerübb odavinni egyből, kihagyva a viszonteladót. Szerintem.
C-szervíz általában normális, de vannak kivételek.[ Szerkesztve ]
-
Fr33zeye
tag
-
PyroS
senior tag
Hello.
Vett már valaki egy Dell 6400-esbe működő aksit?Sajnos amit sikerült beszereznem azzal nem működik a laptop.Ha tud valaki ahol lehet bele kapni jól működő 9cellás aksit az kérem jelezze.Köszönöm .
-
mex70
csendes tag
Sziasztok !
nekem is 1525 Inspiron van Intel pentium procival. Nagyon jó Xp fut rajta. Két kérdésem van:
Mit lehet kezdeni a hangjával , mert a beépített hangszórók katasztrofálisan szólnak! (tudom laptop és csodát nem is várok tőle), de a sigma Tel driver beállításnál, mély nem állítható és ezért szól ilyen csak magas+közép hangon. Mit lehetne csinálni, hogy valami életképes mély is kijöjjön belőle?
Még egy alap Acer is jobban szól, és nem hiszem hogy ennek ilyennek kellene lennie.
A másik a videokártya!
nem játékra szántam, és nem is arra használom, de szinte semmi játék nem megy rá mert kicsi a videokártya, és nem sikerült kiderítenem, hogy milyen?Várom a hozzászólásokat. És Köszönöm !!!!!
-
visnor2000
tag
Sziasztok!
Garanciális szervíz témakörben érdeklődnék. Nekem ha jól tudom a C-szervizbe kell vinnem vissza a gépet. A kérdések:
- minden cuccát vissza kell vinni javításkor (doboz, dvd-k, kabelek, stb.)?
- a garancialevelen kívül kell a számla is? Ha kell akkor elég a másolat ugye?
- mik a tapasztalaitok a C-szervizről? (egyszer voltam de akkor velem nem volt tul jo fejek)
- akárhova vihetem szervizelni a gépet vagy csak oda ha a CHStől vette viszonteladón keresztül?Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
DELL-e vagy DELLA... DELL már igen és DELLA na az már nem:)
-
d.sophie
csendes tag
sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok. Valamennyire visszaolvasgattam, de nem igazán találtam megoldást a kérdésemre.
A gond a következő: van lassan másfél éve egy Dell Inspiron 1501-esem. Eddig nem nagyon volt gond vele (eltekintve a tapipad rosszalkodásától), viszont most van tegnap óta.
Lemerült a gép, utána egész éjjel hálózatról ment, szóval fel kellett volna töltődnie.. amit nem tett meg. Reggel mikor kihúztam a töltőt, rögtön villogott, hogy helló, nincs energia... Azóta ezt csinálja, szóval hálózatról megy,de tölteni nem hajlandó... Ez vajon garis probléma?
(a másik kérdés, h ugye nem csak egy év van a laptopokra, nyugtassatok meg..)
Köszi a gyors választ -
<>jana<>
senior tag
lenne egy kérdésem hozzátok.nemrég vettem egy dell gépet itt a ph-n papírjai nemvoltak meg,de a service tag alapján még 3 év gari van rá.ha valami lenne a géppel akkor service tag alapján elfogadják a gépet garanciális javításra?
-
sphad
csendes tag
november óta használok egy DELL 500at. nem tudom mire vagy kíváncsi én asztali gépről tértem át erre, és tökéletesen bevállt. játszani csak ritkán és keveset szoktam rajta, de pl a HL2 elfut rajta, közepes beállításokkal élvezhető.
nem tudok viszonyítani nekem ez az első laptopom, viszont egy negatívum van, ami engem konkrétan zavar: ha nem futtatok rajta az égvilágon semmit, akkor is ki-bekapcsolgat a venti. tehát 2-3 percig síri csend, majd fél-1percig venti, aztán ugyanez újra.
valószínüleg, azért mert a proci (a speedstep hiánya miatt) folyamatosan a maximumom megy és ezért melegszik.minden más szerintem okés ennyiért
billentyűzet kényelmes, kijelző matt nem csillogós.
akksi olyan 3-3és fél órát bír.110ért vettem, 2giga rammal, 3 év garival. nem bántam meg, nagyon megszerettem.
[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
A high definition nem kizárólag azt jelenti, hogy HD felbontású tv-khez van kitalálva. Előbb volt HD audió nevű hardver, mint HDMI kimenet notebookon. Lásd az én gépemet.
Csak a HD mostanában már kezd kissé elcsépelt lenni és mindenki összeköti a HD tv-kkel, pedig alapesetben bőven jelent mást is.Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
HDMI kábelen keresztül csak akkor lenne hang, ha a hangvezérlő chip küldene rá jelet, de ez sajnos alapból nem szokás ( amit legutóljára összeszereltem asztali PC-t, ott is egy külön kis kábellel kellett a hang és a videókártyát összekötni, hogy legyen a HDMI-n hang is ), gondolom ezért nincs hang. Kösd a TV hangbementére a laptop audiokimenetét. A képen a betűket nem tudom elolvasni sajnos, igy arról nem tudok mit mondani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Asus GL503VS Scar Edition Szinte asztali teljesítményű kártyával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest