Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    veterán

    sziasztok,

    egy B450-es lapra építek egy használt gépet és belefutottam egy hibába, ami meghaladja a tudásom, ebben kérnék segítséget, hátha láttatok ilyet:
    B450 Aorus Pro
    2x4 HyperX Predator 3200CL16
    Hexa 400+
    Intel 860 120GB
    egy 3400G a terv bele, de most egy teszt erejéig átraktam egy Ryzen 3600-ot és 1070Ti-t.

    OS nincs, korábban Win 11 volt rajta. ez fontos lehet, mert FastBoot-tal használta az előző tulaj, elvielg R2600 vagy R3600 procival.

    bekapcsolás után volt táp, RGB, ventik mentek, post rendben, adott képet. viszont az fogadott, hogy új CPU és "fTPM/PSP NV corrupted", majd két lehetőség volt adott, vagy betölti a korábbi beállítást, vagy reset. én utóbbi választottam.

    ezután beállt a gép, mint a cövek, a power led világított, de a gép leállt teljesen. ki kellett húzzam, mert nem reagált semmire. ezután már nem volt hajlandó bekapcsolni, a power gomb egyszerűen nem csinál semmit. próbáltam a pin-en direktben, ellenőriztem a csatlakozókat, nem ez a gond. áramtalanítás után semmi. cmos clear eredménytelen. elem kivétel szintén.

    én ilyet még nem láttam, a Windows 11-es fastbootos securebootos firmware baromságra gondolok, hogy valamit okozhatott, de ötletem nincs merre tovább. a CPU-t visszatéve a gépembe kukázta teljesen a fejét, állíthattam be BIOS-ból újra mindent, fesz, freki, xmp, stb., tehát valamit belenyúlt az Aorus lap egyértelműen.

    ha valakinek bármi ötlete akad, megköszönöm.
    ezt a procit biztosan nem teszem vissza bele :)

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés