Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tim82

félisten

válasz DeFranco #43453 üzenetére

nem bővíthető, csak max. erős korlátokkal, de legalább nem is mobil, és ha megdeglik benne valami, akkor megint szívás a pótlás.

Az USFF (ultra small form factor) méretű gépeknél valóban, az annál nagyobbak, mint ez a Fujitsu, azért simán bővíthetőek (ebben a konkrét esetben ugye bele lehet tolni 2 db PCI és 2 db PCI-e kártyát, valamint 3 db 3,5" HDD-t vagy 2 db-ot + 1 db ODD-t). Ami szívás lehet, az a táp és az alaplap valóban, de sok esetben sima SFX táp és mATX alaplapról van szó. Nyilván ez modelltől függ. Ha az esetemben meghalna a táp, vagy másik SFX táp, vagy paneltáp kerülne a helyére (nem fogyasztana annyit a gép, hogy egy 120 W-os paneltáp ne tudná ellátni).

AM3 mellett/alatt meg nem tudom mi van ami értelmes, S775-ben már nem gondolkodnék, az tényleg végállomás már.

Azért azt a piece of information-t tedd hozzá, hogy a "végállomás" socket 775 + valamelyik 4 magos Xeon CPU kombótól AM3/AM3+ vonalon csak az FX procik jobbak számottevően, cserébe jóval többet esznek... Az AMD örök átkának tűnik, hogy fogyasztás/teljesítmény szempontból elmarad az Intel-ektől.

Én amúgy a helyedben olvasgatnék egy kicsit frescho Logout-blogjában, az egyik legutóbbi cikke pl. elég meggyőző volt, egészen sokáig gondolkodtam Bay Trail Celeron/Pentium, illetve Ivy Bridge Celeron alapokon, csak az időtállóságától félek ezeknek. (Az Intel híresen rövid ideig támogatja csak a saját IGP-it...)

*
    Hja, meg arról szót sem ejtettél, ha jól láttam, hogy milyen OS kerülne a kinézett gépre. Én részben legalitási, részben valóban long term support-okból, részben azért, mert már minimum szinten, de tudják kezelni, döntöttem a Linux / Ubuntu vonal mellett, no meg a low latency kernel - elvileg - valamit a zenei hangminőségen is javít és az egyik elsődleges szempont a zenehallgatás lenne jó minőségben.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés