Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• willike71

tag

válasz tkesy #3752 üzenetére

Olvasgattam a véleményeteket. Többnyire egyet értek, sok olyan dolog van, amit megcsinálhatnának a fejlesztők még, hogy igazán jó legyen az F1 sorozat.

Első körben mindjárt az engine-t kell kihajítani az ablakon, mert a GRID-hez lehet, hogy jó volt, de az F1-hez már csak nem sikerül igazán jóra összehozni, hiába fejlesztgetik tovább az alapokat. Tehát kellene csinálniuk egy teljesen új engine-t arra kihegyezve, hogy ne csak árkád irányban lehessen jó, hanem némi szimuláció is kerülhessen bele. Persze nehéz megtalálni az ideális egyensúlyt, ez biztos. :B

A GP4-hez hasonlítással nem értek egyet. Szerintem egy ilyen játéknak nem csak fizikában, de grafikában és aktualitásban is helyt kell állnia. A Geoff Crammond nevével fémjelzett fizika nagyon szerethető és jó volt, viszont grafikailag nem volt épp toppon, illetve a jogok hiánya miatt 3 évvel el volt maradva aktualitásban. Jó, tudom, utóbbin segítenek a mod-ok, de most maradjunk a moddolatlan játéknál.

Tehát az Codi F1 sorozata elvileg többet nyújt, de ez minket vérbeli szimulációt szerető játékosokat nem vigasztal. Megoldás az lenne, ha Geoff srácot felvenné a Codi és elkezdenék a melót gőzerővel. Ez esetben az F1 2016 talán már jó lehetne, addig meg körözgetnénk a GRID klón F1-ekkel. :Y

Mindezek ellenére jó ez a játék, jókat lehet versenyezni benne, és ami a fő, hogy a sokunk által szeretett és aktuális Forma 1 világába ültetve, sőt mindezt nagyon jól megvalósított grafikán. Azt a tézist én nem tudom elfogadni, miszerint a jó grafika nem számít, mert igenis számít. Ha nem így lenne, valszeg GP2-vel autóznánk még mindig, Doom-al fps-eznénk és Dune 2-vel vagy Warcraft 1-el stratégiáznánk és még sorolhatnám. :)

• PiE137

senior tag

Teljesen igazad van, abszolút nem túlzás a kifakadásod sajnos!
    Mi haverral nyomjuk a coop-ot, mert multis állatokhoz képest nem vagyunk túl jók, de a gép egyszerűen kritikán aluli.
    Mindig elhatározzuk, hogy megyük egy tiszta szezont, ahol egy szakaszt se indítunk újra.
    Aztán kezdődik a practise, a bot-ok gurulnak a pályán 100-al, bumm, belehajtok, mert mire odaérek még kacsázik is, már jön is a penality +10 place.
    Vagy nagy nehezen túléljük a gyakorlást, a qualifying minden szakaszának utolsó 5 percében szintén gurulnak a pályán, előfordul, hogy egymás mellett, így legalább teljes széltében elzárják az utat, mikor még gyors kört akarsz menni. Szintén nem nehéz büntetést összehozni!
    Vagy spontán akkor jön ki a boxból, hogy elállja az első kanyart, mikor gyors kört mennél.
    Ha bezzeg te csúszol ki, és beléd hajt a gép, szintén te vagy a hülye.
    A lényeg, hogy minket szinte minden futam előtt megbüntet, a gépet meg soha!
    A kedvencem viszont, mikor menet közben leszakad az eső, előtte még száraz pályán kicsit csúszkálva megy az ember egy közepes kört, amit a gép a végén szakadó esőbe megjavít, amikor te már képtelen vagy úton tartani a kocsit az aquaplaning-től!
    A versenyen a box a csodálatos, mikor bent ragadsz 10mp-ig, mert az összes utánad jövő gépet visszaengedi eléd. Az meg teljesen mind1, hogy kint maradsz-e lágyon több kört, előnyt abból se lehet kovácsolni nagyon.
    A gép nem tud hibázni, time trial szerűen megy, nem csúszik meg soha a kocsija szárazban, és amikor nálad már szart se tapad a kocsi, az övé akkor kezd igazán.
    És ahogy mondtad, tényleg letolják a torkodon, mert nincs jobb, övüké a licensz, olyan fost kreálnak hozzá, amilyet akarnak. Ha f1-ezni akarsz, megveszed.
    Hamarosan megint csepegtetik az infó morzsákat, hogy tudják mit b..ztak el az előzőben, és most majd javítva lesz mind egy szálig, októberre meg majd megkapod a pár helyen javított, az összes többi helyen rontott játékot!
    Már várom a májust az új Grid-del, és akkor én is felpakolom a polcra az F1-et. Azt nem tudják elcseszni, mert ott csak vezetési érzék számított mindig is, nem a szerencse faktor!

• Ventru

tag

Hát igen,ez lehet a baj.......Sokaknak porosodik a polcon a f1 2012.

djrobaa-nak meg üzenem,hogy 1-1 szárnyat állítson minden pályára mert sajnos ez a valóság. Még Monaco-ban is!!!

• Đusty

addikt

Teljesen egyetértek, a gp4-ben még tudtak programozni, a microprose nagyságrendekkel jobban programozott mint a CM. Ez a mod dolog hozzá viszont nekem új, majd utánanézek.

• djculture

félisten

Mondjuk nekem még mindig az f1 2002 a kedvenc, isten bizony jobb vele játszani mint ezekkel a mostani részekkel. Arra is van rengeteg mód. Jó a gp sorozatot fel se hozom mert az egy más világ.

Új hozzászólás Aktív témák