- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Corsair TwinX 800 MHz, CL4-es (4-4-4-12 @ 2.1 V a gyári adat). Sehogy se tudom 900 MHz fölé húzni, de igazából még addig sem... Mit kéne állítanom?
Az időzítésekkel nem nagyon tudok babrálni, mert fingom sincs, hogy mennyre állítsam őket. A fesz.-t már felvettem 2.3-ra is, de be se indul a gép, ha már 850 MHz-en akarom járatni őket. Szerintem ez marhára nem normális, bírniuk kéne legalább vagy 1000 MHz-et, nemde?
Mivel szinte csak az időzítéseket nem állítottam (próbáltam még 5-5-5-18-on, az a másik gyári adat, de ezen se értem el sokkal többet), ezért gondolom, hogy ezzel van a probléma.
Mennyire kéne állítanom az időzítéseket, hogy az 1000 MHz körüli értéket elérjem? Egyáltalán honnan kéne tudom / honnan lehet tudni, hogy mennyire kell állítani az időzítéseket? Gondolom, csak van valami logikája...?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
tibz03
őstag
szasanyi: Tisztázzuk a dolgot: Leírtam, hogy Q6600-hoz kell a RAM, ami Asus P5KC-ben lesz. Erre megkérdezed, hogy milyen procim van.
Érted már, hogy mi az ellenvetés?
Egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, hogy teljesen új gépet veszek, és eztért lényegtelen, hogy jelenleg egy AMD 2500+-om van egy nForce2-es Gigabyte alaplapban, de tessék, most leírtam. Ennek fejében gondolom, most homlokegyenest más kell majd a Q6600 mellé...
Ribi: Nektek meg az nem tűnt fel, hogy (újra leírom) lényegtelen, milyen procim van, mert nem emellé lesz berkava az új RAM, mégcsak nem is ebbe az alaplapba, de úgy tűnik, hogy már ketten is félreértettétek, annak ellenére, hogy ezt ezelőtt már 2-szer is leírtam.
Qru: Köszönöm a segítőkész leírást (és a többieknek is köszönöm, akik segítettek), végülis Corsair 800 MHz CL4 lett belőle.Remélem, jól válaszottam. Egyébkéne a KingMax-ot már csak azért sem mertem megvenni, mert féltem attól, hogy esetleg nem támogatja a lap. (Nem volt a támogatott RAM-ok listájában)
-
tibz03
őstag
válasz
szasanyi #332 üzenetére
Nem lényegtelen, hogy milyen a procim?!
Figyi, leírtam az elején: Q6600-os mellé kell RAM. Jelenleg AMD 2500+-om van, szerintem ez most teljesen mind1, mert az egész gép cserélve lesz.
És csak annyit kérdeztem, hogy emellé a proci mellé melyik RAM-ot javasoljátok, te meg itt nekem esel. -
tibz03
őstag
válasz
szasanyi #330 üzenetére
Igen, CL4-es, de ez miért fontos, ha úgysem tuningolom?
Nincs semmilyen procim, illetve van: AMD 2500+-os. De ez lényegtelen a kérdésemhez nem kapcsolódik, csak annyi a kérdésem, hogy melyik RAM-ot vegyem?Gyors válasz kéne, mert már fel kell hívni őket, hogy holnapra rendeljenek!
Eddig 2:1 a Corsair javára.
Szerk.: Qru, nem pontosan akkor nem mind1, hogy milyen gyors a RAM, ha nem akarom tuningolni?Mert ugye a tuninggal a sebességét húzom fel, de ha eleve 1066-os, akkor nincs rá szükség. Vagy rosszul tudom?
[Szerkesztve] -
tibz03
őstag
Sziasztok!
Egy Q6600-as procihoz és Asus P5KC alaplaphoz milyen RAM-ot ajánlotok az alábbiak közül (tuninolni nem szándékozom):
- 2 x 1 GB Kingmax 1066 MHz
- 2 x 1 GB Corsair 800 MHz
- 2 x 1 GB Geil Ultra 800 MHz
Ezek nagyjából egy árban vannak (23-25 k). Mindenképpen ezek közül kell választanom.
A kérdés szóval az, hogy vegyem inkább a gyorsabb, de kevésbé márkás Kingmaxot, vagy a lassabb, de márkásabb Corsairt? (A Geil-ben nem igazán gondolkodom, de odaírtam, mint lehetőség.) Még egyszer felhívom a figyelmet: tuningolni nem szándékozom, tehát az ''alap-teljesítmény'' a fontos számomra.
A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest