Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Boldog húsvétot fijúklyányok!
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
föccer
nagyúr
válasz Magnum_ #43495 üzenetére
Aham, jah. Következő kérdés?
Sajnos a betonok szilárdulása nem követi a munkanapokat és sajnos csak a naptári napokat számolják. A 28. nap, meg akkor is 28. nap ha húsvét hétfőre esik.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Jo reggelt! Lassan en is ossze. Szedem magamat. Kellene keresni valami harapni valot es megindulni
Nem sok kedvem van hozza.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
MurdR
veterán
Jóreggelt. Irány a bánya
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Balathruin
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Van valakinek esetleg tapasztalata vele? Egész olcsónak tűnik, meg tetszik is.
(#43488) macilaci78
Látom a Medal of Honor-t is tolod szépen.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Mercutio_
félisten
válasz Magnum_ #43485 üzenetére
Csak a szokásos, fikázzuk a terméket/árazást, de gondolom a hirdetés topicjában nem meri, mert azt a modik "jutalmazzák"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tim82
félisten
válasz DeFranco #43481 üzenetére
Igazságaink jelen esetben simán elférnek egymás mellett, csak már egyik gyártó "régi" platformja (értve most a socket 775/AM3(+) párost) sem időtálló választás, ha azt nézed, mennyire lehet még később értelmesen bővíteni.
Mondjuk ez a "melyik erősebb" dolog egyrészt nüansznyi különbségeket jelent a valóságban, másrészt meg... az egyik laptopomban lévő Core i5-520M-nál (első generációs Core i Arrandale) pl. a tesztprogramok szerint kicsivel jobb a barátnőm desktopjában lévő Xeon L5420, a másik laptopomban lévő Core i5-2520M-nél meg valamivel rosszabb ugyanez a Xeon. Hacsak nincsen valamilyen olyan spéci felhasználás, amihez kellene a Core i5-ökben esetleg meglévő, a Xeon-okból meg esetleg hiányzó feature (mondjuk valami utasításkészlet, amit jelenleg hétköznapi felhasználásban valószínűleg még évekig semmilyen alkalmazás nem fog használni), akkor az életben nem fogok szerintem észrevenni sebességkülönbséget köztük, mert RAM, SSD mindegyik gépbe van pakolva rogyásig...
Szóval érted, az a gond, hogy nincs "nagyon rossz" és nincs igazán "best buy" választás sem. Illetve én ezt nem élem meg gondnak, mert örülök, hogy nem muszáj évek óta változatlan felhasználói igényekre kötelezően újabb és újabb vasat vennie az embereknek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Mercutio_
félisten
Mindig elgondolkozom milyen lelki nyomora lehet annak aki a hsz-ek alapján nepperkedik és priviben nekiáll fikázni egy hirdetést /eladót
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Petyyyyy
addikt
Reggelt!
Jól indul. Hazahoztam bátyámat meg haveromat az állomásról, 5km-rel a finish előtt villog egy Vectrás. Kiégett a bal első tompított.Marok valami tápot aztán csere.
Viszont a kis A60 nagyon okos. Ha nincs neki bemenő jel, kvázi stand by állapotba kapcsol. A főkapcsoló ON állásban van, de a zöld led elalszik és csak jel esetén gyullad ki ismét. Óriási.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
Tim82
félisten
válasz Magnum_ #43470 üzenetére
2013 vége óta be van lengetve, hogy lesz a közelebbi jövőben, de ugye jelenleg éppen kell a munkaerő, sok-sok embert éppen felvettek határozott idővel, fél évre.
Gondolom, amikor kipörög a mostani őrület, akkor mérik fel, hogy mekkora karcsúsítás kell (megint).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Magnum_
nagyúr
válasz szab.tam #43467 üzenetére
En erdrklodom az ingatlanok irant, a munkam miatt is, ha ezt a posztot 2011 ev elejen irod, mar ott ulnek elotted interjun
Tim, nem hangzik jol, most nalunk is volt, dr ugye csak par emvert eribtett, hisz' nem akkora a zemberallomany.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
-
Tim82
félisten
válasz DeFranco #43457 üzenetére
több helyen futottam bele, hogy bizonyos beltartalmakat nem kezel vagy nem kezel rendesen a lap
AM3, AM3+-nál ebbe ugyanígy belefuthatsz, attól függ, hogy a gyártó nem "lustulja el" az újabb kijövő procik esetén a mikrokód frissítést BIOS téren. Mondjuk AM3, AM3+ sem az a jövőt álló platform, asszem, az FX-szel kifújt, jön még egy-két újabb FX és vége. De már évek óta ez a helyzet vele, csak hivatalosan nem mondják ki AMD-oldalról még, hogy nem lesz már ott érdemi fejlesztés.
nem tudom mennyit fűt egy 4 magos xeon, a 775 nekem egy-az-egyben kimaradt socketA-ról egyből AM3-ra váltottam, de a saját procim fölé nem mennék sem fogyasztásban sem hőtermelésben. teljesítményben meg alá sem. ha jól tudom (de ez tényleg csak halvány emlék) akkor a core2-k azért ezt nem teljesítik tán.
Én eleve L-es Xeon-okat szoktam nézni/számításba venni, az Intel hivatalos specifikációja 50 W TDP-t ír (ami elvileg átlag), a CPU-World-ön viszont szoktak lenni minimum-maximum fogyasztások, az alapján az idle 10 W-max. 70 W szokott lenni egy 50 W TDP-s Xeon fogyasztása. A legtöbb AM3/AM3+ processzor ennél többet eszik, persze ott meg van C'n'Q, ahogy a Xeon-oknál pl. Speedstep.
Teljesítményben meg kifejezetten úgy rémlik, hogy az Athlon X2-k általában gyengébbek valamivel a hasonló vagy valamivel alacsonyabb órajelű Core 2 Duo-knál. Persze, ugye, van X3, X4, meg Phenom II, FX, amik meg lehagynak egy kétmagos C2D-t, de azok többet is esznek.
elég kavaros ez így, ott a gond, amit már említettem, hogy alapvető dolgok hiányoznak már ahhoz is, hogy meg tudjam fogalmazni
Alapvetően valamiben kompromisszumot kell kötni a korszerűség/büdzsé/fogyasztás/teljesítmény négyesből. Nekem az volt a szempont, hogy legyen egy 4 magos/4 szálas gép, ami mellé lesz 8 GB RAM, meg lesz egy DXVA-t/flash-t támogató videokártya, meg egy elfogadható hangkártya, mindezt limitált keretből. Ez Linuxszal fusson el 4-5 évig úgy, hogy viszonylag egyszerű igényeket ellásson: netezés, office, némi filmnézés, zenehallgatás, esetleg lehessen rajta az Arcanum Kiadó digitális adatbázisait használni. Ehhez nem kell Windows, Linuxszal meg sokkal kevésbé aggódom az időtállóság miatt.
Én úgy látom, hogy "775 zsákutca" ide vagy oda, szerencsére ott tartunk, hogy a fenti átlagfelhasználáshoz elég egy combos kétmagos vagy egy gyenge-közepes négymagos processzor, 4-8 GB RAM, egy SSD és egy olyan videovezérlő/dedikált VGA, amelyik támogatja a DXVA-t/flash-t. Úgy érzem, ezt a hardvergyártók is felismerték már, teljesítménytéren évek óta nincs nagy fejlődés, a fogyasztásban viszont igen. Ha ez a trend marad, az nekem csak win.
Monitor téren amúgy ja, én is valami 20-22" IPS/PVA paneles képernyőt nézek nekik.
-
szab.tam
nagyúr
teljesen korrekt a leírásod.
egyébként kollégákat toborzunk.
sok a meló.
nem jössz?
írjál pü-t...ez egyébként nem vicc.
ingatlanozásra rátermett kollégákat keresünk, mert nem győzzük a melót.
pü-ben meg lehet keresni, most alakítjuk az új belépőknek a feltételeket, lehetőségeket."ingatlanozásra rátermett kollégákat keresünk"
de ebben is segítünk.
a döntésben.
tehát: ha valaki úgy gondolja, hogy az önbizalom hiányában szenved, attól még lehet, hogy alkalmas.***
ezt a kib* gubacsit mindig keverem.
itt az ár is kérdés.
7 milla alatt most normálisnak tűnő lakást taláni pesten művészet.
kérdés, hogy a kérdést feltevő kolléga mely árfekvésben búvárkodik.
csak én feltételezem, hogy ez a fő meghatározó.[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Tim82
félisten
válasz szab.tam #43465 üzenetére
2. pest egyik legnygobb, mára lebontott dzsubuj-gettója a gyáli út, illatos út sarkán volt.
de hát ez történelem...Kevered. Az "A" Dzsumbuj volt, a Gyáli úttól arrébb, az Illatos út-Gubacsi út sarkon (már sokkal inkább a Soroksári úthoz közel, mint a Gyálihoz)
és a közhiedelemmel ellentétben asszem, még máig nincs teljesen lebontva, az azt alkotó épülettömbök közül pár hónapja legalábbis még állt 2-3 db és a kiszűrődő hangok és fények alapján még laktak is bennük. (Mi asszem 2014 őszén jártunk arra, "hivatalosan" meg augusztusban megtörtént a teljes bontás...)Nem nyert, augusztus elején sétáltunk arra.Maga a Gyáli út környéke szerintem nem annyira rossz, az ott lévő emeletes téglaházakban nem laknék (nem néznek ki túl biztatóan és úgy gondolom, a közművek állapotával sem állhatnak túl jól - ezek régi, lehet, hogy a második világháború előtt vagy közvetlenül utána épült házak lesznek szerintem), viszont van egy egészen jó kertvárosi rész is, családi házakkal arra.
A tömegközlekedés viszont nem valami sűrű, 281-es busz jár arra meg 181-es, utóbbi kivisz az Ecseri úti metróhoz, előbbi a Könyves Kálmán körúthoz/Mester utcához. A közvetlen szomszédságban meg ott a Ferencvárosi pályaudvar, ami rossz lehetne, de asszem, felhúztak egészen normális hangszigetelő falat mellé.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
12 éve ingatlanozom, de itt még nem garázdálkodtam.
a guglis utcanézet nagyon szép. túl szép, ennél azért rosszabb lesz a helyzet.
de a rendezett virágágyás, normál buszmegálló mindig árulkodik.
fontos kérdés:
láttad már a lakást, vagy csak távolról fantáziálsz?mert pesten most fejreállt az ingatlanpiac.
ha van egy jó lakás, nem túlárazva, azt kb. 3-5 napon belül elviszik.
ha picit ár alat, akkor 2-3 óra alatt...tehát ha csak nézted a neten a távolból, és jó áron van, szép is, akkor az a lakás már nincs meg...
úgy kell készülni, hogy legyen 100k a zsebedben.
ha egy lakás megtetszik, jó áron van, akkor rögtön le kell "vételi ajánlatozni" az ingatlanosnál, még annak az árán is, hogy "bánatpénz"-ként elbukod, ha meggondolod magad, mint veszni hagyni. mert utána hónapokig nem fogsz találni hasonlót.ami nem működik:
szép és jó áron lévő lakás, és majd egy hét múlva felmegyek pestre megnézni.
addigra már kb. 3* gazdát cserélt....***
***ha ráér, akkor még gyűjtögess, és kb. október-november tájékán lesz érdemes.
akkorra lesz kis kínálat szaporodás, talán árcsökkenés.
ennek sok oka van, most nem elemezném...***
***1. a vonat közelségére figyelj.
2. pest egyik legnygobb, mára lebontott dzsubuj-gettója a gyáli út, illatos út sarkán volt.
de hát ez történelem... (itt most lehet, hogy valamit keverek, de holnap megnézem.)a kérdés még az, hogy mennyiért és mit kínálnak.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
VIBO
őstag
Sziasztok
Nem tudom melyik topikban kellene érdeklődnöm az ügyben hogy Bp. 9 ker. Gyáli út 15. Környéke milyen?
Esetleg ti tudjátok? Ingatlant szeretnénk venni ott és azért.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Mercutio_
félisten
Lenovo A820 ajándék 8GB microSD-vel, tokkal, tartalék fóliával vegye-vigye!!!!
-
Melack
veterán
Valakinek HDMI kábele elfekvő, max 1 méter? Ami nekem van a médiaboxhoz, az nem jó a PS3-hoz :S DaFuq?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
-
DeFranco
nagyúr
bővítés alatt inkább alkatrészek cseréjét értem, erősebb processzor, nagyobb hdd... több helyen futottam bele, hogy bizonyos beltartalmakat nem kezel vagy nem kezel rendesen a lap
modellek szerint lehetne válogatni, de nem sok szakértelmem van hozzá, meg időm sem nagyon, illetve gondolom azok ára is aszerint alakul, hogy gyakorlatilag többé-kevésbé egy stock egybegépről beszélünk.
nem tudom mennyit fűt egy 4 magos xeon, a 775 nekem egy-az-egyben kimaradt socketA-ról egyből AM3-ra váltottam, de a saját procim fölé nem mennék sem fogyasztásban sem hőtermelésben. teljesítményben meg alá sem. ha jól tudom (de ez tényleg csak halvány emlék) akkor a core2-k azért ezt nem teljesítik tán.
elég kavaros ez így, ott a gond, amit már említettem, hogy alapvető dolgok hiányoznak már ahhoz is, hogy meg tudjam fogalmazni, hogy mit akarok. táp meg az ssd új lesz, az fix (ha nem egybebrand), a többinél indítottam tényleg csak egy gondolatjáték szintű elmélkedést, mert előjött belőlem a spurman. a kinézett trió kb. 30k nettóban (a bruttót felesleges nézni ha használt eszközt hasonlítok, mindegy) ehhez képest mit tudok összerakni, ez volt a kérdés. úgy 10-15k-ra tippelem amennyit meg lehetne ezzel takarítani, brand géppel ha a tápot is megoldom vele, meg az odd-t is, akkor tán úgy 20-25-öt, az azért már nem kis pénz.
áh... mindegy. persze tök ésszerű lenne az apróról lőni valamit, csak korlátozott a racionalitási halmaz ebben a történetben. nyilván áraz a piac, aránytalanul olcsóbban úgy sem úszom meg, amennyivel olcsóbb, annyival több a kompromisszum (első belefingás kapásból ugrik, aztán következik a gari, aztán az utánajárás meg a kockázat, hogy meghal, aztán az elavult platform, aztán a teljesítmény... ezeknek mind ára van, annyival olcsóbb a cucc amennyit ezekből bevállalsz)
oprendszer egyelőre win, a linuxhoz nem értek, és nem most fogom megtanulni, vagy eddig kellett volna, vagy pár év múlva esetleg. supportálni meg fog kelleni, ami azért nulláról elég melós, próbáltam már. nem győzött meg az élmény, pedig csak egy lubuntut akartam beállítani alap szinten.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz DeFranco #43453 üzenetére
nem bővíthető, csak max. erős korlátokkal, de legalább nem is mobil, és ha megdeglik benne valami, akkor megint szívás a pótlás.
Az USFF (ultra small form factor) méretű gépeknél valóban, az annál nagyobbak, mint ez a Fujitsu, azért simán bővíthetőek (ebben a konkrét esetben ugye bele lehet tolni 2 db PCI és 2 db PCI-e kártyát, valamint 3 db 3,5" HDD-t vagy 2 db-ot + 1 db ODD-t). Ami szívás lehet, az a táp és az alaplap valóban, de sok esetben sima SFX táp és mATX alaplapról van szó. Nyilván ez modelltől függ. Ha az esetemben meghalna a táp, vagy másik SFX táp, vagy paneltáp kerülne a helyére (nem fogyasztana annyit a gép, hogy egy 120 W-os paneltáp ne tudná ellátni).
AM3 mellett/alatt meg nem tudom mi van ami értelmes, S775-ben már nem gondolkodnék, az tényleg végállomás már.
Azért azt a piece of information-t tedd hozzá, hogy a "végállomás" socket 775 + valamelyik 4 magos Xeon CPU kombótól AM3/AM3+ vonalon csak az FX procik jobbak számottevően, cserébe jóval többet esznek... Az AMD örök átkának tűnik, hogy fogyasztás/teljesítmény szempontból elmarad az Intel-ektől.
Én amúgy a helyedben olvasgatnék egy kicsit frescho Logout-blogjában, az egyik legutóbbi cikke pl. elég meggyőző volt, egészen sokáig gondolkodtam Bay Trail Celeron/Pentium, illetve Ivy Bridge Celeron alapokon, csak az időtállóságától félek ezeknek. (Az Intel híresen rövid ideig támogatja csak a saját IGP-it...)
*
Hja, meg arról szót sem ejtettél, ha jól láttam, hogy milyen OS kerülne a kinézett gépre. Én részben legalitási, részben valóban long term support-okból, részben azért, mert már minimum szinten, de tudják kezelni, döntöttem a Linux / Ubuntu vonal mellett, no meg a low latency kernel - elvileg - valamit a zenei hangminőségen is javít és az egyik elsődleges szempont a zenehallgatás lenne jó minőségben.[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
Eladó!
Alcatel One Touch Pixi 7 tablet.
Fekete, újszerű, nagyon keveset használt, tökéletes állapotban, eredeti dobozában.
17.500ft
[ Szerkesztve ]
üdv
-
aizen92
addikt
van itthon egy 5.1 hangfalszett. Csamcsung "bögre", csak az "erősítő/lejátszója" tönkrement.
Hogyan tudnám újra a hangfalakat beüzemelni? Milyen erősítőt érdemes venni hozzá "ocsóért", amin van optikai bemenet?Topicjának a közelébe se merek menni széttépnének egy ilyen kérdésért, itt meg hátha valaki basic szinten keni a témát, neten számomra semmi érdemlegeset nem találtam, főleg úgy hogy rohadtul nem értek hozzá.....
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
DeFranco
nagyúr
5,25"-ös helyekre így pakolom mostanában a cucut:
annyi, hogy most már az ssd helyén is hdd van, az ssd meg egy emelettel fentebb lóg, most már alátámasztás nélkül. 5 gramm súly, sem nem rezonál sem nem húzza, két csavarral ifixedit.
valahogy nekem 3,5-ös helyekre soha nem került semmi a floppykon kívül, rendes hdd-nek túl szűk/meleg, 2,5-ösöknek meg jobb így.
közben végiggondoltam, és a brand gép a legrosszabb választás lenne. nem bővíthető, csak max. erős korlátokkal, de legalább nem is mobil, és ha megdeglik benne valami, akkor megint szívás a pótlás. hiába jó az ára.
a kérdés a lap/proc/mem rész, az kijönne 15-17 körül használtan AM3 alapon, lehet olcsóbban is, újonnan kb. nettó 30. AM3 mellett/alatt meg nem tudom mi van ami értelmes, S775-ben már nem gondolkodnék, az tényleg végállomás már.
-
MrSealRD
veterán
Jó kérdés...Elgondolkodtató. Talán ez is egy opció lehet. Viszont lehet, hogy néhány dolognak nem lesz már elég...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz MrSealRD #43445 üzenetére
L5320 nem volna elég? Alacsonyabb az órajele az L5420-nál (meg kisebb az L2 cache), de ugyanúgy négymagos és támogat VT-x-et. Cserébe 65nm-es, 1066 MHz FSB-s CPU.
-
MrSealRD
veterán
Akkor a Fujit úgy néz ki buktam... Ezzel a chipset, alaplap, memória témával mélyebbre ások, hogy ki tudjam találni milyen lapra kezdjek vadászni... G41-et még nem néztem.
Összehasonlítom, hogy jönnék ki DDR2 vagy DDR3 esetén... Lehet inkább a kedvezőbb árfekvés lesz nagyobb prioritású...
A Q965-öt, meg bekevertem a P965-el. Ott már megy az 1333...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz MrSealRD #43443 üzenetére
Néztem ezt a Fujitsu E5916-ot. Nagyon baráti ára van. Már csak a lap megéri ennyiért. Táp mekkora van benne, vagy azt cserélted? A ház használható állapotú?
A házon nagyon minimális mértékben vannak csak itt-ott kopások. Összességében véve nagyon szép állapotban van, én nyugodt szívvel fogom odaadni apáméknak. (Nem akartam nekik leharcolt külsejű cuccot.)
A táp a gyári tápja, asszem, 300 W-os Delta, ha jól rémlik a tegnap esti szétszedős szemrevételezésből. ATX-nél kisebb, azt nem néztem, hogy SFX-nek megfelel-e vagy egyedi.
L5420-as lesz szerintem a kiválasztott. A 30-as drága. A 10-est meg nem kapom meg annyival olcsóbban, hogy megérje. Ebay-en ez most 8200 pénzt jelent meg 500 az adapter. Néztem hazai eladókat, de legjobb esetben is 11K körül mozogna ugyanez.
Ezt gondolom, nem az E5916-hoz nézed, mert azzal nem lesz jó - legalábbis elméletben nem menne vele. Az L5420 már 45nm-es, 1333 MHz FSB-s proci, az E5916-ban lévő alaplap Q965/ICH8 chipsete meg 65nm-es, 1066 MHz-es FSB-s procikat kezel. (Lehet, hogy nemhivatalosan menne benne újabb is, de ezzel én nem terveztem kísérletezni.)
Még a memória kérdésen pörgök kicsit ami kapcsolódik az alaplaphoz.
G41-es alaplapokat nem néztél? llyen a barátnőm gépe, + L5420 + 8 GB DDR3.
Én amúgy 4 db 2 GB-os Kingston DDR2-667-es modult vettem tegnap maross-tól, még mindig futtatom a memtest-et, eddig hibátlanok, és picit olcsóbb volt, mint ugyanennyi DDR3 RAM. (Nálam ez is fontos tényező volt, mert hétköznapi használatban nem fog kijönni a DDR2-DDR3 különbség.)
Az 5916-ról kerestem részletes datasheet-et. De nem találtam olyat amit kerestem, csak szerelési útmutatókat.
Én sem találtam, ami valahol vicces dolog, de ez van. 2006-ban kijött workstation, lehet, hogy a "Lenovo-féle régi üzleti gép support"-jelenség áldozata lett a dokumentáció...
USB3-as kártya kéne. Még SSD/HDD nálam is játszana.
Low profile PCI-e x1 kártyával megoldható az USB 3.0. Két db 3,5" HDD hely van az E5916-ban + 1 db 5,25". Az egyik HDD hely triviális - oda lehetne kártyaolvasót is tenni -, a másik a táp alatt van, szóval elsőre nem igazán feltűnő.
*
Hogy mondjak egy negatívumot is, a géphez járó gyári DVI kimenet valami olyan variánsa a DVI-nek, amit nem láttam még (az itteniek közül mindegyiktől eltér) és persze nem is jó hozzá egyik kábelem sem. Persze, ez a kimenet egy PCI-e x16 slotba dugott riser kártyát jelent, szóval biztosan lehet cserélni valamilyen másik low profile riser kártyára.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Az nem kevés idő. Remélhetőleg megérte a fáradtságot, és nem lesz gond semmivel.
Néztem ezt a Fujitsu E5916-ot. Nagyon baráti ára van. Már csak a lap megéri ennyiért. Táp mekkora van benne, vagy azt cserélted? A ház használható állapotú?
L5420-as lesz szerintem a kiválasztott. A 30-as drága. A 10-est meg nem kapom meg annyival olcsóbban, hogy megérje. Ebay-en ez most 8200 pénzt jelent meg 500 az adapter. Néztem hazai eladókat, de legjobb esetben is 11K körül mozogna ugyanez.
Még a memória kérdésen pörgök kicsit ami kapcsolódik az alaplaphoz. DDR3 vs DDR2. Előbbi, gyorsabb kevesebbet eszik. Adott mennyiség ára ami döntő lehet. 8GB kellene. Egy pillanatra a jövőbe néztem, de 16-ot már nem ebbe pakolnék. De nem is nagyon menne bele. P45-nél DDR2-ből mehetne 16 de DDR3-ból csak 8. Ilyen egzotikus korlátozások miatt meg nem rizikóznék nagyon. Így DDR2 felé kezdtem el húzni és akkor maradna a 8GB.
Ami az alaplapot illeti, ott a felszereltség ami érdekes. Az 5916-ról kerestem részletes datasheet-et. De nem találtam olyat amit kerestem, csak szerelési útmutatókat.
Igazán nem tudom mire van/lesz szükségem... dedikált VGA nem lesz. Integrált valami elég. Amúgy is távolról lesz konfigolva. USB3-as kártya kéne. Még SSD/HDD nálam is játszana. De ez még tervezés alatt. Mert szeretném a VM-eket külön tartani az adatoktól. Sőt VM-ek jó lenne ha SSD-n lennének...Szóval alaplap vs memória kérdés amivel nem tudok dűlőre jutni. Most olyan 35-40K körül van a költsége ezeknek. De csak azért mert ilyen jó áron van ez a Fuji félgép.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tim82
félisten
válasz DeFranco #43441 üzenetére
Alapvetően ha másfélszer-kétszer akkora keretem lenne és egyben meglenne ez a keret, akkor egy Zotac Zbox CI320-at vennék nekik, nem pedig legóznék. A jelenlegi felállásból a RAM volt a drága tétel, de mivel le akarom apáméknál tenni a gépet, majd 4-5 évig csak olyan szinten ránézni, hogy sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade, ezért sem a RAM-on, sem a négymagos Xeon-on nem fogok spórolni. Így már elég futureproof lesz Linuxszal az előbbi elvárásomhoz. SSD-m mondjuk nekem van, csak lehet, hogy elég lenne egy kisebb, 30-32 GB-os is rendszerlemeznek.
Viszont a kis gépeknek és az abból kilógó USB-s bizbaszoknak megvan az a hátrányuk, hogy könnyebben lerántják/lelökik/letörik stb. véletlenül, aztán csak a szívás van.
*
Belemegy abba a Dell-be SSD, csak kell egy 3,5" -> 2,5" keret a rögzítéshez. eBay-en 300 Ft körüli egy füles műanyagkeret a célra, meg lehet fém beépítősíneket is venni, na, az utóbbiakatajándékoztamváltottam be sörre a topikból többekkel is.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
most egy kicsit nagyon megremegett a kezem, hogy mi lenne ha én is valami hasonló okosságot tennék össze, vagy vennék egy sima céges brand gépet az apróról, de aztán kalkulálgattam egy sort és legalább látszólag megnyugtattam magam
szerk:
egy ilyen mondjuk szerintem elkarcolgatna (bár nem tudom, de a cégesem kevesebb ennél), kérdés, hogy belemegy-e egy ssd. ha igen, akkor azzal megy egy kis ram bővítéssel féláron meglenne a projekt.
bizsereg a pókösztönöm nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz szab.tam #43439 üzenetére
de magára a procira, gpu-ra én is mx2-t használok évek óta.
Laptopoknál erre a két komponensre kell paszta, nem tartok emiatt bödönnyi pasztát itthon.
-
szab.tam
nagyúr
a épített hűtőim tesztelgetése, (azaz maga az építések miatt, [link], [link]), én ipari méretben használtam pasztát.
[link]
a hővezető ragsztót is ebből kutyultam.de magára a procira, gpu-ra én is mx2-t használok évek óta.
-
Tim82
félisten
válasz aizen92 #43428 üzenetére
Lenovóék gyári pasztának valami elég vacak szürke izét használnak. Én általában Titan Nano Grease-t alkalmazok ehelyett, a Thinkpad-topikban meg többen az Arctic MX-2/MX-4-re esküsznek.
-
szab.tam
nagyúr
válasz olbaidhun #43433 üzenetére
passz. a linkelt barkács topikban többen szedtek már szét laptop-ot, ők jobban vágják.
(#43435) Melack
piros tojást ne kívánjál.
mehet vel az ember a nemibeteg-gondozóba...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Melack
veterán
Csendes, békés, nyugodt hosszú hétvégét! Hölgyeknek locsolókat, urak ak piros tojást
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
bandus
veterán
válasz Magnum_ #43431 üzenetére
nalunk fel 2-kor ugye, en mondjuk olyan 3 korul, persze ugy, hogy gepet is hoztam azert haza a hosszu hetvegere, kedd reggelre kell egy elemzes a legmagasabb szintre, azt nem art jol megcsinalni. Szoval mondanam, hogy gdp-re fel, ha profitorientalt ceg lennenk
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz aizen92 #43428 üzenetére
a barkács/gány topik egy idő óta átment sokszor hűtősbe.
ott azért valszeg ellátnak tanáccsal.
vagy nem.mobil eszközök hűtése.
nagyon trágyalé pasztákat használnak.
ennek az oka 100 oldal, bele sem kezdek.
csak érintőlegesen, egyszerre 2 dolog:
-hőcső köt össze több egységet, amik nincsenek egy szintben, (mert tökéletesen nem lehetnek), így pasztával, vagy thermal pad-del kell biztosítani az érintkezést, amik a közhiedelemmel ellentétben nagyon rossz hővezetők. (csak kevésbé szigetelnek, mint a levegő...)
- 2. a retek szilikonos paszták nagyon gyorsan kiszáradnak, így a fő követelményt, a levegő kiszorítását nem tudják teljesíteni. a szétszáradás utáni repedésekben levegő tanyázik, ami nem hőt vezet, hanem szigetel. ennyi...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
aizen92
addikt
fél éve csak legyintek: "Áhhh a laptop hűtése a szar." minek szednéd szét fölöslegesen az ultrabookot......
Aha. lóft. ezt valami 6 éves kisgyerek pasztázta a gyárban, már lehet ezt pasztának nevezni.
Eddig volt 45-50-55 fokos.
Most 35- max40....... istenem de hülye vagyok, hogy nem előbb csináltam ezt meg. Főleg hogy alsó burkolat lekap, hűtőrendszer leszed és már hozzá is fértem.Más kérdés. Réz korrózióval lehet gariztatni szerintetek a cuccot? hűtőrendszer réz elemének az alja türkizkékes......
"prémium"
+ első szétszedéskor kitőrt már 3 csavar menete? ez konstrukciós hiba nem? nem kéne ezt is cserélniük ha szolok? vagy rámfogják hogy én basztam el?[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
szab.tam
nagyúr
válasz Magnum_ #43391 üzenetére
"Csajom mar a westendben, befejezte mara a gdp termelest"
elad,ügyfélszolgáltat, takarít, őriz, vagy csak vásárol?
külsős laikusoknak ez nem egyértelmű...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Tim82
félisten
Jó kis maratoni délután volt. A 15:00-18:30 közötti időkeretben:
- WD 320 GB-os vinyó Angyalföldről
- Celeron Dual Core E1400 CPU Rákoskeresztúrról
- Fujitsu E5916 barebone a Határ úti metrónál (na, ez legalább közel volt)
- 4 db 2 GB-os DDR2 RAM Pestszentlőrincről...... de a Taft a frizurát összetartotta.
Szóval megvan a gépalap, a Fuji BIOS-a ugyan rinyál az E1400 hiányzó mikrokódja miatt, de boot-ol. (Ez kifejezetten jó hír a tervezett Xeon-osítás előtt.) Mondjuk a Fuji BIOS updater utility-je nem épp felhasználóbarát a maga parancssoros megoldásával, ráadásul eddig még nem jöttem rá, hogy pontosan hogyan is tudom rávenni, hogy a letöltött BIOS fájlt flashelje. (Lehet, hogy segítene, ha nem Hiren's Boot CD-féle Mini XP alól próbálnám, de csináltam már az alól BIOS flasht és nem volt para. Egy olyan gépen, amit Linuxszal fogok feltelepíteni, nem akarok ezért Windows telepítéssel szórakozni.)
Amúgy halál csendes, a ventiket gyakorlatilag csak a bekapcsolás utáni két másodpercben hallom. A szerelése tök könnyű, gyakorlatilag tényleg csavarmentesen szétszedhető. 8 GB RAM-mal el fog egy darabig szüttyögni a Memtest86+-szal, most ez van soron, reggelig biztosan hagyom futni.
(Lesz bele szerintem SSD is, 3,5" kártyaolvasó, USB 3.0 PCI-e portbővítő, PCI wlan, Xonar DG, meg csajom gépéből a GT520, amikor ott upgradel-ünk. Kártyákból meg low profile-ok kellenek amúgy bele.)
-
MrSealRD
veterán
válasz Petyyyyy #43423 üzenetére
Akkor elvileg nem lehetetlen...Meg lehet próbálni egy-két céleszközt. például. De én még nem próbáltam sem a programot sem ilyen műveletet úgy általánosságban.
-
MrSealRD
veterán
válasz Petyyyyy #43421 üzenetére
Az installból dobtad a partíciót? Uh...kemény
Annak annyi... ( Ha installkor dobtad a partíciókat és újat hoztál létre, majd ráküldted a telepítőt...)
[ Szerkesztve ]
-
Petyyyyy
addikt
Win 10TP telepítőjében véletlenül töröltem az egyik 80-as vinyóm egyetlen partícióját. Ügyes vótam?
Törlődtek az adatok is vagy csak új betűjelet kell adnom annak a partíciónak? Most épp buildet frissít, nem tudom megnézni.Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Tim82
félisten
válasz macilaci78 #43416 üzenetére
Ennyire nem néztem utána, hogy létezik-e más, ezeknek is megfelelő változat. Ebay-en érdemes rákeresni a "Lepai amplifier" keresőszavakkal. Rémlik, hogy olyat pl. láttam, amelyiken volt SD kártyahely, tehát lényegében arról is tudott lejátszani elvileg.
A forrásválasztást manuálisan és egy ilyen elosztóval megoldottam a saját esetemben (= váltogatom az elosztón a kapcsolóval a forrást). Kétutas hangfalpárral nem próbáltam, de nem látom az okot, hogy miért nem működne azokkal is.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Magnum_ #43410 üzenetére
C'est la vie továbbá pics or didn't happened!
7: Selymes bunda az a lényeg, és gyógyúljál!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Mindenki a nyulakat [link] tolja?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz #47053824 #43404 üzenetére
Csak nem egy csalódott archoz van szerencsénk aki azt hitte 16-ért 240GB-s garis SSD -hez juthat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Witcher topik
- Cyberpunk 2077
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest