- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpepe20
tag
válasz
premete #11696 üzenetére
az szép lett volna......... bár megsüketült volna 5 perc után az tuti...
bár az intel proci intelligens, 100C-nál ha törik ha szakad leszabályozza a teljesítményét, nem engedi túlmelegedni..... de a tartós 100C sem az az idális érték hosszútávon sztem...
annyira vicces volt, már attól elkezdett ordítani, amikor az ESET Smart Security töltötte le netről a frissítést...
PePe
-
Sasfészek
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Vettem egy Dell laptopot külföldön és BIOS jelszó van rajta. Az eladó nem emlékszik rá - tudom elég érdekes - de van mód a CMOS törlésére? Asztali gépek esetében van lehetőség, gondolom itt is van. A06-os BIOS van fent. Előre is köszönöm a helpet.
-
premete
veterán
válasz
mpepe20 #11693 üzenetére
Nem tudom, hogy a D630-as hűtése (és akkuja) bírja-e a T7700-as procit, dedikált videokártyával. Ahogy korábban írtad, kisebb órajelű processzort lehet hogy bírna, például a T8100-ast, amelynek teljesítmény mutatói a notebook processzor benchmark tesztek szerint megegyeznek a T7700-aséval. persze, a pasztát nem pótolja az sem.
-
mpepe20
tag
Hi!
Speedstep be van kapcsolva, azzal nincs gond, amikor felkapcsol 2,4-re akkor kezdődnek a problémák...
én is a rossz pasztázásban bízok, azt hiszem ma rászánom magam és szétszedem (eléggé le kell bontani mindent,hogy hozzáférjek a procihoz..)
Külföldi fórumokon olvastam, hogy lehet hogy a quadro csinálja a feszkót, de ennek ellentmond, hogy a gputemp nevű programocska szerint a quadro stabilan áll 50C-on! (csak 3d alkalmazásokban kúszik feljebb 60C-ra, ezért sztema proci a problémás)
Azt tudod esetleg, hogy a GPU által termelt meleg ugyanazon a réz hővezetőn van elvezetve, amin a proci?
kössz
PePe -
Csepy
őstag
válasz
mpepe20 #11687 üzenetére
Szia!
Nem, ott valami nagy (hardware-es, vagy Software-es) gubanc van. Vagy nem jó a hőátadása a procinek a hűtő felé (érdemes újrapasztázni), vagy az alaplapi érzékelő/BIOS nagyon félremér valamit és ezért ordít a venti.
Esetleg még ami eszembe jut, hogy a BIOS-ban lehet, hogy ki van kapcsolva a speedstep és állandóan fullon jár a proci. Ez esetben csak be kellene kapcsolni a speedstep-et.Nekem egy T9300-asom van, ami ugyan 45nm-es (a tiéd ugyebár 65nm), de 2.5GHz-en rohangál és 6MB L2 cache is fűti és sose ilyen forró, és a gép is nagyon halk.
Regards: Csepy
-
mpepe20
tag
Sziasztok!
A kérdésem a köv. lenne:
vettem egyLATITUDE D630-es gépet T7700-al quadro-val, 160/7200as HD-vel!
CORETEMP szerint a proci pl. egyszerűen netezés alatt 40-50fokos, ám bármihez hozzányúlok (elindítok egy programot), rögtön felugrik 85-95 fokra és persze a ventillátor nagy fordulaton elkezd ordítani!
a T7700 ennyire melegedős? vegyek kisebbet? vagy mi lehet?
előre is köszi a válaszokat!
PePe
-
flatron11
csendes tag
Hy!
Az lenne az utolsó kérdésem ,hogy ha a dokkolóba rakok 1 videokártyát akkor azt csak külső monitorral lehet használni?
-
Andre90
tag
Sziasztok!
Vostro tulajdonosok segítségét kérném. Ha valaki közületek szét meri szedni a gépét vagy épp esedékes,nem nézné meg benne a pll (clock generator) típusát? Egy Vostro 1510-ről lenne szó,de sztem ugyanolyan jó az 1310 és 1710 is. Nagyon fontos lenne, köszönöm előre is.
Üdv: André -
Tim82
félisten
válasz
flatron11 #11680 üzenetére
"A notebookokban sokáig az integrált megoldás volt a divat (és még ma is közkedvelt az olcsósága miatt): vagy olyan chipsetet használtak a gyártók amelyekben VGA is volt, vagy pedig az alaplapra forrasztották a VGA chipet...aztán ízléstől és a vásárló pénztárcájától függően pakoltak mellé némi memóriát is...vagy nem...
Persze mindig voltak különc vagy előrelátó gyártók, akik a modularitást tartották szem előtt és a VGA kártyát a notebookon belül valamilyen különálló panelen helyezték el. Esetenként a VGA memóriabővítését is így oldották meg. Természetesen, mivel akkoriban sem a PCI sem pedig az AGP szabvány nem tartalmazott olyan kisméretű csatlakozót ami felhasználható lett volna a notebookokban, ezek a gyártók saját csatlakozási felületeket dolgoztak ki.
Fentiekből következik, hogy csak a saját cuccaikkal voltak kompatibilisek!
A gyakorlatban az ilyen integrált vagy ''házi'' megoldású modulos kivitelű VGA-król kerek-perec kijelenthetjük: cseréjük, bővítésük nem lehetséges." -
flatron11
csendes tag
Akkor le is mondok a vga cseréről.A videokártyájuk nincs alaplapra forrasztva!Meg is néztem régebben mikor nagy takarítás volt a gépekben!Akkor az a baj ,hogy a c600-asnak az alaplapja nem támogatja az AGP 4x-et.Pedig a csatlakozók a c640-esnek a vga-ján és a c600-asnak ugyan ott vannak.
-
Dzsolo
senior tag
válasz
Pepagály #11676 üzenetére
Hali
Szerintem ha 1525-öst akarsz akkor siess mert az kifutó széria.....
Viszont nekem is lenne kérdésem.
Sikerült eladnom a 1537 laptopom, nagyon meg voltam vele elégedve egyetlen hibája volt, hogy nem volt benne webkamera (sajna felületesen néztem a felszereltségi listát) a HDMI kimenet elterelte a figyelmemA lényeg az most ujra venni szeretnék ez volt a régi nem részletezem mit tud. Érdemes nagyobb processorral venni? Igazábol a Full HD film mintha kicsit akadt volna rajta de amugy nagyon jó volt, a kérdés az, hogy ezt vegyem meg webkamerás változatban, vagy esetleg nagyobb procival? Az akku nem birt valami sokat fullra levett teljesitmény mellett bírt kb:2 órát.
-
Pepagály
csendes tag
Szép jó napot kívánok mindenkinek...
Egy "lapítót" szeretnék venni. Eddigi nézegetéseim szerint igényeimnek és zsebemnek egy Dell 1525 FD felelne meg. Nem tudom kinek mennyit mondd a leírás, mert nem biztos, hogy értitek, de azért minden segítséget, véleményt már előre megköszönnék.
http://altex.ro/catalog/index.jsp?catalogId=4&categoryId=104&itemId=1400#categoryId_38564
Tisztelettel...
-
premete
veterán
Csak bootolhatóként lenne értelme, de előtte én megpróbálnám az acronis os selectort feltenni, hogy az felismeri-e a bootolható particiókat. a helyedben legyalulnám a vinyót és feltennék egy Dell OEM xp-t, vagy vistát (PÜ, ha nincs meg), azok kulcsot sem kérnek. Vagy windows sevent, akkor még driverekre sincs szükség, mert mindent felismer, még a webkamera szoftverét is felteszi.
-
harry
veterán
válasz
premete #11658 üzenetére
Beállítottam hd0,0 partíciót, akkor be is bootolt a GUI-s diagnosztikai rész. hd0,1, ami viszont elvileg a recivery, azt írta, hogy boot manager missing, ha jól emlékszem. Nem lehet bootolni recoveryről? Kétlem.
Amúgy pl. ubuntu alatt látom a recovery tartalmát. Így van mód arra, hogy kiírjam? Gondolom bootolhatóként kéne, vagyis nem elég sima adatlemezként megírni...? -
jansto
csendes tag
-
premete
veterán
Így teljesen más a leányzó fekvése, ebben az esetben (ha a kb. 30 ezer forintos árkülönbség nem zavar) egyértelműen a Penryn jobb a Meromnál azonos órajel esetén is és kisebb a fogyasztása mellette.
Úgy vettem ki szavaidból, hogy a hosszú üzemidő a fontosabb szempont, (én is így vagyok vele, ha már hordozható) ebben az esetben integrált videokártyás, Penryn magosat javasolnék, alacsonyabb órajellel és minél több rammal, Például T8100-as + 4 GB RAM. -
onyy
csendes tag
válasz
premete #11667 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
a procikat elírtam :S
szóval T9300 (800MHz FSB, 3MB L2cache) 2,5Ghz vs T5750 (667MHz FSB, 2MB L2cache) 2,0Ghzsajnos nem tudom,hogy mit kell nézni a prociknál... notebookcheck-et nézegettem, de nem tudom,hogy mi a különbség a 64nm -es és a 45 nm-es procik között (azon kívül,hogy a kisebb újabb és jobb teljesítményű...de ettől még kevesebbet is fogyaszt?)
-
premete
veterán
Azonos típusú, kisebb órajelű proci kevesebbet fogyasztana, de T9300 vs T9300 esetében teljesen mindegy szerintem.
A külön videokártya jóval többet fogyaszt: ugyanannál a konfignál ez azt jelenti, hogy 9 cellás akkuval bírja addig, mint 6 cellás akkuval az integrált vgá-s.
A 9 cellás akku 50%-kal nagyobb, tehát kb. ennyivel tovább is bírja, ha minden más azonos;
érdemes lenne visszaolvasnod, pár hsz.-sal korábban írtam ma a T2330 (Merom)
és a T8100 (Penryn) akkuidő- összehasonlításáról, 6 és 9 cellás akkuk esetén. -
Laybee
őstag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Dell Latitude E6500 milyen betegségei lehetnek? Illetve melyik Dell noti a legmegbízhatóbb? Köszi
-
onyy
csendes tag
Üdv.
Dell laptop vásárlás előtt állunk, és a Dell Studio 1535-tel szemezgetek elsősorban, de vannak más jelöltek is.
A következő kérdésekre keresem a választ:
-A kisebb órajelű procival többet bír a noti? (pl: core2duo T9300 (2ghz) vs T9300 (2,5ghz) )
-a külön videokártya mennyivel jobban eszi az akksit? ill. a nagyobb (különálló) videokártya mennyivel jobban eszi? (pl ATI® Mobility Radeon HD 3450 (250mb) vs ATi Radeon HD 2600 (512mb) vs nVIDIA™ Quadro FX 3700M (1g) ) ?
-ill. ha beszerzek egy 9 cellás akksit, az nagyban megnyomja az üzemidőt, vagy nem igazán érdemes?
(persze, tudom hogy sokmindentől függ, de úgy körülbelül. nem full fényerőn, hanem "normális" használat esetén - autocad,videoszerkesztés,néha játék<ha már ekkora a videokártya> )
Előre is köszi a válaszokat, szép napot. -
törölt tag
linux alatt sajna kevesebb az akksiidő, mint win alatt. nekem a D630 az linux alatt (2.6.27-es kernel óta asszem) olyan 2:20-at bír, XP alól amennyire emlékszem olyan 3 órát súrolta alulról, Vista alatt meg 3 és fél óra volt. remélem dolgoznak majd az energiatakarékosságon a Canonicalnál
amúgy lenne egy kérdésem nekem is: D630-hoz hol és mennyiért lehet venni olyan multibay egységet, amibe sata vinyót tudok tenni?
-
flatron11
csendes tag
-
Z_A_P
addikt
válasz
McLaca #11647 üzenetére
Meg annyit kerdeznek, hogy a laptopom 1440*900-at tud. Tehat svideo-n osszekotve az LCD tv-vel a TV a sajat nativ felbontasera (pl 1900*1200) "torzitja" a kepet.
A videochip (8600M gt) vagy a driver nem tud olyat h a 2. kepernyon (azaz svideo kiementre kapcsolt kijelzo) mas felbontast tud? Ott beallitanam a TV nativ felbontasat, es akkor nem kene "torzitani"? -
premete
veterán
Gondolom, be lehet állítani a grub conf ban, de én csak 2 oprendszerrel próbáltam a grubot, azokat pedig betette alapból.
Amikor több oprendszerem volt, akkor az acronis os selectorral intéztettem el.
A komplett "C" mentés pedig elfér egy pendrive-on, vagy az Acronis Secure Zone-ban.
Diagnosztikához pedig a Dell szoftvere kiírja pendrivera a cuccot, ha valamikor kellene.
Az előző hsz.-omban saját méréseim vannak, azokból úgy látszik, hogy a windows 7 és az xp becsült akkuidői meglehetősen pontosak. Tehát a fullos akkunál történő tápkihúzás esetén kiírt "hátralévő idő" nagyjából kiszámítható ennek alapján.
Sajnos, a vizsgált 2 akku nem csereszabatos, mert az még megért volna egy misét. -
harry
veterán
válasz
premete #11656 üzenetére
Hát, hogy ezek a becsült akkuidők mennyire pontosak, azt nem tudom... de majd nézek egy tesztet én is valamikor.
Diagnosztikát amúgy tudom futtatni, amint végigmegy, kiírja, hogy folytathatom a tesztelést, vagy indíthatom a grafikus Dell diag izét - ez utóbbinál eddig el is indult a grafikus rész, most viszont a grub-ot tölti be... Hogy tudnám beállítani, hogy lássa a másik két partíciót is a grub, és tudjak onnan bootolni?
Néztem a gparted-et (gui-n), ott csak a linux rendszer part.ón van boot flag. Be lehet állítani a többire is, ennyi elég, vagy mit javasolsz? -
premete
veterán
Ha jól emlékszem, van recovery kiíratási opció, de nem próbáltam, mert minden notebookomnál a HDD formázás szokott az első lépés lenni.
Linux alatt nekem is mindig rövidebb az akkuidő.
Akkuidőket kipróbáltam a következő két dellen, új gyári akkukkal:
1, Inspiron 1520 T2330 (Merom) 4 GB RAM, 9 cellás xp/seven
2, Vostro 1710 T8100 (Penryn) 4 GB RAM, 6 cellás seven1, 100%-os akku, táp ki, max. energiatakarékosság Windows szerint a hátralévő idő 8 óra 7 perc.
Wifi bekapcsolva, kiegyensúlyozott mód, netezés 45 perc: 6 óra 17 perc. (ezt itt meguntam)2, 100%-os akku, táp ki, max. energiatakarékosság Windows szerint a hátralévő idő 4 óra 42 perc.
Wifi és net bekapcsolva, kiegyensúlyozott mód, dvd-lejátszás elindítva, hangerő 60%-on: akku 96% 2:30 a hátralévő idő a windows szerint
50% 1:27
32% 0:55
28% 0:47 (2 órát ment a dvd is +skype +e-mail)
19% 0:32 (2 órát és 15 percet ment a dvd is +skype +e-mail)
10% 0:15 (2 órát és 28 percet ment a dvd is +skype +e-mail) első alarm
7% 0:12 (2 órát és 33 percet ment a dvd is +skype +e-mail) második alarm
5% 0:10 kikapcsolás 2 óra és 39 perc után. -
harry
veterán
No jelentem pár napja nekem is megvan a gépem, egy Dell E6400. Jelenleg Ubuntu van rajta, 64bites, még tesztelgetem, de ha valakinek van kérdése, csak szóljon, lehet tudok segíteni. Úgy látom, a speedstep működik rendesen, és a fényerőt, wifit (intel 5100) is tudom a gombokkal állítani. Viszont így is közel 3 órát ír akksi időre, pedig szerintem többet kéne bírnia, legalábbis tesztekben ezt láttam, illetve vindóz alól nézve is hosszabb időt írt, bár azt nem teszteltem ténylegesen. Amúgy általában elég alacsony fényerőn használom (LED-es világítás), wifi lekapcsolva, proci 800mhz-re levéve (amúgy P8600 - 2.4ghz), 6cellás aksival. Intel 4500 vga-van benne, de drivert még nem raktam hozzá, illetve nem tudom, ennek a sebességét lehet-e állítani.
Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy miképp lehetne lementeni/kiírni a recovery és diagnosztikai partíciókat? Lehet az ubuntu telepítésnél a grub belenyúlt, és ezért nem tudok pl. recoveryről bootolni, de majd mindjárt megnézem megint. Mert amúgy jó lenne letörölni, vagy logikaivá alakítani valamelyiket, avagy mindkettőt, mert most ott vannak, mint két elsődleges, emellett az ubuntu rendszer, és egy ext3 adatnak. Vagyis pl. swapnak már nincs is helyem, az adatomat/oprendszert meg nem fogom logikaivá alakítani.
-
flatron11
csendes tag
A [www.laptopalkatreszek.hu]-n mind a 2 laptop-ba van vga.Viszonylag elég olcsó!
-
Stehe
aktív tag
Van egy 1520-asom, amin csak S-Video és VGA csatlakozó van, dvi nincs. Mostanában szeretnék venni egy plazma TV-t is mellé, amin a laptopon lévő HD-Ready és Full HD-s videoimat szeretném megnézni. Találtam egy helyen egy VGA-HDMI átalakítót, de az nagyon drága volt, 30k körül... Viszont dvi és hdmi csatlakozó hiányában nem pontosan tudom, hogy milyen lehetőségeim vannak a laptopcserén kívül...
Köszi előre is!
-
Fr33zeye
tag
válasz
flatron11 #11649 üzenetére
Nem lehet notiban vga-t cserélni. Anno volt pár olyan noti, amiben megoldható volt, de manapság nem nagyon. Amúgy sosem értettem, h miért akar vki vga-t, procit, meg ilyeneket cserélni 1 notiban. Olyan drága, h nem éri meg. inkább akkor spórolj még 1 picit és vegyél 1 teljesen új konfigot.
-
flatron11
csendes tag
Hy!
Vagy olyan lehetséges ,hogy 1 Dell Latitude C640-es vga-ját átrakni a Dell Latitude C600-ba?
-
SAnyi_
csendes tag
Hy Dell fanok!
Megtetszett ez a Studio XPS 16, gondoltam rákeresek már az itthoni árára. Ezt találtam. 900k HUF.
Ahhoz képest, hogy a hivatalos lapon $1200, azaz 240k HUF, elég magas a magyar ár, nem?Nekem sikerült csak valami érvénytelen lapra jutnom, vagy tényleg ennyiért adják itthon?
-
McLaca
őstag
Amilyet csak akarsz. Mivel a jel analóg, a tv a natív felbontásának megfelelően fogja kirajzolni. HDTV felbontású LCD-n, vagy plazmán nyilvánvalóan nem lesz olyan látványos, mint HDMI kimenettel, de gyakorlatilag akár HD felbontást is küldhetsz vele, de csak analóg jelként. Ugyanúgy kell elképzelni, mint az LCD monitort analóg 15 tűs d-sub csatlakozóval (dvi helyett).
Üdv!
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
van egy Vostro 1700-as laptopom, es svideo kimenet van rajta. Ezzel milyen max felbontast lehet elerni egy rakotott tv-n? -
flatron11
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ha egy Dell Latitude C-dokkolóba rakok egy VGA-t akkor csak külső monitorral lehet használni?A gép egy Dell Latitude C600.A BIOS-ba lehet olyat állítani ,hogy VGA Card: Docking System vagy notebook.
A választ előre is köszönöm!
-
formasu
tag
válasz
jansto #11641 üzenetére
Szia! Én is ilyet vettem, Dell Studi 1535, szintén LED-es a kijelző, és nagyon jó, gyors a gép, és alig melegszik.
Talán egy kisebb hibát találtam rajta, hogy időnként nem tudom mitől, hallom, hogy keresi a Cd-t az olvasóban. Ezt néhányszor csinálja, és utána abba hagyja. A gyári Vista telepítést rögtön levettem róla, újra partícionáltam, és egy újat tettem fel. Nem találtam meg minden Drivert az XP-hez, ezért maradtam a Vista-nál..
Szerk: bocs, eggyel feljebbre a válasz, pollainak. Én a Gépházban vettem, 4 év helyszíni garival. Itt kaptam meg a legolcsóbban. -
jansto
csendes tag
Sziasztok! Én szeretnék venni egy Dell XPS 16-ot, de nem találok sehol... nem tudjátok véletlenül, hogy mikortol lehet kapni és mennyiért? köszi
-
|AP|
veterán
Hello!
Studio 1535-ös gépekben is van LED-kijelzős? Én úgy tudom nem minden modell kapja meg, csak a 1537-es sorozatban és a Studio XPS-ekben van.
Konkrétan ezzel kapcsolatban kérdezném:
[link]Ezt néztem ki, és itt is azt írják, hogy LED-es. Tud valaki biztosat mondani a témában?
köszönöm!
-
haft
csendes tag
Procit szeretnék cserélni és érdekelnek a tapasztalataitok.
Váltott már valaki Inspiron 1525-ön DualCore-ról (pl T2330) T7250, T7300, T7xxx-re?
Fogyasztásban, melegedésben mekkora a különbség? A DC-vel így is elég sokat pörög a venti, bár elvileg ez modell rossz "Thermal Design"-ja miatt van...
Vagy akinek T8100-assal jvagy T5xxx-el jött, mennyire melegszik?
-
FunStorm
csendes tag
Sziasztok!
Van nálam egy Dell inspiron 5160 típúsú gépezet. A panasz az volt rá h egy kékhalál után nem akart bekapcsolni a gép, és azóta csak akkumulátorról hajlandó egy minimális kis életjelet mutatni-már ha annak lehet nevezni. A jelenség annyiból áll h a power gomb megnyomása után csak villog egy sárga led, ami a töltést jelezné, gyakorlatilag olyan, mint ha készenléti üzemmódban lenne, de semmit nem lehet vele csinálni. Ha vkinek van ilyen tapasztalata, kérem ossza meg velem
előre is köszi, további szép napot/estét! Csáó
-
McLaca
őstag
Tudtommal a Dell QickSet határozza meg a kombináció funkcióját és abban nem lehet mást definiálni (a Vostro 1400-ra való változatban legalábbis nem lehet), tehát amíg az a gépen van, addig csak ezt tudja a kombináció.
De miért nem csinálsz egy parancsikont az altatáshoz (útvonal:
%windir%\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState
) és rendelsz hozzá billentyűkombinációt? Pl. Alt+F1...
Még csak az asztalra se kell kirakni, a lényeg, hogy létezzen valahol a start menü legmélyebb bugyraiban.Üdv!
-
McLaca
őstag
Alvó állapotban (sleep) a proci és a memória áram alatt marad, csökkentett frekvencián és teljesítménnyel, és minden nélkülözhető részegységet kikapcsol a gép. Hibernálásnál a memória tartalmát és a processzor regisztereinek állapotát vinyóra írja a gép, és kikapcsol, bekapcsoláskor ezeket visszatöltve onnan folytathatod a munkát, ahol abbahagytad. Ha jól gondolom, FN+F1-re hibernál a gép, nekem ki van kapcsolva a funkció, így most nem tudom biztosra megmondani.
Üdv!
-
ByB
addikt
Mi a különbség az alvó állapot és a hibernálás között? Illetve miért lehet, hogy a főkapcsoló képes normálisan "bealtatni" a gépet, míg az Fn+F1 szinte kikapcsolja a gépet és jóval több idő a visszatérés, bárhogy is állítom?
-
Stehe
aktív tag
válasz
^Clown #11597 üzenetére
Gondoltam megosztom a választ, hátha érdekel mást is:
A gép jótállása a számla szerint, illetve a garanaciajegy kitöltésétől érvényes.
A géped 2007. novemberében lett regisztrálva hogy elhagyta a gyárat, ez a garanciát nem befojásolja az előbbiek alapján. Lehet hogy mire hozzád elért eltelt ennyi idő. (gyárból m.o. ra majd disztribútoron kersztül hozzánk és végül hozzád)Szóval megnyugodtam... :-)
-
gyaron
csendes tag
Sziasztok. Van egy problemam. Vazolom: Adott egy Dell 1521 (Turion X2, Ati 1270 videokartya) s kolso monitorral hasznalom filmnezesre. Videozas kozben, kb 1 ora lejatszas utan lefagy a gep, minden ami mulso csatlakozon keresztul kapcsolodik a gephez leall: hang megszunik, megall a videolejatszas, kulso usbs eger, stb. Neha teljesen lefagy. nem lehet csinalni semmit sem, maskor meg engedi, hogy restartoljam, de utanna lefagy. nem tud kikapcsolni. Reset utan, a wincseszter PIO modba all (iras olvasas 1.5-2 megabajt/sec), uninstall Ide contollers, s restart utan minden rendben van.
Mi okozhatja a jelenseget?
Elore is koszi a valaszokat
-
ByB
addikt
Miért nem tudom installálni a a Sound Blaster Audigy ADVANCED MB-t? Megvettem a gépet (XPS M1530) és vele együtt a szoftvert is, akkor miért mondja, hogy lejárt az activation key?
ui.: Egy fél éve amikor először installáltam, még működött! Mi olyan különleges ebben a szoftverben, hogy ennyire védeni kell?
-
ByB
addikt
XPS M1530-nál meg lehet valahogy oldani, hogy indításkor ne lehessen a felhasználói fiókhoz tartozó jelszóval belépni, csak az ujjlenyomat beolvasásával?
-
csika
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Van egy Latitude D610-es notim. Otthon wireless-el használtam eddig. Néhány napja viszont nem megy (nem lát semmiféle hálózatot). A router biztosan jó (PDA-val tudtam wireless-en keresztül netezni). S most vettem csak észre, hogy a FN+F2 lenymására csak a Bluetooth visszajelzője világít a wireless nem.
Szerintetek ilyenkor mi lehet a gond?
Szoftveresen esetleg valahogy be lehet valahogy kapcsolni?csika
-
wwhy
veterán
válasz
Pisztillus #11618 üzenetére
szívesen
ha érdekel, írok pontos típust is, lényeg h nagyon frankón megy a D630+Linksys kombó
-
hg002
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a Dell 500-ason hogy lehet letiltani a touchpad-et?
Köszi!
-
ByB
addikt
Valakinek van már hosszútávú tapasztalata XPS M1530-cal és Windows XP-vel? Létezik mindenhez stabil driver, vagy még mindig csak félmegoldások vannak?
-
mob_zzz
aktív tag
Vettem a D430-amhoz egy nagyobb akkut, így van egy felesleges 6 cellásom (GG386 a kódja, 100%-os, 3 órát megy vele a gép). Ha esetleg kell valakinek, keressen meg.
-
wwhy
veterán
válasz
72123298430 #11610 üzenetére
első körben javaslom: bal felső sarok, kereső
-
72123298430
csendes tag
üdv az uraknak!
kinéztem egy használt dell d800-ast
[nem olvastam ki a topicot] erről a gépről érdekelne minden tapasztalat, negatívum. tudom, 4kiló, de ha csak ennyi gond van vele akkor szeretnék egy masinát ami évekig meglesz velem.
köszönöm a segítséget -
McLaca
őstag
Én 4 éve egy linuxos asus-szal nyomom. Szerdától meglátjuk, mit lép a digire, eddig jól kiszolgált, csak az áramingadozásokra háklis (ha a gép nem megy, a routert is lekapcsolom, aztán ha nem sikerül elsőre a hosszabbító kapcsolójára lépni, előfordul, hogy újra kell konfigolni
).
Kiegészítettem egy N szabványt támogató Asus-ra is, de szerintem azt el fogom adni... Inkább bekábelezem a lakást, a 30/20 még az N szabvány effektív stabilan realizálódó sebességének is a plafonja.Üdv!
-
wwhy
veterán
válasz
Pisztillus #11596 üzenetére
Én az SMC routeremet, miután a sokadik figurát megcsinálta, eladtam. Volt vele baj vezetékes szp-ból és wi-fi szp-ból is, és a D630-al ugyan tudtam rá csatlakozni, de olyan gyenge jelt küldött 2 falon át a másik szobába, h a kapcsolat csak szakadozott, dobott le a hálóról. Azóta (mindjárt 1,5 éve) Linksys van, azzal semmi gond.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
Uzmany #11591 üzenetére
Nekem 3 WD HDD-m is volt sajnos. Az első egy asztali gépben, a többi egy-egy notiban. azzal vettem őket.
Min a három melegedési problémával kezdett tönkremenni, majd bad sectorosak lettek.
Nem rugdostam, vagy dobáltam a gépet. A legutolsónál még az egyik IC is megégett úgy, hogy még csak ki sem lett szedve a notiból. Ennyit a WD-ről.
-
Béló
aktív tag
válasz
Pisztillus #11596 üzenetére
Gondolom a router titkositva van?
Nálam is ezt csinálta a dellem, azt csináltam h titkositatlanná tettem a hálozatot, majd felvettem a laptopban mint hozzáférési pontot és ujra letitkositottam, azóta megy!HA titkositatlan hálozattal kapcsolatban áll fenna probléma akkor lövésem sincs...
-
Stehe
aktív tag
Én erről a procis végződésről még nem hallottam, én annyit tudok, ha 30-ra végződik akkor Dual-Coreos, ha 50-el oszthatóra, akkor Core2Duo...
Ha nem játszol, akkor az Intel X4500-as talán jobb alternatíva lehet, mert intergált videokari lévén az akksija sokkal tovább bírja... Továbbá ahogy néztem, nagyobb vinyó és nagyobb felbontás is jár hozzá, ez sem egy utolsó szempont! Mellesleg az általad említett oldalon a 2 videokártyát összehasonlítva észrevehető, h. az Ati-s verzió sem egy játékgép, kb. 1.5-1.8x gyorsabb az Intelénél, amin a pár éves játékok még szintén nem fognak menni... -
kurig
csendes tag
válasz
Cirinke #11602 üzenetére
Igaz,tényleg nem működik.
szóval két gépet nézegettem eddig:
http://www.ipon.hu/webshop/product/dell_studio_1537_zold_101353/36292
ill.
http://www.ipon.hu/webshop/product/dell_studio_1535_100949/35782
a procik erősorrendjét megnéztem itt:http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
nincs nagy különbség.a T5750 59. a T5800as pedig 56.
viszont hallottam már olyat is,hogy az 50es végződésű procik nem a legjobbak,mert azok csak kisérletiek,és jobban melegszenek,többet fogyasztanak.igaz ez?
bár játékra nem használnám,azért jól néz ki,hogy van egy ati HD3450 benne,ami gondolom jobb,mint az intel X4500.
szóval a két gép közt van érdemi különbség vagy amelyik szimpatikusabb azt vegyem? -
Cirinke
csendes tag
szia! A link amit beírtál, nem mutatja, melyik gépek között filózol. Véleményem szerint a legegyszerűbb módja annak, hogy megtudd, milyen oprendszereket támogat a kiszemelt gép, ha a gyártó oldalán a rákeresel a gépre, és megnézed, hogy a driver-ek melyikekhez elérhetőek. Esetedben itt a link: http://support.euro.dell.com/support/index.aspx?c=hu&l=hu&s=bsd&~ck=bt
itt keresd meg a támogatások alatt a választott gépet, kattints a driverek-re, és a kiszemelt oprendszerhez minden elérhető-e.
És még vmi. ha hosszútávra tervezed a gépet, akkor célszerű ha nem csak a jelen használatos progikhoz mérni, hanem hogy még mire kellhet később.
Remélem hasznát veszed hozzászólásomnak. (én csak passzív figyelgetni szoktam a fórumokat, de szivem csücske a dell gépem. nem fiatal már de imádom. még nem sikerült kiakasztanom, vagy lefagyasztanom. d810)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest