Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:31:37

LOGOUT.hu

Banggood tapasztalatok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15562) V/ válasza specterlich (#15561) üzenetére


V/
Topikgazda

Oké és mire jutottál a Banggood-al, elismerték a hibát vagy hol áll most a helyzet? Ők azt írták hogy a rendelést ellenőrizték valóban 2 darab és azt ők elküldték egy csomagban?
Vagy azt írták hogy azt kaptad amit kifizettél és részülről lezárva a dolog. Lényeg az hogy náluk a reklamációnak le kell valahogy záródni és azután lehet továbblépni a jogoroslatok irányába-
A PayPal-nál a hiányzó darab árát igényelted vissza?
(Nem értem az USA-s ajánlataikat, a magyar fiókok az EU-s PayPalhoz tartoznak, EU-s hivatalokat kéne emlegetniük)
EU-s fogyasztó kínai eladó nincs elektronikus ügyintézés felület, persze az alábbi indítható elektronikus úton, de akkor is be kell menni tanúvallomást tenni.
Helyzet az hogy 50000 Ft-ig szabálysértés, lehet hogy a Kormányhivatalhoz tartozik, nem a rendőrséghez. Viszont milyen szabálysértést lehetne ráhúzni? Ha megnézed nem lesz olyan egyszerű. Miként járnak el egy Kínában bejegyzett céggel? A magyar vagy az EU-s vásárlói védelmi szervezet sem tud segíteni.
Hiába írja a PayPal jóformán lehetetlen teljesíteni ezt, amikor nem egészen tisztázott a dolog.
Kell nekik egy papír hogy hivatalos helyen jelezted és ki kell találnod hogy ki a hibás, az üzlet aki nem küldte el, vagy ha elküldte a szállító aki kevesebbet vitt, az ismeretlen tettes szerintem itt nem lesz jó. Ha megvan a szabálysértési feljelentés elküldöd nekik és akkor ők megtérítik a 12603 Ft-ot. De valami angol fordításos dolog kell majd.

Tudom hogy hülyeségnek tűnik, de csak a Banggood-ot kell meggyőzni hogy te nem 2 darabot, hanem csak egy darabot kaptál és kérni a különbözetet.
Írnám hogy bankodnál lehetne még a Netes váráslásra a a chargeback eljárást indítani, de bankonként változó a határidő ennek benyújtására, így arra rá kell kérdezni. Ez esetben az egész pénzt visszaköveteli a bank, tehát neked vissza kell küldeni az itt lévő terméket hogy 0 szaldós legyen a dolog.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.