2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi Mi Band – okosan, mozgás nélkül

A Xiaomi rendkívül kedvező árú okos karkötőjét szeretném bemutatni – kicsit más szemszögből.

[ ÚJ TESZT ]

1. Bevezetés

Bár nem tartom magam a szó hagyományos értelmében vett „kockának”, mindig is volt bennem egy egészséges vonzalom a különféle „kütyük” iránt. A kétezres évek elején a mobiltelefonok megfizethetővé válásával én is nagy rajongója lettem a készülékeknek és rendszeresen beszereztem egy-egy újabb darabot. Az okostelefonok pár évvel ezelőtti berobbanása egy új dimenzióba emelte a mobil kommunikációt, engem pillanatok alatt lenyűgözött a készülékek testreszabhatósága, a korlátlan kommunikáció lehetősége, illetve más készülékekkel való összekapcsolhatósága. Innen szinte egyenes út vezetett az okos kiegészítőkhöz, amelyeknek tesztjeit nagy érdeklődéssel olvastam testvéroldalunkon, a Mobilarénán.

A bemutatott eszközökkel azonban több problémám is volt. Egyrészt a nagy gyártók (Samsung, Sony, stb.) megoldásai meglehetősen drágák és a mai napig is csak kevés, készülékkel működnek együtt – jellemzően a saját portfóliójuk csúcsmodelljeivel. Másrészt nekem inkább a mobiltelefonnal való kapcsolattartást elősegítő funkciók érdekeltek, semmint a különböző hangzatos sportos funkciók (lépésszámlálás, kalóriaégetés, stb.). Ahogy Churchill mondta: „Csak semmi sport!” :) A különböző kínai oldalakon hirdetett „noname” okos kiegészítők iránt valahogy nem sok bizodalmam volt. Nem csak a távolság, garancia és egyéb problémák miatt, hanem úgy általában eléggé zsákbamacska-gyanúsak ezek az eszközök.

Nemrég jelent meg a Mobilarénán egy teszt a Xiaomi Mi Band-ról, amely elsősorban kedvező árával és ehhez mérten jó tudásával hívta fel magára a figyelmemet. A feljövőben levő távol-keleti gyártó jó ár/érték arányú készülékei már korábban is tetszettek, könnyen meglehet, hogy a következő telefonomat is tőlük fogom beszerezni. A Mi Band kijelzővel ugyan nem rendelkezik, de használható mindenféle értesítés jelzésére (hívás, SMS, E-mail, stb.), ébresztésre és a szokásos fitnesz-funkciókra.

Komoly pozitívum, hogy a márka már hivatalosan is jelen van itthon, a telefonok, tabletek és kiegészítők kaphatók saját webáruházukon keresztül és a nagyobb műszaki boltokban (ez itt nem a reklám helye). A cikket kibeszélő fórumban olvasottak hatására azonban úgy döntöttem, hogy csavarok egyet a történeten és megpróbálkozom a kínai rendeléssel, mivel így az itteni (szintén nem túl magas) ár feléért is beszerezhetem a készüléket, másrészt megtapasztalom, mire lehet számítani az távol-keleti webáruházaknál.

Választásom a Banggoodra esett, ahol egy rövid regisztráció után meg is rendeltem a terméket, a biztonság kedvéért regisztrált postai küldeményként. Mivel akciós is volt, így összesen 4.800 forint lett a végösszeg az itthoni 9.900 forinttal szemben. Igaz, így a garancia sajnos „ugrott”, illetve egy kicsit többet kellett rá várni – valamit valamiért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.