Új hozzászólás Aktív témák

• skater86

tag

válasz rwin5 #30350 üzenetére

Szia!
    Kb fél éve van E30-om, de imádom. Első saját autóm. Mondjuk véleményem szerint fanatikusnak kell lenni, hogy belevágjon az ember egy ilyen autóba. Akkor, amit linkeltél autóval kapcsolatban: M40 - 316i, sokan le fognak beszélni róla mivel gyenge, sor4 meg csattogós...Nekem is M40-em van 318i, nekem megfelel arra, amire használom. A vezérműtengely az egyik jellegzetes kopó alkatrész. Amennyiben nem pörög ki a motor a tiltásig (6500), akkor lehetséges már a kopás. (Ezen ráadásul nincs fordulatszámmérő az ellenőrzéshez). Fogyasztás természetesen függ sok mindentől, de alapvetően szerintem egy 8 literes vegyes fogyasztást ki lehet hozni belőle. Egyszerű szívó benzin...könnyen szerelhető, semmi extra dologra nem kell számolni. Futómű se bonyolult, de ha kopog akkor lehet költeni rá azért. Kívülről a szokásos rozsdásodási helyeket meg kell nézni. Első sárvédők alja, az esőelvezető csatorna miatt tud rozsdásodás lenni azon a környéken. Első sárvédők belső része bal oldalon meg tud állni a sár és szeret kirohadni, küszöbök, ahogy a képen is látszik a bal oldalon. Tűzfal. Hátsó sárvédők, amik szintén tipikus gócpontok. A hátsó dob belső és külső része. A belső rész átrohadása után a befolyt víz tud még meglepetéseket okozni. Keress google-ben képeket ezekről. A beltérről sok kép nincs, azon annyi a zavaró, hogy nem fordulatszámmérős az óracsoport. Engem idegesítene, hogy nem látom mennyit pörög a motor. Persze átalakítható meg cserélhető...de hogy megéri-e...Meg hogy nincs elektromos ablak, az is sokat tud dobni az összképen. Akkor vegyél E30-at, ha szívesen fogsz költeni rá, van kedved-lehetőséged szerelgetni és érdekel is. Alkatrészekkel nincs különösebb gond. Nem mondanám drágának és minden van hozzá. Inkább akkor drága ha belemerül az ember, hogy gyári új alkatrészeket vegyen, mert az utolsó csavarig meg lehet venni hozzá mindent. Ezen kívül azon is sok múlik, hogy mennyi mindent tudsz megcsinálni rajta magad. Hozzáteszem, hogy komplett szerelési dolgok vannak fent sok helyen képekkel, videókkal együtt...Én személy szerint nem venném meg ennyiért. Ha mindenképp E30-at akarsz venni, akkor csatlakozz fb-on az E30 adok-veszek zárt csoporthoz (vissza fognak igazolni). Ott nézelődj mi mennyibe kerül használtan, milyen gondokkal küzdenek a tagok, meg ott dobd fel, hogy vennél E30-at, meg mik az elvárások, mennyi pénzed van. Segítőkészek szerintem és sokkal többet meg tudsz a kiszemelt autóról, mielőtt belevágnál egybe. Jah és utólag "felextrázható" az autó, de az nagyobb meló. Sokat tudnék írni, de ha konkrét kérdésed van írj bátran, hátha tudok segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák