- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
Nekem nem nemzetközi bűncselekményre kell

Én pusztán egy platformot keresek, amin keresztül tudok úgy küldeni magánszemélynek (korlátosan kicsi mennyiségű pénzt), hogy az illető engem nem tud azonosítani. Ha létezne valami nagyon trehány bank, ami csak számlaszámot tüntet fel utaláskor, de nevet / közleményt semmit sem, és kérésre sem adnak ki számlaszmhoz tartozó személyes adatot magánszemélynek, nekem az a banki szolgáltatás tökéletes lenne. Csak sajnos olyat nem találtam.
A kriptokról még azt nem tudom, hogy azok garantáltan visszaválthatóak-e? Például én veszek pénzért kriptot (bármelyiket), és én elutalom azt a kriptot valakinek, akkor ő arra a pénzre vissza tudja váltani, amit én fizettem a kriptoért, vagy hogyan mozog a valódi pénz a kripto mögött?
-
-
törölt tag
válasz
csaba951
üzenetére
Bajban a dollár... ez elég ok nem? (meg a birodalom is...) A nemzetállamról nem is beszélve... Ja és a bankrendszer is romokban
Van baj elég... nem kell még a kriptó is... a dollár is elég piramisjáték... egy papírfecniért felvásárolták a világot... de ha kimegy mögüle az olaj, lesz ott baj bőven...Azért ez most egy jogi hercehurca lesz a vége kitudja mivel és mikor zárul.
#18589 Frozen
A Gondjuk nem az, hogy többek között a szankciókat is kitudják így játszani? -
Frozen
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Igazából addig nem tudják kinyírni amíg lesz olyan ország van bank intézet ahol vagy pénzre tudod váltani vagy fizetés formájában elfogadják. Ha ez megszünik utánna nagy eséllyel az egész mint egy kártyavár össze fog dölni és akkor lehet hinni benne ,hogy majd 1x még lesz belőle egy nagy felfutás ,de mint a bányászati oldalon is ez a remény hal meg utoljára.
-
törölt tag
válasz
csaba951
üzenetére
Rengeteg teória van ezzel kapcsolatban.
Én olvastam azt is, hogy mivel most gőzerővel pénzt fognak nyomtatni, ezzel kívánják elérni, hogy ne cryptoba menjen az a pénz, hanem kötvénybe.
Azt is pletykálják, hogy a sec elnök valami munkát akart a binance től 19 ben... Gondolom azt sem hasraütésszerűen találták ki róla.Vicc az egész, egy nagy manipulálás ami lecseng majd aztán kész. Kivéve, ha nem találnak valamit persze...
-
spkkill
tag
válasz
csaba951
üzenetére
Ezzel nem tudok egyet érteni. Vannak projektek amik az amerikai piac malmára hajthatják a vizet, tudják ők is jól. Inkább helyet csinálnak a piacon maguknak. Nehogy már egy kínai legyen a legnagyobb CEX. Ez egy hatalmi harc, semmi más. Amerikai érdekeltségek is dollár milliárdokat ölnek a crypto piacba és nem véletlen.
-
LuckyL
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
néztem twitteren de ez egy régebbi -talán 2018 körüli- ügy felmelegítése
én nem tartok pénzt CEX-en ha nem muszáj, de nem olvastam semmi olyat amiért félnék használni a binance-t
ettől függetlenül az óvatosság nem árt
pl a kucoin kereskedő robotjait használtam korábban, nagyon jó ROI-t hoztak, de erről jelen helyzetben lemondtam inkább -
sambenez
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
"azt nem lehet lefoglalni."
Ne legyél ebben olyan biztos. -
Frozen
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Nem kell hozzá semmilyen exchange simán vesz egy trezort és azon keresztül nyomathatja... Van benne váltó mivel fizikai kulcs érinthetetlen a mennyiség utána rról a walletről már oda mozgatja morzsánként vagy bárhova ahova akarja.
Én azt nem értem milyen alapon foglal le egy ország ezt meg azt erre és arra hivatkozva. Ha pl törvényesen lett vásárolva meg törvényesen van fentartva akkor mi az,hogy most hirtelen elkobozzák? AZért mert gazdag vagy azért mert orosz? SZóval ez tulajdonképen egy elég nagy vicc kezd lenni.. És akkor majd csodálkoznak ha eldurran egy nagyobb dolog az oroszok részéről. -
-Alvin-
tag
válasz
csaba951
üzenetére
Azért vannak amiket érdemes lehet: Cardano (ada), Polygon (matic), Solana (sol), Theta, Algorand (algo), Vechain (vet). Szal nemcsak BTC meg eth a lehetőség
A binance coin (BNB) meg a BTCvel megy nagyjából fel-le.A kicsi alt coinok meg lehet az általad említett %-on fognak indulni...
-
Pietrosz
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Nem vettem vissza, ez is csoda, hogy jól sikerült eladni
Amúgy a lehető legrosszabbkor sikerült beszállnom ebbe, annyi a manipuláció, hírek innen onnan, hogy itt aztán tényleg nem lehet tudni mi lesz. Már a nagyobb youtuberek is lassan ott tartanak, hogy kerülnek fel a medve piacos videók pedig eddig fullba nyomta mindenki, hogy nincs vége közel se, aztán mivan ha mégis. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Ez nem deathcross. Csakhogy tisztában legyünk a pontos TA-val.
Csak akkor minősül annak ha mindkét mozgóátlag lefele menő trendben van. Ami most lesz itt a 200napos az bőven felfele ível. Nem minden keresztezés számít goldennek és death-nek. Ezt rengeteg helyen rosszul tudják. -
default.
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
Értem, köszönöm mindenkinek!
Egyébként létezik olyan megoldás, hogy kvázi walletből tudjak kereskedni? Valamelyik exchange nyújt ilyesmi szolgáltatást? És/vagy olyan, amiről közvetlenül tudok utalni $-t vagy €-t, mondjuk mint ha PayPalon lenne a zsé?
Tudom, f@s#ságokat kérdezek, nézzétek el nekem

-
golya87
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
Kérdés milyen hatással lesz ez az árfolyamra.
Egy kis coin-nál figyeltem meg, hogy három-négy hete feltolták az 500 eleji tartományból 700-ig, majd dump. Viszont azóta se tért vissza az 500-as tartományba, hanem inkább 600 eleje, közepe tartományban ingázik.
Így lehet a BTC is marad 5000 környékén 3900-ról. -
margithid
veterán
-
-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Azért kiváncsi lennék a kirptók viselkedésére egy 2008as válsághoz hasonlóban.
Persze az is lehet, hogy ilyen válság egyszer van egy emberöltő alatt.
Az, hogy most mikor a hype elszállt a kriptóiparból, a coin értékek elkezdték másolni a részvénypiac értékeit, szerintem nincs semmi meglepő.
Ha viszont jövőre is folytatódik a trend a részvénypiacon, akkor tényleg megyünk 2k alá. -
csaba951
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Valakik nagyon rajta vannak, hogy rámcáfoljanak.

6 napos folyamatos emelkedés utoljára 2018.07.14.-2018.07.19. között volt. Itt pihent egy kicsit, majd újabb jelentős emelkedés következett. Aztán beomlott az egész a kezdeti állapotra.
Más. Tegnapi 25 bázispontos FED kamatemelést nagyon rosszul fogadta a részvénypiac. Eleve lejtőn vannak a részvények, és erre jött a FED álláspontja, hogy vissza kell fogni a részvénypiac túlfűtöttségét (ami már nincs is).
-
mepet
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Visszhangja? Szerintem semmilyen. esetleg majd idézi a hozzá nem értő média.

Persze emlékszünk még arra, mikor 2017-ben a kínai kormány rápirított a kínai váltókra, hogy AZONNAL szüntessék be a piaci mainupulációt, tehát az ingyen kereskedést, és ekkor egyik napról a másikra az történt, hogy a kínai trade volumene a világ 90%-áról 1%-ra változott... Ennyit számíthat a wash trading.
Másik CMC-es csalás: a kolléga bitcointalkon kifejtette részletesen, hogyan és meddig kell úgy pumpolni egy coint, hogy listázza a CMC. Miután listázták crash...
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
csaba951
üzenetére
Ha lehetne, lehet, hogy rendelnék neten venezuelából egy olyan bankó-táskát, dísznek, meg a gyerekeimnek tanulságként.
10 éve még tudtam, hogy hova tettem a köteg pengőmet, de nem érzek magamban tehetséget a hajtogatáshoz, meg egy táskához lehet, hogy nem is lett volna elég.

-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Azért ez még messze van a 2008-as eséstől.
Majd ha egy Lehman Brothers, vagy AIG szintű cég megy a levesbe, akkor lesz baj.
Ez egy korrekció még csak, semmi más. Az nem volt normális, hogy nyáron akkorát rallyzott sok minden.
Az én tőzsdei tapasztalataim alapján azért akkor sem biztos egy irány ha minden arra mutat szinte.
Persze az tőzsde, ez meg kriptó, de most annyira lefele mutat minden, hogy már az a gyanús...
Nyáron el tudtam dönteni, hogy jön a zuhé, most is afelé hajlok persze, de ha lemegyünk 1000$-ra az nagy kiábrándultságot fog hozni. Vagy nem tudom, 2k szerintem is simán meglesz innen már. -
t72killer
titán
válasz
csaba951
üzenetére
Ameddig a részvények hanyatlanak, már a kriptók se fognak talpra állni. Nagy kérdés, hogy vajon egy részvénypiaci medve elején vagyunk-e, vagy a mostani botladozás csak egy izmosabb korrekció volt? (a német DAX már január óta lefelé megy, a kb 10%-os EUR romlást is beleszámítva 35% körül bukott a reálértékéből(!!). Az amcsi S&P sokkal jobban néz ki a maga kb 10% veszteségével.
Sztem a részvények talpra fognak állni egy éven belül, nagy kérdés, hogy feltámasztják-e ebben a körben a kriptókat? Befektetői szemmel ezek már szimplán egy extrém kockázatos eszközosztály - kb mint a csőd szélén táncoló 0.0001$-os részvény - és kész, semmi "jajjistenelfogyikabitkoin" pánikra nem érdemes betárazni.
-
tom120514
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
Soha nem hittem a TA-ben kriptoban, se pro se kontra . Szerintem most sincs lövése senkinek, ugyanannyira lehet egy nagy bullrun jövő héten, jövő tavasszal, két év múlva vagy sose már.
Érdekes lesz, mert hosszútávon finanszírozni akármelyik coint (mínuszban bányászni) nem életszerű, hátha ez hoz valami újat.
-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Sok mindenben egyetértek, de 6-7 év az nagyon hosszú idő, szerintem 2-3 éves távban lesz megindulás, de lehet ezt az évet is bele lehet számolni.
Nagyon max 4-5 év lehet a "kriptó tél".
1000$-os vagy az alatti BTC-t én tényleg csak valami nagyon-nagy összeomlásban várok, 2k alá nem nagyon szabadna mennie szerintem. -
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Erről a freeről még eddig nem is hallottam..
Wavest jó projekt, de egy mobil wallet megjelenése kicsit durva lenne egy ekkora emelkedéshez, főleg medve piacon.
Nem tudom milyen terméket csinál Binance, de nagyon törekvő cégről van szó. De lesz nekik konkurencia bőven ,egyre másra jönnek ki a váltók. -
t72killer
titán
válasz
csaba951
üzenetére
Fogynak a shitcoinok. A mélypontot akkor fogjuk elérni, ha egy-két nevesebb coin is eltűnik, pl az előző körben sláger LTC.
Ha a kriptotőzsdékről eltűnik egy coin, akkor már csak apróhirdetésben tudja eladni az illető?
#6919: a BTC ugyan visszaküzdötte magát 4k fölé, de ez sok jót nem jelent, a november első felében látott értékekre nincs sok remény.
-
-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Nyilván az esés lenne rossz a többségnek.
Nagyon beállt a piac, pénteken ETF, de azt várhatóan megint halasztják.
Nem is értem mire számítanak az ilyen Tether balhé után.
Részvénypiacon is vannak bennfentes dolgok (nem mintha ez az lett volna), de szerintem a felügyeleteknek itt az a baja, hogy nem tudnak kit megbüntetni, felelősségre vonni egy ilyen után.
Kicsit úgy vagyok, most, hogy az ETF elutasítást lehet beárazta már a piac. -
tom120514
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
Olvastam, akkor sem értettem egyet vele, most sem. Jól jelzi a fejtegetés értelmetlenségét a 180+ napos coinok "felnőtt" besorolása. Úgy gondolom, az altok eddig pénzpumpák voltak, sok közülük igen sikeres ebben, hosszútávon viszont majd azok maradnak meg amik tudnak is valamit.
Nem mondom hogy pont a market cap top 20 a jó választás, sőt, nem hiszem hogy a jelenlegi market cap bármilyen összefüggésben van a teljesítménnyel, de ha valaki a diverzifikáció ellen foglal állást befektetések terén, szerintem kamikaze, részemről 'never go full retard'. -
t72killer
titán
válasz
csaba951
üzenetére
Báhh, már nincs olyan, hogy kriptoszűz, a faluszéli buditakarítósegéd is hallott már a kriptopénzekről, ráadásul arról is, hogy a nagy hiszti után összeomlottak. Elég vesztes poziból induló duma manapság bármilyen tőkebevonási kísérlet...
ETH-nál a héten érdekes a kb 220-as szint - ill a 170-220 zóna, ha sikerül szignifikánsan letörni, akkor mehet tovább lefelé, a többi alt-al egyetemben, viszont ha megtartja, akkor konszolidálódhat. BTC-nél meg ugye a 6500, és lejjebb a 6000es érték a kérdéses, ha 6k alá benéz, az újabb stopokat aktiválhat.
-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Azért sok helyen lehet olvasni, hogy a következő nagy fellendülést nem 2020 körülre várják, hanem 2025-re!
Én továbbra is tartom, hogy évekig tartó stagnálás is jöhet, minden attól függ, hogy a fejlesztések milyen ütemben készülnek.
Szerintem is lehetnek ezerszeres, sőt, akár még nagyobb emelkedések is.
Viszont azt nem, hogy a BTC lesz a kriptók örök alfája.
Érdekes, hogy a blockchainnel kapcsolatban sokan kizárólag a pénzre asszociálnak, pedig szerintem ahogy telni múlni fog az idő, egyre kisebb szeletet fog kihasítani a fizetőeszközként használatos blockchain megoldás.ETH 186$ alatt...
Ha kijön az ETF hír és BTC beesik, ez vajon hol fog lenni? 100$ alatt? Ki mire tippel? -
C64
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
alt/ETH párok chartját ha megnézzük TA szerint trendfordulás várható, szvsz rövidesen megindul az eth. alt/ETH párok esetében rsi túlvettbe van és a nagyobb témasznál dekkol, eth/btc ill. eth/usd párban meg jócskán túladott naposon is. Sztem rövidesen rali várható az eth háza táján.
-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Krakenről van valami pletyka, hogy a kanadai irodájukból elbocsájtottak jópár embert és ezzel kapcsolatban merült még fel, hogy esetleg kirabolhatták őket.
Azért az nagy blama lenne, kraken egyike a legnagyobbaknak, ezután én már mobil walleten se érezném biztonságban a pénzemet, nemhogy váltóknál...Volt valami pletyka pár napja, hogy valaki 10000 BTC-t utalt fel kereskedőkhöz, lehet eladja az egészet.
Én pesszimista vagyok, de azért ilyen 2-3$-os ETH árfolyamokat nem vizionálok.
BTC alja szerintem 2000$-nál lehet, kérdés elmegy-e addig.
Azt is tartom, hogy 1-2 éves stagnálás jöhet, akár 2000-5000$ körüli árfolyamon. -
t72killer
titán
válasz
csaba951
üzenetére
Van erről hír? mert ha ilyen történt, az újabb brutál övönaluli rúgás a kriptóknak. (a rendes tőzsdére nem tud bejutni, a kripto-kereskedők meg a sok lenyúlás miatt eltűnnek a térképről...)
Persze a "kriptotőzsdék" esetén teljesen elképzelhetőnek tartom az önkirablást. Arra számítanak, hogy hamarosan úgyis bedől az egész kriptopénz mizéria, gyorsan lenyúlják még amit csak lehet, mielőtt amúgy is csukni kéne a boltot. 2-300dodós BTC, 2-3dodós ETH mellett uis már az irodát se érné meg majd fűteni...
-
Yutani
nagyúr
válasz
csaba951
üzenetére
Attól függ, én mit csinálok. Ha veszek, az árak tuti elindulnak azonnal lefelé. Ha eladok, akkor tuti elindulnak felfelé. Most azért van ilyen sz@r helyzet, mert a vettem 2 hete és HODL van. Ahogy eladok, az árfolyamok megindulnak felfelé. Hidd el, a botok csak azt nézik, én mit csinálok!

-
Yany
addikt
válasz
csaba951
üzenetére
Nekem egyáltalán nem korrekciónak tűnnek ezek az emelkedések. Olyan szögletes mind, mintha téglákból raknánk össze a görbét. Ha megfigyeled, mostanában a felfelé és a lefelé is szakaszokban történik, nem organikusnak tűnő görbék mentén. Olyan, mintha minden emelkedés és esés előtt eldördülne egy startpisztoly és a végén "valaki(?)" benyomja a stopot. A kettő között néz ki organikusan, de ezek mostanában olyan rövidke, néhány napos szakaszok, amikből meg nem igen lehet még rövidtávú trendeket sem előre vetíteni, mert megszakítják ezek a "lépcsők". Bár ezt laikusként gondolom. Ha mégis, akkor vagy tévedtem, vagy nagyon szaki az illető.

-
DNReNTi
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
Olvasgatva a tradingview-t a tobbseg megis inkabb downtrend-rol beszel, ahogy amugy te is irtad korabban. A masik amit megfigyeltem, hogy itteni ido szerint 14 ora korul (USA keleti parton ez reggel 8), szinte mindig ledoccennek az arak kisse. Van valaki aki ezt meg szokta lovagolni?
-
DNReNTi
őstag
válasz
csaba951
üzenetére
Koszi az infokat, es a chart-ot is!

Varok akkor egy felfele ivelo hullamra, a penz nem romlik meg euro-ban sem.Egyebkent, mi a velemenyed / velemenyetek az ev vegi hajrarol? Varhato iden is egy eros november - december? Nem 20k-s BTC-t varok ismet, csak a jelenlegi arakhoz kepest emelkedest. En azt vizionalom, hogy sokan szeretnenek majd egy ilyen kepzelt, vagy valos hullamot meglovgolni, igy a kovetkezo honapokban tobben beszallnak, es ez pump lesz az arfolyamokra. Ennek van alapja, vagy csak spekulalok?

-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Na igen, most igy áll, de lemegy 6000k-ra akkor már nem lesz érvényes ez a grafikon

Kicsit az az érzésem, hogy mindenki érdekből ír, saját érdekéből, próbálja kivetitenni a vágyait, annak alapján, hogy venni vagy eladni szeretne.
Én a múltból indulok ki, nem egyszer volt hatalmas esés a mindenkori csúcsról, és ha most 20k-t vesszük annak, akkor bizony messze még az alja. -
-
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Aha.
Hát nem tudom, akkor ez tulajdonképpen amolyan külön termék.
De azért ha beindulna a ripple egyéb üzletága, lehet emelkedés
Venni veszek szerintem ,főleg mert ezzel a pénzzel nem tudok mást csinálni és ebben azért látok fantáziát.
Többi coinban nem látok akkora fantáziát mint ebben.tom120514

Sajnos gyorsan írok és sokszor felcserélődnek a betűk... -
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
Ha igy nézzük a bitcoin is egy nagy semmi jelenleg, nem?
Nekik még partneri megállapodásuk sincsen ennyi bankkal, illetve nem is használják azért annyian.
Alapvetően a bitcoin szerintem virtuális aranyként fog megmaradni, ha megmarad egyáltalán.
Én az xpr-re úgy tekintenék mint egy rendes devizára, ilyesféleképpen érzem, hogy a ripplenek köze van hozzá, kb mint a Magyar államnak a Forinthoz.
Ha a ripple és az XPR teljesen külön álló cucc, akkor egyáltalán miért kereskednek vele ennyien?
Azért volt mikor a legjobb 3ban volt a kereskedési mennyiséget tekintve, ez talán nem lehet véletlen.
Alapvetően csak spekulálok, mint jövőbeni fizetőeszköz, nekem a gyorsaságából adódóan és a jelenlegi elterjedtségében ez tűnik a legjobbnak.
Ráadásul mintha itt dolgoznának is, van kapcsolat sok bankkal. -
margithid
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
De alapvetően az XRP-t küldenék a bankok egymás között és ha elterjedne, akkor felmenne az értéke.
A biztos, hogy rengeteg XPR van, már 2$-nál brutális volt a kapitalizáció.Krix
Akkor te ki se írod az XPR-t valamilyen walletre?
Ha kirakom papír walletre, akkor onnan az összeset újra be kell tennem egy kereskedőhöz (cex pl), hogy használni tudjam? Töredékét nem lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Hyundai, Kia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Van baj elég... nem kell még a kriptó is... a dollár is elég piramisjáték... egy papírfecniért felvásárolták a világot... de ha kimegy mögüle az olaj, lesz ott baj bőven...

A binance coin (BNB) meg a BTCvel megy nagyjából fel-le.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)