Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aero.
veterán
válasz
MoP_FX 57 #49599 üzenetére
Ezek értelmetlen pénzkidobások ebben a helyzetben. Garantáltan egyik sem fog segíteni. 12 liter / 10e km a fogyasztás, nálam is hasonló volt. Persze én is próbálkoztam CCV-vel, adalékokkal, semmi nem javult, ez motorgenerál.
Kezdetleges hibánál segíthet, én is láttam már, más is tapasztalta. Itt én nem is próbálkoznék.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
kemalboy01 #49594 üzenetére
Léteznek filléres, de bizonyított workaroundok, amiket szintén érdemes számításba venni. Ezek közös jellemzője, hogy megnövelt vákuum révén érik el, hogy a hengerfalra tapadt, de onnan nem lehúzott olajréteg visszajusson a forgattyúsházba, és ne pedig az égéstérbe. Érdemes "M54 02 pilot mod" és "M54 oil catch can"-re guglizni, elég nagy irodalma van. Itt egy tényleges kiinduló pont.
Nyilván nem kell külön kihangsúlyozni, hogy az olajkör külső tömítettségét mindenképpen ellenőrizni kell.
-
Newlachka
őstag
válasz
kemalboy01 #49596 üzenetére
keresd meg Ezredest-itt hátha elvállalja.Ha nem akkor Kecskemét, Garage Erste Hand-Szász Gábor.
Próbálkozhatsz még Novoth Tibinél is.Niesz Motorsport,vagy Royal Motorsport.
Én nagyon más kezébe nem adnám a kocsim. -
aero.
veterán
válasz
kemalboy01 #49596 üzenetére
Értem. A gyűrű és a szelepszárszimmering a hibája, valószínűleg legalább 1 hengeredben oda a kompresszió, ezt egyszerű mérni. A javításhoz ki kell venni a motort és le kell fűzni teljesen, nagyságrendileg legalább félmillió forint. Gyűrűszett, szelep és hengerfejtömítés, olajteknő tömítés, csapágyak ellenőrzése, új csavarok, szimmeringek stb.
-
aero.
veterán
válasz
kemalboy01 #49594 üzenetére
Szia, semmit, az egy gazdasági totálkár
-
kemalboy01
tag
Sziasztok!
MIt érdemes kicseréltetni e46 (m54b22)? 1000km-en kb 1,2l olajat megeszik. Castrol 5w40 van benne.(nem long-os)
-
Ļantos
aktív tag
válasz
MoP_FX 57 #49590 üzenetére
Egyetértek. Meg lehet nézni a tsi vezérlését amit utólag persze már módosítottak de nonszensz, hogy 100 000 km alatt kuka az egész. A BMW nél ez a hátsó vezérlés pedig ultra giga brutál szopás, ki kell szedni hozzá motort. Valamint új fejlesztésünk motoroknál ezt a vékony láncot sem értem, amíg a normális BMW motoroknál dupla lánc van, a következő modellekbe ilyen vékony szarokat tettek
-
CharlieDrop
veterán
válasz
SeniorTilla #49591 üzenetére
ja, ez jobban zavar.
-
Hát igen, sajnos van. Már arra is lusták (vagy nincs pénzük), hogy egy pályára kivigyék. Inkább leírja/elmondja, hogy 160-ig nyomta neki országúton. Fasza, remek példa a fiataloknak. Mindezt teszik úgy, hogy vezetés közben szelfi videóval csinálják a cikket, a telefont jobb kézben tartva. Hihetetlen, hogy a totalcaron kint lehetnek ilyen videók. Mit csodálkozunk azon, amikor a román nekimegy szemből a 20 tonnás teherautónak, szelfivideózás közben...
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Ļantos #49586 üzenetére
Természetesen van javítókészlet az M70-es motor vezérléséhez is. Igazából itt csak az esedékességre utaltam. Nem mindegy, hogy 60-80k vagy 500k km. Az előbbi akár még az első tulaj alatt bekövetkezhet, az utóbbi meg nem is biztos, hogy egyáltalán az adott személyautó életében eljön.
Nyilván a vezérléssel kapcsolatban nem egyedül a BMW-t lehet köpködni, a VAG is kitett magáért bizonyos motoroknál. Bár azért a BMW extra nagy surmó volt, amikor a vezérlést betette a motor váltó felőli oldalára.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
chess001 #49588 üzenetére
Nem érted. Végig arról szól a cikk, hogy ez inkább a megfontolt emberek autója. Lehet huligánkodni vele, de mivel az autó azt a módot is tudja, ezért azzal vigyázni kell. Azzal, hogy kijelenti, hogy még ő is fél, ezért a látszatdrifterek és társaiknak egy mentális gátat szab.
Anno Karotta, mikor az M5-öt keresztbe rakta pályán viszont pont azért tette, hogy a fanyalgóknak megmutassa, ez mèg egy rendes M5
-
válasz
SeniorTilla #49566 üzenetére
Rengeteg baromság is van ebben a cikkben, szóval azért módjával kell ezt kezelni.
-
Ļantos
aktív tag
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
CharlieDrop #49583 üzenetére
Ja bocs, én csak egy mezei V12-es E38-ban gondolkodtam. Elfelejtettem, hogy a cimborádnak Alpinája volt. Hát igen, el tudom képzelni, hogy aranyárban mérik az alkatrészt ahhoz, amiből összesen 200-at gyártottak.
Mi lett a sorsa annak az autónak?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
CharlieDrop #49580 üzenetére
Pedig azért egy megőrzött E38 M70-es V12-vel még mindig nagyon fincsi lenne. Ezt a motor még 25 évesen is be merném vállalni, nem tűnik nagyon komplikáltnak. VANOS nincs, SOHC hengerfej van, a világ végéig kitartó vezérlés van. Az átlag autóhoz képest gyakorlatilag mindenből dupla annyit kér. Az önálló hengersorok külön levegőztetéssel vannak ellátva, saját légtömetmérővel és pillangóval. Azért ki van ez találva.
De értem én, a gadget-parádé és a CAN-busz nem mindig a legjobb párosítás, főleg, ha 20-25 éves autóról beszélünk.Csak az a városi 20-25 literes fogyasztás kicsit mellbevágó, főleg 2019-es fejjel.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
SeniorTilla #49578 üzenetére
Miért, ha most kimész az utcára, akkor nem a VAG és a Toyota hömpölyög?
Egyébként pedig egy ideje már konszern szinten kell vizsgálni az autógyártókat. Konszernen belül nincsenek egyedi technikai alapok és megoldások. Van a VAG-féle technikai platform, amiben benne van az összes almárka, és ezek mind osztoznak a platformban, hajtásláncban. MQB talán mond valamit. BMW-nél szintén platformosítás van konszern szinten. (UKL, CLAR például) Ez az egyik legjelentősebb oka, hogy a kisebb autóik folyamatosan híznak, mert azonos platformon futnak, mint a nagyok. Igen, az új 3-as ugyanazt a technikai platformot használja, mint a 7-es. Mert így gazdaságos.
Külső formaterv, belső formaterv, anyaghasználat, kapcsolt szolgáltatások stb., nagyjából ezekkel lehet még játszani. Ezt diktálja a gazdaságosság. Tehát de, az igazi autógyártók száma igenis csökken, azáltal, hogy konszerbe olvadnak be.
A konszernesedés mellett meg ott van, hogy komplett autóipar is tűnt el az elmúlt időszakban.
-
martillo
tag
Sziasztok,
BMW 320D, 2007-es kocsiba milyen fagyallo/hutofolyadek az eloirt, toltheto?
Ismeros autojaba kellene, de O nem tudja mi mehet, mi nem bele.
Koszi elore is!
M -
-
-
Chris0321
veterán
válasz
CharlieDrop #49545 üzenetére
Hát igen, egyesek nagyon nincsenek tisztában az árakkal gondolom ezért is hiszik azt, hogy a BMW nagyon drága hisz újonnan is az volt. Sajnos a facebook-on úgy veszem észre sokan csak mások baján röhögni és beszólni járnak fel, normális kérdésre is sokszor csak ez a válasz. Az biztos, hogy a BMW tulajdonosok egy része is tehet arról mit gondolnak rólunk, de más márkák tulajdonosai között is van elég tapló mégsincsenek ennyire kiemelve.
-
válasz
Viszlát #49558 üzenetére
Ha valaki benne van a BMW Fanclub facebook csoportban, akkor látja nagyjából az értelmi színvonalat arrafelé (a nagy átlagét). Olyan posztok jelennek meg, olyan kommentek érkeznek, hogy néha a hajam leteszem. És amikor megpendítenéd a józan ész hangját, ugyan van egy pár ember, aki egyetért, mégis sok a telepi hülyegyerek, a lefingott hármasokkal, és uralják az ottani közbeszédet is. Mert vereti, mert körforgalomban kell a karika, mert mindegy, csak kormoljon.
Sajnos ez olyan mint a budapesti taxis társadalom. Hiába van 4000 normálisan dolgozó, adózó, nem parasztkodó, ha van mellette 1000 hiéna, akik lehúzzák a turistát, belédkötnek, anyáznak, elfoglalják a drosztot a keleti és nyugati előtt. A közizlés bekategorizálja bunkó taxisnak az összes többit is.
Viszont hogy ON is legyek, ezt láttam tegnap egy szervíz parkolójában. Meg is kérdeztem, hogy kié ez a gyönyörűség, és elmondások alapján egy huszonéves srác vette meg egy lengyel aukción, de úgy hogy nem is tudta mit vesz. Utána árulták el neki, azóta várja hogy mindent rendbe tegyenek rajta, az utolsó matricáig mindent pótoljanak, majd elteszi garázsba, és ha (még jobban) megszalad az értéke, eladja. Ismeretlenül gratuláltam a tulajnak, és még elcsöppentem egy picit.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78 #49562 üzenetére
En is mar az uj Pankat nezem jovore.
Nem nagyon ulnek vissza Bmw-be foleg benzines utana dizelbe. -
MoP_FX 57
őstag
válasz
CharlieDrop #49570 üzenetére
A trendelemzések nagyon azt mutatják, hogy előbb-utóbb el fogunk jutni oda, hogy az autó már nem tulajdon lesz, hanem egy sima szolgáltatás, amit igénybe veszel. Ennek lehet egy vállfaja a car sharing például, de rengeteg más kontrukció is elképzelhető. Be kell látni, hogy az emberek 99%-ának az autóval járó összes teendő nyűg és kellemetlenség. Az európai autóipar egyébként is bajban van/lesz: beszűkülő kereslet, Euro 6x, elektromos autók miatti lecsökkent szervízigény, kínai (lítium) kitettség stb.
-
válasz
adrian14 #49569 üzenetére
Na azért nem mindenki
én magam nem sajnálom a pénzt az autóimtól, és sokakat ismerek, akik szintén. Mondjuk erre rájön az is, hogy rengeteget megyek, ezért kell a hibátlan autó. 1 év alatt az ötössel mentem 50 ezret. Plusz itt a Sharan is, amibe belement 70 ezer kevesebb, mint 2 év alatt.
A bömbire sokkal többet kellett költeni mint a vw-ra, és ez általában így is van szerintem mindenkinél, akinek szintén ilyen párosítás van otthon a garázsban.
Arra leszek majd kíváncsi, hogy a sok km miatt (ami valós) mi lesz majd, ha el akarom adni; a legtöbb vevőjelölt nem azt fogja nézni, hogy ezen a kocsin minden rendben van, minden ki lett cserélve amit kellett, és olyan állapotban van, hogy ha ráírnám hogy 190e van benne, simán elhinnék. Nekik a km óra állása kell, és akkor lesznek boldogok, ha 200 alatt van benne, mert 200 felett már Úristen! mennyi van egy 8-10 éves kocsiban. Na ők ülnek fel a szopórollerre, mert előjönnek azok a hibák, amikre nem számítanak. Ráadásul az ilyen nepperautókból ki van spórolva a karbantartás, ahogy te is írod. Ezért van rossz hírük, és ömlendeznek a hülyék a népítéletben, hogy szar a kocsi, szar a bmw, az audi, a merci, de még a vw sharanok is szarok. Ja, azt nem írja, hogy nem cserél benne olajat, szűrőket, vezérlést, hűtőfolyadékot, fékolajat, váltóolajat, stb. És persze kannából tankolja a lopott gázolajat a haver buszostól. Nekem is van barátom, aki fuvarozónál dolgozik, és a fél havi fizuja majdnem kijön a gázolajból. Múltkor kért tőlem adblue-s kannákat a gázolajhoz, mondtam neki, hogy van egy kicsi az alján az adblue-ból, ami ugye 70% víz, mosd ki, de csak nevetett: Jó lesz ez így is, megveszik! Na ezt tankold bele a modern dízelekbe, és ne csodálkozz, ha az adagolórendszer meghal tőle.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
adrian14 #49569 üzenetére
az a másik fele, amit írsz.
Én csak arról beszéltem, hogy most egy 12 éves autó alkatrészára magasabb, mint ami indokolná. Persze, stimt fogyasztói társadalom, de ennek az lesz a vége, hogy nem vesznek annyi autót az emberek és finito.
Már most is ismerek bőven olyanokat, akiket nem érdekel semennyire sem az egész. -
adrian14
tag
válasz
CharlieDrop #49565 üzenetére
Igen nagyon magasak az új/újabb autók alkatrészárai sajnos.
De egy példa. A cégnél ahol dolgozom egyik srác vett egy új Opel Mokkát, lízingeli a kocsit. Ha valami kis baja van akkor hívja a szervizt, hogy reméli gariban megcsinálják az autót. Egyszerűen nem tudná fizetni/(vagy nehezen tudja fizetni) a 10 millás lakáshitel és a lízing mellett a szervizelést önköltségből. Már az a terve, hogy 2 év múlva megint vesz egy újabbat. A jelenlegi kocsijával is ugyanaz lesz majd mint a videóban lévő 3-as BMW-vel. 10 év múlva valószínű egy hulladák lesz, ha nem foglalkoznak vele. És ott sem az Opel-t mondanám szarnak.
Szerintem az emberek igénye nagyon magas. Mindenki az újra, luxusra vágyik úgy, hogy meg sem tehetné. Sokan nem gondolkodnak racionálisan. Ezt úgy írom, hogy sokszor én is hülye vagyok és megütném magam -
válasz
FIREBLADE78 #49567 üzenetére
Sztem nem mindennapos használatra való, ez inkább hobbiautó. Én is szemezek már egy ideje a korábbi verzióval, nekem is tetszik. Ez az új feketében nagyon vadállat volt.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
SeniorTilla #49566 üzenetére
Olvastam és az ott ajánlott boxi 19 misiért mese habbal. Annyiért szövet ülés és halogén lámpa szint....
Kéne ez a z4. Csak nem tudom mennyire kényelmes,ha az ember minden nap használja. Max 2 ember ülne benne. -
válasz
CharlieDrop #49565 üzenetére
Hát még az F sorozathoz... aranyárban vannak.
Volt egy tesztautó feketében a barátomnál, az sokkal jobban tetszett, mint ez a piros.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
adrian14 #49554 üzenetére
azért tegyük azt is hozzá, hogy az alkatrészárak az egekben vannak.
2009-ben az 5 éves 1.2-es Fabiamat cseréltem egy e36 23iA-ra. Olcsóbbak voltak az alkatrészek, mint a Skodihoz.
Most meg megnézed egy e90 alkatrészlistát és már megy is fel a szemöldököd... és mondom úgy, hogy elég sokat adtak el belőle... -
-
FIREBLADE78
addikt
Az lehetséges,hogy a Porsche konfig az autó 50%-t hozzáadja,mint extra és lényegében ezek must have extrák? Kb viccnek érzem egy bmw-hez képest. Ott alapból ennyiért benne vannak ezek.
-
Viszlát
addikt
válasz
Silent77 #49559 üzenetére
Biztosan túl nehéz lett volna megérteni az utalást, az én hibám, már az előző hozzászólásban is idéznem kellett volna, hogy érthető legyen.
Neked is csak azért tűnt fel, mert benned van ha BMW akkor csak is köcsög lehet.
Erre írtam, hogy nem erről van szó, én így látom és így tapasztalom.
Bármilyen más típussal is megcsinálják, csak azt el is felejted.
Ez pedig a másra mutogatás. Remélem így már tiszta.
(#49560) SeniorTilla: felőlem olyan kategóriába sorolsz be amilyenbe akarsz, hogy jó legyen a kis lelkednek. Talán érdemes lenne visszaolvasni, még mielőtt csúnyán pofára esel a magas lóról.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
Silent77 #49553 üzenetére
Egy szóval sem írtam, hogy az egyéb autótulajok között nincs hasonló tahó, de most nem róluk volt szó. A sztereotípiák nem véletlenül alakulnak ki, főleg úgy, hogy buzgón táplálják is folyamatosan a fennmaradását. Tudom sok esélye nincs, de talán sikerül elfogadni elméletgyártás nélkül is, hogy én így tapasztalom és így látom. Igaz, ezzel az egyből másra mutogatással te is a sztereotípiát erősíted...
(#49552) SeniorTilla: te nagyon durván tolod a felsőbbrendűséget, ezért is jók ezek a témák, egyből kibújik a szög a zsákból. Nem sajnálom, de bennem soha egyik autótípus kapcsán nem alakult ki ez a kollektív tudat, remélem így is marad.
-
-
Newlachka
őstag
válasz
SeniorTilla #49552 üzenetére
az az autó nem azért van olyan állapotban,mert sokcsillió km van benne.
Hanem mert igénytelen magyar volt az előző tulajdonosa.Vagyis 2013-óta 5 tulajdonosa volt Mo-n.
Amúgy.N42B20.Szerintem a 200-250-300-as nagyszerviz egyáltalán nem volt elvégezve rajta,illetve a megelőző szervízek sem.
Ezt Ezredes is alá tudja szerintem támasztani.
Ha folyamatosan szépen lett volna szervizelve,illetve a kötelező km-eknél a normál(illendő) szervizeket megcsinálják,semmi baja nem lenne ennek az autónak.
Igen most sok lenne rá az a 600-700 ezer ft,de ez azoknak az elmaradt javítások költsége amit az előző tulajok nem csináltak meg.
És hogy mennyi is évente ez az összeg?120-150 plusz az olajcseréken felül.
utolsó szervizköltségem itt hagyom....
e46 M43B19.
2019.08.06 194620km műszaki+első fék,generátor,anyós ablakemelő,kipufogó csere,légzsák átvezető szalag,vízpumpa 241000HUF -
-
adrian14
tag
válasz
PeterD_81 #49536 üzenetére
99 körül egy e46 ára 6 millió Ft volt nem?
Abban az időben újonnan szerintem egy felső osztálybeli vett egy ilyen autót.
Most elérhető egy alsó -, közép osztálybelinek is az a 99es kocsi. Én úgy képzelem el, hogy az első tulajnál megkapja a kötelező szervizeket, hasznaljak úgy 5 évig max és vesz az a tulaj egy újabb bömbit, mert megteheti. Ennek ellenére Kalányos Rikárdó azt sem tudja mi az az olajcsere... Ha Bugatti-t tudna venni a kisember 20 évesen az is szar lenne neki és szidná nagyon. Mert leszarná a szervizelését plusz a havi 200 nettobol nem is tudná azt megoldani.
Elnézést ha valakit megsértettem.
(Nem a bmw a szar, hanem a tulajok élnek álomvilágban.) -
válasz
Viszlát #49547 üzenetére
Ehhez nem kell BMW. Neked is csak azért tűnt fel, mert benned van ha BMW akkor csak is köcsög lehet. Hozzáteszem bennem is, mindenkiben.
Bármilyen más típussal is megcsinálják, csak azt el is felejted.
Megyek a megengedett 90-el (100) belsőbe szinte az összes megelőz.
Ez egy rossz sztereotípia nagyon régről.(#49552: Egy így igaz!
-
válasz
Viszlát #49547 üzenetére
Én sokkal több nem BMW-t látok így közlekedni az autópályán 1-1 dugóban, mint BMW-t. Az indexet is mi BMW-sek használjuk gyakrabban szerintem. Ne a suttyókat, tesókat, román, török, albán vendégmunkásokat, stb. nézd, hanem a normális embereket. Meg ne a drogos seggfejeket, akik a konditeremben két marékkal zabálják a tesztoszteront, és pár hónap alatt meghülyülnek tőle.
Ha a pályán megyek 150-160-nal, akár a Sharannal is, az, akinek komoly autója van, sokkal inkább lehúzódik előlem, mint a skodások, opelesek, suzukisok, stb. Arányaiban mi vagyunk a normálisabbak, mert már elértük azt a szintet, hogy nem kell irigyelnünk a másik kocsiját
PeterD_81 : ez a videó egy baromság. Mondja már meg nekem valaki, hogy minek egy 500 ezres autóban 350-ért lecserélni a difit? Az fogja legutoljára megadni magát. Ha egy ford fókuszt néztek volna, ott minden rendben lett volna, arra mérget vehetsz
a múltkor is olyan videót nyomtak egy öreg volvóról, hogy sírva röhögtem. Minden elkopva, minden lóg, egy rakás szar a kocsi, és azt mondták, hogy jó vétel volt, mert 20 évesen csak 140 ezer van benne. Azt kellett volna mondaniuk, hogy kiccsávó, ezzel jól átb*sztak, és 3x annyi km van benne, mint amivel vetted. Ezért van olyan állapotban, mint egy 400 ezret futott autó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest