- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Pant* rant
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4149 üzenetére
Az mókás.
Amúgy kísérlet képen kapcsoltam be a heurisztikát alacsony szintre állítva.
A V3-4-be utáltam mert a fél gépet vírusnak érzéklete. A V5 véglegesben
már csinálhattak vele valamit, mert most az említett eseményt leszámítva,
nem talált semmi gyanúsat teljes rendszer ellenőrzéskor.
Ez egy piros pont. -
-
válasz
blattida #4107 üzenetére
Hali!
Nálam látszólag kifogástalanul működik, pedig (mint írtam) az előző változatot teljesen el kellett távolítani. XP x86 alatt használom, de nincs vele gond( a DT-t is egyszerűen le lehetett kezelni, akárcsak a korábbi változatban)
Fire.
UI: Megint változott valami a Softpedia-n a CIS-nél...
-
-
askja
csendes tag
válasz
blattida #4041 üzenetére
az lehetséges, hogy az ARP védelem blokkolja a netet?
úgy tűnik, ha ez aktív akkor van gond.
a CIS3-al nem volt ilyen, így ott engedélyeztem. és ezért az 5ben is, de itt ez van.amúgy az nagy probléma ha inaktív? egyáltalán mire jó az ARP védelem?
köszi blattida, az eddigi segítségeket!
-
Rider74
tag
-
Rider74
tag
válasz
blattida #4074 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Úgy csináltam, ahogy javasoltad és megvolt az uninstall.
Viszont szöget ütött a fejemben, hogy miért ír be a registry-be a DT minden egyes indításkor, ha a felállt Xp-ben a CCleaner felesleges bejegyzésnek találja és ha kitörlöm ha nem, használható a progi(DT).
Ahogy megfigyeltem ezzel a bejegyzéssel nincs kibékülve a Comodo, shellcode injekció-ként kezeli a bejegyzést.
A DT lite-ot a DT sitejáról töltöttem le, nem igazán értem miért nem jó...
A telepítésekor direkt kivettem a pipát a search bar mellől és fel sem települt.
A régebbi verzióju 4.10 -el nincs probléma, csak az újabb 4.35-el. Sajnos azonban az újabb játékok zömében az újabb verziójú DT-vel működnek.Tudsz esetleg javasolni a DT lite helyett más egyenértékű, ingyenes emulátort?
-
-
-
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
blattida #4049 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, és Neked is F34R.
A két éves licences NOD32 mellé kell majd egy jó tűzfal, és mindenképpen magyar nyelven tudó kellett, mert nem nekem lesz felpakolva. Holnap délelőtt teszem majd fel és azért kérdezgettem előre ennyit, mert nem akartam (esetlegesen sem) bénázni ott a helyszínen. (szomszédom sógora a leendő Comodo user, de most ez mindegy)
Akkor elég > innen < letöltenem és telepítenem.
Még egy láma kérdés. Ebben benne van ugye a magyar nyelvi telepítő is? Nem kell azt még külön letöltenem.Köszike.
(Valahol nincs feltöltve egy beállítási segédlet ebből a tűzfalból? Hogy nem kelljen mindig kérdezgetni meg visszaolvasni, hogy akkor most mit is és milyen szintre állítsunk. Ötletként: nem megoldható, hogy az első hsz.be betenni - mint ahogyan több link is ott van - egy ilyen beállítási segédletet, letölthető fájl formátumban vagy valahogy? Lehet, hogy sokaknak segítség lenne. Történetesen per-pillanat nekem is jól jönne egy ilyen.)
-
askja
csendes tag
válasz
blattida #4033 üzenetére
hát nem tudom mi van.
installáltam a cis5-öt de a helyzet ugyanaz.
a tűzfal nem enged ki a netre. ha kikapcsolom, de a többi modul aktív, úgy viszont minden oké.ha valakinek van elképzelése miért lehet ez, illetve hogyan lehetne megoldani, kérem írja meg.
leszedtem pár napja a 3.14-et, és mind a 4, mind az 5 blokkolja a nethozzáférést. a házirendekben megbízhatónak adtam az egész modemet (mobilinternetem van).
a cis nem ismer fel hálózatot viszont. és a tűzfal ha tanul, ha bekapcsolt, nem szól semmiért, csak blokklja a netet, mintha be lenne állítva a tiltás, és automatikusan tenné. de a tűzfal eseményeknél nincs semmi.mi a bánatért van ez? a 3as verzió nagyon kafán müködött.
akinek szintén mobilnetje van, ott mi a helyzet?
nagyon megköszönöm a tippeket! -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #4035 üzenetére
Ez világos, hiszen te több, mint haladó felhasználó vagy, de az alap júzer
az csak feltelepíti, aztán nézelődik miért fertőződött meg, kábé így:
Akkor legalább proactive-ban nem kéne, hogy ott legyen a pipa.
Amúgy azok a kis fájlok nem voltak digitálisan aláírva, direkt megnéztem.Ha nálad nincsen ott a 2 pipa, telepítőtől kezdve mindent a homokozóban
futtat? -
askja
csendes tag
válasz
blattida #4003 üzenetére
csináltam, de nem a d+ -al van gond.
a tűzfal blokkol, még tanuló módban is. ha kikapcsolom a tűzfalat, de a többi modul megy, úgy működik a net.
ez összefüghet azzal, hogy nem ismer fel új hálózatot, egyáltalán? (mobilnetem van)
mit lehet tenni?globálisban ezek vannak. ez oké?
az cis5 letöltés honnan? lehet megpróbálom azzal.
bocs, de a 3.14-el semmi gond nem volt, amióta letöltöttem a 4-est, meg ez van. -
-
-
-
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3998 üzenetére
Feltöltöttem a veximm.exe-et webes felületen Malware/Suspicious-nak,
tán megsasolják majd ott is.
Azon viszont meglepődtem, hogy a webes CIMA nem találta veszélyesnek,
egyszerűen undetected lett a végeredmény. -
askja
csendes tag
válasz
blattida #3997 üzenetére
sajnos ua. történt, mint az előbb. most mindent alapbeállításon hagytam. elkezdte a frissítést, aztán menet közben behalt a net.
újraindítottam, akkor még megspékelte azzal, hogy az egész cis nem indult (kép)
még 1 restart, ekkor már indult, de hálózatot továbbra sem érzékel. (de mobilinternetem van)a lényeg, hogy miután telepítem a cist, a netnek annyi.
mi lehet a gond vajon? -
-
askja
csendes tag
válasz
blattida #3983 üzenetére
uninstall előtt programfrissítettem, és úgy mentettem le a konfigot.
MBAM, SAS van csak.
most újra felraktam a 4.1-et, egyelőre folyik a vírusadatbázis frissítés (102 MB), és most nem importálom a konfigot. ha így rendben marad, max. újra beállítom a dolgokat.annyi még, hogy megy a net ugye, de egyelőre a cis nem szólt hogy érzékelne új hálózatot. az milyen?
-
-
válasz
blattida #3992 üzenetére
Hali!
Igen, de nálam most jött elő az a variáció, ami laca026-nál már a kezdetektől, nálam korábban ILYET produkált, ekkor nálam nem jött létre semmilyen parancsikon, ha startmenüből vagy a tálcáról nyítom az IE-t akkor is ilyen bisz-basz oldalakon kötök ki, meg többféle EXE indul...
Fire.
-
BigManus
addikt
válasz
blattida #3983 üzenetére
Automatikusra gondoltam.
Nem tudom, hogy kijött e a sandboxból, vagy mi történt, Te ill. Ti vagytok a CIS guruk.
Én csak azt írtam le, mi történt és hogyan.
Tény, hogy CIS mellett futottak azok a fájlok amiket a feladatkezelőben látsz.
Proaktiv/Paranoiás/Valósidejű beállítások mellett.
Nálam minden biztonsági program full beállítások mellett üzemelt mindig. -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3959 üzenetére
Gondoltam én is megírom a .exe-és hibát a Comodónak, de ha te már
megtetted akkor nekem már felesleges. A Bug Reports-nál nem látni,
valami belső csatornán küldted?A SecureDNS Opera alatt Turbo funkció bekapcsolása esetén nem mindig
tiltja le azt az oldalt, amit Turbo nélkül igen. -
válasz
blattida #3951 üzenetére
Lehet, nekem nem egyértelmű, de:
Ha bearakom jobb killkes témával a sandboxba, vagyis rákattintok, akkor amikor elindítom a programot, akkor az automatikusan ezek után a sandboxban fut? Mindezt azért kérdezem, mert amikor egy adott exe.-n jobb klikk, és futtatás sandboxba, nem csinál semmit nekem.
A fájlrendszer-virtualizációt, hogyan lehet bekapcsolni, aktiválni?
Kiváncsian várom, hogy Comodo mit reagál a problémára. Hamar válaszolnak? Kérlek, jelezd.
-
válasz
blattida #3947 üzenetére
Hali!
Igen, ez így van csak ez így nem van jól, mert
1. Ha ki van kapcsolva, akkor minek az SB, hisz kikapcsolva manuálisan sem lehet futtatni benne semmit
2. Ha meg automatikus, akkor lehetnek(és itt a bizonyíték, hogy vannak) olyan kártevők, amik meg tudják fertőzni a gépet.
Ezt mindenképp javítani kell szerintem.
Fire.
-
válasz
blattida #3933 üzenetére
Akkor érdekes a probléma, hogy lacánál beletúrt a rendszerfájlokba. A host fájl magától nem szaródik el.
De, mindenesetre érdekes egy kártevő és a helyzet is érdekes nagyon! Szerintem, meg kéne fognia a CIS-nek a kártevőt annak ellenére, hogy adatbázisból még nem ismeri fel. -
válasz
blattida #3931 üzenetére
Hali!
"Ismétlem: sandboxban futtatta, de a rendszer-virtualizáció az automatikus sandboxba helyezéskor inaktív."
Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy amikor automatikusan bevágja a homokozóba, akkor úgy gondolja onnan úgy sem tud kitörni, ezért nem védem a rendszerfájlokat?
Merem remélni, hogy rosszul gondolom/értelmezem...Fire.
-
válasz
blattida #3917 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy nálad mi lesz az eredmény. Hiszel Lacának, csak fura, hogy engedte a történetet települni. Kitört volna a sandboxból a kártevő? Vagy be sem tudta tenni?
(#3918) BlackSeven: Jaja.
Érdekes mindig, amikor jön egy ilyen csúnyaság. Jó kideríteni a dolgokat felőle.
-
válasz
blattida #3899 üzenetére
Ahhoz egy webvédelmi komponens kéne, ami ugye lassítaná a webezést nagy valószínűséggel. Egyébként, nem éppen rossz megoldás a jelenlegi dns-es a CIS-től. Így legalább a legkisebb esélye van arra, hogy szívjon a felhasználó. Persze, a hátránya is megvan.
Azért arra meg kíváncsi lennék, hogy mi is lesz az a nagy dobás. Egyébként mikorra várható?
-
-
z44c
csendes tag
válasz
blattida #3871 üzenetére
Megneztem Defense+ esemenyeket: Sandboxba helyezve mint reszben korlatozott. Ha a valasz megjon akkor kirakja magatol a sandboxbol vagy honnan tudom hogy megjott az eredmeny? Amugy ahhoz klepest, hogy sandboxba fut az Osszegzo oldalon azt irja 0 alkalmazas fut sandboxban...
Elkuldott fajlok fulnel meg nekem ne kuldozgessen automatikusan fajlokatcsak azt akarom ott latni amit en tenylegesen elkuldtem... Lehet nagyok az elvarasaim, de szerintem ez igy lenne logikus.
Szoval az eredmenyt hol fogom latni ez lenne a fo kerdes -
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3861 üzenetére
Kérdés.
CIS final telepítés, adatbázis frissítés után elindítottam rajta a PC teljes
átvizsgálását, majd talált 3 darab kártevőt, amit weben feltöltöttem és
email-be hamis pozitívnek írták.
Amit nem értek, hogy az AV felhője be volt kapcsolva, a heurisztika pedig ki,
mégis az összegzésnél a kártevőt Heur.Suspicious-nak azonosította.
Ha egyszer kikapcsoltam a heurisztikát, hogy lehetséges ez? -
12-es csaj
senior tag
válasz
blattida #3854 üzenetére
Komolyan, ilyen védelem mellett lehetséges, hogy kártevő jusson a gépre?
Amúgy a homokozóban elemez is, igaz?
Megbízható a homokozó, nem bugos?Az avast azért ehhez képest..... Azt remélem, hogy az 5.1-esben javítják a bugok nagy részét; meg lehetne teljes x64-támogatás. A heurisztikában javíthatnának, mert aki veszélyes vizeken jár, az találkozhat/találkozik egy-két aranyos zero-day holmival.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
blattida #3851 üzenetére
Egyébként félelmetesen jókat hallok felőle.
Ha letöltünk valamit, ami neki gyanús, akkor megkérdezi, hogy a homokozóba rakja-e, ez szerintem egész jó.Egyrészt esetlegesen fertőzött fájlt is tudunk futtatni, ha valamire kell (és persze veszély nélkül), másrészt a téves riasztás (értem ezalatt, ha pl. digitális aláírás hiány miatt "riaszt", láttam ilyen screenshot-ot) se okoz gondot (jól gondolom?), mert a sandbox-ban nyilván lehet futtatni az állományt. És ha valóban káros, nem tud ártani a gépnek. Javíts ki, ahol tévedek.
Alapbeállításokon is elég?
Heurisztikája amúgy milyen, elég erős?(Egyébként ilyenkor érzem azt, hogy az avast! mennyire elmaradott.....)
-
-
vv5204
senior tag
válasz
blattida #3823 üzenetére
Az AV tud rezidens védelemben már felhőt, vagy az csak a kézi keresésnél
van még mindig?Változás / észrevétel az RC-hez képest?
Mikor ezt írom éjjel 1 óra mullott, de nem lehet a Comodo fórumon a
bug report-ba bele írni bele abba. Valamiért nincs "Reply" fül.
Vagy rossz helyen keresem?Emellett gratula a fordításhoz, jó lett a véglegesben!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest