Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Amatőr csillagászat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:10:49

LOGOUT.hu

Ez a topic az Amatőr csillagászattal, csillagászati eszközökkel, és a velük kapcsolatos kérdésekkel, tapasztalatokkal foglalkozik, kizárólag hobbi szinten.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2020) tegbashar válasza Cray Tyler (#2018) üzenetére


tegbashar
tag

Két részben válaszolok, mert két problémát látok.

Az első rögtön a pénz kérdése. Meglátásom szerint a világ nem úgy működik, hogy ha valahol megszűnik a kiadási oldal, akkor a pénz egyből megy orvosi-kutatási célokra.
Értem ez alatt, ha nem űrkutatásra fordítanák, akkor a hadászat lenne a következő lépcsőfok. Az egészségügy meg a sokadik. Nem én csinálnám így, hanem ez így működik az állami szférában. A szabadpiacon meg most is van pénz mindkét cél elérésére.

Minden, amit látni, érezni, tapintani tudtok, minden ami körülvesz az valahonnan rohadtul messziről érkezett.
Miért hülyeség megtudni, hogy ezek az anyagok hogy keletkeznek, hogy viselkednek sok-milliárd élethelyzetben és legfőképpen hogyan pótolhatók?
Miért hülyeség a meglevőtől gyökeresen más technológiákat, lehetőségeket kutatni, amik gyakorlati haszna pont a Földön csapódik le többek között az általatok is említett egészségügyi szférában?
Miért hülyeség megpróbálni fúziós erőművi hálózatot építeni, aminek hozadéka, hogy rengeteg egészségre ártalmas körülmény közötti munkavégzés igénye teljesen megszűnik?

Nem akarom halmozni a kérdéseket, azt akarom mondani, hogy olyan felfedezések előtt állunk, amiket az emberiség lassan a szolgálatába állítva mérföldkövet léphet előre rengeteg téren.

Semmi köze semmi egészségügyi kutatásnak semmi csillagászati kiadáshoz (ennyi erővel szidhatnám a Forma 1-et is éppen, hiszen ott (is?) rengeteg pénz megy kárba').

És kérlek hagyd el ezt az önsajnálattal kevert lelkiismeretre célozgatást, mert rám nem hat az ilyen manipuláció.
Sajnálom, ha veszteség ért; de nem fogadom el sem érvként, sem védekezésként a gyászodat. Mert ez nem az a topic.

Szóval most vagy hoztok egy logikus, populizmusmentes érvet, hogy miért is rossz a fejlődés, vagy maradok unszimpatikus mert azt gondolom csak a szűklátókörűség és az indulat mondatta veletek, amit.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Amatőr csillagászat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.