- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
kérhetném átjavítani az adatokat rampage extremere és gskill pc 16000-re az 5868-as eredménynél?
-
bzs73
őstag
Na egy újabb eredmény.bzs73@8x500@1.176v@Nem lett még meg az 1.168.Nem bírtam vele de talán még ma összejön.Most jól viselkedik a lap.9-es szórzót úgylátszik nem annyira szereti mert 8-as szórzón könyebb vele.Hát itt már egyre nehezebb.Mindent átnézni a biosba hogy hol birok még egy kicsit faragni.Meg hát p5qpro lappal vagyok.Ami nem rossz de ide kezd már kevés lenni.
-
bzs73
őstag
Na most dobott el a prime 8x500-on 1.168v-on 15 perc után nem sokkal.Csak úgy kilépett de semmi kékhalál meg fagyás.Azóta is megy a gép de mindjárt menek a biosba és adok néki.
Lipisak segített a vtt + fesz.Eddig 1.22-1.24-1.26-on próbáltam most meg 1.34-1.36 ra tettem és jobban megy.Na meg átálltam 8-as szórzóra és az is javított.Úgy néz ki jobb neki a nagyobb fsb kisebb szórzó.Utána majd jön a 7.5 szórzó ha még lesz türelmem mert kezd fogyni.Egésznapos küzdelem egy kis fesz miatt.
-
krammerka
őstag
Üdv!!
Egy másfajta tuning.................
,a Nyuszi hozta Nektek!!!
-
bzs73
őstag
Amúgy mit mondjak.A külföldi fórumokon most hogy szétnézegettem bios beállítások után hát sehol nincsenek hozzánk.Erős ám ez a magyar ph-s fórum.És eredményekbe is nagyon jók vagyunk.Itt a ph-n úgy dobálóznak a jó és jobb eredményekkel az emberkék hogy csak na.Ilyen jók a magyar tuningosok?Vagy hozzánk több jó proci kerül.Vagy nem vágják úgy a témát.Nem tom.Amit az előző hozzászólásomba írtam tehát fsb term v most láttam 1.5 felett is 8400 tuningnál.Az sok Nem?Ha azt veszem hogy én most 4ghz-nél 1.184 v-nál 1.24v-ot adtam vtt-nek.Vagy ez a kevés nagyon és azért nincs meg a 1.168v-t.
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Hát most nézegettem biosbeállításokat külföldi fórumokon és kezd gyanús lenni mért nem jutok tovább.Ott a p5qpro lapokba fsb term v azaz vtt a giga lapokba ha jól tudom 1.3 volt felett nyomják bőven meg 1.4 felett én meg itt 1.22-1.24 -1.26-on.ezt 4ghz-re írom .ez ugy e 1.184v-on meg van de tovább nem haladok.Na most akkor 9x445 -nél mennyit adjak az fsb term \vtt\ volt-nak.?mehetek 1.3-1.4 fölé is?Vagy ez ilyen alulfeszelős dolgoknál sok lesz.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone #2882 üzenetére
Azt hiszem 1,785 volt biosban.
A 8400-es Bios 1,725-öt kapott ez a 8500-ös meg Et6-tal eddig 1,66v valósat..
Tudom,nem kevés..de semmi gáz. (ellenőtzöm)
1v alatt még hozza a gyárit, melegedni nem melegedik, minden ok.(#2883) h.adam.92:
Viccelsz? Inkább ilyen legyél, mintsem komolykodó szomorkás valaki..
-
dangerzone
addikt
1,736V...huhh. Az biosból menyni volt? 1,8V?
Azért én már a wolfimnak ennyit nem mertem adni. Mondjuk az én lapomban 1,6 után 1,8V-os beállítási lehetőség van, szóval 1,6V-nál magasabbra ezért nem mertem tenni. Pedig úgy lehet menne 5500-at is.De lehet mennék is egyből új procit venni ....
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone #2879 üzenetére
Sose volt másom, csak Asus silent square pro-val tettem..
h.adam.92:Ne gonoszkodj már!!! Ha látnád, hogy közben mi megy itt.., azt se hinnéd, hogy a toját nem tolyás..- Ijjjjjesmi előfordul..no..
-
h.adam.92
őstag
elbújok, látom, hogy itt az emberek nem sz*rral gurítanak
(majd előveszem akkor az E6320-at várjatok csak)
-
bzs73
őstag
Na úgy néz ki puttputt is és én is itt álltunk le a 4ghz-nél 1.168v-on.Ugye egyforma lapunk van p5qpro és ennyit tud a lap.Kevés már neki ez a fesz.Küzdöttem vele de nem bírtam stabillá tenni,és biztos vagyok benne hogy lap ill ram a bibi.Kicsit pihentetem a dolgot aztán majd feltöltődünk megint.Lehet jövőhéten lapcsere csak még nem tudom P5Q-E vagy Giga ud3r.Giga tudom magasabb fsb-t tud de ramjaim 1140mhz-n stabil az felett nem,úgyhogy 570 fsb-t meg tud a P5Q-E lap is biztos mert a mostani lapom is tudja,és annak a ramkezelése már megeggyezik a deluxe változattal.Majd átgondolom még.
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #2857 üzenetére
meglátjuk.Így anyári mindennapokra már megtaláltam a stabil 3.6ghz-t 1.074-1.088v-on ez teljesen jó a 9800gt kártyámnak ha néha játszok,de hát 2-3 napja van nálam a proci és hálistennek most sok volt a melóm így kevés idő jutott gépre de most 2 nap pihi úgyhogy lehet próbálkozni.Türelmem meg van ami kell is aszthiszem majd.Amúgy köszi.
-
puttputt
őstag
Felraktam a legújabb bios moddoltját, csak annyi lett a változás, hogy most már alkalmazás-stabil is egyben 1.186-on a gép, alatta nekem sem...
Viszont C1E és LoadLine nélkül egy tapodtat sem jutok előre... -
bzs73
őstag
válasz
puttputt #2846 üzenetére
Köszi puttputt.Én is így állok 4ghz-nél 1.168v-on.A ramokkal nem stimmel valami beállítás nálam is.Majd este állítgatom.Én a 1406m biost használom.Nekem ez jött be a legjobban de konfig válogatja.Most dolgom van de este próbálom én is az 1.168v-ot tovább,vagyis a ramokkal csinálok majd valamit.
-
Gondoltam szólok itt is.
eladó az E7200 bajnok procim.
-
-
puttputt
őstag
válasz
krammerka #2839 üzenetére
Köcönöm!
Egyelőre megpróbálok kezdeni valamit a ramjaimmal..., megnézem, stabilabbak-e progik alatt 1066-on (9x-es szorzó) 2.1V-n, mint 1006-on 1,8V-n (8xossz.).
A prime így is szép (1.168), de progi 5 perc után dobott..., úgyhogy ez nem hivatalos
bzs! üdv a büszke E8400-as tuningolók táborában! -
lipi67
nagyúr
LLcal.-nal eltünteted a drooppot,de nem nagyon egészséges az esetlegesen fellépő feszugrások miatt. Persze ha alacson fesszel használod, leszarni , ha néha 1,3v fölé ugrik. Ha valós 1,4v körül akkor már kicsit gázos..
A memóriabeállítás lesz sztem a ludas nálad, azt tesztelgetsd.
-
bzs73
őstag
Azt szeretném kérdezni hogy nekem ez a p5qpro lap nagyon keveset droppol.Ha a biosba alapfeszt adok neki tehát 1.250v-ot cpuz idle 1.224v,load 1.240v.LLC mindeggy hogy enabled vagy disabled akkor is ennyi.PL:a4ghz@1.184v-nál biosba 1.200v van adva,LLC auton.Na most ez jó dolog hogy ilyen keveset droppol a lap?mert ahogy nézegetem ált 0.05-0.06 századot droppolnak a lapok többsége.Enyém meg ezek szerint 0.01 századot droppol?Szerintem ezért kékhalálozik mert kevés a fesz a lapnak valahogy.Amúgy rev.A3 lap,és nem is melegszik mert 28-31 fokon van,terhelve se láttam még 32fokon felül,csak kevés a dropp.Agyonfeszelni meg nem akarom a lapot.Ha valaki tud rá mondani valamit megköszönném.
-
bzs73
őstag
Kösz mindenkinek.Próbálkozok tovább lépni csak nem nagyon akarja a lap.Hibázni még nem láttam a procit állandóan kékhalál és újra indul 1.168 v-on 4ghz-nél..Ez nem a proci hibája.Az még bírná.
-
bzs73
őstag
Na első nekifutásra az új procival p5qpro lapba.bzs73@4ghz@1.1184v
-
majd lehet hogy egyszer cserélünk egy kicsit.
jól birja a giga deszka.
nem tudom még rendesen beállitani.
persze nem adom fel könnyen,nem vagyok olyan
kellene bele egy bitang E8500-8600.mindenképp ajánlani tudom,
esetleg ha van több pénz akkor inkább az UD3 szériából vegyél (UD3P) -
Arkar
aktív tag
Szóval süt a Nap
, állítgattam mindent de eddig csak a CPUCLK-nak volt valami minimális haszna (kéreti magát a kicsike) de nem szoktam feladni, hátha! Írkezés meg hétvégén lesz!
-
puttputt
őstag
válasz
krammerka #2821 üzenetére
"Danke schön, danke schon"!
- csak olyan "(c)s(v)ábosan
Ennek örömére, összeírkálom, ahogy ígértem, egyelőre ennyi, így:VID(alapfesz)
(VID/BIOS)
[link]
(Ezt valójában nem is tudnám hova sorolni, gondolom, itt, ezen, az 1-es menüponton majd elfér...)1.2V
+/-0,01V
[link]1.36-ra még jön.
MAX
üzem
[link]A többi OK.
(Esetleg a hűtés mellé, a végére azt, hogy: II /típ: Asus Silent Square Pro II /
-
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #2816 üzenetére
Nézd, nem tudhatom, hogy csináltad. A lényeg: az 1es opciónál bios/vid load line (szerintem)ki és goo.
A 2-es opciónál meg tök mind1, hogy éred el az 1,2 v-ot, csak annyit kapjon.Blend izzasztja a ramjaidat is keményen, ha táblázatos tuningeredmény s rendszeredről szól, ez kellene.
Ha ram s táblázatba (Pl. Ősember),akkor win alól memtest x*modul megnyitva 200%
Ha magadnak mert valóban tudni akarod: cd-ről memtest (pl a legtöbb "gagyis" 1dvd-s buherált Xp-n rajta van)
Ha proci: Prime Small FFTs , IBT , ilyesmi..#2817) Arkar: Nekem is magas! ("jó a nyelévtudásom"..
)
1x megtanulok már angolul, németül..
-majd csk jön Lara,Ő sztem érti..- -
Arkar
aktív tag
Na én sem tom mit jelent, találtam leírást de nem igazán értem:
- CPUClk0 (Skew) = same as Memory Hole in other BIOS versions, for first memory command cycle
- CPUClk1 (Skew) = same as Memory Hole in other BIOS versions, for second memory command cycle
- ADJUST CHANNEL 0 DRIVE = DRAM drive strength for channel 0
- ADJUST CHANNEL 1 DRIVE = DRAM drive strength for channel 1
- ADJUST ODT Strength = adjust On Die Termination: like other termination, it prevents signal distortion.
- ADJUST SCOMP Strength = Secure Communications Processor: hardware protections against DMA devices that allow it to move the corresponding device drivers from the base layer to less critical parts of the system.
Ránéznél hátha te tudod értelmezni! Nekem ez most magas!
Kösz! -
puttputt
őstag
Hát..., nem tudom. Igazából, a két kép ugye nem egyezik, szóval van egy kis kavarc.
Ezért fogom egy hsz-en belül feltenni ide majd az összeset, kategóriákra bontva, hogy ne legyen kavarodás - táblázaton belül sem, s könnyebb legyen a rendezés.
Annyi fix., hogy 1,250 volt beállítva a biosban, aztán onnan droppolt kb. 0,150-et a 4,124-es eredménynél, majd bekalibrált terhelésre 1.240-re Prime alatt (gondolom).
Az 1.360-as nem Prime-olt meg szintén terhelt+Loadline-olt fesz, de úgy, hogy 1.375 volt a biosban.
Úgyhogy, amit (1.20) látsz, az nem akkora droop+LoadLine, ott már 1.21 volt állítva a BIOS-ban, vagy ilyesmi. Lényeg, hogy más beállítással ment, mint az 1.24, azért "hol ilyen, hol olyan".- Jó az, ha Prime blend? (Azt írta, ez kb. egyformán hat a procira és a ramra, de inkább a ramra...) A high FFT-nél meg azt írogatta, hogy inkább a Ram-ot tépi, procit alig. Ezért nem "erőltettem" annak a futtatását.
-
puttputt
őstag
válasz
krammerka #2807 üzenetére
Köszönöm a "megbocsátást" - remélem, ezt annak vehetem -, én sem reagáltam valami szolidan - pedig nem ez jellemző rám... igaz lipi
-, ezért kérek elnézést. (S mivel én majdnem minden munkám és egyebet - általában mindig gyorsított tempóban gépen intézek egyelőre -, ezért volt nehéz elvonatkoztatni..., pl. feléd krammerka, meg én is rossz passzban voltam - másokhoz hasonlóan -, sajnálom, hogy itt, - vagy pont, hogy nem "itt" - ilyen negatíve jött le. "Boldog, boldog, boldog születésnapot..."
Valszeg. ma küldök még egy hsz.-t, amiben összegezve küldöm a képeket (összes eddigit és néhány újabbatt) rendezve, jól méretezve, kategorizálva. Így könnyű lesz berendezgetned a dolgokat.lipi - immár "in-diszkriminatív" megjegyzésem
:
Kétségtelenül lesz, s akkor már dobhatsz nekem is egyet, mert kezdek megfázni
-
Arkar
aktív tag
Attam már neki 1,7-et akkor sem ment jobban, a deszka a korlátozó tényező, tegnap ellőtt az F4-gyel előhozam egy + menüt, és azt piszkáltam, ott is a CPUClkSkew 0,1-et de ezt nem tom mit takar, úgy jött ki ez a plussz 5FSB.
Power User mode ez a + menü, erről nincs valami infód? Ha jól tudom neked is van egy MSI-d. -
krammerka
őstag
válasz
puttputt #2804 üzenetére
Félreértesz,senki nem lett elküldve,kitiltva innen.Hétköznap kevés az időm,amit gép mellett töltök,hétvégén próbálom rendbehozni amit lehet még(itthon),és vannak más dolgok is,pl az elmult hétvége kerités építésről,a fiamnak szülinapjáról szólt.
Ha valaki feldob egy képet,javítást,azt sokkal egyszerübb nekem a táblázatba berakni,a már megszerkesztett adataihoz,mint pl egy új usert berakni,szerkeszteni a táblázatot.
Ezért is lehetett az,hogy más adatát frissítettem,a Tied meg elhúzodott.
Nem pedig diszkrimináció miatt....................... -
lipi67
nagyúr
válasz
puttputt #2805 üzenetére
Jó ha én válaszolk?
Ha ennyit droppol a lapod akkor természetesen fel, nincs semmi ami miatt ne kerülhetne fel. Viszont a régi.. Az 1,24v-ot mutat Az 1,2V+0,01 is 1,21v, igy az arrébb nem csúszhat.
S most, NEM CSAK hozzád.
Bevallom, hibáztam. Most, hogy kérted, hogy lehet-e, bele-belenéztem az VID-es eredményekbe, és nem értem!!!!
Nálad: Hogy lehet hol ilyen, hol olyan a fesz, hisz a VID ugye adott. Persze rájöttem: Load Line Calibration.Igaz? Csak..Ha Vid-VDroop, akkor gondolom azért az, hogy legyen is Droop, amennyit drooppol a lap.(engem pl. ez érdekelne).Nálam meglepően magas az érték. Miért? Mert 1,25 a VID és keveset Drooppol a lap, igy az 1,216 s nagyobb mint az 1,2V-os opcióm, mivel magasabb a fesz is. Azt viszont nem értem, hogy uolyan VID-es prociknál, hogy a fenébe 1,01-1,1v on van a teszt. Felkerült mert nem tudhatni, s"magával" cseszett ki (ha hiú),aki tette.Igaz, nem jó mert nem tükrözi a lap valós droopját. Lehet, hogy sokan félreértik ezt az opciót? -
puttputt
őstag
Ezek után már meg sem merem kérdezni, hogy ezt:
[1.20]
be lehetne-e tenni ebbe:
VID(alapfesz)
(VID/BIOS)
kategóriába, s a most, ott bent lévőt pedig eggyel odébb:
1.2V
+/-0,01V
csúsztatni.Így lenne teljes egyelőre. Azért mégis megtettem...
-
puttputt
őstag
válasz
krammerka #2803 üzenetére
Abszolút nem volt szó kibeszélésről, mert nyilvános, bárki által látogatható topikban jelent meg, - ha zavar, nyugodtan ki lehet moderálni... -, nincs sok jelentősége a jelent tekintve, mindenki túl van rajta azóta, azt hiszem 2 reakciónál több nem is érkezett rá, rég le lett zárva a dolog.
Szerintem felesleges ezt újra felhánytorgatni, mert egyrészt, nem szeretnék már ezen vitázni - pláne, hogy fel is kerültek a frissítések -, valamint nem ér annyit az egész, hogy rontsa a "hangulatot".
A fő probléma az volt, hogy a "másik topikban" kérték tőlem az eredményt (némi plusz segítség a beállításhoz), viszont a gépemen már nem találtam meg ezt, valamint máshol sem. Ezért lett volna "sürgős". Ami miatt, a felkerülés időpontjának késésére így reagáltam, főleg annak volt köszönhető, hogy két illető megírta privátban, hogy ők azonnal feljutottak és hozzáférnek a képhez. Emiatt kérdőjeleztem meg a rendszert, aztán pedig zártam magamban a témát, hogy természetesen nem így van.
A következőt javaslom, remélve a további "békés együttélést". Beírom az illetékes topikba ezt:
"Elnézést kérek mindenkitől különösen a CPU-Tuning-HQ egyik üzemeltetőjétől krammerkától, akit közvetlenül megbántottam korábbi hozzászólásommal, miszerint bármiféle megkülönböztetés... miatt, esetlegesen nem kerülek fel, vagy csupán nagy nehézségek árán az eredmények, többszöri megismétlésre...
Valóban ez volt a látszat egy ideig a számomra, de a probléma mostanra rendeződött, az adatok immár fent vannak a lapon."
Remélem, megfelel.A stafétát nem venném át, én is közreműködtem elég sokat honlapkészítéseknél korábban, elég is volt egyelőre
- Kérdezni eleget kérdeztem privátban is, itt is, korábban..., ezt nem lehet elvitatni. Vagy jött válasz, vagy nem, hol ilyen, hol olyan..., mindegy is.Köszönettel az utólagos "engedelemért", maradok továbbra tisztelettel.
-
krammerka
őstag
és még néhány szösszenet:
"Amit írtam, komolyan írtam, de persze, én is tudok várni, nem arról van szó, de amint látszik, egyesek szó nélkül felkerülnek, nekem meg már legalább 3x kellett ismételnem teszteket, holott már a 2. is átment volna a rostán, ha nem kell annyira precízen venni a dolgokat, hanem csak az "észérvekre"-eredményekre, látható képre alapozunk és nem "vagyunk" vaskalaposak, a 3. meg végképp, kopírja a mintának, ezért az "értetlenkedés", de mind1, már elmúlt"
"Nem is ez a gond, inkább az, hogy az volt a válasz, hogy az elbírálása még nem zárult le, nem biztos, hogy el lesz fogadva, ill. kérdéses, hogy megfelelő-e.
Kérdem én is..., akkor minek van minta, - amit személyesen, nekem küldtek át -, hajszálra egyezik a tesztem a mintával, ezt 5mp alatt is meg lehet állapítani..., nem kell hozzá akadémiai fokozat.
Az engem is hidegen hagy, hogy mikor kerül fel (bár nem akkora szám az..., készítettem már pár honlapot magam is - ráadásul flash lapokat, amitől óvjon az Ég mindenkit -, van vagy 10 kattintás "per Kopf" ez a "komplikált" művelet), inkább csak az elfogadás menete zavar, bár már egyre kevésbé.
"
Ha gondolod puttputt,átadom a stafétabotot,ami zavar kissé,ha a hátam mögött kibeszélnek.
Ha bármi problémád van,azt írd le itt,vagy kérdezz rá,ne a hátam mögöttEgyébként a max fsb-s képednek még mindig köze nincs a feltételekhez.................
-
krammerka
őstag
puttputt,és Arkar frissítve.............
puttputt véleményezése, másik topikból:
"Ezt a "felkerülés" témát meg leveszem a napirendről, úgy látom, "itt" már "egyéb okok" miatt, sosem tudom megütni a limitet...
Mindig lesz valami "hézag"..., én meg nem fogok a végtelenségig Prime-olni és hasonlók.
Ez nem sértődöttség, de ez már túlmegy azon a határon, hogy "mindenkinek ugyanazon mércével"... ne haragudjatok, de egyforma a képem beállítása a mintáéval, ígérgetés az van, felkerülés nincs, semelyik oldalra. Láttam én ott "odaröpített", félkész CPUz-valid eredményt is 5ghz-ről (nagy dolog...), hivatalos OC-oldalon, nyilván "ismerős" az illető... "Ne akard,hogy erre válaszoljak..........................................
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest