Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Rendeltem egy Dell 1520-at, elvileg a jövő héten meg kell hogy jöjjön. Mivel ez lesz az első laptopom, fogalmam sincs, hogy mire figyeljek átvételkor. Tudnátok egy-két jó tanácsot adni? Köszi előre is! -
Sziasztok! 4 hónapja van meg az Inspiron 1520-asom. Az akksi elhasználódás Evereset Ultimate szerint 4%. Ez mennyire jó/rossz érték? Az akksira is vonatkozik a 3 éves garancia, vagy arra kevesebb? Köszi szépen!
-
-
Sziasztok!
A közeljövőben bővíteni szeretném a memóriát (jelenleg 1 giga). A gép: Inspiron 1520, op.r.: Vista 32 bit. Én 4 gigára szeretném, csak nem tudom, hogy mennyire lenne értelme, mennyire lenne érzékelhető a különbség.
Tehát:
1. Érzékelhetően gyorsabb lenne a gép?
2. Ha a vásárlás helyén csináltatom a szervízzel a ram bővítést (Humansoft), akkor ugye nem jár garancia vesztéssel? És ha egyénlieg csinálom?
3. Tudnátok mondani egy sacc/kb. árat, hogy mennyibe fájna ez a művelet a pénztárcámnak?Előre is köszi, hogy foglalkoztok a kérdéseimmel.
Üdv, szép napot! -
-
-
-
Az 1520-as notit 4 giga ramig lehet bővíteni, az világos. De hány bővítőhely van benne? 2 vagy 4? Köszi előre is!
-
-
Üdv mindenkinek!
Dell Inspiron 1520-as notim van, 3/4-ed éves a drágaság, ám sajnos gariztatás előtt állok (Humansoft-nál lett vásárolva). Néhány kérdésben a segítségeteket szeretném kérni, illetve néhány hibajelenséggel kapcsolatban egy-két kérdést feltenni. Nos, a hibák a következők:
1.) Folyamatos "elektronikus zizegés". Ez főleg a teljesítménycentrikus üzemmódban jelentkezik, szinte új kora óta, de most jutottam el odáig, hogy foglalkozzak vele (idő hiánya ). Már korábban is olvastam, hogy másoknál is jelentkezett a probléma. BT be-ki kapcsolása, illetve a hálózati működés ugyan módosítja a jelenséget, de attól függetlenül zavaró (általában akkor jelentkezik, ha rá van dugva a hálózatra, és BT+Wifi megy, de mivel a gépet alapjáraton, az esetek 90%-ában így használom, ezért eléggé zavaró). Úgy olvastam itt a fórumon, hogy valószínű tekercselési hiba, és alaplapcsere lesz a megoldás.
2.) Napi 1-2 alkalommal nagyon hangosan, kb 1mp-ig sípol, és kattan egyet a gép. Fogalmam sincs miért lehet, de pl. ha alszom a gép mellett, és épp megszoktam az imént említett zizegést, erre tuti felébredek.
3.) A DVD-meghajtó tálcája úgy gondolta, hogy mostantól nem nyílik ki...
4.) Igazából nem tudom, hogy mennyire hiba ez, vagy csak én vagyok láma (na ez biztos ), de a következő a helyzet: CPU-Z-vel nézegetve a proci adatait (T 7500), teljesítménycentrikus módban (Vista Home Premium SP1), a Core Speed értéke 1180Mhz és 2159Mhz között ugrál. Inkább 1180-at ír ki, csak időnként ugrik 2159-re, de csak 1-2 mp erejéig, inkább 1180-on tanyázik. Szeretném tőletek megkérdezni, hogy ez normális, vagy valamiféle beállítási, avagy hardveres hiba van? (ha kéritek, lőttem két képet a két különböző állapotról, feltöltöm ha kéritek).
5.) Memóriabővítés: úgy döntöttem, hogy 2x2 gigára szeretném bővíteni a memóriát a jelenlegi 2x512Mb helyett, Ha már be lesz adva a Humansoft-hoz, akkor gondoltam egy kalap alatt ezt is elintéztetem velük. Jól járok, ha velük csináltatom, vagy érdemesebb "házilag" cserélni? Garanciavesztéssel járna, ha nem a szervízzel csináltatnám?
6.) Humansoft mennyire dolgozik jól? Értem ezalatt a munkájuk minőségét, gyorsaságát, hogy nem összekarcolva adjék vissza a gépet, stb. Házhoz jönnek, vagy nekem kell elvinni hozzájuk a gépet? (úgy tudom, hogy házhoz jönnek, de nem vagyok benne biztos, azért kérdezem meg inkább).Bocsánat, hogy hosszút lett, csak jól át szeretném gondolni a hibabejelentős levelemet, mielőtt elküldöm az említett cégnek. Remélem a segítségemre lesztek! Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
Kicsit szűkítsd le a kérdéskört: melyik típusra gondolsz, azon belül milyen HDD-vel, illetve processzorral szerelt verzióra vagy kíváncsi. Ha azt kérdeznéd, hogy az Opel Vectra mennyivel megy, arra sem tudnánk válaszolni: az 1.6-os motorral szerelt, 20 éves kocsi megy 160-at, a legújabb 3 literes motorral ellátott verzió meg 230-at (csak a hasamra ütöttem).
-
Szia!
Köszi a válaszokat! Ezen a héten még szükségem van a gépre, talán a jövő héten már tudom nélkülözni, és akkor megy vissza gariba. A tapasztalatokat pedig természetesen közlöm majd veletek, hátha valaki majd okul belőle
A zizegés valószínűleg nem a proci lesz, mert pl. ugyanazt a zizegést hallani akkor is, ha fülhallgatón zenét hallgatok, tehát a hangkártyát is bezavarja. Ami ugye alaplapi integrált, tehát az alaplap lehet a hunyó.
Köszi hogy elgondolkodtál a problémáimon! -
-
System Summary
Service Tag: xxxxxx Change Service Tag
System Type: Inspiron 1520
Ship Date: 10/13/2007
Dell IBU: Europe
Description Provider Start Date End Date Days Left
3Yr Parts Only Warranty DELL 10/13/2007 10/12/2008 89
3Yr Parts Only Warranty DELL 10/13/2007 10/12/2010 819Ebből hogyan derül ki az, hogy RTD vagy NBD garim van?
-
-
-
Sziasztok! Dell Vostro 1310 L FD -ről van tapasztalatotok? [link] Ő lenne a kiszemelt (nem nekem)... Köszi előre is!
-
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni: van egy Inspiron 1520-asom. A Dell MediaDirect 3.3 van rajta, de olvastam, hogy már van 3.5-ös, illetve 4.7-es verzió is. Szeretnék frissíteni a 4.7-re, de sehonnan sem tudom letölteni. Ez azt jelenti, hogy én csak a 3.3-as verziót használhatom legálisan?
-
válasz catty21 #9873 üzenetére
Bios frissítéstől ne aggódj, az a lényeg, hogy a gépben benne legyen az akksi, plusz dugb be a konnektorba Mindenféle felesleges programot kapcsolj ki, hogy ne fusson szinte semmi a háttérben, és mehet a frissítés.
Mondjuk én nem vagyok ennyire elővigyázatos, mégsem volt semmi baj eddig (kopp-kopp)
-
9872-re valaki tudna megoldást? Köszönöm, és sorry az UP-ért
-
-
válasz ArrayOfLilly #9919 üzenetére
Ú, hát ezt azért nem hittem volna, hogy a MD-el ennyire óvatosan kell bánni. Azt hittem, letöltöm, feltelepítem, aztán megvan a 4.7 Ezek után szerintem jó lesz nekem a 3.3 is... Túl sok és túl fontos adatom van a gépen, ami pótolhatatlan, egy kis "játékért" nem teszem kockára... De azért köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz ArrayOfLilly #10063 üzenetére
Furcsa, hogy az én gépemet (Inspiron 1520) nem találom a táblázaton, pedig az enyémben is egy 8600M GT dübörög.
MOD: 175.97-es forceware az nem véletlenül 2008.07.01-én jött ki? Én pl. nagyon utálom, amióta fent van, és játszom az 1.6-os CS-vel, folyton elszáll az illesztőprogram, és újraindul.
[ Szerkesztve ]
-
Köszönöm szépen, hogy utánanéztél!
-
válasz juan88 #10206 üzenetére
Üdv!
Játékokra ez a gép sajnos elég sovány, viszont önmagában ez a konfig ennyi pénzért hihetetlenül megéri. Szabad kérdeznem, hogy hol találtad ezt 108K-ért, mennyi garanciát adnak és milyet, ill. a bill. magyar-e?Csak azért mert kb. 1-2 hónapja nézegettem a Vostro 1310-est, és nem nagyon találtam 150K alatt. Köszi!
-
Aki bevállalós, bevállalja a külföldről rendelést. Én anno nyuszi voltam, így maradt a tejelés. De ma már belevágnék, mert tényleg nagyon sok pénzt lehet megspórolni!
-
-
-
-
-
válasz .bandi #11310 üzenetére
Jé, nem is tudtam
Van valakinek tapasztalata esetleg egy Inspiron 1520-asban történő HDD cseréről? Kezdem kinőni a 160Gb-ot. Kinéztem ezt: WD Scorpio Black [link]. Csak azt nem tudom, hogy az én laptopomba bele lehet-e tenni ezt a vinyót. A garancia ugye nem ugrik, ha én teszem bele otthon?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Üdv! Lenne egy kérdésem, elsősorban az Inspiron tulajdonosok felé. Nekem egy 1520-am van, kicsit több, mint egy éves. Eddig csak száraz ronggyal tisztítottam, de mostmár ráférne egy nedves ronggyal való tisztítás is, kezd koszolódni. Csak nem merek akármilyen ronggyal nekiállni. Mit javasoltok, milyen ronggyal vágjak neki? És milyen tisztítóanyaggal (víz, vagy valamilyen más speciális anyag)? Köszi a válaszokat
-
válasz walenski #11562 üzenetére
Szia! Megéri azt a plusz néhány ezer forintot, hogy tegyenek bele +1GB RAM-ot, főleg, ha Vistát szeretnétek használni. Vistának sajnos tényleg nem elég az 1GB, tapasztalatból mondom (1 évig nyomtam 1GB-tal, hát nem volt egy szélsebes a gép).
XP-vel meg vigyázni, mert alapból nem ismeri fel a SATA-vinyókat (márpedig a leírt gépben az van), és driver-fronton is lehetnek meglepetések, de egy kis utánanézéssel ezek elkerülhetők.
Úgyhogy szerintem plusz egy giga ram, és mehet a Vista
-
-
válasz walenski #11570 üzenetére
Ezt a Te tudod csak eldönteni, hogy belefér-e plusz 20 ezer egy Dual Core-os gépért. Az biztos, hogy fényévekkel jobb, mint a lomha és sokat fogyasztó Celeron processzor. Ha netezni kell a gép, akkor szerintem nem éri meg a plusz 20 ezer a jobb processzort. De ha valamelyest időtállóbb gépet akartok, akkor viszont megéri. Vistának 2 Gb ram már elég lesz!
-
-
-
Egy nagyon hülye kérdésem lenne hozzátok: Dell 1520-as gépemben ugye SATA 2-es vinyó van? Épp vinyóvásárláson gondolkodom (320-as 7200rpm Seagate Momentus). Köszi előre is!
-
-
Nekem is 1520-asom van, és nekem is hasonló a helyzetem, igaz, nem fél évvel, hanem csak 1 hónappal rövidítettek meg. Szerintem a gyártósorról legurulva aktiválódott a gari, legalábbis nálam. De hogy miért, arra a mai napig nem sikerült rájönnöm.
Szerintem reklamálj az üzletben, ahol vetted, vagy írj levelet, mert fél év gari az sok...
-
válasz zyzzyadi #11773 üzenetére
Hű, hát részvétem!
1. Én a helyedben nagyon gyorsan elkezdenék guglizni, elég sok pc bontó bolt van. Szépen hívogatni kell őket, hogy van-e nekik a Te gépedhez való hűtő. Érdemes még ide elnézni: [link], ők elég korrektek, ahogyan hallottam. Ha nincs is nekik perpill, lehet, hogy tudnak szerezni.
2. Ha a bontókban nem találsz, akkor vatera, PH! apró stb. helyeken nézz körül, hátha van egy bontásban levő gép, amiből ki tudod "szedni".
3. Harmadik esély: ebay, itt biztos találsz hűtőt, de ez időigényes, és a gyenge forint + postaköltség miatt lehet, hogy húzós lesz.
Remélem tudtam segíteni, sok sikert!
U.i.: egy tipp, hogy a hűtés ellenére valahogyan tudd használni a gépet: tegyél a gép lábai alá 2db normál cd-tokot, hogy megemelje a gépet. Vedd elő a nyáron használt ventillátorotokat, és állítsd a géppel egy szintbe. A keletkező hőt így a ventillátor el tudja vezetni. Plusz a cpu órajelét RMClock-al vagy más programmal vedd le, így kevesebb hőt fog termelni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Dell Inspiron 1520-as gépemben nem olyan régen alaplapot kellett cserélni. Amióta visszakaptam a gépet, a gép indulásakor ez a hibaüzenet fogad:
[link]
Nem foglalkoztam a dologgal egy darabig, mivel rendellenes működést nem tapasztaltam. Ma viszont használni szerettem volna a bluetooth-t, de nem tudtam működésre bírni. Elvileg ez a BT van a gépben: Dell Wireless 355 Bluetooth Module (Bluetooth 2.0 + EDR). Úgyhogy erős a gyanúm, hogy vagy rosszul tették vissza a BT modult, vagy az egészet kifelejtették.Szerintetek van összefüggés a linkelt kép és a bluetooth-probléma között?
Köszönöm a segítségeteket!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Tudományos Pandémia Klub
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
- Dell Latitude 5490 palmrest touchpad burkolat dc in kábel és hangszóróval
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 52.5 Wh akkumulátor
- Thinkpad T14 G3 vagy G4 és P14s G3 vagy G4 ANGOL világítós billentyűzet
- 3db hp chromebook 14 g3 egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest