Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#95575) coco2 válasza macilaci78 (#95511) üzenetére


coco2
őstag

A mai szolgáltatók az újabb routereken keresztül már a belső hálódat is láthatják. Nálam pld digi van, és be sem tudok jelentkezni a saját hálózatom elsődleges routerére, mert azt a jelszót nem adják meg. Ők viszont távolról bármikor beléphetnek, automatán is lekérdezhetnek a helyi statisztikámból bármit, kikapuzhatnak internet site eléréseket, akármit. Már nincsen az országban tényleges internet szabadság.

A mac address-t ha át is írod OS szinten némelyik laptop hálókártya ignorálja, és a beégetett mac-et használja, ha akármit is csinálsz. Nézd meg a helyi routereden a client listet, hogy tényleg sikerült-e lecserélni. Némelyik kártya engedi a mac cserét, de csak local administered mac-et enged beírni, és azt meg a routerek némelyike nem szereti (szándékos [?] firmware gyengeség).

Ha a lopott cucc alma book, és os x van aktívan rajta, annak egyébként is vannak beépített helyzet jelző funkciói, és ha az almánál bejelentést tesz a tulaj (aki ellenőrizhetően tényleg a tulaj), rendőrségi nyomozás lesz belőle, aztán ráverik az egész balhé költségeit arra, akit fülön csíptek. Az a szerencsétlen rendesen fizetni fog, a rendőrségi eljárásoknak húzós ára van.

Talán létezik a nagy értékű vagyontárgy fogalma is, amit megkülönböztetetten kezelnek, és ha nyomozás indul, kiadhatják a szolgáltatóknak, hogy nosza srácok, mac address ellenőrzés van meghatározva. Én tennék egy próbát a rendőrséggel, és azt mondanám, hogy nagy értékű szoftverek vannak telepítve a számítógépre.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.